Frenkie de Jong meteen aangepakt: ‘Ik wist dat hij hard zou spelen’

Zaterdag, 17 augustus 2019 om

Frenkie de Jong maakte vrijdagavond tegen Athletic Club zijn officiële debuut voor Barcelona, maar zal met weinig plezier terugdenken aan die wedstrijd. De Catalaanse grootmacht maakte een matige indruk tegen de Basken en incasseerde in de slotfase zelfs een prachtige treffer van Aritz Aduriz, waardoor er met 1-0 verloren werd.

De Jong werd in het begin van de wedstrijd meteen hard aangepakt door Raúl García. Voor de van Ajax overgekomen middenvelder kwam deze behandeling niet helemaal als een verrassing: “Ik wist dat hij hard zou spelen en dat was helemaal niet slecht. Ik denk dat hij dat goed doet, hij maakt het veel ploegen lastig en hij heeft dus geen reden om dat te veranderen”, vertelt hij in gesprek met Ziggo Sport.

Barcelona nam vrijdagavond ook afscheid van Philippe Coutinho.

De Oranje-international mocht meteen samen met Sergi Roberto en Carles Aleñá in de basis beginnen, terwijl oudgedienden Ivan Rakitic en Sergio Busquets de start van het duel vanaf de bank moesten aanschouwen: “We speelden natuurlijk de laatste wedstrijd ook zo tegen Napoli, toen hebben we wel goed gespeeld. Vandaag zeker niet. Of het een verrassing was dat we zo begonnen weet ik niet, voor de mensen van buitenaf misschien ook meer dan voor ons.”

Het nieuwe middenveld van Barcelona slaagde er echter niet in om de slag met los Leones te winnen en De Jong spreekt al met al van een ‘slechte dag’ waarop de teleurstelling overheerst: “Athletic zette hoog druk, met veel intensiteit, maar normaal hebben wij de kwaliteiten om daar onderuit te spelen. Alleen vandaag deden wij dat zeker weten niet goed genoeg, we vonden de oplossing niet en waren slordig. We maakten veel verkeerde keuzes en dan kom je terecht in hun spel.”


Poll

Vind jij dat Barcelona in de volgende wedstrijd met hetzelfde middenveld moet spelen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

60 reacties (laatste reactie door suppyourlocal)

Wel raar, ik had verwacht dat ze bij Bilbao zo bang voor De Jong en zijn assistenten zouden zijn, dat ze het veld niet eens op zouden komen. Maar ze hebben zich kranig verweerd. Hulde!

17 augustus 2019 om 11:41

Bilbao bang? In eigen huis? Wanneer?

17 augustus 2019 om 12:43

Veroordeeld

Ongelooflijk dat deze aan je voorbijgaat.

17 augustus 2019 om 11:41

Het zal wel aan mij liggen, maar dit soort grappen zijn zo afgezaagd en kinderachtig, laat staan grappig..

17 augustus 2019 om 12:11

Grappen? Waarom grappen, de prijzingen zijn juist een grap. Dus dan krijg je dit soort grappen terug. Men op deze forum begon de jong beter te noemen dan Messi, dat is pas een grap toch? Dusja grapjes back, moet je tegen kunnen jlenders

17 augustus 2019 om 12:36

Sorry, maar als je dat soort trollen serieus gaat nemen... Dan ben je zelf een enorme grap.

17 augustus 2019 om 12:58

De prijzingen komen vanuit de media.. realistische fans weten goed genoeg hoe goed de jong is en wat nog beter kan. Heel irritant hoe velen Ajacieden hier constant over één kam scheren.

17 augustus 2019 om 12:59

Bedankt voor je bijdrage. Ik nam ongeveer 10 seconden de moeite om mijn mening over dit soort flauwekul neet te typen. Dat jij er dan vanuit gaat dat ik hem 'serieus' neem is jou zaak

17 augustus 2019 om 11:47

Bilbao maakt het Barca al jaren moeilijk in eigen huis dus deze opmerking vind ik niet helemaal gepast. Dit is nou precies zo’n subtopper uit Spanje dat al een aantal keer van Barca had kunnen winnen de laatste jaren als ze Messi niet hadden. Clubs als Villarreal en Sevilla passen ook in dat rijtje.

17 augustus 2019 om 12:45

AMadrid

Klopt wel, maar nu heeft Barcelona Frenkie... Ik bedoel maar...

17 augustus 2019 om 12:14

Bilbao in eigen huis is verre van bang en speelt zich normaal gesproken helemaal leeg. Barcelona speelde gisteren echt niet goed en dat was de verdienste van Bilbao.

17 augustus 2019 om 12:44

Leicester

Niemand die hier het sarcasme snapt....

17 augustus 2019 om 13:07

Ik dacht inderdaad dat Bilbao niet durfde te komen na die legendarische warming up.

17 augustus 2019 om 14:06

Jammer dat Frenkie toch het niveau niet aankan, oefenwedstrijden zeggen niks, Raul Garcia overklastte Frenkie op elk vlak, denk dat Ludovit Reis misschen van barca B erbij moet gehaald worden.

17 augustus 2019 om 14:22

Aan alle ‘De Jong kritische jongens’: jullie verwachten wel heel veel van hem he? Dit is een speler van 21 uit een kleine competitie en dan verwachten jullie dat hij even één van de grootste clubs ter wereld aan de hand neemt. Als jullie je gelijk denken te halen als Frenkie nog een paar mindere wedstrijden zal spelen het komende jaar, dan kun je dat nu gelijk krijgen.... Het is vedomme toch gewoon knap wat die jongen presteert. Dat kunnen heel weinig Nederlanders en jullie al helemaal niet! Dus probeer je niet zo te storen als bepaalde mensen een beetje enthousiast zijn. Jullie hebben vast ook wel een gejuicht als het Nederlands elftal won, terwijl het niet zo goed speelde...

17 augustus 2019 om 14:41

Wat is je punt?

18 augustus 2019 om 10:45

Ik vind dat de kritiek nu ook wat te snel komt, maar opmerkingen als Het is vedomme toch gewoon knap wat die jongen presteert. Dat kunnen heel weinig Nederlanders en jullie al helemaal niet!' is een beetje gek... Dat hij toevallig kan voetballen en dit op tv is, superleuk en knap hoor! Maar ik heb weer dingen gepresenteerd die De Jong nooit heeft gepresteerd. Alleen daar staat geen camera op. Om mijn werkgebied bakt hij er dus niets van en ik niet op zijn werkgebied.

17 augustus 2019 om 14:21

Aaa

17 augustus 2019 om 14:22

Ik kan niet reageren behalve onder andere reacties, Voetbalzone???

Dat is dé manier om Frenkie aan te pakken, een mannetjesuitputter die er hard in gaat en hem onaanspeelbaar maakt. Er zijn bijna geen teams die de moeite nemen om Frenkie onschadelijk te maken. Als hij aan de bal komt is het over.

17 augustus 2019 om 11:41

Vond het wel bijzonder dat García er zonder kaart vanaf kwam. Had toch 6 of 7 overtredingen gemaakt in totaal.

17 augustus 2019 om 11:54

Inderdaad, die 1e overtreding was al goed voor geel

17 augustus 2019 om 12:13

Frenkie moet meer drama doen. Busquets had m na die 1ste al geel bezorgd. Gewoon schreeuwen, beetje springen en 2 rondjes rollen en dan naar de scheids gaan. Frenkie stond op alsof t niets was.

17 augustus 2019 om 12:34

Ben blij dat Frenkie dit niet deed. Vraag me wel af hoe lang dat nog duurt.

17 augustus 2019 om 11:46

Garcia zat inderdaad vol op de Jong de hele pot maar heel Bilbao was als beesten aan het strijden. Dit heb je wel nodig wil je 1 man opofferen in de mandekking. Zo makkelijk als jij nu beweert is het niet. Dan zou ieder team een topspeler onschadelijk kunnen maken door er gewoon een mannetje op te zetten.

17 augustus 2019 om 14:26

Vond het wel meevallen hoeveel druk de Jong kreeg. Vooral over de helft zakte Bilbao ver in, maar was het centrum heel druk. Het was gewoon heel statisch op het middenveld en voorhoede. Geen diepgang voor een steekbal. Waardoor alles over de flanken moest. En dat is niet de kracht van Barcelona.

Het is een ongelukkig debuut, verliezen doet niemand graag. Maar lichtpunten waren er zeker wel voor Frenkie en dat is het feit dat hij speelde alsof hij al jaren het tenue draagt van deze club. Deed in mijn ogen (bijna) niets verkeerd en probeerde zelfs een aantal keren tussen de linies van het middenveld Griezmann te bereiken, die geen potten brak.

Het was natuurlijk geen fenomenaal optreden maar het was verre van een onvoldoende. Frenkie is zo consistent dat ik hem zelfs geen talent meer noem. Daar is hij te consistent voor.
Het is niet echt de verdienste van Garcia, die overigens een prima wedstrijd speelde, maar eerder het feit dat Frenkie niemand kon bereiken op de flanken en niemand zich kon vrij spelen, zelfs Griezmann niet. Dit Barcelona speelde natuurlijk zonder diepgang en breedte. Normaliter zou dat komen van de flankspelers die het veld breed houden en een dribbel forceren. Één, we hadden gisteren maar één flankspeler in de naam Dembélé, die overigens geen knikker goed raakte. En twee, Suarez viel er vroeg uit en hij maakt heel vaak het verschil in zulke wedstrijden. Zonder Suarez en Messi wordt het natuurlijk heel lastig om niet te verliezen laat staan winnen, gezien het onwaarschijnlijke gebrek aan inzicht van Valverde.

Zoals ik al zei is dit Barcelona verre van het niveau van wat Pep toen had neergelegd. Maar als je dan toch niets meer heel houdt van La Masia, koop dan tenminste een flankspeler die ons niveau aan kan. Dat is er maar één, Neymar Jr. Barcelona moet er snel werk van maken want zo kan het niet verder. Dembélé mag wat mij betreft in die deal betrokken worden want die sloomheid en nonchalantie is niet iets wat je kan afleren, het zit in je speelstijl. Weg ermee. Oh ja, Semedo mag ook ineens mee met Dembélé, draagt buiten z'n snelheid absoluut niets toe in het aanvallende gedeelte. Waardeloze speler voor de club. Dan zet je daar liever Roberto die tenminste wat kan forceren in de aanval en zich vaak vrij speelt.

17 augustus 2019 om 11:46

Als 6 zijnde is het heel lastig als je aanvallers en voorste middenvelders niet tot nauwelijks bewegen. Je zag ook een paar toen Frenkie aan de bal was dat hij echt medespelers moest gaan aanwijzen waar ze moesten staan. Des te knapper het is hoe hij nog wel redelijk gespeeld heeft bij zijn La Liga debuut. Kan niet wachten tot Messi weer terug is.

17 augustus 2019 om 11:55

Precies headie, als het veld niet breed wordt gemaakt en de flankspelers daar maar wat bij lopen zonder iets te forceren of vrij te lopen en Bilbao gewoon extreem verdedigend voetbalt dan is er weinig ruimte om uit te blinken als nummer 6. Het optreden van Frenkie was een optreden van een nieuweling die er precies al jaren voetbalt. Alleen maar positief. Daar doet het waardeloze optreden van Dembélé, Semedo, Griezmann en Rafinha niks van af.

17 augustus 2019 om 12:27

Nou als er iemand niet bewoog was het Frenkie zelf. Wat speelde hij statisch zeg.

17 augustus 2019 om 13:01

Timba, de 6 positie bij Barca is ook een hele statische positie, maakt niet uit wie je daar neerzet. Uiteindelijk ben je afhankelijk van de beweging van je teamgenoten voor je. Busquets is ook iemand die best statistisch voortbeweegt in de opbouw, maar nog steeds is hij jaren de beste verdedigende middenvelder geweest van de wereld.

Nou nog een scheidsrechter die er tegen optreed. "voetballende" voetballers hebben namelijk de bescherming van de scheidsrechter nodig.

Dit is iets wat me vorig seizoen ook al is opgevallen. Zet een fysieke speler op Frenkie de Jong en hij (en het hele team aangezien het op hem is afgestemd) heeft het meteen veel meer moeite om te voetballen. Vorig jaar tegen Bayern heeft Goretzka hem redelijk uit de wedstrijd gespeeld en dat hebben ze toen met Duitsland herhaald met dezelfde Goretzka. Hetzelfde gebeurde tegen de Spurs, met hun sterke spelers op het middenveld en gisteren dus ook met Raul Garcia.

Hij heeft nog niet de ervaring en de intelligentie van Busquets om altijd vrij te staan en dus altijd aanspeelbaar te zijn. Dat is nog geen schande maar heel Spanje heeft deze wedstrijd gezien dus veel clubs zullen hetzelfde gaan doen als Frenkie weer op 6 speelt.

17 augustus 2019 om 11:51

Dat is natuurlijk klinkklare onzin, als Messi weer terug is en Suarez niet geblesseerd geraakt, Busquets terug in de basis is dan zal je niemand meer horen. Tel dan op dat hoogstwaarschijnlijk Neymar ook komt dan komen de lofprijzingen in karrenvrachten.

Kan jij voetballen met Semedo, Rafinha, Dembélé, die zogezegd voor de aanval moeten zorgen? Ik dacht het niet...

17 augustus 2019 om 12:03

Dat zeg ik ook niet. Ik zeg alleen dat Frenkie moeite heeft om het spel te maken als alleen hij onder druk wordt gezet. En als Barca zo blijft spelen, wat waarschijnlijk nog wel gaat gebeuren omdat Valverde coach is, gaat hij het moeilijk krijgen. Maar ik vond hem ook niet door de mand vallen hoor, van een supertalent als Aleña mag je verwachten dat hij ook wat druk wegneemt van de Jong. Ik vind alleen dat hij nog niet het niveau van Busquets heeft die wel het spel kan dicteren met deze spelers om zich heen, en zoals gezegd is dat geen schande en zal dat waarschijnlijk nog wel komen de komende jaren.

17 augustus 2019 om 12:47

Frenkie moet gwn op de positie van Arthur spelen. Dan zal je zien dat hij veel vrijer zijn ding kan doen en zich wel degelijk onder druk kan uitspelen. Op deze 6 positie kan je niet intuïtief mensen op het verkeerde been zetten of versnellen. Het kan wel maar dan moet je zoals Busquets je er je hele leven hebben gespeeld om het ruimtelijk inzicht onder controle te hebben. Aan de manier hoe Busquets soms ogen in zijn rug lijkt te hebben qua passing kan je zien dat hij opgeleid is als 6 waarbij Frenkie nog te lang moet zoeken naar afspeelmogelijkheden. In de punt naar achter is nieuw voor hem. Heeft bij Ajax altijd met Schone naast hem gespeeld die het omvangt zodra hij naar voren ging. Ik vind het enorm zonde dat hij niet meer naar voren speelt. Het is ook vreemd dat Valverde ze niet samen heeft uitgeprobeerd op 15 min na. Alsof hij bang is dat het gaat lopen en Frenkie dan op de half moet.

17 augustus 2019 om 12:09

Klopt helemaal, maar dat komt ook doordat we in de eredivisie geen spelers hebben met de agressiviteit van Raul Garcia of het fysiek van Sissoko. Ik hoop dat hij bij Barca daar wat beter mee leert om te gaan.

Opstelling van gisteren was ook waardeloos bij Barcelona. Straks met Messi en Suarez er weer bij (Neymar die misschien ook weer terugkomt) en Griezmann straks weer in topvorm zal het voetballen voor Frenkie veel leuker maken.
Dan zullen we pas de echte Frenkie gaan zien.

Elke speler die je goed onderdrukt is te pakken de Jong is in deze geen uitzondering... Bij barca worden andere dingen van je gevraagd maar het is Valverde die Bilbao goed kent en daarom ook zo tactisch slecht zijn ploeg heeft ingesteld... In mijn optiek is Aouar van Lyon een betere speler voor barca dan een de Jong omdat hij naast een balletje breed ook de bal durft mee te nemen en risico in zijn spel heeft... Dat heeft een barca nodig omdat de voorhoede daarvan leeft

17 augustus 2019 om 12:22

Je vergelijkt een 6 met een 8? De kans dat een Aouar eerder een bal vooruit speelt of dribbelt dan Frenkie is logischerwijs groter omdat Frenkie een 6 is. Dan speel je wel eens een balletje breed om de bal te laten rollen, Busquets doet niet anders. Begrijp niet zo goed waarom je suggereert dat Barcelona Aouar moest halen,2 totaal verschillende voetballers op verschillende posities. In Arthur heb je al een 8 trouwens die doet wat Aouar kan en beter ook nog.

17 augustus 2019 om 12:36

Frenkie is juist geen 6 maar een 8. Dat gaat hem opbreken. Heeft nooit als 6 gespeeld in de punt naar achter. Speelde bij Ajax naast Schone en dat is heel anders dan nu. Kan geen versnelling inzetten en zijn creativiteit word verpest

17 augustus 2019 om 12:54

Toch speelt hij nu op 6, dus zullen we hem daarop ook beoordelen? Ik zie hem liever ook op 8 met de punt naar achter om eerlijk te zijn ,maar hij heeft vanaf zijn doorbraak tot nu als 6 gespeeld. Bij Ajax wat anders dan bij Barca natuurlijk, maar nog steeds met dezelfde gedachte.

17 augustus 2019 om 13:22

Dat is niet zo. Als je met de punt naar voren speelt en er staan daar 2 achter kan je niet spreken van een nummer 6. Hij speelde zijn eerste wedstrijden gwn als linkshalf en Donny als 6 in de punt naar achter. Van daaruit ging hij als centrale verdediger spelen en drna werd er niet meer met een 6 gespeeld maar met 2 middenvelders naast elkaar en een 10. Dus als 6 in de punt naar achter heeft hij nooit gespeeld. Dat is wel degelijk een heel groot verschil met iemand naast je hebben staan die je positie covered waardoor je zelf vrijer kan spelen. Hij moet nu bij zijn debuut spelen op een positie die hij nog nooit heeft bekleed. Verschrikkelijk moeilijk natuurlijk

17 augustus 2019 om 12:28

Frenkie zijn spel is vaak met risico, maar dat moet nog wel kunnen in het spel. Als hij de bal meeneemt naar voren, moet hij wel een man hebben die zijn plek achter hem kan opvullen. Tegen bilbao nam niemand dat op zich, waardoor frenkie niet naar voren kon. Ook niemand stond enigszins vrij. Dan kan ie nog wel met risico spelen, maar het moet niet zo zijn dat ie passes gaat geven die sowieso in de verkeerde voeten valt. Ik denk dat Aouar een andere speler is dat Frenkie, heb hem niet zoveel zien spelen, dus ik kan over hem niets zinnigs zeggen.

Waarom starte dat middenveld? Arthur en Raketic verwacht je daar toch? Verder was Barça voorin echt matig, geen creativiteit. Snap wel dat ze Neymar willen halen. Verder goede pot van Athletic de Bilbao

17 augustus 2019 om 13:01

Geen creativiteit komt ook met name door sergi roberto en alena. Die zijn gewoon niet even goed als busquets en rakitic. Arthur is heel laat terug gekomen van vakantie ik neem aan dat hij nog niet wedstrijd klaar is.

Mensen vergeten dat De Jong een waterdrager is. Allemaal leuk en aardig maar meer dan dat is hij niet. Persoonlijk vind ik hem een hele sympathieke gast maar het is geen speler waar je voor naar het stadion gaat.

Het probleem is dat hij nu speelt als 6 in de punt naar achter speelt en dat is hij niet. Het is een nummer 8 die vrij moet kunnen spelen zodat zijn creativiteit getoond kan worden. Op deze positie kan je geen versnelling inzetten. Je moet de middenvelders voor je voeden en in de aanval heb je niets te betekenen. Het is enorm zonde dat hij gister zo werd geplaatst. Moet gwn voor Busquets spelen samen met Rakitic/Arthur. Busquets is op de positie 6 ook veruit de beste. Slaat linies over als het moet en veel meer verdedigend van nature dan Frenkie is. Je zal zien dat zodra hij iets naar voren speelt het een openbaring word. Wel moet ik erbij zeggen dat hij passing over langere afstand moet gaan gebruiken, elke keer kort tussen de linies gaat vervelen. Ook moet zijn passingsritme beter zodat het tempo hoog blijft ( neemt de bal soms nog 1 keer teveel aan ) en meer fantasie in zijn spel leggen zodat je verrassend blijft ( dit kan dus makkelijker als 8 ). Zijn grote voordeel is dat hij ongelooflijk vast is aan de bal waardoor het nooit een groot foutenfestijn wordt. Je zal hem zelden betrappen op een verkeerde aanname of dat hij van de bal word afgezet, dit door zijn fantastische lichaamsbalans.

Dit is natuurlijk een andere competitie voor de jong en een sterkere. Maar het probleem is, dat hij de rol van busquest moet spelen. Hierdoor moet de jong veels te veel aan zijn verdedigende talen denken. Ook zie je daarom dat hij veel minder naar voren gaat dan bij ajax ( waar eigenlijk zijn kwaliteit ligt).

De CVM in barca blokkeert frenkie.
Hj mag niet vrijuit naar voren voetballen.

Dat deed hij bij ajax wel en had zo veel meer invloed op het spel.
Ik denk dat het beste is als busquets gewoon op cvm speelt en frenkie op links met rakitic of arthur op rechts.

Dit is wel een vrij controlerend middenveld maar er zit enorm veel voetbal in. Hier zullen de voorhoede spelers enorm veel profijt van hebben.
Met name messi.

Ik hoop dat valverde dit snel inziet of dat hij er per ongeluk op komt

17 augustus 2019 om 13:06

‘Hij mag niet vrijuit voetballen’ echt bijzonder hoe veel inside information de mensen hier denken te hebben.. hoe weet jij dat?

17 augustus 2019 om 13:39

@denden
Het is geen inside informatie het is die positie in barcelona.
De backs drukken naar voren waardoor de CVM niet te ver naar voren mag gaan en een blok van 3 vormt met de centrale verdedigers. Als barca dit niet doet worden ze blind gelopen in de counter

Als je de wedstrijden kijkt kan je zien dat frenkie dit de hele tijd deed.
Ook als busquets speelt doet busquets dat.

Je hebt hier geen inside informatie voor nodig maar gewoon een paar ogen en een beetje meer op frenkie letten.
Zoals ik al zei als je busquets met frenkie en arthur speelt kan het bijna niet fout gaan. Tenzij ze een slechte dag hebben.
Het is niet super aanvallend maar er zit enorm veel voetbal tussen die drie. Jammer dat valverde het niet zo ziet.

17 augustus 2019 om 13:15

True. Drm werd ik al helemaal gek van de mensen hier die hem met Busquets gingen vergelijken en dat die wel ff op de bank zou gaan zitten. Frenkie is van nature een 10 bij de Willem 2 jeugd. Werd op het EK onder 19 en bij Jong Ajax als 8 geposeerd, eindigt nu als 6. Als 8 heb ik hem op dat EK en bij Jong Ajax fantastische wedstrijden zien spelen waarbij hij iedereen eruit liep. Ja hij gaf toen ook veel prachtige intuïtieve steekballen die niemand zag aankomen. Het is die klote Keizer bij Ajax geweest die hem als centrale verdediger is gaan gebruiken waardoor men hem met het fenomeen bal afpakken is gaan vergelijken. Heb je een tijdje als centrale verdediger gespeeld dan ziet men je ook sneller als een 6 dan een 8/10. Dit is allemaal een eigen leven gaan leiden en Frenkie is er jammer genoeg ook in gaan geloven. Die gozer moet heel snel een linie naar voren zodat hij dat gevoel weer krijgt om mensen uit te spelen en goeie steekballen te geven. Je ziet het langzaam maar zeker steeds meer verdwijnen en dat is ook niet gek wnnr je dit te weinig kan inzetten. Hoop echt uit de grond van mijn hart dat hij niet als waterdrager gaat eindigen die de ballen snel inlevert en zich niet met de aanval kan bemoeien. Anders is Keizer de schuldige het grootste NL talent van de laatste 20 jaar te hebben verpest. Alleen is Nederland worden creatieve geesten als verdedigende mid verneukt en spelen lopers op 10. Ongelooflijk!!

Ik vond het echt een belachelijke overtreding van Garcia. De bal was al lang en breed weg en toch nog even een veeg tegen de kuiten geven. Onbegrijpelijk dat de scheids niet direct optreedt hiertegen, veel bewuster worden schoppen niet.

17 augustus 2019 om 13:34

Tja, ben ook benieuwd of de jong hier tegen opgewassen is, hoop t wel voor hem. Zal echt niet de enigste speler zijn die hen zo gaat aanpakken. Dit is net ff andere koek als onze Mickey Mouse competitie.

Kap eens met die Frenkie berichten VZ

Bang voor de jong? Wtf haha voor Messi gaan ze niet eens aan de kant.

Dít dus geachte voetbalmedia, waaronder het geachte voetbalzone.nl; Barcelona mét Frenkie de Jong heeft verloren, ipv dat Frenkie de Jong heeft verloren. Nogmaals, Frenkie de Jong speelde een ‘ok wedstrijd’, niet supergoed, maar zeker niet verkeert. De Nederlandse voetbalmedia heeft zich echter al vóór het seizoen voorgenomen Nederlandse spelers die voor hoge transfersommen zijn aangetrokken bij voorbaat al kritisch te benaderen. Kritisch zijn om het kritisch zijn. De media schrijft létterlijk geen woord over de rest van het elftal van Barcelona dat gister in het veld stond. Géén woord over het gebrek aan spitseb bij Barcelona, zeker na het vroege uitvallen van Suarez. Núl tekst over de ábominabel spelende Griezmann, niets over de, met uitzondering van Piquet, zeer gammele verdediging, geen woord over de belachelijk alleen voor zichzelf spelende Rafinha, níets van dat alles. Nee, Frénkie de Jong heeft de wedstrijd verloren. Ook bij De Ligt krijgt de media in Nederland er maar geen genoeg van vooral melding te maken van de, enkele, tegendoelpunten waar hij bij betrokken is. Hoe hij zich voor de rest speelt en bezig is zich aan te passen, dat is voor de opstelschrijvertjes en spreekbeurthoudertjes van de media en het analistenleger kennelijk totaal niet van belang. Kritisch benaderen is prima, maar dit is belachelijk. U allen schrijft en praat alsof, in dit geval, De Jong de héle wedstrijd vréselijk heeft lopen blunderen en hoogst persoonlijk verantwoordelijk was voor de nederlaag van Barcelona. Dát was natuurlijk totaal níet het geval.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4923 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Sevilla164
6.Cádiz15-3
7.Barcelona1410
8.Granada 14-6
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
PedriAanvaller91
A. GriezmannAanvaller93
TrincãoAanvaller90
L. MessiAanvaller94
NetoKeeper60
Jordi AlbaVerdediger80
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

221 fans
Middenvelder, 23 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Barcelona 9 0 0 0
2019/2020 Barcelona 29 2 2 1
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
2017/2018 Ajax 22 0 2 0
2016/2017 Ajax 4 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

Barcelona zwaait uitblinker tegen Dynamo Kiev mogelijk uit in januari

Carles Aleña gaat Barcelona in januari mogelijk verlaten. De middenvelder staat namelijk in de serieuze belangstelling van Real Betis, zo meldt Mundo Deportivo. De club uit Sevilla huurde de 22-jarige middenvelder...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 1 december
Genoa en Lasse Schöne willen in januari met wederzijds goedvinden uit elkaar. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren