Mark van Bommel: ‘Het publiek moet hem steunen, aan fluiten heb je niets’

Zondag, 10 maart 2019 om

PSV speelt na de winterstop stroef en de overwinningen komen moeizamer tot stand. Na drie opeenvolgende remises werden degelijke zeges op achtereenvolgens Excelsior (0-2) en NAC Breda (2-0) geboekt. Volgens Mark van Bommel moeten de Eindhovenaren even door deze fase heen. “Je moet overleven en zo'n wedstrijd gewoon winnen”, vertelde de oefenmeester tegen FOX Sports na de overwinning op de hekkensluiter.

“We zitten nu in zo'n periode. We leven van wedstrijd tot wedstrijd.” Denzel Dumfries startte stormachtig aan zijn nieuwe avontuur bij PSV en dat resulteerde zelfs in uitnodigingen én drie A-interlands voor het Nederlands elftal. Dumfries werd zaterdag echter door een deel van het publiek uitgefloten. “Iedereen zit een beetje in de fase dat het elftal niet loopt en Denzel is daar onderdeel van. Maar het publiek moet hem daarin steunen”, oordeelde Van Bommel.

“Het publiek achter het doel deed dat fantastisch. Die begonnen gelijk zijn naam te scanderen. Maar de rest niet op dat moment. Aan fluiten heb je niets.” Jorrit Hendrix weet dat het na de winterstop niet meer zo eenvoudig loopt als in de periode daarvoor. “Tegenstanders passen zich steeds beter aan. De eerste helft van het seizoen speelden we ook zo, maar kwamen we er wel doorheen”, analyseerde de middenvelder in gesprek met het ANP de huidige fase van PSV. “Maar tegenstanders zijn ook niet gek en zien dat ook.”

Hendrix en Pablo Rosario worden nu vaak vroeg vastgezet. PSV heeft daar nog niet echt een antwoord op gevonden. “Ik moet meer doen om iemand anders vrij te krijgen of zelf vrij te komen. Bijvoorbeeld door tegenstanders te gaan lokken door ruimtes te creëren door in bepaalde lijnen te lopen. Dat is een beetje zoeken en wegen. Voor ons is het telkens een uitdaging om de oplossing te vinden”, aldus Hendrix.Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door zinedane)

Loopt niet echt soepeltjes meer bij PSV na de winterstop. Ze winnen dan wel weer de laatste 2 wedstrijden maar een handvol spelers is uit vorm, tegenstanders die het spelletje van PSV snappen. Gaat een spannend slot van de competitie worden. Wie zal het worden...

Denk dat het beste zal zijn voor PSV om hendrix tegen kleine ploegen van het middenveld af te halen. Ik zie zeker zijn kwaliteiten maar werkt toch wel vertragend en voegt aanvallend niks toe. Ook Rosario is daar niet geweldig in maar die heeft wel een goede pass in de benen. Denk dat als je hem zonder Hendrix laat spelen hij beter functioneert

10 maart 2019 om 10:42

Een middenveld Hendrix/Rosario, Guti en Ihattaren zou denk ik echt hoge ogen kunnen gooien. Maar van Bommel wil geen creative box to box achtige speler. Je bent of een slooper/looper of een nummer 10. Dat blok lijkt onaantastbaar bij hem en dit kan toch problematisch gaan worden.

10 maart 2019 om 11:40

Liever Sadilek i.p.v. Guti. Guti vertraagd ook en heeft weinig pit.

Helemaal gelijk van Bommel, irriteerde me gister mateloos aan die fluiters... successupporters, lekker thuis blijven dan! Als je niet in staat bent je club te steunen als het minder gaat ben je voor mij geen supporter

10 maart 2019 om 07:52

Ben ik het helemaal mee eens. Kan me nog enigszins voorstellen dat men de afkeuring laat horen over het feit dat er te veel terug wordt gespeeld maar hij werd op een gegeven moment ook uitgefloten bij een verkeerde balaanname. Een voetballer die altijd zo hard werkt, zoveel energie brengt, zo veel heeft bijgedragen in de eerste seizoenshelft en ook gisteren weer een belangrijke bijdrage leverde aan een doelpunt.

10 maart 2019 om 08:16

Wat heb je dan een teer zieltje zeg waarop getrapt word met je dat fluiters maar thuis moeten blijven. Mensen die zo'n mening hebben zitten dan ook meestal thuis voor de buis.

10 maart 2019 om 08:58

Maar op welke manier moeten supporters dan hun onvrede uiten? Ik ben ook geen fan van fluiten maar het spel van PSV is nu al een tijdje heel zwak en ik snap heel goed dat de fans dit niet accepteren.

10 maart 2019 om 13:17

Meestal door niet specifiek 1 speler uitfluiten maar de gehele ploeg, komt de boodschap beter over.

10 maart 2019 om 11:43

Ik vind ook dat supporters de onvrede mogen uiten. Het is sinds de winterstop al belabberd. Dan mag je kritisch zijn, er wordt gemiddeld 50-60 euro voor een kaartje betaald en dan krijg je inspiratieloos zooitje te zien. Alleen de Jong, Bergwijn, Angelino en Ihataren zijn momenteel van een prima tot Zeer goed niveau. De rest valt gewoon zwaar tegen.

10 maart 2019 om 12:53

Nou ja minder gaat. Je staat nog steeds eerste. Al sinds de eerste speelronde. Ook deze wedstrijd is na 5 min duidelijk dat je gaat winnen. Ja het spel is wat minder. Maar vind het nog geen reden tot fluiten persoonlijk.

Ik Snap Het fluiten sowieso niet zo goed. de spelers doen duidelijk hun best maar het lukt gewoon even niet. dat je dan kritiek hebt op Van Bommel en vraagt om wat wisselingen zou ik snappen maar van fluiten is nog nooit iemand beter geworden.

Ik heb me er ook aan gestoord. Ze floten echter niet als hij aan de bal was, maar als hij weer terugespeelde op Zoet of een tikkie breed gaf. Ik snap Dumfries ook niet helemaal, die kwam voorheen veel vaker op dan nu. Een beetje onzeker/uit vorm, maar dat is nergens voor nodig.

Het uitfluiten van je eigen spelers kan echt niet. En als je er wat van zegt dan schreeuwen ze: “MAAR IK HEB TOCH VOOR MIJN KAARTJE BETAALD!”. Een trieste vertoning als je het mij vraagt. Daar sta je dan fluitend met je hele gezin, de kinderen doen papa ook nog na.

10 maart 2019 om 10:06

Maarja, dan neem je je kinderen een keer mee naar een wedstrijd van het grote psv, en dan krijg je dit voorgeschoteld. Kinderen janken omdat het saai is en ze geen leuk voetbal zien, weinig doelpunten. Van pap wordt verwacht dat hij er iets aan doet, dus ja, dan kan je alleen fluiten he.

10 maart 2019 om 10:56

Moet je je kinderen niet meenemen naar PSV, het voetbal is al jaren om te huilen daar. Vroeger werden er nog grote uitslagen neergezet in de thuiswedstrijden, maar daar is de laatste jaren ook geen sprake meer van, hooguit van een late en geflatteerde overwinning

10 maart 2019 om 11:48

@houten 030. Pfff dit is ook weer zon typisch gelul in de ruimte. Als jij over PSV praat is het altijd zo subjectief. Ze hebben 44 wedstrijden op rij niet verloren thuis. Hebben 70% van die wedstrijden met meer dan 2 goals verschil gewonnen. En dan kom jij met dit.. 4-0, 6-1, 3-0, 4-0, 6-0.. de eerste 5 comp wedstrijden van dit jaar. Nu jij weer.. niet zo onnozel en ongefundeerd ouwehoeren op basis van antipathie maar kom met feiten.

Gewoon een onschuldige, duidelijke manier om je onvrede te uiten over bepaalde beslissingen van spelers en het vertoonde spel onder van Bommel. Tikkie terug, tikkie breed, geen diepgang, geen tempo. Het begint er steeds meer op te lijken dat zelfs ploegen als Nac zich al aardig kunnen verweren tegen dit inspiratieloze voetbal. Maargoed, zolang je de punten blijft binnenhalen en je aan het eind met de schaal staat zal niemand zich meer druk maken om het vertoonde spel in Eindhoven. Dat doen ze al jaren niet. Het is eigenlijk wel verfrissend en hoopgevend dat ook daar het publiek meer verwacht dan 3 zakelijke punten en een k.twedstrijd.

10 maart 2019 om 10:02

Als uitfluiten een onschuldige manier is van onvrede uiten dan is pesten vast ook een spelletje? Lekker makkelijk, wees eens creatief en steun je ploeg.

10 maart 2019 om 10:29

Moeten we staken of protesteren ookmaar afschaffen dan? Steun de bedrijfsleiding of het kabinet met alleen maar positivisme. Slaat natuurlijk nergens op en je onvrede kenbaar maken is niks mis mee.

Je kunt alleen uitfluiten als ze aangeven graag naar een andere club te gaan en daarbij niet meer volledige inzet toont.

Het probleem is dat Van Bommel steeds dezelfde spelers blijft opstellen die uit vorm zijn. Hierdoor worden deze spelers niet geprikkeld. De tegenstanders hebben de speelwijze van Psv door en kunnen zich makkelijker aanpassen. Aan de andere kant speel je tegen Nac met alle respect en thuis. Speel dan met 3 verdedigers en extra aanvaller. Zoet had letterlijk niks te doen. Van Bommel moet ook beter de wedstrijden van te voren analyseren en daar waar nodig aanpassen en niet steeds blijven spelen met dezelfde basisspelers.

Iedereen bij psv vond van bommel een verademing ten opzichte van cocu. Maar wat hij na de winterstop laat zien is echt slecht voetbal. Je mag aks psv supporter wel wat meer verwachten als de koploper tegen de nr laatst moet spelen. Als je dit spel nog 10 wedstrijden volhoudt ga je echt een paar keer tegen de lamp lopen

Als je NAC niet met de rug tegen de muur zet moet je toch afvragen wat er fout gaat. Snap de supporters wel. Die ergeren zich kapot aan de trage openingen van Hendrix waardoor hij totaal geen overzicht heeft en de foute pass geeft. Dan moet van Bommel ook ingrijpen want de bal gaat veel te veel terug terwijl er meestal wel iemand goed vrij staat. Tegen NAC kom je daar wel mee weg maar is typerend voor die gelijkspelen die we gezien hebben.

Tuurlijk is uitfluiten niet het meest hulpvolle wat je kunt doen, maar ik moet zeggen dat ik het gisteren zeker wel kon begrijpen. Dumfries leek echt bewust het spel te stagneren gisteren. Zelfs met meters aan vrije ruimte voor zich bleef hij op een sukkeldrafje lopen, stilstaan en dan de bal uiteindelijk weer terugspelen. Paar keer kreeg hij de bal van Schwaab en keek hij niet eens meer vooruit, maar ging die bal linea recta weer terug naar Schwaab. De PSV fans hebben daar jaren Arias zien lopen die aanvallend zo een meerwaarde voor het team had en om dan nu Dumfries elke bal terug te zien spelen is gewoon een veel te groot contrast.

Moet van Bommel voor de gein eens op mijn plaats komen zitten in het Philips stadion. Het fluiten is dan wel het minste. Het blijft jammer dat er toch verassend veel mensen zijn die denken dat in een stadion andere fatsoensnormen gelden.

Van Bommel moet die jongens eens steunen door nieuwe list te bedenken. Tegenstanders hebben onderhand wel door dat ze door snel vast zetten van Hendrix en Rosario de angel eruit halen. Verzin dan eens wat anders! Ga bijvoorbeeld eens met de punt naar achteren; doe je Rosario op 6 en geef je een meer aanvallende rol aan Gutierrez en Ihattaren. Op die manier komen de ruimtes anders te liggen en verras je de tegenstander weer. Stug volhouden als het niet gaat heeft ook geen zin.

Sorry Mark maar je begrijpt het niet.

Er wordt niet zo zeer richting Dumfries als persoon gefloten maar meer richting jou, grijp toch eens in als een speler zijn niveau niet haalt je in moet grijpen. Zowel Hendrix als Dumfries spelen al sinds de winterstop zeer matig en je blijft ze maar opstellen. Voor Dumfries heb je weinig alternatieven voor basisplekken maar voor Hendrix zijn er opties genoeg.

Geef Teze op zijn minst is een kans als wissel als Dumfries zo slecht speelt, dat fluiten is gewoon fustratie voor het matige spel dat PSV laat zien. Wij als PSV fans zijn niet tevreden met een 2-0 thuis tegen NAC die laatste staat begrijp dat toch eens.

Er moet wat gebeuren anders worden we geen kampioen!

10 maart 2019 om 15:21

Volledig mee eens. Baal er ook enorm van, Van Bommel was zo veelbelovend aan het seizoen begonnen. En ik ben wel erg blij met de minuten voor Malen, Gakpo, Sadilek en Iahttaren... Maar doe eens wat meer dan kleine invalbeurten voor jeugdspelers die je toevallig nog van de -19 kent!

Zouden we Hendrix niet een poosje op Viergever zijn plek kunnen zetten? Of inderdaad gewoon op de bank.
Sadilek en Guti mogen wat mij betreft eens de kans krijgen achter Pereiro/ihattaren. Rosario begon goed maar lijkt nu wat lax te spelen en Hendrix zit helaas flink aan z'n top. Een echte Psv'er maar heeft niet het niveau om het team te dragen. Sadilek zit de afgelopen weken veel meer pit in

Ben ook niet zo van t negatief fluiten. Daarnaast als je als hardwerkende 3.5 meier hebt neergeteld voor psv mag je wel wat beters verwachten. Verder hoor ik bommel zeggen ik speel met de 11 waarmee ik de meeste kans maak om te winnen. Nou eigenwijze stuk vreten dan begin is met t banken van hendrix want die kan echt niks. Hendrix BT (breed,terug) dat is zn specialiteit. Kan je bij dordrecht ook doen. Echt afgrijselijke speler

Ben ook niet zo van t negatief fluiten. Daarnaast als je als hardwerkende 3.5 meier hebt neergeteld voor psv mag je wel wat beters verwachten. Verder hoor ik bommel zeggen ik speel met de 11 waarmee ik de meeste kans maak om te winnen. Nou eigenwijze stuk vreten dan begin is met t banken van hendrix want die kan echt niks. Hendrix BT (breed,terug) dat is zn specialiteit. Kan je bij dordrecht ook doen. Echt afgrijselijke speler

Waarom speelt guti nooit, is daar eigenlijk al keer een antwoord opgekomen die ik gemist heb?

10 maart 2019 om 12:11

Speelde 1 of 2 x goed en liet zich daarna niet positief zien. Veel overtredingen en zeuren. Verder alle ballen op Lozano en daar heb je weinig aan.

10 maart 2019 om 15:25

Speelde als fitte invaller fantastisch in zijn eerste 3 invalbeurten. Maar toen hij eenmaal een paar keer in de basis startte werd duidelijk dat zijn reactiesnelheid en zijn uithoudingsvermogen echt niet op het niveau zitten op het moment.

Als nummer 10 loopt hij niet op tijd in de ruimte zoals een Ihattaren of Pereiro dat wel doen.

Guti moet a;s box-to-box speler worden ingezet waarbij PSV 1 verdeidgende middenvelder en 1 nummer 10 heeft zodat Guti ertussen kan spelen en vooral met lange ballen en steekpasses kan gaan strooien. Dat is echt zijn kracht. op dit moment speelt psv helaas niet zo.

Van Bommel heeft in de winterstop in een interview ook aangegeven dat hij het niveau nog niet haalt. wat wel teleurstellend is.

Zo werkt het ook vaak, nieuwe trainer en nieuwe speelstijl. Frisse energie bij de selectie en verrassing tegenover de tegenstanders. Iedereen heeft PSV inmiddels één keer ontmoet, die tegenstanders gaan dat analyseren en ontdekken waar ze goed en waar ze minder goed in zijn. De verrassing is er dus uit en als de individuele vorm ook wat minder is, kan het zomaar een saai en tactisch spelletje worden. Aan Van Bommel de taak daar iets op te verzinnen en de spelers op te stellen die de juiste vorm hebben. Spelers kunnen daar, buiten maximale inzet, niet zo gek veel aan doen. Zorg is dat ze in deze fase blijven winnen en dan komt het attractieve vanzelf weer.

Bommel,je moet iig zo snel mogelijk BT hendrix wippen staat voor breed terug. Meer is t niet. Wat een zwaar slechte speler

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2323
2.PSV2320
3.AZ2015
4.Vitesse205
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

271 fans
Coach, 42 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 17 oktober
Manchester United wil in het komende jaar zes nieuwe spelers binnenhalen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren