Robben legt zichzelf deadline op: ‘De veiligste optie is stoppen’

Woensdag, 22 mei 2019 om

Arjen Robben weet nog altijd niet bij welke club hij volgend seizoen speelt en of hij überhaupt wel doorgaat met voetballen. In gesprek met de NOS laat de aanvaller weten dat hij grote twijfels heeft en meerdere factoren een belangrijke rol spelen in zijn keuze om al dan niet door te gaan. Over het aantal aanbiedingen heeft hij niet te klagen, maar nog altijd zat hij met geen enkele club om tafel. De 35-jarige Robben wil uiterlijk volgende week een knoop doorhakken.

Robben speelde afgelopen zaterdag zijn laatste competitiewedstrijd voor Bayern München. Als invaller bepaalde hij de eindstand in de kampioenswedstrijd tegen Eintracht Frankfurt op 5-1. "Wat wil ik nog? Zo langzamerhand probeer je daar achter te komen. Door het er veel over te hebben. Met name thuis is het bijna dagelijkse kost”, aldus Robben. “Mijn vrouw staat volledig achter me. Ik ben dankbaar hoe zij ermee omgaat. Zij weet ook dondersgoed hoe ik ben en hoeveel ik van het spelletje houd.”

Mocht Robben besluiten om te stoppen, dan blijft hij met zijn gezin waarschijnlijk nog een jaar in Duitsland wonen. “Je bent nu tien jaar in München, dat is een behoorlijk lange tijd. Twee van mijn kinderen zijn hier geboren. Alles klopt hier”, vervolgt hij. “Om dan voor mij dan nog een keer een move te maken... Dan pak je wel het hele spul op om misschien één of twee jaar ergens anders heen te gaan.”

Het stoppen met voetballen is een serieuze optie voor Robben. Wat hij dan gaat doen? “Hele andere dingen. Afstand nemen van het voetbal, genieten van andere dingen. Veel meer tijd met mijn gezin doorbrengen”, aldus Robben. “De veiligste optie is stoppen. Op het moment dat je doorgaat, moet je kijken hoe je dat zo goed mogelijk gaat invullen.”

Robben heeft de afgelopen maanden meerdere aanbiedingen ontvangen. “Er is interesse vanuit Nederland en daarbuiten. Ik heb nog met niemand om de tafel gezeten”, aldus Robben, die snel een keuze hoopt te maken. “Of ik een deadline heb gesteld? Ik wil het eigenlijk deze of volgende week bekendmaken. Door mijn blessure heb ik het voor mij uitgeschoven, maar ik mag het nu niet langer voor mij uit gaan schuiven.”


Poll

Welk advies geef jij Arjen Robben?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door selassi 020)

Man man man wat hoop ik dat deze man nog heel even doorgaat. Zodat we nog even kunnen genieten van zijn acties en slimmigheidjes.

22 mei 2019 om 06:46

Ik als liefhebber hoop het ook. Ik gun elke speler een lange carriere waarbij ze zeker op het laatst de tijd kunnen nemen om te genieten. In her geval van Robben hoop ik eigenlijk dat hij stopt. Het lijkt me heel klote om de beste Nederlandse voetballer (van de laatste 15 jaar) nog ergens in het nieuwe seizoen de voorbereiding te starten en dan in november de conclusie te moeten trekken dat het niet meer gaat na een nieuwe blessure (een beetje zoals Stam).

22 mei 2019 om 07:22

Robben moet gewoon stoppen zoals je zegt of die nu bij PSV of Groningen zou gaan spelen, de verwachtingen zouden veel te torenhoog zijn waardoor het alleen maar kan tegenvallen.

Robben moet gewoon lekker afscheid nemen met een laatste seizoen bij de Recordmeister zoals nu en stoppen want zijn lichaam laat het gewoon niet meer toe. Ook al zou ik maar al te graag Robben nog een keer op de flank van PSV zien. Het zou gewoon zo jammer zijn als een van de beste Nederlandse aanvallers ooit een zeer treurig Eredivisie seizoen als afsluiter van zijn carrière zou hebben.

Gezien het feit dat hij ook nog met geen enkele club serieus om de tafel heeft gezeten en hij het binnen een week bekend wilt maken, zegt me gewoon dat hij gaat stoppen.

Man van glas. Prachtige speler, mooie carierre achter de rug. Zouden veel spelers voorbeeld van moeten nemen. Geen geflikflooi in prive leven. Ik hoop dat hij nog een paar seizoenen in de Eredivisie gaat spelen..

Ik wordt er langzamerhand een beetje gezapig van. Hij weet nu echt wel wat hij gaat doen dat veranderd niet voor as maandag hoor. Als er nou nig maanden tussen zaten maar kom op. Wil je voetballen dan ga je voetballen. Wil je kappen dan kap je

Ik denk dat ie gaat genieten en dat hij kiest voor zijn gezin en stabiliteit. Dat is 'm gegund. Om voor 1 jaar je hebben en houwen te moeten pakken...mwah, moeilijk besluit.

22 mei 2019 om 08:06

Hij gaat terug naar nl, Is daar van plan een huis te laten bouwen. Dus denk idd jaartje niks in beieren of naar nl. Maarja blijf je in duitsland zit je nog midden in bayern een jaar lang. Dan wordt afstand doen lastig

22 mei 2019 om 08:37

Dat huis is al af. Als hij zegt dat hij nog een jaar in Duitsland blijft, denk ik dat hij stopt. Zou jammer zijn want hem nog een jaar in de Eredivisie zien zou erg mooi zijn.

22 mei 2019 om 09:09

Laten we hopen dat hij naar psv gaat dan. Ben er zelf niet te enthousiast over omdat hij maar niks duidelijk maakt. Weet ook niet of psv contact met hem heeft

22 mei 2019 om 09:52

Huis is volgend jaar mei pas klaar, dit verklaard ook dat hij nog een jaar in Duitsland wil blijven.

22 mei 2019 om 13:14

Ik woon in Groningen en zie fiets bijna dagelijks langs dat huis en het is zeker nog niet af

22 mei 2019 om 16:01

Weten we dat ook weer Daar gaat hij dus komend jaar nog niet wonen

Die gaat denk ik toch naar Psv, 2 jaartjes moet lukken mits hij niet te vaak geblesseerd gaat raken. Terug naar Nederland. Voetballen en wonen, oude tijden herleven. Ik denk dat hij samen met ziun gezin er wel oren naar hebben.

Ik denk of PSV of hij stopt. Want hij wilt in Duitsland blijven wonen voor zijn kinderen en hij wilt voor de prijzen blijven spelen. Eindhoven - München is een rit die te doen is en bij PSV doet elke jaar mee voor de prijzen. Hij zou trouwens ook naar Sparta Praag kunnen gaan als ik nu naar mijn gegeven redenen kijk...

22 mei 2019 om 08:37

Eindhoven - München is een rit die te doen is? Gaat het goed met je? Is inderdaad te doen in een dag, maar zeker niet elke dag. Minimaal 7 uur rijden enkele reis, zonder stops en geen rekening houdende met verkeersdrukte. Deze optie kan je echt uitsluiten. Robben blijft niet in München wonen en in Eindhoven spelen. Heel misschien dat zijn gezin in München blijft en hij dan alleen zou gaan, maar gezien zijn leeftijd en de wijze waarop hij met zijn gezin om gaat is dat ook niet echt een reëele optie wmb.

22 mei 2019 om 08:39

Denken jullie echt dat Robben gaat rijden? Het is Dennis Bergkamp niet!

22 mei 2019 om 09:07

Goed punt. Desalniettemin lijkt mij bijna dagelijks op en neer vliegen ook niet bevorderlijk.

22 mei 2019 om 08:37

Elke dag trainen in Eindhoven en 1 a 2x per week een wedstrijd, dan zit je elke dag uren in de auto. Dat zie ik hem niet doen hoor. Verwacht eerder dat hij dan, mits hij echt komt, verhuisd naar de omgeving van Eindhoven en heen en weer pendelt tussen München en Eindhoven.

22 mei 2019 om 09:07

haha Eindhoven - Munchen is te doen?
Ja, als je een weekje op vakantie gaat.

Maar als je om 9 uur moet trainen, moet je dus om 01.30 s nachts weg.
Ben je om 1 uur klaar op de club, ben je tegen 9 uur 's avonds thuis.
Ja joh...geen centje pijn.

Nee Augsburg - Munchen..dat is goed te doen. Met wat meer moeite Stuttgart ook nog.

Ik zou zeggen : het is mooi geweest.

Heel makkelijk op te lossen. Gewoon bij Augsburg gaan voetballen. Uurtje rijden vanaf Munchen. Hoef je ook niet te verhuizen.

22 mei 2019 om 10:10

Geen optie. Robben heeft een aantal dagen geleden al aangegeven dat hij alleen voor een club wil spelen die voor het kampioenschap meedoet. Hopelijk komt hij nog lekker 1 à 2 jaar bij PSV voetballen, dan kunnen we in Nederland nog even genieten van zijn klasse.

22 mei 2019 om 13:49

als robben naar psv komt, en hij blijft fit, dan doen jullie zéker mee om het kampioenschap; die schiet echt de hele eredivisie aan flarden.

Hoop dat hij naar NL komt hoe dan ook, zou hem ook graag bij Ajax zien. Maar zoniet desnoods bij onze concurrent PSV oen voor Groningen zou het ook een geweldige boost zijn.

Dit leest eerlijk gezegd alsof hij gaat stoppen

Ik zie hem nog best naar Ajax gaan. En dan De Ligt overtuigen dat hij nog een jaar met superprof Robben kan ballen in de CL en dan met Messi bij Barca.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
M. NeuerKeeper190
R. LewandowskiAanvaller1921
T. MüllerAanvaller194
J. ZirkzeeAanvaller22
C. FrüchtlKeeper00
O. WriedtAanvaller00
S. UlreichKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Bayern München.

1480 fans
Middenvelder, 36 jaar

In de wandelgangen

Zondag 26 januari
Arsenal en Everton hopen allebei James Rodríguez deze maand nog over te kunnen nemen van Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren