‘Hij ging toen ook richting Ajax 1, maar Donyell was zeker niet minder’

Donderdag, 19 september 2019 om

Donyell Malen is vooralsnog een van de grote revelaties van het Eredivisie-seizoen en de aanvaller luisterde bijna twee weken geleden ook zijn debuut bij het Nederlands elftal op met een doelpunt tegen Duitsland. De inmiddels twintigjarige aanvaller beleeft zijn grote doorbraak in het shirt van PSV, dat hem twee jaar geleden overnam uit de jeugd van Arsenal. Voor zijn periode in Londen doorliep Malen de jeugdopleiding van Ajax en Jasper van Leeuwen, in die tijd hoofd jeugdscouting in Amsterdam, betreurt het vertrek van de goaltjesdief nog altijd.

Van Leeuwen vertelt in gesprek met Voetbal International dat er bij Ajax eigenlijk weinig twijfels bestonden over de kwaliteiten van Malen. Zijn lengte was echter wel een discussiepunt in de tijd dat hij een jaar of veertien was: “De vraag was op een gegeven moment: blijft hij een 9, of wordt hij een 11? Maar dat Donyell Ajax 1-potentie had, was helder. Zijn kwaliteiten waren overduidelijk”, blikt Van Leeuwen terug.

Malen begon in die tijd echter ook buitenlands interesse te wekken en koos er samen met zaakwaarnemer Mino Raiola uiteindelijk voor om op de interesse van Arsenal in te gaan. “Zij vonden het onduidelijk met wie ze bij Ajax moesten praten. Wim Jonk en ik zijn iets vóór Donyells zestiende verjaardag inhoudelijk met hem gaan praten, Marc Overmars heeft dat opgevolgd met een goede aanbieding.”

“Daar zat misschien wat tijd tussen, maar dat zat hem ook gewoon in agenda's”, legt Van Leeuwen, die van mening is dat Ajax Malen een duidelijk plan heeft voorgelegd en ook niet te lang nodig heeft gehad om tot een aanbieding te komen, uit. De voormalige jeugdscout vindt het dan ook nog altijd ‘heel jammer’ dat Malen ervoor koos om Ajax te verlaten: “Ik denk dat hij bij Ajax in tegenstelling tot bij Arsenal in heel korte tijd het eerste elftal had kunnen halen. Kasper Dolberg ging toen ook richting het eerste, maar Donyell was zeker niet minder dan hij.”


Poll

Denk jij dat Donyell Malen inmiddels en basiskracht was geweest bij Ajax als hij in Amsterdam was gebleven?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door doejezo)

Jammer dat Ajax afgelopen zomer geen bod op hem heeft gedaan toen hij nog maar 1 jaar contract had. Hij was een ideale opvolger van Dolberg geweest denk ik. Ook nu Huntelaar al 36 is had Malen mooi basisspeler kunnen zijn. Psv had kunnen weigeren om hem naar Ajax te laten gaan maar als Malen echt zijn zinnen op een transfer had gezet had hij ook kunnen dreigen met dat hij volgend seizoen transfervrij kon vertrekken en dat Psv dan niet meer veel kansen had om nog geld aan hem te verdienen.

19 september 2019 om 14:11

In de belangrijke wedstrijden kiest Ten Hag voor Tadic in de punt. De andere wedstrijdjes kunnen gewoon ingevuld worden door Huntelaar en Traore. Daar achter zitten weer Danilo en Brobbey. en in onder 19 heb je nog Hansen lopen. Dat lijkt me voorlopig wel voldoende voor Ajax.

19 september 2019 om 14:30

Ik had liever een pijlsnelle en topfitte Malen in de spits gehad voor de basis en dan Huntelaar de reserve spits.Met Huntelaar moeten we nog maar afwachten of hij wekelijks nog 90 minuten kan spelen en nu heeft hij ook geen geduchte concurrent meer met Dolberg die hem er gauw naast kan zetten als hij een tijdje niet goed presteert.Dat zou Huntelaar minder scherp kunnen maken. Tadic verwacht ik alleen in de moeilijkere wedstrijden in de spits.

19 september 2019 om 14:46

Ik zou Malen er ook graag bij gehad willen hebben, maar over Huntelaar bestaat geen twijfel. Hij behoort nog steeds bij de fitste spelers en de tijd dat Dolberg een 'geduchte concurrent' was, ligt ver achter ons. Iedereen kon zien dat Huntelaar meer bracht, maar Ten Hag bleef aan Dolberg vasthouden.

19 september 2019 om 14:57

Ik heb dinsdag echt genoten van Hansen. Die is zo technisch en zo dwingend aanwezig. Is misschien niet de meest scorende spits (al gaat hem dat ook goed af), maar vooral een spits die past in het spel dat Ajax speelt. Zorgt echt voor ruimte in zijn rug voor de vleugels en het middenveld en kan ook heel makkelijk een man passeren. De wisselwerking met Timber en Unuvar was zeker in de eerste helft tegen Lille geweldig om te zien.

19 september 2019 om 15:15

Misschien nu nog geen twijfel maar betwijfel of Huntelaar nog een heel seizoen lang topfit zal zijn en top zal presteren gezien zijn leeftijd.

19 september 2019 om 15:24

Iedereen praat over de spitspositie maar daar wordt hij eigenlijk ook pas sinds kort gebruikt toch. Vindt het wel mooi dat hij bij PSV bleef ondanks Raiola zijn maniertjes. Ajax heeft prima aanvallers, weet niet of hij er een basisplek zou hebben. En met hem heeft PSV ook twee toppers. Nu te hopen dat ze in Europa weer eens wat laten zien. Hoewel dat eigenlijk tegen Basel al stukliep.

19 september 2019 om 15:47

Ik ken Donyell persoonlijk en vroeger was hij altijd een spits. Bij Ajax was hij ook gewoon een spits. Mensen denken ook dat Raiola hem weggejaagd heeft bij Ajax maar ze deden gewoon echt veel te lang en werden continu heen en weer gestuurd...

19 september 2019 om 14:17

De intentie om bij te tekenen is er altijd geweest. Dat het zo lang heeft geduurd heeft gewoon te maken gehad met de transfer periode waarin zowel de Jong namens PSV, en raiola op dat moment andere prioriteiten hadden. Het doet ook vermoeden dat er al een mondeling akkoord was. Dus als Ajax met een bod was gekomen, wil niet zeggen dat Malen ook naar Ajax zou willen.

19 september 2019 om 14:19

Waarom denk je dat Malen in dat geval graag naar Ajax had willen gaan? Bij PSV heeft hij toch veel meer perspectief? Ik betwijfel het of hij bij Ajax dit seizoen ook had mogen beginnen met een basisplek.

19 september 2019 om 14:34

Bij Psv veel meer perspectief? Ajax speelt CL he en Psv niet. Bovendien ligt het niveau van Ajax hoger, hebben meer kwaliteit, internationaal veel meer aanzien, hij kan er meer verdienen, hij kan in een andere speelstijl zich verder doorontwikkelen.

19 september 2019 om 14:37

Malen heeft bij PSV meer perspectief op speeltijd, ja. De concurrentie is bij Ajax nou eenmaal heviger. En toen Malen bijtekende, had Ajax zich nog niet geplaatst voor de CL, ze moesten toen nog door twee voorrondes heen. En misschien had hij bij Ajax wat meer kunnen verdienen, maar ik geloof niet dat Malen zich daar door laat leiden. Als geld echt zo belangrijk voor hem was geweest, dan was hij wel bij Arsenal gebleven.

19 september 2019 om 14:47

Denk het niet hoor. Ik had hem wel een basisplek zien krijgen ten koste van Huntelaar. Malen is veel fitter en veel sneller. En wie weet had hij zich wel door clubliefde laten leiden als hij dat heeft voor Ajax.

19 september 2019 om 14:57

Als een speler er op z'n 16e al zelf voor kiest om te vertrekken bij Ajax en 2 jaar later zonder blikken of blozen tekent bij Psv, dan zal het met die clubliefde voor Ajax wel meevallen. En bij Ajax had hij natuurlijk niet alleen van Huntelaar concurrentie gehad, maar ook van Tadic.

19 september 2019 om 15:12

Nou je ziet het met Familia Castillo. Is een soort gelijk geval als Malen en koos ook voor een terugkeer bij Ajax. Ze hebben Ajax verlaten om in het buitenland meer te kunnen verdienen ook al zullen ze dat misschien niet beamen. Maar meestal hebben ze wel clubliefde voor Ajax. Bergwijn stond namelijk ook wel open voor een terugkeer naar Ajax ook al is dat er niet van gekomen.

19 september 2019 om 15:26

Je overdrijft wel heel erg na 1 seizoen van succes. dat een aantal spelers een hoge salaris hebben gekregen wil niet zeggen dat de gemiddelde talent bij ajax meer verdient. Kwaliteitsverschil valt ook wel mee. Bijna iedereen in nl verwacht een spannende strijd tussen psv en ajax om de kampioenschap. Je doet net of we hier een situatie als Duitsland of Frankrijk hebben waarbij de kwaliteitsverschil tussen de nummer 1 en 2 noemenswaardig is. Verder is de aanzien van ajax ook weer niet zoveel groter. Iedereen in de wereld is verrast. Dit zegt juist hoe slecht iedereen dacht over Ajax, dat een halve finale cl zo verrassend is. Ik bedoel de jaren voor Ajax haalde as Roma en daarvoor as Monaco de halve finale, is de Nederlandse top nou echt zoveel slechter dan roma en Monaco?

19 september 2019 om 15:28

Hou toch op man... Ajax heeft ook een goed jaar gedraaid. Nou chapeau, holadijee. Maar doe nou niet net alsof Ajax zo mijlen ver voor op PSV ligt.

19 september 2019 om 16:46

@lawpi Kan je dat van Bergwijn ook onderbouwen of is dat weer een van je aannames?

19 september 2019 om 18:15

Of dat vooraf de bedoeling was geweest weet ik niet. Maar volgens mij is Malen zo goed dat hij zo wie zo wel in de basis had gestaan, of dat nou in Eindhoven of Amsterdam is, er zou wel een plaats gevonden zijn voor Malen in de Basis.

Een typisch gevaetje van "de koe in de kont kijken". Achteraf weet iedereen het beter. Het gaat soms nou eenmaal zo. Wij zijn er blij mee......

19 september 2019 om 14:16

Niemand zegt toch dat ze het hier beter weten? Ze vonden het een goede speler, en vinden het jammer dat het zo gegaan is. Logisch. Vonden ze toen, vinden ze nu.

19 september 2019 om 14:17

Dit heeft niks met achteraf praten te maken. Ajax wilde Malen heel graag een contract geven want ze wisten wat zijn potentieel was maar die jongen had al de keuze gemaakt om weg te gaan. Hij werd op zijn 16de al miljonair dus geef hem eens ongelijk maar met dat soort bedragen kan Ajax natuurlijk niet mee gaan.

19 september 2019 om 15:48

Wim Jonk was heel onduidelijk en ze deden echt lang over het contract. Arsenal kwam en dat ging soepel.

19 september 2019 om 14:18

Precies dit, ik had hem graag bij Ajax gezien maar het is mooi om te zien dat het er bij PSV uit komt, hij is de toekomstige spits van oranje. PSV heeft een hele goede zet gedaan om te verlengen. Naast ze dat de komende jaren nog veel plezier aan hem zullen gaan bleven zullen ze een mooi bedrag voor hem gaan incasseren tzt (mits hij fit blijft en zich doorontwikkelt etc.).

Tja Malen heeft de juiste keuze gemaakt achteraf gezien. Vaak valt het verkeerd uit en zie je zulke spelers terug bij een middenmotor of erger maar In dit geval heeft Psv slim gehandeld en hem snel opgepikt. Ergens een beetje zuur maar weer een raiola klant zit ik ook niet op te wachten. Psv kan geloof ik wat beter overweg met Raiola.

19 september 2019 om 14:31

Achteraf gezien is Malen prima terecht gekomen met een goedgevulde rekening nu toch in de basis bij een NL topclub en speler in het NL elftal. Of hij achteraf de juiste keuze heeft gemaakt is daarmee echter niet vast te stellen, dan moet je ook weten hoe het scenario van blijven was uitgevallen. Mogelijk wachtte hij dan nog op zijn doorbraak en was hij afgegleden. Maar mogelijk had hij zichzelf al snel in de basis gespeeld, Europees succes gevierd, een transfer gemaakt en nu net als Frenkie en Matthijs een godsvermogen verdiend bij een absolute topclub. We zullen het nooit weten.

19 september 2019 om 17:11

Van Bommel zit zelf bij Raiola. Dat zal vast wel helpen. Jullie hadden dat ooit met Martin Jol en die is ontslagen bij Ajax.

PSV vaart er wel bij, die oud Ajax spelers. Net als vroeger met Kieft, Koeman, Vanenburg, Lerby, Arnesen. Leverde toen ook de Europacup 1 op, dus wie weet

19 september 2019 om 15:23

PSV pikt ze inderdaad mooi op, hebben ze wel een handje van. En heeft ze zeker geen windeieren gelegd in het verleden en in de toekomst zeker ook niet, want Bergwijn en Malen gaan zeker weer vele miljoenen opleveren. PSV is btw sowieso goed in het opvangen van talenten die jong naar het buitenland gingen en daar om uiteenlopende redenen niet geslaagd zijn. Rekik, Bruma, Malen, Van Ginkel. Doen ze goed. Edit: Rosario vergeten als ex-Ajax

19 september 2019 om 16:48

Je vergeet Kluivert, Wouters en vd Meyde.

19 september 2019 om 16:52

Schrijnend te constateren lijkt me dat psv z’n enige Europacup 1 winst vooral te danken heeft aan oud Ajacieden. Daar hebben ze in Eindhoven wel een handje van inderdaad.de huidige selectie alleen Malen en Viergever, veel eigen kweek.

19 september 2019 om 17:22

Je weet dat de meeste 'ajacieden' die in 88' de EC1 pakten meer wedstrijden voor PSV dan voor Ajax hebben gespeeld? Maakt ze dat voor altijd alsnog ajacied of hoe moet ik dat eigenlijk zien? Is Viergever dan eigenlijk geen spartaan omdat hij daar is opgeleid of Az'er, aangezien hij de meeste wedstrijden voor Az heeft gespeeld? En Malen is dat een gunner een Ajacied of een Psv'er hij is gedeeltelijk bij al die clubs opgeleid, maar heeft alleen in PSV 1 gespeeld? Best wel grappig hoe creatief en inconsequent je bent in spelers als Ajacied claimen.

19 september 2019 om 18:08

Malen opgeleid bij PSV? Dat vind ik knap. En je beticht jaakke ervan creatief te zijn om in zijn voordeel te praten als Ajacied. Maar doe jij niet hetzelfde als PSVer vooral in het geval van Malen? Daarnaast mogen jullie viergever houden. Niet van toegevoegde waarde.

19 september 2019 om 18:27

Dat heb ik dus ook nooit beweerd. Ik stelde alleen vragen om helder te krijgen welke kaders Jaake hanteert. Je reactie over Viergever zegt best veel eigenlijk. Is dus geen oud Ajaxcied omdat hij niet van toegevoegde waarde was? Labyad is ook geen oud Psv'er omdat hij bij jullie geen waarde toevoegt? Heel krom allemaal.

20 september 2019 om 01:34

In het kader van die hele “eigen jeugd” discussie en alle onzin die geroepen werd door supporters van andere clubs dan Ajax kan ik alleen maar heel hard lachen om die opmerking dat Malen schijnbaar ook bij PSV is opgeleid. Bedankt daarvoor, ik ga met een glimlach slapen.

Heerlijk. praten achteraf. Had dan ook een betere optie aan hem gegeven. Als het allemaal zo goed was, was hij gewoon gebleven.

19 september 2019 om 15:02

Blijkbaar niet. Hij kon gewoon een stuk meer verdienen in Engeland. Ajax kon toen nog niet betalen wat ze nu wel kunnen. Misschien was hij nu wel gebleven nu de salarissen omhoog geschroefd zijn

Niet iedereen heeft Ajax hoger staan dan PSV. Ajax kan ook achteruit gang zijn tegenover PSV vooral nu ze maar blijven kopen en staat yalent in de weg. Of zijn de top talenten op. Bij PSV lopen er echt heeel veeel rond. Dus financieel gaan ze dik inlopen op Ajax en qua selectie zijn ze hun nu al bijgehaald.

19 september 2019 om 14:30

Spelers die via jong Ajax bij Ajax 1 zijn gekomen: Onana, Blind, Veltman, Dest, Schuurs, Mazraoui, vd Beek, Promes, Siem en dan nog een heel talentvolle lichting erachter. En dolberg, de ligt, frenkie zijn weg en volgenden ook bovenliggend pad

19 september 2019 om 14:34

Dat Donyell nu bij PSV te recht is gekomen heeft daar niks mee te maken, daarnaast heeft Ajax genoeg talent in de opleiding die op de deur gaan kloppen kijk naar een Ünúvar en Brian Brobbey.dat financieel inlopen moet ik ook nog maar zien.

19 september 2019 om 15:35

Ja klopt. Talenten als Dest krijgen amper de kans. En de toptalenten zoals Gravenberch, Unuvar etc lopen er ook niet meer rond.

19 september 2019 om 15:49

@johnducker Je weet dat Malen naar Arsenal ging alvorens hij naar PSV ging? Je hele beredenering houdt geen steek. Buiten dat, kijk gerust naar Jong Ajax en de verdere jeugdopleiding. Sinds Ihattaren naar PSV 1 is gegaan is dat ook niet veel meer.

19 september 2019 om 16:35

Ajax staat ook niet stil. Ajax gaat ook volgend jaar weer genoeg verkopen.. die 300 miljoen wat er vorig jaar binnen is gekomen bij Ajax ga je niet even goed maken maar hopen mag natuurlijk.. Psv heeft nu een leuke lichting maar dat is ook geen fabriek die voor elk talent een nieuwe klaar heeft staan. Jong PSV is niet heel erg goed. Hierna komt er weer een gat aan. Zo wisselt het een beetje af. De ene keer heb je een wat betere lichting dan de andere keer

19 september 2019 om 17:16

Hoezo dik inlopen? PSV heeft zeker veel talenten die, als ze constant blijven presteren, voor veel geld kunnen verkopen. Maar Ajax zal ook spelers verkopen en hebben bovendien ook nog eens CL-inkomsten

19 september 2019 om 17:22

Financieel dik inlopen gaat echt niet gebeuren. PSV had al moeite om een nieuwe hoofdsponsor te vinden en heeft uit armoede maar de brainport oplossing bedacht. Verder is de selectie van PSV erg dun en de beste 11 moeten zich eerst maar bewijzen of ze gelijkwaardig zijn.

19 september 2019 om 18:32

Zo wat heb jij gerookt?? Geef mij daar ook wat van 🤣 zelfs ik als Feyenoorder geef toe dat t gat zeker jarenlang onoverbrugbaar is want Ajax speelt weer CL en PSV en wij niet, hebben betere talenten dan PSV en de selectie is 3x zoveel waard, ff je gekleurde bril afzetten denk ik 😉

Uiteindelijk pakt het goed uit voor beide partijen, dus dan heeft het geen zin om er nog over te praten. Die jongen wou schijnbaar graag naar Arsenal en dan maakt het niet uit met wat voor plan je komt. Daar zal het financiele plaatje ook een rol in hebben gespeeld. Die jongen vertrok op z'n 16de al naar Arsenal. Zo'n speler ga je geen hoog subtop-salaris geven en daar hebben die Engelse clubs geen enkele moeite mee.

19 september 2019 om 14:34

Als een jeugdspeler graag naar het buitenland wil en de kans krijgt, dan kun je daar als club inderdaad weinig tegen beginnen. Maar toen hij in 2017 besloot om terug te gaan naar Nederland en koos voor Psv, omdat hij vond dat Ajax niet genoeg interesse toonde, dat mag Ajax zichzelf natuurlijk wel aanrekenen.

19 september 2019 om 14:46

Tja, elke club maakt (inschattings)fouten. Uiteindelijk heeft het voor Malen en PSV goed uitgepakt. Bij PSV krijgt hij de kans nu om zich te ontwikkelen. Ik vind het in ieder geval een enorm talent. Dat viel me vorig jaar direct al op toen hij constant dreigend was in de Champions League als invaller. Sindsdien ben ik 'm gaan volgen bij Psv. In potentie op korte termijn al een betere speler dan Bergwijn naar mijn mening.

19 september 2019 om 16:39

Ajax wil eigenlijk helemaal geen spelers terug halen. Dat ze dat nu met Castilio hebben gedaan is een uitzondering. Wellicht hadden ze ook geen zin in weer dat gezeur met Mino. Of ze waren gewoon te laat. Maar een echte Ajacied vraagt eerst aan zijn oude club of ze hem terug willen, net als Siem. Dat was wel iets netter geweest vind ik. Is natuurlijk niet verplicht maar ik vond het wel mooi hoe Siem dat destijds deed.

19 september 2019 om 16:47

Ajax wil geen spelers terughalen? En Blind, Huntelaar, Promes en S. de Jong dan? En als Malen zegt dat Ajax "niet genoeg" interesse toonde, dan is er dus wel enig contact geweest.

19 september 2019 om 18:08

Ik kan het me best voorstellen dat je voor talenten die jong naar het buitenland vertrekken niet een omgeving wil creeeren in de geest van, over een of twee jaar ben je weer van harte welkom als het toch niet helemaal wordt wat je er nu van verwacht. Nu is de overweging voor jeugsspelers ongeveer, alvast veel geld verdienen in het buitenland en dan zien wat er komt, tegen in Nederland blijven omdat je daar makkelijker door kan breken en daarna hopelijk veel geld verdienen. Als je die talenten terug haalt wordt het een soort en – en situatie en wordt de keuze om naar het buitenland te gaan wel een hele makkelijke. Of dat in dit geval slim was en je niet een keer een uitzondering had moeten maken is een andere vraag ...het terug halen van oud spelers die nu direct een toegevoegde waarde kunnen zijn voor het eerste elftal is toch iets anders dan een ex jeugdspeler die weg wilde omdat hij elders meer kon verdienen weer opnemen in de jeugdopleiding (of een jong team). Zeker als de speler, zoals in dit geval, nog een contract heeft wat je af moet kopen ook (zij het voor een ongetwijfeld kleine transfersom).

Dolberg had toen Malen in 2015 wegging nog nooit een minuut voor Ajax gespeeld. Sterker nog hij kwam pas die zomer.

Als je het een groot talent vindt, dan ga je toch zeker niet wachten tot pas na zijn 16de verjaardag om hem een aanbieding te doen, ook al heb je een volle agenda. Dit is of blijkt veel te lichtzinnig te zijn geweest! Die jongen is nu 30 mln waard, en speelt bij de concurrentie. Dat mag je wel een foutje noemen!

19 september 2019 om 16:59

Hoezo is hij nu ineens 30 miljoen waard? Hoe kom je aan die wijsheid?hij heeft 5 goals in 1 wedstrijd gemaakt waarvan 2 pingels. En een belangrijk doelpunt tegen Duitsland. Dat zijn al twee hele wedstrijden waarin hij opvalt...... iets met zwaluw en zomer......hij heeft talent, onmiskenbaar en wie weet wordt hij heel goed, maar nu al dat soort bedragen noemen is uit de lucht gegrepen

20 september 2019 om 09:45

Bijv. Kluivert. Deze jongen is nu al beter, is jonger en heeft een goede mentaliteit. Naast dat hij ook weer scoort tegen Sporting.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2323
2.PSV2320
3.AZ2015
4.Vitesse205
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

3 fans
Aanvaller, 20 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 PSV 9 10 0 0
2018/2019 PSV 31 10 4 0
2017/2018 PSV 4 0 1 0
2017/2018 Jong PSV 22 13 2 0
2017/2018 Arsenal 0 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Twee Nederlanders bij laatste twintig kanshebbers op Golden Boy Award

Matthijs de Ligt kan de Golden Boy Award prolongeren, want de centrumverdediger van Juventus maakt deel uit van de door Tuttosport opgestelde shortlist van twintig spelers. Ook PSV-aanvaller Donyell Malen behoort...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 16 oktober
Serge Gnabry heeft zichzelf in de kijker gespeeld van Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren