Neres zet handtekening onder nieuw contract: ‘Complimenten aan Overmars’

Vrijdag, 16 augustus 2019 om

Het was al een tijdje bekend, maar David Neres heeft vrijdagmiddag ook daadwerkelijk zijn handtekening gezet onder een nieuw contract bij Ajax. De Braziliaan ligt daardoor tot medio 2023 vast in Amsterdam. "Het was geen gemakkelijke keuze voor David om te verlengen of een stap te maken naar een nieuwe club", zegt zaakwaarnemer Revien Kanhai tegenover het Algemeen Dagblad.

Neres werd deze zomer in verband gebracht met tal van clubs, waaronder Manchester United, Atlético Madrid en Napoli. "Het was een lastige keuze, omdat hij veel en goede opties had in het buitenland, het daarnaast goed naar zijn zin heeft in Amsterdam, maar uiteindelijk ook in een grotere competitie wil spelen", zegt de belangenbehartiger, die vindt dat directeur voetbalzaken Marc Overmars van Ajax goed werk heeft geleverd.

"Overmars heeft sterk gehandeld om hem bij Ajax te houden", vindt Kanhai. "De verlenging van David was voor veel mensen een verrassing gezien de concrete en goede opties in het buitenland, alle complimenten dan ook aan Overmars en Ajax. Dit alles heeft David overtuigd om bij Ajax te blijven en opnieuw belangrijk te gaan zijn voor Ajax. Want dat was hij absoluut afgelopen jaar in de grote wedstrijden. En dat wil Ajax dus op deze manier belonen."

Neres speelt sinds januari 2017 voor Ajax, dat hem voor minstens twaalf en maximaal vijftien miljoen euro overnam van São Paulo. De linkspoot werd na Miralem Sulejmani de duurste aankoop uit de clubgeschiedenis. Hij was sindsdien goed voor 71 wedstrijden in de Eredivisie, waarin Neres 25 keer scoorde. Ook debuteerde hij voor Brazilië, waarmee hij deze zomer de Copa América speelde.Gerelateerd

Meer sportnieuws

87 reacties (laatste reactie door martinarody)

Klasse inderdaad. Scoort vrijwel altijd in belangrijke wedstrijden. Nu hopen dat Donny nog bijtekent, al verwacht ik dat pas na de transferperiode. Krijg ook een beetje het idee in interviews dat Donny alle opties nog openhoud.

Baasje hoor, heel blij dat hij is gebleven. Die gaat weer aardig wat rechtbacks wanhopig met nachtmerries naar huis sturen dit seizoen. Niet altijd even constant, maar als hij het op de heupen heeft stopt niemand hem en dolt hij ze letterlijk op de vierkante meter. Op die dagen heb je echt geen benul of hij er links of rechts langsgaat en is ook watervlug in de één-twee. Wat mij betreft niet zo makkelijk vervangbaar.

16 augustus 2019 om 14:15

Nou overdrijven is ook een vak. Heeft totaal niet het rendement dat bijvoorbeeld een Berghuis wel heeft, dus wat heb je dan aan een leuke actie? Dreiging scoor je geen doelpunten mee.

16 augustus 2019 om 14:21

Inderdaad, een leuke actie kom je niet ver mee. Neymar wordt ook uitgekotst bij PSG omdat hij dit soort gekke capriolen uithaalt, een beetje trucjes doen. Lijkt mij een mooie vergelijking om jouw argument compleet van tafel te vegen.

16 augustus 2019 om 14:23

Vorig jaar 8 goals en 11 assists in de Eredivisie in 1883 speelminuten, jaar daarvoor 14 goals en 13 assists in 2534 speelminuten. Geen slecht rendement hoor... en laten we vooral niet vergeten dat hij beslissend is geweest in de wedstrijden tegen Juventus, Real Madrid en de cruciale wedstrijd voor het kampioenschap tegen PSV. Wat heeft Berghuis tegen clubs van dat formaat allemaal laten zien?

16 augustus 2019 om 14:23

Vind ik wel belangrijk, man passeren blijft een van de lastigste en meest waardevolle kwaliteiten in voetbal. Simpelweg omdat je een nieuwe situatie creëert, vaak man meer en bovendien de tegenstander forceert om keuzes te maken. Daaruit ontstaat veel gevaar, assistent en goals. Een speler van Ajax en Feyenoord moet je niet willen vergelijken. Het is een topclub en een subtopper, tegenstanders stellen zich er anders op in, bovendien is er bij Feyenoord naast Berghuis niemand de kan voetballen en zal hij vaker de bal naar zich toekrijgen. Sorry. Ik herinner me sterke seizoenen van Ajax waarin meestal een Braziliaan in Eindhoven topscorer was, terwijl de nummers 2 t/m 8 op de topscorerslijst allemaal Ajacieden waren. Waren ze daarom allemaal minder? Neres is heel belangrijk voor dit Ajax, dat heeft hij al bewezen en zal hij weer bewijzen. Wie dat niet ziet heeft de tijd van Özbiliz en Ebicilio niet meegemaakt denk ik, anders waren ze nu wel dankbaar voor de aanwezigheid van Neres.

16 augustus 2019 om 14:24

Inderdaad, anders hij maar net als Touzani een youtube kanaal beginnen en daar lopen pronken met zijn trucjes. In het veld gewoon zakelijk en doelgericht spelen!

16 augustus 2019 om 14:28

@manodedios, Vind in je reactie een arrogante ondertoon zitten. Sorry als dit niet het geval is, maar zo komt het over op mij. Je doet alsof bij ajax iedereen goed is en bij Feyenoord er niemand wat van kan. Het is juist knapper van Berghuis om een hoger rendement te halen. Ajax krijgt veel meer mogelijkheden dus heb je ook meer kans om te scoren of een assist te geven. Zou graag willen weten hoe je hier over denkt!

16 augustus 2019 om 14:29

@chokemedaddy
Wat ben ik blij dat jij geen coach bent zeg pfff.... jij bent er zo 1 die het complete voetbal kapot maakt. Er is niks belangrijker in het voetbal dan een man kunnen passeren, of voorwaarts kunnen drijven met de bal. Altijd gevaar en het creeren van een overtal situatie moet toch op 1 staan voor elke coach aanvallend?

16 augustus 2019 om 14:35

@Le Papillon, Voorwaarts drijven met een bal kan zelfs Sven van Beek, dus dat je dat noemt vind ik merkwaardig. Natuurlijk is het belangrijk om een actie te kunnen maken, maar het moet wel effectief zijn. Vind een een-tweetje ook een mooie vorm van functionele techniek waarbij je mooi aanvallend voetbal kunt spelen.

16 augustus 2019 om 14:37

@chokemedaddy

Het gaat hier niet over Berghuis. Neres is een betere voetballer dan Berghuis, ook al haalt Berghuis in de Eredivisie mooie statistieken. Kijk maar naar de transferwaarde en de clubs die belangstelling hebben en de nationale elftallen als je een feitelijke indicatie wil.
En ja, Ajax is op dit moment veel en veel beter dan Feyenoord. Get over it, niet zo calimero doen. Sommige spelers van Feyenoord zijn beter dan sommigen van Ajax, Berghuis is bijvoorbeeld beter dan Labyad en Noa Lang. Maar Feyenoord heeft geen enkele speler van het kaliber Neres, sorry, zo is het nou eenmaal.

16 augustus 2019 om 14:42

@chokemedaddy ik vind ook dat bij Feyenoord vrijwel niemand er iets van kan. Excuses en prima als je dat arrogant vindt, maar zo zie ik dat. Ja, daar wil ik het best even met je over hebben. Als het gaat om scoren en assists: berghuis is de ster van Feyenoord, bovendien is de manier van spelen van feyenoord er inherent aan dat hij en de spits vaker eindstation zijn, terwijl dat bij Ajax ook vaak een middenvelder is. Blijft overeind je punt dat Ajax meer mogelijkheden krijgt en Neres dus ook veel zou moeten scoren en assists geven. En als je dat berekent niet over 1 seizoen maar op basis van werkelijke speelminuten ... Dan blijkt Neres feitelijk ook effectiever dan Berghuis.

16 augustus 2019 om 14:44

@hoogindeconcen, Ik haalde berghuis zelf aan, dus gaat het wel over Berghuis. Wist niet dat jij voor mij bepaalde waar ik over mag praten. Ik zeg alleen dat Berghuis niks onder doet voor Neres, dan kun jij aankomen met interesses en transferwaarde maar dat is voor mij niet van toepassing. En de calimero-kaart wordt weer eens getrokken. Ik zeg nergens jullie zijn groot en ik ben klein, want ik heb geen persoonlijke voorkeur in Nederland. Het zal mij een zorg wezen. Ik ben een voetbal liefhebber pur sang en deel mijn mening. Dit is mijn uitspraak en hier zult u het mee moeten doen.

16 augustus 2019 om 14:46

Manodedios, ik kan me prima vinden in jouw eerste post maar zoals chokemedaddy al eerder zei vind ik jouw tweede post wel heel erg rieken naar arrogantie. Feyenoord kan er niets van, nou mooi verhaal kerel. Jouw almachtige Ajax mag bij jou beter op de kaart staan maar met alle respect, dit Ajax van dit seizoen is al geen schim meer van zichzelf nu de Jong en de Ligt weg zijn en ik denk dat ze gewoon weer hard moeten vechten voor succes, zowel nationaal als internationaal. Het zou je in ieder geval sieren om niet zo denigrerend te praten over anderen.

16 augustus 2019 om 14:48

@manosedios, Dank voor deze heldere uitleg, had zelf de cijfers niet paraat en ben zelf ook niet van de cijfers. Vind het, zoals Co Adriaanse ooit zei, scorebordjournalistiek. Maar in deze discussie moet ik je dan gelijk geven, al blijft mijn persoonlijke voorkeur neigen naar Berghuis heb verder geen clubvoorkeur in Nederland, om nogmaals aan te geven dat het daar mij niet omgaat!

16 augustus 2019 om 14:52

@chokemedaddy, hoeveel belangrijke goals heeft Berghuis voor Feyenoord gemaakt en hoeveel belangrijke goals Neres voor Ajax. Daar zou de discussie al einde moeten zijn. Voorwaarts drijven met een bal kunnen echt heel veel centrumverdedigers niet. Dat maakt verdedigers die het wel kunnen ook zoveel waardevoller. Maakt voetballen voor de ploeg namelijk makkelijker. Wat een tweetjes betreft. Neres is de koning van een tweetjes. In 80% van zijn aanvallende akties wordt een medespeler betrokken waarbij hij een een tweetjes aangaat. En laten we het al helemaal niet hebben over het feit dat Neres de enige vleugelspeler uit de eredivisie is waar daadwerkelijk meerdere topclubs uit de top competities concreet voor zijn geworden en dat tijdens verschillende transferwindows. Het begon namelijk ooit met Dortmund voordat hij goed en wel was doorgebroken bij Ajax. Die waren deze zomer al kansloos omdat er nog grotere clubs voorbij kwamen....

16 augustus 2019 om 14:53

Spijt me dat je het zo persoonlijk opvat maar het is toch mijn mening. Ik denk dat dit Ajax de eredivisie gaat domineren zonder Frenkie en De Ligt. Want ik denk dat er heel veel toppers gebleven zijn en minimaal 1 waardige vervanger is terug gekomen. Daarbij denk ik dag PSV een sterke selectie heeft maar een incapabele trainer, met als bijkomend probleem dat hij dermate veel krediet heeft dat ze hem er niet op tijd zullen uitkegelen. AZ zal weer meedoen in de subtop, en Feyenoord vind ik persoonlijk gewoon een heel armoedige selectie hebben. Momentopname bij Ajax zou niet heel hoopgevend zijn maar zo werkt het niet, teams gaan beter draaien en over een seizoen genomen komt kwaliteit bovendrijven en persoonlijk ben ok overtuigd dat Ajax met zowel Marin als Martinez prima spelers heeft aangetrokken en de selectie als geheel, véél beter is dan de rest. Als het anders loopt spreek me erop aan en ik maak het goed met je. Maar nu is dit wat ik denk en ik zeg het.

16 augustus 2019 om 15:00

@ninjakai, Volgens mij is dit juist een pagina om te discussiëren dus om meteen proberen de mond te snoeren vind ik jammer. Merk dat er een bepaalde arrogantie bij ajacieden komt kijken bij een discussie over ajax/feyenoord. Ben je het niet met hen eens moet je je mond houden. En dan zelf de calimero-kaart trekken, merkwaardig fenomeen. V

16 augustus 2019 om 15:48

TheAlmighty34, je gaat toch niet Neymar met Neres vergelijken, hou toch op man! Dus omdat Neymar truckjes kan en hele hoge rendement zijn de truckjes van Neres ook goed? Met alleen leuke truckjes kom er je er inderdaad niet ver mee, alleen kinderen geloven daar in...

16 augustus 2019 om 15:49

@chokemedaddy, ik vind het jammer dat je generaliseert. Dat doe je door te zeggen dat 'er een bepaalde arrogantie bij Ajacieden komt kijken...'. Je bent nu met 1 of 2 Ajacieden in discussie. Dat zegt dus helemaal niets over de andere Ajax-supporters.

16 augustus 2019 om 15:50

@Hoogindeconcen, dus omdat Neres in zijn carrière gescoord heeft tegen Real Madrid en Juventus maakt hem dan een goede speler? Je leeft in een illusie als je geloofd dat alleen topspelers tegen dat soort clubs hebben gescoord... Berghuis en Neres spelen al zn 3 seizoenen in dezelfde competitie en daarin heeft Berghuis altijd meer goals en assists geleverd dan Neres....

16 augustus 2019 om 15:51

Berghuis is super in Nederland maar mist de snelheid voor andere competities. Wel een mega goed rendement in Nederland

16 augustus 2019 om 15:56

@Hoogindeconcen, Feyenoord geen speler van het Kaliber Neres? Hou toch op, Neres is een leuke momenten voetballer die bij Ajax niet onbetwist basisspeler is. Zodra Ajax met een echte spits speelt is het Neres die als eerst op de bank plaatst gaat nemen. Neres heeft leuke momenten gehad vorig seizoen, maar om te doen alsof dit een geweldenaar is... tijdens de Copa Amerika is hij erg onder gesneuveld... na 2 wedstrijden wilde de coach geen gebruik meer van hem maken en kwam hij in het elftal van het toernooi voor spelers die het meest hebben teleurgesteld... Berghuis is niet beter dan Neres, maar zal wel meer scoren en meer assists leveren, grappig.... wat zou Berghuis nog meer moeten doen dan.

16 augustus 2019 om 16:00

@wazza, dit soort reacties kon je verwachten wanneer Ajax succes heeft gehaald, daar zijn ze goed in, in andere clubs dan kleineren. Dit is o.a de reden dat veel supporters in Nederland het minder erg vinden wanneer Ajax zich niet weet te kwalificeren of Europees geen successen behaald. Gewoon er boven staan en keihard lachen om zulke Ajax supporters. Ik las al reacties als Dest in oranje, het is te triest voor woorden hoe Ajacieden hun spelers willen zien.

16 augustus 2019 om 16:03

@ninjakai, er zijn ook topclubs ooit voor Dolberg gekomen... grote clubs zullen altijd voor jonge Ajax spelers komen. Als je dat nog steeds niet snapt. Maar vertel, welke belangrijke goals heeft Neres dan allemaal gemaakt voor Ajax...

16 augustus 2019 om 16:19

Berghuis speelt in een mindere ploeg met amper scorend vermogen. Alles loopt via hem en dan scoor je vanzelf wel meer...

Neres is Braziliaans international. Er is al 50 miljoen op hem geboden en jullie denken dat berghuis beter is? Waarom wilt niemand hem dan?
Neres was een plaaggeest in de CL. Sowieso speelt hij beter in de grote wedstrijden dan vs de kleintjes in de ED.
Bij Berghuis is het juist andersom. Leuk vs de kleintjes en slecht in de topwedstrijden.

16 augustus 2019 om 16:23

Wow ben je serieus @ Peter?

Neres heeft gescoord vs Feyenoord, vs PSV (vaker dan1 x) , vs AZ, vs Standaard, vs Real en vs Juventus. Om maar eens wat clubs op te noemen. En dan zijn niet eens zijn assists genoemd.

Kom maar met Berghuis zijn ''geweldige'' lijstje.

16 augustus 2019 om 16:44

Peter man gaat het met je? Berghuis is een uitstekende speler voor in de eredivisie. In Engeland mislukt. In Europese wedstrijden niet gezien. En indien bij het Nederlands elftal een bankzitter. Neres is 7 jaar jonger. Maar heeft wel veel potentie. De Copa was hij gewoon moe. Logisch voor een jonge speler na zo een zwaar seizoen. Is nu gewoon weer opgeroepen. Wat maak jij je druk om Ajax. Zou me zorgen maken om je eigen club. Geen algemeen directeur. Geen td. Geen scouting. Geen jong team in de KKD. Met kokcu een talent. En dit seizoen misschien 1 fatsoenlijke wedstrijd gespeeld. Benieuwd of je daar ook een mening over klaar hebt.

16 augustus 2019 om 16:52

@ Wazza

Je vergelijkt het Ajax van vorig met het Ajax van nu dat maar 2 ed wedstrijden verder is.... Lekker logisch.

FF de feiten op een rij:

1) men gaf vorig jaar 1 aan dat Frenkie te afwezig was. Teveel gedribbel en weinig rendement. Nu opeens wilt men doen alsof ze hem vorig jaar niveau barca vonden. Nee dat vonden velen (niet Ajacieden) niet. Geef Marin dus gewoon de kans. Die had sowieso bij Feyenoord en PSV in de basis gestaan.

2) Vorig jaar had Ajax evenveel punten in de ED na 2 wedstrijden als nu en zei men dat de wedstrijd vs Luik ook matig was. Goh soortgelijke scenario met dit Ajax... Heey ook met Frenkie en de Ligt.

Het is lekker makkelijk om het Ajax dat bijna de finale CL had bereikt (eindfase competitie) te vergelijken met het Ajax wat nog moet inkomen.
Ik volg Ajax al jaren en bijna nooit beginnen ze goed. Heb geduld.

16 augustus 2019 om 17:56

@WouterSL, ik vind het wel grappig, omdat ik Ajax duidelijk niet in de kont kruip ben ik automatisch Feyenoord supporter? Haha, over Feyenoord ben ik vaak genoeg kritisch, maar dan let je er niet op omdat je waarschijnlijk dan dezelfde mening hebt, maar zodra iemand kritiek heeft op Ajax dan moet er direct naar een andere club gewezen worden. Dit artikel gaat over Neres dus waarom moet ik over het beleid van Feyenoord praten? Volgens mij worden je reacties zelfs verwijderd als je off-topic gaat... maar prima, wat wil bespreken over Feyenoord. Geen jong team in dr KKD, dat vind ik heel slecht van Feyenoord aangezien ze wel leuke jonge spelers hebben die zich daar goed hadden kunnen ontwikkelen en voor Feyenoord ben ik dus blij dat van Geel weg is, want die wilde dat niet... scouting lijkt al iets beter op orde dan de jaren ervoor aangezien ze nu meer in Argentinië rondkijken. Kokcu is niet de enige talent bij Feyenoord, maar op dit moment wel duidelijk het talent wat al ver is, al verwacht ik nog wel veel van Burger en het is te hopen dat jongens als Bannis, Arzakan en Summerville genoeg minuten mogen meepakken bij Feyenoord. En dit seizoen is nog maar begonnen en de verdediging is aardig op schop met allemaal aankopen. Doordat de defensie nu wat sterker is verwacht dat ik Feyenoord betere wedstrijden gaat spelen. Genoeg mening op jouw punten? Leuk dat Neres meer potentie heeft, maar potentie moet eerst nog uitkomen en tot nu toe speelt hij nog steeds als een jong talent wat net door is gekomen. Op de Copa moe zijn, hebben andere spelers dan geen waar seizoen gehad? Neres had dus het zwaarste seizoen van iedereen die op een landentoernooi actief was? Leuk dat hij nu weer is opgeroepen met veel afwezigen... zoals Everton die hem verving tijdens de Copa. Neres is dus net als Berghuis een prima eredivisie speler, waarbij Berghuis meer goals en assists zal leveren dan Neres en dat terwijl Neres in een goed draaiend elftal zit.

16 augustus 2019 om 18:04

@Lee112, in de eredivisie heeft Berghuis tegen dezelfde tegenstanders gescoord als Neres, ook tegen Ajax (grote Europese club toch?) in de CL gescoord... maar als je idd beter bent omdat je tegen Juventus hebt gescoord en tegen real Madrid (wat Derk Boerrigter ook lukte) ben je idd automatisch beter. Jouw enige argument om Neres beter te vinden dan berghuis zijn, zijn goals tegen Juventus en Madrid, oke... maar tegen Poak zie je hem niet.

16 augustus 2019 om 18:07

@peterselie Even een reactie op al jouw onzinnige reacties hier: vergelijk je club en je spelers als Feyenoorder nou niet met Ajax, die tijd is voorbij, dat is alleen maar pijnlijk en frustrerend. Feyenoord kan je beter vergelijken met AZ of Vitesse, en gewoon voor die derde plek gaan. Berghuis is je sterspeler, en een goeie aanvaller voor in de Eredivisie, maar als je gaat zeggen dat hij van het niveau van Neres is, dan zet je jezelf gewoon voor paal. Succes.

16 augustus 2019 om 18:49

@hoogindeconcen, Heb zelf geen voorkeur maar zoals ik alles lees wil jij graag dat mensen het met jou eens zijn en anders zetten ze zichzelf voor paal. Hele arrogante, denigrerende houding vind ik dat. Verder nogal raar om Feyenoord met clubs als vitesse/az te vergelijken. In alles is Feyenoord een grotere club dan die clubs die jij noemt.

16 augustus 2019 om 18:55

Nee peter jij claimde dat neres geen belangrijke goals maakte. Vandaar mijn lijstje en ik wacht op het lijstje van berghuis. Neres is sneller, fysieker, technischer dan berghuis. Daarom vind ik hem beter. Hij is zelfs ook jonger en veel meer waard. Tegen paok was neres net zo aanwezig als verhuis in de EL.

17 augustus 2019 om 10:18

Berghuis heeft gescoord in de EL en Neres? Neres is idd sneller, fysieker dan Berghuis, maar technischer? Berghuis heeft een betere balaanname, een betere pass, een betere traptechniek. Dat is ook techniek. Neres heeft paar belangrijke goals gemaakt, maar maakt dat je dan beter? De spits van Portugal maakte ook de winnende goal in de finale, wie kent hem nog?

17 augustus 2019 om 10:21

@hogindeconcen, dus ik zet mijzelf voor paal als ik Berghuis (veel betere statistieken dan Neres) met Neres ga vergelijken, hahahahha! Je hebt gelijk, Neres is van een veel hoger niveau ook al kan hij veel minder scoren en assists leveren dan Neres. Jij zet jezelf nog harder voor schut en kunt niet met echte argumenten komen. Je enige argumenten is dat Feyenoord minder is dan Ajax, ik hoop niet dat jij een baan hebt waarbij je met mensen moet communiceren, tenzij je zelf geen mening hebt komt alles goed. Een buitenspeler die minder goals maakt dan een andere buitenspeler is idd beter.

17 augustus 2019 om 18:48

Lol tegen wie in de EL?😂 FC huppelepup. Alleen een betere traptechniek heeft berghuis. Pass en balaanname helemaal niet lol.

Ik denk dat we over 2 jaar net zo praten over neres als over dolberg nu. Iedereen overdrijft over het geweldige seizoen van dolberg destijds, net als neres vorig jaar. Hij heeft een paar goede cl wedstrijden gespeeld, maar is geen absolute topper in mijn ogen

16 augustus 2019 om 14:14

Neres was het jaar daarvoor ook al steengoed hoor, kijk even naar zijn statistieken in dat jaar.

16 augustus 2019 om 14:19

Vorig jaar 8 doelpunten en 8 assist in de eredivisie. Ik ben voor Ajax, maar alles wordt nu wel heel groot en goed gemaakt. Neres zat bij het nationale team omdat er 4 voor hem afwezig waren. Hij kan dit jaar zomaar wissel worden doordat promes het goed doet. Net als met dolberg 2 jaar geleden, iedereen herinnert zich de EL doelpunten. Maar toen bakte hij er in de competitie ook weinig van.

16 augustus 2019 om 14:25

11 assists vorig jaar, en 8 goals. In 1883 speelminuten (20 hele wedstrijden), jaar daarvoor 14 goals en 13 assists. Zie mijn verhaal boven... Heeft al twee jaar op zeer hoog niveau gepresteerd bij Ajax, niet te vergelijken met Dolberg.

16 augustus 2019 om 14:33

Jeroen-AMf. Gast ga eerst de statistieken eens opzoeken voor je weer gaat lopen beweren dat hij vorig jaar 1 leuk jaar heeft gedraaid. Seizoen voor vorig jaar was 'ie de mvp van Ajax en jij durft met droge ogen te beweren dat' ie er in de eredivisie niks vak bakte 😅. Blijft me opvallen hoe laag mensen hier Neres blijven inschatten. Ontzettend belangrijk in het elftal omdat 'ie 1 van de spelers met de meest onverwachte acties is en diepte heeft. Na Suarez (toen 'ie nog linksbuiten werd geposteerd) veruit de beste linksbuiten van Ajax in de laatste 10 jaar.

16 augustus 2019 om 14:39

In dat jaar met 14 goals en 13 assists was hij MVP inderdaad, dat is een goede toevoeging voor de mensen die denken dat hij nu 1 goed jaartje heeft gehad of 'een paar mooie acties' heeft gemaakt.

16 augustus 2019 om 14:45

Ik heb de statistieken opgezocht. Het eerst wat ik vond was 8 goals en 8 assist vorig jaar in de eredivisie. Daarna zag ik inderdaad dat hij het jaar ervoor het beter deed. En naast de statistieken maakt hij ook bij lange na niet altijd een goede indruk. Maar dit is een discussie op basis van gevoel, pas over 2 jaar kunnen we zien wie gelijk had. Ik denk dat hij geen absolute topper wordt. Daarom denk ik ook dat de echte toppers zijn verkocht; de jong en de ligt. Voor van de beek lijkt echt interesse en de rest die allemaal hebben verlengt, twijfelen de topclubs. Daarom kunnen ze net zo goed bij Ajax blijven.

16 augustus 2019 om 14:51

Je vergeleek hem met Dolberg. Neres is al een topspeler voor Ajax, al 2 jaar. Als je met absolute topper bedoelt dat hij zich in de basis speelt bij Real Madrid of Barcelona, dan heb ik daar ook mijn twijfels bij, maar ik weet wel zeker dat Ajax niet zijn eindstation is en dat hij ook in een topcompetitie prima mee kan. Hij staat er nu juist in de grote wedstrijden en was vorig jaar in de CL fantastisch.

16 augustus 2019 om 14:22

Hij hoeft ook geen topper te zijn in jouw ogen. Hij moet een topper zijn in de ogen van mensen die Ajax een warm hart toe dragen, zodat hij weer een jaar de Real's, Juventussen en Bayern's van deze wereld kapot kan maken en in de ogen van de clubs die interesse in hem tonen zoals United, Atletico en Napoli...want die clubs gaan uiteindelijk als hij onze harten nog meer gestolen heeft goud geld neerleggen.

Overigens goed dat je Dolberg aanhaalt, want die zit inderdaad in een mindere periode. Dat is de domste periode om zo'n slapende gouden talent te verkopen. Ajax doet dat dus ook niet.

16 augustus 2019 om 15:14

Dolberg een slapende gouden talent? Is in jouw wereld 1 + 1 = 3. Compleet de realiteit kwijt. 2 jaar slaapt hij dan al. Klinkt meer als een coma waar je niet uit komt

16 augustus 2019 om 16:06

Komt omdat het een Ajax speler is, je denkt toch niet dat er Ajacieden op vz hun speler als minder zullen zien?

16 augustus 2019 om 16:47

Jeroen zei jij dat ook over FDJ en MDL? Heeft zich laten zien op het allerhoogste niveau. Ik woon in Azië en iedereen kent hier Neres. Overigens alle spelers van Ajax. Van Feyenoord en PSV kennen ze niemand.

Ik vind het op zijn minst curieus dat eigendomsrechten van 20 dat bij zn vorige club ligt pas recentelijk zo uitdrukkelijk naar buiten is gekomen. Toen neres werd aangetrokken hoorde ik alleen het relatief lage bedrag dat voor hem was neergelegd. En tav lozano werd vanaf sec 1 erop los gespeculeerd over doorverkooppercentages etc. tot op de dag van vandaag nadat zelfs meest betrouwbare journalist met feiten naar is gekomen. ON: hoeveel gaat hij verdienen? Ik vind hem namelijk echt geen bepalende speler. Laat staan een bijzondere speler. Tegen kleine clubs in de ED speelt hij uitstekend, en af en toe heeft ie goede actie gehad in de CL.

Aanvulling nav onderstaande reacties: Ik heb het officiele bericht van ajax dat dateert van 31 jan 2017 erbij gehaald:

"ajax heeft overeenstemming bereikt met David Neres Campos en Sao Paulo FC over de overgang van de Braziliaan naar Amsterdam. De vleugelaanvaller tekende een contract dat ingaat op 1 februari 2017 en een looptijd heeft van vierenhalf seizoen, tot en met 30 juni 2021. Ajax betaalt een transfersom van 12 miljoen euro, die op basis van variabelen kan oplopen tot maximaal 15 miljoen euro."

Hoezo transparant? Daarom zeg ik het maar nog een keer, het gaat om de feiten. En je kunt wel roepen dat ajax transparant is geweest, maar dat is gewoon niet zo. Een pissige aandeelhouder kan zo ajax nu betichten van overtreden van beursregels zoals die zijn vastgelegd in de wft.

16 augustus 2019 om 14:15

Af en toe een goede actie? Tegen Bayern, Madrid en Juve was hij ongrijpbaar. Hij was fantastisch en zeker wel een belangrijke speler.

16 augustus 2019 om 14:15

En laten we njet vergeten dat hij PSV eigenhandig de nekslag heeft toegediend, was je dat even oostindisch vergeten of schaar je die ook onder de kleine clubs in de ED?

16 augustus 2019 om 14:18

Haha precies, met 10 man tegen PSV maakte hij in een cruciale wedstrijd om het kampioenschap het verschil.

16 augustus 2019 om 14:38

Mensen die durven beweren dat Neres er alleen in kleine wedstrijden staat hebben sowieso of nog nooit op hem gelet, of zijn er alleen om te bashen. Als er iemand een 'big game player' is dan is Neres het wel. Als er een grote wedstrijd is dan krijgt 'ie ineens enorme Braziliaanse samba in de heupen.

16 augustus 2019 om 16:08

Verdonk speelde tegen Ajax ook een hele goede wedstrijd, of is Ajax een kleine club? Dus Verdonk is een fantastische back...

16 augustus 2019 om 16:09

In de CL was iedereen in een flow en met name Neres, maar sinds de Copa en de wedstrijden tot nu toe, zie je dat Neres niet zo heel bijzonder is.

16 augustus 2019 om 14:18

@martinarody: Ah, daar heb we de Ajax-basher Martinarody weer. Vanaf het moment van overname was het direct duidelijk dat er een doorverkooppercentage was bedongen. Dus je veronderstelling klopt niet. Weer drama om helemaal niets, wat we wel gewend zijn van je.

Daarnaast werd juist eerder schande gesproken door de buitenwacht om 12 miljoen voor een jongen te betalen die niet structureel in de basis stond in Brazilie en nog maar een paar wedstrijden in het 1e had gemaakt. Ook daarin heb je wederom hartstikke ongelijk.

Neres was in de CL afgelopen seizoen een revelatie. Natuurlijk, jij mag je eigen ding ervan vinden. Maar als je kijkt naar de clubs die geinteresseerd waren, zullen zij het anders zien.

Kap nou eens met dat verongelijkte gedoe, dat siert je allerminst.

16 augustus 2019 om 14:25

Martinarody: Neres speelt ook PSV helemaal tureluurs hoor, lekker tegen gescoord ook. Af en toe een goede actie in de CL bedoel je Juve en Real uitschakelen mee? Wat ben jij een loser zeg. Hoezo mag jij hier nog een account hebben??

16 augustus 2019 om 14:37

Laten we zeggen dat men opeens pessimistisch is geworden na de zomerstop omdat hij nog niet heeft overtuigd in twee wedstrijden seizoen 19-20

De meningen van velen zijn snel bijgesteld. Ze vergeten zijn CL-optredens, goede wedstrijden in de competitie en bij Brazilië.

16 augustus 2019 om 14:36

Martinarody. Ik weet niet inder welke steen je gelegen hebt. Maar die 20 procent zijn vanaf het begin al bekend geweest. Oja, Neres staat er verder vooral in de grote wedstrijden. Real, Juve, Psv, Feyenoord, dat soort wedstrijden heeft die het vooral op de heupen. Echt een enorme 'big game player' en jij durft te beweren dat 'ie alleen tegen kleine clubs in de ed staat, hahah.

16 augustus 2019 om 14:38

Real, Juve, Psv, Bayern ja allemaal stuk voor stuk. Tegen Feyenoord viel het in verhouding reuze mee.

16 augustus 2019 om 14:47

Het probleem inekemontana is dat martinrody alleen vertrouwd op wat de almachtige Rick Enferink in het Eindhovens Dagblad schrijft. Alleen dat is waarheid en alles daarbuiten beschouwd hij als slecht onderbouwd gerucht. Bovendien was dit vandaag dé dagelijkse gelegenheid om even de Calimero uit te hangen en erop te wijzen dat PSV altijd benadeeld wordt.

16 augustus 2019 om 14:57

Spijkenisser.
Ja de aangehaalde wedstrijden staan er misschien niet helemaal handig. 3 v.d. 4 haal ik vanuit vorig seizoen aan inderdaad en Feyenoord doel ik meer op de wedstrijd die hij al besliste, ik geloof 1 of 2 maanden nadat hij in Nederland was gearriveerd.

16 augustus 2019 om 14:49

@martinarody: het is echt zeldzaam hoe goed je de plank totaal mis kan slaan.
Het grootste deel van je post is offtopic, pas aan het eind reageer je even op het artikel. En alles wat je zegt is klinkklare onzin.

Die 20% was al vanaf het begin bekend, op het begin waren er juist veel twijfels over zijn transfersom. Dat er bij Lozano zo over werd gespeculeerd is omdat PSV daarin juist geen openheid gaf en mensen dan hun eigen invulling geven. Zoals anderen ook aangaven heeft hij PSV ook kapot gespeeld in de kampioenswedstrijd. In de CL regelmatig ongrijpbaar. En ja, ook tegen het rechterrijtje doet hij het goed, maar hij presteert dus op alle niveaus waarop Ajax acteert. Ben als Ajacied dan ook blij met deze verlenging. En dat hij zelfs nu verlengt, nu de concurrentie moordend is en hij niet altijd basis speelt, geeft toch wel iets aan.

16 augustus 2019 om 15:53

@martinarody, ik vind het juist curieus dat PSV weigert te vertellen hoe hoog het doorverkooppercentage is bij Lozano. Van Ajax is bijna alles transparant. Bij PSV wordt veel geheim gehouden.

16 augustus 2019 om 16:12

Is dat stiekem niet zo omdat Jaxie nou eenmaal een beursgenoteerd bedrijf is? Maar die martinarody is een grote Ajax troll dus iets met een korreltje zout...

16 augustus 2019 om 16:18

Natuurlijk heeft de beurs ermee te maken. Martinarody is aan het trollen maar dat doet hij bij elk artikel over Ajax. Ik vind echter wel dat PSV ook openheid van zaken zou kunnen geven. Veeg je meteen alle geruchten van tafel.

16 augustus 2019 om 21:32

Beste Kyle66: ik heb net het officiele bericht op site van ajax gelezen dat dateer van 31 januari 2017 en daar staat het volgende:

" Ajax heeft overeenstemming bereikt met David Neres Campos en Sao Paulo FC over de overgang van de Braziliaan naar Amsterdam. De vleugelaanvaller tekende een contract dat ingaat op 1 februari 2017 en een looptijd heeft van vierenhalf seizoen, tot en met 30 juni 2021. Ajax betaalt een transfersom van 12 miljoen euro, die op basis van variabelen kan oplopen tot maximaal 15 miljoen euro."

Waar zie jij staan dat men het over 80% van eigendomsrechten heeft? Dit noem ik nou niet echt transparant.

16 augustus 2019 om 21:43

Beste martinarody, jammer dat je geen antwoord geeft op mijn opmerking over PSV en transfersommen. Ajax is transparant over elke som. Maar ik weet dat je allergisch bent voor Ajax. Dat weet iedereen hier op VZ.

16 augustus 2019 om 21:50

@kyle66: ajax is dus niet transparant. Of kan je echt niet lezen wat in het officiele bericht van ajax staat?! Sorry, ik kan er echt niets anders van maken. Feiten. En over feiten gesproken: ajax kiest ervoor om beursgenoteerd te zijn. PSV niet. Dat is mijn antwoord op jouw vraag. En doet PSV helemaal geen uitspraken? Jawel, dat doet ze via ED bij monde van rik. Deze man, itt een niet bijn naam te noemen krant en persoon, brengt alleen feiten naar buiten. En de feiten inzake lozano zijn: 42 miljoen en psv houdt er 35mio netto aan over. Feitelijker dan dit wordt het niet. En dit is nog feitelijker dan de feiten op grond waarvan ajax via de WFT verplicht is richting zijn aandeelhouders te communiceren. Een aandeelhouder die zich daartegen wil ageren dicht een grote kans toe bij de rechter. Dit soort mededelingen zijn essentieel voor beurskoers etc. En je snapt wel dat 80% iets heel anders is dan 100%. Dit kan weleens een vervelend staartje krijgen.

16 augustus 2019 om 22:06

@martinarody, ik kan uitstekend lezen. Waarschijnlijk beter dan jij zelfs. Staat er ergens dat er geen percentage is afgesproken? Ik lees dat niet. Jij wel?

Dus PSV doet alle uitspraken via het ED? Wow! Dus geen eigen persvoorlichters meer? Gewoon het ED bellen en zeggen wat ze moeten schrijven. Wat makkelijk!

Wat 'een niet bij naam te noemen krant en persoon', De Telegraaf heeft geen bronnen bij Ajax. Maar Ajax doet de eigen berichten via de eigen persvoorlichter. Ajax gebruikt geen krant om de mensen iets door te geven. In mijn ogen is dat de gebruikelijke gang van zaken, maar blijkbaar geldt dat niet in Eindhoven. Daar laat een journalist aan Nederland weten hoe de financiën zijn bij PSV.

Edit: voor wie komt er een vervelend staartje? Het aandeel van Ajax is een emotie-aandeel. En als dat niet zo zou zijn, klagen ze niet aangezien de aandelen Sky high zijn gestegen na vorig seizoen. De aandeelhouders weten dat er gigantische biedingen op Neres zijn afgewezen.

16 augustus 2019 om 16:50

Martina jij bent altijd zo negatief over Ajax. Hoe staat PSV er voor? Ajax is beurs genoteerd. Niks geen schimmige constructies. Van Neres was alles bekend bij de koop. Van Lozano zal nooit iemand het weten of denk je dat t ED altijd gelijk heeft?

Waarom zou je verder willen met een jongen die totaal niet gemotiveerd is om te presteren? Die een uitstraling heeft alsof die liever had willen hockeyen met Pieter? Hij heeft snelheid en een goede balcontrole maar dit is geen Fifa, hij bezit niet de kwaliteiten die aansluiten bij een topclub die mee doet om Champions League winst.

16 augustus 2019 om 14:17

Huh, heb je het over Neres?? Vorig jaar een plaag voor de grote clubs in de CL, belangrijke goals tegen Juve en Madrid... heb je het wel gevolgd allemaal?

16 augustus 2019 om 14:24

Ga jij me nu vertellen dat Neres een gemotiveerde jongen is die alles wilt geven voor het team? Volgens mij is deze jongen vooral op zijn ego gefocust. Typisch een mooi weer voetballer, die als het tegenzit het liefst de bank warm houdt.

16 augustus 2019 om 14:28

Haha.. sorry maar ik snap hier niks van, ik vind Neres inderdaad ontzettend gemotiveerd. Hoe denk je dat hij zo afgetraind komt? Hij levert ook veel verdedigende arbeid en is belangrijk in het druk zetten, ik snap eerlijk gezegd niks van jouw comment...?

Geweldig dat we toch nog wat van ons team bij elkaar kunnen houden. Goed bezig, dit is wel de manier, salarishuis omhoog en belonen na goede prestaties.

Nu zorgen dat de nieuwe Matthijs, Frenkie maar ook aankopen instromen die een zelfde niveau kunnen halen. Maak mij met name zorgen om de opleiding en wat daar door komt op dit moment, al verwacht ik van Unuvar veel, maar dat was ook zo bij Gravenberch en die moet meer kansen krijgen.

16 augustus 2019 om 14:18

Vergeet Dest niet, die is zich aardig aan het manifesteren.

16 augustus 2019 om 15:31

Dest is een van de weinige voorbeelden helaas. Tuurlijk het seizoen is nog lang maar er moet wel ruimte zijn voor talenten en soms moet je ook durven als trainer.

Aankopen als Kristensen, Orejuela, Casseirra, Labyad hadden we beter achterwege kunnen laten. Dat niveau moet minimaal uit de opleiding komen, met meer potentie.

Ook vind ik Scherpen compleet overbodig als aankoop, je blokkeert Kotarski maar El Maach hiermee. Pierie snap ik dan weer wel, die positie is minder bezet in de opleiding.

16 augustus 2019 om 15:36

Van die 4 aankopen die je noemt zijn er 3 alweer verkocht. Het kan niet altijd raak zijn he, en toen Kristensen en Orejuela werden gehaald hadden we gewoon heel weinig mogelijkheden op de RB, het is dat Mazraoui het daar heel goed is gaan doen maar dat had niemand zien aankomen. Kotarski was vorig seizoen matig, El Maach heb ik nog niet gezien.

Waar iedereen eind vorig jaar dacht dat er een leegkoop zou ontstaan bij Ajax, heeft Overmars er toch voor weten te zorgen dat merendeel van de sterkhouders zijn gebleven EN contract verlengd.

Grote complimenten voor Overmars

16 augustus 2019 om 15:27

Wat wel zal beteken dat er volgend jaar een behoorlijke leegloop dreigt. Zeker als Ajax weer goed voor de dag komt. Maar goed, dat is een zorg voor later

16 augustus 2019 om 17:17

Nick, dat zal waarschijnlijk niet meer tegen te houden zijn. Hopelijk zijn ze daar wel op voorbereid. Maargoed we zitten pas aan het begin van de competitie dus lekker van ze genieten nu het nog kan

Heel fijn zeg! Vind hem (vooral in topwedstrijden, toegegeven) in de kaats echt mega belangrijk. Daarnaast kan hij een man voorbij, die variatie in de voorhoede hebben we echt nodig. Hij laat het team beter spelen en de andere aanvallers hebben er ook meer ruimte door.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1314
2.PSV1311
4.Vitesse111
5.AZ109
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

55 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 5 1 0 0
2018/2019 Ajax 29 8 3 0
2017/2018 Ajax 32 14 3 0
2016/2017 Ajax 8 3 1 0
2016/2017 Jong Ajax 4 2 1 0
Laatste voetbalnieuws

Van der Gijp geniet van vier Ajacieden: ‘Hij loopt zich de pleuris, man’

René van der Gijp is zeer goed te spreken over het optreden van Ajax tegen Lille OSC (3-0). De analist licht vier spelers uit: Lisandro Martínez, David Neres, Quincy Promes en...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 20 september
Sadio Mané kan een nieuw contract tot 2025 tekenen bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren