Tom Beugelsdijk voelt zich ‘zwaar genaaid’: ‘Ik wist niet wat ik meemaakte’

Zondag, 10 maart 2019 om

Tom Beugelsdijk wond zich zaterdag tegen sc Heerenveen (2-3 verlies) enkele minuten voor tijd op omdat Richard Martens liet doorspelen toen Tomas Necid naar de grond ging. De dienstdoende scheidsrechter deelde de protesterende verdediger van ADO Den Haag een gele kaart uit en daar had Beugelsdijk ook na afloop nog weinig begrip voor.

Beugelsdijk vroeg zich nog steeds af of ADO recht had op een strafschop, mede omdat Martens niet de moeite nam om het moment terug te kijken. “We hebben toch niet voor niks een VAR? Ze kijken voor het minste of geringste de beelden terug. En nu vragen we ernaar en gebeurt het niet”, mopperde Beugelsdijk in gesprek met Omroep West. “‘Kijk naar die VAR’, zei ik, ‘Kijk naar die VAR’.”

“Dat is het enige dat we met zijn allen zeiden. Maar hij geeft mij gelijk geel, ik wist niet wat ik meemaakte.” Beugelsdijk kreeg naar eigen zeggen begripvolle reacties van de tegenstander. “Die gasten van Heerenveen zeiden: ‘het is een schande dat je geel krijgt’. Ik heb geen slecht woord gezegd! Is het omdat ik het niet lachend zeg? Tja, ik ben op zo'n moment gefocust. Ik heb er geen woorden voor.”

“Ik voel me wel zwaar genaaid, ja”, benadrukte Beugelsdijk, die het stellen van een vraag aan de scheidsrechter niet graag ziet verdwijnen. “Dat hoort toch bij het voetbal? Het is toch emotie? Dat moet een scheidsrechter ook aanvoelen. Ik zal wel weer op mijn bord krijgen waarom ik daar sta, maar ik zei alleen: ‘Kijk naar die VAR!' Meer heb ik niet gezegd. Ik heb weleens stomme gele kaarten gepakt, maar dit was geen geel", verzuchtte hij tegenover de regionale omroep.Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door rijvers)

Dat is de regel gewoon. Vragen om de VAR als speler levert je geel op

10 maart 2019 om 08:07

Wat mij betreft moet een scheidsrechter met een beetje persoonlijkheid dat prima zonder kaart weten op te lossen.

10 maart 2019 om 08:20

Een speler moet gewoon zijn mond houden, vragen of gebaren voor var is geel. Het slaat ook nog eens nergens op om het tegen de scheids te zeggen. De scheids bepaald niet of er gekeken wordt, en er wordt door de var altijd gekeken en die oordeeld altijd. De hele logica van tommy ontgaat me dus ook hierzo.

10 maart 2019 om 10:51

Maar vragen om een VAR is in Nederland toch geen gele kaart? Dat is toch alleen in de CL?

10 maart 2019 om 11:36

Aub zeg dat vragen naar de VAR zie je in iedere wedstrijd.
Als je een beetje scheids bent geef je daar geen kaart voor.
Mocht hij iets anders hebben geroepen is het een terechte kaart.
Zo niet, is het wel heel belachelijk.
Dus dan is de logica van Beugelsdijk je echt ontgaan.
Maar als je zelf gevoetbald hebt, zal jij ook wel eens iets tegen de plaatselijke scheids hebben geroepen.
Dus een speler moet zijn mond houden zoals jij in je eerste zin zegt, hoor je vaak van mensen die zelf nooit actief gevoetbald hebben.

10 maart 2019 om 11:36

Slap, populair gelul. Het is om te janken dat mensen die elke dag professioneel met de sport bezig zijn de regels van het spelletje niet kennen. Professionals dienen de regels van binnen en buiten te kennen, dus Tommy Beugelsdijk ook. Dit geldt voor iedere voetballer, trainer, analyst, sportjournalist, naast uiteraard de scheidsrechter. Nog buiten het feit dat een speler als Beugelsdijk, zoals elke typische Eredivisiespeler, fout of fout stapelt in een wedstrijd, maar als de scheidsrechter er een keertje naast zit, is het veld te klein en blijven ze zeiken. Kleine kinderen zijn het.

Ik snap wel dat spelers soms uit emotie iets zeggen, en dat kan je als scheidsrechter best laten gaan. Echter, dit soort stomme opmerkingen moet je altijd bestraffen, anders leert men het nooit. Zie het als conditionering. Dat zo'n Dick Advocaat bij de CL analyse zijn onwetendheid betreffende de VAR keer op keer laat blijken, irriteert mateloos. En maar het slachtoffer spelen; ergerlijk. Overigens is een scheidsrechter net zoveel mens als een speler, dus als hij een gele kaart trekt uit emotie, is dat net zo logische als geel voor een speler na praten.

Even voor de duidelijkheid: die VAR moet zich zoveel mogelijk afzijdig houden, alleen als hij 100 procent zeker weet dat de scheidsrechter ernaast zit, mag hij de scheidsrechter hierop wijzen.

10 maart 2019 om 12:02

Precies, maar we hebben niet zo heel veel scheidsrechters met een beetje persoonlijkheid.

10 maart 2019 om 08:08

Inderdaad, één van de meest makkelijke regels. Zeuren om de VAR is een kaart.

10 maart 2019 om 08:56

Dan hoe je geen speler meer over op het veld want ik geloof niet dat hij de enige was die om de var vroeg

10 maart 2019 om 09:06

Goed punt, echter is er vooraf het seizoen gecommuniceerd dat zeuren om de VAR een kaart oplevert. Dat het bij de 1 zo is en bij de ander niet doet daar niets vanaf en is zoals wel vaker afhankelijk van de scheids.

10 maart 2019 om 10:04

Vind het wel een lullige regel. Ik heb het moment niet gezien, mocht Beugelsdijk zonder stoppen zijn doorgegaan met vragen, dan snap ik het. Maar kijk naar die var kijk naar die var van beugie en dan geel is wel overdreven.

10 maart 2019 om 11:40

De een wel en de ander niet doet daar wel heel wat vanaf.
Vooral als dat afhankelijk van de scheidsrechter is, dan is het niveau van het scheidsrechters corps nog lager dan het al jaren lijkt.

10 maart 2019 om 12:17

dus omdat het een regel is moet je geel krijgen? waarom de ene dan wel en de ander niet? jij snapt het spelletje niet helemaal denk ik

Soms begint voetbal echt een zeiksport te worden. Vroeger kon je nog een fatsoenlijke schouderduw erin gooien een harde tackle maken. Tegenwoordig moet je dan al oppassen dat je geen geel of rood krijgt. Neem een voorbeeld aan de premier league daar voetballen ze gewoon door en daar zie je niemand mekkeren. Hier liggen ze bij het minste of geringste 5 minuten op de grond.

10 maart 2019 om 09:02

Nou je naam, wanneer heb nij voor het lastst nasr de PL gekeken. Daar zeuren ze net zo goed en daar wordt net zo slecht en mey willekeur gefloten. On topic, als het de regel is ok, maar wel vreemd dat hij alleen geel krijgt. Ook hier zie je willekeur terug.

Ik vind het toch wel bijzonder dat de voetballers zelf nog steeds niet weten hoe de Var nou werkt. Het is geen tennis waarbij je een camera moment kan aanvragen... Kom op zeg, jullie zijn profs.

Volgens mij is hij niet slimste van zijn klas. Ik zou nog es checken waar de VAR op let. En dat mekkeren dat een scheids moet gaan kijken geel is, dat weet iedereen, gewoon aangegeven voor het seizoen begon.

10 maart 2019 om 11:56

Dan was jij zeker wel de slimste uit de klas, aan je reactie te zien
Maar als je veel voetbal kijkt zie je ook dat er door spelers en zelfs trainers vaak om de VAr gevraagd wordt.
Beugelsdijk staat daar niet alleen in, dus met je zin dat hij niet de slimste van de klas is, heb je totaal geen punt, sterker nog het slaat nergens op.

Ik snap die voetbalwereld soms echt niet. Waarom niet beter goed gejat van bijvoorbeeld hockey dan slecht uitgevonden. Beide ploegen (alleen de aanvoerder) krijgen één teamreferral per wedstrijd. Als de videoscheidsrechter meegaat in hun aanvraag óf de video’s geen uitsluitsel bieden, blijft de referral staan. Gaat de videoscheidsrechter niet mee in de aanvraag, dan vervalt voor die ploeg de mogelijkheid van de videoref. Dan krijg je ook dat gezeik op de scheidsrechter niet als ze hun kans al verspeeld hebben.

Ik zat gisteren in het stadion en verbaasde mij over het niveau van beide ploegen. Heerenveen achterin heel kwetsbaar en toen ado dat door kreeg drukte ado niet door. Bij de situatie waarvoor beugelsdijk geel kreeg werd ik geholpen met beoordelen door de familie van lammers die voor ons zat (sympathieke mensen) die de foxsports go ap gebruikte om het na te kijken en dan zie je dat er echt niks gebeurt en ja dan krijgt vaak de meest fanatieke protesterende speler geel dus gewoon een logische kaart... even off topic ik heb genoten van vlap en lammers dat is de kwaliteit die het publiek van Heerenveen verdient!

Ach Tom Beugelsdijk. Had jij niet een domme overtreding gemaakt ( die niet eens bestraft werd met minimaal geel ) in de 67ste minuut dan had vlap niet dat doelpunt gemaakt.

Hoevaak zie je wle niet dat spelers met hun vingers wijzen naar het microfoontje van, scheids ga je het nog checken of niet? Dat is dan toch ook om de VAR te vragen? Voor zover ik weet is het gebaar maken van het vierkantje een gele kaart. Okey, laat ik het zo zeggen. Lozano tegen Excelsior, krijgt eerst geel voor een schwalbe, vervolgens maakt hij 3x dat VAR tekentje. Waar zijn dan de gele kaarten? Het is pure willekeur. Week in week uit vragen spelers om VAR. En als Beugelsdijk het doet dan is het opeens terecht. Martens weet dat hij op scherp staat en trapt gewoon na. Dit sloeg nergens op. 4 anderen van Den Haag vroegen er ook naar maar omdat Beugelsdijk het meest fanatiek is krijgt hij de prent. Je mag tegenwoordig ook al niet meer leven voor de sport. Gatverredamme

Doek die hele VAR toch op man, wat een gedrocht! Heeft toch niets meer met voetbal te maken! Voet al is een spel van fouten, fantastische acties, mazzel, pech, emotie, winst, verlies, strijd en nog veel meer. Straks krijgen spelers thee terwijl de VAR even uitzoekt of er ergens nog iemand een klein duwtje heeft gegeven, of niet stiekem op een teen is gaan staan. Het slaat helemaal door. FUCK DE VAR !!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.FC Emmen7-8
Voor de complete stand: Eredivisie

46 fans
Verdediger, 29 jaar

In de wandelgangen

Maandag 14 oktober
Mauro Icardi is nog altijd in beeld bij Juventus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren