Bekijk in artikel
24 mei 2019 om 15:20
0

Jammer, had liever Heitinga als trainer van Jong Ajax gezien. Deze man straalt totaal niks uit. Geen trainer waar de talenten ontzag voor zullen hebben. En waar ze weinig tot niks van zullen leren of opsteken. Onbegrijpelijke keuze dit.

Reacties

24 mei 2019 om 15:27
0

Heitinga.... Nou dat is wel een ajacied, maar volgens mij niet geschikt als trainer. Laat zijn teams niet echt sprankelen.

Eens, dat deze oud PSv-er en trainer van Excelsior en NAC nou niet de meest voor de hand liggende keus. Het lijkt me dat hij de ins- en outs van de club niet kent. Juist hier had je naast Bogarde een Ajax-jeugdtrainer door kunnen schuiven. Eigenlijk was Wim Jonk (nu Volendam) de meest ideale trainer geweest; een bruggenbouwer tussen talent en Ajax-1.

24 mei 2019 om 20:36
0

Mee eens wel, Heitinga komt op mij niet over als een geweldige trainer maar als opleider valt hij me goed mee. Als je ziet wat voor een stappen sommige spelers onder hem zetten doet bij het meer dan aardig imo. Een team goed laten voetballen lukt hem te vaak niet maar individuele ontwikkeling van bijvoorbeeld Dest, broertjes Timber, Brobbey (aan de bal), Hansen maar ook Kühn zette grote stappen toen hij bij o19 speelde. Heitinga zal nooit de meest populaire trainer gaan worden maar scoort toch een 7'tje dit seizoen. Alleen in de YL was het tranentrekkend slecht.

24 mei 2019 om 15:29
0

Straalde ten Hag ook al niets uit? Is toch redelijk goed uitgepakt dacht ik...

24 mei 2019 om 15:29
0

Vond Heitinga het nou niet fantastisch doen bij O19. Veel wijzigingen in de opstelling en weinig tactisch inzicht

24 mei 2019 om 15:30
0

Op basis van wat zou Heitinga de leiding over Jong Ajax moeten krijgen volgens jou? Het is nou niet dat hij de O19 goed laat spelen, of vind jij van wel? Uitstraling zegt helemaal niets en is ook afhankelijk van de resultaten. Er zijn wel meer trainers die er heel stoer uit zien maar er eigenlijk geen reet van bakken. Van Ten Hag zei iedereen ook "wat een sukkeltje, geen uitstraling" en nu is het ineens een toptrainer waar topclubs op azen. Vd Gaag is in mijn ogen een goede trainer die heeft bewezen leuk voetbal te kunnen spelen en spelers beter kan maken. Ik juich zijn komst zeker toe en ben juist tevreden dat ze niet de simpele route hebben gekozen en Heitinga hebben doorgeschoven.

24 mei 2019 om 15:31
0

Heitinga? Uitstraling is echt zo overdreven soms, deze man heeft een prima uitstraling een prima (kale) kop🙃 Vergeleken met Heitinga veel meer ervaring en John ben ik zelf nou ook niet echt van ondersteboven wat hij met ze teams doet.

24 mei 2019 om 15:32
0

Heitinga doet het gewoon slecht bij de U-19. Hij is het levende bewijs dat niet elke oud-voetballer meteen een goede trainer is.

Mag wat mij betreft de E-tjes gaan trainen. En daarna mag hij zich langzaam omhoog werken. Dat hij meteen trainer is geworden van het belangrijkste jeugdelftal is best lachwekkend.

Blijft een held en échte Ajacied. Maar moet nog veel leren, wil hij slagen als trainer.

24 mei 2019 om 15:41
0

Of desnoods een andere trainer als Heitinga niet goed genoeg is. Er zijn intern weinig andere opties. Maar Ajax moet toch wel een betere trainer kunnen vinden dan een gedegradeerde trainer zonder uitstraling? Het gaat er immers om dat de grote talenten van Ajax zich door ontwikkelen en niet stil komen te staan wat met deze trainer waarschijnlijk gaat gebeuren.

24 mei 2019 om 15:54
0

Sorry hoor maar wanneer je Heitinga als optie aandraagt voor Jong Ajax heb je weinig gekeken van de jongere teams. Verschrikkelijke trainer, zeker om Ajax' filosofie in stand te houden. Ook enkele keren vernomen van wat jongens intern uit die jongere teams dat ze er maar weinig over te spreken zijn. Van der Gaag heeft een slecht seizoen achter de rug maar heeft ook wel leuke dingen laten zien daarvoor. Lijkt me juist voor Jong een prima trainer. Prima moderne trainer en zeker iemand die open staat om bepaalde filosofieën en ideeën na te leven. Wat betreft de uitstraling; dat zegt me allemaal vrij weinig. Ik hoef geen stoere, coole, gevaarlijk uitziende trainer voor de groep die ontzag wekt. Ik wil een kundige trainer met verstand van zaken en goeie ideeën. Voor de langere termijn.

24 mei 2019 om 17:35
0

@cantona : allereerst gefeliciteerd met je verjaardag ( je bent niet de enige canyon fan) Van der Gaag is gewoon een goede trainer, jong Ajax trainen vind ik zelfs onder zijn niveau, Ajax zou blij moeten zijn dat hij deze klus aanpakt. Dat het met NAC en VdG niets is geworden is jammer, leermomentjes laten we maar zeggen.

24 mei 2019 om 15:34
0

En dan noem je uitgerekend Heitinga.... Die heeft wat mij betreft ook weinig uitstraling en toont daarnaast bij Ajax u19 aan dat hij vaak vreemde keuzes maakt en teveel gericht is op resultaatvoetbal.
Sowieso is uitstraling wat mij betreft enorm overgewaardeerd bij trainers. Ten Hag is daar een fantastisch voorbeeld van. Die ongein wordt alleen belangrijk gemaakt wanneer een team geen resultaten behaalt.

Het is belangrijk dat trainers tactisch sterk zijn, talenten beter maken, een (aantrekkelijke) speelstijl kunnen inslijpen en bovenal rustig blijven onder stress. Van der Gaag heeft wat mij betreft aangetoond over deze eigenschappen te beschikken bij Excelsior. Hij heeft een rampjaar achter de rug gehad bij Nac, maar er zat dan ook bar weinig in die spelersgroep.

24 mei 2019 om 15:48
0

Heb jij inmiddels niet geleerd dat uitstraling niet zaligmakend is:? Bij Ajax gelukkig wel. Heeft zijn ploegen goed voetbal laten spelen en heeft volgens mij vrij veel met jonge spelers gewerkt. Begrijpelijke keuze van Ajax.

24 mei 2019 om 16:03
0

@CantonaEric.....Jij ziet liever Heitinga? Waarop is dat gebaseerd? Op zn woeste uiterlijk? Heitinga bakt er niks van als trainer. Weer iemand die alleen naar naam kijkt en niet verder kijkt. Uitstraling......ja daar win je prijzen mee....not

24 mei 2019 om 16:14
0

Heitinga kon vroeger leuk voetballen maar hij heeft nog totaal niet bewezen een goede trainer te zijn. Van der Gaag heeft dat wel. Hij heeft het goed gedaan in Portugal en heeft Excelsior in de eredivisie gehouden afgelopen seizoen. Bij NAC was het dan even minder maar dat team was ook gewoon heel zwak. Ik zou 10 keer liever Van der Gaag hebben. Die heeft al echt iets bewezen als trainer. Heitinga heeft alleen bewezen een goede voetballer en een slechte TV analist te zijn.

24 mei 2019 om 16:33
0

Is toch trainer geweest op het hoogst mogelijke niveau hier in Nederland. En het is zeker geen koekenbakker.

24 mei 2019 om 16:51
0

Cantona Heitinga is een opperAjacied, maar het goed hier om een super belangrijke invulling de laatste brug van de jeugd naar het 1e van Ajax. Dan heb in liever een vakman in binnen en buitenland die zich meer heeft bewezen, dan Heitinga die net komt kijken en mij nog niet 100 procent overtuigd.

24 mei 2019 om 17:31
0

Heitinga, je bedoeld de trainer die er voor zorgde dat we een flater figuur sloegen in de youth legeau, omdat hij zo nodig zoveel mogelijk spelers van jong Ajax wilde gebruiken, ongeacht of ze iets toevoegde of niet. Weinig vertrouwen erin dat een dergelijke trainer geschikt is om spelers dat laatste stapje te laten zetten.....

Laatste discussies Bekijk in het artikel

7 fans
Coach, 46 jaar

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AZ00
3.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren