Ronald Koeman volgt vier spelers tijdens RKC - AZ en PSV - ADO Den Haag

Dinsdag, 13 augustus 2019 om

Ronald Koeman was afgelopen weekend aanwezig bij de competitiewedstrijden RKC Waalwijk - AZ (0-2) en PSV - ADO Den Haag (3-1). De bondscoach van Oranje richtte zijn aandacht op vier aanvallers, zo verklapt hij in gesprek met Voetbal International. Spelers uit de Eredivisie hebben nog even de tijd om een goede indruk achter te laten op Koeman, in aanloop naar de EK-kwalificatieduels van Oranje met Duitsland (6 september) en Estland (9 september).

De keuzeheer is van plan om volgende week zijn selectie bekend te maken. Tot die tijd maakt hij een 'rondje langs de velden' in Nederland, zoals Koeman het zelf noemt in gesprek met het weekblad. "Ook al doordat de grotere competities nog niet allemaal zijn begonnen. Dat bood de kans een aantal talentvolle jongens op de radar te krijgen."

"Bij AZ hebben we Calvin Stengs en Myron Boadu gezien, allebei jong, maar met veel mogelijkheden. Bij PSV geldt dat voor spelers zoals Cody Gakpo en natuurlijk Donyell Malen", somt Koeman op. Hij noemt het 'prettig' dat meer opties zich aandienen voor Oranje in aanvallend opzicht. "Maar dat ligt vooral aan de ontwikkeling van die spelers zelf."

Voor de laatste interlands van Oranje, tegen Engeland en Portugal in het finaletoernooi van de Nations League, koos Koeman voor Ryan Babel (Fulham), Steven Bergwijn (PSV), Memphis Depay (Olympique Lyon), Luuk de Jong (PSV) en Quincy Promes (Sevilla) als aanvallers. Stengs, Boadu, Gakpo en Malen zaten nog nooit bij de selectie.


Poll

Wie verdient het meest een oproep voor Oranje?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door grapsv)

De aanval; het zorgenkindje van het huidige Oranje. Goed dat hij vooral daar naar mogelijke opties kijkt

13 augustus 2019 om 18:40

En er komen ook interessante spelers aan. Malen, depay en bergwijn zijn op dit moment de meest logische keuzes. Ook een type de Jong/Weghorst moet je er altijd bijnemen. Hopelijk blijven Boadu, stengs, gakpo en misschien groeneveld zich goed ontwikkelen. Dan kan het EK volgend jaar zomaar een groot succes worden

13 augustus 2019 om 19:00

Misschien draait Kluivert ook een goed jaar en maakt hij stappen. In de spits ligt de grootste zwakte al vulde Memphis het goed in.

Malen - Stengs - Groeneveld - Bergwijn - Kluivert - Berghuis - Babel - Promes - Gakpo. Er valt nog wel wat te kiezen opzich. Laten we zeggen dat wij iemand als Robben missen die echt wereldtop was. Maar daarnaast hebben wij ook potjes met Denneboom, Schaken en Narsingh gespeeld. Dit is beduidend beter over de breedte.

13 augustus 2019 om 19:54

Malen is veel te onrustig en druisig aan de bal en heeft niets van een nummer negen.

13 augustus 2019 om 19:18

Malen en Gakpo kloppen aan de deur. Hopelijk dat Kluivert en Noa Lang (hem zie ik ook als vleugelaanvaller) om te laten zien dat ze binnen nu een een jaar vast bij Oranje zitten. Malen heeft de beste papieren in mijn ogen, daarna Kluivert en Stengs.

13 augustus 2019 om 19:52

Lang zal zich bij Ajax echt op de positie van middenvelder moeten richten, als buitenspeler gaat hij het sowieso niet redden in het eerste.
Hij heeft een functionele techniek en overzicht maar hij mist dat speciale wel, hangend als middenvelder op de flank mist die gewoon kwaliteit voor.

Lang is een prima speler maar mist het speciale om hem te zien uitgroeien tot een speler die serieus in Oranje gaat spelen, je moet toch hoger mikken.

Aanval van Nederland is echt heel matig hoor. Spelers als Babel en Promes zijn echt middelmaat.

13 augustus 2019 om 18:36

Precies. Promes is leuk voor de Eredivisie, maar wordt echt enorm overschat. Voorlopig hebben we voor Oranje (helaas) geen beter alternatief.

Ben wel echt benieuwd hoe oranje zou spelen met malen en depay in de aanval. Denk dat die twee elkaar prima moeten kunnen vinden. Op dit moment zie ik ook niet wie er anders de nummer 9 moet worden

13 augustus 2019 om 18:40

Hoezo malen noemen en boadu niet! Malen speelt met betere spelers dan boadu maar boadu presteert beter... en is ook nog eens onlangs een jaar geblesseerd geweest! Vind boadu trouwens ook gretiger om te scoren en rustiger voor de goal dan malen... begrijp me niet verkeerd ik vind malen ook goed... maar als je az en psv hebt gekeken de laatste weken snap ik niet dat je voor malen kiest!

13 augustus 2019 om 18:59

Malen speelt bij een grotere club, en dus op een hoger niveau en met meer druk. Verder heeft Malen vorig seizoen 31 wedstrijden gespeeld, Boadu 8. Malen heeft CL gespeeld, Boadu niet. Boadu is een supertalent, maar Malen is in alles verder.

13 augustus 2019 om 19:39

Boadu komt eigenlijk net kijken en speelt met alle respect bij AZ. Daar is het toch veel minder chaotisch qua druk dan bij bijvoorbeeld Psv.

Bovendien heeft Malen vorig seizoen al aangetoond over een enorm rendement te beschikken en z'n mannetje staat op zowel Eredivisie niveau als Champions League niveau. Daar maakte Malen als invaller namelijk ook veel indruk.

Je gaat Boadu en Malen toch niet beoordelen op alleen de afgelopen twee weken? Ik denk dat Koeman eerder voor Malen zou gaan dan voor Boadu op dit moment.

13 augustus 2019 om 18:43

Dit zijn twee bijna identieke spelers. Volgens mij zouden ze elkaar alleen maar in de weg lopen.

Gakpo, dat vind ik al wel erg vroeg. Leuk talent, maar laat die eerst maar in Jong Oranje spelen

Babel, de jong en promes out! Boadu, Malen en komt ie ... Huntelaar In! Met die spitsen naar het ek! Depay en Bergwijn ook... voor stengs en gakpo komt het ek te vroeg.

13 augustus 2019 om 18:48

Doe mij dan maar Weghorst i.p.v. Huntelaar. Zie het nut er niet van in om een dan bijna 37-jarige Huntelaar mee te nemen die sowieso al jaren niet meer voor het NL-elftal heeft gespeeld. Heb erg veel respect voor zn gedrevenheid en prestaties op deze leeftijd maar zijn tijd bij Nederland is wel echt voorbij in mijn ogen..

13 augustus 2019 om 19:41

Ik snap je punt op basis van kwaliteit... Maar Weghorst gaat zitten naast Boadu, Promes, Danjuma enz. en dat soort jongens... Met al het respect, maar die zitten naast elkaar op de bank alsof ze op een schoolreisje zijn.

Huntelaar heeft dat genieten wel gehad en die zit op die bank om een goal te maken. Het gaat om een EK.

13 augustus 2019 om 20:54

Boadu, Promes en Danjuma zeg je. Promes heeft al redelijk wat ervaring en je noemt Depay niet eens wie al vol met ervaring zit. Ervaring is echt geen probleem hoor in Oranje waar je ook nog v Dijk, Blind, Wijnaldum, de Vrij en Cillessen hebt. Huntelaar mag lekker thuis blijven, is in het veld al zeker niet nodig en op de bank ook niet.

13 augustus 2019 om 19:22

Ik welke wereld is Huntelaar beter dan de Jong? Zou Weghorst boven beide kiezen maar de Jong gaat zeker boven Huntelaar wie nauwelijks het Eredivisie niveau nog aan kan. Promes en Babel out ben ik het zeker mee eens.

13 augustus 2019 om 19:38

In de wereld van Oranje. De Jong heb ik nog nooit een (belangrijke) goal zien maken voor Oranje. Huntelaar kent de klappen van de zweep, de Jong niet.

Als je naar een EK gaat met Depay, Bergwijn, Boadu, Malen of welke talenten dan ook... dan zou ik Huntelaar toevoegen. Die heeft behalve op de bank zitten ook een andere functie dan De Jong als hij niet speelt.

13 augustus 2019 om 20:03

"in de wereld van Oranje. De Jong heb ik nog nooit een (belangrijke) goal zien maken voor Oranje. Huntelaar kent de klappen van de zweep, de Jong niet."

Uh, ik heb het over het Oranje van nu, 2019. Niet het Oranje van 2014 waar Huntelaar nog bruikbaar was. Huntelaar is onderhand 36 en Luuk de Jong nog (maar) 28. Deze keuze lijkt me vrij duidelijk. Iedereen weet dat Huntelaar over z'n top is en Luuk de Jong nu op z'n top zit, gewoon gebruikt van maken dus. Aan Huntelaar heb je totaal niks aan. Als je serieus denkt dat Huntelaar beter is dan de Jong op dit moment dan heb je een flinke gekleurde bril op, en die bril komt uit Amsterdam.

13 augustus 2019 om 19:44

Huntelaar? Dan liever Luuk de Jong. Verder moet Boadu het ook nog maar even langdurig laten zien, want ook voor Boadu komt het EK waarschijnlijk te vroeg als je Stengs en Gakpo al afrekent.

Ik ben het overigens wel met je eens dat je Babel en Promes niet meer moet selecteren. Ze voegen niets extra's toe en hebben geen groeipotentieel. Babel heeft z'n waarde wel gehad, maar het is allemaal niet indrukwekkend en dan zie ik liever een jonge speler met veel meer potentie op die plek spelen. Promes heeft maar heel zelden iets laten zien.

Deze 4 spelers zijn potentieel Oranje materiaal maar moeten het dit seizoen maar eens laten zien over een lange periode, zowel nationaal maar zeker ook internationaal.

Voor alle genoemde spelers komt Oranje te vroeg. Ze hebben nog maar net een basisplasts of in het geval van Gakpo net een paar invalbeurten gehad. Laat ze eerst eens een heel seizoen presteren bij hun club. Talent hebben ze zeker, maar Oranje is geen speeltuin.

13 augustus 2019 om 19:48

De aanval loopt nou niet bepaald over van talent. Het niveauverschil tussen die talenten en Promes en Babel is helemaal niet zo heel groot en met name Malen en Bergwijn zijn ook met oog op de toekomst welkome vervangers voor die twee. Als je Promes 38 interlands door kunt laten sukkelen, kun je de gok best wagen met Malen.

Zoals velen al aangeven is de aanval inderdaad het zorgenkindje van het huidige Oranje. Al zie ik daar verandering in komen, over pakweg 3/4 jaar hebben we een wereldaanval met jongens als Malen, Bergwijn, Stengs en mogelijk ook Boadu en Gakpo. Achter eerder genoemde psv'ers staan ook nog Gakpo en Abouchlal klaar. Bij Ajax en ook Feyenoord staan vast een hoop grote talenten te popelen om de stap richting het eerste en eventueel Oranje te maken (ik heb hier te weinig kennis van, dus pin me hier niet op vast). Ik denk dat we over een paar jaar zeker een gooi kunnen gaan doen naar een Ek/wk titel met de huidige selectie en de toekomst.

13 augustus 2019 om 19:04

Die gooi naar een wk titel dacht ik in 1990, 98 en 2002 ook.
92 en 2000 dacht ik ook dat we het EK evt zouden winnen.
Laten we niet te hard van stapel lopen met "gooi naar een Ek/Wk titel.
Ik snap je positiviteit, die heb ik ook.
Maar laten we eerst afwachten hoe het ontwikkelt.

Goed om alvast te gaan kijken met oog op doorselecteren. In het verleden vaak genoeg gezien dat landenteams (Nl, Fr, Sp, Dsl) een aantal jaren top presteren en het dan 1 á 2 toernooien niet presteren doordat ze vasthouden aan de oudere garde.

Deze vier jongens hebben best wat talent. Ik denk dat een goed jaar in de Europa League hun echt zou kunnen helpen. Ben benieuwd hoe ze zich verder gaan ontwikkelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 16
2209 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa

329 fans
Coach, 56 jaar
SeizoenClub
2011- Feyenoord
2009-2009 AZ
2007-2008 Valencia
2006-2007 PSV
2005-2006 Benfica
Laatste voetbalnieuws

Johan Derksen uit onbegrip: ‘Hij zit in voorselectie Oranje en Stengs niet’

Calvin Stengs ontbreekt in de voorselectie van het Nederlands elftal, zo werd afgelopen week bekend. Het team van bondscoach Ronald Koeman speelt begin september de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Duitsland en Estland. Op...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 25 augustus
Fenerbahçe wil Jerome Boateng op huurbasis overnemen van Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren