Update: Staf FC Twente compleet na melding van twee versterkingen

Zondag, 26 mei 2019 om 17:25Robin Bruggeman • Laatste update: 17:33

Gonzalo García García is de nieuwe hoofdtrainer van FC Twente. De promovendus maakt donderdagmiddag via de officiële kanalen bekend dat de Uruguayaan de opvolger wordt van de onlangs ontslagen Marino Pusic. García García, die dit seizoen de rol van assistent-trainer vervulde, heeft voor een jaar getekend in de Grolsch Veste.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Een goede keuze van FC Twente?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

70 reacties (laatste reactie door laurens e)

Twente is in ieder geval consequent. De assistent van de assistent van de assistent van de assistent van de assistent.

16 mei 2019 om 16:52

Sad but true...

16 mei 2019 om 16:53

Worden ze hier beter van?

16 mei 2019 om 17:34

Helaas is daar geen speld tussen te krijgen. Kennelijk (en logischerwijs) is er zelfs geen geld om een trainer aan te trekken. Ik ben hier absoluut niet blij mee, maar ik denk dat dit de enigste optie was.

16 mei 2019 om 19:19

Maar nu een keer geen assistent die de zaaddodende trainersopleiding van de KNVB heeft gevolgd, maar die van Spanje. Dat kan nog wel eens positief uitpakken.

16 mei 2019 om 21:13

Ach, elke trainer moet ergens beginnen en Ted is lovend over hem. Een zeer ervaren coach heeft Twente mede laten degraderen dus wat is wijsheid?

Zolang hij maar gaat voor aanvallend, leuk voetbal. Dan wil ik hem best een kans geven. Mits er een ervaren assistent naast komt te staan.

16 mei 2019 om 16:57

Pusic is beschikbaar..

16 mei 2019 om 17:48

Als Pusic zijnde zou ik me wel vies genaaid voelen. Ontslaan worden omdat je geen kwaliteit zou hebben afgeleverd en dan nemen ze je assistent aan met bijna 0 ervaring.

16 mei 2019 om 17:51

Ironisch genoeg is Pusic zelf ook op die manier in het zadel gekomen.

16 mei 2019 om 17:54

Nou, weet ie ook hoe Hake en Verbeek zich gevoeld hebben! Pusic heeft bij die 2 vertrekken ook geen schone handen...

16 mei 2019 om 18:25

Klopt. Ook Alfred Schreuder is op die manier trainer bij Twente geworden. FCT is op het moment een groot trainers kerkhof. Had gehoopt op een ervaren trainer met een meer jarig plan om de hele club naar een hoger niveau te trekken maar dat is schijnbaar in dit stadium nog niet mogelijk

16 mei 2019 om 17:45

Is het belangrijkste volgend seizoen niet degradatie ontlopen. Leuk voetballen lijkt mij prio 2.

26 mei 2019 om 19:22

Nou, dit zijn niet de ‘ervaren’ assistenten waar je op hoopte gok ik...

Whut? Niet verwacht. Iemand die meer info over hem heeft?

16 mei 2019 om 16:56

Gonzalo Garcia Garcia heeft enkele jaren in Nederland gevoetbald. Ik dacht bij Heracles. Een technische aanvallende middenvelder met een fluwelen techniek, was wel redelijk grillig. Al trainer weet ik niet veel over hem.

16 mei 2019 om 17:10

Bij FCG kende hij zijn hoogtijdagen. Was een leuke speler. Categorie Overtoom Armenteros en nog van een dozijn leuke subtop voetballers. Kwam altijd als voor de camera heel nuchter over, maar dat noemen we mediatraining. Ik vertrouw Ted maar denk eerder dat Fred gewoon te duur is waarom anders asissenten hele tijd.

16 mei 2019 om 17:12

Rutte is nu 'gratis' adviseur bij Twente. Bij een eventuele functie als hoofdtrainer denk ik dus niet dat de prijs een ontzettend grote rol zou hebben gespeeld

16 mei 2019 om 17:38

De club heeft nog steeds flinke schulden en is nog bezig met het afbetalen van minstens twee (inmiddels) oud-trainers. De kans is dus wel degelijk enorm groot dat er simpelweg geen geld was om een trainer van buitenaf aan te stellen. Ik zou niet weten waarom je anders iemand zonder ervaring hoofdtrainer maakt bij een club met een situatie vergelijkbaar als die van FC Twente.

16 mei 2019 om 17:39

De club heeft geen rooie cent, dus de kans is erg groot dat dit de enigste mogelijkheid was. Buiten het feit dat Garcia-Garcia in Nederland gevoetbald heeft, was hij in 2017-18 assistent bij Esbjerg en in 2018-19 assistent van Pusic bij FC Twente.

Jeetje, Marino ontslagen voor de volgende volledige gok.

Op hoop van zegen.

Misschien Van Wonderen weer erbij op de bank?

Wij hebben een zeer slecht ervaring met assistent trainers hoofdtrainer maken. Noem ze maar op Schreuder, Pusic in mindere mate Janssen en Hake. Kan me dus ook niet voorstellen dat dit wel goed uit gaat pakken. De beste man heeft een jaar naast Pusic gezeten op de bank en heeft er samen met hem aan bijgedragen dat we zaad dodend voetbal voorgeschoteld hebben gekregen. Maar ik laat me graag verrassen door het vriendje van Ted. Kww.

16 mei 2019 om 17:07

Garanties krijg je niet.. met verbeek dacten we de "toptrainer" te hebben die ons terug zou brengen naar de subtob. De rest is historie. Laat me graag verassen. Dit kon al wel een voorteken zijn voor de (spaanse?) vijver waar Ted zit te vissen..

16 mei 2019 om 17:33

Dan was je destijds erg optimistisch, want het enigste wat ik hoopte was dat Verbeek FC Twente erin zou houden. Van de subtop was ook destijds geen sprake.

16 mei 2019 om 18:11

Toen verbeek instapte was het zo slecht nog niet.. bij de aanstelling zat een meerjarenplan om twente terug te brengen naar de subtop. Niets optimitisch volgens mij..

16 mei 2019 om 18:39

Toen Verbeek instapte stonden we er al slecht voor en kregen we bovendien de topclubs en een aantal subtoppers nog. Verder was dat meerjarenplan vooral idyllisch en niet gebaseerd op de werkelijkheid.

Een club in de huidige situatie gaat niet zomaar binnen drie jaar weer richting de subtop. Momenteel moet je gewoon blij zijn als je erin blijft en dat zal de komende jaren niet anders zijn. Dat was ook zo geweest als de club niet was gedegradeerd.

Van wat ik begrepen heb zaten hij en Pusic dit seizoen niet op één lijn betreft manier van spelen. Pusic ging, terecht, voor resultaatvoetbal waar García graag mooier voetbal had wille zien. Voordat er bijdehand gereageerd gaat worden... Ja, het doel was kampioen worden. Dat wilde García ook. Ted stond achter de denkwijze van García, en kent hem natuurlijk ook als van Esjberg. Vandaar dat de keuze vrij snel gemaakt was. Hopelijk komt er wel een ervaren assistent bij.

16 mei 2019 om 16:58

Inderdaad hopen op een ervaren assistent al heb ik vertrouwen in Garcia. Met het juiste materiaal en de juiste denkwijze kan het voetbal weer worden zoals we het allemaal graag zien.

16 mei 2019 om 17:31

Er is maar 1 logische verklaring voor het hoofdtrainerschap van Garcia-Garcia en dat is een enorm gebrek aan financiele middelen. Zo simpel is het eigenlijk gewoon.

17 mei 2019 om 00:11

In de eredivisie verwacht ik geen geweldig voetbal,beter gaan ze voor resulaat. Maar goed, pusic moest er sowieso uit blijkbaar dus dan krijg je dit soort rare beslissingen

Compleet wilde gok, maar in ieder geval een goedkope.

Dat gaat de eerste trainer die zijn ontslag gaan krijgen in het nieuwe seizoen. Ga daar nu alvast geld opzetten!

16 mei 2019 om 17:57

Voetbalblogger jij kent zo te horen zijn trainerskwaliteiten. Jammer dat je FC Twente niet ingelicht hebt.

16 mei 2019 om 20:17

Heel eerlijk, de meerderheid zal in eerste opzicht er zo over denken. Daar ben ik ook bij. Ik hoop dat de club hem tijd geeft en in elk geval één seizoen laat trainen. Twente heeft al weinig geld te besteden en als een gedeelde van dat geld ook nog weg moet aan ontslagen trainers, blijft er al helemaal niks over.

Als je niet wist dat hij assistent bij FC Twente was, is dit het meest random nieuwtje van vandaag. Best wel cult, Gonzalo Garcia Garcia hoofdtrainer van FC Twente. Voelt als drie jaar geleden dat hij bij FC Groningen en Heracles rondliep.

Als je het over vergeten Eredivisie-spelers uit het vorige decennium hebt, dan kom je dus uit bij namen als Garcia Garcia, Jeroen Heubach, Jungschlager, Kolkka en dat soort figuren.

16 mei 2019 om 17:10

ik genoot wel van hem bij Heracles. Werkte hard en combineerde dat met een uitstekende techniek voor de begrippen van Heracles. Ben heel benieuwd wat hij kan brengen! Voelt inderdaad alsof hij twee jaar geleden nog opm de velden rond liep.

16 mei 2019 om 17:12

Komt omdat hij 3 jaar geleden inderdaad nog actief was bij Heracles als speler. Daarna assistent trainer geworden bij Esjberg (gehaald door ted van leeuwen), waarna 1 jaar assistent bij Twente (gehaald door ted van leeuwen) en nu dus hoofdtrainer.

Ted neemt een groot risico, maar als het goed uitpakt is Ted de held. Laten we niet te snel oordelen, het kan ook goed uitpakken (kijk naar Danny Buijs bij Groningen en Van Bronkhost bij Feyenoord).

16 mei 2019 om 17:28

Danny Buijs werd met de grond gelijk gemaakt en heeft het geluk dat FC Groningen versterkingen gehaald heeft in de winterstop. Verder zijn de situaties niet te vergelijken, want FC Twente heeft geen rode cent en dan is het heel risicovol om een zeer onervaren coach voor de groep te plaatsen.

16 mei 2019 om 20:30

Hij schijnt dit jaar veel bezig zijn geweest met Aitor, en dat heeft erg goed uitgepakt. Ik begreep van een aantal die regelmatig trainingen kijken, dat ze niet ontevreden zijn over deze keus. Ik kan er niks van zeggen, dus hoop dat het goed uitpakt.

Kan iemand mij vertellen of Garcia Nederlands spreekt? Hij heeft namelijk een redelijke tijd kn Nederland gespeeld maar is natuurlijk niet zelf Nederlands

Wat een verschrikkelijk wanbeleid weer bij onze club pff dan nog liever pusic ook al heeft die ons het hele jaar verschrikkelijk voetbal laten zien!

16 mei 2019 om 18:13

Welke trainer houdt Twente gegarandeerd in de eredivisie? Daarnaast staan trainers echt niet in de rij om nu bij twente in te stappen..

Dit is op sportief gebied echt een groot risico en het vertelt mij vooral dat er echt geen rooie cent is. Garcia-Garcia is namelijk alleen een jaar assistent geweest op het tweede niveau van Denemarken en een jaar op het tweede niveau van Nederland. Dat is wel heel erg weinig ervaring en ik zou niet weten op basis waarvan dit een geschikte kandidaat zou zijn.

Had ik zeker niet zien aankomen. Vraag me af of dit nu echt zo'n verbetering is tov Pusic. Lijkt erop dat Rutte dus toch niet beschikbaar was.

16 mei 2019 om 17:41

Fred Rutten is zeer geliefd bij de achterban. Buiten het feit dat het afbreukrisico heel erg groot is voor hem (zie bijvoorbeeld Verbeek) denk ik ook dat Fred Rutten voor FC Twente niet te betalen is.

16 mei 2019 om 18:58

Hij zou er zo maar eens naast kunnen gaan zitten als ervaren man of achter de schermen. Fred wordt wel erg vaak gespot in Hengelo op het trainingscentrum, net als van García is Ted van Leeuwen ook groot fan van Fred.

16 mei 2019 om 19:20

Dan was Rutten hoofdtrainer geworden met Garcia-Garcia naast zich en als Rutten een officiele functie bij dit FC Twente had geambieerd, zou hij die allang gehad hebben.

Rutten blijft denk ik gewoon achter de schermen actief tot z'n volgende avontuur. Geen verplichtingen, geen afbreukrisico en hij kan zo vertrekken als hij wil.

Dat hij dus als adviseur veel in Hengelo is zegt niets. Hij woont (ik meende) in Overdinkel en dat is maar een dik kwartiertje rijden richting Hengelo en Enschede.

16 mei 2019 om 20:31

Rutten blijft betrokken bij de club als adviseur, en gaat zich deels met de jeugd bemoeien.

Met het salaris dat Twente kan aanbieden is er gewoon geen enkele trainer die geen gokje is, een goede ervaren trainer haal je niet zo maar, kijk maar naar Verbeek.

Ben benieuwd. Wordt een cruciaal jaar waarin we waarschijnlijk voor ieder punt moeten strijden. Dan maakt een gok als deze me nerveus... Dat het maar een contract van 1 jaar is straalt ook niet ontzettend veel vertrouwen uit

Ik hoop dat dit goed uitpakt voor de Tukkers. Maar heb behoorlijk wat bange twijfels. FC Twente heeft juist nu behoefte aan een doorgewinterde en gepokt en gemazelde trainer die de club de komende jaren stap voor stap terug kan brengen op het niveau waar de club gezien zijn rijke internationale voetbalhistorie thuishoort. Je zou daarbij kunnen denken aan trainers als Ron Jans en Maurice Steijn. Het zou mijns insziens logischer zijn als Gonzalo Garcia Garcia eerst een of twee seizoenen op eigen benen trainer coach van een ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie zou worden..

Alles valt of staat met goede spelers en daar is Ted eindverantwoordelijk voor. Verbeek was een ervaren trainer was ook brandhout. Pusic komt nog uit het tijdperk dat het een klerebende was, het zogenaamde technische hart. Keer fris iemand voor de groep niets mis mee. Lijfsbehoud is de doelstelling. Zal ook een teken zijn dat naast de drie huidige Spanjaarden nieuwe Spaanse spelers komen. Spaanstalig en Nederlandstalig snap de gedachte op zich. Net als met Buys bij Groningen hoeft het niet verkeerd uit te pakken, zeker niet met een ervaren assistent ernaast. Vraag me alleen af of de geringe ervaring niet een probleem wordt als het de eerste 10 potjes minder zou gaan. Persoonlijk liever type Preud’Homme gezien, maar of dat haalbaar is?

16 mei 2019 om 18:29

Preudhomme niet haalbaar? Als Twente met een selectie van 8 jongens wil voetballen dan is ie haalbaar. Tuurlijk is die niet betaalbaar voor Twente, net als Jans

16 mei 2019 om 18:55

Een type zei ik ook. Een type...betaalbaar...waar heb Je het over.

16 mei 2019 om 18:42

Trainers van het kaliber Preud'homme zijn onbetaalbaar en zij zitten niet te wachten op dit FC Twente. De omstandigheden zijn verre van ideaal en degradatie is niet alleen de doodsteek van de trainer, maar van de hele club. Daar zitten alleen de trainers op te wachten die onder normale omstandigheden nooit zo'n kans zouden krijgen, zoals een Pusic en nu Garcia-Garcia.

16 mei 2019 om 18:59

Kaliber en type...begrijpend lezen blijft lastig.

16 mei 2019 om 19:23

Mijn fout, las er iets te snel overheen. Dat neemt niet weg dat er duidelijk geen geld is voor een trainer van buitenaf. Geen enkele club zou Garcia-Garcia naar voren schuiven als er geld was voor een hoofdtrainer.

16 mei 2019 om 19:30

Daarom benaderen ze Lukkien, die is niet van buitenaf namelijk

17 mei 2019 om 14:15

Dat bleek complete onzin te zijn. Lukkien is helemaal niet benaderd door FC Twente...

Hahaha dit is toch die luie Uruguayaan met die fijne techniek bij Groningen? Hoop dat ie als trainer meer uit zichzelf haalt

Gelukkig even een ander onderwerp dan de uitgekauwde viering van het kampioenschap van Ajax in Amsterdam. Zucht! Met dit soort doorgezopen festiviteiten heb ik persoonlijk helemaal niets. Ook niet als het om het kampioenschap van b.v. clubs als Psv, Feyenoord of AZ zou gaan. En zelfs niet als het (wishfull thinking) het landskampioenschap van mijn eigen club zou betreffen. Hoewel dat al weer 60 jaar geleden is

Ik hoop zo dat hij iemand is die geen angsthazen voetbal speelt.
Niet bang is voor het gebruiken van jeugd, wat noodzakelijk is in de huidige
financiële situatie van Twente. Boven al met logische wissels komt.

Onder Pusic is niemand beter geworden, hebben zijn wissels nooit
positief impact gehad op het spel. Speelde we bovendien elke wedstrijd
met 9 of 10 man. Is er geen enkele jeugdspeler betrokken.

Ik weet dat het fout is, maar voor mij belooft dit weinig goeds. Je ziet de grap
assistent van assistent van assistent van assistent van assistent, maar zo is
het wel. Pusic zag het spel van Verbeek en deze man het spel van Pusic.
Je zou kunnen zeggen dat hij heeft kunnen leren hoe het niet moet, maar
dat hadden zijn voorgangers ook moeten zien.

16 mei 2019 om 20:37

Drommel en Bijen zijn onder Pusic natuurlijk wel drie keer zo goed geworden als ze waren. Ook Jari heeft in mindere mate een ontwikkeling doorgemaakt. En dat zijn ook nog eens bijna alle spelers die we een stap hebben kunnen zien maken, want de rest was nieuw. Verder helemaal met je eens.

16 mei 2019 om 21:56

Ik denk dat je de ontwikkeling van Drommel meer kan toeschrijven aan Boschker

17 mei 2019 om 16:10

Als het aan Pusic lag speelde Bijen helemaal niet.
Drommel misschien, al zal Boschker er ook mee te maken hebben.
Oosterwijk had onder elk andere trainer waarschijnlijk niet eens
op de bank gezeten.

Wat een soap...Pusic moet weg maar de assistent wordt hoofdtrainer? Gillend van verbazing naar huis met de afkoopsom...Pusic misschien wel de nieuwe trainer van de Graafschap..tis een Doetinchemmer

17 mei 2019 om 07:11

Afkoopsom?? De man staat op non actief......

Twente betaalt aan Cambuur een afkoopsom voor Dennis vd Ree.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.AZ3115
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
V. ČernýAanvaller166
DaniloAanvaller1611
Q. MenigAanvaller146
J. DrommelKeeper160
D. RotsAanvaller20
D. DumićVerdediger70
T. EbuehiVerdediger160
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

Nederland
1 fan
Coach, 49 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 16 januari
Olympique Marseille heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Arek Milik, maar is nog niet rond met Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren