‘Ik denk dat er bij het duel met Ajax iets is gebeurd in de kleedkamer’

Donderdag, 23 mei 2019 om

Tottenham Hotspur neemt het op zaterdag 1 juni op tegen Liverpool in de finale van de Champions League in Madrid. De Londenaren leken in de halve finales te stranden tegen Ajax, maar door een hattrick van Lucas Moura won Tottenham alsnog met 2-3 en was de finale een feit. Hugo Lloris beseft dat zijn ploeg geluk heeft gehad tegen Ajax.

“In de heenwedstrijd konden we in de eerste twintig minuten weinig goed doen”, memoreert de doelman op de site van de UEFA. “We weten dat details beslissend kunnen zijn in het topvoetbal, daarom viel die tegengoal ook”, doelt de Fransman op de 0-1 van Donny van de Beek. “Het feit dat we slechts met 0-1 verloren gaf ons hoop voor de return.”

In de Johan Cruijff ArenA keek Tottenham bij rust tegen een 2-0 achterstand aan, maar door een hattrick van Lucas kwam het toch nog goed voor de ploeg van manager Mauricio Pochettino. Lloris kan niet goed uitleggen hoe het precies komt dat Tottenham na de onderbreking anders voor de dag kwam. “Ik denk dat er toen iets is gebeurd in de kleedkamer.”

“De twee doelpunten van Lucas meteen na de rust lieten ons weer geloven in onze kansen. We moesten in de laatste 20 tot 25 minuten mogelijkheden zien te vinden om erdoorheen te komen om het derde doelpunt te maken”, aldus Lloris. In de allerlaatste seconden van de wedstrijd besliste Lucas uiteindelijk het duel door de 2-3 te scoren.

De doelman is trots dat hij met Tottenham de finale van het miljardenbal heeft bereikt. "Het is geweldig om onderdeel uit te maken van dit team. De Champions League is altijd zwaar en je moet boven jezelf uitstijgen om de finale te halen. Je hebt talent, succes, tactische discipline en een geweldige mindset nodig. Daarom zitten we nu ook in de finale", besluit de routinier.Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door sirius)

Tottenham staat zo onverdiend in de finale, dat ze hem waarschijnlijk nog weten te winnen ook.

23 mei 2019 om 12:05

Hoezo onverdiend? Ze hebben city, dortmund en ajax gewoon verslagen. Dus op welke manier is dat onverdiend? Alle goals waren geldige doelpunten (die van llorente tegen city is over te twisten), dus waarom onterecht?

23 mei 2019 om 12:13

Tottenham won gewoon verdient in Amsterdam, hadden veel kansen waaronder Vertonghen op de lat bijvoorbeeld.

23 mei 2019 om 12:14

op deze site krijg je duimpjes en zulke post's met of zonder context word vaak geliked vooral door fans van de rivalen van die ploeg . je kan je wel voorstellen dat arsenal fans bijvoorbeeld hier vrij snel gaan liken zo werkt het hier . welkom

23 mei 2019 om 12:48

@status_qo1 zo werkt het inderdaad hier maar toch hoeft dat niet altijd zo te zijn. Ik ben zelf voor Arsenal maar ben het niet eens met de opmerking van JuicyBig. Alleen tegen City, ging Tottenham misschien redelijk onterecht door. Tegen Ajax hebben ze ook genoeg kansen gehad. Ajax had het zeker verdiend maar dat betekent niet gelijk dat Tottenham het niet verdiend!

23 mei 2019 om 13:07

Zowel in de voorronde als ook in de achtste-, kwart- en halve finale zijn de Spurs op miraculeuze wijze aan uitschakeling ontsnapt. Heb je soms in 1 seizoen. Ajax had 1 wedstrijd pech i.c.m. tactisch onvermogen en lag er uit in de halve finale. Zo loopt het soms, dus Spurs zijn op basis van uitdoelpunten, arbitrale beslissingen die flink meezaten en met veel geluk finalist. Maar niet op basis van het vertoonde spel, want dan kwamen Ajax en/of Man. City veel meer in aanmerking. Niet onterecht, dat is wat anders, maar ik had veel liever een finale Ajax - Liverpool gezien. Dat was een juiste afspiegeling van de huidige CL route geweest....

23 mei 2019 om 13:30

Geluk? Zal ik dan maar alle meevallers voor Ajax benoemen? Enige moment waar ik aan twijfel is die goal van llorente maar voor de rest hebben ze gewon gedaan wat ze moesten, scoren, winnen en doorgaan. Tegen Dortmund, City en Ajax. Niks geluk, gewoon finalist.

23 mei 2019 om 13:51

Ik vind wel dat ze enig geluk hebben gehad.. als je puur naar de blessures en wissels kijkt zouden ze normaal 3 min extra geven.. Nu werdt er 12 seconde na de extra (onterecht?) Gegeven 5 minuten gescoord.. de Actie hiervoor zag je aan de gezichten van de Tottenham spelers al dat ze het opgaven..

23 mei 2019 om 14:50

Gaan we weer met die 5 minuten. Mensen, wissels is standaard 30 seconden dus met 6 wissels kom je bij 3 minuten en 2 minuten aan gedoe met tijdrekken en gezeik bij de scheids. Dan nog Onana die in de extra tijd gaat tijdrekken, die 12 seconden en 5 minuten waren gewoon terecht. Heeft niks met geluk te maken maar gewoon dom van Ajax om het niet anders uit te spelen.

23 mei 2019 om 15:41

Er waren alleen maar 5 wissels gepleegd. Llorente kwam er na de rust al in. 5 minuten waren gewoon te lang! Tot aan het eind van de wedstrijd heeft het amper stil gelegen.. Ajax en vooral Onana mogen zichzelf wel verwijten dat ze te lang hebben gewacht met het uittrappen van de bal. Ze gaven hier de scheids (terecht) de kans om nog wat tijd bij de extra 5 minuten te tellen. Trap je de bal 10 seconden eerder uit, kan de scheids niks doen en win je de pot.

23 mei 2019 om 17:43

@Suppypurlocal De 3 kansen van ziyech ben je zeker vergeten, en dan laat ik de uitwedstrijd maar buiten beschouwing.

23 mei 2019 om 15:27

Tottenham heeft het gewoon fantastisch gedaan. Ze miste in het tweeluik met Ajax ook nog hun absolute sterspeler. Het was voor Ajax vooral enorm zuur dat ie in de laatste seconden viel, maar dit lieten ze zelf gebeuren. Dat Spurs bij 2-0 achter in de rust nog zoveel kracht en vertrouwen had om tot die 2-3 te komen, vraagt alleen al om enorm veel respect.

fantastische prestatie van het hele team . stonden met 1 been uit de CL met 1 punt na 3 wedstrijden in de groep . om niet te spreken over dortmund , city en ajax waar we elke keer Hevige underdogs waren . alle krediet naar pochetino en zen staf . als we het nu nog over de streep zouden kunnen trekken zou super zijn Coys

23 mei 2019 om 12:03

Tottenham was zeker niet de underdog tegen Ajax en over Dortmund kan je ook twijfelen. Tegen City uiteraard wel.

23 mei 2019 om 12:09

dortmund stond toen 1st inde bundesliga en waren favoriet volgens bookies en het zelfde geld tegen ajax . niet eens een beetje favoriet btw , dortmund was hevig favoriet . stonden 250-1 om de finale te halen laat staan winnen in het begin van de campagne . in het algemeen zijn we underdogs de hele competitie en ik zou het super vinden mocht een ploeg zonder aankopen in 1 jaar en half tijd , die de campagne in 2 thuis stadions heeft gespeeld de cup met grote oren wint .

23 mei 2019 om 14:28

Denk dat je als Premier League-club niet geloofwaardig overkomt als je zegt dat je de underdog bent tegen een Eredivisie-ploeg.

23 mei 2019 om 12:10

Van mij mogen jullie hoor, gun het de ex-Ajacieden sowieso wel, maar man man man wat wekt deze wedstrijd nog altijd nare gevoelens op zeg. Ben natuurlijk hartstikke trots op Ajax, fantastisch seizoen gehad, maar ik raak die nare smaak maar niet kwijt. Desalnietemin veel succes! Ik ga alleen niet kijken.

23 mei 2019 om 12:18

Nelson ik heb hetzelfde, wordt zelf een soort van instant misselijk bizar. Maar uiteraard overheerst trotsheid, wat een bijzondere groep cq prestaties.

23 mei 2019 om 12:26

Meer bier drinken dan! Raak je die nare smaak wel kwijt.

Het ongeloof heeft bij mij exact 10 minuten geduurd, daarna was ik er wel overheen. Maar noem mezelf dan ook geen fan van Ajax (heb geen voorkeur voor clubs of spelers, hou gewoon van mooi voetbal).

Soms gebeuren er in het voetbal ongelooflijke dingen. Een goal in de allerlaatste seconden, een beslissing van een arbiter, een team dat om onverklaarbare redenen volkomen door het ijs zakt....
Ajax heeft dit seizoen zo ongeveer alles gezien en meegemaakt op dat gebied. Het levert niet de grootste prijs op maar wel een enorme schat aan ervaring voor de spelers.

Mij maakt het niet uit wie de CL wint. Hoewel ik geen fan ben van het Engelse voetbal in het algemeen was het natuurlijk wachten op het moment dat vier Engelse clubs de Europese finales domineren. ook al was het voor Tottenham een paar keer op het randje, ze staan er wel verdiend in.

23 mei 2019 om 12:28

niks dan respect voor ajax ook , had me al neergelegd bij een mooie campagne die eindige tegen ajax in de halve finale . waarna ik zeker voor jullie prachtig verhaal had gestaan tegen liverpool . maar dan valt die laatste goal ... jullie mogen of mss zelf moeten extreem trots zijn op jullie club . mooi voorbeeld voor hoe het moet . toch jammer dat er nu opnieuw gaat gebouwd moeten worden met de vele verkopen . ajax is 1 van de grootste clubs ter wereld . dat hebben ze laten zien dit jaar .

23 mei 2019 om 14:29

Beetje een WK 2010-gevoel, wedstrijden met zo'n slechte afloop dat je het eigenlijk niet kan verkroppen om beelden ervan terug te zien.

23 mei 2019 om 12:21

Dit kan zomaar eens een Portugal EK2016 scenario worden. Die werden de lucky derde uit de poule en was zwaar de underdog in de finale tegen Frankrijk.

23 mei 2019 om 12:22

Geweldige comeback van Spurs! Toch vind ik het ook wel wat zeggen over de prestatie van Ajax en het spel wat ze op de mat legden (en de indruk die dit op tegenstanders maakte) dat de doelman van de wereldkampioen blij was dat het in Londen slechts 0-1 werd. Slechts. Vind ik gewoon wel mooi om te lezen en het maakt me nog steeds trots. Spurs heeft het geweldig gedaan, zeker ook zonder aankopen. Bijzonder knap. Maar de morele winnaar van dit seizoen CL blijft voor mij Ajax. Dat is toch het team waar velen het over enkele jaren nog over zullen hebben.

23 mei 2019 om 12:23

En het team wat bovenal mensen binnen en buiten Nederland opgewonden maakte met bij vlagen hogeschoolvoetbal. Genoten.

23 mei 2019 om 16:05

Een Nederlandse spurs fan laat me niet lachen. Droeftoeters allemaal die niet eens een club in eigen land supporten.... Waarschijnlijk nog nooit bij een wedstrijd aanwezig geweest van de spurs. Het zal wel aan mij liggen maar ik snap daar nou echt helemaal niks van. Ja ik kom uit Helmond en ben voor Ajax. Puur omdat mijn vader me van kleins af aan altijd mee nam naar de meer. Wat waren dat tijden zeg maar het lijkt me sterk dat jouw pa je 10 keer per jaar mee naar London nam.....

Ajax heeft de finale helaas door naief voetbal helaas niet gehaald, maar ben toch geweldig blij met wat ze dit afgelopen seizoen hebben gepresteerd.

Ze weten zelf ook wel waarom ze de finale niet instappen, wens Tottenham heel veel succes in de finale en dat de beste dan mag winnen.

Tottenham heeft dit CL seizoen wel laten zien dat je in zo’n toernooi ook een goede portie geluk nodig hebt. Zo’n Aguëro die dan net 3cm buitenspel staat, vervolgens zo’n Maura goaltje in de laatste seconde. Soms zit het mee, en soms zit het tegen.

23 mei 2019 om 12:17

had kane vorig jaar die bal 3 cm meer naar rechts gekopt tegen juve waren we ook door dat jaar . zit inderdaad soms mee en soms tegen maar hier word gedaan alsof we de gelukkigste ploeg zijn ter wereld . kwaliteit van lucas tegen ajax , kwaliteit van son tegen city . end of

23 mei 2019 om 12:46

Dat was buitenspel, dus die kopbal van Kane gad sowieso niet mogen tellen.

23 mei 2019 om 13:30

Tja kwaliteit van Son tegen City, je kreeg 2 cadeautjes van Laporte waarbij de eerste ook nog houdbaar was. Neemt niet weg dat Spurs het enorm knap heeft gedaan maar dit seizoen zijn ze zeker wel de gelukkigste ploeg in de CL. In de poulefase op sterven na dood, door een hele late goal van Kane tegen PSV in de race gebleven, tegen Barça opnieuw een late goal toch door in de poule (en omdat PSV punt pakte tegen Inter). Tegen dortmund zeer goede pot thuis maar uit toch ook mazzel gehad dat Dortmund in de eerste helft niet één van hun vele goede kansen benutte anders kan het zomaar nog eens spannend worden. Dan tegen City waar je mazzelt dat Agüero de penalty mist en ze bij de goal van Son redelijk staan te slapen en matig te keepen. Dan uit tegen City waar je 2 cadeautjes krijgt van Laporte een goal die wel of niet hands was en in de laatste seconden een goal wordt afgekeurd. Dan thuis tegen Ajax waar je aanvallend geen enkele goede kans bij elkaar krijgt gespeeld en in de 2e helft mazzelt met een bal op de paal. Dan de uitwedstrijd waarin het na de eerste helft over en uit lijkt maar je enorm knap toch terug in de race komt, en het in de allerlaatste seconde beslist. Het is zeker niet alleen maar geluk maar als je zo kijkt zijn ze wel de gelukkigste club in de CL geweest. En dat geeft ook helemaal niks want geen enkele club wint of komt zo ver zonder een beetje mazzel.

23 mei 2019 om 13:22

Stiekem heeft elke club dat. Liverpool bijvoorbeeld ook dat ze nipt niet worden uitgeschakeld door Napoli, zon goal uit een corner waar Barca niet staat op te letten. Tottenham veel geluk tegen City en Ajax. Maar ook Ajax, goal in de laatste minuut tegen Benfica, geweldige redding Onana in de laatste minuut tegen Benfica. Bal van Maz die over de lijn leek te zijn maar kon niet bewezen worden, vrije trap van Schone die 9/10 keer gewoon gepakt wordt door de keeper, kopbal Casemiro op de paal in 2de minuut (wedstrijd was dan denk ik heel anders verlopen). Zo kun je bij elke club wel 3 a 4 momenten formuleren waarbij een ploeg het geluk aan de zijde heeft. Al dwing je geluk natuurlijk ook wel een beetje af. Ajax had het verdiend, Tottenham misschien wat minder over heel de CL-campagne gezien maar vind niet dat ze onterecht in de finale staan!

Er is niks bijzonders gebeurd in de kleedkamer hoor. De spurs hebben de finale te danken aan ajax die de spurs wouden vernederen in de tweede helft. Blijf het jammer vinden en zal de finale met een naar gevoel gaan kijken. Hoor nu vaak mensen zeggen dat ajax trots moet zijn op hun Europese wedstrijden en prestaties maar ik vind dat je daarmee ajax echt tekort doet want vind echt dat hun de cup hadden verdiend.

23 mei 2019 om 13:06

Ach, als Ajax zich had ingegraven had iedereen achteraf gezegd dat Ajax verloren heeft omdat ze niet meer hun eigen spel speelden. Het was een open wedstrijd, waar het lange tijd leek alsof het balletje de goede kant op zou vallen voor Ajax, maar uiteindelijk was het geluk aan de zijde van Tottenham.

23 mei 2019 om 17:40

Ingraven niet maar met het complete centrum naar voren gaan is het andere uiterste. Vind het gewoon moelijk te accepteren dat de spurs door zijn. Zo onterecht tegen city en nu tegen ajax en laten we door poulefase niet vergeten dat ze door gelijkspel van psv bij inter door zijn gegaan omdat de spurs tegen een B team van Barcelona een puntje pakte.

23 mei 2019 om 16:10

Ik kan het niet opbrengen om te kijken. En ik weet dat het niet kan maar het liefst zou ik willen dat beide teams de Finale verliezen.

23 mei 2019 om 17:52

Natuurlijk moeten ze trots zijn. Niemand had ooit verwacht dat ze de halve finale zouden halen. Bovendien doe je nu Liverpool tekort, want dat is ook een geweldige ploeg. Verder verdien je de cup pas als je aan het einde van de rit met de cup in je handen staat.

Ajax bezweek onder de druk. Dat zag je nadat Ajax in de eerste helft in Londen geweldig voetbal speelde, er ook in sluipen. Om onverklaarbare redenen zag je ze ver terugvallen! Met mooi voetbal alleen redt je het niet! Je moet ook mentaal weerbaar zijn, als tegenstanders zich herpakken, in dit soort belangrijke wedstrijden. Helaas heeft Ajax het daar op verloren!

23 mei 2019 om 17:50

Dat is natuurlijk niet vreemd. Ajax heeft niet een selectie die de ervaring had dit soort wedstrijden te spelen. In de wedstrijden ervoor waren ze de underdog, maar tegen Tottenham waren ze min of meer de gedoodverfde favoriet onder velen, terwijl Tottenham ook nog eens z'n belangrijkste speler moest missen.

Er zullen verschillende facetten mee hebben gespeeld waardoor Ajax uiteindelijk heeft verloren, maar ben zelf van mening dat het ge-Bob Marley van de supporters, hunzelf en de spelers iets te comfortabel deden doen voelen, terwijl juist de spelers van de Spurs tot op het bot werden gemotiveerd uiteraard.

Volgens mij stopte het zingen pas bij het vallen van het doelpunt!

Het is natuurlijk knap, maar het is min of meer een wonder dat ze uberhaupt in die finale staan. Ze kwamen ontzettend goed weg tegen Manchester City en ook tegen Ajax zat het ze niet bepaald tegen. Bovendien was de groepsfase allesbehalve indrukwekkend en hadden ze ontzettend veel geluk dat Barcelona allang groepshoofd was waardoor Barcelona op halve kracht speelde.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Tottenham Hotspur

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.Arsenal220
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
M. SissokoMiddenvelder162
H. KaneAanvaller159
H. WinksMiddenvelder140
Son Heung-MinAanvaller145
P. GazzanigaKeeper100
H. LlorisKeeper70
O. SkippMiddenvelder30
Voor de complete selectie: Clubpagina Tottenham Hotspur.

68 fans
Keeper, 32 jaar

In de wandelgangen

Maandag 9 december
AC Milan wil ver gaan om Jean-Clair Todibo in januari over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren