Barcelona transfereert talent voor derde keer in zeventien dagen tijd

Donderdag, 18 juli 2019 om

De wegen van Marc Cucurella en Barcelona scheiden. De regerend landskampioen van Spanje en Getafe maken donderdagavond bekend dat de twintigjarige verdediger op huurbasis bij los Azulones aan de slag gaat. Getafe heeft een optie tot koop van zes miljoen euro bedongen, terwijl de Catalanen een doorverkooppercentage van liefst veertig procent aan een eventuele definitieve overeenkomst hebben toegevoegd.

Cucurella speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor Eibar, dat de verdediger op 1 juli voor twee miljoen euro definitief overnam. Barcelona had in deze overeenkomst echter een terugkoopoptie ter waarde van vier miljoen euro opgenomen. Deze werd afgelopen dinsdag geactiveerd. Eibar hield zodoende een winst van twee miljoen over aan Cucurella, die dus maar één seizoen in het Estadio Municipal de Ipurua speelde.

Met één officiële wedstrijd voor Barcelona, in oktober 2017 in de Copa del Rey tegen Real Murcia, achter zijn naam vertrok Cucurella vorig jaar naar Eibar. De jeugdinternational speelde sinds 2012 in de jeugd van Barcelona, dat hem op veertienjarige leeftijd weghaalde bij stadgenoot Espanyol. Cucurella speelde uiteindelijk 54 wedstrijden voor Barcelona B, maar wist nooit definitief aan te haken bij de hoofdmacht van de kampioen van Spanje.

De verwachting is dat Barcelona deze zomer een linksback gaat halen, zeker nu is gebleken dat Cucurella niet om sportieve redenen naar het Camp Nou was teruggehaald. Voor de vacature van stand-in van Jordi Alba werden eerder Filipe Luís (transfervrij na zijn vertrek bij Atlético Madrid) en Junior Firpo (Real Betis) genoemd.Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door stijlvol)

Schandalig dit bestuur de perfecte en goedkope back up van jordi alba en dan verkoop je hem maar voor 6miljoen terwijl die echt een goed jaar heeft gehad

18 juli 2019 om 22:22

Barça is al een tijdje van het padje af... maar terug naar de speler zelf! Een aanvallend ingestelde back die zich in de basis moet spelen bij een ultra defensief ingestelde getafe. Persoonlijk verwacht ik dat hij als linkermiddenvelder gaat spelen in de 442 opstelling dan heeft hij ook meer ruimte om een zo goed mogelijk rendement eruit te halen. Wel sneu want had volgens mij ook zelf het gevoel dat hij echt weer zal spelen bij Barça of misschien had hij al een akkoord met getafe en wou Barça lekker de winst in eigen zak steken, je weet het maar nooit.

18 juli 2019 om 23:21

perfecte backup haha en dan geef je af op het bestuur. deze fellaini is gewoon middelmaat, niet het niveau dat barca nastreeft. gauw klaarstaan om het bestuur en valverde te bashen, maar dat er niks komt uit la masia is niet hun schuld. er kwam ook niks uit ten tijde van pep, enrique en alle andere coaches. de lichting van messi stond al klaar toen pep er kwam.

Beetje een gekke actie van Barca lijkt mij?

En de Barça fans hier maar zeggen dat hij back up van Alba wordt. Gewoon terug gehaald om straks met winst te verkopen.

18 juli 2019 om 22:31

Haha echt he die reacties staan mij ook nog vers in het geheugen.

Handelshuis Barcelona. Zonde dat ze op deze manier met een speler omgaan. Voor een speler moet dit ook niet fijn wezen om binnen een maand van drie clubs te moeten verwisselen. Ik snap dat je als voetbalclub winst wil maken op spelers, maar doe het niet op een belachelijke manier als deze

18 juli 2019 om 22:18

De speler kiest er wel zelf voor, had gewoon een contract bij Barça kunnen afwijzen.

18 juli 2019 om 22:46

Barca mag geen spelers kopen, Barca mag geen spelers verkopen, Barca moet altijd eigen jeugdspelers laten doorbreken.

Schei toch uit man met je handelshuis, dit is nu eenmaal de voetbalwereld anno 2019. Wat Barca doet, is niet anders dan een andere topclub. Die speler weet maar al te goed wat er aan de hand is, die zal echt wel op de hoogte zijn geweest van de situatie. Jij maakt er gewoon meer van dan het is.

Haha lachwekkend is het ook. Al die Barca fans hier blij omdat er zowaar een jeugdspeler backup van Alba zou worden. Verkopen ze hem een paar dagen later door om 2 miljoen winst te maken. Wat een beleid.

18 juli 2019 om 22:20

Hoe weet jij nou of de beste man uberhaupt goed genoeg is om als back up voor Alba te dienen. Voordat je Barcelona weer begint the bashen?

18 juli 2019 om 22:27

Hij heeft het over de reacties hier oo Voetbalzone van dr barca fans. K zag ook overal reacties van; backup van alba, geweldig beleid etc. En zie hier...

18 juli 2019 om 22:33

Denk niet dat die Barcelona fans de beste man week in week uit bij Eibar hebben zien spelen. Niet goed genoeg om als back up voor Alba te dienen. Barcelona gaat voor Juan Firpo linksback van Betis en Europees kampioen u21 van Spanje waar hij indruk maakte. Veel beter optie dan deze beste man.

18 juli 2019 om 22:37

@El_Guaje7 Jouw mede Barcelonafanboys hier vonden het een fantastische speler. Een backup voor Alba waardig. Het bewijs dat de eigen jeugd bij Barça gewoon de kans krijgt als ze zich goed ontwikkelen bij een andere club in Spanje. Iedereen zat er naast met Barça en kritiek op het gebrek aan doorstroming. Nou, inmiddels zien we hier het echte Barcelona van de laatste jaren. Weg met de eigen jeugd. Niks kansen. We halen je terug omdat we nog ergens anders 2 miljoen grijpstuivers meer kunnen pakken, die we vervolgens aan iets onbenulligs gaan verbranden als het huren van een nieuwe type Kevin Prince Boateng.

18 juli 2019 om 22:43

Dan moet je het die Barcelona fans kwalijk nemen niet Barcelona dat ze jou en anderen op een dwaal spoor hebben gezet en jou wijs hebben gemaakt dat dit de opvolger van Jordi Alba wordt. Want het was al lang duidelijk dat de beste man niet goed genoeg is. Of moeten we iedere jeugdspeler opstellen puur vanwege het feit dat ze uit de jeugd komen? Ken nie he.

18 juli 2019 om 22:50

Sorry hoor maar ben geen Barçafan maar weet wel dat het goede speler is om goed te kunnen spelen als back-up voor jordi alba en misschien zelfs het stokje over te kunnen nemen met zijn hoogtepunt een hattrick aan assists tegen real madrid. Is precies deze zelfde soort back als jordi, snel, technisch, houdt het overzicht, kan goed mee aanvallen en staat ze mannetje. Dus het is niet eens een gek idee on als back-up te zien, integendeel zelfs het is goed idee want je gaat toch niet weer een 30 jarige 40 wedstrijden laten spelen om deze buitenkansje van paar miljoenen mis te lopen.

18 juli 2019 om 22:56

Ik heb de beste man vaak zien spelen bij Eibar speelde veel meer als een linker middenvelder dan een linksback, verdedigend veel te kwetsbaar aanvallend wel goed. Kort om niet goed genoeg om als opvolger/back up te dienen voor Alba. Als je echt eigen jeugd in het elftal wilt kun je het beste Grimaldo terug halen.

18 juli 2019 om 23:26

Jordi Alba speelde ook als linker middenvelder en was verdedigend ook niet goed genoeg. Kortom hij lijkt enorm veel op Jordi Alba en was een goed back-up geweest. Barca laat hier weer zien dat bijna geen enkele jeugdspeler de kans zal krijgen met Valverde als coach.

18 juli 2019 om 22:45

Tsja, ik denk zelf nog steeds dat Juan Miranda (momenteel basisspeler linksback van Spanje u20) in de loop van de jaren de plek van Alba over zou kunnen nemen. Kan dan alsnog een jeugdspeler genoemd worden. Van Cucu zullen veel mensen van Barcelona alleen de wedstrijd tegen Barcelona gezien hebben waar die scoorde en gewoon de hele wedstrijd lang gevaarlijk opkwam en verdedigend ook wel zijn mannetje stond, hierdoor leek hij een goede vervanger van Alba. Dat het bestuur van Barcelona zulke domme beslissingen neemt kunnen de barca fans ook niet allemaal verwachten toch?

18 juli 2019 om 22:47

Als jij 'al die Barca fans hier' dan als bron gebruikt, is dat gewoon dom van jou en dat is pas echt lachwekkend.

Het zijn maar fans, weten zij veel wat er binnen de club gebeurt.

18 juli 2019 om 23:22

Barça fans brengen hier over het algemeen wel nieuws alsof het feiten zijn. Gewoon minder hard van stapelen lopen met "Barça gaat de jeugd weer kansen geven".

18 juli 2019 om 23:28

Ik zag dat de meeste fans blij waren dat er eindelijk weer eens een jeugdspeler de kans kreeg (uiteindelijk niet) en niet zo zeer van 'Barca gaat de jeugd weer een kans geven'.

18 juli 2019 om 23:39

Misschien denk jij dat? Hebben die fans zelf gezegd dat ze de feiten weten? Wat een bende muggenzifters zeg.

18 juli 2019 om 23:47

Als ze reageren met ''dit is de back up van Alba'' dan brengen ze het idd niet als een feit, maar twijfelen ze nog

19 juli 2019 om 08:52

Een mening maakt nog geen feit, vriend.

dit verbaasd me niet echt. Barcelona koopt tegenwoordig ook alles wat los en vast zit zoals vele andere clubs. dan is die 6 miljoen weer mooi meegenomen om de prijs van de volgende dure aankoop ietsje te reduceren

18 juli 2019 om 22:24

Yes, die 6 miljoen is toch weer uiteindelijk 1/3 van het jaar salaris van Neymar die er aan komt met een salaris verlaging. Mooi meegenomen.

18 juli 2019 om 23:32

Waarom wil je Neymar zo graag hebben als ik vragen mag? We hebben op dit moment Messi, Suarez, Griezmann en Dembele als aanvallers en dan tel ik Coutinho en Malcolm niet eens mee. Kortom 4 wereldtop aanvallers die allemaal horen te spelen. Met Neymar erbij zouden er 2 op de bank moeten zitten. Dat is pure kapitaal vernietiging. Ik heb heel vaak voorbij zien komen dat Messi op het middenveld kan spelen, maar dat zou pure zelfmoord zijn aangezien Messi niet genoeg mee verdedigd.

18 juli 2019 om 22:29

Welke 6 miljoen? Hij gaat op huurbasis weg met een optie tot koop van 6 miljoen. Een aan- en verkoopbeleid van niks bij Barca. Al jarem lopen ze op dat gebied achter op de grote Europese clubs. Worden keer op keer afgetroefd aan de onderhandeltafel door zowel de kleine clubs zoals, Everton, Getafe en de grote clubs zoals Liverpool en Borussia Dortmund en PSG.

18 juli 2019 om 23:18

deze wannabe fellaini is de belichaming van la masia, pure middelmaat. niks mis mee, dat is de realiteit. niemand gaat het redden met alleen eigen jeugd. alleen jammer dat sommige fans zoals moderator peerke dat niet inzien

19 juli 2019 om 03:47

Jep. Barca heeft een monster generatie uit die jeugd gehad en iedereen denkt dat messi xavi en iniesta de norm zijn.

Mensen moeten eens gaan realiseren dat dat spelers van de absolute buiten categorie zijn. Je hebt weinig van die spelers in elke generatie en het is dan de vraag of ze mentaal ook sterk genoeg zijn om hun talent te laten zien.

Barca is een topclub en een topclub koopt nou eenmaal.
Hoe sneller mensen dit accepteren hoe beter voor hen. Hoeven ze niet verdrietig te worden Als barca weer een super speler binnen haalt. Want ja mensen, ik top clubs doen dat.

Snap niet dat hier zo verbaasd wordt gereageerd. Cucu heeft dit seizoen vooral als LM of LW gespeeld, verdedigend is hij echt niet sterk genoeg, zeker niet voor Barca.

18 juli 2019 om 22:34

Ze grijpen iedere mogelijkheid om Barcelona te bashen aan, zelfs als ze de beste man nooit hebben zien spelen, lol. Je moet er eigenlijk alleen maar om lachen.

18 juli 2019 om 23:34

Alba was verdedigend ook niet sterk genoeg en hij speelde bij Valencia ook altijd als LM of LW. Hedendaagse linksbacks zijn in het algemeen meer een linksbuiten dan een linksback, zie Marcelo en Alba.

19 juli 2019 om 06:01

Helemaal mee eens, marcelo stond in brazilie ook te boeken als een linkermiddenvelder, heeft het toch prima opgepakt. En wat te denken van dani alves, was bij sevilla ook meestal een middenvelder.

De persoon die bij Barca de transfers doet zit echt een potje FIFA spelen haha.

Ben verrast. Maar ja, in lijn der wanbeleid past het daarentegen perfect bij het FC Barcelona van vandaag.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4923 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Eibar8-1
13.Sevilla71
14.Valencia7-2
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Ansu FatiAanvaller54
PedriAanvaller50
NetoKeeper50
A. GriezmannAanvaller50
TrincãoAanvaller50
L. MessiAanvaller51
Jordi AlbaVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

157 fans
Verdediger, 31 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 29 oktober
Naast Barcelona en Juventus is ook Manchester United in de markt voor Ryan Gravenberch. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren