Erik ten Hag en Marino Pusic ontvangen Rinus Michels Award

Vrijdag, 17 mei 2019 om

Erik ten Hag is vrijdagmiddag op het trainerscongres in Zwolle gekozen tot beste trainer van de Eredivisie. De trainer van Ajax ontving de Rinus Michels Award en bleef daarmee onder meer Mark van Bommel voor in de prestigieuze uitverkiezing. Marino Pusic, afgelopen seizoen de trainer van FC Twente, werd gekozen tot de beste trainer van de Keuken Kampioen Divisie.

Naast Ten Hag en Van Bommel waren John van den Brom (AZ), Adrie Koster (Willem II) en Maurice Steijn (VVV-Venlo) genomineerd voor de Rinus Michels Award. De ereprijs is een initiatief van vakblad De Voetbaltrainer, dat de verkiezing samen met de KNVB, de Coaches Betaald Voetbal (CBV) en de Vakbond Voetbal Oefenmeesters Nederland (VVON) organiseert. De hoofdtrainers bepalen samen wie uiteindelijk de Rinus Michels Award in ontvangst neemt. Ten Hag volgt Phillip Cocu op, die vorig seizoen werd gekozen tot beste trainer van de Eredivisie.

Marino Pusic werd gekozen tot beste trainer in de Keuken Kampioen Divisie. Hij werd afgelopen seizoen met FC Twente kampioen in de Keuken Kampioen Divisie en bracht de club zodoende terug naar de Eredivisie, maar kreeg desondanks zijn congé. Pusic kreeg in de uitverkiezing de voorkeur boven Wil Boessen (FC Den Bosch), Henk Fraser (Sparta), Mike Snoei (Telstar) en Klaas Wels (TOP Oss) en werd zo de opvolger van Michael Reiziger.

Laurens Knippenborg van hoofdklasser RKZVC uit Zieuwent ontving de Rinus Michels Award voor beste amateurtrainer. Hij bleef Wim Bakering (vv Gomos), Richard Plug (Odin’59), Dogan Corneille (Excelsior Maassluis), Rogier Veenstra (v.v. Goes) en Pierre van den Eeden (Geldrop) voor. Ajax ontving de prijs voor beste jeugdopleiding, voor PSV en Sparta Rotterdam. In het amateurvoetbal viel de academie DVS'33 in de prijzen, waarmee de amateurclub uit Ermelo Excelsior'31 en Quick Den Haag voorbleef.


Poll

Terechte keuze?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door gasselich)

Dik en dik verdiend! Laat Ajax erg constant presteren en ook het voetbal ziet er goed verzorgd uit. Veel spelers zijn ook zichtbaar verbeterd onder zijn leiding.

17 mei 2019 om 16:03

Ik vind het nou niet echt dik en dik verdiend. Hij heeft het prima gedaan, maar ik vind bijvoorbeeld de prestatie van Lukkien bij Emmen of Wormuth met Heracles nog wat meer hebben eigenlijk maar dat is dan mijn persoonlijke mening. Ik zeg hierbij niet dat ik iets tegen Ten Hag heb als winnaar, want het valt zeker te verklaren en is begrijpelijk. Alleen bij Lukkiens Emmen werden ze al vooraf tot gedoodverfde degradant gezien. Ergens in het midden van het seizoen werden ze zelfs weggezet als amateur waarvan merendeel overgewicht zou hebben en niet fit zouden zijn voor het niveau. Daarmee weet hij ze toch in de eredivisie te houden zonder play-offs.

17 mei 2019 om 16:17

Beetje zoals Ajax door Europa gezien werd dus. Lukkien heeft het top gedaan met erg beperkt materiaal en verdient daarvoor alle credits, echter kan er maar eentje deze award winnen en gezien Ajax alle nationale prijzen gewonnen heeft en zelfs tot de halve finale CL is geraakt heeft Lukkien dikke pech dat uitgerekend dit jaar Ten Hag een nog betere prestatie neer heeft gezet.

Ik merk ook dat vele mensen nu ineens zeggen dat het vanzelfsprekend is dat Ajax kampioen is geworden en daar doen ze zowel Ajax als PSV enorm mee tekort. PSV is met een record aantal punten en een doelsaldo van +72 tweede geworden. Het is enorm knap dat Ajax behalve in januari zo enorm constant heeft gepresteerd en enorm zuur voor PSV dat ze met zo'n prestatie tweede zijn geworden.

17 mei 2019 om 16:27

Deze award heeft niks met Europa te maken.

17 mei 2019 om 16:45

Blijkbaar speelt dat (onbewust) toch mee. Van een trainer bij een kleine club is het een prestatie idd knapper dat ben ik met die feedback eens. Maar dan nog geeft ETH het geweldig gedaan.

17 mei 2019 om 18:20

Precies, het is dat jij het zegt. Europees voetbal zou in principe niet mee moeten wegen voor deze prijs.

17 mei 2019 om 18:37

Lukken deed het goed met Emmen maar zet hem niet neer voor de selectie van Ajax dus Ten Hag heeft die prijs meer dan terecht verdiend.

Zwaar verdiend. Had ook niemand anders kunnen zijn natuurlijk. Heerlijk hoe Eth iedereen de mond heeft gesnoerd, tactisch meesterbrein die man!

Logische winnaar. Hoop oprecht dat hij nog een jaartje blijft en er wéér een fantastisch team weet samen te smeden. Ten Hag is in mijn ogen een meester strateeg die, bij de juiste club, veel prijzen binnen kan halen.

Blijft raar dat Dick Lukien niet eens genomineerd was .

17 mei 2019 om 14:54

En John van de Brom wel...

17 mei 2019 om 15:05

Was voor mij de winnaar geweest!

17 mei 2019 om 17:40

Voor mij v Bommel. Zijn geweldige slimheid en de uitvinding van de briefjes waarmee hij iedere tegenstander tactisch totaal overliep. Ten Hag was goed dit jaar, maar v Bommel revolutionair.

17 mei 2019 om 18:39

Van Bommel???? Sinds zijn schoonvader v. Marwijk vertrok tijdens de winterstop, ging het helemaal mis.

18 mei 2019 om 17:04

Hij is overduidelijk sarcastisch.

Waarom wint pusic hem? Het aantal punten is niet geweldig en het spel was ook best matig begreep ik. Het resultaat van top oss is toch veel knapper.

17 mei 2019 om 15:03

Mee eens, Klaas "Klopp" had m verdiend.

17 mei 2019 om 16:18

Maar jij bent voor oss en ik voor twente dus ik vind hem wel verdiend

17 mei 2019 om 15:07

Volgens mij wordt die Pusic enorm onderschat, hoewel ik die KKD niet heb gevolgd. Hij had pas heel laat zn selectie rond, en gewoon met flinke voorsprong kampioen geworden met clubs als Sparta, Jong Ajax, NEC etc ook in de competitie. Maar Twente ontslaat maar weer een trainer, om deze te vervangen met een volstrekt onervaren Spanjaard. Ik moet het nog maar zien.

17 mei 2019 om 15:13

Aadhandgranaat

Dus jij trekt de conclusie dat Pusic enorm onderschat wordt, maar hebt de KKD niet gevolgd? Wauw.

Oja, en Pusic was ook onervaren net als Gonzalo Garcia Garcia.

17 mei 2019 om 15:15

Klopt dat was wel lastig voor hem, maar de grote voorsprong op de concurentie is niet echt aan hem te danken. Clubs als sparta, nec, roda en GAE hebben gewoon keihard gefaald. 69 punten en minder is gewoon bizar laag, dan kan je als twente het kampioenschap ook bijna niet mislopen zou je zeggen.

17 mei 2019 om 15:15

Hoe kun je stellen dat hij wordt onderschat wanneer je het niet hebt gevolgd?
Het was werkelijk waar niet om aan te zien. Dat we kampioen zijn geworden is te danken aan de terugkomst van Brama, de komst van Aitor en de ontwikkeling van Brondeel onder Boschker en Bijen.
Tactisch was er geen lijn in te bekennen. Deze verkiezing lijkt wat betreft de KKD meer op de ranglijst dan dat er naar kwaliteiten is gekeken. Uiteraard is de uitverkiezing van Ten Hag meer dan terecht.

17 mei 2019 om 15:15

Seizoen beginnen met 12 selectiespelers, na 1 jaar gelijk weer promotie met een club die intern nou niet bepaald stabiel is/was en 11 punten voor op de nummer 2. En dit allemaal onder aardig wat druk.

Wil niet zeggen dat hij perse de prijs had moeten winnen, maar zo gek is het toch ook weer niet?

Edit: oh, Aad zei het al haha

17 mei 2019 om 15:54

Inderdaad, dit had klaas wels moeten worden! Met beperkte middelen een fantastisch seizoen draaien en wie weet hoe mooi het seizoen nog word, of met de beste selectie kampioen worden, dat was iedereen gelukt, zeker vanwege de falende concurrenten!

Ook deze prijs is dik verdient! Wat een ultiem seizoen heeft hij beleefd met Ajax. Met fantastisch aanvallend voetbal waar ik als voetballiefhebber heel erg graag naar kijk. Trots!

Dikverdiend en blijf lekker bij ons Erik, al had ik ook vrede gehad met Mark. Hij heeft ook getoverd met mindere middelen.

Maar wie het nog meest verdiende was Lukkien van Emmen, die heeft het grootste wonder gerealiseerd zonder nacompetitie. Maar die man was geen eens genomineerd... 🤔

17 mei 2019 om 14:55

Aangezien ook Europese prestaties worden meegenomen, is er maar een terechte winnaar.

17 mei 2019 om 15:23

Oh oke, dat wist ik niet eens. Thanks voor je toelichting.

Wat een onzin. Wat Dick Lukkien gepresteerd heeft is vele malen moeilijker.

17 mei 2019 om 14:59

Op nationaal niveau snijdt je punt wel hout, gezien Ten Hag voor een competitie van het niveau Eredivisie ook wel een belachelijk sterke selectie had, maar hij heeft ook Europees een historische prestatie afgeleverd.

17 mei 2019 om 15:00

Dick Lukkien heeft een hele goede prestatie neergezet en hoorde zeker genomineerd te worden. Maar als er een trainer is die met leuk voetbal de dubbel pakt én op de drempel van de CL finale komt met een Nederlandse club, is de winnaar bij voorbaat al bekend.

Daardoor lag de lat zo hoog dat Dick Lukkien minimaal in het linkerrijtje moest eindigen om het serieus spannend te maken.

17 mei 2019 om 15:54

Vele malen moeilijker dan de halve finale CL halen? Vele malen moeilijker dan Benfica, Real Madrid en Juventus uit te schakelen en onderweg ook nog even een Knvb beker en een landstitel meepakken?

Dat alles vind je echt een stuk makkelijker dan Nac, Excelsior en de Graafschap voor te blijven in de eredivisie ?

Waarom dan? Zoveel minder is Emmen toch niet vergeleken met Nac, Excelsior en de Graafschap?

Terecht natuurlijk, maar waarom is de trainer van fc Emmen niet genomineerd? Die heeft ook een wereld prestatie geleverd

Met Ten Hag, Pusic en Knippenborg winnen drie mannen uut t Oosten. Zullen de wijzen daar dan toch vandaan komen?

17 mei 2019 om 16:20

Hahah heeft er alle schijn van he, ook nog excelsior 31 uit Rijssen genomineerd

17 mei 2019 om 16:35

Omdat ze voor het eerst in 60 jaar alle 3 deze prijzen winnen? Dat heet toeval.

18 mei 2019 om 00:24

Teetje zou zomaar kunnen kerel, ik heb dan onze wijze Oosterse coach blijft.. 😅

Dik en dik verdiende prijs voor Ten Hag. Hopelijk kan hij deze lijn volgend jaar doorzetten.

Is het toevallig dat de trainers van de duurste selecties winnen of is er een samenhang ?

17 mei 2019 om 15:25

Ja, die hebben het meeste geld om de beste trainers binnen te halen.

17 mei 2019 om 15:26

De trainer van de duurste selectie die beter presteerd dan rijkere teams in een Europese competitie.

17 mei 2019 om 15:27

De selecties van Jong Ajax en Jong PSV waren duurder dan die van Twente. Er is dus geen samenhang.

De beste trainers komen uit het Oosten :-). Pusic dik verdiend. Hij heeft met resultaatvoetbal Twente teruggebracht naar de eredivisie, daar waar Ted van Leeuwen 2 jaar had ingeschat. Het voetbal was echter niet om aan te zien en spelers zijn onder Pusic niet beter geworden maar dat was ook niet zijn opdracht. De eredivisie en financiele situatie vragen echter om een nieuwe trainer met meer oog voor het ontwikkelen van spelers (en hiermee waarde creeeren). Ik begrijp de keuze van een andere trainer, maar Pusic heeft aan zijn opdracht voldaan en is hiermee de terechte winnaar van de Rinus Michels Award.

Moet je in het bedrijfsleven mee komen

Meneer Pusic, bedankt voor het goede werk, target gehaald en zelfs overtroffen!

Bedankt, maar we zoeken toch een ander type manager

En gek genoeg gebeurt dat ook nog...

Ik vind dat de prijs niet automatisch moet gaan naar de trainer die kampioen is geworden. Dick Lukkien en Maurice Steijn hadden hem ook mogen winnen. Ook Adrie Koster. Deze drie trainers hebben ontzettend veel uit hun beperkte ploeg gehaald. Lukkien stond voor een groep die een "camping elftal" werd genoemd. Emmen heeft zonder nacompetitie het overleefd. Daar heb ik veel respect voor.

Kampioen geworden met veruit de beste selectie. Natuurlijk een prestatie, maar die coach van Emmen heeft natuurlijk het onmogelijke gedaan.

17 mei 2019 om 19:14

Beste selecties worden niet altijd kampioen.

Maar de prijs valt wel over te twisten idd. Dat is het leuke van voetbal.

Altijd ontzettend arbitrair dit soort prijzen. Ten Hag speelt qua resultaat in Nederland nagenoeg foutloos met een titel, beker en 120 doelpunten. Lukkien blijft er met FC Emmen rechtstreeks in. Dat vind ik niet minder knap dan wat Ten Hag gedaan heeft. Dus waarom Lukkien niet? Volgens mij heeft PSV dit seizoen heel veel jeugd laten doorstromen en kansen gegeven, terwijl bij Ajax alleen Mazraoui echt nieuw en doorgebroken is. Dan zou ik die prijs aan PSV geven.

17 mei 2019 om 19:10

Jeugd de kans geven is niet een kwaliteit van de manager. Het is iets wat supporters graag zien maar het kwalificeert je niet tot goed. Daarentegen wel mee eens dat trainers van clubs die minder opvallen door bijvoorbeeld prijzen vaak tekort worden gedaan. Lukkien inderdaad, die knakker bij VVV, fortuna die niet in gevaar is gekomen. De wederopstanding van Groningen is ook een prestatie (of deel 1 een wanprestatie) misschien nog wel knapper dan met een topselectie kampioen worden, helemaal als je Europese prestaties buiten beschouwing laat

Beetje raar dat deze prijzen nu al uitgereikt worden. De playoffs zijn nog niet eens afgelopen.

Beste trainer van de 1ste divisie......en word maar zo, zonder pardon', aan de kant gezet door FC Twente.... het kan verkeren.......

Ten Hag heeft het ongelofelijk goed gedaan. Blijft nog wel aan mijn knagen dat zijn 2 laatste wissels tegen de Spurs ronduit slecht waren.... blijft pijn doen. Maar wel een wonder dat wede halve finale speelde.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
4.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller167
L. TraoréAanvaller20
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper160
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger153
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

38 fans
Coach, 49 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles

In de wandelgangen

Zaterdag 14 december
Unai Emery wil niet meteen aan de slag na zijn gedwongen vertrek bij Arsenal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren