Overmars erkent ‘moeilijkheid’ bij Ajax: ‘Dan hebben we al een probleem’

Vrijdag, 22 maart 2019 om

Ajax maakte afgelopen week bekend dat Marc Overmars tot medio 2024 vast komt te liggen, waardoor een snel vertrek van de directeur spelerszaken uit de Johan Cruijff ArenA niet aan de orde is. De oud-voetballer heeft zin om bij Ajax de ingeslagen weg voort te zetten. "Daar ben ikzelf ook onderdeel van. Als we dat met z'n allen inzetten, vind ik dat ik daar ook commitment aan moet geven", laat Overmars weten bij Inside Ajax.

“We hebben ook nog wel wat te bewijzen. We moeten kampioenschappen binnenhalen. Verder is het allerbelangrijkste dat je het naar je zin hebt. Dat ziet er heel goed uit", stelt de sportbestuurder, die assistent-trainer Alfred Schreuder deze zomer naar het Duitse TSG Hoffenheim ziet vertrekken. Overmars baalt van de transfer. “We hadden met Alfred al meerdere gesprekken gevoerd de laatste tijd. We hadden bepaalde afspraken gemaakt voor de toekomst.”

“Je denkt dat je alles voor elkaar hebt en dan gebeurt er iets. Ik kan begrijpen dat hoofdtrainer zijn van een Bundesliga-club voor hem een hele mooie stap is. Soms moet je doorpakken en dit soort dingen niet tegen gaan houden”, aldus Overmars. Christian Poulsen gaat Schreuder bij Ajax 1 vervangen. “We hebben daar een hele hoge pet van op. Hij is hier een keer of acht geweest, daar leert hij van. De komende tijd zal hij hier ook regelmatig te zien zijn. Ik ben heel blij met het type Poulsen dat we aan de staf toevoegen.”

Overmars wil graag successen boeken met Ajax, ook in Europa. De directeur begrijpt wel waarom de Amsterdammers in Europees verband soms beter voor de dag komen dan in de Eredivisie tegen op papier mindere clubs. “Real Madrid kent onze spelers niet, misschien één of twee. In Europa is het voor onze spelers hét moment om hun visitekaartje af te geven. Als wij tegen een iets lager Eredivisieteam spelen, dan willen zij tegen het grote Ajax presteren. Wat dat betreft moet je altijd honderd procent de motivatie kunnen opbrengen, dat mis je weleens.”

De voormalig aanvaller is niet tevreden met het seizoen als Ajax alleen de TOTO KNVB Beker weet te winnen. “De beker is een prijs, maar het is niet de prijs waarvan we bij Ajax zeggen dat we die absoluut willen gaan halen. De moeilijkheid is ook dit jaar weer gebleken in het combineren van Europa en de competitie.” Overmars stelt dat de selectie in principe breed genoeg is. “Maar het is niet zoals bij Barcelona en Manchester City dat drie of vier spelers erachter heel makkelijk kunnen rouleren. Als er bij ons één of twee geblesseerd zijn, hebben we al een probleem.”


Poll

Verwacht jij dat Ajax dit seizoen kampioen wordt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door janssen)

Ajax krijgt in de zomer misschien wel 300 a 400 miljoen binnen aan inkomsten (spelersverkoop + CL inkomsten). Voor een gedeelte van die inkomsten kan Ajax dat gebruiken om zowel de basis als de breedte dusdanig te versterken dat Ajax die problemen niet meer heeft als er spelers af en toe niet kunnen spelen. Als je mee wilt doen in de Europese top zul je ook sterke spelers moeten hebben in de breedte.

22 maart 2019 om 20:46

Hoe kom je op die bedragen? Lijkt me wel heel optimistisch en ze zullen niet 7 basisspelers laten gaan. Daarnaast zie je in de halfjaarscijfers dat de kosten flink gestegen zijn en dat van een transfer soms een stuk minder overblijft. zelfs bij frenkie is dat het geval. Denk dat Ajax maximaal 60-70 miljoen gaat investeren in de selectie. Voor Nederlandse begrippen natuurlijk al ontzettend veel.

22 maart 2019 om 20:50

De Ligt minimaal 80 miljoen,
Frenkie 86 miljoen,
Ziyech minimaal 45 miljoen,
CL inkomsten minimaal 85 miljoen, + verkoop van wat overbodige spelers zit je al op zo'n 300 miljoen aan inkomsten. Mocht Ajax ook bijvoorbeeld nog Onana, Tagliafico, Neres, Vd.Beek verkopen gaan die inkomsten al over de 400 miljoen.
Van mij mag Ajax nog wel wat meer investeren om zowel de basis als de breedte flink te versterken.

22 maart 2019 om 23:50

Zoals jij het stelt verkoopt Ajax dus zijn gehele team bijna? I don't think so. Plus geld dat je aan een transfer verdiend is geen winst die je weer volledig kunt besteden. Natuurlijk hebben ze een ruim budget voor nieuwe spelers, maar Europees gezien haal je daar nooit goed genoeg materiaal voor terug om überhaupt in de breedte te kunnen versterken. We kunnen voor dat geld niet eens dezelfde kwaliteit terug kopen zoals de Jong, de Ligt en Ziyech. Financieel gaan we erop vooruit maar kwalitatief wordt het volgend jaar sowieso niet beter als nu.

22 maart 2019 om 20:56

volgens mij zat je prongeluk op je Fifa scherm te kijken vriend 300miljoen is onmogelijk ik zou ff stoppen met Fifa spelen en even terugkomen in de realiteit

22 maart 2019 om 21:09

@nielsfcb18
Ajax krijgt al 171 miljoen aan inkomsten gegarandeerd door de verkoop van Frenkie De Jong en door de CL inkomsten. Ook de transfers van De Ligt en Ziyech zijn zo goed als zeker gegarandeerd. Die Ajax nog eens minimaal 125 miljoen gaat opleveren.
Dus misschien moet jij gewoon de realiteit onder ogen zien.

23 maart 2019 om 05:14

Je denkt te praten over de realiteit terwijl de transfers van De Ligt en Ziyech feitelijk niet eens bestaan. Pas als die transfers door alle clubs bevestigd worden, kun je spreken van de realiteit...

23 maart 2019 om 10:59

En jij denkt dat er geen CL premies worden uitgereikt? En jij denkt dat die transferbedragen allemaal in een keer worden overgemaakt en dat er niets van die bedragen afgeroomd wordt?

22 maart 2019 om 20:59

Ajax moet niet voor 300-400 miljoen aan spelers verkopen. Denk ook niet dat ze dat gaan doen. Er gaan nu eigenlijk al teveel sleutelspelers weg, mits Ziyech ook echt weg gaat. Verkoop je Onana, vdbeek, Tadic en Tagliafico ook nog dan kun je van voor af aan beginnen.

Er moet altijd een geraamte zijn van spelers die de fysieke en mentale speelwijze van Ajax dragen en overbrengen op nieuwe spelers. Alleen zo kun je structureel aanhaken en bijblijven in plaats van als opleidingsclub een incidenteel succesje te boeken. Hoe steviger die basis, hoe langer je succesvol kunt zijn.

Ik heb het idee, maar daarvoor volg ik Ajax niet intensief genoeg, dat de club als vanouds op hun filosofie bouwt maar, in tegenstelling tot de jaren voor vdsar en Overmars, nu wel met veel meer oog en feeling voor wat er in het hedendaagse voetbal gevraagd wordt.

22 maart 2019 om 21:16

In prinicpe wel maar het gaat erg lastig worden voor Ajax om de beste spelers te kunnen behouden. Die ruiken nu allemaal een glansrijke transfer naar een grote Europese club.

22 maart 2019 om 21:18

Als Ajax wijs is dan proberen ze met dat geld de sterkhouders en grote talenten van PSV en in mindere mate AZ en Feyenoord weg te kapen. Je vergroot het gat in de competitie wat het kampioenschap een stukje zekerder maakt, wat je weer voorziet van inkomsten uit de CL en so on..

22 maart 2019 om 21:24

Ja precies. Ga maar shoppen bij o.a. de concurrentie en koop o.a. Dumfries, Kokcu, Ihattaren, Gakpo, Stengs op.
Op die manier heeft Bayern ook jarenlang geheerst in de Bundesliga. Krijg je bijvoorbeeld zo'n selectie:

Onana
Dumfries F.Mensah Blind Tagliafico
Vd.Beek Odegaard Ihattaren
Neres Dolberg Tadic

Varela
Mazraoui E.Alvarez Magallan Sinkgraven
Gravenbergh Schone Kokcu
Stengs Huntelaar Gakpo

Met zo'n selectie zou je bijvoorbeeld ook een mooie opstelling als deze kunnen maken met Tadic weer in de spits:

Onana
Dumfries F.Mensah Blind Tagliafico
Vd.Beek Odegaard Ihattaren
Stengs Tadic Neres

23 maart 2019 om 08:12

Ik denk niet dat PSV voor welk bedrag een speler aan Ajax verkoopt. Daarnaast zal PSV aan Ajax meer dan marktconforme prijzen vragen, wat voor Ajax dan weer een stomme zet is. Ze kunnen in een ander land een net zo groot talent voor veel minder kopen. Ik zie dit nooit gebeuren in ieder geval.

23 maart 2019 om 13:52

Tuurlijk zal Psv meer vragen als Ajax langskomt maar dat is niet zo erg. Ajax heeft geld genoeg en Psv kan daar weer goede spelers voor terughalen/hun begroting mee omhoog schroeven. Dus voor Psv wellicht ook interessant. En Ajax krijgt er goede spelers voor om goed in de competitie en in Europa mee te kunnen presteren. Zo'n goede rechtsback als Dumfries vind je niet zo gauw voor een betaalbare prijs. Ihattaren is een uitzonderlijk talent van de buitencategorie. Stengs en Gakpo zijn zeer talentvolle flankspelers. Dus ik zou dit zeker goede deals vinden voor Ajax ook al moeten ze meer betalen dan als Psv bijvoorbeeld aan een buitenlandse club verkoopt.

Ik begrijp Overmars wel, hij wil natuurlijk die landstitel en dat gaat tot zijn grote schande dit seizoen niet lukken tenzij er een wonder gebeurt. Als hij nu zou vertrekken kan hij zeggen financieel gescoord te hebben maar ook hij weet: bij voetbal gaat het om winnen en niet over doekoes! Uiteindelijk zal hij worden afgerekend op overwinningen en niet op de hoeveelheid slijk der aarde dat hij in de rondte heeft gepompt. Eer en glorie is waarom het gaat en dat weet hij ook 🤔

22 maart 2019 om 21:39

Zijn grote schande? Volgens mij heeft hij een kampioen waardige ploeg afgeleverd aan de trainer? EtH doet in mijn ogen overigens ook goed werk, je strijdt nu eind maart nog gewoon op 3 vlakken

23 maart 2019 om 08:55

@vbd079
Ja schande. Ben ik met Johanleo eens.
Overmars investeerd in spelers, maar weet geen juiste balans te brengen. Je bent zo sterk als je zwakste schakels. Hij mocht kapitalen investeren. En kijk.....lamprou als reserve doelman. Geen backup voor de links back positie. Heel erg veel geld betaald voor Blind die als Centrum Verdediger is gehaald, maar gewoon een verdedigende middenvelder is.
Deze zomer gaan er veel belangrijke spelers en in mijn ogen het hoogst haalbare wat Ajax kan hebben vertrekken. Dit jaar had je moeten oogsten. Volgend jaar doe je hoe dan ook een stap terug zonder De Jong, de ligt en noem maar op.
Ajax heeft naast Overmars behoefte aan een technisch directeur die zorgt voor een betere balans in je selectie. Daar schort het al jaren aan met alle miljoenen die we kunnen uitgeven. Dat moet de directie toch ook eens zien

23 maart 2019 om 11:44

Ik was ook verrast dat hij niet fors in een nieuwe spits heeft gestoken, in een goalgetter. Dolberg was een groot vraagteken na vorig seizoen en van Huntelaar wist je dat het steeds minder werd.

Heel eerlijk en open interview van hem. Is ook meer ontspannen dan voorgaande jaren. Heeft ie natuurlijk alle reden voor.

Mag ik zeggen dat prijzen heel belangrijk zijn maar dat als dat niet gebeurt ze toch naar mijn mening een goed seizoen gedraaid hebben. PSV draait ook gewoon erg goed en die kunnen ook gewoon kampioen worden. Ajax doet het fantastisch in Europa. Tja prijzen pakken. Tuurlijk is de kans klein dat ze de cl niet winnen. Is dan t seizoen direct mislukt?

22 maart 2019 om 21:41

CL winnen is onmogelijk, kampioenschap is gewoon mogelijk, maar PSV kan er ook mee aan de haal gaan, omdat hun ook gewoon hun punten pakken. De beker mag je niet weggegeven en moet binnengehaald worden om het seizoen minimaal wat glans te geven. Dit bedoel ik niet minderwaardig tegenover Willem II

22 maart 2019 om 22:50

Haha, beetje sneu om te zien dat je je clubje nu al gaat indekken als ze de kampioenschap niet weten binnen te slepen. Laat ik voorop stellen, Ajax doet het uitstekend in de CL maar begin dit jaar was de doelstelling gewoon de landstitel binnenhalen met de versterkingen die ze hebben binnengehaald.

Tevens hadden deze aankopen ook de nodige ervaring die het jonge team van Ajax nog niet had om sommige Europese wedstrijden alsnog binnen te halen. Maar dit is een bijzaak. Als Ajax geen kampioen wordt hebben ze hun hoofddoelstellingen gewoon niet behaald = gefaald.

PSV daarin tegen heeft een effectief seizoen qua resultaat maar om dit 'goed' te noemen gaat wel ver.

23 maart 2019 om 09:04

@rockett
100% met je eens! Dit jaar moest je gewoon als Ajax zijnde kampioen worden. Je kan er om heen draaien wat velen doen, maar je kan ook concluderen dat er structureel iets niet goed zit bij Ajax. Dat begint m.i. bij het selectie beleid van Overmars

23 maart 2019 om 00:10

Ze spelen dit jaar best vaak erg goed. Beter dan ik in jaren heb gezien. Daar kijk ik wedstrijden voor. De spanning van een prijs hoort er natuurlijk ook bij en de weg daar naartoe is leuk. Maar als die prijs dan niet komt zou het mij ook een zorg wezen. Hij staat niet in mijn kast en het geld komt ook niet op mijn bankrekening. Zolang ze maar mooi spelen. Enige jammere is dat ze dan zeer waarschijnlijk geen CL spelen en dat zijn toch de mooiste wedstrijden.

23 maart 2019 om 08:05

Jij mag dat zeggen. Ik vind dat ook, net als 2 seizoenen geleden. Naar vermakelijk voetbal gekeken.

23 maart 2019 om 08:40

Ik zei dit eerder deze week al maar wat mij betreft heb je volledig gelijk. We zien vrijwel wekelijks prachtig voetbal en Ajax doet het inderdaad fantastisch in Europa, wat mij betreft is dit hoe dan ook een zeer geslaagd seizoen. Natuurlijk zie ook ik Ajax het liefste kampioen worden maar ik zou dit seizoen zo inruilen voor de kampioenschappen onder De Boer (behalve de eerste, die was episch).

Laten we beginnen dat Overmars ontzettend veeel geluk heeft gehad met de jeugdige lichting. F de Jong De Ligt Mazraoui Dolberg Kluivert enz. Dan vergeten we snel miljoenen aankopen zoals bande cassiera labyad orejuela enz. Maar we pakken voor alsnog geen prijzen. Investeren en nog is investeren. Aangevuld met talent. Niveau bayern halen we niet. Niet zolang de eredivisie opd kunstgras blijft spelen.

Held die Marc, prachtig dat hij nu verlengt heeft.
Laten we ook eerlijk zijn, dit seizoen heeft Ajax veel te danken aan Overmars want er staat het gewoon het beste elftal in zo'n 15 jaar en dan gaan er zeker veel weg deze zomer, maar Ajax pakt zo veel geld dat ze best het een en ander kunnen investeren.

1 ding snap ik niet. Nu heb ik Overmars en ook vd Sar onlangs horen zeggen dat europees belangrijker is dan titels. Nu geeft Overmars aan dat het belangrijk is om titels te winnen.
Voor het geld is europees het belangrijkste, maar als speler en supporter wil je toch ook titels winnen ? Je krijgt anders zo'n Feyenoord gevoel. We hebben wel geen echte prijzen, maar we hebben wel Ajax weggespeeld. Volgens mij kun je beter zeggen dat je titels wint.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4742
2.AZ4427
5.PSV3619
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller208
L. TraoréAanvaller61
I. El MaachKeeper00
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper190
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

46 jaar
127 fans
SeizoenClubW
2008/2009 Go Ahead Eagles 24 0 1 0
2003/2004 Barcelona 20 1 0 0

In de wandelgangen

Dinsdag 28 januari
PSV wil nooit meer samenwerken met Paco Casal, de zaakwaarnemer van de door Cagliari begeerde Gastón Pereiro. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren