Sergiño Dest ontkent ‘verhaal binnen Ajax’ en wacht op KNVB

Zaterdag, 21 september 2019 om

De KNVB gaat op korte termijn in gesprek met Sergiño Dest in de hoop hem over te kunnen halen om voor een interlandloopbaan in het shirt van het Nederlands elftal te kiezen. De Nederlandse rechtsback van Ajax met Amerikaans paspoort heeft zijn debuut voor de nationale ploeg van de Verenigde Staten al gemaakt, maar kan nog voor Oranje kiezen omdat de wedstrijden tegen Mexico en Uruguay met Team USA oefenduels betroffen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Voor welk land denk jij dat Sergiño Dest kiest?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

68 reacties (laatste reactie door london calling)

Zoals Johan Derksen gister zei bij Veronica inside, zet gewoon vol in voor ihatarren en zet die arrogante houding een keer opzij en doe er is echt moeite voor. Tuurlijk het Nederlands elftal is groot en moet een eer zijn voor elke voetballer maar dat betekend niet dat je er een beetje energie in mag stoppen als een speler die in potentie heel erg goed kan worden over te halen om voor je land te spelen. Op deze manier kan je er al zeker van zijn dat die voor Marokko kiest.

21 september 2019 om 07:06

Ben je je er van bewust dat dit artikel over Dest gaat en niet Ihattaren?

21 september 2019 om 07:45

Hij geeft denkt meer aan dat je voor talenten met en dubbel paspoort en die er echt bovenuit steken je je sterk moet maken als Knvb zijnde.dest is een leuke back bij gebrek aan beter en Ihattaren is dus echt nu al beter dan wat er loopt.

21 september 2019 om 07:49

Het is inderdaad heel erg vervelend. Maar dat gebeurt erg vaak bij PSV. Altijd met een artikel over een willekeurige speler, moet gelijk PSV erbij worden gehaald. Speelt er een speler voor, dan is dat misschien wel een speler voor die club en nu weer. Oh wacht, dat was een andere club. On; ik denk dat de KNVB ook meer inzet moet tonen voor ihatarren. Die speler speelt al zijn hele jeugd voor de KNVB en gaat nu misschien kiezen voor Marokko. In tegenstelling tot Dest, die juist altijd is genegeerd en nu opeens toch de uitnodiging mag krijgen. Ik zou me als voetbalbond van de VS gepiepeld voelen.

21 september 2019 om 07:56

@Lucas ja dit is toch ongeveer hetzelfde onderwerp? Ik zeg alleen als ze nu met Dest in gesprek gaan zou mijn voorkeur eerder bij ihatarren liggen als ik bij de KNVB zat.

21 september 2019 om 09:20

Dest is ook al beter dan wat er loopt. Knvb moet gewoon vol voor beiden spelers gaan. Tevens moeten ze unuvar ook al benaderen. Slappe hap bij de knvb

21 september 2019 om 10:01

@mauridenhaagwant Dest en Ihatarren spelen op dezelfde positie? De één is rechtsback en de ander aanvallende middenvelder toch?kortom je gaat off topic indien het over Dest gaat en je benoemd alleen Ihatarren zoals in dit topic.

21 september 2019 om 12:50

@lucasandersen natuurlijk, maar Ihatarren is een talent met iets extra's die de creativiteit heeft die in Oranje imo ontbreekt. dan mag je die ook benoemen toch? 17 jaar en al zo goed zijn beloofd echt heel veel goeds. Dest kan ook een versterking zijn want van Dumfries en Veltman word je ook niet echt vrolijk

21 september 2019 om 13:41

@theedge:tuurlijk joh, de 17 jarige Ihattaren is "echt nu al beter" dan Wijnaldum, de Jong of van der Beek... Dromen mag, overdrijven niet..qua potentie zou het voor de toekomst mooi kunnen zijn als Ihattaren voor Oranje kiest, de kans om een ster te worden voor hem is echter in het Marokkaans nationale elftal groter. Bij zijn keuze spelen (hoogstwaarschijnlijk) ook de mening van familie en vrienden nog een grote rol. Dat "probleem" zou er niet zijn als we eindelijk eens van de dubbele paspoort/nationaliteit bullshit af zouden zijn..

21 september 2019 om 14:49

@araman wat heeft positie hier ermee te maken, het gaat hier over het oproepen van een speler die voor 2 landen kan kiezen net als ihatarren en daarom zeg ik daar zou ik meer moeite in stoppen aangezien dat een veel groter talent is dan dest maar dan zijn alle 174 ajacieden weer op hun pikkie getrapt omdat het over een PSV'r gaat.

21 september 2019 om 15:18

Als een bond zo groot als de Knvb zich maar op 1 speler kan focussen zit er organisatorisch daar een groot probleem. Ik zou niet inzien waarom de bond zich niet op beide kan focussen. Al zou ik als ik Dest was lekker voor VS kiezen. Daar altijd in de belangstelling gestaan en gespeeld en het NL elftal is een kerkhof voor rechtsbacks. Maar hij moet lekker doen waar hij zich het best bij voelt.

21 september 2019 om 19:54

@ Dennis van Leeuwen,dat probleem blijft bestaan, of je dubbele paspoorten of nationaliteiten nou afschaft of niet.iemand is nou eenmaal wat hij zich voelt en daar heeft dat papiertje niet zo veel invloed op. Je kan in de regel redelijk makkelijk een andere nationaliteit aanvragen op basis van je afkomst. De iets ouderen onder ons kunnen zich bijvoorbeeld het redelijk succesvolle ierse elftal van de jaren 90 nog herinneren, daar liepen bijvoorbeeld ook veel jongens die op basis van een overgroot ouder die iers was in aanmerking kwamen voor het ierse elftal.en daarnaast maken veel landen voor sporters ook nog eens uitzonderingen. Kijk bijvoorbeeld naar Fati, die had al een dubbele nationaliteit en heeft er nu vanuit Spanje in no time eentje bijgekregen (hij heeft er nu dus 3) omdat het een groot talent is. Ik zou eerder zeggen, if you can't beat them, join them. Het is nu voor veel Nederlanders en hun kinderen moeilijk om een dubbele nationaliteid te hebben door de houding van de Nederlandse overheid (als ik hier bijvoorbeeld een Brits paspoort aan zou vragen verlies ik mijn Nederlandse). Gevolg is dat we voor een groot deel wel de lasten hebben maar niet de lusten (er wonen ongeveer 1 miljoen nederlanders nu in het buitenland, en nog veel meer als je Nederlanders of 2e generatie nederlanders die door de starre houding van de Nederlandse overheid geen nederlands paspoort meer hebben mee zou tellen. dat zijn meer mensen dan er in groot Amsterdam wonen die we nu als potentiele Nederlandse sporters laten liggen.

Het kan aan mij liggen maar waarom zou Dest nu ineens voor het Oranje moeten kiezen? Hij heeft altijd voor de VS gevoetbald daar het vertrouwen gekregen en nu het blijkt dat hij ook goed genoeg voor oranje is, hij wel welkom is. Tuurlijk moet je als KNVB een uitnodiging sturen maar niet met zoveel bombari. Ik blijf erbij net als Ihattaren, graag of niet. Het moet een eer zijn om voor het Nederlands elftal uit te komen.

21 september 2019 om 07:54

Dit gebeurd constant met met name marokaanse spelers. Hele jeugd voor Oranje uit gekomen en dan toch niet voor NL kiezen. Nu is het andersom en doet men er moeilijk over.

21 september 2019 om 08:02

Met het verschil dat die ‘marokkaanse’ spelers een Nederlands paspoort hebben, in Nederland zijn geboren,in Nederland wonen en in Nederland voetballen.Dest heeft enkel een Amerikaanse vader en verder geen directe binding met Amerika.

21 september 2019 om 09:26

@dvv20 oo.. want je kent Dest persoonlijk om te zeggen dat hij geen directe binding met Amrerika heeft? Leuk voor jou man.

21 september 2019 om 10:14

Uhm, ik wel en heeft weinig verbinding. Enige daar is dat je als ster meer centen en aanzien krijgt.

21 september 2019 om 13:16

@luisbarca Hij heeft dat zelf in een interview aangegeven. Hij was er ook nog nooit in de VS geweest voordat hij werd opgeroepen voor het jeugdelftal. Hij was toen 15 (!), 3jaar geleden dus. Met andere woorden, hij heeft totaal geen binding met het land. Het zou lachwekkender zijn als hij voor de VS kiest dan voor NL. Keuze is compleet aan hem uiteraard, en die dient dan ook gerespecteerd te worden.

21 september 2019 om 14:03

@ Dvv20 Wat een onzin, ik ben zelf half Nederlands/amerikaans, maar ondanks dat ik het grootste gedeelte van mij leven hier gewoond heb is mijn liefde voor Amerika net zo groot als die voor Nederland is. Dus ik begrijp heel goed dat het een lastige keuze voor hem is. Het is niet helemaal hetzelfde; maar toen ik dienst wilde vond ik het voor mezelf een lastige keuze tussen beide landen. Of het nu om sport of militaire dienst gaat, in de meeste gevallen vind je familie daar ook iets van; wat het voor mensen gewoon moeilijker maakt om te kiezen. Ik vind het wel grappig dat mensen zonder dubbele nationaliteit doorgaans denken te weten hoe wij denken, of hoe we zouden moeten handelen.

21 september 2019 om 20:13

@blindevolgel,ik kom zelf uit een expat omgeving en heb een heleboel mensen meegemaakt die in andere landen geboren en/of getogen zijn dan het land van hun ouders en dat land niet of nauwelijks kenden en zich daar toch meer (of net zo veel) verbonden mee voelden dan het land waar ze woonden.ik was zelf 19 toen ik voor het eerst in Nederland ging wonen, en heb me altijd Nederlander gevoeld omdat mijn ouders Nerderlands waren. En ik ben er ook altijd trots op geweest om Nederlander te zijn en zeker als voetbal fan. Dat ik Nederland dus pas echt leerde kennen op mijn 19e leerde kennen deed daar niets aan af. Dus als die jongen zich Amerikaan voelt kan dat gewoon. Net zo goed als dat hij zich Nederlander of Surinamer (zijn vader is van Surinaamse komaf) zou kunnen voelen of misschien wel alle drie.

21 september 2019 om 08:04

Het is ook makkelijker het zogenaamde vertrouwen te geven,als je weinig andere goede voetballers op zijn positie hebt lopen. Daarom is het ook niet gek dat Dest alvzijn debuut heeft mogen maken voor Amerika. In Nederland heeft hij nu nog jongens voor zich die zich langere tijd bewezen hebben. Maar Dest ontwikkelt zich zo snel dat hij ze denk ik op korte termijn weet in te halen.

21 september 2019 om 08:04

Hij heeft 3 seizoenen voor de Amerikaanse jeugd teams gespeeld. Zo lang is dat niet. Daarnaast is hij gewoon een Nederlander.

21 september 2019 om 08:09

Omdat hij eerder nooit voor de keuze werd gesteld om voor Oranje geselecteerd te worden misschien? Eerder in jeugdelftallen maakten jeugdbondscoaches andere keuzes voor zijn positie. Destijds achtten zij hem nog niet goed genoeg schijnbaar en vond men andere opties beter. De ontwikkeling van talent gaat in pieken en dalen. Punt is, dat Dest zich momenteel stormachtig ontwikkeld en bondscoaches nu in zijn ontwikkeling wél goed vinden en zeer geïnteresseerd zijn om hem te selecteren. Hoe zou Dest eerder voor Oranje hebben moeten uitkomen als er die keuze niet eerder was? Enkel de USA was een optie. Je kunt wel beweren dat hij, mocht hij voor Nederland gaan, niet vol trots met eer kiest, of zo als jij dat zegt: graag of niet is, maar dat is natuurlijk onzin als je voor het eerst voor de keuze staat en moet kiezen tussen twee dingen waar je veel om geeft.

21 september 2019 om 08:44

Destijds speelde Dest als aanvaller. Niemand vond hem goed genoeg als aanvaller Ajax ook niet. Feit is dat Dest nu twee seizoenen als back speelt en nu zijn derde seizoen ingaat. Als je die ontwikkeling ziet had je er als de kippen bij moeten zijn. Dat is namelijk bogarde tempo. Anderhalf seizoen geleden was verdedigen dramatisch, verkeerd positie kiezen, te veel risico niet snel genoeg terug na opstomen. Dat werd beter, maar het druistig bleef erin. Laatste wedstrijden Jong Ajax begon hij zich te presenteren als een back met Ajax 1 potentie. Toen kwam het nieuwe seizoen, kreeg hij een kans en liet hij zien een back voor Ajax 1 te zijn. Dat die jongen wat later in beeld kwam is logisch, alleen is het nu heel erg laat. Traject had je in moeten zetten bij jong oranje. Zo rond januari vorig. Toen begon hij in jong Ajax ook echt veel beter te spelen. Echter werd hjj toen afgekeurd door wijsneus van der looi. Die vond het niet beter dan de keuzes die hij had en verwachte ook niet dat hij beter zou worden. Die mag dus wel met pek en veren de KNVB uitgejaagd worden. Net als Blind bij Ziyech.

21 september 2019 om 08:49

"Nu blijkt dat hij goed genoeg is is hij welkom bij het NL elftal", dat is toch het hele idee van een nationaal elftal?

21 september 2019 om 09:37

Van Dijk was inderdaad ook niet goed genoeg op zijn 18e , kijk eens hoe blij we nu met hem zijn...

21 september 2019 om 10:13

Goede vraag. Hij werd in 1 van de duel helemaal suf gespeeld. Gedoe om die gasten. Amerika koos voor hem omdat hij in de goede organisatie van Ajax zat (USA heeft niet veel talenten) Dest was vroeger niet de beste op die positie dus werd hij niet gekozen. Elke keer discussie pfff

21 september 2019 om 13:00

Ze moeten met hem neem ik aan ook ren papieren traject in. Dat zei Koemand iig over Itahharen. Dus zomaar Dest selecteren kan dan niet eens.

Die Koeman is gewoon te lui om hier ff werk van te maken lijkt het. Ga gewoon (desnoods op dezelfde dag) even langs bij zowel Dest en Ihattaren en leg ze een mooi verhaal voor. Zijn grote talenten die je er graag bij wilt hebben, net zoals je Ziyech er graag bij had gehad. Het is niet alsof je ze vervolgens de rest van hun carriere altijd moet oproepen, maar goeie kans dat dit uitgroeien tot goede spelers.

21 september 2019 om 07:53

Wat ga je tegen die jongens zeggen? Je hebt een handvol goede wedstrijden gevoetbald dus je hebt een basisplaats in het Nederlands elftal verdiend. Als je voor ons kiest zit je dus gebakken. Hoeveel gevalletje Dest hebben we al gehad? Rechtsbacks die na een paar potjes nl elftal materiaal waren. Sterker nog. Beter als wee hadden. Van der Wiel, Van Rhijn, Veltman, Mazraoui. Laat hem eerst maar eens een paar seizoenen spelen en als hij dat geduld niet heeft, dan is dat zijn beslissing. Die onderbuikgevoelens bij media en bepaalde supporters...

21 september 2019 om 08:51

@steef71, ik snap nooit dat van der Wiel standaard wordt genoemd. Hij heeft toch gewoon zo’n 50 interlands gespeeld en in de wk finale gestaan. Dat hij vrij vroeg er weer uit was, was zijn eigen keuze. Net als zijn keuze om op 30 jarige leeftijd al helemaal te stoppen met voetbal. Die jongen heeft gewoon andere passies dan voetbal

21 september 2019 om 09:35

Inderdaad zeg. Ik zie hem ook steevast voorbij komen, maar van der Wiel heeft een prima carriere gehad en een tijdlang bij een sterk PSG in de basis gestaan.

21 september 2019 om 10:39

Heb dat nieuws dat VD Wiel stopt dus compleet gemist, shit zeg. Zo apart. On topic:''het is niet alsof je ze vervolgens de rest van hun carriere altijd moet oproepen''dat klinkt ook als zo'n naai streek. Even oproepen voor er bij te hebben. Straks is hij niet goed genoegen dan heeft hij pech.daarom kiest hij waarschijnlijk eerder voor de VS dan NL. Gewoon meer zekerheid en is beter voor zijn carriere.

21 september 2019 om 12:25

@medellin, stond tijdje geleden uitgebreid artikel over op VZ. Dat Gregory al in Parijs zich graag met andere dingen bezighield en dat hij nu graag zich volledig op het zakenleven wilde storten. Van alle rb jongens is hij wel het gelukkigst. Hij heeft van alle jongens het minste passie voor voetbal en nog behoorlijk wat bereikt. Zo’n eindronde zou die nog wel bij willen zijn maar als hij die mislukte kwalificaties heeft gezien denk ik dat hij blij is dat ie ergens anders was. Met raiola als zaakwaarnemer was het hem sws gelukt om een club te vinden maar Greg had er geen zin meer in

21 september 2019 om 07:58

Waarom denk jij dat Koeman hier geen werk van maakt?

Dest is een prima voetballer, heeft een paar aardige wedstrijden gespeeld, maar meer toch ook niet? Is toch gewoon een harde werker en meer niet, daar lopen er vast meer een paar van. Moet je dan maar gelijk bij oranje gehaald worden. In zijn geval mag Koeman wat mij betreft afwachtend zijn. Bij zo’n Ihataren heb je het over een supertalent, daar moet je wel op de stoep staan. Alleen voor supertalenten maak je een uitzondering, daar behoort Dest niet toe.

21 september 2019 om 08:22

“Gewoon een harde werker en meer niet” Tja als je het zo omschrijft, hoeven we inderdaad niet zoveel moeite te doen. Dest is meer dan alleen een harde werker. Buiten zijn enorme drive naar voren, weet tie zich in de kleine ruimtes ook prima te redden. Is technisch heel goed onderlegd. Bijna buitengewoon voor een back eigenlijk. Enige waar die eigenlijk echt moet aan gaan werken is het verdedigen. Maar dat moet met de tijd wel goed komen. Dit is een type back die we echt missen in Oranje.

21 september 2019 om 08:50

Een back die aan het verdedigen moet werken. Dat is je primaire taak en moet je juist goed kunnen. Zeker wanneer je in het grote Oranje wil komen, hoor je wel wat je zegt?Daarbij ook geen lengte. Ik begrijp dat je voor Ajax bent en het vervelend is om te horen, maar Dest is geen technisch wonder en idd een harde werker meer ook niet. We moeten af van de gedachte dat wanneer je 2 keer goed tegen een bal trapt bij Ajax je een nieuw supertalent bent en maar bij Oranje moet. Het is al kwalijk genoeg dat Veltman in oranje zit.

21 september 2019 om 09:20

Je komt wel echt met flut argumenten. Dat ik Ajacied bent heeft hier niks mee te maken. Het lijkt er eerder op dat jij wat tegen hem hebt omdat tie Ajacied is. Als je er een beetje verstand van hebt weet je dat een back tegenwoordig veel meer moet kunnen dan alleen verdedigen. Kijk alleen naar het systeem wat Koeman voor ogen heeft. De rechtsback in Oranje staat zo wat rechtsbuiten. Der is geen enkele back op dit moment in Oranje die zo een rol kan bekleden. Dest zou daar echt perfect inpassen. Dan kan je wel zeggen dat het alleen een harde werker is, maar dan ga ik er toch echt vanuit dat je hem nauwelijks heb zien spelen.

21 september 2019 om 09:24

Dest alleen een harde werker?? Dan snap je echt weinig van voetbal. Of beter gezegd duidelijk dat je mening niet objectief is.

21 september 2019 om 09:47

@Fct1981 ben je een beetje in de war met Dumfries die voldoet wel aan je beschrijving van Dest en hij speelt toch ook voor Oranje.

21 september 2019 om 10:17

Je vergeet 1 ding, best belangrijk, verdedigen.... niet zijn sterkste kant. USA USA USA USA:-)

21 september 2019 om 15:13

''een back die aan het verdedigen moet werken. Dat is je primaire taak en moet je juist goed kunnen. Zeker wanneer je in het grote Oranje wil komen, hoor je wel wat je zegt''je bedoeld, net zoals backs als alba en marcelo die zouden ook niet opgeroepen worden voor oranje of wat? die zijn verdedigend namelijk ook niet heel sterk.. t feit dat je hem niet technisch noemt en een harde werker zegt eigenlijk al genoeg over jouw voetbalinzicht, maar het zal er wss wel aan liggen dat ik een ajacied ben

Het lijkt wel een obsessie te worden voor de Telegraaf , een dubbel paspoort.

21 september 2019 om 13:45

En enigszins terecht; dit is zeker niet de eerste (en ook niet de laatste keer) dat er weer een discussie gevoerd wordt. Het wordt echt tijd dat de hele dubbele nationaliteit bullshit eens aangepakt wordt. Of je bent Nederlander, of je bent Marokaan (of Turk/amerikaanetc), maar niet beide..

21 september 2019 om 16:43

Hoeveel van die talenten met een dubbel paspoort maakt het Nederlands elftal nu echt beter. Dat gaat misschien over 1 of 2 talenten in een paar jaar tijd.

21 september 2019 om 16:48

"het wordt echt tijd dat de hele dubbele nationaliteit bullshit eens aangepakt wordt. Of je bent Nederlander, of je bent Marokaan (of Turk/amerikaanetc), maar niet beide.."en hoe moet dat dan met ouders van verschillende natonaliteiten bijvoorbeeld? Wat mensen zoals jij, met waarschijnlijk alleen de Nederlandse nationaliteit, standaard vergeten is dat dubbele nationaliteiten niet alleen maar voor en door het voetbal bestaan. Multi nationaliteit ontstaat doordat elk land zélf mag bepalen wie haar onderdanen zijn én het feit dat Nederlandse mannen en vrouwen weleens trouwen en kinderen krijgen met mensen die niet Nederlands zijn. En dan kan het kind dat ze verwekken dus vallen onder de regelgeving van meer dan één land! Met veel verder strekkende gevolgen dan simpele discussietjes of jongens die hier zijn geboren wel 'mogen' kiezen voor het spelen voor een ander land. Denk eens wat internationaler en minder nationalistisch! We leven in een internationale gemeenschap en niet alleen op de wereld vanachter onze dijken! Sowieso, altijd dat zinloze gebrul over het 'aanpakken' van dubbele nationaliteiten. Er valt in dit kader voor Nederland helemaal niks 'aan te pakken'. Elk land mag onafhankelkijk én soeverein haar eigen regels bepalen. Dacht jij dat wij als Nederlands eventjes andere landen kunnen opleggen hoe zij hun wetten moeten maken? Of omgekeerd, zou jij het aceptabel vinden als Marokko voor Nederland gaat bepalen wie onze onderdanen zijn? Nee? Precies! Zo denken ze er in andere landen exact over.

21 september 2019 om 19:50

@constant:"multi nationaliteit ontstaat doordat elk land zélf mag bepalen wie haar onderdanen zijn"dat klopt, indien je er geboren wordt, of als je die nationaliteit graag wilt krijgen (door bijv. asiel aan te vragen)."het feit dat Nederlandse mannen en vrouwen weleens trouwen en kinderen krijgen met mensen die niet Nederlands zijn"klopt deels; het trouwen met iemand die niet de Nederlandse nationaliteit heeft kan natuurlijk. Als er een kind geboren wordt, krijgt het in ieder geval de nationaliteit van het land waarin het geboren is, en KAN het de andere nationaliteit krijgen/aannemen van de ouder met de andere nationaliteit. De vraag is echter, waarom men dat zou moeten of willen doen...even tussendoor: je hoeft niet met termen als "gebrul" aan te komen, en al helemaal niet zo'n betweterig toontje aan te slaan (wat je overigens te vaak doet als je het niet met anderen eens bent).het valt niet te ontkennen, dat jouw "ideale" internationale gedachte een utopie is; zeg eerlijk: hoe kun je het verdedigen dat personen met een dubbele nationaliteit er misbruik van maken van nationaliteit te "wisselen" als het hen beter uit komt ? "nee, in dit geval ben ik toch echt Marokkaan" terwijl daarna vrolijk geroepen wordt "nee hoor, ik ben een Nederlander".marokkaan kan in deze context overigens door elke andere nationaliteit vervangen worden, dit was puur ter verduidelijking.tot slot nog even voor de goede orde: Marokko bepaalt tot op zeker hoogte inderdaad wie onze onderdanen zijn. Marokkanen die ook de Nederlandse nationaliteit hebben mogen nl. grondwettelijk gezien hun Marokkaanse nationaliteit niet weigeren/verwijderen. Dus Marokko bepaalt inderdaad (althans voor een deel van de bevolking) wat wel en niet mag..

21 september 2019 om 20:57

@dennis van leeuwendit stuk geeft wel aan hoe weinig kennis je hebt van dubbele nationaliteiten.je krijgt namelijk helemaal niet de nationaliteit van het land waar je geboren bent. In iedergeval niet standaard. dat hangt helemaal van het land af.in Nederland krijg je bijvoorbeeld niet standaard de Nederlandse nationaliteit als je daar geboren bent (kun je zo opzoeken) maar alleen als een van je ouders al Nederlander is.wel kun je, wanneer je in Nederland geboren bent, daar tot je meerder jarig bent altijd blijft wonen de Nederlandse nationaliteit krijgen zonder dat je het hele naturalisatie proces door moet.in plaats daarvan krijg je in iedergeval de nationaliteit van een van je ouders. of van beiden afhankelijk van wat de verschillende regels zijn waar het kind onder valt en wat er wordt aangevraagd.als je in de VS geboren bent krijg je bijvoorbeeld wel standaard de Amerikaanse nationaliteit.daarnaast krijg je ook niet de nationaliteit van een land als je daar asiel aanvraagt. als je asiel aanvraagt krijg je hooguit asiel als dat wordt toegekend.waarom je een kind niet een dubbele nationaliteit zou geven weet ik eigenlijk niet. Behalve dat het hier een hoop discussie opleverd over voor welk land sommige jongens moeten spelen zie ik de nadelen niet.waarom je het wel zou moeten doen is voor een heleboel mensen die voor die keuze staan vrij simpel, omdat er alleen maar voordelen zijn.dan kun je denken aan visa verplichtingen (binnen de EU is het simpel, maar om elke keer een visum aan te vragen als je kinderen hun opa/oma willen zien is wat minder practisch, en als er bijvoorbeeld iets aan de hand is waardoor je snel terug moet kan dat soms niet eens), verblijfsvergunningen, werkvergunningen, studie-school instroom problemen (bij voorbeeld een jaartje studeren voor niet nederlanders kost dan in nederland al snel 20.000 euro in plaats van 2.000 euro, maar het is nogal lastig in te schatten waar je zelf of je kind 18 jaar later woont op het moment dat je zelf in het buitenland zit), problemen met nationaliteiten rond echtscheidingen/overlijdens (probeer maar eens bij een ambassade van een ander land een nieuw paspoort aan te vragen voor een kind met een andere nationaliteit dan de jouwe). Als je nooit van plan bent om naar het buitenland te verhuizen, en getrouwd bent met iemand die ook alleen Nederlands is en alleen Nederlandse kinderen hebt is het allemaal heel simpel. Voor mensen die niet in die situatie zitten is het toch een stuk complexer.

Koeman moet geen werk maken van Dest. Dest is nou een goed voorbeeld van ‘prima voor VS’, maar in Oranje..? Nederland heeft veel backs gehad de afgelopen jaren, VDW, Tete, Rijnen etc. Nu ga je die jongen 1 kwalificatieronde laten ballen en daarna roep je m niet meer op, terwijl VS hem jarenlang goed kan gebruiken.

Dest speelt pas sinds 2016 bij de VS. dan vind ik "altijd gespeeld" zoals in het artikel staat een beetje overdreven.Ik vind het ook niet zo slim van Rest dat hij zijn keuze laat afhangen van de bondscoach en de interesse die er nu is. Zijn keuze kan bepalend zijn voor de komende 15 jaar.

Dest speelt pas twee jaar op de positie van back. Van origine een aanvaller en op die positie niet goed genoeg om een uitnodiging te krijgen voor de nationale jeugdelftallen van Nederland. Bij de VS blijkbaar wel, terwijl hij daar ook pas twee jaar voor uitkomt. Als back ontwikkelt hij zich stormachtig en is hij zeer interessant voor Oranje. Vind dat voor elke speler geldt dat hij moet kiezen waar hij zich het beste bij voelt. Soms positief voor Oranje, soms niet. Het zij zo

21 september 2019 om 10:11

Hij is van origine een buitenspeler maar hij speelt al bijna 5 jaar geregeld op rechtsback. Sinds o15 ongeveer, toen was hij 13 misschien net 14, dit jaar zal hij nog 19 worden. Is ook afgelopen 3 jaar altijd als back opgeroepen bij VS, heeft vorig seizoen nog paar maanden op de flank gestaan om aanvallend stappen te blijven zetten maar hij richt zich echt al langere tijd op de backposities.

Als hij een lange interland carriere ambieert dan kan hij beter voor USA kiezen. Om eerlijk te zijn zie ik hem op de lange termijn niet als de onbetwiste back van Oranje. We hebben de afgelopen jaren al zo veel wisselingen gehad, geen een heeft dat uitzonderlijke talent gehad om die positie vast te houden. En ik zie dat ook niet gebeuren bij Dest.

Als Dest voor Nederland uit zou willen komen moet je hem ook gelijk oproepen. Anders moet je hem met rust laten. Maar met potentie over x jaar, ja daar kan je nu niets mee. Het zou toch een probleem voor die jongen worden als hij voor Oranje kiest en hij er maar 1 wedstrijd voor speelt?

21 september 2019 om 09:25

Dest kan ook gerust opgeroepen worden. Wereld van verschil met dumbfries die totaal geen balgevoel heeft.

Hoe lang moet het duren voor dat gesprek er komt, je leest al maanden dat die intentie er is. Het is koffiedik kijken hoe die gast zicht ontwikkeld maar je wil voorkomen dat je je achter de oren krabt als hij de top bereikt, maar je hem hebt laten lopen. En voor iedereen die aanhaalt, hij heeft voor de VS gespeeld dus is Amerikaan: als hij in gesprek wil met de KNVB is hij duidelijk niet zo zeker van zijn zaak.

Lekker voor de Vs kiezen Dest. In Nederland krijg je toch alleen maar bakken shit over je heen als je een keertje wat minder speelt. Je zal altijd de kritiek krijgen dat je er alleen maar speelt omdat je bij Ajax zit. Supporters van andere clubs willen liever toch niet teveel Ajacieden in het Nederlands elftal dus ik zou zou het wel weten. Nederland heeft nooit naar je omgekeken als je een beetje ballen hebt geef je het jawoord aan VS die namelijk wel moeite in je hebben gestoken. We hebben natuurlijk ook Dumfries al waar iedereen helemaal gek van is. Niet omdat hij zo goed is maar omdat Vdgijp er zo fan van is loopt de Gijpie fanclub dat ook te roepen.

22 september 2019 om 00:50

Nooit naar hem omgekeken, hij is 18. Stormachtige ontwikkeling nog 20 hypothetische jaren om prijzsn te winnen. Waarom zo gekrenkt om het niet oproepen v die jeugdelftallen. Misschein waren die anderen toen wel beter. Kan je toch alleen maar trots zijn dat je die hebt ingrhaald. Als dit de motieven zijn voor welke nationaliteit je je voelt... Treurig

Hup Koeman. Vandaag nog bij hem langs op de koffie. Waarom is dat in vredesnaam nog niet gebeurd ? Weer wachten tot het te laat is?

Een keuze voor een land moet je niet maken door voor en nadelen tegen elkaar af te wegen of door te kijken welke bobo’s je het meest komen paaien. Die keuze maak je met je hart en als spelen voor het Nederlands elftal tegenwoordig afhangt van dat soort dingen dan hoeft het van mij allemaal niet. Het zou een eer moeten zijn om überhaupt voor Nederland te kunnen spelen. Als ben je een van de beste spelers van de wereld als je je geen Nederlander voelt dan ben je het oranje shirt ook niet waardig in mijn ogen. Zelfde met Ziyech die maakt maar een keuze omdat die niet genoeg gepaaid werd door de KNVB, nou als daar je keuze van moet afhangen. Moet het nou opeens normaal zijn om echt overgehaald te moeten worden om voor het Nederlands elftal te spelen? Je voelt je verbonden met Nederland of niet en daar zou geen onduidelijkheid over moeten bestaan..

21 september 2019 om 12:29

Ik ben ook half half en in Nederland geboren. Eerlijk, mijn hart ligt nergens. Ik hou van Amsterdam en voel me Amsterdammer. Veel allochtonen voelen zich vooral verbonden met hun stad. Vooral voor Surinamers geldt dat vaak dus ik snap Dest wel.

21 september 2019 om 12:35

En dat is helemaal prima. Maar dan hoef je voor mijn part ook niet voor het Nederlands elftal uit te komen. De discussie is volledig doorgeslagen. De eer van het dragen van een nationaal shirt gaat er zo van af. Ik vind het onzin dat de KNVB bijna moet gaan smeken om een speler binnen te halen. Blijkbaar niet eervol genoeg om überhaupt uit te mogen komen voor oranje. Blijf dan maar weg..

Ik snap nog steeds niet dat je hier als knvb niet gewoon met de bondscoach en de directeur die mensen uitnodigt om of bij ze langs te gaan of even mee uit eten te gaan en hier over gaat praten. Dan komen er tenminste belangrijke mensen langs om ze te overtuigen voor een kant te kiezen.

Vermoeiend verwend mannetje. Eigenlijk voelt tie zichzelf een Nederlander dat merk je in al zn interviews bv bij ajax tv laatst. Maar omdat hij niet werd opgeroepen voelt hij zich gekrenkt. Hij geeft zelf aan beter te zijn geweest dan spelers die wel werden opgeroepen v die jeugdelftallen. Alsof ze t op hem gemund hadden. Ben gewoon blij dat je land waar je bent geboren en getogen je oproept nu en loop niet zo interessant te doen. Blaag!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

88 fans
Coach, 56 jaar
SeizoenClub
2018- Nederland
2016-2017 Everton
2014-2016 Southampton
2011-2014 Feyenoord
2009-2009 AZ
Laatste voetbalnieuws

Hoek draagt oplossing aan voor ‘probleem’ van Oranje: ‘Daar kom ik zo op’

Frans Hoek constateert dat het aantal goede keepers voor Oranje langzamerhand afneemt. Bondscoach Ronald Koeman verwelkomt deze week Jasper Cillessen, Jeroen Zoet en Marco Bizot, maar deze doelmannen raken langzaam op...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 12 november
Tahith Chong heeft ondanks zijn eerdere uitspraken al een besluit genomen over het contractvoorstel van Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren