Frenkie de Jong: ‘Moeilijk om dat te beloven, maar ik sluit het niet uit’

Dinsdag, 14 mei 2019 om

Frenkie de Jong speelt woensdagavond tegen De Graafschap zijn laatste officiële wedstrijd namens Ajax. De middenvelder vertrekt na dit seizoen voor een bedrag van maximaal 86 miljoen euro naar Barcelona en heeft zich voor de komende vijf jaar aan de Spaans landskampioen verbonden. De 22-jarige middenvelder laat dinsdagavond via de officiële kanalen van zijn club echter weten mogelijk in de toekomst ooit nog eens terug te zullen keren bij Ajax.

“Het is moeilijk om dat te beloven, want niemand kan in de toekomst kijken. Wat ik wel kan zeggen, is dat echt van Ajax hou, het een fantastische club vind en het heel erg ga missen. Ik sluit het niet uit, dat zeker niet”, vertelt hij. De Jong maakte in september 2016 zijn officiële debuut namens de Amsterdammers en groeide daarna uit tot een belangrijke speler.

Dit seizoen reikte hij met zijn club tot de halve finales van de Champions League en zette hij met de winst van de TOTO KNVB Beker en de landstitel een kroon op zijn periode in Amsterdam: “Ik heb een fantastische tijd gehad bij Ajax. Ik heb het vaker gezegd: ik ga elke dag met superveel plezier naar de club. De kwaliteit die we hebben, de groep die we hebben en hoe de jongens persoonlijk zijn is fantastisch.”

De Jong verbond zich in januari al aan Barcelona en even gingen er geruchten rond dat zijn nieuwe club er vanuit commercieel oogpunt de voorkeur aan zou geven dat hij met ‘Frenkie’ op zijn rug zou gaan spelen. Zo ver lijkt het echter niet te gaan komen: “Het rugnummer is nog niet zeker. Dat is nog even afwachten. De naam wordt gewoon De Jong als het goed is.”


Poll

Denk jij dat Frenkie de Jong in de toekomst terug zal keren bij Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door njfromvol)

Kom maar terug naar Willem II, kunnen wij ook nog van jou genieten in Tilburg! 😉

14 mei 2019 om 22:18

Ik zou dat echt veel mooier vinden. Daarna lekker bij WII aan de coaching beginnen om dan over te stappen naar Ajax. Maar dit gezwets is even 20jr vooruit kijken...haha

14 mei 2019 om 22:28

Laat we hem eerst zien schitteren in Barça. Hoop wel echt dat Valverde weg gaat want die speelt volgen jaar gewoon met vidal rakitic en busi weer.. middenveld met frenkie arthur en busquets lijkt me veel leuker om te zien. Alenaen Puig als in vallers. Pfff een middenveld vol talent. Maarja dan wel Valverde er uit

14 mei 2019 om 22:32

in een middenveld met Frenkie, Arthur en Busquets zit letterlijk nul scorend vermogen. dat lijkt me niet ideaal

14 mei 2019 om 22:38

Klopt zeker als Messi stopt werkt dat totaal niet. Kroos, Modric en Casemiro is precies hetzelfde. Ronaldo weg dan heb je niks aan zo’n middenveld.

14 mei 2019 om 22:41

Precies net zoveel scorend vermogen als Xavi, Iniesta en Busquets dus. Moet je inderdaad niet willen..

14 mei 2019 om 22:44

Xavi, Iniesta en Busquets was ook vrij weinig tot geen scorend vermogen, maar echt slecht zou ik ze niet durven noemen Arthur, Frenkie en Busquets lijkt me wel een lekker middenveld hoor, als je voor de 3 posities ervoor kunt kiezen uit Messi, Suarez, Dembele, Griezmann, Coutinho en Malcom heb je over scorend vermogen verder weinig te klagen ook denk ik.

14 mei 2019 om 23:33

@origineel

Iniesta was een speler met diepgang ook die voor een verrassingselement kon zorgen en er af en toe een steekpass uitgooide. met Busquets, Frenkie en Arthur heb je 3 controleurs staan die nooit mee naar voren gaan en ook geen aanvallers vrij voor de goal zetten. je speelt dan met geen enkele aanvallende middenvelder

14 mei 2019 om 22:40

Nog niet genoeg van hem genoten? Toch 10+ mil aan hem overgehouden

14 mei 2019 om 23:46

Haha bedoelde ook meer als speler. Qua financiën heeft die ons inderdaad al genoeg gebracht!

Zou mij niks verbazen als hij ooit eens richting Feyenoord trekt. Nu misschien ondenkbaar, maar begreep dat een groot gedeelte van zijn familie voor Feyenoord is en hij vroeger ook wel een zwak voor de club had. Over 10+ jaar natuurlijk.

14 mei 2019 om 22:18

zo'n robin van persie scenario doet haast niemand. ik geloof er ook niet in. meeste toppers houden het voor gezien of gaan in t buiten europa cashen

14 mei 2019 om 23:22

Frenkie gaat ruim 10m per jaar verdienen dus na 8 jaar Barcelona hoeft hij niet meer te cashen denk, dat scheelt.

14 mei 2019 om 23:22

75-80 miljoen in 5 jaar (dan is hij pas 27 jaar). Als hij dan nog buiten europa moet cashen is hij niet slim met zijn centjes omgesprongen.

14 mei 2019 om 22:19

Van waar heb je dat? Dat "begreep" is natuurlijk wel heel zwak, om dat zo maar even te roepen...

14 mei 2019 om 22:24

Is toch geen geheim? Dat is talloze interviews voorbijgekomen. Ben gewoon te lui om te zoeken.

14 mei 2019 om 22:30

Ah okee, dan heb ik dat even gemist. Komt natuurlijk gewoon vaker voor dat een speler bij een bepaalde club speelt maar de familie een andere club een warm hart toedraagt.

14 mei 2019 om 22:34

Frenkie komt uit Arkel uit een fanatiek Feyenoord gezin idd. Zijn vader is nog steeds fan en kent een kennis van mij. https://regio-voetbal.nl/nieuws/frenkie-de-jong-op-weg-naar-eerste-profcontract

15 mei 2019 om 11:07

Zou ik toch wel graag een bron willen, want ik weet enkel dat zijn familie fervente Feyenoordsupporters zin en dat hij als enige een Ajacied was. Ook bij het Wags filmpje op Youtube (zie Tfrisuzs9zo) met zijn vriendin Mikky (haar familie is ook compleet voor Feyenoord maar heeft wel seizoenskaart van Ajax dit jaar om Frenkie te kunnen zien) word aangegeven dat Frenkie al zijn leven lang Ajacied is. kortom ik heb enkel bronnen waarin duidelijk aangegeven word dat Frenkie als 'buitenbeentje' van de familie als enige altijd Ajacied geweest is.

15 mei 2019 om 11:13

@de.theking daarin staat dat het een Feyenoord gezin is. Betekend niet dat ze allen ook Feyenoordsupporter zijn. Nederland is een democratisch land, echter zijn er in het land ook zat republikeinen en ander volk. En een feyenoord-pyjama... of dat waar is staat er niet want dat word niet gezegd door Frenkie, en ook als het waar is zegt het niets... mijn broertje sliep vroeger onder een Ajax dekbed maar is toch echt een grote Feyenoordsupporter (seizoenskaarthouder, probeert alle andere wedstrijden ook te pakken). Ligt er net aan wat je ouders je geven of welke richting ze je opduwen. De meeste worden tenslotte toch voor de club die je ouder(s) aanhangt. En in zijn geval waren zijn ouders (en de rest van de familie) Feyenoorders, dus als hij Feyenoordpyama zou hebben gehad kan dat daar mee te maken hebben. Of het is gewoon een algemene voetballiefhebber. Zo staat er op dumpert ook een foto van Van Persie (toch een échte Feyenoorder) die een Ajaxvaantje op zijn muur heeft hangen.

14 mei 2019 om 22:20

Hij had de kans naar Feyenoord te gaan en deed dat niet, denk (en hoop) dat ie nu meer met Ajax heeft

14 mei 2019 om 22:58

Je kan niks in het leven uitsluiten. Zie o.a Cruijff. Maar Frenkie heeft helemaal niks meer met Feyenoord ondanks dat zijn familie daar wel voor is. Ik zie Frenkie alleen ooit bij Feyenoord terechtkomen als die 34+ is en niet goed genoeg voor Ajax of PSV is.

14 mei 2019 om 23:53

Of niet goed genoeg voor Ajax of Willem II. Hij is nu immers ook blij dat Willem II zoveel geld aan hem verdient.

14 mei 2019 om 23:31

Zie ik niet gebeuren. Lees je niet wat hij zegt. Hij houd echt van Ajax. Dan haal je zo'n streek niet uit. In Nederland zal hij voor Ajax of Willem ll voetallen.

15 mei 2019 om 09:09

Als de Amsterdammer der Amsterdammers op voetbalgebied voor Feyenoord kan kiezen dan kan iemand uit Arkel dat ook.

15 mei 2019 om 05:34

Feyenoord had hem waarschijnlijk voor 5 miljoen verkocht net als Van Persie destijds. Creatieve en frêle spelers lijken het daar altijd moeilijker te hebben namelijk omdat ze niet voldoen asn het oude adagium van ‘mouwen opstropen’ en fysiek spel. Een niet onaanzienlijk deel van de fans ziet liever Clasie, Karsdorp, Van Gobbel etc.

Grappig dat dit de reactie wordt die ergens over 10 jaar wordt aangehaald

14 mei 2019 om 22:26

En wat wordt er dan aangehaald? Dat die dus niks beloofd heeft. Beter dan die spelers die nog even een witvoetje willen halen bij de fans en dat de fans dan inderdaad daar hoop op gaan vestigen.

Hopelijk komt hij ooit terug. Is het niet als speler dan als trainer / beleidmaker. Zou mooi zijn als deze succesvolle groep op een moment het stokje overneemt en zorgt voor oud voetballers die teruggeven aan de club

Gewoon een mooie nuchtere opmerking zoals we inmiddels van Frenkie gewend zijn. Geen valse beloftes, geen harde afwijzing, dikke prima wat mij betreft.

Wat ga ik deze speler ontzettend missen bij Ajax. Niet alleen omdat het een geweldige speler is, maar ook vanwege zijn positieve uitstraling.....zal echt als een leegte aanvoelen in het begin.

Ben echt benieuwd naar zijn carrière. Hij is een potentiële gouden bal winnaar. Kijken hoe hij het gaat doen bij Barcelona.

Barcelona durft wel zeg, 86 miljoen voor een speler die zelfs tegen Tottenham moeilijk had laat staan de top van Europa, ben benieuwd of hij al die hoge verwachtingen waar gaat maken.

14 mei 2019 om 23:24

Ach hou op, speelde met middelmaat medespelers Duitsland en Frankrijk weg. Met Ajax vervolgens Bayern, Real en Juventus.. Laat staan met wereldklasse spelers om je heen.

Vraag me af of je aan een 33 jarige Frenkie nog veel hebt. Hij kan risico in zijn spel leggen omdat die mega snel is, zowel met als zonder bal. Als ie dat kwijt raakt verliest ie wel veel van zijn kwaliteiten. Maar later we niet op de zaken vooruit lopen en hem de komende jaren aanschouwen in het shirt van Barcelona. Ik ga denk ik elke wedstrijd kijken

ik dacht dat hij niet kon beloven nooit naar zijn echte, eerste liefde -Feyenoord- over te stappen ...

Krijg je weer zo'n PR verhaaltje ...

15 mei 2019 om 00:20

Voortschrijdend inzicht, je eerste liefde hoeft immers niet per se je beste te zijn

15 mei 2019 om 17:11

Helemaal eens, maar je hebt er wel vaak leuke herinneringen aan (maar dat is wel heel persoonlijk, denk ik)

Ach Frenkie toch. Zorg er is nou maar voor dat je een mooie carriere maakt en kom dan terug als een legende. Dit soort verhalen slaan wat mij betreft nergens op.

Tuurlijk gunnen we Frenkie wel zn transfer en financieel is het voor Ajax ook een goeie deal, maar ik denk dat het beter was geweest om nog een jaar bij Ajax te blijven.

Hij speelt eigenlijk pas 1 seizoen vast in de basis en nog 1 jaar langer rijpen en ervaring opdoen in de CL met Ajax maakt hem beter en constanter.

Wie gaat wijken voor Frenkie bij Barcelona. Vidal?, denk het niet. Rakitic?, denk het niet. Piqué? niet aan de orde? Busquets? niet waarschijnlijk. Messi? hoeven we het niet over te hebben.

Kortom, van basis bij Ajax naar banken bij Barcelona kan ik geen vooruitgang noemen.

Al kost ie 86 mio, dat is bij Barca geen garantie dat je dan ook speelt.
De zoveelste die te vroeg vertrekt naar het buitenland.

Net als Kluivert dit jaar zal Frenkie volgend jaar ook nog wel eens denken wat had ik het eigenlijk toch goed bij Ajax

15 mei 2019 om 01:37

Ik denk dat Messi gaat banken zodra Frenkie aan het seizoen begint haha... Rakitic gaat weg dus ik denk dat ze Frenkie eerst rustig gaan brengen...

15 mei 2019 om 01:48

Denk niet dat Barca een speler zal kopen van 86 miljoen om hem als bankspeler te gaan gebruiken. Voor zulke bedragen zullen spelers altijd de kans krijgen en vanuit daar aanzien hoe het loopt. Naar mijn mening werkt een middenveld met Vidal en Busquets samen opgesteld niet, te verdedigend voor een club als barcelona die het juist van het middenveld moet hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV138
2.Ajax128
3.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper50
D. BlindVerdediger50
N. MazraouiVerdediger50
AntonyAanvaller53
Q. PromesAanvaller51
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

217 fans
Middenvelder, 23 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Barcelona 4 0 0 0
2019/2020 Barcelona 29 2 2 1
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
2017/2018 Ajax 22 0 2 0
2016/2017 Ajax 4 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

TOTO‘s tips: De eerste Clásico van Ronald Koeman als trainer van Barcelona

Zaterdag wacht voor de voetballiefhebbers één van de grootste wedstrijden op aarde: El Clásico. Dat beide teams nauwelijks voor elkaar onder doen in dit affiche blijkt wel uit de historische cijfers....Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren