Ajax-aanwinst Marin schiet titeldroom Nederlanders aan diggelen

Donderdag, 16 mei 2019 om

Racing Genk heeft zich tot landskampioen gekroond. De ploeg van Philippe Clement pakte donderdagavond een punt bij de uitwedstrijd tegen Anderlecht (1-1) en kroonde zich daarmee tot kampioen. Club Brugge, de enige overgebleven concurrent in de kampioenspoule, verloor namelijk met 2-0 op bezoek bij Standard Luik en kan de formatie uit Genk niet meer achterhalen. Ajax-aankoop Razvan Marin was de beul van Club Brugge met twee treffers. Het verschil tussen de clubs is zodoende opgelopen tot vier punten, met nog een duel voor de boeg.

Anderlecht - Genk 1-1
Bryan Heynen bezorgde Genk de gewenste start door al na elf minuten de openingstreffer aan te tekenen. Yannick Bolasie bracht Anderlecht halverwege de tweede helft op gelijke hoogte. Doelman Danny Vukovic had geen antwoord op zijn ferme kopbal. De lijstaanvoerder speelde de wedstrijd in Brussel professioneel uit en kon na het laatste fluitsignaal aan het kampioensfeest beginnen.

Standard Luik - Club Brugge 2-0
Razvan Marin schoot de kampioenaspiraties van Club Brugge, met Stefano Denswil en Ruud Vormer in de basisopstelling, aan diggelen. De onlangs door Ajax gecontracteerde middenvelder nam zijn verantwoordelijk bij een toegekende strafschop na zeventig minuten spelen en verdubbelde kort voor tijd de voorsprong met een prachtige vrije trap: 2-0. Collins Fai kreeg in de eerste helft al een rode kaart, maar daar kon Club Brugge niet van profiteren. Invaller Arnaut Danjuma Groeneveld kon het tij ook niet meer keren voor de bezoekers.81 reacties (laatste reactie door fionn)

5 goals en 3 assists in de 9 wedstrijden van de kampioens play-off, en dat voor een nummer 6 (positie in het veld). Not bad at all. Hopelijk kan hij deze vorm vasthouden in Amsterdam, goeie speler!

16 mei 2019 om 23:13

Hij is goed maar voor iets meer geld had ajax sander berge kunnen kopen wellicht. Zou de ideale vervanger van de jong kunnen zijn.

17 mei 2019 om 00:25

Erg leuke voetballer inderdaad. Hij heeft iig meer potential op FIFA Volgens mij staat die ook wel in de belangstelling van (sub)toppers in de topcompetities, volgens mij was dat bij Marin niet/minder aan de orde. Hoe dan ook zie ik dit soort aankopen momenteel wel graag: bepalende spelers van grote clubs in vergelijkbare competities.

17 mei 2019 om 01:55

marin oogt op dit moment echt fantastisch kan niet wachten tot hij zich bij de selectie voegt. Brengt ook nóg meer pit en passie in de ploeg, iets wat frenkie van nature wat minder heeft, en hij kan nog een hele hoop leren. Hij is echt nog lang niet uitgegroeid. Kan best zijn dat sander berge ook erg goed is, minder op gelet natuurlijk, maar dit is in ieder geval alles behalve een miskoop.

17 mei 2019 om 08:23

Berge was voor geen geld naar de eredivisie gegaan, die droomt van de Premier League. Je kan dan wel geld genoeg hebben om hem te kopen, die jongen moet ook willen.

17 mei 2019 om 10:31

@fionn

Quote: "berge was voor geen geld naar de eredivisie gegaan, die droomt van de Premier League. Je kan dan wel geld genoeg hebben om hem te kopen, die jongen moet ook willen".

Er is geen betere club dan Ajax om de stap naar de Europese top te maken en deze speler is pas 21 jaar. Dus kan zijn droom juist een reden zijn om naar Ajax over te stappen. Het betreft echter een speler van Genk en die club maakt gebruik van het feit dat Ajax zich solidair heeft opgesteld toen Steven Defour zijn contract via de Wet van 78 dreigde te verbreken. Genk weet dat Ajax geen interesse heeft in spelers die dat doen en maakt daar handig gebruik van door van Ajax veel hogere afkoopsommen te verlangen dan van andere clubs. Dat is ook gebleken toen Ajax interesse toonde voor Leon Bailey. Die is uiteindelijk voor minder naar Leverkusen gegaan dan Ajax wilde betalen. Ook zijn zaakwaarnemer (= zijn vader) dreigde met de Wet van 78 om een transfer naar Ajax af te dwingen, waarop Ajax zich uit de onderhandelingen heeft terug getrokken. Hij kan overigens wel van de PL dromen, maar als de Brexit eenmaal een feit is, gaan voor Europese spelers dezelfde strenge regels gelden als voor niet-Europese spelers waar het het verkrijgen van een werkvergunning betreft. Als zelfs een toptalent als James Rodriguez (real/bayern) daar niet voor in aanmerking komt, is het nog maar zeer de vraag of dat deze speler wel gaat lukken. De Brexit is uitgesteld waardoor hij deze transferperiode nog gebruik kan maken, van de Europese regels die gelden voor een werkvergunning, maar daarna is het met een aan zekerheid grenzende werkelijkheid over met de prest.

17 mei 2019 om 13:06

Quote: Er is geen betere club dan Ajax om de stap naar de Europese top te maken en deze speler is pas 21 jaar.

Is Ajax een betere maatstaf dan Genk voor de Europese top? Natuurlijk maar de kloof is niet zo groot als je denkt. Genk staat net zo goed bekend als een uitstekende opleidingsclub.

Even aangeven waar spelers van Genk zitten: De Bruyne (man City), Courtois (real), Koulibaly (napoli), Bailey (leverkusen), Milenkovic-Savic (lazio), Colley (sampdoria), Castagne (atalanta), Ndidi (leicester), Kabasele (watford).

Het geval Bailey is een geval apart, kijk maar naar de soap met het NT van Jamaica. Volgens mij kloppen je bedragen ook niet. Ajax bood 11 M euro. Bayer heeft (met bonussen) 20 M betaald.

Over Brexit: de Britse regering heeft op dit moment nog geen enkel idee hoe het beleid er voor Europeanen gaat uitzien (en als Ier volg ik dit op de voet) dus hoe jij dit al weet is me een raadsel.

Het verhaal Rodriguez was trouwens toen hij nog bij Envigado speelde en geen international was ... dat is een hele andere situatie dan Berge die al 12 caps voor Noorwegen heeft en die, zelfs al moet hij een werkvergunning aanvragen, wel aan de voorwaarden voldoet.

Genk de terechte kampioen. Hele seizoen de allerbeste geweest. Dacht dat het nog spannend zou worden de laatste weken maar mij raadselachtig hoe brugge van 10 man niet heeft weten te winnen.

Niet te geloven dat Brugge verliest terwijl het 1 uur met 1 man meer speelt .

16 mei 2019 om 23:02

1 man meer? Boucaut speelde anders gewoon mee met Standard. Heb je die afgekeurde goal gezien? Heb je gezien hoe Standard maar fouten mocht maken en schoppen en ellebogen uitdelen zonder dat Boucaut ingreep? Het leek Atletico Madrid wel. Is altijd hetzelfde liedje met die gek van een Preud'homme. Ben ergens wel blij dat hij uit Brugge weg is. Maar met een correcte scheidsrechter kan je deze overdreven aggresiviteit in de hand houden. Je moet kordaat fluiten, en geel geven en als ze blijven uitdelen, rood. Niet alles laten passeren en hen uitnodigen om nog meer de grens op te zoeken.

Ik heb altijd van voetbal gehouden maar de laatste weken walg ik er echt gewoon van. De Vars beslissen hier gewoon over het kampioenschap. Ja Racing Genk speelt een fantastisch seizoen en proficiat daarvoor aan Clement, de Conde en co maar dat deed Club Brugge ook. In de reguliere competitie was het dit jaar iets minder met pijnlijke uitschuivers tegen Beveren, Waregem en Charleroi maar dat was omdat de focus op de Champions League lag, waarin we het heel goed gedaan hebben en zelfs de evenknie waren van Dortmund en Atletico. In de play-offs waren we ook gewoon steengoed, dit toch tegen de 5 beste ploegen van Belgie. Er zit dit jaar geen Oostende of Lokeren in Play-Off 1.

Toch heeft Club Brugge 19 op 27 in Po1, een goed rapport. En in de 3 wedstrijden waarin we puntenverlies lijden, is er telkens bij een gelijke stand een cruciale beslissing onterecht in ons nadeel. Daar waren alle analisten en zelfs Gumienny en Verbist het over eens. Er is zo'n theorie dat het geluk in je voordeel en nadeel op het eind van het seizoen in evenwicht is, maar ik stel vast dat we in play-off 1 maar liefst 5 cruciale beslissingen in ons nadeel hebben gekregen, en slechts eentje in ons voordeel (een penalty die we dan ook nog misten en sowieso niet doorslaggevend was geweest). En dan zwijg ik nog over de reguliere competitie waar ook enkele bizarre dingen gebeurd zijn. Maar dat gaat maar over halve punten, dus kan ik nog door de vingers zien. In play off 1 telt echter elk punt zwaar door en als men dan 6 punten steelt... Tja. Dan wordt het moeilijk om kampioen te worden.

Grappig genoeg hadden de Clubfans nog voorspeld dat Boucaut Genk wel aan de titel zou helpen, en zo geschiedde. Hij keurt bij een 0-0 stand een zuiver doelpunt af. In Genk krijgen we onterecht een penalty tegen. In Antwerp verdienen we 2 zuivere penalty's, waar iedereen het unaniem over eens is, maar krijgen we er geen. Daar stel ik me toch vragen bij. Dat ze voor een te harde tackle eens geel ipv rood trekken, heb ik nog geen probleem mee, dat zijn soms moeilijke fases die afhangen van interpretatie. Maar al die overduidelijke fouten in het nadeel van Club Brugge stel ik me toch vragen bij. Vooral omdat het telkens met Pots, Bellon en Boucaut in de hoofdrol is. Zijn ze gewoon zwaar incompetent of is er meer aan de hand... ? Je mag dit niet insinueren want dan ben je een Calimero enzovoort, maar we hebben de afgelopen maanden wel gezien dat het Belgisch voetbal zo corrupt is als de pest. En met de dingen die ik zie, lijkt het alsof nog maar het topje van de ijsberg ontdekt is. Controleer maar eens de bankrekeningen van Tim Pots en Kris Bellon. En gebruik volgend jaar toch verdorie eens Russen of Grieken of whatever als Var. Maar geen Tim Pots meer. Nooit meer. Niet Trossard of Samatta maar Tim Pots heeft Genk persoonlijk kampioen gemaakt.

Het is zuur dat we niet op onze waarde geklopt zijn. Vanaken, Diatta, Malinovskyi, Trossard, Verschaeren of Carcela had de ster van po 1 moeten worden. Maar helaas eiste de VAR telkens de hoofdrol op. Dan kregen we de maandag na de wedstrijd telkens excuses in de krant van Johan Verbist ("club verdiende een strafschop", "club mocht geen strafschop tegen krijgen)". Wauw, daar zijn we vet mee. We lopen een titel en 30 miljoen euro in de Champions League mis.

En ja, ik weet dat heel Belgie voor sympathieke underdog Genk supporterde en zal zeggen dat het sowieso verdiend was en de beslissingen niet doorslaggevend waren, maar Brugge was dit seizoen helemaal niet de mindere van Genk. Dat zag je ook in de onderlingen confrontaties terug. Twee zeges voor Brugge, 1 gelijkspel en 1 nederlaag (maar hoe was die wedstrijd verlopen als Racing Genk bij een 1-1 stand geen onterechte penalty mee kreeg??? ) Heel frustrerend, vind ik. Als we op onze waarde geklopt worden zoals door het Anderlecht onder Ariel Jacobs met oa Suarez en Mbokani kan ik er mee leven, maar niet op deze manier.

En dat een scheidsrechter vroeger een fase niet goed beoordeelde omdat het allemaal zo snel gebeurde, kon ik nog mee leven. Maar dat men nu over alle technologie beschikt en er toch overduidelijke fouten gemaakt worden waar gans Belgie het unaniem over eens is, gaat mijn petje te boven. En dan zwijg ik nog over de ronduit amateuristische kinderziektes. De ene keer werkt de verbinding met de VAR niet, de andere keer beschikt de VAR niet over het juiste beeld omdat er te weinig schermen zijn. In het 1ste seizoen konden we dit misschien nog door de vingers zien, maar nu moet het toch beter. In de Champions League zien we hoe dit systeem een meerwaarde kan vormen als het goed toegepast wordt. Maar in Belgie is het weer 1 grote, misselijkmakende klucht.

Nou ja, toch proficiat aan Genk voor hun goed seizoen. Ben benieuwd of ze erin zullen slagen om jongens als Maehle en Samatta te houden. Denk dat Berge en Trossard sowieso wel vertrekken. En hopelijk keert Clement terug door de grote poort. Al verdient Leko eigenlijk wel een contractverlenging. Club Brugge zal er een hele kluif aan hebben om Wesley te vervangen, die toch wel super belangrijk is. Hopelijk lozen ze jongens als Vossen, Poulain en Amrabat, en ze moeten verdorie eindelijk eens een goede keeper halen. Horvath is veruit de minste keeper van de top 6, en Letica is al helemaal een clown.

16 mei 2019 om 23:16

Genk haalde ook 19 op 27 in PO 1. Voor de rest hou ik mijn reactie beetje korter dan die van u....

17 mei 2019 om 00:46

Ik ben het niet met je eens. Genk was gewoon beter. Het spel vond ik vaak ook niet aan te gluren dit seizoen... En Leko die maar in zijn eeuwige 4-4-2 bleef voetballen in PO1 om maar resultaat te blijven halen... Nee ik zie graag iemand anders dan Leko en een nieuwe spits komen. Dit jaar vond ik het eerste seizoenshelft van Aken echt geweldig maar die kakte later wel een beetje in. Vormer viel mij tegen behalve in de PO toen werkte hij wel weer hard. Brugge kende veel pech en tegenslagen maar al hadden ze al het geluk van de wereld gehad dan hadden ze nog niet van Genk mogen winnen. Genk heeft dit seizoen leuker en beter voetbal gespeeld. Ik hoop dat het volgend jaar het jaar van Danjuma wordt of Vanaken en dat er eindelijk eens een echte doelman wordt aangekocht.

17 mei 2019 om 04:17

Wat een weengedrag, kan alleen uit Brugge komen zoiets. Alleen maar klagen en naar hun tegenslagen kijken alsof alleen zij benadeeld zijn het hele seizoen. Slaapwel. Forza Racing. Ik heb net gevierd.... en morgen weer.

17 mei 2019 om 08:54

Afgekeurde goal: Openda duwt met zijn handen duidelijk in de rug van de Standard-verdediger om ruimte te maken voor zichzelf en staat dan vrij om die bal binnen te koppen. Dat is gewoon een fout. Als die goal zo door Standard wordt gemaakt is je eerste zin: Heb je die goedgekeurde goal gezien?

17 mei 2019 om 09:06

Kom op man, Genk is toch de terechte kampioen?
Er zijn ook fases in de reguliere competitie in jullie voordeel, of wil je zeggen dat dat Bocaut omgekocht is? Een Verhaeghe reactie?

Genk was beter en had mooier voetbal.

Maar dat calimero gedrag zie je ook bij jullie voorzitter en trainer. Of hoe Leko tegen Clement tekeer ging na de 2-1.

Blij dat Genk kampioen is...

18 mei 2019 om 19:02

Fionn

Neen. Ex scheidsrechter Stephane Breda en analist Peter Vandenbempt zeiden gisteren ook in de media dat dit onterecht was. Openda doet helemaal niks, op die manier kan je 3 op 5 doelpunten afkeuren. Lachwekkend van onze vriend Boucaut. Ik kom met argumenten en feiten, jij met onzin. Van Jim en Jenz verwacht ik niet meer, jou schat ik wel hoger in.

De VAR was gewoon man van het seizoen en dat is betreurenswaardig. Nu, de frustratie is al deels weg, en ik ben al veel optimistischer gestemd. Volgend jaar wordt Brugge kampioen, misschien wel met brugesboy Philippe Clement aan het roer...

18 mei 2019 om 19:08

Neen Jenzz, Genk was niet beter. De media maakt dat er graag van want het ganse land juichte voor sympathieke underdog Genk. Snap ik wel. In het buitenland zou men het Valencia of Tottenham ook meer gunnen dan Real Madrid of Man U. Feit is echter dat Brugge in de onderlinge confrontaties beter was en Europees beter was. Dit zijn feiten. Probeer het ook eens ipv 'Genk voetbalde mooier en Calimero'. En in PO 1 was Brugge ook beter dan Genk, en met degelijke scheidsrechters in PO 1 hadden we meer punten dan Genk had gepakt en dus ook kampioen geworden...

Heerlijke vrije trap van Marin. Hopelijk gaat hij dit doortrekken bij Ajax. Gefeliciteerd Genk!

Hele mooie vrije trap. Geen idee of ie dat vaker doet maar zo ja dan heeft Schone concurrentie

16 mei 2019 om 22:31

Heb hem dit seizoen ook al een fantastische vrije trap zien scoren! Jullie hebben echt een goeie speler binnen gehaald. Weet niet wat die heeft gekost maar denk dat veel subtoppers in Duitsland en Spanje hebben liggen slapen..

16 mei 2019 om 22:37

12.5 miljoen euro heeft hij gekost.

16 mei 2019 om 22:39

+- 10 miljoen dacht ik. Ik ben benieuwd. Veel positieve geluiden over hem. Laat maar komen zou ik zeggen.

16 mei 2019 om 23:21

Als Ajax een Frenkie De Jong wou binnenhalen (en zo haar speelstijl behouden), hadden ze Sander Berge van Genk moeten kopen. Een echte beest, veel nuttiger dan Marin, op scoorvermogen na. Echt een kopie van Frenkie, had hij nu in Ajax gezeten zou hij 60-65 mil waard zijn.

17 mei 2019 om 00:20

Ik vind Berge helemaal niet zoveel lijken op Frenkie. Berge is een stuk verdedigender, qua dribbel lijkt Marin veel meer op Frenkie dan Berge.

16 mei 2019 om 22:43

Die keeper van Brugge had die bal wel mogen pakken hoor. Doet verder niets af aan het feit dat deze jongen een goede trap heeft.

16 mei 2019 om 23:23

Die bal zwiept nog naar de hoek...ik denk ook dat hij hem veel centraler verwachtte. Gewoon een prima schot van Marin, niets om aan te merken.

16 mei 2019 om 23:03

Concurrentie? Hopelijk is het komend seizoen toch wel klaar voor Schöne.

Hele slechte wedstrijd van Genk je zag dat ze gewoon vol stress zaten maar wat een seizoen speelde zij, oogstrelend voetbal echt geweldig om naar te kijken! Dik verdiend! Normaal volg ik Belgisch voetbal niet, dit jaar ook 2x naar Genk gaan kijken door hun geweldige voetbal wat ik ook normaal nooit doe en de enige terechte kampioen!

Die tweede goal van Marin (vrije trap) was spectaculair. Schone heeft er een concurent bij voor de vrije trappen. Marin gaf op het einde ook een hele goede voorzet om in te koppen. Ik heb alleen het einde gezien, weet dus niet hoe Marin gedurende de hele wedstrijd was.

Is die Maehle niet wat als rechtsback voor Ajax? Is nog jong en ook vrij goed volgens mij.

16 mei 2019 om 22:59

Die Maehle zie ik wel bij een absolute topclub vertrekken. Als niet dit seizoen, dan volgende seizoen, na een glansprestatie in de Champions League. En hij kan ieder tempo aan, een ongelooflijke conditie en snelheid.

16 mei 2019 om 23:02

Jammer, Ajax heeft wel behoefte aan een goede rechtsback..

16 mei 2019 om 23:31

Die is nog niet weg. Ajax kan hem nog altijd proberen te halen (waarschijnlijk rond de 20mil), ze hebben nu iets meer de "topclub" en "ontwikkelingsclub" statuut dankzij hun Champions League parcour and de zelfopgeleide spelers. Al is de vraag natuurlijk of Maele verdedigend veel kan bijleren door de oppermachtigheid van Ajax in de competitie (en of hij niet meteen naar een top 5 subtopper wil). Persoonlijk denk ik dat hij in een ploeg als Leverkusen of Monchengladbach veel kan bijleren op verdedigend en fysiek vlak.

17 mei 2019 om 00:23

Jaa Mazraoui en Veltman. Aan 2 die het uitstekend hebben gedaan in CL heb je niet genoeg, met Dest en Timber als aankomende talenten.

17 mei 2019 om 00:51

Ik denk niet dat echt hogerop komt met een Veltman en Mazraoui. Ze doen het beide inderdaad prima, maar Mazraoui mag wat mij betreft sowieso op het middenveld gaan voetballen. Als je dan zo'n Maehle haalt, verkoop je hem na een jaar of 2 door voor het drievoudige en laat je Dest of Timber proberen een basisplaats te veroveren.

17 mei 2019 om 07:38

Meer kopen! terwijl je selectie vol is. Achterlijke ideeen van de ajax supporters. WE blijven een opleidingsclub. Ruimte voor Dest en Timber dus, naast Veltman, Mazraoui en 3e rechtsback Kristensen die echt gewoon 1 van de 8 beste Rb's in Nederland is.

16 mei 2019 om 23:03

Maehle gaat binnen een paar jaar bij de betere backs in Europa zijn ben ik vrij zeker van.

Aanvallend is die geweldig en een loopvermogen om u tegen te zeggen. Juist defensief is er veel ruimte voor verbetering.

Fantastisch! We hebben die titel echt verdient, misschien niet bij deze match maar zeker over heel het seizoen gezien. Hoop echt dat we de ploeg en Clement kunnen houden! Ook mooi dat Brugge het zelf verknalt. Het applaus van de Anderlecht fans was ook mooi, die kunnen echt uitpakken volgend jaar met Verschaeren! Maar dit jaar is van ons!

17 mei 2019 om 00:25

Blijft als ik het hier in NL lees toch niets over? Berge, Malinovskyi, trossard en Samatta gaan allemaal weg.

Ik zou zelf nog steeds voorstander zijn van een Beneliga. Mits goed opgezet, kan dit leiden tot een flinke boost qua niveau.

Genk wel verdiend kampioen, maar Brugge werd ZWAAR benadeeld door de scheidsrechters en VAR, al heet de PlayOffs door.

Desalniettemin, proficiat Genk!

16 mei 2019 om 23:06

VAR-busje op slot en sleutel weggooien zoals Eric Goens in Sports Late Night zei.

17 mei 2019 om 04:23

Eric Goens de Brugge supporter lol, wij hebben zelfs een var gehad waarbij het systeem niet werkte een helft en een goal niet telde daardoor. Stop met dat gedrag dat het alleen bij jullie het fout ging. Precies Napoli.

ik heb die Verschaeren zien spelen, die kan wel wat zeg!! Pas 17 of 18 ook? Nieuwe lichting van de Belgen ziet er zeker niet verkeerd uit hoor!

16 mei 2019 om 23:16

17 dacht ik. Zeer knap hoe hij op zo'n jonge leeftijd quasi heel Anderlecht op de sleeptouw neemt!

17 mei 2019 om 00:04

Verschaeren, Doku, Saelemaekers, Kayembe, Lokonga, Amuzu, Delcroix (en wellicht ook Collasin en Leoni) zijn toch wel de jonge namen met potentie die kunnen/moeten doorbreken bij Anderlecht komende jaren.

Denk dat Marin Frenkie snel zal doen vergeten, echt een geweldige speler die ook nog veel scoort en kansen creërt

16 mei 2019 om 23:27

Dan heb jij niet goed naar Frenkie gekeken. Wat een geweldige speler. Die vergeet je niet zo snel.

Ben blij voor de genkboys, als limburger dus wereldburger gun ik ze het van harte.

Wat ik zo merkwaardige aan de Belgische competitie vind.. Je kan soms beter 7e eindigen dan 5e of 6e als je plaatsing voor de EL wilt gaan halen? Normaliter eindigt een club die 7e eindigt wel boven de ploegen onder hem, daar de nummer 6 juist vaak onder de rest boven hen eindigt.. Maar 5 en 6 houden niets over? Maar iemand die 14e is geëindigd zou een EL ticket kunnen bemachtigen? Best gek toch? Beetje alsof de winnaar van de playoffs in Nederland dan met FC Emmen gaat uitmaken wie de EL ticket pakt.

16 mei 2019 om 23:56

Qua inkomsten is het een kleine ramp om playoff 2 te spelen, er is amper aandacht en je speelt nog een finale tegen nr 4 van playoff 1 dus je bent verre van zeker van Europa. Elke club speelt liever playoff 1 en 6e eindigen dan Europa league te halen via pl2

17 mei 2019 om 00:01

Vanaf nummer 7 tot 15 speel je een nacompetitie van twee poules, aangevuld met tweedeklassers. De winnaars van de poules spelen een tweeledig duel waarvan de winnaar doorstroomt naar een duel met de nummer 4 (of is het 5) van de playoffs. De winnaar van die onderlinge confrontatie krijgt dan een EL-voorronde ticket. Dusja, het kan dat een team dat hele tijd tegen degradatie gespeeld heeft er met een EL-ticket vandoor gaat. Of een tweedeklasser.

Playoff 2 is een miskleun en sinds kort denkt men er over na om het hele systeem aan te passen of volledig om te gooien.

17 mei 2019 om 01:15

Sinds dit seizoen spelen de winnaars 1 duel, thuis bij de finals die het hoogste eindigde in de reguliere competitie. Normaal gezien spelen ze dan tegen de nr 4, maar omdat de bekerwinnaar mogelijk geen Europese voetbal mag spelen wegens 'Propere Handen', is er mogelijk een Europees ticket vrij, dus speelt de PO2 winnaar tegen de nr5 denk ik. (Enkel dit seizoen)

2de klassers (nr 2, 3 en 4) spelen mee in PO2 en kunnen in principe Europa League spelen, al mag Union, die dit seizoen nog hun poule kunnen winnen (1 punt minder dan leider Kortrijk met nog 1 match te gaan), geen Europa League spelen wegens geen licentie. Nog nooit won een 1b'er (2de klasser) haar poule, maar zelfs al slagen ze er in en verslagen ze ook de nr 4 van PO1, beschikken ze niet altijd vd geldige licenties om Europees te spelen, het is gewoon een graadmeting met de 1ste klassers en financieel interessant voor een 2de klasser.

Verder ben ik het ook mee eens dat ze de hele po2 systeem moeten verbeteren.

17 mei 2019 om 13:11

Het hele probleem is dat Play-off 1 best wel een goed idee is maar dat niemand een goed systeem heeft gevonden voor die andere 10. En dan gebeuren er dus experimenten die soms zo belachelijk zijn dat het onnozel wordt.

Beste traptechniek...ben benieuwd wie de vrije trappen gaat nemen volgend seizoen

Ja jongens, kampioen! Kut dat ik nog de nick van de judas heb, z'n vertrek was het beste wat ons overkwam want wat een prulspits. Gewoon ons beste kampioensteam ooit. Gewoon beter dan met De Bruyne. Zo compleet, zoveel mooie wedstrijden gezien. Maehle, Malinovskiy, Berge, Heynen, Ito en vooral Gano. Klasbakken!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Dinsdag 12 november
Tottenham Hotspur komt in januari met een bod van tussen de vijftig en zestig miljoen euro op Lorenzo Pellegrini. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren