Vinícius Junior: ‘Barcelona wilde meer betalen, maar ik koos voor de beste’

Woensdag, 20 maart 2019 om

Vinícius Junior kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn eerste maanden in dienst van Real Madrid. De achttienjarige aanvaller heeft weliswaar meer minuten gemaakt dan hij van tevoren had kunnen voorzien, maar de Spaanse topclub is bezig aan een teleurstellend seizoen en is bovendien toe aan zijn derde trainer. Na Julen Lopetegui en Santiago Solari staat nu Zinédine Zidane weer voor de selectie. “Het gaat allemaal heel erg snel. Zelfs Casemiro en Marcelo zeggen dat het snel gaat, dat ik alles rustig moet ondergaan. Niemand had gedacht dat ik na mijn vertrek uit Brazilië zo veel zou gaan spelen”, erkent de tiener.

In een uitgebreid interview met Cadena Ser omschrijft Vinícius Junior zich als ‘een jongen die heel veel zin heeft om te winnen met Real Madrid en met de beste voetballers ter wereld te spelen’. “Het is voor mij en mijn familie een eer om hier te zijn. Na het Zuid-Amerikaanse kampioenschap voor Onder-17 zag ik de mogelijkheden om de oversteek naar Europa te maken. Mijn vader zei niets tegen me, alleen dat de media alleen maar leugens verspreidde”, memoreerde de Braziliaan lachend. “Hij vertelde me pas iets toen de interesse van Barcelona en Real Madrid op gang kwam, om een club te kiezen.”

“Eerst toonde Barcelona interesse en daarna Real Madrid. Vervolgens zijn we op bezoek bij de clubs geweest. Om rond te kijken en meer te weten te komen over hun projecten. Barcelona wilde meer betalen, maar ik koos voor de beste. De club met het beste project. Marcelo en Casemiro spraken met mij en hielpen mij met de keuze voor Real Madrid.” Vinícius Junior liet zodoende de kans liggen om met onder meer Lionel Messi te spelen. “Ik heb gekeken naar wat het beste was”, repliceerde de aanvaller. “Iedereen van mijn familie wilde dat ik zou gaan spelen voor Real Madrid en wonen in Madrid. Van begin af aan. Heel mijn familie is voor Real Madrid, al is mijn vader voor Vinícius Fútbol Club. "

Lopetegui gaf Vinícius Junior maar weinig kansen in het eerste. “Mja, ik was pas net bij de club. Julen is een geweldige trainer, maar hij slaagde er niet in om alles in orde te krijgen. Hij gaf mij altijd de beste tips om mezelf te ontwikkelen.” Vinícius Junior kreeg vervolgens speeltijd bij Real Madrid Castilla, waar Solari voor de selectie stond. De Argentijn gaf Vinícius Junior meer speeltijd in de hoofdmacht toen hij als opvolger van Lopetegui werd aangesteld. Nu is Zidane zijn trainer. “Hij was een geweldige voetballer en nu is hij een geweldige trainer. Ik denk dat hij het weer goed gaat doen.”

“Ik heb videobeelden van Zidane gezien, hij was ongelooflijk. Het is anders als Zidane tegen je praat dan wanneer je met Solari in gesprek bent. Hij zegt dat ik het rustig moet aandoen met mijn blessure.” Vinícius Junior hoopt in de toekomst de Ballon d’Or te winnen. Sterker nog, hij ziet zichzelf de trofee winnen. “Op 25- of 26-jarige leeftijd. Op die leeftijd zal ik alles al heel goed doen.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door duke222)

Alsjeblieft, ga een hele eind fietsen. Barcelona had ook geen plek voor jou in de selectie en/of je voor de beste hebt gekozen, is ook niet waar. Je hebt 3x een pak slaag gehad van Barcelona. Ik vind het serieus een overrated voetballer.

20 maart 2019 om 08:17

Die jonge is pas 18 en je noemt hem overrated? Sorry hoor maar dit is gewoon een heel groot talent. Hij is voor de goal nog vrij blind maar daar kan hij zeker op getraint worden. Daarnaast geeft hij aan voor de beste te kiezen, het project, niet de beste club.

20 maart 2019 om 08:28

Oke, je reageert nu wel echt heel erg zuur.
Als hij voor hem de 'beste' kiest, wie ben jij dan om te zeggen dat dat niet zo is. Hij is pas 18 jaar en zoals hij zelf aangeeft had hij niet gedacht nu al zoveel te spelen.
Dat zou ook zo zijn geweest als hij naar Barcelona zou gaan, daar was hij zich heus wel van bewust.
Dat Real nu een mindere fase heeft is onder andere de reden dat hij nu veel speelt, maar is niet leidend voor de club Real Madrid. Dat snap je toch ook wel?

Ik zie Real ook graag achter Barcelona en zonder prijzen, maar je kan niet ontkennen dat het een club van wereldformaat is ondanks het feit dat ze dit seizoen geen prijzen zullen pakken.
Volgend jaar zal het weer anders zijn.

Dat je het een overrated voetballer vindt kan. Al vind ik het vreemd om zoiets te roepen over een 18jarige jongen die zeker nog gaat groeien.
Ik had hem graag bij Barcelona gezien, al is het voor de toekomst. Zoals gezegd, hij is pas 18..

20 maart 2019 om 08:54

Shini,

Dat is niet wat ik uit de tekst opmaak. Ik denk juis tf dat hij heeft gekozen wat hem t beste aansprak. Qua project etc. Dan is zn keuze toch begrijpelijk?
En daarbij kon hij niet weten dat Madrid 3 keer zou verliezen van Barça ten tijde van t zetten van een handtekening. En.. volgens mij had Real net een 'paar keer' achterelkaar de CL gewonnen...

....

20 maart 2019 om 09:10

Je moet wel tegen een beetje kritiek op Barcelona kunnen Shinigami.... Hij zegt toch ook dat de hele familie voor Real is, hij is waarschijnlijk altijd al fan van Real, dan noemt hij ze ook de beste, logisch lijkt me. Vraag me alleen wel af, hij was het grootste talent van Brazilie, waarom er dan nooit iets over verschenen is in de pers dat hij bij Barca was. Ik denk eerder dat dit een uitspraak is om zieltjes te winnen en hem zelf populairder te maken bij Madrid.

Denk overigens dat hij een stapje terug moet doen. Zidane zal voor grote wedstrijden voor Bale kiezen op zijn plek, daar is Bale ook het beste, en Ascensio op rechts ga ik van uit er tussen dit jaar Bezema en volgend jaar Icardi. Isco komt ook weer in de ploeg. Die spelers zijn erg gebrand het ongelijk van de laatste trainer aan te tonen.

20 maart 2019 om 09:16

Hoe je het ook wendt of keert Real is en blijft een van de grootste clubs ter wereld, daar doet 1 slecht jaar niets aan af. En de discussie voeren wie de "beste" is heeft ook geen zin want dan worden er al snel allemaal zaken bijgehaald die nu niet meer relevant zijn. Hij heeft zijn keuze gemaakt en natuurlijk zegt hij dat hij Real de beste vindt.

Het is een goede voetballer met veel snelheid en actie, hij moet alleen in en rondom de 16 meter veel meer rust krijgen. Maar dat heeft ook met ervaring te maken.

20 maart 2019 om 10:35

Dit is echt een gevalletje ''ik heb het artikel niet gelezen en ben blind afgegaan op de titel''

20 maart 2019 om 10:47

Makkelijk praten dat Barcelona geen plek voor hem heeft. Ze spelen vaak met een middenvelder op linksbuiten terwijl Vinicius juist alles heeft voor het spelletje van Barcelona. Hij is overrated? Hij is 18 jaar, speelt sinds enkele maanden in een ander land en hij is overrated? Zelfs een blinde zou zien dat hij enorm veel talent heeft.

Al dan niet of Barca meer voor hem wilde betalen of niet; ik vind het totaal geen Barcelona speler. Ik vind Vinicius totaal geen speler voor het combinatievoetbal van Barcelona, hij is veel meer een vleugelspeler die het van zijn snelheid/actie moet hebben en past daarin veel meer bij Madrid dat niet per se 70% balbezit hoeft te hebben. Ik denk daarom dat Barcelona niet rouwig hoeft te zijn dat hij hen heeft afgewezen. Begrijp me overigens niet verkeerd, want ik vind hem wel een zeer groot talent die misschien wel tot de top van de wereld kan gaan behoren in de toekomst.

20 maart 2019 om 08:51

Hij zou zeker bij Barcelona passen. Combinatie voetbal het is hoe jij het bekijkt. Bedoel je de tiki taka of wat? Tiki taka bestaat allang niet meer dus ik snap niet wat je ermee bedoelt. Vinicius is trouwens een monster nu al. Hij maakte het elke verdediging lastig en bij Madrid was hij de man. Alles dreiging kwam van hem alleen was zijn afwerking niet daar waar het hoort te zijn. Deze jongen is de toekomst van het voetbal met mbappe.

20 maart 2019 om 09:53

Ik zie Barça geen tiki taka meer spelen hoor, het is gewoon pass naar Messi en hij doet alles. Overigens Vincius is gewoon een type Neymar en volgens mij he, weet het niet zeker, maar volgens mij had Neymar toch wel heel wat mooie dingen laten zien toen hij bij Barca speelde. Bij Vinicius is de vraag duidelijk niet of hij de top gaat halen, maar wanneer hij de top gaat binnen stormen. Ongekend dat iemand van zijn leeftijd al zo belangrijk is voor zijn ploeg, enige speler die dat ook deed in de afgelopen paar jaar is Mbappe en ja kijk waar die kerel nu is en nog maar 19...

20 maart 2019 om 10:54

Neymar om zijn 18 sleepte santos op zijn rug

20 maart 2019 om 13:24

@yamoiown

Dembele speelt ook bij Barca en dat is qua voetbalstijl een soortgelijke speler als Vinicius imo. op dit moment wel verder in zijn ontwikkeling overigens maar hij heeft ook een paar jaar meer ervaring omdat hij wat ouder is als Vinicius

Ballon d’or winnaars hadden op 18 jarig leeftijd wel een redelijk tot goede trap in de benen. Deze speler zijn afwerking is van 4de klasse niveau waar zijn dribbels weer van wereldtop zijn. Zit nog veel rek in maar hij zal toch echt wat gaan moeten werken aan zijn afwerken, lijken wel 2 linkerbenen..

20 maart 2019 om 08:53

Ballon dor wilt hij niet nu winnen. Hij geeft zelf aan toch dat hij zichzelf nog veel gaat verbeteren en schat de kans voor de ballon dor hoog in aks hij rond de 25-26 is. Deze jongen is geen grap een vloek voor elke verdediging.

20 maart 2019 om 11:17

Hij heeft het niet over 18-jarige ballon d'or winnaars. Hij zegt dat de ballon d'or winnaars op 18-jarige leeftijd al een redelijk goed schot hadden. Hij heeft natuurlijk nog wel veel tijd.

20 maart 2019 om 14:52

Dat manneke gaat nooit de ballon d'or winnen. Mbappé zal de komende 10 jaar sowieso al beter zijn en er staan er vast nog zat op die hem voorbijstreven. Standaard draver met een leuke dribbel en het overzicht van Stevie Wonder.

Achja soms verlies je en soms win je. Zo heeft Barça neymar en suarez kunnen halen en zou gaat deze jongen naar real in plaats van barca. Hij heeft ongelooflijk veel potentie. Alleen nog werken aan zijn doelgerichtheid

Wat een lulverhaal zeg. Braziliaanse voetballers kiezen zelf niet voor welke club ze willen spelen, dat wordt voor ze gedaan........ "door de hele familie !!!!"

Na het wegvallen van Ronaldo is er ruimte ontstaan in de voorhoede van Real. Bij Barca was hij bijna niet aan spelen toegekomen. Dembele, Suarez en Messi zouden de voorkeur krijgen. Zelfs Coutinho lukt het niet om zich steevast in de basis te spelen. Coutinho zou ook de voorkeur krijgen. Vinicius is een goede speler, met Zidane aan het roer kan hij wellicht stappen maken naar de absolute top. Hij moet nog werken aan het bewaren van overzicht en zijn afwerking. Heeft een rooskleurig toekomst verwacht ik.

20 maart 2019 om 11:09

Dat deze jongen zoveel speelt, geeft aan dat er te weinig kwaliteit in de selectie zit. Het is een soort van Tello destijds, jong en heel erg hard kunnen rennen, maar nauwelijks scoren. Wat goed is komt meestal snel, maar ik denk dat deze jongen normaal gesproken de komende jaren steeds minder zal spelen en op den duur naar de middenmoot in de premier league verhuist. Real is het aan haar stand verplicht om een of twee echte toppers aan te trekken in de voorhoede.

Ik had eerder gedacht dat de bolle Ronaldo hem zou hebben overtuigd om voor Real uit te komen, maar ook best logisch dat je de Braziliaanse spelers vraagt goed woordje te doen voor je club om nieuwe spelers aan te trekken. Wel grappig dat hij vervolgens 3 keer een pak slag krijgt, maar goed dat zegt voor zijn toekomst nog weinig natuurlijk.

Een speler waar veel dreiging van afkomt, maar nog niet heel efficiënt met zijn laatste acties en kansen. Wel een geweldig speler voor de lange termijn natuurlijk en Real heeft er goed aan gedaan om hem voor Barcelona's neus weg te halen, om een nieuwe situatie als Neymar te voorkomen.

Real de beste noemen en dan 3x pak slaag krijgen van Barça. Verkeerde uitleg..

20 maart 2019 om 15:33

Door die 3x pak slaag staat Barcelona volgensmij nu sinds ergens jaren '30 , eindelijk 1 pot winst voor op Real wat clasicos betreft. Mag ook wel he na die 100 jr ofzo?

het is wel opvallend maar ook voorspelbaar, hoe mensen hier zo struikelen over "de beste ".
Je hebt meningen en feiten.. feit is nogsteeds dat Real beste club ter wereld is lol als je ze met alle andere clubs vergelijkt.
En dat zal zo zijn zolang geen andere club club van de eeuw wordt.
Verder zijn we nu in 2020 bijna dus pas zo een 19jr in deze nieuwe eeuw.. en Real heeft net alweer 4x cl in 5jr gewonnen.

Enfin, Vini get well soon

Of ze wilden meer betalen omdat ze de beste zijn. Denk ook niet dat hij het daar zou redden. Dembele en Coutinho zijn beter en effectiever enbSuares en Messi zijn onomstreden. Logisch dat hij kiest voor Real en hij dacht misschien de rol en faam van Ronaldo over te nemen, maar daarvoor moet hij nog veel leren.

Vinicius toch. Maar beter ook een beste derde plaats is meer dan genoeg voor jou. Jij bent sowieso niet Barça-waardig.

Tijd zal leren hoe Vinicius het gaat doen. Aan zijn manier van voetballen zal het niet leren maar wat Ronaldo juist had heeft hij weer niet en dat is efficiënt zijn. Daarin moet hij echt stappen maken, maar deze jongen is 18, die heeft nog ruim de tijd om daar aan te werken. Zeker met een trainer als Zidane zal dat wel goedkomen.

Preken voor eigen parochie noemen wij dat in het Hollandsch.

Blind renpaard trouwens, die Vinicius. Soort matige versie van Neres.

20 maart 2019 om 14:53

Matige versie van Neres? Ik hoop dat je beseft dat Neres enkel geselecteerd is voor Brazilië omdat Vinicius geblesseerd geraakt is.

Vinicius heeft alles in zich om 1 van de beste spelers ter wereld te worden. Ik zou Neres op 18-jarige leeftijd niet id basis zien spelen bij Real terwijl er spelers als Asensio, Isco en Bale op de bank zitten.

Zijn dribbel is fantastisch maar voor de rest vind ik hem niet zo heel goed. Denk overigens dat hij bij Barca nu niet in de basis zou staan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4238 fans
Stand
Actuele wedstrijden

312 fans
Verdediger, 31 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 17 oktober
Saúl Ñíguez is opnieuw op het verlanglijstje van Manchester United verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren