Ten Hag: ‘We hadden door dat hij een sleutelspeler zou worden’

Woensdag, 10 april 2019 om

Erik ten Hag heeft bij Ajax niet alleen de opdracht gekregen om kampioen te worden, hij moest met de Amsterdammers ook weer in Europa naam maken. Met een indrukwekkende speelwijze en een plek bij de laatste acht in de Champions League, is die laatste doelstelling behaald. Het binnenhalen van ervaren spelers als Daley Blind en Dusan Tadic is volgens de Ajax-coach de sleutel geweest voor het huidige succes in Europa.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

34 reacties (laatste reactie door vlerkjer)

Grappig om te zien dat Van de Beek standaard in het rijtje met de Jong en de Ligt wordt genoemd. Op de een of andere manier moet hij altijd spelen anders is er stront aan de knikker. Belachelijk dat daarom Neres wekenlang de bank moest plaatsnemen. Nu wordt er weer een plekje vrijgemaakt door de Huntelaar/Dolberg eruit te halen en Tadic in de spits te zetten. Huntelaar Neres-Tadic -Ziyech is de sterkste opstelling dat had ten Hag al vroeg in het seizoen gezien maar wat een heisa werd er gemaakt toen van de Beek even wissel stond. Vraag me niet waarom maar zijn gunfactor is ontzettend hoog, want met z n voetbalkwaliteiten valt het reuze mee. Hij is de “ one touch man” omdat zijn technische baggage het niet toelaat om de bal meerdere keren te toucheren. Speelt op 10 maar is daar nooit te vinden, steekpass komt niet in zijn vocabulaire voor, hard rennen wel dat is ook het enige!

10 april 2019 om 08:59

Het enige waar je gelijk in hebt is dat het belachelijk is dat Neres op de bank moest zitten. Voor de rest zie ik jouw bericht als een troll of reacties uit te lokken.

10 april 2019 om 09:00

Dat Donny voetballend minder sterk is dan een Frenkie of Hakim, klopt. Jij doet hem hier echter wel veel te kort hoor. Die jongen weet namelijk ongelofelijk goed ruimtes te bespelen en te creëren voor andere met zijn loopacties en speelt daarnaast altijd wel een 7. Heeft misschien niet zo'n hoog plafond als andere binnen de selectie, maar zijn ondergrens licht een stuk hoger. 1 van de meest stabiele spelers binnen de ploeg en meer dan terecht basisspeler, ondanks dat hij af en toe nog wel verstoppertje speelt.

10 april 2019 om 09:00

Nee, jij hebt er kijk op hoor! Schiet op kerel, wat zit je hier te zwetsen nu? Er is helemaal geen 10 man. Het spel dat Ajax speelt is gebaseerd op de carrousel van Guardiola. Iedereen altijd en overal in beweging en van positie wisselend. Als alles maar bezet is. Vd Beek brengt gif, goals, assists en loopvermogen. Onbetwist in dit Ajax!

10 april 2019 om 09:25

De carrousel van Guardiola. Bedankt voor dit inzicht. Jij hebt er echt ontzettend veel kijk op!

Alleen speelt Guardiola met 1 verdedigende middenvelder en 2 ervoor, bij Ajax is het andersom. Als je volgende keer weer bijdehand wilt doen check even de feiten!

10 april 2019 om 10:50

Ajax speelt toch met De Jong en Vd beek voor Schöne?

10 april 2019 om 10:53

Volgens mij speelt de jong naast schone.

10 april 2019 om 11:16

De opstelling op papier is niet per definitie waar spelers constant zijn he. Het principe van wisselende bezetting en beweging kan in elke opstelling worden toegepast.

10 april 2019 om 13:14

Ja in dit geval is dat toch niet aan de orde? Bij Ajax staat het middenveld gewoon vast.

10 april 2019 om 09:04

8 doelpunten en 8 assists voor Donny. Niet heel gek dus dat hij zoveel speelt. Wil niet zeggen dat hij beter is dan Neres, maar het is echt niet per se een 'gunfactor'. Misschien niet de fijnste voetballer om naar te kijken, maar hij is wel een belangrijke spil in het team.

10 april 2019 om 09:08

Tja en dit is een lesje in hoe laat ik iedereen zien dat ik geen voetbal inzicht heb. Dat Neres tien stond was belachelijk heeft die arme jongen niets te zoeken, dus om dan Donny als reden te zien voor het weinige spelen van Neres. Vervolgens vind je Neres - Tadic - Ziyech de sterkste opstelling, maar snap je niet waarom Donny dan speelt.

10 april 2019 om 09:30

Misschien kan jij een lesje voetbalinzicht geven? Aangezien jij zoveel voetbalverstand hebt. Neres is onlangs international geworden. In oranje heeft Koeman al wel gelukkig gezien dat het niks wordt. Daarom kwam Vilhena er ook in tegen Frankrijk. Maar ik ben echt benieuwd want ik vind idd neres-Tadic - Ziyech met daarvoor Huntelaar/Dolberg in de spits de beste opstelling.

10 april 2019 om 09:50

Beetje een grote mond niet? Je hangt zelf de wijsneus uit en gaat vervolgens lopen oordelen over de mening van een ander? Omdat deze toevallig anders is? Niet echt respectvol lijkt mij. In mijn optiek staat het perfect met Tadic in de spits, gezien de resultaten ook een feit met name Europees. Ik zou VD Beek wel eens een periode op de plek van Schone willen zien, maar schone maakt zich onsterfelijk met zijn Vrije trappen, dus ik denk dat het balans van het elftal perfect is zo met Vd Beek op 10. Verschillende type voetballers die ook willen werken voor elkaar. Ik zeg lekker genieten vanavond en hopelijk weer een mooi resultaat maar het zal nog een stap moeilijker worden vanavond.

10 april 2019 om 10:14

Lol, @selecaooo heeft het op z’n heupen en brengt wat leven in de brouwerij. Wel grappig hoe makkelijk het gaat. Bedenk me net dat het wel eens gewoon een medewerker van VZ zou kunnen zijn. Gewoon wat onzin opschrijven en de klicks vliegen ze om de oren. Mocht het niet zo zijn: een ding zie je goed, de huidige Neres verdient het om in de basis te staan.

10 april 2019 om 13:01

Net zoals de huidige Donny het verdient om er in te staan, zoals boven gezegd wordt de opstelling met Tadic in de spits is veruit de beste opstelling, daar Tadic veruit het beste rendeert in de spits, bij komend oordeel is dat Neres en Donny dus beide kunnen spelen.
Donny is de lijm in dit team, zorgt voor ruimte en diepgang, ik ben een liefhebben van hem, maar eigenlijk van het hele team.

10 april 2019 om 09:24

Enige conclusie die ik er uit kan trekken is dat ten Hag best veel goeie opties had en heeft en daar misschien wel meer gebruik van had kunnen maken (en misschien nog kan maken)

10 april 2019 om 10:45

Van de beek is wel belangrijk hoor. Heeft diepgang en jaagt altijd als een hyenna op de bal. Denk dat pjanic dat niet lekker gaat vinden.

10 april 2019 om 11:04

Vind je niet dat het opstellen van v/d Beek en Neres (als een van beide niet speelde, stond Huntelaar of Dolberg op) meer toegevoegde waarde heeft dan het opstellen van Dolberg of Huntelaar, kijkend naar wat allen dit seizoen tot nu toe gepresteerd hebben?

10 april 2019 om 11:12

@selecao Misschien moet je wat beter op hem letten. Hij heeft een uitstekende handelingssnelheid, zijn positionering is ook echt heel goed en zijn onzelfzuchtigheid is een onmisbare spil in het elftal. Ik snap dat je een andere, misschien meer beweeglijke voetballer op 10 wil zien, maar dat kan niet als je al 4 voetballers heb die veel zelf willen/kunnen creeeren. Dan krijg je hetzelfde verhaal als bij Argentinie. Allemaal wereldvoetballers maar niemand speelt in dienst van het team. Donny doet dit juist wel door in de kleine ruimte de bal sneller rond te laten gaan en vooral zonder bal een actie te maken.

10 april 2019 om 12:01

@silverhaze misschien moet je de wedstrijd een keer zonder silverhazr te hebben genomen bekijken!

10 april 2019 om 12:11

Haha ik wist dat die reactie ooit zou komen. Fijn dat je er verder ook inhoudelijk op ingaat. Ik dacht ik reageer nog een beetje respectvol, maar nu lijkt het me beter als je gewoon hockey gaat volgen.

10 april 2019 om 12:36

Als die nou gezegd had, dat die snapt waarom je geen 'Super Silver Haze' bent, dan had ik 'm wel gewaardeerd.

10 april 2019 om 11:18

Wellicht ben ik niet zon kenner maar op mij komt het over dat VDBeek wellicht wat minder verfijnd is maar juist met zijn ren en sleurwerk de ideale man is om gaten te trekken voor de wat verfijndere spelers Tadic/Neres/Ziyech

10 april 2019 om 11:21

@selecaooo,

Je zegt: Hij is de “ one touch man” omdat zijn technische baggage het niet toelaat om de bal meerdere keren te toucheren.

Volgens mij is het een keer raken in het voetbal juist het moeilijkste wat er is. Het vraagt inzicht, overzicht en een goede functionele techniek om dat goed uit te voeren. Bovendien als je dat goed doet (en dat doet Donny) is one touch voetbal zeer moeilijk te verdedigen. Niemand is sneller dan de bal en als je die snel weet door te spelen kan een tegenstander daar lastig op anticiperen.

Je bent klaarblijkelijk geen fan van Donny vd Beek maar je doet hem in mijn optiek veel te kort door hem weg te zetten als domme draver. Het is ook niet verwonderlijk dat sinds Vd. Beek structureel speelt Ajax ook beter speelt. Ten Hag was juist in het begin erg eigenwijs door Vd Beek en Neres niet te laten spelen. Nu de mannen wel spelen staat Ajax Inmiddels bovenaan in de Eredivisie, kwart finale CL en Finale beker.

10 april 2019 om 11:24

Selecao, heb jij weleens een wedstrijd gezien van Ajax? En dan vooral dit seizoen? Van de Beek is een van de belangrijkste spelers, met zijn cruciale goals en diepgang wat hij alleen met Neres heeft. En Neres had bij mij ook niet gebant hoor, ik had toen Schone eruit gehaald denk ik.

10 april 2019 om 15:08

Ik denk juist dat de sterkte van dit Ajax zit in de balans van het team. vd Beek maakt het juist mogelijk voor Zyech, Tadic en Neres om de rol te vervullen die ze kunnen vervullen.
Net zoals Daley Blind dat ook doet.

Je hebt op het middenveld deze balans nodig. De Jong kan de pass en de versnelling geven, maar er zal toch ook echt iemand moeten controleren. En dat is vd Beek.

Ja hij is minder elegant dan sommige spelers, maar dat maakt hem niet minder belangrijk.

Ik heb overigens het idee dat je gewoon wat opchrijft, want one touch is lastiger als meedere touches. En de 10 is absoluut niet de positie waar hij op staat.

In de eredivisie zou je moeten spelen zonder schone. Tadic op 10 en Neres en Ziyech op de flanken. Dan heb je meer snelheid en spelers voor de kleine ruimtes

10 april 2019 om 10:47

Gooi je alle diepgang en verassingen weg als je dat doet.
Zie 0-2 tegen real.

Respect en alle lof voor Erik ten Hag, zijn werkwijze, zijn prestatiegerichtheid, zijn hang naar lange termijn visie en zijn onverstoorbare houding van de afgelopen anderhalf jaar bij Ajax.

Hij moest toch een groot deel van zijn aanwezigheid in Amsterdam vechten tegen vooroordelen vanuit de media en een deel van de supporters. Knap hoe hij zich niet liet imponeren en intimideren en zijn gelijk haalde dit lopende seizoen op basis van knappe prestaties. Zonder zichzelf als een Bokito op de borst te slaan, profileert hij zich bescheiden, maar doch dominant waar nodig.

Hoe hij in dit interview ook spreek over ‘we’ i.p.v. ik, als het over de krachttoer en prestaties bij Ajax gaat, zegt ook veel over de man. Een teamspeler en toch ook een leider, die niet alle eer en credits naar zich toe trekt, maar toch zijn onmiskenbare stempel weet te drukken op wat er op het veld geleverd wordt.

Anders dan bijvoorbeeld een lichtelijk egocentrische Peter Bosz, die deed alsof hij het voetbal bij Ajax had uitgevonden, overwegend in de ik-vorm sprak en bij wijze van spreken deed voorkomen alsof de spelers zelf gebaard had.

Ik vind Erik ten Hag een topcoach voor Ajax, een prettige persoonlijkheid, iets schuchter voor de camera’s, maar toch ook zelfverzekerd. Hij lijkt ook open te staan voor andere meningen, een goede eigenschap, maar schuwt de eindverantwoordelijkheid niet. Hopelijk weet hij dit jaar nog één of twee prijzen te pakken. Het is ‘m gegund.

10 april 2019 om 11:30

Hi buitenspelval;
Ondanks dat ik eens met je ben dat ten Hag een fijne vent is, dat de man een vakman is en iedereen die met m werkt dat ook onderschrijft...heb ik toch wat kritiek op m. Ajax is (samen met Feye) een enorm onrustige club. Het publiek is extreem kritisch, de Telegraaf speelt een opruiende rol, maar de rits van oud-spelers die om ajax heen hangt met hun venijnige meningen doet Ajax echt heel vaak pijn.
Als je bijv ook ziet hoe snel een Magallan of Labyad afgeschreven worden,... dat gebeurd nergens in NL zo als in Amsterdam Zuidoost.
In dit enorme krachtenspel, daar vind ik toch dat een trainer buiten vakman etc ook een bepaalde mate van charisma moet hebben. Als de storm opsteekt moet de Ajax trainer door zn uitstraling , praatjes of media optreden het elftal uit de storm kunnen houden. Daar komt nog eens bij dat ajax spelers mannetjes zijn, die tegen een trainer op moeten kijken anders gaan ze muiten.
Ik denk dat iedereen heeft kunnen zien dat bovenstaande dit jaar alleen al meermalen aan de hand was. Kun je als persoon heel aardig zijn, maar ik vond dat de storm te snel opstak in de Arena. Dat komt ook door de uitstraling die ten Hag (niet) heeft.

Heel goed dat er ondanks de successen van dit seizoen op de lange termijn gehamerd wordt door Overmars en Ten Hag. Ben benieuwd hoe het gaat van de zomer. Marin is alvast binnen. Hoop dat Pierie en Scherpen snel afgerond worden, dan kan je over gaan op de kanonnen. Prioriteit is in mijn ogen een topper centraal achterin. Er mag ook nog wel een controlerende middenvelder bij, ik vind Propper een uitstekende optie, die wellicht haalbaar is. Verder een creatieve aanvallende middenvelder als Ziyech gaat, en een linksback als Nico gaat. Ook als Nico nog een jaar blijft zou ik een linksback er bij halen, want nu hebben we daar geen fatsoenlijke back-up. Het liefst een met veel potentie, zodat die Nico meteen kan opvolgen het jaar daarna. Als je Ziyech ook kan houden, dan hoeft er in de aanval denk ik niets bij. Bande komt ook nog terug.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

235 fans
Middenvelder, 26 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
2016/2017 FC Twente 4 2 1 0
2015/2016 FC Twente 33 17 6 0

In de wandelgangen

Woensdag 19 juni
Neymar lijkt op weg naar Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren