FC Twente heeft nieuwe hoofdtrainer in vizier na ‘pijnlijk’ vertrek Marino Pusic

Woensdag, 8 mei 2019 om

Dinsdag maakte FC Twente bekend dat men afscheid neemt van Marino Pusic, die de club naar de titel in de Keuken Kampioen Divisie loodste. “De club en Marino zitten niet op dezelfde lijn betreffende de voetbalfilosofie en de uitvoering daarvan”, aldus technisch directeur Ted van Leeuwen. Naar verluidt ziet FC Twente in assistent Gonzalo Garcia-Garcia de opvolger van Pusic.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door sirius)

Is er iemand die meer weet over Garcia-García? Wat voor speelstijl hanteert hij?

Na het opstappen van Fred Rutten bij Anderlecht was ik er overigens van overtuigd dat hij bij Twente zou tekenen. Ik zou dat ook nog steeds een hele goede 'fit' vinden.

8 mei 2019 om 11:11

In het verleden heeft Fred het heel goed gedaan, maar de laatste jaren valt het toch allemaal wat tegen. Ik weet niet of het dan een zelfde verhaal als met Verbeek wordt. Daar werd ook al jaren om geroepen maar uiteindelijk was het toch best teleurstellend.
Geen idee wat Garcia-García voor trainer is, maar zelf vind ik het wel bijzonder als iemand assistent is geweest en het niet goed liep dan opeens hoofdtrainer wordt.

Ik hoop in vedergeval voor Twente dat ze komend seizoen niet meteen weer degraderen. Zal mooi zijn als ze langzaam weer een subtopper kunnen worden.

8 mei 2019 om 11:13

2017 assistent trainer bij Esbjerg en nu bij Twente. Wel een risico onervaren trainer. Maar wie weet gaat hij verrassen.

8 mei 2019 om 12:31

Als voetballer vond ik Garcia-Garcia een schitterende speler om naar te kijken, iemand die altijd naar de creatieve oplossing zocht en niet bang was om risico in zijn spel te leggen. Als dat enigszins een voorbode is voor zijn stijl als trainer, staat Twente veel moois te wachten. Maar goed, we hebben het al ontelbare keren gezien: een spelerscarriere geeft totaal geen garantie voor latere trainerscapaciteiten.

8 mei 2019 om 13:29

Vergeet nooit meer toen hij bij Groningen die ene bal die hard en hoog aankwam in 1x dood legde op zijn wreef

8 mei 2019 om 13:27

Ik bezoek zelf geen trainingen, maar afgelopen jaar schijnt hij als assistent veel bezig te zijn geweest met Aitor. Heeft zijn vruchten afgeworpen moet ik zeggen. Maar hoe hij het zou doen als hoofdverantwoordelijke... Geen idee

En de soap gaat door.... neem nou een ervaren kerel!!

Garcia wordt ook als grof vuil weggezet in no time.

8 mei 2019 om 11:01

Dat denk ik ook! Waarom niet Fred Rutten?

8 mei 2019 om 12:39

Die wil niet, blijft lekker adviseur.

8 mei 2019 om 12:29

Ik zou zeggen zet er wat ervaren mensen bij. Twente moet weer bouwen en begint op 0, dus wat mij betreft kan daar ook een trainer bij die op 0 begint. Het gaat in de eerste seizoenen meer om teamspirit en onbevangeheid dan om ervaring en resultaatgerichtheid. Daarnaast denk ik dat het goed is als iedereen wat ingetogerer wordt in hun oordeel en vooral op Ted vertrouwt. Simpelweg omdat er ook weinig anders op zit...

8 mei 2019 om 12:41

Opzich geen gekke gedachtengang nee. Had zelf ook gehoopt op een wat meer ‘gevestigde naam’ die ook wat ervaring heeft met het vechtvoetbal dat er waarschijnlijk van moet gaan komen de eerste paar jaren. Aan de andere kant, ik neem aan dat García García ook iets minder aan looneisen heeft, ook niet onbelangrijk

Volgens mij is er in de afgelopen 6 jaar geen trainer geweest die het wel goed deed volgens de fans.

8 mei 2019 om 11:14

Was toch behoorlijk verbaasd toen Hake werd ontslagen. Ging gewoon redelijk en na zijn ontslag is het heel hard achteruit gegaan.

8 mei 2019 om 11:20

Ik ook. Er werd veel onder supporters gemord en de band tussen Hake en de spelers zou niet goed zijn, maar hij presteerde uitstekend met het materiaal wat er toen liep. Ook toen was er geen geld voor echte versterkingen/

8 mei 2019 om 11:27

Uitstekend gepresteerd? Volgens mij viel dat wel mee.
Niet dat ik het terecht vond dat Hake ontslagen werd (het lijkt mij een hele aardige vent) maar naar mijn mening was het destijds ook beter voor het team en de club dat er een andere trainer zou komen.

8 mei 2019 om 14:09

Hake was sinds zijn aanstelling zonder enig idee aan het voetballen. Hij had prima materiaal, zeker vergeleken met wat er nu loopt, maar was niet in staat een echt elftal neer te zetten. Kijk de statistieken er daarbij op na en je kunt niet anders dan concluderen dat Hake niet geschikt was. Maar ja.. daarna kwamen we van de regen in de drup..

Ik denk, die komen met een goede vervanger. Komen ze met de assistent van Pusic. Die gaat toch de zelfde stijl hanteren als zijn voorgangers. Ik dacht er komt iemand die zekers met jeugd kan en wil werken. Deze man heeft alleen de tactiek van Verbeek en Pusic gezien. Dan krijg ik echt het gevoel van Schreuder die na Mcclaren de zelfde tactiek speelde. Dit is niet waar ik als fan op zit te wachten. Winnen of verliezen is voor mij niet bepalend, maar redelijk tot goed aanvallend voetbal wel. We wachten er nog steeds na 5 of 6 jaar..

8 mei 2019 om 11:24

Mcclaren speelde vooral de tactiek van schreuder, Mcclaren was meer de ‘manager’ en Schreuder en van Wonderen waren meer verantwoordelijk voor de tactiek. Dat zei Brama laatst bij de tafel van Kees.

8 mei 2019 om 13:30

Ik betwijfel of hij dezelfde stijl hanteert. Intern was er juist ontevredenheid over de voetbalvisie. We gaan er al op vooruit als er überhaupt een visie achter zit, haha

Klinkt nog wel visieloos hoor. Lijkt geen idee achter te zitten.

Welk voetbal wil je spelen? Ga je als club leunen op je opleiding of ga je vooral scouten en spelers kopen (dat laatste heeft twente in de problemen geholpen maar dit geheel terzijde). Waar wil je over 5 jaar staan? Ga je vooral talenten halen of wil je spelers die in het hier en nu iets toevoegen? Dan haal je vervolgens een trainer die qua mentaliteit bij je club past en aansluit bij je visie.

8 mei 2019 om 11:51

De visie staat vrij helder hoor. Twente wil attractief, aanvallend, voetbal spelen voor de 25.000 toeschouwers die 2-wekelijks op de tribunes zitten.

Bleuming is vorig jaar teruggekomen als scout en is samen met van Leeuwen als korte termijn oplossing bezig de tering naar de nering te zetten. Houdt in dat er vooral gekeken wordt naar buitenkansjes die zonder transfersom kunnen worden binnengehaald. Dat kan onder contract en op huurbasis zijn. Doel voor volgend jaar zal zijn: handhaven in de Eredivisie en extra geld verdienen door verkopen goed presterende spelers (voorbeeld is Aitor).

Daarbij wordt er met een deel van het geld van de Noabers (14 mln) flink geã¯nvesteerd in de jeugdopleiding die als gevolg van de reorganisaties compleet op zijn gat lag. Ook zal Heracles een flink stuk meer gaan bijdragen bij deze gemeenschappelijke opleiding. Vanuit daar zullen de spelers die in het verleden uit de goede opleiding kwamen weer gaan zorgen voor een goede basis om als subtopper mee te spelen in de eredivisie.

Overigens heeft spelers kopen Twente niet per sé in de problemen geholpen. Als je kijkt naar de opbouwfase voor de hoogmoed (jaren tot het kampioenschap) werd er strategisch ingekocht en werd er ook veel geld verdiend daarmee. Spelers als Elia en Arnautovic zijn daar 2 goede voorbeelden van.


8 mei 2019 om 15:56

Maar nu noem je eigenlijk het plan voor de lange termijn op. De subtop is momenteel nog erg ver weg en ik vraag me af hoeveel FC Twente uberhaupt kan investeren in zaken als de jeugdopleiding op korte termijn. Er waren flinke tekorten, dus veruit het meeste geld zal naar de schulden gaan.

Stop er nu eens mee om assistenten hoofdtrainer te maken. Komt weinig goeds van!

De assistent trainer maken van je net ontslagen trainer, dat is toch raar? Iets met voetbal visie?

1+1=2. Is meegekomen met Van Leeuwen en word nu dus hoofdtrainer , dit is met de aanstelling van Van Leeuwen al afgesproken lijkt zo. Succes voor volgend seizoen maar heb er een hard hoofd in.

Een Oud-Heraclied als trainer van Twente, moet niet gekker worden.

8 mei 2019 om 15:45

Wat is er zo vreemd aan? We hebben het hier niet over een clubicoon, maar over een oud-voetballer die in totaal slechts anderhalf jaar bij Heracles heeft gezeten.

Opmerkelijk..kan goed uitpakken maar lijkt erop dat er toch geen geld is...

Ik heb geen idee wat ik ervan moet vinden. Ik snap goed dat er geen geld is, maar om nu aan te komen met een zeer onervaren trainer is naar mijn mening een groot risico voor een club die niet meer mag degraderen.

Volgend seizoen staat er alweer een compleet andere ploeg en dan moet je wel zeker weten dat je een coach voor de groep hebt die daar een geheel van kan maken. Ik kan best geloven dat Gonzalo Garcia Garcia een leuke voetbalvisie heeft, maar op dit moment komt er bij FC Twente veel meer kijken dan alleen het vermogen om een visie te implementeren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
K. NakamuraAanvaller134
R. ZekhniniAanvaller131
Q. MenigAanvaller60
J. DrommelKeeper160
J. BrondeelKeeper20
P. BijenVerdediger120
J. LatibeaudiereVerdediger41
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

Nederland
1 fan
Coach, 48 jaar

In de wandelgangen

Zondag 15 december
Mocht Josep Guardiola Manchester City volgend jaar verlaten, dan is een terugkeer bij Barcelona een realistische optie. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren