De ‘toekomstig spits van Oranje’ klopt nadrukkelijk op de deur bij Bayern

Zondag, 9 juni 2019 om

Bayern München sloot het seizoen vorige week af met een benefietwedstrijd tegen het noodlijdende 1.FC Kaiserslautern. In het Fritz-Walter-Stadion was niet Robert Lewandowski, maar Joshua Zirkzee de aanvalsleider bij der Rekordmeister. De basisplaats in het vriendschappelijke duel, dat in een 1-1 gelijkspel eindigde, vormde voor de net achttien geworden Nederlander een passende afsluiting van een uitstekend seizoen, waarin hij zich ontpopte tot een van de grootste beloftes bij de kampioen van Duitsland.

Door Chris Meijer

Een aantal dagen voor de seizoensafsluiting tegen Kaiserslautern verzekerde Zirkzee zich met het tweede elftal van Bayern van promotie naar de 3.Liga. Het beloftenteam werd kampioen in de Regionalliga Bayern, al leverde dit nog niet direct een ticket voor het derde niveau van het Duitse voetbal op. In een play-off moest er worden afgerekend met VfL Wolfsburg II, dat kampioen was geworden in de Regionalliga Nord. Na een 3-1 nederlaag in de heenwedstrijd, verzekerde Bayern II zich dankzij een 4-1 zege in de return van promotie. Zirkzee speelde in het eerste duel nog in de basis, maar moest het in de beslissende wedstrijd stellen met een korte invalbeurt door een op de training opgelopen blessure. “Dat was zo besproken, de trainer wilde geen risico nemen. Hij wilde me eigenlijk in de zestigste minuut erin brengen, maar door de voorsprong was het niet echt nodig. Het ging om het team, dus ik heb mijn ego aan de kant moeten zetten. Vanaf de bank probeerde ik het team te motiveren, daar heb ik geen problemen mee gehad”, reageert Zirkzee in gesprek met Voetbalzone. De spits speelt zijn wedstrijden sinds maart voor het tweede team van Bayern.

Zirkzee viert de promotie van Bayern II naar de 3.Liga, na de 4-1 zege op VfL Wolfsburg II.

Totaal kwam Zirkzee dit seizoen tot twaalf optredens in Bayern II, waarin hij goed was voor vier doelpunten en vier assists. De international van Oranje Onder-19 begon het seizoen in Zuid-Duitsland nog bij de Onder-19, waarmee hij in de Youth League actief was tegen Ajax. Na 18 doelpunten en 5 assists in 22 wedstrijden werd Zirkzee beloond voor zijn stormachtige ontwikkeling. “Het hing er een beetje vanaf hoe het bij de Onder-19 zou lopen, maar het was al snel duidelijk dat we geen kans meer hadden op het kampioenschap. Het doel van Bayern was sowieso om mij door te schuiven naar het tweede, omdat ze vonden dat ik meer uitdaging moest krijgen”, zo legt hij uit. Door de overstap kwam Zirkzee na de winterstop in de ‘volwassen’ Regionalliga te spelen en dat vormde een behoorlijk verschil met de juniorencompetitie. “Je merkt dat er meer van je gevraagd wordt, al heb ik het geluk dat ik een aardige sterke bouw heb. De uitdaging bij het tweede is groter, je speelt gewoon tegen mannen van dertig.”

“Niet arrogant bedoeld, maar als je bij Bayern speelt, kan je iedere week een topwedstrijd verwachten. Iedereen wil van Bayern winnen. Tegenstanders geven meer dan honderd procent, zeker omdat we ook lang koploper waren. Als je richting het kampioenschap gaat spelen, wordt iedere wedstrijd een finale”, vervolgt Zirkzee. Sinds de winterstop traint hij ook vast met de eerste selectie van Bayern mee. Het betekent dat de spits dagelijks op het veld stond met onder meer Robert Lewandowski, Arjen Robben, Thiago Alcántara, James Rodríguez en Mats Hummels. “Na een tijdje gaat het een gewoonte worden. Ze nemen jonge spelers goed mee, proberen altijd het beste uit je te halen op de training. Daardoor ben ik me redelijk snel thuis gaan voelen bij het eerste.”

Zirkzee mocht zich vorig seizoen al voor het eerst bij de hoofdmacht melden. “Op dat moment was ik nog zestien, dus dan is het wel even wennen. Weet je, je speelt met zulke gasten op FIFA en dan ineens zit je met hen in de kleedkamer. Het leverde gezonde spanning op, maar ik kwam tegelijkertijd ook binnen met zelfvertrouwen. Dit is waar ik het voor doe en het doel is om hier te blijven, dus dan moet het ook gewoon worden.” Met Arjen Robben trof Zirkzee een landgenoot op het trainingsveld bij Bayern, al werkte de vleugelaanvaller afgelopen halfjaar lang individueel aan zijn herstel. “Op het trainingsveld probeerde hij me altijd mee te nemen, met coaching en extra tips. Hij is meer op zichzelf, heel professioneel en wil altijd het beste uit zichzelf halen. Die jongens benaderen het allemaal heel professioneel. Als jonge jongen probeer je zoals hen te zijn, je gaat kijken hoe zij trainen. Maar ik wil ook mezelf blijven en op mijn eigen manier dingetjes doen.”

Desondanks kijkt Zirkzee op de training wel met extra aandacht naar vakgenoot Lewandowski. “Als je op trainingen ziet wat Lewandowski doet... Het is heel mooi om van dichtbij te zien hoe hij traint en hoe hij daarnaast voor zichzelf zorgt, daar kan je alleen maar een voorbeeld aan nemen. Ik probeer daar zoveel mogelijk uit te halen en dat te combineren met mijn eigen spel, ik denk dat we hetzelfde type spits zijn. Voor mij is het alleen maar mooi om naar te kijken, omdat ik er heel veel uit kan halen. Ik ben elke dag dankbaar dat ik op het veld mag staan met zulke spelers, maar het doel is uiteindelijk om zelf zo’n speler te worden”, glimlacht de jonge aanvaller. Zirkzee maakte vorige zomer in de met 3-1 gewonnen oefenwedstrijd tegen Paris Saint-Germain al zijn officieuze debuut voor Bayern, dat hij opluisterde met een doelpunt. In de winter reisde hij met de hoofdmacht mee naar Qatar voor een trainingskamp en het ligt in de lijn der verwachtingen dat hij komende zomer andermaal bij het eerste zit tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Feyenoord haalde Zirkzee in 2016 weg uit de jeugdopleiding van ADO Den Haag. Zijn verblijf op Varkenoord zou beperkt blijven tot één seizoen.

Gezien de kansen en ontwikkelingen lijkt Zirkzee met Bayern een goede keuze te hebben gemaakt. De aanvaller, die eerder voor vv Hekelingen, Spartaan’20 en ADO Den Haag speelde, verruilde de jeugdopleiding van Feyenoord in de zomer van 2017 voor Zuid-Duitsland. Op dat moment speelde Zirkzee pas één jaar op Varkenoord en de Rotterdammers wilden hem dolgraag behouden, maar hij voelde naar eigen zeggen direct een klik met Bayern. In München sloot hij in eerste instantie aan bij de Onder-17, waarna hij vorige zomer doorstroomde naar de Onder-19. “Mijn gevoel zei dat ik hiervoor moest gaan, ik vertrouw mezelf en mijn instinct. Ik was niet bang om al vroeg naar het buitenland te vertrekken. Het was eerder een mooie uitdaging, bijvoorbeeld ook om op mezelf wonen. Niemand weet of ik me bij Feyenoord op dezelfde manier had kunnen ontwikkelen. Ik denk het wel, ik heb vertrouwen in mezelf. Feyenoord wilde me graag houden, maar ik koos voor Bayern. Het leven gaat zoals het gaat. Binnen twee jaar ging ik van de jeugd van ADO Den Haag naar meetrainen met het eerste van Bayern München, daar kan ik alleen maar heel tevreden over zijn.”

“Het plan van Bayern met mij is nog in werking, zolang ik nog niet vast in het eerste sta. Tot nu toe gaat het wel goed, ja. Beter dan ik het zelf had verwacht, in ieder geval. Het afgelopen halfjaar is bizar snel gegaan.” Doordat Zirkzee zich stormachtig ontwikkelt bij Bayern, nemen de verwachtingen rond zijn persoon toe. “Bij Bayern wordt altijd iets van je verwacht en ik probeer mijn best te doen om aan die verwachtingen te voldoen. Ik probeer mezelf verder te ontwikkelen en dan zullen we het verder wel zien. Het is niet moeilijk om met die druk om te gaan, ik zie die verwachtingen als stimulans en motivatie. Dat mensen in mij de toekomstig spits van Oranje zien, geeft me zelfvertrouwen. Het is best een eer dat mensen dat zeggen.” Het volgende doel voor de talentvolle spits, is zijn officiële debuut in de hoofdmacht van Bayern. “Eigenlijk had ik afgelopen seizoen al mijn debuut willen maken, maar mede door het kampioenschap van het tweede is het wat anders gelopen. Nu wil ik niet zeggen dat ik er regelmatig moet inkomen, maar ik wil in ieder geval snel mijn debuut maken. Daarnaast gaan we volgend jaar met het tweede in de 3.Liga spelen, wat voor jonge spelers een mooi niveau is om je verder te kunnen ontwikkelen. Het kan heel snel gaan, dat heb je afgelopen anderhalf jaar gezien.”

Bayern München viert het winnen van de dubbel op het balkon
Meer video's

Poll

Denk jij dat Joshua Zirkzee volgend seizoen zijn debuut maakt bij Bayern München?


Gerelateerd

87 reacties (laatste reactie door baxewan1980)

Het is voor Oranje te hopen dat hij of Redan zich stormachtig ontwikkelt en op termijn een vaste waarde kan worden. We kunnen wel wat extra aanvallende impulsen gebruiken.

7 juni 2019 om 02:16

Mee eens, het kan toch niet meer dat zo een luuk de jong opgetrommelt word voor serieuse wedstrijden? Zodra het nivo iets boven eredivisie nivo komt dan heeft ie 2 linkerbenen. Hoop ook op niew talent en scorend vermogen met toekomst

7 juni 2019 om 02:40

Meest gewonnen kopduels CL 2018-2019:
Luuk de Jong, Psv.

Wederom 3 goaltjes, in de poule des doods. Amper kopduels verloren.

7 juni 2019 om 02:44

Dat is dan ook gelijk het enige wat hij (goed) kan.

7 juni 2019 om 06:06

En tevens de reden dat hij bij Oranje zit. Tactisch wapen.

7 juni 2019 om 08:04

Ik denk dat het Redan of Brobbey wordt. Zirkzee is prima maar niet top dan speel je ook het beslissende duel! als het om promotie gaat dan worden de beste spelers ingezet!!

7 juni 2019 om 09:11

Jonas15, zoals Bulkzooi al aangeeft klopt er niets van wat je zegt.
Kan prima op niveau mee, kijk maar naar de CL. was daar de allerbeste, dat betekend dat je niet beter meer kan worden.....en dan nog zo ondergewaardeerd. Diep triest.

Ik hoop echter wel op een aankomende echte spits voor Nederland, want Depay is dat niet. Die kan daar beter omheen dwarrelen. Luuk de Jong is geen basismateriaal maar wel een prima pinchhitter.

Edit: een persoonlijke aanval verwijderd. M.v.g., Mexicanooo.

7 juni 2019 om 10:19

Hahaha. Zirkzee geen top dus dan maar Brobbey. Neem nog een glas van hetgeen je drinkt.

7 juni 2019 om 10:20

Dan snap je er weinig van. Je weet toch voor welke rol hij geselecteerd is? En jij volgt alleen competitie in Tilburg en omstreken? CL niet gezien waarschijnlijk.

7 juni 2019 om 10:54

Ik vind het eigenlijk geweldig dat je Luuk de Jong kan inbrengen als de stand daarom vraagt. Die vent heeft vaak aan 2 kopkansen genoeg

7 juni 2019 om 11:51

Kroatie haalde de WK finale met Mandzukic in de spits. Gomez was tijden lang de spits van Duitsland. Er zijn zoveel teams die prijzen hebben gewonnen met beperkte (uitblinkend in één onderdeel) spitsen. Het gaat erom dat de rest van het team diegene juist weet te bedienen.

7 juni 2019 om 13:53

In % of in harde cijfers? Want als het harde cijfers zijn dan staat de ploeg die alles lang speelt normaal gesproken bovenaan

7 juni 2019 om 16:04

Denk ook aan regerend wereldkampioen Frankrijk dat steevast Giroud bleef opstellen, werkte als een tierelier. Vergeet niet dat in een 4-3-3 opstelling een goed koppende spits goud is (mits voldoende aanvoer).

7 juni 2019 om 18:48

Giroud is geen Mbappe maar toch echt wel een stuk hoger niveau dan Luuk de Jong. Anders hou je het geen 7 jaar vol bij een topclub in de premier league. Als Benzema dat hele gedoe niet had gehad, dan stond Giroud er echt niet steevast in. Pas vanaf de schorsing/uitsluiting van Benz begon Giroud alles te spelen.

Zo'n spits als Giroud werkt alleen als er enorm veel scorend vermogen eromheen staat. Hij staat daar als bliksemafleider, als keiharde werker. Nederland heeft dat helemaal niet, scorend vermogen. Babel, Promes, Frenkie, de roon, Propper, alle
backs, Vilhena, strootman, van de Beek kunnen allemaal niet scoren. Alleen Depay scoort veel, Wijnaldum redelijk. Cv's prikken ook af en toe. Nederland komt niet ver als de spits niet scoort, Frankrijk wint het WK ermee.

Frankrijk heeft om Giroud heen minimaal 2 spelers die veel scoren met Mbappe en Griezmann. Pogba en Matuidi scoren ook redelijk wat. Umtiti en Varane acht ik gelijk aan van Dijk en de Ligt

7 juni 2019 om 23:38

Gelukkig spelen we voetbal en geen kopbal. Als jij naar kopbal gaat kijken kijk ik lekker naar voetbal. Ok?

8 juni 2019 om 02:45

@xajacfa, in de tekst staat dat hij geblesseerd was geraakt en niet helemaal fit was. Hoe goed je ook bent, als je niet fit bent dan ben je niet fit. Verder wel grappig dat je op basis van 1 wedstrijd denkt dat hij dan niet top is

8 juni 2019 om 07:40

Kopduels op de middellijn... Houten Klaas moet je niet willen

8 juni 2019 om 12:07

Ja precies dat zie je ook bij Frankrijk. Giroud is omringd met behendige spelers die ook nog s kunnen scoren. Hopelijk blijft Zirkzee zich ontwikkelen dan kan hij samen met Jan Arpe fiete concurreren voor de 3de plek. Wabt Bayern gaat wss Werner halen. NL heeft trouwens wel leuke talenten rondlopen zeg. Unar, Chong, Zirkzee, Redan, Xavi Simons

9 juni 2019 om 01:35

En daar heeft Zirkzee's NIET-Ajax achtergrond uiteraard Nxxx mee te maken....

9 juni 2019 om 10:02

Dat mensen denken dat het een Ajacied het wat uit maakt dat hij geen Ajax achtergrond heeft. Eerlijk gezegd zie ik talenten die Ajax vroeg verlaten liever eindigen als bouy en mogen die van feyenoord eindigen als van persie, want dan zijn wij niks misgelopen en jullie een wereldtopper. Tenslotte heb je er als Ajax en feyenoord zijnde niks meer aan zodra ze de club verlaten hebben op hun 16de.

7 juni 2019 om 04:04

Brobbey komt er ook nog aan

7 juni 2019 om 10:19

Malen komt er ook aan. Speelde vorige week bij Jong Oranje in de spits. Deed het geweldig in samenspel met Stengs ook.

7 juni 2019 om 13:06

Vergeet Boadu ook niet. Mits fit ook een geweldig talentje met onwijs veel diepgang. Met Brobbey, Redan, Zirkzee en Boadu komen er echt nog leuke spitsen aan.

7 juni 2019 om 13:52

Boadu is een talent inderdaad maar eerst maar eens afwachten hoe hij terug komt van zijn zware blessure. Zou wel mooi zijn als er wat talent voorin aankomt want met Promes en Babel gaan we het ook niet redden. Daar mag wel wat meer power bij. Ben benieuwd welke talenten er door gaan breken maar ook benieuwd naar Zirkzee misschien dat hij verhuurd kan gaan worden (misschien iets voor Feyenoord om te huren?). Denk niet dat hij komend seizoen al heel veel minuten zal maken bij Bayern....

7 juni 2019 om 16:51

Zeker waar. Voor zijn blessure was hij ook al heerlijk bezig. Ik zie ook wel een rooskleurige toekomst voor het Nederlands elftal. Voorin hebben we nog jongens als chong, gakpo, malen, boadu, redan, Zirkzee, Redan, Brobbey, piroe, castillo en stengs eraan komen. Op het middenveld hebben we unavar, gravenberch, ihattaren, kokcu. Achterin heb je dan nog hoever en vast nog een aantal jongens die ik niet ken. Al met al moeten er toch wel genoeg van die jongens doorbreken om de zwakke plekken van het Nederlands elftal op te vullen.

7 juni 2019 om 13:48

Precies de komende jaren mag er wel eens doorgeselecteerd worden.

7 juni 2019 om 16:51

Dit is een grote voorbeeld hoe talenten zich op de goeie plek en vertrouwen van de club en trainer met een goede stappenplan zich kunnen ontwikkelen.herinner me nog deze talent bij Feyenoord waar hij en andere grote talenten als een tahith Chong en Rashaan Fernandes destijds de grootste talenten bij Feyenoord het vertrouwen en aandacht misten bij een Feyenoord waardoor ze nu door omwegen hun carrière ergens anders moeten voortzetten waar bij het bij de 1 langer gaat duren dan bij de ander om te staan waar je uiteindelijk moet zijn. het blijven grote talenten zo aan de verichtingen te zien bij hun club.vele talenten hebben met deze omwegen toch de top weten te bereiken,want talent kan je niet verstoppen hoe dan ook het komt altijd ergens anders boven op drijven..

7 juni 2019 om 17:11

Bert, als je dan toch informatie wil geven over de talenten…

Zirkzee, Chong en Fernandes (wie overigens niet te boek stond als groot talent) misten vertrouwen en aandacht? Zirkzee en Chong mochten tegen maximale voorwaarden blijven en als jonkies – vanwege hun talent – direct aansluiten bij het eerste. Voor Zirkzee zou dat dus betekenen dat na één jaar Feyenoord (waarin hij al van o16 naar o19 is gegaan) en het jaar erna al bij het eerste kon komen en al aanspraak kon maken op minuten. Ook Chong had ontzettend veel perspectief en had nu onze eerste keus kunnen zijn op de linksbuiten. Dat waren ook gewoon de plannen.

9 juni 2019 om 10:50

Klopt, die twee hadden gelijk de aansluiting bij het eerste kunnen maken. En zouden dan waarschijnlijk ook gewoon basis hebben gestaan inmiddels.

Het Nederlands elftal dat zeer diep in de put zat en niemand een toekomst meer in zag... iedereen voorspelde dat Nederland heel lang aan de weg moest gaan timmeren... staat Nederland onverwachts (tov 4jaar geleden) ijzersterk.. En dan nog met Zulke gasten in het vooruitzicht... hup Holland hup 💪

7 juni 2019 om 02:03

hier in Mexico hadden de commentatoren dezelfde conclusie als jij net tijdens die wedstrijd. zelf ben ik nog wat voorzichtiger. de voorhoede vind ik vrij zwak op depay na en dumgries bijvoorbeeld 🤦🏻‍♂️ dat is toch ook geen oranjemateriaal. maar in vergelijking met waar het vandaan komt veelbelovend natuurlijk.

7 juni 2019 om 02:41

Dumfries was, met Bergwijn en Frenkie, de beste van het veld.

7 juni 2019 om 04:29

Ja en Depay de slechtste. Om maar aan te geven dat de vorm van de dag niet zoveel zegt. Ik vind Dumfries geen topper, Babel ook niet. Als ze hun dag hebben betekent nog niet dag ze in Oranje thuishoren.

7 juni 2019 om 06:01

Bilkzooi. Dan heb ik zeker wat anders gezien want ik vond Dumfries 1 van de minderen tegen Engeland. Heb vaak het idee dat hij niet weet wat hij doet. Slechte passes die praktisch niet aankomen. Teveel onnodige overtredingen die nog eens rood gaat kosten. Nee een matige back.

7 juni 2019 om 07:48

Bij Dumfries springt elke aanname 15 meter van zn voet. Fysiek is het een beest, maar voetballend heel matig

7 juni 2019 om 07:48

@manodedios,
Voor Oranje zou het goed zijn als Karsdorp eens een jaartje heel bleef en op niveau zou spelen. Karsdorp heeft dezelfde drang naar voren in minstens even snel als maar is voetballend een stuk getalenteerder dan Dumfries..

7 juni 2019 om 08:08

Beide zijn verdedigend natuurlijk niet top!! Misschien moeten we vragen of de rechtsback uit 1988 toen we EK wonnen de voetbalschoenen weer wil aandoen want op die positie is het wel dramatisch gesteld. Ook de Ligt en De Roon worden erg onrustig van Dumfries, zou me er ook kapot aan ergeren aan zo'n blind paard als je in het veld staat. Let maar eens op sommige spelers zoals Wijnaldum en Frenkie spelen hem nauwelijks in omdat het toch niets oplevert. Gisteren had hij 1 wereldtackle in de 16 maar ook 80 keer balverlies en 100 mislukte voorzetten echt dramatisch wat dat betreft.

7 juni 2019 om 10:22

Ik heb anders liever Dumfries naast me als back, als ik centraal sta, dan Blind als back. Dumfries maakt z'n man wel onschadelijk en achter die van Blind mag je aanrennen.

7 juni 2019 om 10:27

Idd Bergwijn speelde goed. Sleurde, dribbelde, wist zo gaten te creeëren.

7 juni 2019 om 13:40

de ligt raakte in de eerste helft geen pepernoot en maakte meerdere fouten die dumfries voor hem oploste.hij is misschien wat druistig maar veruit de beste back die we op kunnen stellen.is ook nog harstikke jong en moet gewoon de kans krijgen zich te ontwikkelen

7 juni 2019 om 15:52

Ja volgens sommigen is Dunfries het beste wat voorhanden is op die positie, volgens anderen niet. Ik geef alleen aan dat het een van de zwakkkere plekken is in dit elftal - en dat je mag hopen dat er tijdens het ek wat beters beschikbaar is. Want ook als hij de beste optie is is het niet een speler die je sterker maakt. Leuk voor PSV, niet voor oranje.

7 juni 2019 om 16:16

Dumfries moet een beetje gepolijst worden, beetje ruw en wild. Maar toch denk ik dat hij een hele goeie back kan zijn. Eerste seizoenshelft egt van hem genoten bij Psv, daar had hij meer controle over de bal lijkt het wel. En 2 seizoenen terug nog bij Sparta hé, jaartje Heerenveen en past zich telkens op het niveau aan. Ik denk dat je nog terug komt van die uitspraak manodedios. En qua fysiek en inzet altijd goed, ook verdedigend ruim voldoende. Lekkere tackle gister op Rashford die de 2-0 voorkomt.

7 juni 2019 om 18:18

Dumfries(16) had na Depay (17) het meeste balverlies. Naast zijn verdedigende actie de eerste helft op Rashford vond ik hem echt niet sterk. Heb je de bal kan de tegenstander niet scoren. Ik vind Dumfries in normale doen een goede spelers, maar gister was hij volgens de statistieken en wat ik heb gezien echt heel slecht.
Depay is betrokken bij 3 goals en hij krijgt dan de meeste kritiek terwijl hij 1 bal meer heeft verloren dan Dumfries..... Dat is toch niet realistisch.

7 juni 2019 om 23:24

Blind is van nature dan ook geen back...

Wk22 zullen we dan ook op aanvallend vlak weinig problemen kennen tegen die tijd.
Redan,zirkzee,dilrosun,brobbey,gravenberch etc komen al vaak naar voren op deze site.
Mooi om te zien dat de aanwas van talent weer goed is.

7 juni 2019 om 10:41

En dan vergeet je nog het grootste talent Unuvar. Nog wel een stuk jonger maar speelt talenten die 3 jaar ouder zijn helemaal zoek.

7 juni 2019 om 11:52

Je kan daar nu nog niet zoveel over zeggen he. Van bijvoorbeeld Bazoer en Maduro dacht iedereen ook dat ze geweldig zouden worden, en die zijn toch niet bepaald de sterspelers van het NL elftal geworden. Aan de andere kant: wie had verwacht de Marten de Roon de ideale stofzuiger zou worden en Champions League zou gaan spelen? Het is moeilijk te voorspellen als die jongens nog in de jeugd spelen. Bij Unuvar durf ik het wel aan, die is echt exceptioneel. De rest moet ik nog zien. Dilrosun ben ik niet van onder de indruk, die bankte aan het einde van het seizoen bij Hertha en is ouder dan Kluivert en die anderen die je noemt. Een Redan zie ik bij Chelsea ook niet aan de bak komen, dus die zal eerst moeten verkassen.

7 juni 2019 om 23:45

Sorry maar de beste is Donyel malen. Die moet sowieso de volgende wedstrijd worden opgeroepen door Koeman. wat een beestachtige voorhoede hebben we dan. Alle spelers, Promes, Malen, Depay, Bergwijn, Babel, hebben raket snelheid en zijn op volle snelheid nog steeds super technisch. ga daar maar tegenaan spelen.

8 juni 2019 om 06:03

Malen is echt never nooit de beste van de talenten die worden genoemd. Ik vind malen nog veel te onrustig in zijn spel. Heeft vaak van die kansen die hij dan te snel schiet, of gewoon niet zuiver. Maar goed, we gaan zien hoe hij zich ontwikkeld.

8 juni 2019 om 06:03

Ben vergeten in de eerste zin "naar mijn mening" te zitten. Bij deze.

8 juni 2019 om 11:00

Idd die was ik vergeten,malen is nu al een eredivisiewaardige speler die het goed doet bij zijn invalbeurten.
Justin Kluivert?
Verder is Babel nu 32,die gaat er in 2022 niet meer bij zijn denk ik.

Wordt een grote speler. Dit soort type spitsen zijn er niet veel. Groot, sterk, balvast en kan veel met een bal. Volgens mij ook echt een winnaars mentaliteit. Al die andere talentjes zoals Brobby en Redan, dat wordt niks. Deze gozer gaat het maken. Weet ik zeker.

7 juni 2019 om 08:15

Sterke onderbouwing - ik zal Brobbey en Redan laten weten dat ze beter kunnen gaan tennissen.

7 juni 2019 om 10:46

Eerlijk gezegd vind ik Brobbey een beetje gehyped op voetbalzone. Ja hij doet het goed maar moet het voornamelijk van zn fysiek hebben. Tegen leeftijd genoten kun je dan het verschil maken maar als je dan tegen de echt grote kerels komt te staan blijk je ineens niet zo geweldig. Zirkzee dit seizoen 1 keer gezien en dat is echt buitencategorie.

7 juni 2019 om 13:21

@afcavosje, Toen Brobbey mee deed met Jong Ajax zag je nog steeds dat hij fysiek veel sterker was. Ook heeft Brobbey echt een prima techniek en heeft hij 89 jeugdwedstrijden oid 99 keer gescoord en 18 assist geleverd.

7 juni 2019 om 16:15

Als je alle hype artikelen had gelezen, dan had je overal in de comments kunnen lezen dat Brobbey naast een buitengewoon indrukwekkend fysiek, zoveel meer kwaliteiten heeft. Hij is super snel, goed in de kaats, sterk in de lucht en heeft daarnaast een prima basistechniek.

8 juni 2019 om 00:38

Van wat ik van hem gezien heb vind ik het een beetje een frommelaar, betwijfel of hij het gaat maken. Zirkzee vind ik echt een groter talent.

Ik heb echt zoveel vertrouwen in Zirkzee. Echt alle kwaliteiten heeft hij om het te maken; fysiek sterk, vrij snel, sterk en technisch aan/met de bal en scoort ongelooflijk makkelijk met hoofd en beide benen. Heb ‘m maar een seizoen echt gezien, maar vanaf de eerste pot droop de klasse er al vanaf.

Zo jammer dat ‘ie hier vertrokken is, maar hij heeft zeker het vermogen om ook bij Bayern of in elk geval de Bundesliga door te breken.

7 juni 2019 om 10:43

Heb hem dit seizoen in een youth league wedstrijd tegen Ajax gezien. Hij was 1 van de beste aan de kant van Bayern. Een echte nummer 9: lang, snel en een fantastisch schot in beide benen. Heb veel vertrouwen in hem. Als hij zich goed ontwikkeld zie ik in hem de nieuwe Kluivert voor het Nederlands elftal.

7 juni 2019 om 11:24

Ja, hij is wel bijzonder compleet. Maar het meest fascinerende vind ik nog hoe gemakkelijk het ‘m allemaal af lijkt te gaan. Ook (en juist) als hij weer op een hoger niveau meedoet. Hij begon bij ons in de O16 en schoot als een raket door naar de O19. Nu bij Bayern hoor je (ook vanuit het eerste) ook alleen maar lovende verhalen.

Ben ontzettend benieuwd waar ‘ie over pak ‘m beet 3-4 jaar staat.

Overigens deel ik je mening hierboven over Brobbey. Tuurlijk; kan een goede spits worden. Fysiek erg sterk, maar mist echt nog het verfijnde in mijn ogen, wat Zirkzee wel heeft.

8 juni 2019 om 12:36

Niet vervelend bedoelt hoor, maar de 1e topper van Nederlandse afkomt die op jonge leeftijd weg ging, is er nog niet! Dat terwijl er al genoeg zijn vertrokken in het verleden. Ik moet het allemaal nog maar eens zien!!

8 juni 2019 om 16:37

Oke!! Maar ook niet vervelend bedoeld hoor; maar dat andere talenten niet doorbreken in het buitenland (waar je gelijk in hebt) hoeft niet te zeggen dat ik geen vertrouwen kan hebben in Zirkzee. Met talenten moet je het uiteindelijk altijd nog maar zien.

9 juni 2019 om 11:24

Die is er wel, namelijk Ake

Ik hoop eerder op Kluivert, Malen of Sontje Hanson. Paar snelle spelers die explosief en balvast zijn.

Met Football Manager was dit een geweldige spits, heel compleet. Maar jammer dat hij bij Bayern zit, zal toch weinig kansen in het eerste krijgen. Misschien kan hij verhuurd worden aan een Eredivisieclub, Heracles of Heerenveen oid.

Iedereen heeft het over Redan of Brobbey of Zirkzee, die hebben allemaal nog niets laten zien op enig niveau. Ik zie eerder Sam Lammers als aanvaller die in de toekomst een impuls kan geven aan het NL elftal. Heeft zich goed ontwikkeld bij Heerenveen en kan bij PSV zomaar in de basis staan volgend seizoen als er een aantal aanvallers weggaan. Net als Malen trouwens, als die volgend jaar basis speelt bij PSV kan het ook zomaar wat worden met hem in het NL elftal.

Toch erg opzichtig hoe sommige ajacieden hier reageren: als Memphis een ajax-verleden had gehad, dan hadden ze hier geroepen dat hij bij elke goal betrokken is geweest. Nu is het maar niets.. Zirkzee heeft een Feyenoord-verleden maar Brobby schatten ze hoger in, zonder te weten hoe Brobby het bij Bayern bijv. zou doen... En over Malen hebben ze het helemaal niet, nee want hij speelt niet bij ajax...
Bergwijn was gisteren samen met Frenkie de beste man op het veld maar als hij een ajacied was geweest, dan zouden ze superlatieven te kort komen over hem en roepen dat diegene die hem wil, 80 miljoen moet betalen. Nu ze zelf achter Bergwijn aanzitten, roepen ze dat ajax niet verder moet gaan dan 30-35 miljoen. Veel ajacieden zijn gewoon een bodemloze put: bijna de hele mediawereld in NL hebben zij mee, inclusief, FOX en Ziggo, maar blijkbaar is dat niet genoeg en zijn ze constant op zoek naar erkenning. De omgekeerde Calimero.

7 juni 2019 om 16:23

Ja dit merk ik ook enorm op VZ, niet realistisch of afgunstig reageren als het niet om Ajax gaat. Misschien hebben ze het zelf niet door, maar dat iedereen ze arrogant noemt komt mede hierdoor. Een goed seizoen en ze denken oprecht dat Ajax een Europese topclub is, het is gewoon triest.

7 juni 2019 om 16:35

Ik zal heel graag positief willen reageren, maar krijg het niet voor mekaar om iets positiefs te zeggen over het spel van onze spits Depay ..
Wat heeft die een stapel mogelijkheden om zeep geholpen.
Heeft ook nooit de schijn kunnen wekken dat hij zelf wist wat hij aan het doen was..

8 juni 2019 om 06:13

Ik vind dat je de ajacieden die wel normaal kunnen reageren hier echt tekort doet. Je hebt het in het laatste deel van je betoog over "veel ajacieden", maar de meerderheid van de ajacieden op dit forum doen gewoon normaal. Tuurlijk, er zitten een paar aparte mensen tussen, maar dat is met PSV supporters net zo hoor. En ja, natuurlijk wil je zelf meer geld hebben voor een speler als dat je betaald. De clubs die voor zo'n speler komen hebben ook de mogelijkheid om meer te betalen door de financiële status van die club, ookal doet ajax het financieel ook heel goed, kan het zich ook geen aankopen van 35 miljoen veroorloven. En dan nog over de media.. Wat bedoel je hier nou eigenlijk mee? Dat de media alleen maar positief over ajax is ofzo? Eerlijk gezegd vind ik dat wel terecht, aangezien Ajax echt een topseizoen heeft gedraaid. (ajax is geen Europese top club baabman, rustig). In het begin van het seizoen had PSV de media ook mee, en terecht ook. Gewoon 1x verloren in de eerste seizoenshelft, en dat in 1 van de laatste speelronden, echt heel knap.

Zirkzee moet zich gewoon blijven ontwikkelen en gelukkig speelt hij in Duitsland waar zoals hij zelf ook zegt gewoon tegen volwassen gasten speelt en niet zoals in Engeland tegen andere 19 jarigen in het 2e.

Jongens als bijvoorbeeld Redan, Frimpong en Chong moeten zorgen dat ze snel uit Engeland weggaan of in elk geval bij die topclubs weggaan en niet op huur want heb je niks aan. Castillo is al zo slim geweest om niet bij te tekenen bij Chelsea.

En het kan hard gaan in een jaar maar moet je wel op het hoogste niveau bij je club spelen maargoed voor die lichting zal het even wachten zijn, volgend seizoen moeten jongens als Malen, Kluivert en Stengs gaan aanhaken.

7 juni 2019 om 17:01

Hoezo heb je niks aan huur? Bij Christensen, Loftus Cheek, Ake, Kane om er maar een paar te noemen heeft verhuur toch gewoon prima uitgepakt?

7 juni 2019 om 19:00

Ja 4 jaar later... Je hebt gewoon helemaal niks aan verhuurt worden voor een jaar hier en een jaar daar. Veel beter om gewoon 3 jaar bij een club te spelen die een idee bij de speler heeft. En je hebt nog vaak ook dat je meerdere trainers in een jaar krijgt omdat je aan clubs word verhuurd waar de ene na de andere trainer eruit word gesmeten

7 juni 2019 om 19:09

4 jaar later is toch ook prima. Kane hopte inderdaad 4 jaar lang van club naar club. Op zijn 21e stond hij er.

Mooi dat we al die talenten de hemel aan het inprijzen zijn, doen we echt goed.... om vervolgens over een paar jaar teleurgesteld te worden!

Als je in de jeugd goed presteer, wilt dat nog niet zeggen dat ie dat over een paar jaar ook doet. Jeugdspelers hebben talent misschien, maar het stukje mentaliteit, discipline en doorzettingsvermogen ontwikkelen ze pas echt een stuk later, iets wat naar mijn mening doorslaggevender kan zijn voor een ontwikkeling.

Toch jammer dat hij niet gewoon in de eredivisie speelt. Had nu al zeker zijn minuten kunnen maken. Nog 2 jaar wachten op een kans bij Bayern lijkt me voor zijn ontwikkeling niet handig.

Zirkzee maakt een stormachtige ontwikkeling door, maar desondanks verwacht ik dat jongens als Boadu, Brobbey en Redan zich sneller zullen melden bij Oranje.

Misschien zou een jaartje op huurbasis spelen bij Feyenoord hem goed doen. Net als Chong die kan het ook prima opbrengen volgens mij in de Eredivisie en mogelijk in de Europa League.. Vente verhuren of mogelijk verkopen. En deze Joshua 'van Hooijdonk' Zirkzee huren van Bayern. En over Pierre gesproken.. Zijn zoon die bij NAC speelt, zou dat geen goeie zijn voor de toekomst bij Feyenoord? We hebben weer een mooie goede lichting in het vizier. Geweldig!

Zirkzee en Chong, twee jonge gasten met een enorme potentie die helaas niet voor een carriere bij Feyenoord hebben gekozen. Wat hadden we die twee goed kunnen gebruiken afgelopen twee seizoenen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
J. ZirkzeeAanvaller
T. MüllerAanvaller326
R. HoffmannDoelman00
M. NeuerDoelman260
S. UlreichDoelman90
J. BoatengVerdediger200
Voor de complete selectie: Clubpagina Bayern München.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. ClasieMiddenvelder331
T. VilhenaMiddenvelder336
S. BerghuisAanvaller3312
J. ToornstraMiddenvelder328
S. LarssonAanvaller326
R. van PersieAanvaller2516
J. van der HeijdenVerdediger242
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

Nederland
0 fans
18 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 18 juni
Benfica gaat een slag slaan bij Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren