‘Ajax bood Ritsu Doan en Kik Pierie vorige week ’snuffelstage‘ aan’

Vrijdag, 22 februari 2019 om

Ajax heeft Ritsu Doan wederom uitgenodigd voor het bijwonen van een Champions League-duel, zo schrijft De Telegraaf vrijdag. De aanvaller van FC Groningen, die eerder op uitnodiging van Ajax aandachtig toeschouwer was bij Ajax - Bayern München (3-3), was net als Kik Pierie van sc Heerenveen van harte welkom voor het thuisduel met Real Madrid (1-2).

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door djum)

Als dit waar is, vind ik dit enorm fout. Is niets anders dan de rare Barcelona praktijken. Als een speler onder contract staat bij een andere club, eerst naar de club en dan pas contact met de speler. (Al weten we niet of Ajax dit wel heeft gedaan en of hier ook maar een beetje van waar is).

22 februari 2019 om 06:47

Het waren uitnodigingen om de wedstrijd te bekijken. Heeft niets met Barcelona praktijken te maken. Ik heb heel veel voetballers of trainers gezien die de wedstrijd hebben bijgewoond afgelopen CL wedstrijd. Het mag en is niet illegaal en ook niet achter de rug van beide clubs om.

22 februari 2019 om 06:59

Nou ja een club die een speler van een andere club uitnodigt voor een topwedstrijd, zo onschuldig zou dat niet zijn. Is toch een beetje polsen, en daarmee beinvloed je gewoon mogelijke onderhandelingsposities.

22 februari 2019 om 07:01

Het is volgens mij officieel niet toegestaan contact op te nemen met spelers die nog langer dan een half jaar elders onder contract staan, zonder medeweten van de club waar ze onder contract staan.

22 februari 2019 om 07:49

Daarom zijn ze ook niet benaderd door de club maar vanuit een sponsor, althans, dat was bij Doan het geval. Neem aan dat bij Pierie zelfde gebeurd zal zijn.

22 februari 2019 om 07:57

De sponsor doet het niet omdat ze het zo'n aardige jongen vinden, dat begrijp jij ook wel. Strikt volgens de regels zal dit dus wel mogen, maar erg netjes is het allemaal niet.

22 februari 2019 om 07:58

Ze hebben het toch helemaal nergens verder over gehad. Ze worden uitgenodigd om een wedstrijd te bekijken. Ik zie niet wat daar fout aan is. Wie zegt dat de club niet op de hoogte was van deze uitnodiging?

22 februari 2019 om 08:10

@DVV, zeker waar, een sponsor doet dat niet voor zichzelf maar via die weg blijf je als club wel buiten schot. Want zoals Boca hierboven al zegt zou bij spelers onder een bepaalde leeftijd met een contract van elke duur (boven die leeftijd vanaf 6 maanden voor aflopen) je contact via de club moeten laten lopen. Al verwacht ik niet dat er inhoudelijk gesproken is tussen club en spelers, ga je je niet aan branden.

22 februari 2019 om 10:06

@boca2005

Quote: "het is volgens mij officieel niet toegestaan contact op te nemen met spelers die nog langer dan een half jaar elders onder contract staan, zonder medeweten van de club waar ze onder contract staan".

Je mag niet onderhandelen met een speler die nog bij een andere club onder contract staat en hem dus ook geen aanbieding doen. Maar dat je helemaal niet met hem zou mogen praten of hem uitnodigen voor een wedstrijd, is natuurlijk grote onzin. Juventus heeft helemaal nog niet met Ajax over De Ligt gesproken, maar hem wel een rondleiding in het stadion gegeven. Voor Barcelona en Frenkie de Jong gold exact hetzelfde. Kennelijk staan deze spelers op een wensenlijstje van Ajax en probeert de club ze warm te maken voor een overgang. Maar dat is natuurlijk heel iets anders dan onderhandelen. Of je zoiets moet doen, is een andere vraag. Maar het is in dit geval aan Groningen en Heerenveen om te behalen of ze er moeite mee hebben.

22 februari 2019 om 11:00

Misschien hadden Barcelona/Juventus al contact met Ajax gehad.

22 februari 2019 om 07:02

Zolang de Telegraaf als bron wordt genoemd ga ik al twijfelen. Zou niet de eerste keer zijn dat die vreselijke Driessen weer met een vaag verhaal op de proppen komt. Ziyech die op tafel geslagen zou hebben, Neres die Ten Hag uitgescholden zou hebben. Ten Hag die fout na fout maakt maar in die ene wedstrijden dat hij wel tactisch uitstekende keuzes maakte was het door ingrijpen van de assistenten en ga zo maar door

22 februari 2019 om 08:43

Hahah serieus echt typisch NL klagen klagen klagen.. laten we niks doen en nooit meer europa in gaan.. wees blij als dit al vanuit ajax komt dat dit komt met CL want ze komen heus niet als het Ajax-Ado was he..

22 februari 2019 om 09:09

Ik vind dit ook een beetje laag, als dit waar is. Oké het is misschien niet tegen de regels, maar wel een beetje manipulatief. Wetende dat er vaak een geweldige sfeer is op een CL avond, en een wedstrijd tegen het grote Madrid sowieso indruk maakt.

22 februari 2019 om 10:35

Wat een onzin. Ff Groningen speelt onderin en zou denk ik nooit een officiële wedstrijd tegen Real spelen. Hooguit vriendschappelijk.
Zulke ploegen moeten nederig zijn wanneer Nederlandse topclubs hun grootste talenten willen hebben. Betekend niet dat hun voor een appel en een ei van de hand hoeven te doen. Maar moeten beseffen dat zulke grote talenten onhoudbaar zijn.
Anderzijds staan ze wel met een appel en een ei bij de Nederlandse clubs als ze grote talenten willen huren omdat hun selectie niet op pijl of niveau is wanneer ze niet de financiële middelen hebben om dat kaliber in een kooptransfer aan te trekken.

Zulke grote talenten willen het Hoogst haalbare en mogen blij zijn wanneer zulke spelers bij hun tekenen.

Doan zou ik geen versterking zien bij Ajax en hooguit een breedte aankoop en een marketing technische aankoop. Maar goed Groningen zal veel (10 miljoen) ofzo voor deze jongen willen en dat vindt ik hem echt niet waard.

22 februari 2019 om 07:35

Denk dat je Doan enorm onderschat.

22 februari 2019 om 07:38

Dit soort reacties las je ook toen Suarez op het punt stond naar Ajax te gaan. Doan is een zeer groot talent voor wie de Nederlandse top op termijn echt niet het plafond zal zijn.

22 februari 2019 om 07:49

Dat zou misschien kunnen kloppen. Maar die jongen is niet beter dan een Neres bijvoorbeeld dus hij zou bij Ajax waarschijnlijk op de bank komen.

22 februari 2019 om 07:51

Ik denk dat Ajax er ook zo over denkt, die hebben hem voor hij naar Groningen ging ook veelvuldig gescout. Toch denk ik niet dat Doan de beste optie is om deze zomer aan te trekken. Ervanuitgaande dat Doan op de flank zal willen spelen gaat dat lastig worden als Neres niet vertrekt. Die gaan natuurlijk niet nog een seizoen veelvuldig op de bank plaatsnemen. Doan zou wel eens een hele geschikte vervanger kunnen zijn in zomer van 2020.

22 februari 2019 om 08:00

Hoezo lastig? Neres kan op rechts en Doan vanaf links. Tadic op 10 en je hebt een prima voorhoede. Ik zou het er wel op wagen, vanuit gaande dat Ziyech vertrekt. Pieri kun je er ook goed bij hebben als je bijv met Blind op het middenveld wilt spelen. Ajax moet snel doorpakken want er gaat heel veel gebeuren van de zomer.

22 februari 2019 om 08:17

Maar linksbuiten zie ik voor volgend seizoen Tadic met Bandé/Cerny als back-up, rechts zit niet echt iemand achter Neres (vertrek van Ziyech) of je komt uit bij Kühn (waar ik fan van ben, kan ook op links en op 10) en wederom Cerny. Ik zie ze eerder een speler voor rechterkant willen halen dan voor links. Ook kijkende naar spelers waarmee ze gelinkt werden in de winter is rechts meer voor de hand liggend, een positie waar Doan hele seizoen bij Groningen speelt nu.

22 februari 2019 om 10:37

Doan is in de verste verte geen Suarez. Hij is geen eens een Honda. De impact van de winteraankopen is groter dan die hele Doan. Pas na die aankopen ontsteeg Groningen het niveau van degradatie kandidaat. Echt over Doan wordt helemaal lyrisch gedaan en het is verre van een enorm talent. Kan best zijn dat hij plotsklaps nog enorme stappen gaat zetten, maar voor alsnog is het verre van bijzonder.

22 februari 2019 om 11:21

Maar Groningen ook niet. Volgens mij huurt Groningen graag spelers van die clubs om enigszins op eredivisieniveau te blijven.

22 februari 2019 om 07:51

Suárez vergeten zeker. Doan zit in dezelfde categorie. Veel kwaliteit op jonge leeftijd. Zou in de NLe top3 een basisplaats krijgen.

22 februari 2019 om 08:02

Bij Feyenoord niet hoor, daar werkt hij niet hard genoeg voor. Wij nemen liever een type Lex Immers. Vooral Doan zou ik een erg goede aankoop vinden voor Ajax als Tadic of Ziyech vertrekt. Pirie is wel een grote achteruitgang tov de Ligt. Wel beter dan Per Schuurs, dus als hij niet veel moet kosten kan het interessant zijn.

22 februari 2019 om 10:01

Jij hebt duidelijk Doan niet vaak genoeg zien spelen. Doan is geen speler die rustig terugsjokt als hij de bal verliest, maar direct hem terug wil veroveren.

Uitstekend natuurlijk om jonge gasten uit te nodigen voor een CL wedstrijd. Hoogste niveau id sport en daar gaat het om. Uiteindelijk gaan ze er toch niet naar toe denk ik maar daar gaat het ook niet om. Beetje genieten en rondkijken. Prima, niks mis mee

Ik vind dat toch wel dubieus hoor, dat je spelers van een andere eredivisieclub even in de watten legt. Vooral als je bedenkt dat één van de twee dit seizoen nog een keer tegen Ajax moet spelen.

22 februari 2019 om 09:27

Ohho.... Dat is niet eerlijk.... Waar kennen we die reactie van ? Ook al met Ajax - PEC... Ajax blijft bezig met dubieuze praktijken...

22 februari 2019 om 09:36

@fcbogarde:

Het is nu natuurlijk wel lekker makkelijk om alle PSV-supporters die hier iets van vinden weg te zetten als "calimero's". Maar als PSV dit had geflikt, dan zouden de Ajax-supporters zeker weten precies hetzelfde hebben gereageerd.

22 februari 2019 om 10:01

Beetje flauwe reactie dit. Als je een stap terug doet en neutraal naar de situatie kijkt, dan is deze situatie (mits waar) wel apart en kan je er terecht grote vraagtekens bij zetten.

22 februari 2019 om 10:06

Hoezo dubieus ?
Hoe kijk je dan aan tegen verhuurde spelers die tegen hun eigen club moeten spelen ? Was het daarom dat Lammers vorige week niet scoorde ? Mogen verhuurde spelers a la Unnerstal, Sierhuis, Bruns, Lammers, Tapia straks ook niet meer spelen tegen hun eigen clubs ?

Come on. Angst is hier een slechte raadgever.

Tijdens het lopende seizoen spelers van teams uit dezelfde competitie op deze manier benaderen is natuurlijk vrij hypocriet.
Het gebeurd vaker dan we allemaal weet van hebben, en niet alleen in Amsterdam. Dit neemt echter niet weg dat het stijlloos is.
De Telegraaf wil graag headlines halen en het liefst shockeren, maar dit verhaal zal uiteraard niet compleet uit de lucht gegrepen zijn.
Over de spelers zelf zie ik Doan nog niet echt beter worden dit seizoen, wat betreft Kik Pierie: voetballend veelbelovend, verdedigend nog erg kwetsbaar.

Dat doen ze heel slim. Het zijn natuurlijk interessante wedstrijden, die nog eens uiterst sfeervol zijn. En waarin Ajax ook goed speelde en dan paai je met dit alles natuurlijk wel spelers.

Namedropping is begonnen in Amsterdam:
- Doan
- Pierie
- Fosu Mensah
- Koopmeinders
en dan mis ik nog Stengs (de meest interessante van allemaal)
en een goede keeper (want Onana zal wel niet blijven)

22 februari 2019 om 11:28

Ik zie ze vooral Koopmeiners wel oppikken. Voetballend en fysiek goed, kan zowel centraal als op het middenveld, begaafde traptechniek, en schijnt Ajax fan te zijn. Zou hem graag bij PSV zien, maar denk dat Ajax ermee aan de haal gaat.

Fosu-Mensah is ook zeker interessant, die kan echt wat toevoegen met z'n fysieke kwaliteiten, zeker Europees.

Over Pierie heb ik nog wat twijfels, en Doan lijkt me de minst interessante van dit rijtje, maar kan ernaast zitten.

22 februari 2019 om 14:47

Overmars heeft eerder ook aangegeven dat hij contact heeft met Vertonghen die ervoor open staat om terug te keren bij Ajax. En hopelijk wilt Ajax ook Redan terughalen. Dat kan een leuk elftal opleveren:

Onana
Mazraoui F.Mensah Vertonghen Tagliafico
Vd.Beek Blind Tadic
Stengs Redan Neres

Voor iedere keer dat Ajax die spelers uitnodigt moet Heerenveen er gewoon 5 miljoen bovenop gooien. Ajax zal sowieso niet voor een appel en ei spelers meer kunnen kopen. Alle clubs weten wat Ajax aan transfersommen ontvangt, dus zullen deze clubs ook steeds hogere vraagprijzen hanteren.

22 februari 2019 om 09:14

Ja en pierie heeft nog tot volgende zomer contract, dus als Heerenveen 10-15 miljoen vraagt in de zomer en ze komen er niet uit, dan gaat Pierie een jaar later gratis naar Amsterdam.

22 februari 2019 om 09:24

Lekker naief !! En meer geënt op jaloezie !

Een club als Heerenveen (maar eigenlijk geldt dat voor alle Eredivisieclubs) kan beter een doorverkooppercentage afspreken. Kijk eens hoe tevreden Willem II en RKC zijn met de deal rondom Frenkie de Jong. Die clubs doen straks met alle plezier weer zaken met Ajax.
Daar ligt Ajax toch wel een straatlengte voor op Feyenoord, want een Vd Heijden, Tapia, Haps, Amrabat, Larsson maken die stappen toch waarschijnlijk niet....

22 februari 2019 om 09:30

Ik vermoed dat, dat vorige zomer met Dumfries is gebeurd…

Weer typisch Nederlands om hier weer van alles van te vinden. In alle landen om ons heen gebeurt dit, (barcalona shopt bij Sevilla; Bayern bij Dortmund etc.), allemaal om de concurrentie voor te blijven. Waarom denk je dat De Ligt een rondleiding heeft gekregen bij Juventus. Ja hij was toevallig in de stad en het is een aardige jongen, kom op zeg.

22 februari 2019 om 09:40

"waarom denk je dat De Ligt een rondleiding heeft gekregen bij Juventus."

Dat was ook niet netjes. Maar wel minder erg, omdat Juventus niet in dezelfde competitie speelt als Ajax.

22 februari 2019 om 10:18

Het gaat er niet om dat Ajax bij competitiegenoten shopt, sterker nog, dat vind ik zelfs positief, want dan blijft het geld binnen de competitie. Dat zouden we moeten toejuichen. Maar ik vind het niet zo netjes dat je spelers midden in het seizoen uitnodigt om bij je te komen kijken/wat eten (ja, via een sponsor maar we zijn niet gek), terwijl deze spelers gewoon nog met hun huidige club tegen je moeten spelen. Je maakt die spelers dan misschien toch een beetje gek in het hoofd.

Ik snap dat ze het doen hoor, hartstikke slim van Ajax, maar ik vind het niet zo netjes. Maar goed, de zakenwereld is ook niet netjes.

22 februari 2019 om 12:46

Dat is typisch Ajax, doen het al jaren. Vlak voor een wedstrijd even de beste speller van dat team paaien. Echter, ik zie in deze actie niet heel veel slechts.

Als er één club is die niets te klagen heeft over Ajax is dat Groningen wel, Ajax is vaak genoeg zeer coulant geweest mbt spelers die op huurbasis vertrokken naar Groningen om die voor een appel en een ei definitief te laten gaan.

Dit zijn meer spelers voor de breedte/Jong Ajax dan een directe versterking voor het eerste van Ajax. Doan zie ik bij Ajax op de bank terecht komen en Pierie zie ik samen het centrale verdedigingsduo worden met Schuurs bij Jong Ajax.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

7 fans
Middenvelder, 21 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 november
Juventus bereidt een bod voor op Ferran Torres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren