FC Twente viert feest en keert na één seizoen terug in Eredivisie

Maandag, 22 april 2019 om

Het pijnlijke verblijf van FC Twente in de Keuken Kampioen Divisie blijft beperkt tot één seizoen. De Tukkers kroonden zich maandagmiddag tot kampioen na een 0-0 remise tegen Jong AZ en keren daardoor terug in de Eredivisie. Concurrent Sparta Rotterdam verloor met 2-0 van Jong PSV en kan Twente in de laatste twee duels niet meer achterhalen. De spelers en de technische staf worden dinsdagavond om 20.00 uur gehuldigd bij het stadion.

In een uitverkochte en kolkende Grolsch Veste was het recept simpel: alleen een overwinning zou volstaan om kampioen te worden zonder daarbij afhankelijk te zijn van het resultaat van concurrent Sparta. In de eerste minuut ging het echter al bijna mis na een foutje in de verdediging van de thuisploeg. Een inzet van Tijani Reijnders werd ternauwernood van delijn gehaald door Twente. Na tien minuten kwam de ploeg van Marino Pusic opnieuw goed weg, nadat Joël Drommel een belangrijke redding verrichtte op een schot van Jamie Jacobs. Aan de overzijde verprutste Aitor Cantalapiedra de eerste serieuze kans voor de thuisploeg.

Twente had het zichtbaar lastig met de nummer achttien van de Keuken Kampioen Divisie. Na 26 minuten hadden de Enschedeërs echter op voorsprong kunnen komen, toen Jari Oosterwijk opdook voor het doel van Joey Roggeveen. Uit een lastige hoek schoot de aanvaller tegen de doelman van AZ op. Voor rust bleef het zodoende bij 0-0. Twente was nog wel op kampioenskoers, daar Sparta ook nog niet had gescoord op bezoek bij Jong PSV, maar het spel liet veel te wensen over. In de tweede helft was de uitvoering ook onvoldoende, maar de kampioenskoorts nam toe nadat vanuit Eindhoven de tussenstand van Jong PSV – Sparta (1-0) doorkwam.

Twintig minuten voor tijd maakte Maxim Gullit, de zeventienjarige zoon van Ruud Gullit en Estelle Cruijff, als invaller zijn debuut bij AZ en in het betaald voetbal. De verdediger had genoeg te doen in de slotfase, want Twente voerde de druk op. Peet Bijen leek de Tukkers zeker naar de titel te koppen, maar zijn inzet vloog rakelings langs de paal. Langzaam maar zeker werd echter duidelijk dat het kampioenschap Twente niet meer kon ontgaan, omdat PSV op 2-0 kwam en Sparta verder moest met tien man. Na Sparta, DWS en AZ is Twente de vierde club ooit die kampioen werd in de Eredivisie en op het tweede niveau van Nederland.


Poll

Denk je dat FC Twente zich volgend seizoen wel handhaaft?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

163 reacties (laatste reactie door patrick070)

Proficiat met het kampioenschap Twente!

22 april 2019 om 16:48

Ook van mij van harte gefiliciteerd aan alle Tukkers met een Twentehart! Het is jullie gegund! 🍻

22 april 2019 om 19:32

Bedankt

Dik verdiend ze zijn weer terug op de plek waar ze horen

22 april 2019 om 16:34

Met dit team en dezelfde coach horen ze er dus niet thuis. Hebben dit seizoen nog geen fatsoenlijke wedstrijd gespeeld en dan hebben ze ook nog een coach die een beetje theatraal staat te juichen. Hij moet zich kapot schamen dat Twente nu pas kampioen is en daar is hij verantwoordelijk voor. Elk willekeurig persoon met dat 'heilige' papiertje had deze prestatie gehaald. Ik zie Twente volgend seizoen dan ook gewoon weer degraderen. NAC degradeert naar alle waarschijnlijkheid, maar FC Twente zal dit gat gaan opvullen.

22 april 2019 om 16:52

Ja met dit team en met deze coach heb ik er ook een hard hoofd in. Dat geeft niet: de club heeft denk ik voldoende aantrekkingskracht voor spelers en de selectie zal er volgend seizoen ongetwijfeld behoorlijk anders uitzien. Voor nu is het dus volstrekt voorbarig om degradatie volgend jaar te voorspellen. Van harte gefeliciteerd Twente en de twentefans!!! Volgend jaar mooi weer Heracles tegen Twente! Groeten van een Heraclied

22 april 2019 om 16:58

Nou, ik vind dat Sparta er met een op het oog betere selectie ook helemaal niets van bakt dit seizoen.

22 april 2019 om 17:00

Twente zal het begin van volgend seizoen toch weer achteraan moeten sluiten met het aantrekken van de 'overgebleven' spelers uit het potje.

Geld is er nog niet en er zullen nieuwe spelers moeten komen. Het wordt weer een moeilijk seizoen aankomend seizoen.

22 april 2019 om 17:04

Met deze selectie red je het niet in de eredivisie.

22 april 2019 om 17:05

Volgens mij bedoelde Bart puur met dat ze weer terug zijn in de eredivisie, en dat hoort ook ik hoop dat ze nooit meer degraderen. Leuke fanatieke fans, mooi stadion, dagje ergens in Twente is altijd leuk en rustgevend. En daarbij is ook nog Duitsland om de hoek, ik ben er heel blij om. Van harte gefeliciteerd Twentefans!

22 april 2019 om 20:10

Juist dat bedoelde ik ook. ben het natuurlijk eens dat het spelers materiaal niet goed genoeg is

22 april 2019 om 23:44

@falcao. Maar echt precies dat. Twente heeft inderdaad geen geweldige selectie en met name in de 1e seizoenshelft was het bar en boos. Maar waar concurrenten Go Ahead en Sparte het op cruciale momenten lieten liggen, wonnen zij wel. Al dan niet met geluk, de punten zijn bepalend en als de concurrentie gewoon ook de punten had gepakt had het nog spannend kunnen worden. Al dat gezeik over al die penalty's ook. Ja het waren er veel, ja het heeft veel wedstrijden winst opgeleverd maar het is toch niet meer terug te draaien en je kan ook zeggen dat ze het slim hebben aangepakt. Is ook een kwaliteit. Uiteindelijk hoort deze club qua stadion en achterban gewoon in de Eredivisie. Het verleden staat daar los van.

23 april 2019 om 06:11

Hoe praat je iets recht wat mega krom is. Als je van Sparta wint door een penalty in een regelrechte 6punten wedstrijd, maakt dat wel.degelink uit. Is een mega verschil niet op basis van voetbal maar van een scheidsrechter.

23 april 2019 om 20:51

Dus jij wou zeggen dat Sparta anders die wedstrijd gewonnen had? Komisch...

Slechte westrijd, maar het is genoeg! Gefeliciteerd Twente fans, mooi voor de seizoenkaart houders dit! 😃 Lekker feestje vieren

Kunnen we de trainer nu niet het beste ontslaan, denk dat hij het er om doet

Gefeliciteerd Tukkers. Jammer van de 0-0 tegen een taai AZ maar daar hadden wij (Eagles) ook 2x veel moeite mee.. Eagles? Tja.. Gelukkig hebben wij ons al geplaatst. Nu maar hopen dat Verheijdt niet te lang geschorst wordt..

22 april 2019 om 16:29

Ja wat een waanzinnige domme rode kaart. 3 wedstrijden ben je m wel kwijt lijkt mij.

22 april 2019 om 18:48

Mocht het op 3 uitdraaien, dan hebben we hem in de return van de play-off 2e ronde (1e hoeft Eagles niet te spelen) weer terug..

Gefeliciteerd aan alle Twentesupporters. Mooi dat jullie er volgend jaar weer bij zijn!! Tot in Eindhoven!!

Gefeliciteerd Twente. Knap na 1 seizoen gelijk weer terug.

22 april 2019 om 16:26

Wat is hier knap aan ? Veruit de meeste mogelijkheden ten opzichte van andere clubs in de kkd.

22 april 2019 om 16:32

Siroop is zoeter dan azijn.

Maare, Welke meeste mogelijkheden dan?

22 april 2019 om 16:38

kan er 1 nog herinneren, die verdediger die al had geposeerd in sparta shirt en voor het dubbele salaris naar twente ging.
de rest ken je wel invullen met de finacien.

maar nu komt het zuur over maar wou alleen reageren op je vraag.

voor de rest mooi voor twente en ook mooi voor de eredivisie en hopen dat er een kunstgras club degradeert

22 april 2019 om 16:53

Om te beginnen de begroting. Tevens de steun van de gemeente en de KNVB. En dan nog afvragen over "de meeste mogelijkheden". Beetje jammer!

22 april 2019 om 17:06

Ging meer over de zure reactie. Dat ik het nog uit moet gaan legge.... na meer als een jaar negativiteit kan je gewoon blij zijn voor de supporters, die kenne er niks aan doen.

22 april 2019 om 19:33

Je bedoelt schenk die nooit speelt..

En volgend seizoen niet terugvallen naar de kkd

Er moet veel gebeuren komende zomer want zonder aanwinsten wordt het niks. Voor nu; Gefeliciteerd!

Heel blij dat we terug zijn, maar wat een baggerpot is er gespeeld zeg. Man man man.... In de poll heb ik gekozen dat twente naar één seizoen weer degradeert. Zeker als pusic blijft... :

En terecht, Twente hoort thuis in de Eredivisie. Historisch gezien de 4e club van Nederland!

22 april 2019 om 16:55

Historisch is Twente bij lange na niet de 4e club van Nederland

22 april 2019 om 17:00

Op basis waarvan? Voor mijn gevoel is dat eerder AZ of Utrecht.

22 april 2019 om 17:02

Op basis van punten die gehaald zijn sinds het begin van de eredivisie. Zoek het maar op

22 april 2019 om 17:02

AZ zeker 4, Sparta heeft meer titels, zelf Heracles 1 maal meer kampioen van de hoogste divisie.

22 april 2019 om 17:05

Op basis daarvan wel, maar historisch (zoals gezegd wordt) pas op plek 8 of 9 te vinden.

22 april 2019 om 17:07

Op basis van historie is HVV de 4e club, en Sparta de 5e. Want ook de tijd voor de eredivisie moet je meerekenen.

Wat overig wel duidelijk is is dat de top 3 er echt ver bovenuit steekt, in de laatste 62 jaar slechts 6 keer een team van buiten de normale top 3 die de ED gewonnen heeft.

22 april 2019 om 17:45

Als je kijkt op Eredivisie.nl, eeuwige ranglijst is Twente nummer 4 en Sparta nummer 5. Als je me corrigeert moet je wel je feiten goed hebben.

22 april 2019 om 17:57

Op basis van behaalde punten sinds de oprichting van de eredivisie. Twente dan wel op basis van de som van SC Enschede + FC Twente (sinds 1965)

22 april 2019 om 18:57

Historisch gezien dus de 4e beste club van de eredivisie, maar het Nederlands voetbal gaat verder terug dan alleen de Eredivisie. Dat is waar stravven op doelde, je hebt dus wel gelijk maar je verwoord het verkeerd Burdy.

22 april 2019 om 19:23

Goede feiten? je verwoord Zelf verkeerd wat je schrijft met historisch? Dus ook niet eeuwig, verspreek je je weer...

22 april 2019 om 20:19

Interessante redenen zie ik voorbij komen, en kan mij zeker bij een groot deel aansluiten. Thanks voor de feedback!

Gefeliciteerd Twente!!!

Tot volgend seizoen

Gefeliciteerd Twentefans! Je kan veel over de club zeggen maar FC Twente blijft een prachtige club met een mooi stadion en prima fans. Deze club hoort thuis in de Eredivisie en ik hoop dat jullie er voorgoed in blijven. Goed dat jullie terug zijn en hopelijk vanaf nu meer zonneschijn!

Gefeliciteerd Tukkers! Welkom terug in de Eredivisie. Maar wat een draak van een wedstrijd zeg, kampioen worden met een gelijkspel. Denk dat Twente er inderdaad verstandig aan doet om een andere hoofdtrainer te zoeken voor volgend seizoen.

22 april 2019 om 21:11

Zal mij niets verbazen als Fred Rutten de trainer word...

Geweldig! Welkom terug, ik heb jullie gemist! Heerlijk om deze grote club weer terug te krijgen waar ze thuishoort.

Hoop ook dat de zure reacties achterwege zullen blijven. Blijven hangen in rancune maakt je bepaald geen beter mens.

22 april 2019 om 16:56

Twente is een grote club en het kampioenschap van de ED vond ik geweldig. De malversaties daarna geven mij nog steeds een nare nasmaak. Of je het rancune noemt of niet, maar ik zou graag willen dat jij je onthoudt over meningen over mij als mens.

22 april 2019 om 17:02

Uiteraard geven die wantoestanden een vieze nasmaak, maar ik vind het ook een beetje onredelijk om de club dat tot in lengte van jaren aan te blijven rekenen. Soms moet je dingen kunnen vergeven en vergeten. Iedereen maakt fouten.

Overigens doel ik ook niet helemaal op jou, maar meer op mensen die met termen als 'FC Fraude' en 'Firma List en Bedrog' blijven strooien. Dat vind ik bepaald niet sympathiek.

22 april 2019 om 17:07

Ik vind Twente een mooie club, maar blijkbaar heb ik iets meer tijd nodig om het verleden het verleden te laten zijn dat het meerendeel hier met alle felicitaties.

Welkom terug, je kan zeggen wat je wilt maar FC Twente hoort thuis in de eredivisie!

Gefeliciteerd Twente dikverdiende kampioenschap natuurlijk. Nu zorgen dat het beleid goed is anders vlieg je er volgend jaar zomaar weer eruit.

Gefeliciteerd supporters van FC Twente! Maak er een mooi feest van vandaag!

Gefeliciteer Tukkers, maak er een mooi feestje van. Aan het begin van het seizoen realiseerde ik me al dat het lastig zou worden om in deze sterke eerste divisie kampioen te worden. Uiteindelijk kun je twisten of het niveau met al deze sterke traditionele clubs echt zo hoog was, maar het is duidelijk dat Twente op de meest lastige momenten toch de punten binnen haalden. Dus duidelijk terechte kampioen. De nacompetitie is geen feestje, kan ik als Spartaan vertellen.

Gefeliciteerd Twente fans! Veel werk aan de winkel, want het is een verschrikkelijk matig elftal, maar een hele knappe prestatie is dit toch wel. Kijk alweer uit naar het welbekende broodje!

Gefeliciteerd Tukkers, tot volgend jaar!

Proficiat twentesupporters!

Resultaat heilig, hoe en waarom niet van belang dit seizoen.
Paling inpakken en wegwezen, tis mooi geweest zo.

Geweldig voor het oosten dit. Van harte Twente. Terug waar jullie horen. Spanning zorgt vaak voor een rotwedstrijd. Maar jullie hebben dit verdiend op basis van de hele competitie en niet alleen deze wedstrijd. Genoeg gezeik gehad jullie. Des te mooi dat jullie kapioen zijn geworden. Top.

22 april 2019 om 18:17

Het oosten heeft Heracles en PEC al, het is niet dat we een achtergesteld gebied zijn zoals Zeeland. En verdiend? Heb je überhaupt 1 wedstrijd gezien zonder in slaap te vallen? En de KNVB had er schijnbaar ook belang bij die hebben aardig wat keren de helpende hand toegeschoven, vraagt het anders aan een Sparta supporter. Maar het is ze gegund, zou fijn zijn als ze nu zelf de broek konden ophouden, het heeft al genoeg van mijn. Belasting geld gekost.

22 april 2019 om 21:13

Sparta - Twente was zeer zeker niet slaapverwekkend...

Gefeliciteerd Twente,jullie horen in de Eredivisie!

Gewoon een kut wedstrijd. MAAR KAMPIOENEN!!!! 🍻 🍻 🍻

Hoppa, dan mogen we weer aan die lekkere broodjes beenham!

22 april 2019 om 16:39

Welkom terug!

Het was dramatisch om de wedstrijd te zien. Ik denk volgend jaar weer keuken kampioen divisie.

22 april 2019 om 16:50

Volgend jaar staat er een heel nieuw elftal, daar is nog niks over te zeggen.

Gefeliciteerd Tukkers. Toch knap om met zo’n matig elftal kampioen te worden. Genoeg te doen qua aantrekken van spelers. Tot in Tilburg.

Pitch invasion! Heerlijke beelden!

Nou aan alle FC Twente supporters: Gefeliciteerd en welkom terug. Doe vooral je best en zorg dat er niet het zelfde gebeurd als vorig jaar. Het team is nog lang niet sterk genoeg dus hoop dat er nog genoeg bij komt. Geniet ervan ofzo iets. (lijkt me toch raar)

Gefeliciteerd tukkers, dik verdiend

Gefeliciteerd! Welkom terug op het niveau aar jullie horen. Maak er een mooi feestje van!

Gefeliciteerd alle Twente supporters en welkom terug in de eredivisie, waar jullie thuishoren. Heb wel zin om volgend jaar weer naar de Grolsch Veste te gaan. 1 keer geweest met Fortuna tegen Jong Twente, maar toen was het stadion bijna leeg.

En nu veel plezier op jullie kampioensfeest.

gefeliciteerd tukkers. mooi stadion echt gras en grote groep fans.

ik weet je zou overal kanttekeningen bij kennen plaatsen maar ze zijn kampioen Feesieee

Gefeliciteerd FC Twente fans. Het ging moeizaam, maar toch knap dat het met een samengeraapte selectie gelukt is de titel te pakken.

22 april 2019 om 16:48

Hebben natuurlijk nog steeds verreweg het grootste budget ten op zichtte van andere clubs in de Kkd. Bijvoorbeeld een speler als Wout Brama, die zou voor geen andere club te betalen zijn. Ben benieuwd wat ze op de transfermarkt gaan doen en volgend jaar in de Eredivisie natuurlijk.

22 april 2019 om 17:49

Dat vind ik nou zo mooi aan Brama. Al die ex spelers die zeggen dat ze ooit terug komen om de supporters te please. En Brama gaat gewoon spelen in de eerste divisie om zijn club terug te brengen op het hoogste niveau. Dat is pas echt clubliefde...

Oeh, t broodje warm vlees is terug! Gefeliciteerd Twente!

Gefeliciteerd Twente! Dik verdiend. Tot volgend jaar in Emmen!

Welcome back en nu op een gezonde manier verder bouwen.

22 april 2019 om 16:47

Gefeliciteerd Fc Twente! Welkom terug in de Eredivisie.

Gefeliciteerd aan alle Twente fans. Positieve vind ik dan ook dat er weer een club terugkeert met echt gras. Dat is wel eens anders geweest. Verder moet je het altijd even doen natuurlijk, maar groots vind ik deze prestatie nou ook weer niet gezien het budget van Twente tegenover de andere clubs in de Kkd. De verschillen tussen de rest zijn simpelweg te groot.

Erg fijn dat Twente nu weer terug is in de Eredivisie (en hopelijk blijft)
Sportief gezien een grote stap vooruit en onderdeel van het herstel, maar vooral op financieel gebied is dit toch wel hard nodig.
Nu kijken in hoeverre de selectie bij elkaar blijft.

Toch mooi dat de traditionele top 5 club terug is. Zonder Twente mist er toch wel iets daar in de top. Ze waren namelijk 40+ jaar altijd daar rond Ajax/PSV/Fey.

Dit is wel echt de saaiste kampioenswedstrijd die ik ooit heb gezien. Toch heb ik wel respect voor de manier hoe FC Twente het dit seizoen gedaan heeft. Ze degradeerde met een vrij kansloos elftal naar de KKD en verloren toen ook nog een paar belangrijke spelers. Toch is het Twente gelukt om na 1 seizoen weer in de eredivisie te zitten. Het voetbal was misschien niet altijd goed maar ik denk dat dat nu even bijzaak is in Enschede en omstreken. En terecht trouwens, geniet van het feest daar in Enschede!

Een jaar vol teleurstellend voetbal, nare berichtgeving en een bult frustratie. Maar het was niet voor niks, we zijn er weer! Nu bouwen aan een eredivisie-waardig team, en hopen dat we nooit weer terug hoeven na dit seizoen. Wat een schijtpot trouwens. Ach ja, misschien wel tekenend

Gefeliciteerd Twente supporters, geniet er van!

Waar heb ik net 90 minuten naar zitten kijken!? (ja, een voetbalwedstrijd😉). Maar wat een slechte wedstrijd zeg. Zal volgend seizoen toch echt beter moeten, anders is Twente zo weer terug bij af.

Ik ben benieuwd wat ze straks met Pusic gaan doen en welke versterkingen zij gaan halen, want Twente hoort (vooral qua stadion en supporters) in de eredivisie thuis en ik hoop oprecht dat ze erin blijven.

Gefeliciteerd Tukkers met het kampioenschap!

Ik doe mijn petje af voor de trouwe aanhang die Twente is blijven steunen, gefeliciteerd Twente supporters. We zien elkaar!

Gefeliciteerd met deze welverdiende terugkeer in de Eredivisie waar FC Twente mijns inziens thuishoort. Hoop jullie snel weer in de Arena te zien 😉

Wie Twente een beetje heeft gevolgd dit seizoen stemt natuurlijk JA bij de poll, ook vandaag waren ze weer dramatisch, en denk niet dat Twente momenteel geld heeft voor betere spelers, dus ik denk dat ze zich na volgend seizoen weer kunnen melden in de KKD

Gelukkig een club met gras terug.... nu hopen dat er een paar met kunstgras uitvliegen

Gefeliciteerd Twente, verdient kampioen van de keuken kampioen divisie. De concurrentie was niet in staat om constant goed te presteren.

Nice.. knap gedaan mannen en welkom terug! Groeten vanuit Amsterdam!

Gefeliciteerd en welkom terug....

In stijl afgesloten...maar goed we nemen het maar voor lief voor dit jaar. Missie 1 volbracht. Nu verstandig beleid voeren.

Welkom terug fc Twente. Als club horen ze gewoon in de eredivisie, maar kwa voetbal passen ze (helaas) in de kkd. Ik hoop dat ze met een andere coach en in elke linie een versterking volgend jaar wat toe kunnen voegen aan de eredivisie.

Twente degradeerde,miljoenen schuld. Toch in staat diverse spelers te huren zodat ze zwaar te sterk zijn voor de rest. Nu komen ze terug en worden er miljoenen kwijt gescholden. No hard feelings helemaal niet maar ben wel benieuwd welke andere kkd club dit voor elkaar krijgt

22 april 2019 om 18:17

Ik vind het fijn voor twente hoor serieus Maar zo is de concurrentiestrojd natuurlijk niet gegaan. Bv sparta noest het gewoon doen net eigen middelen. Nooit begrepen van welk geld twente oa cantalpiedra gehuurd heeft

22 april 2019 om 18:54

Aitor is transfervrij overgenomen, evenals espinosa haha.
Twente heeft daarentegen meer een naam dan de rest van de kk divisie.
En veruit de beste fans en stadion.
Misschien dat spelers daarom ook wel willen komen?

22 april 2019 om 19:26

Ja aitor en espinoza waar betaal je die van dan?

Pusic zal vertrekken (Graafschap wordt genoemd in wandelgangen) ook zal een deel huurlingen vertrekken en zal er een leger huurlingen van een hogere categorieën terugkeren...mats wieffer mag door van mij...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. DrommelKeeper20
T. EbuehiVerdediger20
N. MarkeloVerdediger20
J. OosterwoldeVerdediger20
Julio PleguezueloVerdediger20
X. SchenkVerdediger20
J. BoschMiddenvelder20
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

In de wandelgangen

Woensdag 23 september
Antonio Rüdiger staat voor een vertrek bij Chelsea. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren