‘Alleen op amateurniveau zullen ze zeggen dat het geen fout was van Cillessen’

Zondag, 9 juni 2019 om

Analisten Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart vinden dat Jasper Cillessen zondagavond in de fout ging in de wedstrijd tussen Portugal en Oranje. De doelman kreeg zijn hand na een uur wel tegen de bal van Gonçalo Guedes aan, maar was niet overtuigend genoeg. Het resulteerde in het enige doelpunt van de finale van de Nations League: 1-0.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

45 reacties (laatste reactie door bochherief)

Cillessen is gewoon een degelijke, nuttige keeper maar ook een erg modale keeper. prima voor een middenmoter in een topcompetitie maar hij is geen Europese top ofzo. zijn voortzettingen, gebrek aan uitstraling en onzekere momenten bij hoge ballen en afstandsschoten zijn zijn grote manco

9 juni 2019 om 23:10

Nee Jasper is gewoon subtopper materiaal hoor, ma hij moet eens gaan keepen en niet blijven banken

9 juni 2019 om 23:20

Hij laat hem met opzet door. Zodat ze hem niet af kunnen rekenen op die 5 penals die hij nooit gaat tegenhouden.

9 juni 2019 om 23:14

@barca1,

dat kunnen we dan ook gaan zeggen over Lamprou. als het Zoet was die deze blunder maakte was heel Nederland over hem heen gevallen. Cillessen is de beste keeper die we hebben maar het is helaas ook geen hoogvlieger

9 juni 2019 om 23:28

Het had hem moeten hebben, maar het was geen blunder. Aan de manier van schieten zie je dat er geweldig veel power achter die bal zit. Dan kan het weleens voorkomen dat een bal in het doel verdwijnt. Overigens heeft Jasper vandaag ook weer een aantal prima reddingen verricht, maar daar hoor ik je niet over. Jammer....

9 juni 2019 om 23:51

Logisch, want die reddingen waren niet noemenswaardig. Dat waren ballen die een keeper ook gewoon zou moeten hebben. Gewoon zeer matig gedaan door Cillessen, en dat soort momenten heeft hij te vaak.

10 juni 2019 om 00:07

Dat soort momenten heeft iedete keeper, maar dat schijnen de meeste mensen niet te willen zien.

10 juni 2019 om 00:09

typisch een reactie van een barcafan in ontkenning, die koste wat kost zijn speler moet verdedigen. dan wordt het lachwekkend. cillesen is een b-keeper, straalt pure onzekerheid uit, en niet goed genoeg voor een topclub of een nationaal elftal. zoals hij als een zak aardappelen naar de hoek duikt, of kansloos die bal in blessuretijd uit kopt, dan kan niet op dit niveau.

10 juni 2019 om 00:26

Cillisen keetpen verder gewoon een goede wedstrijd. Maar wij als Nederlanders klagen gewoon graag

10 juni 2019 om 00:34

Ik ben totaal geen Barcelona fan. Wel hoop ik dat we weer met een echt toernooi mee mogen doen. Daarnaast heeft Jasper 1 fout gemaakt (volgens jullie) terwijl er nog 8 man hebben staan schutteren. Maar we maken jou bondscoach, ben benieuwd met wat voor ideeen jij komt. In mijn beleving hebben we nu eindelijk een goed team staan, die niet iedere wedstrijd afgaan als een gieter. We moeten juist bouwen op de spelers die er nu instaan.

10 juni 2019 om 14:28

Grappig dat 2 Geen keepers commentaar hebben op een keeper. Men schiet ook maar 10kmph natuurlijk, vrij zicht, goede stappen... makkelijk oordelen

En toch zie ik geen betere doelman voor Oranje. Alsof er aan Zoet veel smaak zit.. Hij is ook niet meer dan een goede Eredivisiekeeper. Zeker niet van het niveau Stekelenburg of Gomes in het verleden. Cillessen is de beste keeper die we hebben en ook hij is zeker geen hoogvlieger, maar wel de beste optie.

9 juni 2019 om 23:06

Klopt is de beste keus, maar dit was wel een fout. Enige hoek waar hij in kon was deze, dus hij had al een meter verder naar links moeten staan. Zonde

9 juni 2019 om 23:08

@De Toekomst

Cillessen is idd de beste keeper die we hebben, wat eigenlijk ook wel heel veel zegt over het huidige niveau van de Nederlandse keepers

10 juni 2019 om 00:11

als cillesen de beste keeper is die we hebben, dan kunnen we stoppen met ons nationaal voetbal. er zijn betere keepers dan cillesen met een nederlands paspoort, dus roep een ander op

10 juni 2019 om 00:27

Bizot?

10 juni 2019 om 00:27

Boot?

10 juni 2019 om 00:35

Noem ze dan op bochherief, je blaat maar wat in de rondte.

9 juni 2019 om 23:14

Misschien Erwin Mulder maar eens oproepen...

9 juni 2019 om 23:22

Volledig mee eens. Zo jammer dat Onana geen Nederlander is. Die is nog wel jong en met de potentie om uit te groeien tot een wereldtopper.

9 juni 2019 om 23:27

Ja ook jammer dat Messi en Modric geen Nederlander zijn. En Kimmich, Sane en Hazard

10 juni 2019 om 00:28

Nja ik snap goed wat onelovechris bedoeld. Onana heeft wel de mogelijkheid om Nederlander te worden want zo graag speelt hij niet voor Kameroen

100% mee eens. Hij stond al wat aan de juiste kant, de bal was ging niet langs de paal de hoek in, schot was niet bijzonder hard. Ik strekte letterlijk mijn hand uit om te kijken hoe het kan dat zijn hand zo slapjes was. Net alsof zijn handschoenen aan zijn mouwen genaaid zijn en hij daar niks heeft.

9 juni 2019 om 23:39

Schot was behoorlijk hard, en dat was het dan ook. Ik vind altijd... als je erbij zit, moet je hem hebben. Zo 'door de hand' heen is echt iets wat je ziet in de E'tjes

10 juni 2019 om 00:12

weg met deze keeper. gewoon zoet, tim krul, of een ander erin zetten. het kan alleen maar beter gaan.

10 juni 2019 om 00:37

Man jij snapt er ook niet veel van he. Zoet en Krul hebben we gehad, was geen succes. Noem eens iemand op dan die beter is.

Leuk hoe oppertunistisch het algemene beeld over Cillessen is. Als hij 3 goede wedstrijden bij Barcelona keept is hij opeens een topkeeper en als hij 1 foutje maakt lees je op veel plekken alweer dat hij er niks van kan. De waarheid ligt ergens in het midden denk ik. Hij is een degelijke keeper die bij elke subtopper in een topcompetitie mee zou kunnen komen. Vandaag was een minder moment maar dat zou dat beeld niet 180 graden moeten draaien...

9 juni 2019 om 23:21

Precies Arnoud. Cillessen is een prima keeper en een mens en geen robot. Ook hij kan een fout maken maar de waan van de dag zal nooit zijn reddingen en puike wedstrijden in waarde meenemen. Hij is ook niet de top of de top maar gewoon een hele goede keeper. Depay mag 2 wedstrijden bagger spelen maar men zal altijd minder kritisch zijn. En ook terecht want ook hij heeft een goede reeks gehad. Maar las zelfs in vorige topic dat men Koeman ook alweer dramatisch vond.

9 juni 2019 om 23:29

'Depay mag 2 wedstrijden bagger spelen maar men zal altijd minder kritisch zijn'

Haha, Depay is juist de eerste die als zondebok gekozen wordt als het minder gaat. Die kan zich de schompes lopen maar er is altijd kritiek op hem, wat ie ook doet. Als ie scoort is het z'n manier van juichen. Als ie hard werkt is het z'n aanname. Als ie een hoedje op heeft is het z'n mentaliteit. Etc etc. Die jongen kan in Nederland echt niks goed doen.

9 juni 2019 om 23:30

Ja inderdaad. Je verliest weer een keer na een paar overwinningen tegen toplanden en gelijk kan Koeman er alweer niks van. Vraag me af hoe hoog het verwachtingspatroon bij die mensen dan wel niet ligt. Een jaar geleden speelde Nederland nog belabberd en had Nederland moeite met überhaupt iets te doen dat op opbouwen lijkt. Nu kan Nederland bij vlagen onder de druk uitspelen en zelfs mooi aanvallen tegen goede tegenstanders. Die vooruitgang moet je toch zien lijkt me.

9 juni 2019 om 23:32

Skede, hij was de afgelopen 2 wedstrijden dan ook de slechtste van het veld. Wat is het totaal ? 8 schoten, waarvan 3 honderd procent kansen maar geen goal ? Meeste balverlies van alle 33 spelers op het veld ? Sorry hoor, maar hij is na een geweldige periode wel weer naast zijn schoenen gaan lopen.

9 juni 2019 om 23:40

Ik zeg ook niet dat hij goed speelt. Slechtste van het veld was hij overigens vandaag zeker niet. Waaruit blijkt dat hij naast zijn schoenen is gaan lopen? Hij werkt zich een slag in de rondte. Als Memphis slecht speelt wordt er standaard geroepen dat zijn mentaliteit niet goed is. Zo'n dooddoener.

10 juni 2019 om 00:09

Een slag in de rondte ? Ik heb de Jong in 10 minuten meer zien werken en druk zetten dan Depay in 2 wedstrijden samen. Die sjokt overal achteraan zonder ook echt druk te zetten. Schijn werken in mijn ogen.

10 juni 2019 om 00:11

Echt onzin. Depay werkt keihard maar mist gewoon scherpte. Vind hem sowieso niet echt geschikt als spits in Oranje. Maar we hebben niks anders.

10 juni 2019 om 00:12

kijk ze cillesen verdedigen, het wordt ongeloofwaardig. "als hij 3 wedstrijden goed keept", hij keept nooit 3 wedstrijden goed, daarom is hij juist een matige keeper

10 juni 2019 om 00:24

Je hebt nu 20 berichten geplaatst over hoe waardeloos Cillissen volgens jou is. Jouw oplossing is Zoet, Krul of Vorm lees ik. Dan kun je net zo goed niks zeggen. Je doet net alsof Cillissen een keeper bij vv Terneuzen is joh. Het is een prima keeper, en zeker niet minder dan die jongens die jij noemt.

10 juni 2019 om 00:32

inderdaad, het verschil tussen ons is dat ik prijzen wil winnen en jij een ambtenaarsmentaliteit hebt. door middelmaat te verdedigen bereik je middelmaat, er moeten harde knopen worden doorgehakt. zijn laatste wedstrijden bij barca zag je cillesen fouten maken en nu weer, sowieso wordt niemand beter van bankzitten, dus hij zou weg moeten gaan bij barca, daarnaast heeft cillesen nooit het talent gehad van bv een tim krul.

10 juni 2019 om 00:38

Blaat, weer kom je met geen enkele goede alternatieven.

9 juni 2019 om 23:24

Cilessen is gewoon prima. Maar niet meer dan dat. Hij is geen Allison of courtois. Maar goed. Ook die maken soms fouten. Nederlaag lag ook verder niet aan hem. Maar hij is gewoon Europese subtop. Maar goed. Dat waren de keeper eigenlijk altijd van oranje muv vd sar denk ik.

9 juni 2019 om 23:30

Stekelenburg ten tijde van WK 2010 was ook wereldtop. Helaas was dat 1 zomer.

9 juni 2019 om 23:34

Allison en Courtios in 1 rijtje noemen vind ik dan ook niet meer terecht. Courtios was ooit wereldtop maar is dat constante topniveau de laatste jaren wel redelijk kwijt wat mij betreft. Zeker geen slechte keeper maar ook geen keeper die beslissend is als Allison of bijvoorbeeld Oblak.

10 juni 2019 om 00:20

We zullen zien of Allison en Oblak het langer kunnen volhouden. Courtois staat al langer aan de top dan die 2.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2208 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa

284 fans
Keeper, 30 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Barcelona 3 0 0 0
2017/2018 Barcelona 1 0 0 0
2016/2017 Barcelona 1 0 0 0
2016/2017 Ajax 2 0 0 0
2015/2016 Ajax 33 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Transfer Jasper Cillessen naar Valencia ‘een duur grapje’: ‘Ik was verbaasd’

Jasper Cillessen hoopt bij Valencia weer wekelijks in actie te komen. De dertigjarige doelman kon bij Barcelona alleen steevast op speelminuten rekenen in de Copa del Rey vanwege de aanwezigheid van...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 19 juli
Manchester United is van plan om een pikante transfer door te zetten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren