RKC Waalwijk keert terug in Eredivisie na krankzinnige 4-5

RKC Waalwijk keert volgend seizoen na een afwezigheid van vijf jaar terug in de Eredivisie. De succesformatie van trainer Fred Grim won dinsdagavond in een krankzinnige wedstrijd op bezoek bij Go Ahead Eagles met 4-5, hetgeen na de doelpuntloze remise van uit de heenwedstrijd voldoende was voor promotie naar het hoogste niveau. RKC gaf een 0-2 voorsprong uit handen na 'een ongelooflijk vervelende en trieste gebeurtenis in de rust', maar toonde karakter en wist diep in blessuretijd toch nog een sensatie te realiseren.

Go Ahead zal zichzelf na het doelpuntloze gelijkspel van afgelopen zondag vermoedelijk een goede kans hebben gegeven, maar de ploeg van trainer John Stegeman kende voor eigen publiek een valse start. Roland Baas beging na tien minuten voetballen in het eigen strafschopgebied een lompe overtreding op Stijn Spierings, waarna de penalty die volgde feilloos werd benut door Emil Hansson: 0-1. RKC zat zo al vroeg op rozen, maar de Waalwijkers moesten halverwege de eerste helft een forse tegenvaller incasseren, doordat middenvelder Daan Rienstra geblesseerd uitviel.

Kort erna was de formatie van Fred Grim dicht bij de 0-2. Dylan Seys was het eindstation van een fraaie aanval, maar de Belgische buitenspeler schoot geheel vrijstaand op doelman Hobie Verhulst. Go Ahead was na 35 minuten voor het eerst dicht bij een treffer: een indraaiende vrije trap van Istvan Bakx ging aan iedereen voorbij, maar belandde vervolgens op de paal. Even later tekende Spierings aan de overkant op fraaie wijze alsnog voor de 0-2. De van een schorsing teruggekeerde spits kreeg de bal op onbegrijpelijke wijze in de voeten geschoven door Jeroen Veldmate, waarna hij met een prachtige uithaal vanaf een meter of twintig doel trof.

Go Ahead leek zo dood en begraven, maar de Deventenaren wisten in de slotminuut van de eerste helft toch nog een aansluitingstreffer te produceren. Melle Meulensteen vergreep zich in de zestien aan Thomas Verheydt, waarna Veldmate vanaf elf meter voor de 1-2 tekende. De tweede helft begon vervolgens iets later dan gepland, vanwege 'een ongelooflijk vervelende en trieste gebeurtenis in de kleedkamer van RKC'. Later werd bekend dat de clubarts van de ploeg in de rust onwel was geworden en naar het ziekenhuis gebracht moest worden. RKC oogde aangeslagen en werd in de eerste twintig minuten van de tweede helft overrompeld door een agressief Go Ahead.

De thuisploeg kwam uitstekend uit de kleedkamer en wist de wedstrijd in een tijdsbestek van slechts acht minuten volledig te kantelen. Richard van der Venne zorgde met een van richting veranderd schot voor de gelijkmaker, waarna Bakx na ruim een uur met zijn tweede doelpunt van de avond de 3-2 op het scorebord bracht. Bakx schoot uit een lastige hoek raak na voorbereidend werk van Julian Lelieveld. RKC kreeg tussen beide treffers door een enorme kans op de 2-3, maar de ingevallen Hans Mulder schoot uit kansrijke positie wild over.

Go Ahead had de smaak te pakken en was twintig minuten voor tijd dicht bij een vierde treffer: een poging van Van der Venne belandde op de lat. RKC hing in de touwen, maar wist elf minuten voor tijd vrijwel uit het niets toch weer langszij te komen. De opgestoomde Jurien Gaari bracht de bal laag voor het doel van Go Ahead, waarna Mulder van dichtbij de 3-3 binnen liep. In de voorlaatste minuut van de officiële speeltijd leek de ploeg van Grim alsnog te moeten buigen voor een fraai doelpunt van Pieter Langedijk, maar in minuut 95 schoot Spierings RKC toch nog naar de Eredivisie. De 4-5 van Mario Bilate in minuut 98 vanaf de strafschopstip was niets meer dan de kers op de taart.

1
2

Wat een wedstrijd, echt een perfect scoreverloop. RKC heeft dit dik verdiend en heel Den Bosch gunt het ze enorm. Succes in de Eredivisie, buurmannen!

28 mei 2019 om 20:39

Helemaal mee eens, die was zuur in Den Bosch

28 mei 2019 om 20:41

Thanxxxxx
Ik ben FVDB en RKC supporter..wel goeie revanche op dat srt tokkies als Verheijdt..had al 4 x rood moeten krijgen in de PO's
Gode: het voetbal wint!!

28 mei 2019 om 20:48

Die Verheydt is inderdaad echt een pannenkoek. Heb hem meerdere wedstrijden gezien dit seizoen en gaat ondanks zijn figuur om de haverklap liggen. Loopt ook constant tegen de scheidsrechter te zeuren. En is verder gewoon een enorm matige voetballer.

28 mei 2019 om 21:03

Verheydt mag zich mede schuldig maken dat GAE niet is gepromoveerd. Bij een stand van 4-3 gaat hij in een 3-tegen-2-situatie naar het doel van Rkc. Echter hij geeft zo'n enkele klote bal, dat de kans verkeken is.

28 mei 2019 om 21:37

Precies, leek me een kwestie van overmoed. Alsof de wedstrijd al afgelopen en in the pocket was. Eigen schuld, dikke...?

29 mei 2019 om 02:52

Overmoed? Eerder onkunde haha

Thanxxxxx

Op de valreep nog even een van de mooiste wedstrijden van het seizoen. Gefeliciteerd Rkc'ers, weer een Brabantse club erbij, en direct een van de sympathiekste. Strekte aan de clubarts.

28 mei 2019 om 20:50

Erg sympathieke trainer ook. Trouwens ook de eerste die met Memphis in de spits speelde bij Oranje.

Wat een idiote wedstrijd, lijkt bijna een herhaling van Ajax Tottenham

28 mei 2019 om 20:37

Want? Een doelpunt in de blessuretijd?

De gelijkmaker, uitdoelpunt, 3 seconden voordat de blessuretijd afloopt.

29 mei 2019 om 03:58

Was dat van tottenham maar de gelijkmaker, dan hadden we nu in de finale gezeten..

Ik was deze keer gelukkig wel voor de ploeg die aan het langste eind trok.

28 mei 2019 om 22:13

Deze wedstrijd leek meer op de return van Manchester City- Tottenham

KRANKZINNIG! echt genoten. Lang leve de play offs!

28 mei 2019 om 22:01

Eens dat de play offs leuke potjes opleveren, maar lang leve de play offs? Het systeem waardoor een heel jaar goed presteren door de vorm in 2 weken te niet kan worden gedaan? Waardoor matige teams in de eredivisie dan wel op Europa terecht komen? Het is slecht voor het niveau van de eredivisie en slecht voor de punten die in europa gescoord worden. En het zorgt er in dit soort gevallen voor dat goed beleid bij clubs niet beloond wordt.

Lange leve de play offs? Voor mij niet..

28 mei 2019 om 22:14

@louis playoffs voor promotie/degradatie zijn elk jaar een geschenk voor de voetballiefhebber. Playoffs Europees voetbal moeten we inderdaad zsm van af zien te komen, maar daar heeft deze wedstrijd niks mee te maken

Wat een wedstrijd! Dit maakt de play-ofs zo mooi

Wauw. Te gek dit. Geweldige pot! Gefeliciteerd RKC!

Wat een geweldige wedstrijd! Dik verdiende promotie van Rkc. Welkom terug!

28 mei 2019 om 21:00

Dik verdiend? De nummer 8 van de eerste divisie! Ik vind die play offs diepe treurnis. 10 punten minder dan nummer 2 sparta.... Natuurlijk, de wedstrijd was top. Maar dat deze wedstrijd gespeeld wordt is treurig....

28 mei 2019 om 21:04

Als je NEC, Excelsior en Go Ahead kan verslaan over 2 wedstrijden is het in mijn ogen wel verdiend hoor..

28 mei 2019 om 21:23

Ach, die statistieken in de KKD zeggen niet heel veel. Iedereen kan van elkaar winnen en verliezen. Ieder jaar gebeurt er iets verrassends en gelukkig is het dit jaar RKC, geweldig!

Op naar een mooi avontuur in de Eredivisie!!!

28 mei 2019 om 21:42

Ibrameyang maar is het ook eerlijk als je ergens in de middenmoot geëindigd bent in de competitie zoals rkc? Ik vraag het me af

28 mei 2019 om 22:21

Ja dat is eerlijk, zo zijn de regels namelijk nou eenmaal.

28 mei 2019 om 22:34

Mag je regels ook ter discussie stellen of zijn regels altijd heilig?

29 mei 2019 om 01:07

wat een treurnis deze reactie. wie had dan deze wedstrijd moeten spelen? Clubs als er zijn Roda JC of MVV of toch Nac?

Wat een spannende pot. Maar RKC is terug in de eredivisie waar ze thuis horen

28 mei 2019 om 20:38

Op basis van wat als ik vragen mag? Ze spelen goed voetbal en hebben het verdient maar verder?

28 mei 2019 om 20:46

Omdat RKC het altijd goed doet in de eredivisie. En dit is een mooie beloning op het harde werken om terug te komen van de afgrond

28 mei 2019 om 21:14

Ik bedoel qua fans hebben ze toch niks te zoeken in de ed. Begin van t seizoen zat er geen hond

28 mei 2019 om 21:46

Dat gaat nu alleen maar weer toe nemen. Je hebt gezien wat de finales van de PO al deden. Er zullen weer veel seizoenskaarten verkocht gaan worden. En veel supporters zullen mee gaan naar uitwedstrijden

28 mei 2019 om 22:00

"dat gaat nu alleen maar weer toe nemen."

Fijn, maar dan heb je dus wel een hoop glory hunters.

28 mei 2019 om 22:20

Die heb je overal!!! Beter weer een vol stadion dan dat mensen weg blijven

29 mei 2019 om 01:10

Wie bepaalt dat er " qua fans"wat te zoeken heeft in de Ed?
Wat is de grens?

Alle lof aan Rkc, maar naar mijn mening is achtste eindigen in de KKD niet eredivisiewaardig. Ik gun het ze wel nadat ze zo'n mooie pot neerzetten. Proficiat Rkc, succes volgend jaar in de ED

28 mei 2019 om 20:47

Dat ben ik met je eens maar niemand zeurt als het om zijn eigen club gaat

Gefeliciteerd! Zuur voor ons maar van harte..

Harmr ondanks dat ik me in ons stadion flink geirriteerd heb om het gedrag van een aantal medesupporters van je in de thuisvakken gunde ik het jullie van harte terug te keren met jullie fraaie nostalgische stadion en fanatieke aanhang. Tot het seizoen erop dan maar weer, in de ED dan.

28 mei 2019 om 22:12

Mooie woorden, waarvoor dank..

28 mei 2019 om 21:21

Dat moeten ze eerst maar bewijzen... Maar proficiat!

29 mei 2019 om 02:44

Dat hebben ze zojuist bewezen.

29 mei 2019 om 00:47

Ik vind het jammer dat het RKC is geworden. Ik zie het als een soort dorp met 30000 inwoners ongeveer en te weinig fans. Had mij maar go ahead de Eredivisie inlaten gaan grotere stad plus achterland.

Mee eens. Nu zorgen dat Fred Grim verder gaat waar die mee bezig is. Goeie ploeg neergezet de laatste maanden

Laatste 5 seconden speeltijd en Nederlandse wedstrijden dit seizoen

Fe-no-me-naal die nacompetitie!

Leedvermaak is ook vermaak. Je zag de supporters al in de startblokken staan om het veld op te rennen en dan krijg je hem nog om de oren. Zullen flink wat tranen gevloeid zijn. Heerlijke wedstrijd was dit.

Heel veel tranen!! Van geluk

29 mei 2019 om 06:34

Ik had de indruk dat dat wel meeviel. Mensen waren compleet op van de wedstrijd en ook op het supportersplein heerste ongeloof tot ver na de wedstrijd. Dit verzin je toch ook niet?!

Jaaa! Wat een heerlijke finale, met gelukkig RKC als winnaar! Gefeliciteerd fans uit Waalwijk, welkom terug!

28 mei 2019 om 20:40

Dank je wel!

Komt dat gras al wel volgend seizoen? Dan van harte welkom!

28 mei 2019 om 21:08

Ja ze gaan binnenkort beginnen om het kunstgras te vervangen voor gras

Geweldig mooi dit zeer verdiend dit ik hoopte op rkc en ze hebben het geflikt.

Wat een wedstrijd hopelijk is vitesse-utrecht ok een doelpunten festijn in voordeel van Utrecht

Doe dat maar andersom

Toch jammer dat een team promoveert die het hele jaar geen zak heeft gedaan en vervolgens ene goede vorm heeft tijdens de play-offs.

28 mei 2019 om 20:42

ergens vind ik dit ook wrang. matig 8e eindigen en door een goede vorm promoveren, dat gaat tegen de natuur van de mens in.

Dit maakt sport juist mooi.

28 mei 2019 om 21:06

Maar eigenlijk slaat het nergens op...

@bochherief

RKC is 8ste geworden maar hadden maar 3 punten minder dan de 3de plaatst. Dus matig 8ste eindigen wil ik niet zeggen! En RKC heeft na de winterstop echt prima verzorgd voetbal gespeeld

28 mei 2019 om 21:47

Nee, dit maakt de sport oneerlijk. Hele jaar aan het zwoegen voor niks in het geval v Gae

Wat nou champions league...

Dit was pas krankzinnig haha
Zeker van genoten.

Gefeliciteerd Rkc supporters

Wat een pot! Geweldige wedstrijd,zo slecht maar ook zo leuk! Die spits met die beroerde voorzet op 5-3 contract ontbinden per direct! Wat een figuur,kans om de wedstrijd op slot te gooien en dan zo'n bal produceren.

Ben blij dat ik nog even de tv heb aangeslingerd de 2e helft, wat een bizarre pot voetbal was dit zeg. En ik had al zo'n raar voorgevoel in de allerlaatste minuut dat het nog niet afgelopen was (mede op basis van mijn eigen club een paar weken terug). Proficiat RKC en sterkte Gae!

RKC verdiende promotie gezien de wedstrijden in de play-offs. Mooie pot.

Wauw, gewoon wauw. Een van de krankzinnigste potten die ik ooit heb gezien. Jammer voor Eagles, ook een hele mooi ploeg vind ik. Gefeliciteerd Waalwijk!

Wat? Wat? Wat? Ik weet niet hoe, maar wat een sensatie zijn die play-offs promotie-degradatie altijd. Dit verzin je toch niet, van 0-2 RKC bijna zeker door naar 3-2 GAE, naar 3-3 met RKC bijna zeker door, dan 4-3 en 98% promotie GAE. Dan vergeet GAE hoe je een 3 tegen 1 uitspeelt en scoort RKC ook nog. En dan nog een Keertje, hoe dan? Meest bizarre play off wedstrijd ooit denk ik. Geweldige pot voor neutrale toeschouwer. Vind het jammer voor de mooie club GAE, maar RKC is het ook zeker gegund. Deze wedstrijd blijft me nog wel even bij.

28 mei 2019 om 20:43

Een compleet gebrek aan om kunnen gaan met wedstrijddruk en je krijgt dit soort wedstrijden. Beide ploegen stonden dramatisch slecht te verdedigen (waarschijnlijk door de zenuwen).

Die spits van go eagles kan helemaal niks , wat een figuur .

Geen woorden voor. Eigenlijk maar 1, wauw!

Wat.een.wedstrijd! Gefeliciteerd RKC! Goed om jullie terug te zien in de Eredivisie!

Heel mooi voor RKC dit. Ze verdienden het vele malen meer dan GAE die weer weg leken te komen met een flinke dosis geluk en een zwaar onterechte penalty. Zal nu wel weer rellen worden buiten het stadion daar. Tot volgend jaar Rkc!

Kreeg gewoon Lucas Moura flashbacks bij de 4-4 Geweldige wedstrijd.

Heb me vermaakt deze wedstrijd.
Het had alles, groot drama, gekkenhuis, comeback naar comeback.
RKC heeft het verdiend over alle wedstrijden. Hoop dat het goed gaat
met de persoon die naar het ziekenhuis werd gebracht. De spelers van
RKC hebben een klein kado voor hem.

Gefeliciteerd RKC met deze verdiende overwinning.
Tot volgend seizoen in de hoogste afdeling van het betaald voetbal.

Genoten. Wauw. Dit is wat playoffs zo mooi maakt. En ik heb gewoon helemaal niets met beide ploegen. Wat een machtige werdstrijd, wat een passie, wat een scoreverloop en wat een emotie!

Hier kijk je voetbal voor... En wat is die spierings goed zeg

Wat een spannende wedstrijd, maar wat stonden beide ploegen dramatisch slecht te verdedigen. Beide ploegen hadden daarom ook evenveel recht op de overwinning. Gefeliciteerd RKC-supporters en sterkte GAE-supporters.

Nu maar hopen dat het naar omstandigheden goed gaat met de speler waarbij iets is gebeurd in de rust. Dat soort omstandigheden zijn altijd erg naar.

Met alle respect voor Go Ahead. Maar als je met 4 minuten blessuretijd in de 93e minuut met een 4-3 voorsprong met 3 man af gaat op enkel 1 verdediger en een keeper en je geeft dan zo'n ongelofelijk slechte voorzet als Thomas Verheydt, dan verdien je dit gewoon. Je kan naar de cornervlag lopen en 30 seconde tijd winnen, je kan een goede pass geven of zelf op doel schieten. Maar deze speler deed echt alles verkeerd wat er maar verkeerd gedaan kon worden. Het deed mij heel erg denken aan hoe Ajax blind aanviel tegen Tottenham en zo de wedstrijd verspeelde. Wel erg leuk voor de kijkers en super voor Rkc. Zeker voor de clubarts van RKC is dit een mooi geschenk.

Dit is voor GAE eigenschuld toen ze 4-3 stonden hadden ze nog een aanval met 4 man tegen 1 en dan te laks ermee omgaan.

WAT EEN WEDSTRIJD.
Meest krankzinnige wedstrijd die ik ooit gezien heb. Gefeliciteerd RKC!

Man man , wat een wedstrijd! Prachtig dat RKC terugkomt en de Eagles in de divisie blijven waar ze horen...
Nu de Graafschap vanaamd er nog uit en dan hebben we met Sparta ook weet een mooie traditie club terug!

Gefeliciteerd Rkc!
Grandioze prestatie van de underdog!
En sterkte met de clubarts natuurlijk!

28 mei 2019 om 20:45

Moah underdog? Deden niet onder voor elkaar.

28 mei 2019 om 20:49

Als nr8 gingen ze toch wel als underdog de playoffs in.

Super RKC! In Twente nemen we volgend jaar graag revanche op de 4-1 dit jaar. Gefeliciteerd en geniet ervan!

Wat een leuke pot om te zien
Dit is voetbal

Erg jammer dat het lelijke RKc de Eredivisie heeft gehaald. Ik had het het erg mooie GAE echt gegund om te promoveren naar de Eredivisie. Ik vind dat GAE een mooie goaltune heeft en hopelijk promoveren ze volgend seizoen met Almere City en Den Bosch naar de Eredivisie.

Haha droeftoeter. Een mooie goaltune, ja man! Dan verdien je de eredivisie.

En er is weer een club lelijk.. Zal voor komend jaar een bingokaart klaarleggen.

28 mei 2019 om 21:02

Je hoeft niet 9 comments te plaatsen

28 mei 2019 om 21:29

Het machtig mooie Almere City en Den Bosch. Schei toch uit zeg

Dit soort wedstrijden zijn de reden waarom ik zo graag naar de playoffs kijk. Geweldige wedstrijd. Geweldige sfeer in het stadion. Gefeliciteerd Rkc.

Bedankt voor de meest bizarre wedstrijd die ik dit seizoen gezien heb! Als je dacht dat de ontknoping van Liverpool en Ajax bizar was... Dit sloeg echt alles. Als team gun ik het Rkc meer, dus ben blij dat het ze gelukt is.

Met dank aan spits T. Verheydt van GAE die met nog 1 min te gaan en met 3 tegen 2 een bal geeft waar zelfs Messi of Ronaldo niets meekunnen beginnen. Geef je die bal goed is de buit binnen.

Zo hee wat een wedstrijd zeg.
RKC doet het gewoon , daar leek het wel op en toen niet , toen weer wel en daarna niet en toch wel haha

Wat kunnen blijdschap en nachtmerrie dicht bij elkaar staan.

Verheydt heeft de wedstrijd eigenlijk verkloot. Als hij de bal opzij had gespeeld op een normale manier hadden ze 5-3 voor gestaan. Was 3 tegen 1 heel zwak van hem

Aufwiederseen Gae!! Een jaar en geen Twente, Zwolle en (waarschijnlijk) de Graafschap. Ben benieuwd wie jullie nu tot de rivaal opwerpen. Welkom RKC! Dik verdiend!

Die laatste secondes van een wedstrijd is mij dit seizoen niet echt goed bevallen. PSV vaak de winnende, Ajax-Tottenham en nu dit. Maarja natuutlijk zuur dat het nu zo gebeurd, maar eagles hebben echt niks te zoeken in de eredivisie en kunnen beter gwn bovenin mee gaan draaien in de KKD en bouwen naar een vast team. RKC gefeliciteers over 2 wedstrijden hebben jullie het verdiend en bedankt voor een mooie wedstrijd! Veel geluk in de eredivisie, hopelijk voor jullie kunnen jullie de ploeg een beetje bij elkaar houden en hierendaar wat versterken want jullie hebben een leuk voetballende ploeg. Goed genoeg voor de eredivisie moet nog maar blijken. Eagles bedankt voor een mooi seizoen. Hele competitie in de top meegedraaid al was het na de winterstop iets minder qua veldspel. Waar we vandaan kwamen is dit erg knap. Volgend jaar weer vlammen met een nog beter elftal en dan weer vol gaan voor de play offs (kampioen is denk ik niet reeel)

Zonder die laatste minuten had je de finale van de plat offs niet eens gehaald

28 mei 2019 om 20:53

Dat is waar haha, maarja daar hebben we nu niks aan haha

Gelukkig heeft RKC het toch gered, dik en dik verdiend, goed positiespel en waren ook beter over de twee wedstrijden. Met alle respect, maar GAE heeft niets in de eredivisie te zoeken met enkele spelers in het elftal die gewoon houten klazen zijn.

Ongelooflijk, onze competitie is een lachertje vergeleken met de rest van Europa maar als je ziet hoe GAE met die counterkans omgaat bij de 4-3 En hoe ze daarna verdedigen verdienen ze het niet eens om in die schijtcompetitie te spelen. Op zo'n moment geef je toch je leven voor iedere bal....man man man.

Wat een onzin. De Nederlandse competitie doet het nog redelijk goed gezien de middelen die hier beschikbaar zijn. Een lachertje ben je dus zeker niet in Europa. Dat je niet kunt concurreren met de grote competities is helemaal geen schande.

@barca20082014: Kom op man. Dit is toch geweldig om te zien! En dit is de promotieplek naar de Eredivisie. Ik heb echt genoten van de spanning en de goals. Natuurlijk is het niveau niet geweldig, maar who cares? Ik begrijp echt niet dat je zo afgeeft. Uitgaande dat je Barca-fan bent, wil ik wel eens van je weten of je het 2e niveau van Spanje dan zo goed vindt?

Niveau zal wel dramatisch zijn ik volg het niet.
Ik reageer een beetje emotioneel omdat ik GAE het had gegund, mooie volksclub. Ik snap dan ook niet dat ze zo slap verdedigen...

Na de 4-3 dacht ik dat het drama voorbij was. Dus niet. Dit is waanzinnig. Beide teams konden totaal niet omgaan met de zenuwen. Dit was een wedstrijd voor de boeken. GAE en de fans waren echt verslagen. Tja, dit is ook sport, maar als Ajacied snap ik echt het verdriet in Deventer. Dit zal daar heel veel pijn doen. RKC? Ongelooflijk. Sterkte aan de clubarts. Het feest zal losbarsten in Waalwijk.

Ik heb de wedstrijd als neutrale kijker gekeken en wat heb ik genoten. Ik dacht met een laptopje op schoot een beetje half te kijken, maar heb uiteindelijk amper kunnen werken..

Heel knap van RKC dat ze de domper van de rust om hebben kunnen zetten. Maar wat een gekkenhuis zeg! En wat een emoties voor de beide supporters, zat op het puntje van m'n stoel! Gefeliciteerd RKC en bedankt GAE voor de supermooie en krankzinnige wedstrijd!

Hahahahaha Eagles!!!!!!

Dit is voetbal!!!! Wat een pot

Gedoodverfde degradant volgend seizoen, maar leuk voor ze.

Wtf wat een wedstrijd! Echt zuur voor jullie gae. Blijf het een mooie volksclub vinden succes volgend jaar hopelijk keren jullie snel terug! RKC man gefeliciteerd echt heel knap lekker minimaal 1 jaartje eredivisie geniet ervan! En wij kunnen weer van seys genieten haha

Wat een adembenemende wedstrijd hebben beide teams er vanavond van gemaakt. Ik moet even op adem komen. Rkc: van harte proficiat. En Go Ahead: volgend seizoen beter.

Knotsgekke wedstrijd met een verdiende terugkeer in de ED. Gefeliciteerd RKC.

Meest idiote wedstrijd naast Ajax-Liverpool (mistttt) die k ooit zag..
Domoor Verheijdt

28 mei 2019 om 23:52

Tottenham...
on: had het GAE zeker gegund, maar ook RKC is een sympathieke club en maken obv 2e seizoenshelft meer aanspraak op Eredivisie dan Gae.

Na een thriller van een wedstrijd gaat RKC gelukkig naar de eredivisie. Hoop dat ze wel versterkingen kunnen halen, want wat was het niveau verschrikkelijk zeg van beide kanten. Sommige spelers zouden er bij de eerste klasse amateurs nog niet bovenuit steken.

Echte kerel die Stegeman.. netjes naar Grim kort voor het eind.. grote man, respect.

Klopt maar ook hij zag dat GAE wel erg minder was

28 mei 2019 om 21:17

Inderdaad, niet makkelijk als je het op zo’n manier niet haalt. In tegenstelling tot veel anderen vind ik Stegeman sowieso een toffe gast. Hij komt sympathiek en vaak wel grappig over in interviews en vind het echt mooi dat hij na prima prestaties bij Heracles een stap terug doet naar zijn lievelingsclub GAE waar het toch een aardige bende was na vorig seizoen. Had hem het echt gegund om nu te promoveren.

Wat een pot zeg!

Heel zuur voor ons.

Gefeliciteerd Rkc en sterkte aan het staflid..

Wel belachelijk dat een nummer 8 dan promoveert. Dat kan volgend jaar niet meer, toch? eerste 2 en wie spelen dan play-offs?

Liever de Eagles gezien, maar na 5 jaar in ieder geval weer eens wat anders, dus het is ze gegund en succes volgend jaar.

Toen het nog 4-3 stond kwam GAE nog op een 3 tegen 1 situatie en speelde die spits met baard het ongelooflijk slecht uit. Als je daar gewoon een simpele pass geeft kon die ander het zo afmaken. Maar goed, leuk dat RKC het heeft gered.

Ongelooflijk zonde voor gae. Niveau van beide ploegen was bedroevend. Wat dat betreft verdiende geen van beiden de eredivisie echter denk ik dat het draagvlak hier in Deventer een stuk groter is dan in Waalwijk als je kijkt naar fanbase, de stad zelf, historie en aantrekkingskracht. Maar het mocht niet baten.

Zelden zo’n lekkere spannende pot gezien. Sneu voor GAE, felicitaties aan RKC.

Gefeliciteerd aan de fans van RKC en welkom in de eredivisie.
Deze had ik niet verwacht, maar ik heb de KKD niet meer zo gevolgd sinds de promotie van Fortuna vorig jaar.
Ze speelden in ieder geval leuk voetbal in de play-offs zover ik gezien heb.
Tot volgend jaar in Sittard en geniet van jullie feestje!

Nou Grim dat is een dikke vinger voor Sparta van jou neem ik aan!
Tot in de Euroborg Rkc,mooi cluppie zijn jullie.

Mijn avond kan niet meer stuk! Eagles en Graafschap spelen beide in de divisie waar ze horen volgens seizoen 👍🏼👍🏼
En blij dat Sparta weer terug is, mooie club met dito stadion en clublied!

28 mei 2019 om 22:45

Volledig mee eens 🙂👍🏻

Mooi ! Proficiat RKC !

Net samenvatting gezien, wat een pot. Gefeliciteerd RKC Waalwijk fans!! Veel plezier en succes in de ED komend seizoen!

Sorry ik zal wel een glas azijn op hebben. Vooropgesteld ik heb niks tegen RKC totaal niet. Maar het systeem dat een nummer 8 nog kan promoveren slaat helemaal nergenst op. Nergenst in Europa kan dat behalve hier in Nederland. En ben ook gigantisch blij dat de nummer 1 en 2 rechtstreeks zullen promoveren vanaf volgend seizoen.
En de spanning en scoreverloop vergoede veel maar zowel Go Ahead en RKC hadden niet 1 speler waarvan ik even opveerde. Verder was het echt allemaal een treurige bedoeling. Maar de scoreverloop vergoedde veel.

Ook de club RKC zelf is totaal geen toevoeging voor de eredivisie. Stadion wat nauwelijk tot niet vol zit en waar je met plezier naar toe zal gaan.

GAE of Rkc, dan had ik toch echt liever Gae. Maar drie rondes doorkomen en in de laatste wedstrijd 5 doelpunten maken, petje af!

Verwacht niks van RKC volgend jaar, is ook bij lange na niet meer de club van weleer en heeft niks te zoeken in de Eredivisie.