‘Bosz wilde na komst Sinkgraven voor tweede keer zakendoen met Ajax’

Zaterdag, 10 augustus 2019 om

Het Bayer Leverkusen van trainer Peter Bosz haalde eerder deze zomer Daley Sinkgraven al op bij Ajax en als het aan de voormalige oefenmeester van de Amsterdammers had gelegen, was het daar niet bij gebleven. Het Parool meldt zaterdag dat ook Kasper Dolberg in de nadrukkelijke belangstelling stond van zijn oude coach.

Dolberg beleefde in het jaar dat Bosz aan het roer stond in de Johan Cruijff ArenA, het seizoen 2016/17, de beste periode uit zijn loopbaan. Mede vanwege blessureleed slaagde is hij er sindsdien nog niet in geslaagd om dat niveau te benaderen en ook in de eerste wedstrijden van het nieuwe seizoen heeft de jonge Deen moeite om zich te onderscheiden.

Ajax ziet echter nog altijd zoveel potentie in de spits dat het niet mee wenste te werken aan een vertrek. “Zolang ik bij Ajax ben, is Kasper nooit fit geweest”, zo liet trainer Erik ten Hag onlangs al eens optekenen. De Amsterdammers hebben die Werkself daarom nul op het rekest gegeven voor Dolberg, voor wie het volgens Het Parool dit seizoen echter wel ‘nu of nooit’ is.

De 21-jarige aanvaller weet dat een gretige Klaas-Jan Huntelaar in zijn nek hijgt, terwijl Dusan Tadic vorig seizoen ook goede wedstrijden speelde in de punt van de aanval en er met Lassina Traoré een nog jongere spits staat te trappelen in de coulissen. Dolberg viel afgelopen dinsdag nog met een blessure uit tijdens de Champions League-voorrondewedstrijd tegen PAOK Saloniki, maar de verwachting is dat hij zaterdagavond tegen FC Emmen gewoon van de partij zal zijn.


Poll

Vind jij dat Ajax eigenlijk wel afscheid had moeten nemen van Kasper Dolberg?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

120 reacties (laatste reactie door leeuw087)
10 augustus 2019 om 14:48

En wat haal je er dan voor terug? Toch prima, Kasper , KJH en Tadic voor de spits posities. Vooral als we weer Europees moeten knallen

10 augustus 2019 om 15:03

Ik zou het als psv wel weten hoor. Bergwijn en 25 miljoen ofzo plus dolberg. Daar hebben ze genoeg wingers. En denk dat dolberg in een gemoedelijke omgeving als Brabant beter zal gedijen.

10 augustus 2019 om 11:00

10 miljoen had ik erbij gegeven om van hem af te komen.

10 augustus 2019 om 11:21

Gelukkig zit jij dan niet op de positie van Overmars. Tjeezz wat een waardeloze reacties zeg

10 augustus 2019 om 11:54

'Bij wijze van spreken' heet dat voor sommige vrij lastig om te begrijpen!

10 augustus 2019 om 12:03

Ook bij wijze van spreken blijft het een waardeloze reactie

10 augustus 2019 om 12:05

Iets met 'het leven te serieus nemen' heet dat.. ga van het weekend genieten jongen! Probeer van al dat azijn af te blijven

10 augustus 2019 om 12:11

Dolberg is een speler die gewoon niet meer past bij Ajax. Had veel potentie maar het komt er in de afgelopen 2 jaar gewoon niet uit. Wat ik wil zeggen is dat de hoofdprijs voor hem vragen niet nodig is. Ik hoop dat je nu snapt wat ik bedoel @InkeMontana

10 augustus 2019 om 12:40

@JRA3 Jij bent degene met de zure reactie he. Mooi om te zien hoe je er alles aan doet om je eigen negatieve opmerking te bagatelliseren

10 augustus 2019 om 14:07

Jra3 is teletext supporter zo te lezen. Zure reactie inderdaad!

10 augustus 2019 om 14:08

Jra3 jouw onwetendheid van de markt afschuiven op "azijn" van anderen. Je snapt er niks van en je hebt ook nog eens een externe attributie error. Sneu.

10 augustus 2019 om 16:04

Prachtig en ook een beetje zorgwekkend om te zien hoe zuur mijn reactie wordt opgevat. In werkelijkheid wordt mijn reactie zo zuur gemaakt als hoe die klinkt in gedachtes van de personen die hem lezen Ieder weldenkend mens weet dat geld weggeven om van een speler af te komen, hoe matig die ook al jaren presteert, ongelofelijk onbenullig is. Apart dat jullie denken dat dit op een andere manier dan als een oprechte grap bedoeld is. Mijn eigen reactie kan ik niet bagatelliseren als het maar een geintje betreft. @jeremaine @jaakke ik ben bij de helft van alle thuiswedstrijden aanwezig geweest de afgelopen jaren en Amsterdam ligt totaal niet bij mij om de hoek (ook bij wedstrijden zoals tegen Roda en Excelsior ja).. conclusie die nergens op slaat dus. @myvision dat iedereen er zo naar kijkt, heeft meer met de gedachtegang van julliezelf te maken. Ik heb voldoende uitgelegd dat het maar een geintje was en je moet als volwassen man zijnde wel wat andere dingen vinden om echt druk over te maken. Ik wens jullie een fijn weekend en ik ga door de folders bladeren om te zoeken waar al dat azijn ligt dat aan de reacties te zien wel in aanbieding moet zijn < grap, voor degene die het nog niet snappen

voor 30 miljoen mogen ze m hebben maar ik betwijfel of dat zijn marktwaarde nog is

10 augustus 2019 om 10:57

30 miljoen? Ik denk dat Ajax blij mag zijn met 15. En dan mogen ze de handen nog dichtknijpen ook.

10 augustus 2019 om 11:11

Bedoel je soms: dan mogen ze in hun handjes knijpen? On: 30 miljoen is inderdaad teveel. Zo jammer dat het er niet uit komt, nu heeft hij weer een pijntje, soort man van glas a la Robben, maar dan slechter. Off: wat is er trouwens gebeurd met die Bande? Daar heeft Ajax toch ook 10 miljoen voor betaald?

10 augustus 2019 om 11:26

20 miljoen is wel haalbaar voor Dolberg. Omdat Ajax kan vragen wat het wilt. Gaat er dus niet meer om wat zijn waarde is. Omdat Dolberg nog steeds veel potentie heeft en nog zeer jong is. Dat Bosz goede herinneringen heeft aan Dolberg.

10 augustus 2019 om 11:35

Nee, want ‘in hun handjes knijpen’ zou nergens op slaan.

10 augustus 2019 om 11:57

Waarom moet Ajax blij zijn met 15 miljoen?? Het is een speler die tegen de basis aanschurkt van een club die halve finale CL haalt en een EL finale behaalde, een contract tot en met 2022 heeft, gewoon kampioen werd. Een weergaloos talent waarbij het een poosje niet loopt. Zo gaan misschien andere topclubs in Nederland en zelfs Europa met talenten om, maar Ajax niet. En dan niet raar opkijken en/of jaloers worden als Ajax straks gewoon weer het viervoudige van die 15miljoen van je opstrijkt. Ajax laat geen (bjina)basisspelers met een meerjarig contract gaan voor bedragen onder de 25miljoen.

10 augustus 2019 om 11:58

@JohanVlerksen Als je dan zonodig iemand moet verbeteren moet je wel weten waar je het over hebt! Je handjes dichtknijpen is namelijk gewoon een Nederlandse gezegde..

10 augustus 2019 om 12:08

Hoe wil jij 25 miljoen krijgen voor dolberg? Hij heeft helemaal niks laten zien de afgelopen jaren en werdt voorbij gestreefd door een 35 jarige Huntelaar? Dat zegt toch meer dan genoeg. En omdat hij op de bank zat in de CL is die opeens veel geld waard? Wat een rare redenering zeg.

10 augustus 2019 om 12:08

Het is een speler die zelfs in de armoedige eredivisie geen bal raakt en Ajax heeft geen concurrentie op zijn positie. Het loopt al twee jaar niet bij hem en er zit geen stijgende lijn in.

10 augustus 2019 om 12:15

Ik denk dat Bosz aan een bedrag van 5-7 miljoen zat te denken, vergelijkbaar met Sinkgraven. Ik denk dat hij objectief gezien niet veel meer waars is op dit moment. Hij heeft na z'n blessure geen pannenkoek geraakt.

10 augustus 2019 om 12:34

@myvision

Het is een speler die onder Bosz 3 jaar geleden stuk of 10 a 15 goede wedstrijden gespeeld heeft en daarna helemaal niks meer heeft klaar gespeeld. Elke kans die hij krijgt in het elftal verprutst hij. talent moet er wel uitkomen en Dolberg staat al 2 jaar stil in zijn ontwikkeling.

Castaignos was ook een weergaloos talent en zie hoe het met hem gelopen is

10 augustus 2019 om 13:06

@Johan, je zet jezelf wat voor “doel” paal, wanneer je iemand verbeterd, maar het niet klopt.

10 augustus 2019 om 13:06

@Johan, je zet jezelf wat voor “doel” paal, wanneer je iemand verbeterd, maar het niet klopt.

10 augustus 2019 om 13:08

Ik hoop niet dat je serieus bent? Dolberg is dat bij lange na niet waard. Dolberg heeft 10 fantastische wedstrijden gespeeld, maar laat nu helemaal niks meer zien. Ik kijk op dit moment nog liever naar Lars Veldwijk.

10 augustus 2019 om 13:54

De scheet van Dolberg is mooier dan alles van Lars Veldwijk. Ik snap het allemaal wel hoor, hij haalt zijn niveau niet, is geblesseerd, scoort te weinig en het is allemaal waar. Wat ook waar is is dat hij pas 21 is en een groot talent. Dat zijn de supporters die trainingen kijken en de trainers en staf zien dat ook. Nu moet hij het niet alleen op trainingen laten zien maar in het veld en je zou echt knettergek zijn om een 21 jarig talent die zo goed kan voetballen te verkopen voor wat voor bedrag dan ook. Je hebt tijd en je zult geduld moeten hebben maar je gaat hem Niet weggooien.

10 augustus 2019 om 14:06

Het gaat er niet om dat Ajax nu 25miljoen voor Dolberg moet krijgen, het gaat er om dat Ajax Dolberg niet laat gaan voor onder de 25miljoen. Dus dan blijft hij. Ik begrijp dat in je handjes knijpen niet zo goed als Ajax alleen deze transferperiode al zo'n 150miljoen binnen heeft gekregen. Waarom zou je helemaal opnieuw moeten beginnen met een nieuwe spits, als je Dolberg ook gewoon kan proberen weer terug op niveau te krijgen? Ajax is een sportclub en moet presteren, aan dat halve miljard zo'n beetje op de bank heb je niet veel. Geld scoort niet.

En je zegt terecht Arsenal890, dat Huntelaar 35 is. Waarom zou je dan een supertalent van 21 verkopen voor een appel en een ei? We zijn, met alle respect, geen Feyenoord.

10 augustus 2019 om 14:23

Een supertalent? Wie hou je nou voor de gek? Mbappe is een supertalent. Dolberg is een talent dat het hooguit 10 wedstrijdjes goed heeft gedaan en daarna al 2 jaar lang niet meer. Hoelang wil jij hem de kans geven? Nog 5 jaar? Dan loop je de kans om geen stap te maken naar Europa omdat je zo graag die jongen de kans wil geven.

10 augustus 2019 om 15:00

@myvision

helemaal op nieuw beginnen met een nieuwe spits of Dolberg weer op niveau krijgen is ongeveer gelijk aan elkaar wat betreft tijd en energie. Geld scoort niet nee, Dolberg ook niet. Dus heb je liever geld op de bank of Dolberg op de bank?

De tijden dat Dolberg gerekend werd tot super talent is al weer lang geleden. Op dit moment is hij alles behalve een super talent. Zijn looplijnen zijn verkeerd, zijn afronden is niet scherp, fysiek legt hij het telkens af en hij is totaal niet assertief voor de goal.

Ik vind het prima hoor als ze daar blijven blind staren op die 10 potjes van Dolberg in 2017 maar daardoor wordt hij zeker niet meer waard en blijft hij lekker bij Ajax. Niks aan het handje

Hoe kan het toch dat de meeste Deense spelers een topjaar hebben en dan weer tegenvallen? Dolberg Fischer Andersen

10 augustus 2019 om 10:58

Heeft Andersen een topjaar gehad? Kan ik me niet herinneren, al zou het best zo kunnen zijn hoor. Wat betreft Fischer en Dolberg lijkt het antwoord op je vraag vrij simpel: blessures. Beide kwamen na hun blessure niet meer terug op het oude niveau.

10 augustus 2019 om 11:19

Dolberg past ook stuk beter in spel wat onder Bosz was dan nu onder ten Hag, buitenspelers staan nu teveel naar binnen en hij heeft geen klik met Vd Beek lijkt het die in zelfde ruimte speelt. Zijn kwaliteiten onder Bosz was kaatsen en bewegelijkheid ipv in de 16 als afmaker speler, ik denk dat hij in een elftal met punt naar achteren en een B2B 8 stuk beter tot zijn recht gaat komen.

10 augustus 2019 om 13:45

Precies, het ligt voor eeen groot deel aan het uit vorm zijn van Dolberg, maar het is moeilijk om in vorm te komen, als de tactiek die gespeeld wordt niet past bij jouw speelstijl, ik zeg nog een jaar aankijken aangezien het huidige team ook nog niet goed ingespeeld is met de alle veranderingen. Geef Dolberg zijn minuten en wissel lekker af met Huntelaar. Je hebt na Tadic niet veel andere opties voor de spits. Is een risico positie op dit moment

10 augustus 2019 om 11:01

Net als Schöne en Eriksen zeker 😉

10 augustus 2019 om 13:04

Die heb ik niet genoemd. Omdat die het wel waar hebben gemaakt

10 augustus 2019 om 11:25

@chimera

blessureleed bij Dolberg iig denk ik. dat zou niet het eerste talent zijn dat na een langdurige blessure niet meer terug is gekomen op zijn niveau. lig je er een of twee jaar uit gaat dat ten koste van je ontwikkeling vaak als jonge speler

10 augustus 2019 om 12:23

Fischer door een zware blessure Boilesen door mallotig gedrag Dolberg door vertrouwen en blessure Andersen heeft dat niet eens gehad hoor.

Als ik Ajax was gelijk laten gaan, zie hem alleen maar stuntelen sinds Bosz weg is.. ballen bij aannamens springen ze 4-5 meter weg.. creëert ook vrij weinig meer en blessure gevoelig..

10 augustus 2019 om 14:06

Gelukkig ben je Ajax niet, totaal geen verstand van de markt heb je.

Zou voor Dolberg de ultieme uitweg zijn en voor Ajax een mogelijkheid om door te schakelen. Dolberg bij Ajax wordt het niet meer. Bosz krijgt hem sowieso aan de praat.

Haha die reacties weer...en als Dolberg er nu 2 maakt tegen Emmen, en thuis tegen Paok de eerste 2 maakt...mag hij weer blijven???!

10 augustus 2019 om 11:01

Tadic staat in de spits, een vertrek lijkt mij het beste

10 augustus 2019 om 13:12

Tadic staat helemaal niet in de spits, ja afgelopen seizoen in de CL. De hele voorbereiding is Dolberg de spits

10 augustus 2019 om 14:00

Omdat neres en ziyech nog niet terug waren / fit waren. Ga er toch vanuit dat we het seizoen gewoon beginnen met de tadic variant. En in de minder moeilijke wedstrijden met huntelaar/dolberg in de spits.

10 augustus 2019 om 11:01

Nou ja, ik snap die reacties wel hoor. Laat het al jaren niet zien. Gewoon verkopen dan heb je er ook geen last meer van.

10 augustus 2019 om 11:07

Nee hoor. Van mij mag hij weg. En we kunnen altijd wel zeggen voor zijn blesure was ie goed en komt wel weer. Hoeveel wedstrijden mag ie staan blijven dan in deze vorm? Heb nog geen verbetering gezien. Speel veel liever met Huntelaar in de spits of Tadic. En denk dat Traore hem ook zo voorbij is.

10 augustus 2019 om 12:54

Je hebt Traorã© hooguit 20 minuten zien spelen vorig seizoen, en toen miste hij een open kans die mijn oma nog gemaakt zou hebben.

Zogenaamde 'fans' uiten zich regelmatig schandalig achter anonieme socialmedia-accounts als het een tijdje minder gaat met een persoon binnen de club. Net als toen Ten Hag vorig jaar weg moest wezen. Die beginnen zich nu ook weer te roeren na twee gelijke spelen. Waardeloze plastic supporters mijns inziens. Hetzelfde met Dolberg. De beste man toonde enkele seizoenen terug in potentie een absolute topspits te zijn, en nu kan hij volgens velen geen bal recht vooruit schieten. Sorry, maar dat gaat er absoluut niet in bij mij.

Edit: Je zou die knul bijna zijn vertrek gunnen, zodat hij verlost is van het ondankbare, asociale deel binnen deze club. En dat hij bij zijn volgende club er 40 in schiet om iedereen zijn ongelijk te bewijzen. Maar dan beginnen diezelfde fans die hem zo intens lopen af te zagen natuurlijk weer over hoe we hem te vroeg verkocht hebben en hoe zij wel altijd vertrouwen in hem zouden hebben gehad. De hypocrisie.

10 augustus 2019 om 11:22

Ik ben een enorme fan van Dolberg, vind het ook een geweldige spits, maar in dit systeem komt hij gewoon niet tot zijn recht. Bij Bosz liet hij zich vaak terugvallen naar het middenveld om een 1-2 aan te gaan met een middenvelder om daarna door te stomen, de vleugelaanvallers stonden best ver naar buiten. Nu hoeft hij zich niet te laten zakken doordat daar Donny loopt, daarbij staan Hakim en Dusan veel meer naar binnen aan de zijkanten. Hij rendeert gewoon niet in dit systeem. Ik vind het nog steeds een spits met een ongelooflijk hoog niveau, maar zolang ten Hag zó blijft spelen wordt het 'm niet met Kasper, helaas.

10 augustus 2019 om 11:28

En als hij dat niet scoort tegen Emmen en Paok, ga je dan weer hetzelfde roepen maar dan met tegenstanders die daarna komen? Hij heeft al redelijk wat kansen gehad om zich te laten zien, maar stelde teleur. Niet raar dat mensen verkoop als optie zien, als je ziet hoe hij de afgelopen tijd heeft gepresteerd.

10 augustus 2019 om 13:08

Gaat meer om de respectloze reacties zoals de eerste comment : ‘ ja kom maar halen’ etc etc. Dat hij niet brengt wat er nu gevraagd word kan ik zeker inkomen, maar die andere reacties moet ik gewoon om lachen dat zijn dezelfde soort types die de volgende keer dus op de waan van de dag reageren

10 augustus 2019 om 11:34

@noldries

Het is niet alsof die reacties uit de lucht komen vallen na 1 slechte wedstrijd, het is na het jaar onder Bosz steeds niks met hem. Tegelijkertijd had je ook met Tadic in de spits kunnen spelen tegen Paok en Vitesse, en het heeft misschien punten gekost om dat niet te doen. Ik ben voor een jaartje verhuren en met Tadic vast in de spits spelen. Zeker nu Neres en Ziyech hebben bijgetekend heb je Tadic op de linkerflank ook niet nodig.

10 augustus 2019 om 12:04

Iedereen snapt dat Dolberg veel potentie heeft, maar in het spel wat Ajax nu speelt komt dat er gewoon niet uit, terwijl onder de speelstijl van Bosz het er wel uit kwam. Het is geen slecht idee om hem aan Leverkusen te verhuren

10 augustus 2019 om 12:08

Serieus? Verhuren aan een beter team? Alsof leverkusen hem gaat huren. Ze hebben zelf gewoon een beter elftal dan Ajax.

10 augustus 2019 om 12:46

Hoezo beter? Volgens mij heeft Ajax meer bereikt dan Leverkussen afgelopen jaar en meer als Arsenal. Dan kan je gaan roepen zwaardere competitie maar voorlopig heeft Ajax meer bereikt en Europa is toch de plek waar je je met elkaar kan meten. En beter team zegt ook niet alles is wel gebleken.

10 augustus 2019 om 12:56

Leverkusen is niet een beter team dan Ajax. Minstens gelijkwaardig.

10 augustus 2019 om 13:00

Wauw, dus is jouw redenatie Ajax ook beter dan real Madrid en Juventus? ‘Omdat ze 1 keer meer bereikt hebben’? Minstens gelijkwaardig en misschien iets beter. Vergelijk het team maar de keeper vindt ik beter evenals tah, de backs, het hele middenveld en aanval. Volland is beter dan dolberg, Havertz, bellarabi, wendell, aranguez en weiser. Prima spelers en nooit haalbaar voor een club uit de eredivisie.

11 augustus 2019 om 09:54

1x meer bereikt zeg je? Ga je eens verdiepen in wat er bereikt is europees en duurdere betere spelers zegt niks als je er niks mee wint. En al die spelers kan Ajax makkelijk halen dus nooit haalbaar is zo een dooddoener. We horen hier altijd het gaat om de prijzen dus vertel mij maar eens hoeveel cl titels heeft Leverkussen en Arsenal?

10 augustus 2019 om 13:00

Maak er ook nog wel 2 tegen emmen of paok 😉

10 augustus 2019 om 13:26

Ja dan mag ie blijven. Maar iedereen weet dat het nooit gaat gebeuren. Ik durf er zelfs geld op in te zetten dat hij deze maand niet meer scoort voor Ajax. Iemand die de weddenschap aan durft?

10 augustus 2019 om 14:06

Jahoor Dolberg gaat nog wel scoren in augustus. Als je van je geld van wilt mag je dat wel aan mij geven

10 augustus 2019 om 14:17

Wat mij betreft mag hij weg, hij heeft geen beleving in het spel. Hij is zwaar overschat en dat roep ik al 2-3 jaar. Huntelaar is met zijn leeftijd altijd nog beter dan Dolberg

Dat seizoen onder Bosz was Dolberg echt briljant, bracht voetballend ontzettend veel en maakte iedere kans op grandioze wijze af. Ik denk nog steeds dat dat er in zit, maar misschien moet hij naar Bosz om het er weer uit te laten komen. Ik gun hem echt al het succes van de wereld, dat stoïcijnse, nuchtere in hem is prachtig om te zien.

Jammer dat 'de supporters' hem nu afbranden bij ieder balcontact, goed of slecht. Dat waren diezelfde mensen die enkele jaren geleden het hardste aan het juichen waren toen hij scoorde tegen Lyon. Niets zo opportunistisch als het voetbal.

10 augustus 2019 om 11:03

Ik denk dat zijn houding hem juist belemmerd. Het lijkt te ontbreken aan assertiviteit, het op willen eisen van de bal, en met zijn vuisten op tafel slaan als iets niet lukt. Dolberg was in het jaar van Bosz werkelijk fantastisch. Ik verwacht geen goed huwelijk meer tussen Dolberg en Ajax. Bosz zou zijn uitweg kunnen zijn.

10 augustus 2019 om 12:00

Dit was precies zijn houding in zijn fantastische seizoen, dus hoe zou hem dat belemmeren?

10 augustus 2019 om 13:09

Omdat hij in een andere positie zat, met denk ik een stuk meer rust. In deze positie vereist het andere karaktereigenschappen vrees ik. Begrijp me niet verkeerd, ik hoop voor hem persoonlijk dat het allemaal weer gaat lopen!

10 augustus 2019 om 14:01

Zou inderdaad kunnen. Was ook zeker geen aanval op je, vroeg het me gewoon af hoe dezelfde eigenschap die hem eerst zo goed leek te maken, nu niet kan werken.

Tegelijkertijd schiet deze Dolberg binnen 30 seconden een bal in het netje tegen Psv, dus hij kan het nog wel degelijk.toen stonden alle zogenaamde experts ook meteen weer op de banken, terwijl ze hem nu weg willen hebben. Ik vind het heel erg jammer om te zien hoe het publiek wat hem eerst adoreerde, hem nu verafschuwt. Gun je die jongen absoluut niet.

10 augustus 2019 om 11:05

Soms heeft een speler een goed seizoen, Dolberg heeft niet te klagen over de kansen die hem geboden worden.

Hij brengt helaas te weinig, waarbij al meerdere mensen zich afvragen of hij wel de stress aan kan.

Als Bosz 15 miljoen, plus 15 procent bij doorverkoop wil betalen is het prima.

Wie weet wordt hij nu snel wakker, anders afscheid nemen.

10 augustus 2019 om 11:11

15 miljoen is wel een redelijk hoog bedrag dacht ik toch? Een doorverkooppercentage is altijd ver handig voor het geval dat.

10 augustus 2019 om 11:18

In deze tijd is 15 miljoen voor een 21 jarige met hoge potentie geen hoog bedrag.

Denk dat Dolberg bijvoorbeeld bij Feijenoord er gemakkelijk 20 inschopt, zal daar zeker meer ballen krijgen die hem liggen.

Bij Feijenoord heeft hij ook meer ruimte voor zich om te voetballen.

10 augustus 2019 om 11:27

Die hoge potentie is toch wel flink wat lager geworden lijkt mij na 2 slechte jaren? Miljoentje of 10 zou ik als Ajax zijnde blij mee zijn en dan een percentage van 15. Voor het geval hij toch nog wel is een keer scoort. Ik ben anders blij dat dolberg niet bij Feyenoord speelt hoor! Heb zelfs nog liever vente!

10 augustus 2019 om 11:28

Die potentie lijkt inmiddels wat overschat. Maar voor 6 a 7 miljoen valt er wel te praten hoor

10 augustus 2019 om 11:45

Haha, alsof Ajax hem moet verkopen, laat staan voor 10 miljoen. Je kan hem beter een jaartje verhuren. Nu Neres en Ziyech blijven en Promes er ook nog bij is gekomen, lijkt het me logisch als Tadic op termijn de spits wordt in plaats van aan de linkerkant blijft spelen.

10 augustus 2019 om 11:46

Ajax wil toch een hoger niveau aantikken of niet? Dat lukt je niet met dolberg. Verkopen gewoon en je had bijv isak kunnen halen. Maar ja die is nu naar een andere club gegaan.

10 augustus 2019 om 11:49

@arsenal

Er hoeft geen spits bij, we hebben Tadic al. De linkerflank is al goed bezet met Neres en eventueel Promes (lang en Bandé kunnen straks misschien ook nog).
Tadic als vaste spits, the Hunter als back-up, en Traore misschien een keertje in de beker of tegen Fortuna ofzo. Dat is een prima bezetting. Dolberg kan gewoon verhuurd worden, er hoeft geen andere spits bij.

10 augustus 2019 om 12:10

Dat is zeker een optie. Maar vergeten dat tadic 28 keer gescoord heeft als linksbuiten? Een succesvol jaar was dat gewaagd om dat opeens anders neer te zetten.

10 augustus 2019 om 12:32

Dan zou ik hem zelfs halen als Feyenoord, al gaat dat natuurlijk niet gebeuren. Als deze jongen gaat draaien is ie zo 50 miljoen waard, hij heeft alles wat een spits moet hebben

10 augustus 2019 om 12:38

Laat maar komen. Ik vind het een vervelend emotieloos kereltje,maar zou hem graag als 2e spits bij Feyenoord zien

10 augustus 2019 om 13:34

Wat is er vervelend aan Dolberg?

10 augustus 2019 om 15:03

Bij Feyenoord zou hij niet basis staan als iedereen fit is..

11 augustus 2019 om 11:41

gloryunited,

Mag toch hopen dat je een grap maakt, denk dat Feijenoord heel blij zou zijn met zo een speler.

Hoop dat hij een keer wakker wordt bij Ajax en weer aan het scoren komt, uiteindelijk stond Luuk de Jong ook een heel seizoen droog en begon het volgende seizoen weer te scoren.( ook mede dankzij een goede voorzetgever Angelino)

10 augustus 2019 om 11:47

@ajaxxxlove

Ja, als een speler het goed doet en scoort dan juichen we en willen we graag dat hij speelt. Als hij het niet goed doet, dan willen we graag dat iemand anders speelt, zodat we weer kunnen juichen. Is dat nou iets om van op te kijken? Dolberg in de spits is gewoon minder dan Tadic in de spits. Dat kost punten, en dat willen we niet. Heeft niets met Dolberg persoonlijk te maken. In dat jaar onder Bosz was hij goed, nou mooi. Nu niet, ok, doe dan maar Tadic in de spits, die is wel goed.

10 augustus 2019 om 12:27

En hoe kan een speler die het niet goed doet, het dan ooit weer goed gaan doen, volgens jou?

Of moet die meteen maar oprotten, zoals al die 'supporters' vinden? Ik vind het schandalig hoe een deel van de aanhang zich opstelt tegen Dolberg, echt schandalig. Een echte supporter steunt zijn spelers, ook als het even niet lijkt te lopen.

10 augustus 2019 om 19:45

Hij mag van mij verhuurd worden. Maar in principe is het natuurlijk aan hemzelf om weer in goede vorm te komen. Als je op het veld staat voor Ajax 1 hoor je daar te staan omdat je beter bent dan de andere opties, niet om ff aan je vertrouwen te werken. Ja, in een bekerwedstrijdje misschien. Of als we vandaag 4-0 voorstaan, dan mag hij er ook wel een halfuurtje in wat mij betreft. Het is topsport hoor.

10 augustus 2019 om 20:43

Ja, en volgens Ten Hag (die gozer die dag in, dag uit met hem werkt) heeft Dolberg een geweldige voorbereiding gedraaid, dus dat is een legitiem argument om hem op te stellen. Daarnaast scoorde hij binnen een halve minuut tegen Psv.

12 augustus 2019 om 13:50

Dezelfde Ten Hag die zaterdag met Tadic in de spits speelde en dat morgen ook gewoon gaat doen, net als vorig jaar. Dolberg heeft veel vertrouwen gekregen en blijkbaar heeft hij inderdaad veel talent, dat zie je soms ook wel, maar als hij het minder goed doet dan Tadic in de wedstrijden, wanneer het er om gaat, is het niet in het belang van het team en de club om hem op te stellen, ook al schiet hij alles erin op de training, lijkt me heel simpel.

Veel mensen zullen nu wel zeggen dat Ajax akkoord had moeten gaan, maar ik ben blij dat ze dat niet hebben gedaan. Ik hoop nog altijd dat Dolberg zijn potentie bij Ajax waar gaat maken. Ik ben het er wel mee eens dat het dit seizoen wel echt moet gaan gebeuren. Als dat niet zo is, verkoop je Dolberg voor niet veel minder dan wanneer je hem nu had verkocht, denk ik tenminste. En als het wel gaat gebeuren, gaan we hem voor veel meer verkopen en kan hij ons helpen weer een prachtig seizoen te gaan beleven.

10 augustus 2019 om 11:02

De kans dat hij het dit jaar wel laat zien is minstens zo klein als voorgaande jaren. Oftewel verkopen.

10 augustus 2019 om 14:04

Dat is een gevoel dat jij hebt, ik heb dat niet. Omdat er financieel geen grote consequenties aan zitten in negatieve zin, is het risico klein. Als Dolberg wel gaat presteren, verdien je weer tientallen miljoenen. Weinig risico met mogelijke grote winst. Oftewel niet verkopen.

Iedereen vind het prima als Dolberg weg gaat, maar ik had hem niet graag definitief verkocht. Een huurdeal voor twee jaar, prima. Een verkoop met terugkoopoptie, prima. Het komt er nu niet lekker uit en onder Bosz kan hij misschien zichzelf hervinden. Maar op dit moment gaat hij nooit het geld opleveren dat hij waard zou zijn in vorm en Dolberg heeft teveel klasse laten zien om hem goedkoop weg te doen. Ook al zie ik best dat Dolberg nu niet altijd de beste keuze is in de spits bij Ajax, het is wel één van de spelers waar ik bijzonder van gecharmeerd ben.

10 augustus 2019 om 12:50

Inderdaad verkopen met terugkoopoptie of misschien met hoog doorkoop percentage. Mocht het niks meer worden dan heb je mooi wat gevangen. Mocht hij opeens opleven bij Bosz dan kun je alsnog er van genieten.

Wat een negativiteit hier zeg. Vond het tegen PSV echt niet slecht. Die jongen heeft vertrouwen nodig en een tijdje fit blijven. Dan komt hij er echt wel. Hij kan verschrikkelijk goed meevoetballen en past echt bij Ajax vind ik.

10 augustus 2019 om 11:39

Hij had een vroege goal, dat was lekker, maar verder was hij tegen PSV ook grotendeels onzichtbaar. Tegen Vitesse was hij dramatisch en in het begin tegen Paok ook weer niet goed. Hij krijgt al best wel lang de kans, zeker als je bedenkt dat Tadic ook in de spits kan staan, met Neres op links (of Promes). Ajax 1 is geen opleidingsinstituut, er moet ook gepresteerd worden, dus de beste moet spelen, niks vertrouwen nodig en een tijdje laten staan, we moeten de CL in en kampioen worden. Ik vind een jaartje verhuren de beste optie, aan Heerenveen ofzo.

10 augustus 2019 om 13:02

Komt dat door dolberg of omdat psv zo dramatische is

10 augustus 2019 om 14:20

Hoeveel vertrouwen heeft nog nodig dan? De laatste 2 jaar heeft hij behoorlijk wat vertrouwen gehad maar hij heeft het niet laten zien, ik zou met een andere spits aan de gang gaan.

Dolberg had tegen PAOK faalangst. Mentaal een heek mannetje. Wat ooit een kracht leek is een zwakte gebleken.

10 augustus 2019 om 11:48

Volgens mij zit het tussen de oren. Misschien eens een sportpsycholoog inschakelen? Wordt het nooit minder van...

10 augustus 2019 om 11:36

Je staart je dood op de cijfers, buiten de goals voegt bij echt niks meer toe helaas

10 augustus 2019 om 11:42

@son

Dat valt inderdaad nog mee, maar je moet ook meenemen wat het alternatief in de spits is: Dusan Tadic, die heeft veel betere statistieken. Neres kan dan op links blijven staan, die deed het daar ook niet onaardig vorig jaar he. En je weet ook dat Dolberg in de CL vorig jaar gefaald heeft, met name tegen Tottenham, toen het erom ging. Die hadden we denk ik niet verloren met Tadic in de spits (maar ja, we hadden niemand voor de linkerflank omdat Neres geblesseerd was, nu hebben we een extra flankspeler met Promes).

Gauw Dolberg voor 20 miljoen verkopen en Depay als zijn vervanger halen voor 30-35 miljoen. Lyon is wel bereid Depay te verkopen namelijk. Geef hem ook een Ziyech salaris van 5 miljoen. En dan heb je gewoon een Europese topspits in huis.
Eventueel zou ook Boadu een goede optie als spits kunnen zijn. Zeer talentvolle spits die goed past in het Ajax spelletje.

10 augustus 2019 om 12:19

Alles wat je schrijft klopt niet behalve dat stukje over boadu. Dolberg gaat de 20 miljoen niet halen hoor max 10. Depay gaat ook echt niet komen is veel te goed voor Ajax.

10 augustus 2019 om 12:27

Nogmaals Ajax kan vragen wat het wilt voor Dolberg. 10 miljoen is de moeite niet waard. 15 miljoen ook niet. 20 miljoen wel. Depay is misschien te goed voor de eredivisie maar niet te goed voor Ajax. Ajax deed mee in de Europese top vorig seizoen, Depay met Lyon niet.

10 augustus 2019 om 13:48

Leuk dat Ajax 1 keer mee deed met de Europese top. Gaat toch niet weer gebeuren. Depay wil naar een hogere en betere club in de top dat is Ajax niet. En nogmaals als Ajax van dolberg af wil zullen ze wel akkoord moeten gaan met 10 of 15 miljoen. Anders kom je nooit van dolberg af en speelt die er nog als die 30 is.

10 augustus 2019 om 15:06

tuurlijk kan Ajax vragen wat ze willen alleen het moet wel realistisch blijven. Ik kan mijn volkswagen golf ook aanbieden voor 3 ton maar weet ook dat er dan niemand komt met een bod. 10 miljoen is momenteel een erg redelijk bedrag als ze Dolberg van de hand willen doen

Wat moeten we met die afdankertjes van Ajax. We hebben Volland en Alario al.

Ik had hem op een step zonder wieltjes naar Leverkusen gebracht. Weg ermee.. Het was ooit iets, maar nu word het uiteindelijk niets.. Natte washand!

10 augustus 2019 om 13:36

Echte supporter!

Mag weg. Beter wordt hij niet. Misschien dat Bosz iets met hem kan.

Gelijk doen. Tadic als (valse spits) opstellen, Huntelaar als back-up en een jeugdspeler uit het tweede door laten stromen als derde keuze.

Zelf denk ik dat hij het wel weer laat zien. Deze man heeft veel talent, deze man moet ongeveer 10 wedstrijden achter elkaar 90 minuten volmaken als hij geen blessures heeft. Dan heeft hij weer vertrouwen en laat hij het wel weer zien. Weet het dit zal je niet snel doen maar in eredivisie wedstrijden zou het wel kunnen. Heb het idee dat het hem aan ritme ontbreekt en daarbij weinig vertrouwen meer heeft. Dit bereik je weer door hem gewoon te laten voetballen en hem volwaardige vertrouwen geven. In topsport werkt het niet zo maar deze man vind ik bijzonder, heeft zoveel potentie.

Verkopen tegen elk bod. Hij gaat echt een blok aan het been worden van Ajax. Stel je hem niet op zakt zijn waarden alleen maar, stel je hem wel op speel je met 10 man. Dit is DE kans om van hem af te komen, denk niet dat er nog een club voor hem komt. De grote clubs hebben geen vertrouwen in hem en de kleine clubs willen zijn salaris niet betalen.

Dolberg nog maar 21! Waarom verbaast dat mij zo. Ik zou zeggen als Ajax zijnde hou hem nog minimaal 2 jaar en kijk of die weer op niveau komt.

10 augustus 2019 om 13:49

Nog 2 jaar? En dan geen kampioen worden omdat de club zo aardig is om een speler 4 jaar lang de kans te geven zonder dat het maar ook iets is?

Misschien leeft hij ergens anders helemaal op, zit er niet meer in bij ajax.

Bosz kom hem alsjeblieft ophalen, ik erger mij elke keer weer kapot als hij meedoet. Hij heeft geen gif en is altijd net te laat. Hij heeft 2 jaar de kans gehad en nu is het wat mij betreft genoeg, weg met die vent.

Was het voor/tegen Real? Wellicht dat Kristina (zus) hem weer eens kan bellen. Ditmaal met de boodschap,
'hattrick vanavond tegen Emmen, anders ziet het er slecht uit'......
god match!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4743
2.AZ4126
4.PSV3519
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller198
L. TraoréAanvaller51
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper190
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger183
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

116 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 OGC Nice 16 6 2 0
2019/2020 Ajax 1 0 0 0
2018/2019 Jong Ajax 1 0 0 0
2018/2019 Ajax 25 11 1 0
2017/2018 Ajax 23 6 0 0

In de wandelgangen

Zaterdag 25 januari
Barcelona gaat zich versterken met de talentvolle Braziliaanse rechtsback Yan Couto. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren