‘Het belangrijkste is dat Lainez speelt, we kunnen hem hier niet meer geven’

Zaterdag, 30 maart 2019 om

Diego Lainez koos er in januari op het laatste moment voor om Ajax af te wijzen ten faveure van Real Betis. De achttienjarige Mexicaan is er echter nog niet in geslaagd om een basisplaats te veroveren in Andalusië en maakt zijn minuten voorlopig vooral als invaller. Trainer Quique Setién hoopt echter dat dit geen invloed zal hebben op de kansen van de dribbelaar bij de nationale ploeg, aangezien hij graag zou zien dat Lainez aankomende zomer ook in actie komt.

“Het belangrijkste voor Diego is dat hij speelt. We kunnen hem bij Betis helaas niet meer minuten geven, hoewel het klopt dat hij ons veel brengt. Voor jonge mensen is het echter het belangrijkste om te spelen. Als hij niet voor het nationale team wordt geselecteerd, hoop ik dat hij bij de Onder-20 in actie komt”, liet de trainer optekenen tijdens een persmoment.

De Mexicaanse ploeg is aankomende zomer actief op de Gold Cup en dat zou volgens Setién een mooie gelegenheid zijn voor Lainez om meer ervaring op te doen. De jongeling was afgelopen week ook op pad met El Tri en de oefenmeester wist vrijdag nog niet of hij inzetbaar zal zijn tijdens de wedstrijd tegen Rayo Vallecano van zondag: “Ik heb geen tijd gehad om hem te zien spelen. Ik had zeven internationals en ik had dus niet overal tijd voor.”

“We moeten met Diego praten en kijken hoe hij hier aankomt. Hij heeft natuurlijk ook te maken met het tijdsverschil, al hebben we door een aantal blessures en de schorsing van Andrés Guardado wel spelers nodig. Die hebben we en als het niet anders kan halen we een jongen uit de jeugd”, sloot hij af. Lainez kwam vooralsnog zes keer in actie in LaLiga, terwijl hij ook twee optredens in de Copa del Rey en de Europa League achter zijn naam heeft staan.


Poll

Denk jij dat Diego Lainez aankomend seizoen wel een basisplaats gaat veroveren bij Real Betis?


Gerelateerd

42 reacties (laatste reactie door lennonturbo)

Maar goed dat ze bij Betis, door jarenlange expertise, weten hoe ze het beste uit jonge spelers weten te halen... oh wacht. Toch niet.

30 maart 2019 om 10:50

Vind je het zo erg dat hij niet naar je cluppie is gekomen?

30 maart 2019 om 10:56

Als hij gekomen was, dan was Neres aan die Chinese club verkocht. Achteraf heeft het voor Ajax (en Nerez) dus goed uitgepakt.

Voor Lainez vind ik t sneu. Komt in interviews sympathiek en realistisch over, hoop dat hij zich herpakt.

30 maart 2019 om 11:09

Ja maar hij is 18, is het dan zo erg dat hij het moet doen met invalbeurten bij een subtopper in Spanje. Belachelijk dat mensen hem nu afschrijven alleen omdat hij niet voor Ajax heeft gekozen. Heel triest

30 maart 2019 om 13:23

Mensen schrijven hem niet af omdat hij niet voor Ajax heeft gekozen. Je kan het toch ook jammer vinden dat hij gekozen heeft voor een club waar hij op de bank zit, terwijl hij ook had kunnen kiezen voor een club waar hij wel zou hebben gespeeld?

30 maart 2019 om 13:43

Alsof hij bij Ajax wel altijd basis had gestaan maar ik zie gelijk dat iedereen doet alsof hij een slechte keuze heeft gemaakt terwijl je dat helemaal nog niet kan zeggen. En ja dit zijn grotendeels Ajax fans vandaar dat ik die conclusie trekken

30 maart 2019 om 13:53

@kyle66

Neres moest zich geloof ik meer als een half jaar aanpassen aan het zogenaamd uiterst complexe Ajax systeem en maakte toen niet veel meer minuten als Lainez nu bij Real Betis

geef het eerst even wat tijd. die jongen is een talentje uit de Mexicaanse competitie die nog geen enkele ervaring heeft met een Europese topcompetitie, waar het niveau echt veel hoger ligt als hier in de Eredivisie. ik vind het juist verstandig dat Real Betis die jongen geleidelijk speelminuten gunt om aan het niveau te wennen

30 maart 2019 om 13:57

Dylan, het zijn types als jij die er alles aan doen om tegen de Ajacieden in te gaan. Je noemt Betis een subtopper maar het is slechts een middenmoter. Je kunt voorlopig niet anders zeggen dan dat hij beter naar Ajax had gegaan? De meeste Ajacieden zijn achteraf blij dat hij niet is gekomen, vraag me af of Lainez daar ook zo ver denkt.

30 maart 2019 om 14:01

@dylanvanherpe

Richarlison had ook beter voor Ajax kunnen kiezen. is via Watford binnen een jaar bij Everton terecht gekomen en Braziliaans international geworden. die heeft echt de verkeerde keuze gemaakt

30 maart 2019 om 14:08

@gabstra

hoe kan je dat met zekerheid zeggen? Lobotka kwam er bij Ajax niet aan te pas, maar speelt nu bij Celta de Vigo in de basis en heeft zich daar in de kijker gespeeld van allerlei grote Europese clubs.

het is niet zo dat elk talent dat naar Ajax gaat daar ook doorbreekt want er zijn zoveel grote talenten naar Ajax gegaan waarvan we nooit meer iets hebben gehoord. het is altijd erg makkelijk om alleen de succesverhalen eruit te pakken

30 maart 2019 om 14:35

Japie, mij maakt het niet uit dat hij niet bij Ajax speelt. Ik was er sowieso geen voorstander van om Neres in te ruilen voor hem. Maar ik denk wel dat hij bij Ajax meer minuten zou hebben gemaakt dan hij tot nu toe heeft gemaakt.

30 maart 2019 om 14:54

Echt? Zes keer in actie in de competitie, twee keer in de beker, en twee keer in de Europa League. Vanaf januari. En jij denkt dat hij bij Ajax meer minuten zou maken? Hoe dan?

30 maart 2019 om 11:00

Want dat weten ze bij Ajax wel?

30 maart 2019 om 11:16

Je kunt alleen slagen als jeugdspeler als je naar ajax gaat, dat weet je toch wel?

30 maart 2019 om 11:19

Dan heb jij niet goed gekeken he?

30 maart 2019 om 11:20

Ja

30 maart 2019 om 13:51

@fcexclusief

Neres speelde in het begin ook amper voor Ajax, dat heeft geloof ik meer als een half jaar geduurd. een Zivkovic werd weg gekocht bij een Eredivisie club en vervolgens in een selectie gezet die in de Jupiler League speelt, wat echt helemaal nergens over ging. over de situatie van Gutierrez bij PSV zal ik het maar niet eens hebben. wat daar nu in Spanje gebeurd, gebeurd hier ook vaak genoeg

30 maart 2019 om 14:07

Kennelijk heb je geen idee welke spelers Betis tot noch toe heeft voortgebracht, en hoe goed hun opleiding functioneert. Zeg dan niets, anders is het echt onnozel.

Toch niet zo’n grote ster als de media gehyped heeft? Of toch verkeerde club gekozen. Ik denk t tweede

30 maart 2019 om 10:59

Die jongen is 18 en zit net 2 maanden bij Betis. Laten we niet te snel conclusies trekken. Als hij naar Ajax was gekomen (en we Neres dan hadden verkocht) had hij ook niet 100% zeker in de basis gestaan. Jammer van zijn keuze, maar dit viel te verwachten. Hij is nog heel jong, als hij talent heeft gaat hij echt wel spelen.

30 maart 2019 om 14:56

Hij heeft meegespeeld in tien wedstrijden in ongeveer tien weken. Hoe is dat een verkeerde keuze?

Die jongen kan best aardig voetballen hoor, het is alleen zeker niet zo goed als er werd voorgedaan maar oké. Ik snap alleen niet dat je er als Betis opeens zo heftig achteraan gaat en hem dan in het tweede laat spelen als je weet dat hij ook ergens anders naar toe kan gaan. 17 miljoen is hij in mijn ogen, in de tijd dat hij wel speelde, echt niet waard maar hij krijgt zijn tijd nog wel.. hopelijk.

30 maart 2019 om 11:20

Al? Ik lees er letterlijk 2 reacties over, probeer je weer makkelijk te scoren?

30 maart 2019 om 11:20

Welke fans bedoel je? Zie weinig afbrandende fans eerlijk gezegd

Logisch, is nog erg jong en komt net naar Europa. Bij Ajax had hij ook nog wel even in Jong Ajax gespeeld.

Wat een afgunst lees ik bij vele reacties. Nog steeds teleurgesteld dat hij niet naar Ajax kwam kan, prima. Maar om de afgunst te lezen is echt triest. Sommige zien hem nog liever falen ook. Hoe zielig ben je dan wel niet van binnen. Ik hoop dat die jonge het gaat redden. Heeft genoeg potentie. Als het lastig wordt bij Betis ja dan kan je zeggen verkeerde keuze, maar dat is makkelijk praten.

De trainer van Betis erkent dat Lainez hun veel brengt, maar kan hem helaas niet meer minuten geven dan nu het geval is. Desondanks hoop hij dat Lainez wel aan spelen toe komt bij Mexico. Hoe bizar en tegenstrijdig is dit? Iedereen weet dat trainers van nationale elftallen meestal kijken of een speler bij zijn club regelmatig speelt en presteert. Als dat niet het geval is dan neemt normaliter de kans op speeltijd af bij de nationale ploeg of worden ze zelfs niet meer opgeroepen. Het lijkt alsof de trainer van Betis zelf weinig moeite wil doen om te investeren in Lainez om te zorgen dat hij meer zelfvertrouwen krijgt en het gewenste niveau haalt. Dat doe je normaal door hem wat meer kansen te geven, maar in het interview geeft hij al aan dat de kans op meer speeltijd er voorlopig niet in zit en daarom hoopt hij dat hij bij de nationale ploeg meer speeltijd krijgt om ritme op te doen en in vorm te raken. Dat is echt de omgekeerde wereld. Spelers die bij hun club schitteren en presteren krijgen bij de nationale ploeg kans om zich te laten zien.

30 maart 2019 om 14:58

Volgens mij begrijp je niet helemaal wat de coach hier zegt. Hij geeft aan dat hij hoopt dat Lainez minuten maakt. Ofwel bij de hoofdmacht van Mexico, of bij jong Mexico. Dat heeft een jonge speler nodig. Daarnaast geeft hij aan dat hij Lainez niet meer kan laten doen dan meespelen. Met tien wedstrijden in de benen in tien weken, lijkt mij dit ook voldoende.

Net zo'n mentaliteit als die Ödegaard. Nee, we hoeven niet naar Ajax.. We kunnen de Primera Division wel aan. Nou, Ödegaard speelt nu bij Vitesse en Lainez gaat spelen in de 3e divisie hahaha.. Prima spelers maar slechte mentaliteit die moeten we bij Ajax niet eens willen.

30 maart 2019 om 13:48

@AFCA_Babel Doe niet zo butthurt man ... waar is je trots?! Lainez bashen omdat hij daar niet meteen basis staat, aanvoerder en topscorer is, bij wijze van spreken. Hoe haatdragend ben je? Hetzelfde bij Kluivert meteen bashen als ie even bankt. Pfffff zo zielig!

30 maart 2019 om 14:05

@afca_babel

je moet wel begrijpen dat Ajax voor die jongens niet dezelfde uitstraling heeft als voor jou. deze gasten komen uit het buitenland en voor hun is een Ajax misschien net zo een boeiende club als pakweg een Celtic of Rangers. ze kennen waarschijnlijk de spelers niet en de competitie niet. waarom hebben ze dan een slechte mentaliteit als ze geen trek hebben in een club waar ze verder helemaal niks mee hebben?

30 maart 2019 om 14:11

In de jeugd kiezen voor Real Madrid, of als aanstormend talent tussen Ajax en Betis lijkt mij moeilijk te vergelijken.

Lainez krijgt zijn kansen in het eerste van Betis en doet dat niet onaardig. Ik had hem ook graag bij Ajax gezien, want dat is mijn club, maar ik denk niet dat hij Ziyech of Tadic er even uitspeelt. Daarnaast ben ik zeer blij met Neres die ook niet al te veel aan spelen toe is gekomen.

Ik weet niet zo goed wat je wilt zeggen, maar jij, en met jouw de meeste Ajacieden, komen nogal teleurgesteld over. Dat is begrijpelijk. Maar voor zo een jongen kan Ajax ook niet de beste keuze zijn.

30 maart 2019 om 14:21

Je moet niet denken dat Real Betis boven Ajax verkiezen zo verkeerd is. Wat heeft dat met zijn mentaliteit te maken, flauwekul gewoon. Voor hem is dat een logische stap.

30 maart 2019 om 14:22

Dus wie niet naar Ajax gaat, heeft een slechte mentaliteit? Dat Ödegaard niet de slimste keuze heeft gemaakt, daar ben ik het mee eens. Die had in mijn ogen beter een stap lager in kunnen zetten, bij welke club dan ook. Maar Lainez kiest voor een vergelijkbare ploeg als Ajax (wellicht zelfs wat minder dit seizoen) en maakt die keuze volgens mij heel bewust. In Spanje spreekt hij de taal, spelen nog andere Mexicanen en voelde hij zich simpelweg meer gewaardeerd.

Dus waar je vandaan haalt dat deze spelers een slechte mentaliteit hebben is mij een raadsel. Ajax vindt wel weer een ander, en Lainez krijgt zijn carrière hier heus ook wel van de grond, mits hij over het benodigde talent beschikt.

Zou gigantische blunder zijn geweest om Neres te vervangen door deze jongen. Geluk voor Overmars. Ik had Lainez eerste wedstrijden teruggekeken en dat zag er allesbehalve flitsend uit. Natuurlijk aanpassingsperiode maar hij haalt gewoon een erg laag niveau.

Kan je een 18-jarige een basisplaats beloven die nog moet wennen aan zijn nieuwe omgeving nadat hij zijn thuisland aan de andere kant van van de Atlantische Oceaan heeft moeten verlaten? Dat kan haast niet. Die moet je tijd geven, veel tijd.

Tja dat is wat je kan verwachten als je naar Spanje gaat. In tegenstelling tot bij Ajax is het daar niet vanzelfsprekend dat je als 18-jarige langdurig de kans krijgt in het eerste. Maar goed, hij is er pas 2 maanden. Het is erg moeilijk als jonge speler om impact te hebben in een team als je in de winter binnen komt. Na de zomer, wanneer hij heeft mee kunnen doen aan de volledige voorbereiding, zal het waarschijnlijk beter gaan. Ik durf te wedden dat we over een jaar heel andere verhalen over deze jongen gaan horen.

30 maart 2019 om 14:14

Op zijn positie is dat bij Ajax ook niet het geval. Of denk je dat ten hag Ziyech even op de bank zet voor een 18 jarige Mexicaan?

31 maart 2019 om 11:05

Neres zou weg gaan als hij kwam, dus hij zou niet in de basis staan, maar wel zo'n beetje eerste invaller zijn en regelmatig basis. Dat is beter dan een regelmatige invalbeurt.

1 april 2019 om 18:03

Dat is nu ook het geval. Hij wisselt soms een basisplek af met invalbeurten. Vrij normaal op zijn leeftijd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Betis

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Real Betis50-8
11.Alavés50-11
12.Eibar47-4
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Loren MorónAanvaller336
Cristian TelloAanvaller294
RubíUnknown
Fran SotoUnknown
Pau LópezDoelman330
JeséAanvaller142
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Betis.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Real Betis.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger345
D. van de BeekMiddenvelder349
D. TadićAanvaller3428
M. de LigtVerdediger333
F. de JongMiddenvelder313
A. OnanaDoelman330
L. SchöneMiddenvelder305
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

Mexico

FIFA ranking: 18
26 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
E. VegaAanvaller
G. MartinoUnknown
G. OchoaDoelman40
J. OrozcoDoelman
E. ÁlvarezVerdediger40
N. AraújoVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Mexico.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Mexico.

0 fans
19 jaar

In de wandelgangen

Maandag 17 juni
Thomas Müller heeft een aanbieding uit China gekregen en kan jaarlijks 25 miljoen euro gaan verdienen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren