Winnend Club Brugge bewijst Nederlands voetbal uitstekende dienst

Woensdag, 28 augustus 2019 om 22:54Chris Meijer • Laatste update: 23:23

Club Brugge heeft het Nederlands voetbal een uitstekende dienst bewezen met het oog op de coëfficiëntenranglijst. De Belgische topclub schakelde het Oostenrijkse LASK Linz uit door ook de return winnend af te sluiten: 2-1. Slavia Praag heeft zich ten koste van CFR Cluj verzekerd van een plaats in de groepsfase van de Champions League.

Club Brugge - LASK Linz 2-1
De Belgische topclub verschafte zich een week geleden een uitstekende uitgangspositie, door in Oostenrijk met 0-1 te winnen. Met Ruud Vormer aan de aftrap begon Club Brugge met aanvallende intenties aan de wedstrijd, wat resulteerde in mogelijkheden voor David Okereke en Loïs Openda. Na 26 minuten leek Vormer de openingstreffer aan te tekenen, maar zijn treffer werd geannuleerd wegens buitenspel. Kort na rust voorkwam Simon Deli namens Club Brugge een Oostenrijkse treffer, door de bal van de doellijn te halen.

Nadat Percy Tau eerst nog de paal geraakt had, was het na zeventig minuten raak voor de thuisploeg. Hans Vanaken kopte op aangeven van Vormer de openingstreffer tegen de touwen. De wedstrijd was echter nog niet gespeeld, want een kwartier voor tijd kwam LASK Linz terug in het duel door een benutte strafschop van Klauss. Na een rode kaart voor aanvoerder Gernot Trauner kwam LASK Linz in de laatste minuten nog met tien man te staan en daar maakte Club Brugge gebruik van. Invaller Dennis stond net één minuut toen hij de eindstand op 2-1 bepaalde.

Slavia Praag - CFR Cluj 1-0
Zonder Mick van Buren in de basiself verdedigde Slavia Praag in eigen stadion een uit Roemenië meegenomen voorsprong, daar de Tsjechen een week geleden met 0-1 wisten te winnen van Cluj. Na een kwartier spelen was de eerste kans voor de bezoekers, toen Mario Rondón in een gevaarlijke positie opdook. Slavia Praag kwam vervolgens beter in de wedstrijd, wat resulteerde in mogelijkheden voor Lukás Masopust en Milan Skoda. De in de Tsjechische hoofdstad aanwezige fans moesten echter tot na rust geduld hebben voordat er wat te juichen viel.

Jan Boril werd op fraaie wijze bediend door David Hovorka en tekende voor de openingstreffer, waarmee Slavia Praag een voorschot nam op een ticket voor de groepsfase van de Champions League. In de slotfase wist CFR Cluj de stand niet meer gelijk te trekken, waardoor een spannend einde uitbleef. Het betekent dat Slavia Praag zich mag melden in de groepsfase van het miljardenbal, voor de tweede keer ooit.Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door blieke)

Weet niet of het voordelig is. Stel ze pakken nu veel punten in de EL had je ze miss liever in de CL gehad. Aan de andere kant heb je wel gelijk de bonuspunten van de CL die ze nu niet krijgen. We zouden toch wel in staat moeten zijn Oostenrijk te lozen. Vgm alleen Salzburg en Linz nog in Europa.

28 augustus 2019 om 23:03

Ik snap wat je bedoelt, maar dan moeten zij wel minimaal 4 winnen, of 3x winnen en 2x gelijkspelen.

28 augustus 2019 om 23:13

Ze komen in pot 4 van de EL, dus ze zullen niet zomaar punten pakken daar

29 augustus 2019 om 00:44

Dit Linz kan best wel eens stunten. Al zal inderdaad veel afhangen van de loting. Maar deze ploeg heefr me echt verrast. Op basis van individuele kwaliteiten loopt er geen enkele echt goede speler rond, niemand die ik echt graag bij ons zou zien, maar als ploeg is het een bloedirritante verzameling duracellkonijnen die 90 minuten lang vol gas geven. Geen wonder dat ze Basel uitgeschakeld hebben. Kudos voor die ploeg, met beperkte middelen dit presteren, knap hoor. In Belgie of Nederland zie ik ze rond plaats 3 eindigen.

29 augustus 2019 om 01:49

Waren ook kampioen van Oostenrijk toch? De trainer en hun beste speler Joa Victor zijn in ieder geval naar Wolfsburg verkast. Zegt inderdaad wel wat dat ze dan van Basel winnen.

29 augustus 2019 om 06:56

Nee, nummer 2 van Oostenrijk. Al zou dat met Salzburg in de competitie (dat een paar maten te groot is voor de rest) wellicht wel voelen als een kampioenschap

28 augustus 2019 om 23:46

Maar in de CL krijgen ze 40 miljoen euro die ze kunnen investeren om volgend jaar nog meer punten te halen. Er komt overigens nog een Oostenrijkse ploeg bij die instroomt in de groepsfase voor zover ik weet.

Dank u club Brugge 💪🏻

We moeten niet bang zijn voor Oostenrijk, maar op België gaan jagen!
En wat zou het mooi zijn als AZ daar morgen mee begint tegen die schopploeg uit Antwepen.

28 augustus 2019 om 23:09

Jaag eerst maar op Turkije en Oekraïne voor je je met België bezig gaat houden. Turkije voorbijgaan moet wel mogelijk zijn dit jaar denk ik.

28 augustus 2019 om 23:14

Gewoon naar boven kijken. Hoeft niet meteen dit jaar te gebeuren. Als je maar inloopt. Inderdaad kom je straks ook dichter bij Turkije en Oekraïne. Maar in dit geval werd in de titel naar Oostenrijk verwezen. Enerzijds snap ik dat, want die zitten dichter op NL dan NL op de landen boven hen, maar België moet gewoon te pakken zijn op termijn. Te beginnen met een kleine slag morgen. Als AZ morgen doorgaat zie ik ze echt wel meer punten sprokkelen dit jaar in de Europa League.

28 augustus 2019 om 23:21

En wat is de conclusie als Antwerp het haalt?

28 augustus 2019 om 23:43

Dat het verschil helaas waarschijnlijk weer groter wordt. 5 Belgische clubs in Europa tegenover 3 Nederlandse....

29 augustus 2019 om 00:43

The world, er gsan erg goede jaargangen weg bij belgie. We zijn al bijna bij.

29 augustus 2019 om 09:02

Belgie zit maar 3.5 punt boven ons, dat is dit seizoen best in te halen. Maar idd Oekraine en Turkije maar 1 punt.

29 augustus 2019 om 12:11

@hangover

Vorig seizoen 0.8 punten ingehaald. Er zullen heel wat wonderen moeten gebeuren om 3.5 in te halen in een jaar, zeker wanneer er wellicht 5 Belgische teams Europees gaan spelen (waarvan 2 CL bonuspunten krijgen).

Turkije en Oekraine zullen al lastig genoeg zijn om in te halen, maar mits een goed europees seizoen kan dit wel.

28 augustus 2019 om 23:10

Gaat nog wel even duren voordat Nederland België inhaalt vrees ik, of Ajax zou echt structureel ver moeten komen terwijl de overige ploegen gewoon stabiel presteren. Maar vooral dat eerste lijkt me niet heel realistisch.

28 augustus 2019 om 23:17

Maar je mag het als Nederlander wel hopen. Heelt is lang geleden dat ik zo optimistisch was over NL clubs in Europa. Natuurlijk heeft dat met vanavond te maken en vooral met Ajax vorig jaar. Maar ook de andere clubs doen het niet gek in de voorrondes dit jaar!

28 augustus 2019 om 23:26

Daar heb je 100% gelijk in en ploegen als Ajax, PSV (en misschien Feyenoord) zou het met wat meeval qua loting wel moeten lukken om een kwartfinale EL te halen.

28 augustus 2019 om 23:27

En waarom niet op Rusland of Portugal concentreren? Precies geobsedeerd door België ipv eerst Turkije en Ukraine in te halen. Denk dat je nog wel minstens 3 a 4 jaar nodig hebt voor België en dan moet je nog serieus punten pakken

28 augustus 2019 om 23:41

Ik gaf hierboven aan dat dit een reactie was op de titel van voetbalzone. Ik begrijp dat zij zich richten op Oostenrijk. Maar als fan vind ik het leuker om omhoog te kijken.

28 augustus 2019 om 23:53

@Ilcapo: Omdat het gat met Rusland en Portugal 12punten is en het gat met Belgie 'maar' 4 punten. Tot en met Belgie staat gewoon enorm dicht bij elkaar

29 augustus 2019 om 00:44

Lierse1997, kijk is naar de jaren van belgie die weg gaan vallen.

29 augustus 2019 om 06:44

De twee aankomende jaren die wegvallen van België zijn inderdaad goede jaren, maar dat zijn ook de op 1 na twee beste seizoenen van Nederland. En voor de overige seizoenen heeft Nederland het zeker niet opmerkelijk beter gedaan.

Vanaken speelde een soevereine wedstrijd. Toch vreemd dat die nog in Brugge zit.

29 augustus 2019 om 02:50

Dat was zijn keus.

Twee Belgische clubs in de CL! Fantastisch voor de Belgische coëfficiënt. Belgisch voetbal is echt mooie progressie aan het maken. Was al 14 jaar geleden dat we dit hadden. Was wel een spannende wedstrijd met een lastige tegenstander. Maar zeker verdiend! Vormer was MOTM voor mij.

28 augustus 2019 om 23:08

Inderdaad prachtig voor ons voetbal (al vrees ik een beetje voor Genk onder Mazzu in de CL). Vormer inderdaad zeer stabiele partij gespeeld, al vond ik Ricca ook wel een enorme verademing ten opzichte van Sobol.

28 augustus 2019 om 23:39

Wat is dat Brugge goed zeg, die kunnen zomaar eens verrassen.

29 augustus 2019 om 05:36

Ja goede pot van Brugge, Linsk heeft vooral geluk gehad dat die keeper zo;'n puike pot speelde en dat die verdediger die bal van de lijn kopt toen Mignolet uit kwam. Bedankt voor de dienst Brugge, we kijken nu vooruit naar Turkije en Oekraine, misschien in een paar jaar weer naar jullie!
Zitten een paar lekkere spelers bij hoor, Vanaken is ook een fijne speler.

Met plezier, jongens ! Heb de Nederlanders oprecht graag. Daarom dat ik hier ook zo graag kom.

29 augustus 2019 om 05:34

Hartstikke leuk dat je er bent, goed dat er ook Belgen op VZ zitten!
Zijn er geeen website's zoals deze in Belgie?

29 augustus 2019 om 11:44

Jawel, maar het niveau is eerder bedroevend. Ik zit zelf veel liever hier op voetbalzone!

Ik gun de Belgen veel, maar morgen hoop ik toch wel dat AZ ook nog doorgaat 4 teams in Europa zou toch wel weer eens fijn zijn.

Gefeliciteerd Belgen! Succes in de groepsfase.

Vervelende tegenstander, gelukkig uiteindelijk terecht gewonnen. Was even bibberen na het domme tegendoelpunt, altijd gevaarlijk moment de minuten nadat je zelf hebt gescoord. Ik heb me vorige week al lopen storen aan de commentator van Ziggo sport, maar vandaag bleek hij nog steeds niets geleerd te hebben. Vorige week was al zichtbaar in een tweede foto die de regie liet zien dat Openda gã©ã©n buitenspel stond bij de strafschop. Dat had deze meneer niet in de gaten, dus bleef hij daar vorige week al de hele tweede helft over doorzeuren. Je zou toch zeggen dat meneer de afgelopen week ondertussen in de gaten had gekregen dat het geen buitenspel was, maar niets was minder waar. Vandaag moesten we opnieuw minstens 15 keer horen dat Club Brugge vorige week een onterecht doelpunt had gescoord. Je zou toch verwachten dat zo'n commentator zich wat heeft voorbereid op de wedstrijd. Weet iemand wie die commentator was?

28 augustus 2019 om 23:54

Het was toch echt wel buitenspel van Openda toen hoor. Eerste beeld was dat duidelijk te zien, en op het volgende beeld hadden ze gewoon de kleur van de lijnen verandert. Hoewel club oververdiend door is hadden ze daar toch echt geluk dat het doelpunt werd goedgekeurd.

29 augustus 2019 om 00:09

Nee hoor, de UEFA heeft zelfs bevestigd dat het geen buitenspel was. Bij het eerste beeld was er blijkbaar sprake van een technische fout, dat werd op het einde van de eerste helft recht gezet. De VAR had uiteraard wel de juiste beelden, anders hadden ze wel anders besloten...

29 augustus 2019 om 00:15

Vond het toch een zeer discutabele fase, op het zicht stond hij gewoon buitenspel en dan was er ook nog een beeld dat dat leek te bevestigen. Later roepen ze dan in dat het een technische fout was. Maar als de UEFA dit officieel naar buiten brengt zal het wel zo zijn neem ik aan.

29 augustus 2019 om 00:47

Waarom ook Ziggo? Kijk gewoon via de site van Q2, gebruik een VPN als je in het buitenland woont.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Club Brugge

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
K. RezaeiAanvaller
R. De MilUnknown
B. DostAanvaller21
N. LangAanvaller20
D. PérezAanvaller20
D. OkerekeAanvaller10
S. MignoletKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Club Brugge.

31 fans
Middenvelder, 33 jaar

In de wandelgangen

Zondag 1 augustus
Erik Palmer-Brown heeft de mogelijkheid om zijn carrière voort te zetten in de Serie A. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren