Van der Gaag volgt Reiziger op als trainer van Jong Ajax

Vrijdag, 24 mei 2019 om

Mitchell van der Gaag is de nieuwe trainer van Jong Ajax. De ex-trainer van onder meer Excelsior en NAC Breda wordt in Amsterdam de opvolger van Michael Reiziger. Laatstgenoemde heeft een aflopend contract op De Toekomst en wordt waarschijnlijk doorgeschoven naar het eerste elftal, waar hij aan de slag gaat als assistent van Erik ten Hag. Van der Gaag tekent tot medio 2021, zo meldt de landskampioen.

Van der Gaag zat zonder club nadat hij afgelopen seizoen zijn contract bij NAC Breda inleverde. “Ik ben uiteraard erg blij met mijn aanstelling. Werken met de grootste talenten van het land is een fantastische uitdaging”, meldt de coach in een persbericht. “Ajax is een absolute topclub, de prestaties van afgelopen jaar hebben dat alleen maar versterkt. Hier in Portugal is dat ook niemand ontgaan. Ik kijk er enorm naar uit om aan de slag te gaan, om samen met de spelers een brug te slaan naar het eerste elftal en natuurlijk mooie prestaties neer te zetten in de Keuken Kampioen Divisie.”

“Het is prettig om zo snel duidelijkheid te hebben”, laat directeur spelerszaken Marc Overmars weten in een eerste reactie. “Met Mitchell hebben wij een trainer gevonden die goed sturing kan geven aan ons beloftenelftal. De laatste drie jaar heeft hij als trainer in de Eredivisie aan het roer gestaan. Daarnaast heeft hij als trainer ervaring in de Eerste Divisie en in een buitenlandse competitie. Bij ons beloftenelftal is de overgang van spelers van de bovenbouw naar Jong Ajax van belang. Van daaruit moet de gang naar de A-selectie op een goede manier verlopen. In dat proces gaat Mitchell een belangrijke rol spelen, zoals wij dat verwachten van de trainer van Jong Ajax. Daarin zien wij hem als de juiste persoon.”


Poll

Goede keus van Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door grouster)

Jammer, had liever Heitinga als trainer van Jong Ajax gezien. Deze man straalt totaal niks uit. Geen trainer waar de talenten ontzag voor zullen hebben. En waar ze weinig tot niks van zullen leren of opsteken. Onbegrijpelijke keuze dit.

24 mei 2019 om 15:27

Heitinga.... Nou dat is wel een ajacied, maar volgens mij niet geschikt als trainer. Laat zijn teams niet echt sprankelen.

Eens, dat deze oud PSv-er en trainer van Excelsior en NAC nou niet de meest voor de hand liggende keus. Het lijkt me dat hij de ins- en outs van de club niet kent. Juist hier had je naast Bogarde een Ajax-jeugdtrainer door kunnen schuiven. Eigenlijk was Wim Jonk (nu Volendam) de meest ideale trainer geweest; een bruggenbouwer tussen talent en Ajax-1.

24 mei 2019 om 20:36

Mee eens wel, Heitinga komt op mij niet over als een geweldige trainer maar als opleider valt hij me goed mee. Als je ziet wat voor een stappen sommige spelers onder hem zetten doet bij het meer dan aardig imo. Een team goed laten voetballen lukt hem te vaak niet maar individuele ontwikkeling van bijvoorbeeld Dest, broertjes Timber, Brobbey (aan de bal), Hansen maar ook Kühn zette grote stappen toen hij bij o19 speelde. Heitinga zal nooit de meest populaire trainer gaan worden maar scoort toch een 7'tje dit seizoen. Alleen in de YL was het tranentrekkend slecht.

24 mei 2019 om 15:29

Straalde ten Hag ook al niets uit? Is toch redelijk goed uitgepakt dacht ik...

24 mei 2019 om 15:29

Vond Heitinga het nou niet fantastisch doen bij O19. Veel wijzigingen in de opstelling en weinig tactisch inzicht

24 mei 2019 om 15:30

Op basis van wat zou Heitinga de leiding over Jong Ajax moeten krijgen volgens jou? Het is nou niet dat hij de O19 goed laat spelen, of vind jij van wel? Uitstraling zegt helemaal niets en is ook afhankelijk van de resultaten. Er zijn wel meer trainers die er heel stoer uit zien maar er eigenlijk geen reet van bakken. Van Ten Hag zei iedereen ook "wat een sukkeltje, geen uitstraling" en nu is het ineens een toptrainer waar topclubs op azen. Vd Gaag is in mijn ogen een goede trainer die heeft bewezen leuk voetbal te kunnen spelen en spelers beter kan maken. Ik juich zijn komst zeker toe en ben juist tevreden dat ze niet de simpele route hebben gekozen en Heitinga hebben doorgeschoven.

24 mei 2019 om 15:31

Heitinga? Uitstraling is echt zo overdreven soms, deze man heeft een prima uitstraling een prima (kale) kop🙃 Vergeleken met Heitinga veel meer ervaring en John ben ik zelf nou ook niet echt van ondersteboven wat hij met ze teams doet.

24 mei 2019 om 15:32

Heitinga doet het gewoon slecht bij de U-19. Hij is het levende bewijs dat niet elke oud-voetballer meteen een goede trainer is.

Mag wat mij betreft de E-tjes gaan trainen. En daarna mag hij zich langzaam omhoog werken. Dat hij meteen trainer is geworden van het belangrijkste jeugdelftal is best lachwekkend.

Blijft een held en échte Ajacied. Maar moet nog veel leren, wil hij slagen als trainer.

24 mei 2019 om 15:41

Of desnoods een andere trainer als Heitinga niet goed genoeg is. Er zijn intern weinig andere opties. Maar Ajax moet toch wel een betere trainer kunnen vinden dan een gedegradeerde trainer zonder uitstraling? Het gaat er immers om dat de grote talenten van Ajax zich door ontwikkelen en niet stil komen te staan wat met deze trainer waarschijnlijk gaat gebeuren.

24 mei 2019 om 15:54

Sorry hoor maar wanneer je Heitinga als optie aandraagt voor Jong Ajax heb je weinig gekeken van de jongere teams. Verschrikkelijke trainer, zeker om Ajax' filosofie in stand te houden. Ook enkele keren vernomen van wat jongens intern uit die jongere teams dat ze er maar weinig over te spreken zijn. Van der Gaag heeft een slecht seizoen achter de rug maar heeft ook wel leuke dingen laten zien daarvoor. Lijkt me juist voor Jong een prima trainer. Prima moderne trainer en zeker iemand die open staat om bepaalde filosofieën en ideeën na te leven. Wat betreft de uitstraling; dat zegt me allemaal vrij weinig. Ik hoef geen stoere, coole, gevaarlijk uitziende trainer voor de groep die ontzag wekt. Ik wil een kundige trainer met verstand van zaken en goeie ideeën. Voor de langere termijn.

24 mei 2019 om 17:35

@cantona : allereerst gefeliciteerd met je verjaardag ( je bent niet de enige canyon fan) Van der Gaag is gewoon een goede trainer, jong Ajax trainen vind ik zelfs onder zijn niveau, Ajax zou blij moeten zijn dat hij deze klus aanpakt. Dat het met NAC en VdG niets is geworden is jammer, leermomentjes laten we maar zeggen.

24 mei 2019 om 15:34

En dan noem je uitgerekend Heitinga.... Die heeft wat mij betreft ook weinig uitstraling en toont daarnaast bij Ajax u19 aan dat hij vaak vreemde keuzes maakt en teveel gericht is op resultaatvoetbal.
Sowieso is uitstraling wat mij betreft enorm overgewaardeerd bij trainers. Ten Hag is daar een fantastisch voorbeeld van. Die ongein wordt alleen belangrijk gemaakt wanneer een team geen resultaten behaalt.

Het is belangrijk dat trainers tactisch sterk zijn, talenten beter maken, een (aantrekkelijke) speelstijl kunnen inslijpen en bovenal rustig blijven onder stress. Van der Gaag heeft wat mij betreft aangetoond over deze eigenschappen te beschikken bij Excelsior. Hij heeft een rampjaar achter de rug gehad bij Nac, maar er zat dan ook bar weinig in die spelersgroep.

24 mei 2019 om 15:48

Heb jij inmiddels niet geleerd dat uitstraling niet zaligmakend is:? Bij Ajax gelukkig wel. Heeft zijn ploegen goed voetbal laten spelen en heeft volgens mij vrij veel met jonge spelers gewerkt. Begrijpelijke keuze van Ajax.

24 mei 2019 om 16:03

@CantonaEric.....Jij ziet liever Heitinga? Waarop is dat gebaseerd? Op zn woeste uiterlijk? Heitinga bakt er niks van als trainer. Weer iemand die alleen naar naam kijkt en niet verder kijkt. Uitstraling......ja daar win je prijzen mee....not

24 mei 2019 om 16:14

Heitinga kon vroeger leuk voetballen maar hij heeft nog totaal niet bewezen een goede trainer te zijn. Van der Gaag heeft dat wel. Hij heeft het goed gedaan in Portugal en heeft Excelsior in de eredivisie gehouden afgelopen seizoen. Bij NAC was het dan even minder maar dat team was ook gewoon heel zwak. Ik zou 10 keer liever Van der Gaag hebben. Die heeft al echt iets bewezen als trainer. Heitinga heeft alleen bewezen een goede voetballer en een slechte TV analist te zijn.

24 mei 2019 om 16:33

Is toch trainer geweest op het hoogst mogelijke niveau hier in Nederland. En het is zeker geen koekenbakker.

24 mei 2019 om 16:51

Cantona Heitinga is een opperAjacied, maar het goed hier om een super belangrijke invulling de laatste brug van de jeugd naar het 1e van Ajax. Dan heb in liever een vakman in binnen en buitenland die zich meer heeft bewezen, dan Heitinga die net komt kijken en mij nog niet 100 procent overtuigd.

24 mei 2019 om 17:31

Heitinga, je bedoeld de trainer die er voor zorgde dat we een flater figuur sloegen in de youth legeau, omdat hij zo nodig zoveel mogelijk spelers van jong Ajax wilde gebruiken, ongeacht of ze iets toevoegde of niet. Weinig vertrouwen erin dat een dergelijke trainer geschikt is om spelers dat laatste stapje te laten zetten.....

Nooit begrepen waarom hij vorig jaar niet naar Heerenveen ging, en wel na NAC. Toch een degradatie om een 2e elftal te trainen. Kan hem natuurlijk wel goed liggen, weinig druk en je speelt niet tegen degradatie.

24 mei 2019 om 15:41

Omdat Vd Gaag nooit bezig lijkt met het heden. Hij maakt keuzes met de lange termijn in zijn hoofd. Hij dacht bij NAC via City zich omhoog te kunnen werken. Daar ben ik van overtuigd. Dat is niet gelukt natuurlijk, maar ook dit ziet hij volgens mij als springplank.

24 mei 2019 om 16:03

Om in de opportunistische voetbalwereld vast te houden aan je eigen lange termijnvisie getuigd van zelfvertrouwen en geduld. Ik hoop dat zijn keuze goed uitpakt voor hem, ik hou wel van trainers en spelers die de lange termijn voorop stellen.

Lijkt mij een prima trainer die zichzelf misschien een klein beetje te kort doet door een team te gaan leiden dat voor spek en bonen in de kkd speelt. Heeft bij NAC natuurlijk geen heel lekker seizoen gedraaid maar deed het bij Excelsior wel prima. Denk dat hij wel een toegevoegde waarde heeft voor de talenten bij Jong Ajax.

24 mei 2019 om 16:04

Schoolvoorbeeld van een stapje terug om er vervolgens twee vooruit te doen. Van der Gaag is echt een goede trainer, het is gewoon jammer dat hij bij NAC een waardeloze selectie had. Ik geloof er oprecht in dat Van der Gaag op termijn door kan schuiven naar de positie van hoofdtrainer. Hij is tactisch sterk en spelers zijn doorgaans zeer over hem te spreken

Het lijkt wel of Ajax tegenwoordig selecteert op haardracht .

On Topic, Liet bij Excelsior vaak goed voetbal zien. Ben benieuwd.

24 mei 2019 om 16:32

Moest ik ook aan denken. Ze hebben daar zeker tegenwoordig het motto "kale koppen niet te stoppen".

Goeie trainer. Vond um bij fc Eindhoven goed op weg. Deed het goed met niet echt goeie spelers. Had um liever bij Heerenveen ofzo gezien.

Kale koppen niet te stoppen.

Volgens mij een prima trainer voor Jong Ajax. Deed het bij Excelsior prima met leuk voetbal.

Om te presteren hebben ze een goede trainer binnen. Maar omdat ze toch nergens voor spelen was een type zoals Reiziger of Heitinga beter dat deze kunnen groeien

24 mei 2019 om 16:44

Reiziger is toegevoegd aan het team van Ten Hag. Die heeft immers als JA getraind. En Heitinga is een geweldige Ajacied maar een waardeloze trainer. Goede keus dus om voor een trainer te kiezen die dezelfde visie als Ajax aanhangt.

Ik vind dit toch wel zonde, van der Gaag zou in mijn ogen een prima trainer zijn voor een PEC of Heerenveen. Tweede opmerkelijke carrièrekeuze na NAC, hoop voor hem dat deze beter uitpakt.

Bij NAC kwam het niet uit de verf, maar dat is niet alleen zijn schuld. Gaf wel jeugd een kans en heeft voor mij daarvoor bij Excelsior bewezen een goede trainer te zijn.

Het is niet vervelend dat je in ieder geval een man in huis hebt die Portugees spreekt. Dat is echter niks meer dan een klein pluspunt natuurlijk, maar ook over zijn rust en uitstraling ben ik wel te spreken. Hij heeft Excelsior toch een paar jaar redelijk probleemloos in de Eredivisie gehouden en deed dit met alleraardigst voetbal.

Van der Gaag heeft in Portugal en bij Excelsior laten zien dat hij een uitstekende trainer is met tactisch inzicht. Liet bij Excelsior zijn ploeg regelmatig heel leuk voetbal spelen. Helaas niet geslaagd bij Nac, waarvan ik me eerlijk gezegd een beetje afvraag wie daar wel mee geslaagd zou zijn.

Ik vind zijn aanstelling prima, in tegenstelling tot sommige supporters zo te lezen. Op een of andere manier denken sommige van mijn mede supporters nog altijd dat het echt een noodzakelijk vereiste is dat een jeugd of hoofdtrainer per se een oud-Ajacied moet zijn. En dan het liefst een die het als profvoetballer ver heeft geschopt. Ik denk dat bij het trainen en coachen andere vaardigheden heel wat belangrijker zijn dan je eigen prachtige carriere.

Ik wens Van der Gaag veel succes, er komt heel veel groot talent uit de jeugd de komende jaren naar hem toe. Hopelijk is hij instaat die jongens verder te helpen naar de volgende stap.

24 mei 2019 om 16:09

Ik denk dat Ten Hag zelfs de meest dwarse Ajacieden wel heeft overtuigd dat een trainer niet altijd een Ajax verleden hoeft te hebben. Als ze dat nu nog niet snappen zullen ze het nooit leren ook.

Zelf vind ik de o19 en Jong Ajax te belangrijk om in handen te geven aan onervaren ex spelers zonder dat ze eerst jaren de jeugdteams hebben getraind. Dit zijn de laatste 2 fases naar het eerste elftal en dan zit je volgens mij niet te wachten op "hulp" van mensen die nog volop bezig zijn hun eigen vak te leren. Wanneer Ajax een "buitenstaander" aanstelt zijn ze meestal extra overtuigd dus ik sta zeker achter zijn komst.

Valt me toch wel op dat Ajax de laatste jaren een voorkeur heeft voor het aanstellen van kale trainers!

#on: Lijkt mij toch een prima keuze, heeft het fantastisch gedaan bij Excelsior. Daarnaast spreekt hij vloeiend Portugees, wellicht dat dit van pas zal gaan komen bij het aantrekken van jonge Braziliaanse spelers in de toekomst?

Lekker dan, deze man heeft teams laten voetballen en ik vind m wel een goede. NAC Breda heeft gewoon een slecht team, niemand kon daar succes mee bereiken.

Prima, is een goede trainer die het op verschillende plekken al uitstekend gedaan heeft. Overmars heeft er wel kijk op, na Bosz en Ten Hag is het van der Gaag (voor Jong dan). Hij kiest niet op basis van naam, maar op basis van kwaliteit. Heel goed.
En nu is de staf rond, dus kunnen we ons gaan richten op de kanonnen Marc!

Goede keus, prima trainer!

Hoop dat hij wel voor het individu kiest i.p.v. het teambelang. Er zitten een paar aanstormende talenten aan te komen die belang hebben bij de Kkd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
3.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller167
L. TraoreAanvaller20
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper160
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger153
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

7 fans
Coach, 46 jaar

In de wandelgangen

Zondag 8 december
Als Napoli zich verzekert van overwintering in de Champions League, gaat men zich concreet mengen in de strijd om Zlatan Ibrahimovic. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren