Erik ten Hag ziet Ajax ‘groeien en groeien’: ‘Ik ben geweldig trots’

Woensdag, 17 april 2019 om

Ajax won van Benfica, speelde twee keer gelijk tegen Bayern München en schakelde na Real Madrid ook Juventus uit in de knock-outfase van de Champions League. Een ontzettend knappe prestatie, zo zag ook Erik ten Hag woensdag na de 1-2 zege op Juventus in. “De tegenstanders zijn allemaal onvergelijkbaar, maar tegen al die verschillende speelstijlen kunnen wij steeds goed uit de voeten.”

“Iedere keer weten we weer grenzen te verleggen. Deze ploeg groeit, iedere wedstrijd weer.” Ajax zegevierde in Turijn met 1-2 dankzij doelpunten van Donny van de Beek en Matthijs de Ligt, twee exponenten van de eigen jeugdopleiding. “Ik ben geweldig trots op dit team en de staf. En dan vergeet ik nog heel veel mensen. We hebben dit samen gerealiseerd.”

“In het begin was het een vechtwedstrijd. Juventus zette heel opportunistisch druk, daar konden we heel moeilijk onderuit komen. Maar organisatorisch stonden we goed, we lieten bijna niets toe.” Na rust leefde Ajax op. “In de tweede helft hebben we drie, vier honderd procent kansen gehad. Ik denk dat we het duel veel sneller in het slot hadden moeten gooien. Maar ik ben blij en trots op mijn team.”

"Deze ploeg groeit en groeit. We weten elke keer weer grenzen te verleggen. En er komt met Tottenham of Manchester City weer een volgende uitdaging. We kijken ernaar uit", blikte Ten Hag tot slot bij Veronica alvast voorzichtig vooruit naar de halve finales. Josep Guardiola, trainer van the Citizens, is een van de grote voorbeelden van de trainer van Ajax. "Zijn filosofie staat heel dicht bij mij", zei Ten Hag over de Spaanse coach die hij bij Bayern München goed leerde kennen.

"We zijn bezig met een fantastische Europese reis in de Champions League. We zijn door voetballanden als Spanje, Portugal, Duitsland en nu ook Italië getrokken. Nu gaan we naar Engeland. We kijken ernaar uit", besloot Ten Hag. Tottenham won het heenduel met 1-0.Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Ongelofelijk.. Het erge is gewoon. De aankomende week is ook nog zoooo belangrijk richting de titel. 9 punten pakken. Vervolgens de 1/2 finale spelen.. 4 dagen na de return nog even speelronde 34 tegen Utrecht voor de titel.. Ohjaa en we schijnen tussen de halve finales in ook nog een bekerfinale te moeten spelen.. Zwaar leven hebben ik en mijn mede Ajacieden momenteel hoor..

17 april 2019 om 00:41

Tsja, dat wordt gewoon een B-elftal in de bekerfinale. Kleinere kans dus maar boeien, dit gaan we niet vaak meer mee maken.

17 april 2019 om 00:44

Eerst de heenwedstrijd maar zien toch? Ik denk overigens dat Ajax gwn met het sterkste team begint. Eenmaal in ons spel kost dat de rest ook minder kracht dan met een b-elftal.

17 april 2019 om 00:49

Heenwedstrijd? Bekerfinale?

17 april 2019 om 00:54

.. wat denk je dat ik bedoel? Als we de 1e pot 4-0 af gaan, hoef je in de bekerfinale niet te sparen of wel?

17 april 2019 om 01:07

Dit Ajax gaat er in deze fase van het seizoen echt niet met 4-0 af, dat moge onderhand wel duidelijk zijn lijkt me. Mocht je City pakken kan het uit lastig worden, maar 4-0? Nee, dat lijkt me heeeeel stug.

17 april 2019 om 03:03

Nu denk ik eerder aan een 4-0 overwinning kom op man, dit Ajax gaat echt geen pak slaag van 4-0 krijgen. Die hebben we gehad in Eindhoven en Rotterdam en daar is veel van geleerd.

17 april 2019 om 00:57

Ja wat een programma..
Moordend. Maar ook zo mooi..


Hadden we de hoge karate trap van Louis ..
Nu de lage buikschuiver van Marc..


Geweldig..

17 april 2019 om 01:01

Mooi toch, was echt genieten vanavond 👍

17 april 2019 om 01:15

Zolang de jongens er plezier in hebben dan is er voorlopig niets aan de hand.

17 april 2019 om 01:14

Leven is zeker zwaar, probeer nu maar eens in slaap te vallen terwijl morgen vroeg weer een werkdag wacht.

17 april 2019 om 05:24

Je hebt gelijk maar eerlijk die titel kan me gestolen worden als ajax de finale haalt en wint... Je kan alles winnen of niks Onis het nu eenmaal.. Maar als ik mocht kiezen dan 1000x de champions league...die kampioenschappen komen wel weer.. De kans dat je dit nog is flikt dat gaat je niet elk jaar gebeuren👀

Het is onderhand een waanzinnig spektakel van een avontuur. Stiekem voor de treble gaan? Aha wie weet. Op alle fronten kans op een prijs. Boven verwachting maar zeer verdiend. Het maakt geen fluit meer uit wie de volgende tegenstander is: It’s the damn semi-finals!!!

17 april 2019 om 00:35

Maakt stiekem toch wel uit.. Spurs is natuurlijk zwakker (lees: speelt toch anders dan City) City is zelf net zo goed in balbezit als Ajax, miss nog wel beter ook.. Geef mij Spurs maar. Sowieso alleen al vanwege de 4 ex Ajacieden en het nieuwe stadion. City ben ik ook al geweest ook, maar goed ga er graag nog een keer naar toe.

17 april 2019 om 00:42

Spurs zonder Kane is idd a different cookie, Ajax is daar op dit moment licht favoriet. Tegen Man City zul je altijd kansen krijgen, onverslaanbaar zijn ze niet, Maar ze voetballen ook verrekte goed.

17 april 2019 om 00:43

Allebei hebben ze verdedigingen die te kloppen zijn en als City met Delph, Laporte en Otamendi op de middenlijn gaat spelen, ben ik zeer benieuwd...

Tottenham zal toch compacter spelen ben ik bang, zeker zonder Kane.

Wat mooi dit zeg! Ajacieden werden voor gek verklaard en uitgelachen toen ze zeiden dat Europees succes in de CL nog steeds mogelijk is voor Ajax. Ze hebben hun gelijk gekregen! Wie als laatste lacht lacht het best!

17 april 2019 om 00:56

Ook gewoon zonder controversie, penalties en helemaal knap zonder ook maar een enkele kaart te pakken. Belachelijk gewoon..ben blij dat ik ajax heb gekeken ipv United . Lang geleden dat wij zo'n niveau hebben kunnen halen als ajax vandaag. Ook een compliment naar de scheidsrechter. .mag van mij zowel een halve , als de finale fluiten. Toppertje

17 april 2019 om 01:00

Terecht idd! Goede scheids, op geen fout te wijzen en wist het spel goed te leiden. Dikke pluim👌

17 april 2019 om 07:46

@eric; ik heb ook hard om die uitspraken gelachen hoor. Maar dat was nog in de tijd dat ajax weigerde ervaring toe te voegen aan het basisteam, een laag salarisplafond had, nauwelijks geld uitgaf aan transfers en stroperig voetbal speelde. Toen werd het nml ook geroepen. Nu zijn de ingredienten weer aanwezig.

Wat een geweldige vent is dit. Hij kwam moeilijk binnen en het is waar, hij is nog niet altijd geweldig, zelfs tot op heden, in de media, door hoe hij praat. Maar juist daardoor kun je zo gigantisch van deze gozer gaan houden. Hij heeft er, samen met zijn assistenten en de rest van de staf, zo'n geweldig team van gesmeed. Ze blijven maar gaan met zijn allen en vooral voor elkaar, en dat zie je vooral op Europese avonden zoals deze naar voren komen. Mits ze zo doorspelen kunnen ze de cup nog gaan pakken ook. Het mooiste van al is, iedereen is bang van Ajax op Europees niveau, maar Ajax niet van de rest, want die hebben niets te verliezen! Zo geweldig trots op Ten Hag en het team, gun hem het ook van harte!

Ietwat off topic, maar is er iemand die weet waar ik wat interviews van Italiaanse zijde met ondertiteling of iets dergelijks kan zien?

Wat een ongelofelijke topcoach die Ten Hag! Deze man verdient een heel lang contract bij Ajax. Werkelijk geen enkele andere coach had dit gerealiseerd met dit materiaal. Alle spelers zijn stuk voor stuk beter geworden onder en door Ten Hag. Als je ziet hoe zelfs Sinkgraven en Veltman het vandaag doen. top top top. Ten Hag is gewoon de beste coach van de laatste 20 jaar bij Ajax.

17 april 2019 om 00:54

Ben eerder bang dat hij na dit seizoen net als Bosz weer weg gaat als een Bayern, Juventus, PSG of Barca zich gaat melden al hoop ik van niet.

17 april 2019 om 01:02

Denk dat hij nog (minimaal) een jaar loyaal blijft aan Overmars. Heeft hem deze kans gegund en kennen elkaar goed

De beste man verdient echt heel veel credits voor dit succes. Na alle bakken stront die hij over zich heen heeft gekregen verdient hij nu alle lof die die maar kan krijgen. Ik bedank hem uit de grond van mijn hart. Iedere wedstrijd is weer leuk en ik kan gerust zeggen dat die het leukste seizoen is wat ik tot nu toe gezien heb. Leuker dan twee seizoenen terug. Man wat heb ik een kippenvel.

Dit is grote klasse , om Juve zo te overklasse in de tweede helft. Inderdaad dat het maar 1- 2 is geworden , toch raar om dat te zeggen . Dit is een proces , daar zullen we ze bij VI niet meer over horen . In he tt begin va de competitie werd dasr over gelachen , maar kijk nu eens wasr het proces toe leidt. Weer is het Ajax dat Nederlandse voetbal historie schrijft

Marc, je bent geweldig bezig. Maar geef deze man even een verbeterd contract en 2 jaar erboven op. Ongekend wat hij neergezet heeft. Fucking Hell.

Even een sidenote: Wat vond ik vandaag Derksen irritant over ten Hag praten door hem hypocriet te noemen. Sterkste eigenschap die ten Hag heeft is dat hii altijd over wij praat. Hij betrekt iedereen er bij en dat zie je duidelijk op het veld, dat er echt een team staat.

17 april 2019 om 01:03

Derksen moest gewoon iets verzinnen om z'n kritische imago vast te kunnen houden. Je zag de Boer ook zo schamper naar 'm kijken en Hendriks zei ook gelijk dat dat een vreemde reactie van Derksen was. Zo duidelijk dat die vent soms maar dingen voor z'n imago zegt, ipv echt inhoudelijk wat ie heus ook kan.

17 april 2019 om 02:05

Ja ik dacht ook meteen wat doet Johan daar eigenlijk. Bedoel bij Vi is het leuk, kan hij lopen brabbelen tot hij een ons weegt, maar dit is een serieuze Cl avond. Dan heb je wel kundige mensen nodig. Dat vond ik ook opvallend idd, de Boer wilde meteen inspringen om zijn onzin mening even recht te zetten door ten Hag de terechte credits te geven.

17 april 2019 om 01:04

Derksen en Valentijn zijn niet meer geloofwaardig en ze doen alles voor kijkcijfers/verkoop kranten. Ik was altijd een fan van Johan, zo zinde. Een echte man durft zijn fout toe te geven.

17 april 2019 om 01:07

Sommigen mensen zeiken om te kunnen zeiken . Sterke eigenschap van Ten Hag idd!

17 april 2019 om 01:15

Derksen staat, net zoals Valentijn, gewoon in zijn hemd. Het hele jaar hebben ze zitten schieten op Ten Hag en nu half April zit Ajax nog altijd op koers om de triple te winnen.

17 april 2019 om 01:41

Alleen wat gaat er gebeuren als Ajax eventueel geen een prijs pakt? Dat zou kunnen gebeuren. Ga er dan maar uit dat deze twee clowns vooraan staan om Ten Hag zelfs de laan uit te sturen...

17 april 2019 om 19:34

Geen prijs zou raar zijn. De titel wordt lastig, met de bekerfinale en twee CL wedstrijden extra is het programma loodzwaar. Maar van Willem II moet je toch kunnen winnen.

Halve finale CL is zo groot, is niet te vergelijken met een landstitel of een beker. Er komt alleen al meer dan 100 miljoen euro binnen. Daarmee kan je de komende jaren de ene titel na de andere achter elkaar binnen halen. Niemand in Nederland kan straks de spelers halen die Ajax wel kan betalen.

17 april 2019 om 02:03

Sorry maar dat is een misbaksel van de bovenste plank. Echt een onfatsoenlijke persoon zonder enig respect naar de medemens. Hoe kun je hier nou zo negatief over praten, over ten Hag. Maar hij doet het wel vaker, jammer dat men hem te veel credits geven. Leuk kan hij soms zijn, maar helaas is hij gewoon te vaak onrespectvol en dat dan zogenaamd onder het mom van vrijheid van meningsuiting. Je zou het bijna vrijheid van beledigen willen noemen.

Wat ten Hag heeft gepresteerd met dit Ajax is abnormaal formidabel. Het was even wennen met hem vanwege zijn houding, maar so what, dat is wie hij is. Beoordeel hem op zijn kwaliteiten en die komen nu wel heel erg duidelijk naar voren. Niets meer dan veel respect voor ten Hag, zijn staf, de spelers en heel Ajax.

Hij is mijn enige droomkandidaat bij Bayern München. Wat een verschil met Kovac zou ik zeggen.

17 april 2019 om 12:27

Afblijven!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2624
2.PSV2317
3.Vitesse239
4.AZ2013
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

34 fans
Coach, 49 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles

In de wandelgangen

Zaterdag 19 oktober
Chelsea hoopt te kunnen profiteren van de eventuele overgang van Christian Eriksen naar Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren