Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Turkije wint weer niet en gaat in doelpuntrijk duel ten onder tegen Japan

Laatste update:

Turkije heeft dinsdagmiddag een oefennederlaag geleden tegen Japan. De ploeg van trainer Stefan Kuntz speelde vrijdag met 1-1 gelijk tegen Armenië en verloor dinsdag met 4-2 van Japan. Japan wist vrijdag ook Duitsland al met 1-4 over de knie te leggen en maakt opnieuw indruk. Namens Japan waren Atsuki Ito, Keito Nakamura (twee keer) en Junya Ito trefzeker. Voor Turkije scoorden Ozan Kabak en Bertug Yildrim.

Turkije begon aan het duel in Genk met een bijna volledig gewijzigd elftal ten opzichte van de wedstrijd tegen Armenië (1-1). Alleen Orkun Kökçü en Çaglar Söyüncü bleven staan. Bij Japan begon voormalig Eredivisie-speler Ritsu Doan aan de aftrap. Feyenoord-spits Ayase Ueda raakte geblesseerd in het duel met Duitsland (1-4 winst) en was dinsdagmiddag niet van de partij. Kyogo Furuhashi nam zijn plaats in de punt van de aanval over. Ook sterspeler Kaoru Mitoma van Brighton & Hove Albion kreeg rust en begon op de bank.

Japan schoot uit de startblokken in de Cegeka Arena. De ploeg van trainer Hajime Moriyasu kwam na een kwartier spelen op voorsprong via een treffer van Atsuki Ito. De middenvelder van Urawa Red Diamonds kwam à la Arjen Robben vanaf de rechterkant naar binnen en haalde met links uit in de rechterbovenhoek: 1-0. Nakamura maakte er een kwartier later 2-0 van. De buitenspeler van Stade de Reims kreeg de bal plots voor zijn voeten nadat doelman Ugurcan Çakir een schot van Doan niet goed verwerkte en schoof simpel binnen: 2-0.

Nog voor rust kwam Japan zelfs op een 3-0 voorsprong. Diezelfde Nakamura dribbelde naar binnen en zette Çakir op het verkeerde been. In de laatste minuut van de eerste helft liet Turkije eindelijk van zich zien. Een indirecte vrije trap werd bij de tweede paal op doel gekopt. Die eerste kopbal wist Kosuke Nakamura nog te keren, maar in de rebound knikte Kabak raak: 3-1.

Na rust had Turkije duidelijk het betere van het spel. Yildirim rondde een goedlopende aanval knap af en zette zo de 3-2 op het scorebord. Van een gelijkmaker kwam het uiteindelijk niet. Invaller Junya Ito werd door Ismail Yüksek neergelegd in het strafschopgebied, waarop scheidsrechter Allard Lindhout een strafschop aan de Japanners gaf. Ito ging zelf achter de bal staan en faalde niet: 4-2.


Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gaat nog spannend worden in de EK kwalificatie, denk dat Turkije er nog lang niet is. Zie het zomaar gebeuren dat Armenie of Wales er met plek 2 vandoor gaat.

12 september 2023 om 16:28

Van dit japan heb je niet zomaar gewonnen. En bovendien speelden veel basis spelers eerst niet mee. Zeker geen schande.

12 september 2023 om 16:52

Eigenlijk speelden vandaag de spelers die Juist zouden moeten spelen zoals: Salih Ucan die in vorm is, Irfan die het heel goed bij Fener doet, Yusuf Sari die het uitstekend doet bij Adana en de verdediging van Turkije staat toch nooit goed dus kan je daar ook maar wat aanpassen. Hakan, Cengiz, Baris en Altay zijn toch niet spelers waar je bang van wordt en vooral niet bij Turkije..

12 september 2023 om 18:36

Datzelfde kon je zeggen over Japan. Zo zijn Mitoma, Kamada en Morita niet ingevallen en heeft Tomiyasu maar 10 minuutjes meegedaan.

12 september 2023 om 18:26

Mwah. Turkije is bij winst tegen Letland vrijwel verzekerd van de 2e plek. Armenië kan dan alleen hoger eindigen door een punt te pakken tegen Kroatië. Noem dat maar gerust mission impossible. We waren er gisteren zo dichtbij…. Wales kan nog wel over Turkije heen.

Turkije wanhopig op zoek naar goede vorm en moraal met een vriendschappelijke wedstrijd. Komen toch van een koude kermis thuis. Het is tijd om Kuntz te ontslaan om meerdere redenen. Na zoveel wedstrijden nog steeds geen tactiek in het spel. Bepaalde spelers die opgeroepen worden die nergens in de basis zouden staan. Spelers die het verdienen om opgeroepen te worden negeren. Spelers die ondanks de slechte prestaties interessant willen doen om met 2 verschillende schoenen te spelen en de coach die hier niks aan doet. Geen fatsoenlijke spits kunnen inpassen in het team na zoveel tijd. Niks aan kunnen veranderen aan het dramatische passing en balverlies in het algemeen. Niet voldoende kunnen motiveren van spelers.

Zou toch genoeg moeten zijn om een andere coach aan te stellen lijkt me.

12 september 2023 om 17:01

Hahaha wie had twee verschillende schoenen aan? Was me niet opgevallen.

Vind dat nou niet echt een reden om een trainer te ontslaan, maar ben het met je eens. De resultaten spreken voor zich en deze trainer brengt meer schade aan het elftal dan wat goeds..

Ik denk niet dat het nog zin heeft om verder te gaan met Kuntz. Iets opbouwen bij onze nationale elftal is onmogelijk, we hebben een pragmatische trainer nodig die op korte termijn wat moet veranderen. En na dat korte termijn ontslaan we hem ook, zo gaat dat. Terim en Sergen zijn dan de logische keuzes op dit moment.

Er is duidelijk wat aan de hand tussen Kuntz en de spelers. Buiten wat ze op het veld laten zien (of juist niet laten zien), kan ik me niet herinneren dat zo veel spelers in de media kritiek hebben geleverd op de selectieprocedure en het veldspel. Een trainerswissel zal niet het gewenste resultaat leveren zolang deze spelersgroep niet duidelijk wordt gemaakt dat ze hun plaats moeten kennen.

12 september 2023 om 17:00

Hoevaak willen jullie nog terugvallen op die Terim? Is een trainer die allang niet meer past in het huidige moderne voetbal. Maar goed turkije is wat dat betreft altijd al een beetje conservatief geweest.

12 september 2023 om 17:22

Het moderne voetbal en Turkije gaan niet samen. We hebben het geprobeerd met Kuntz, maar zulke trainers krijgen niet de tijd om wat neer te zetten.

12 september 2023 om 17:04

Weer Terim? Alsjeblieft niet zeg. Doe dan maar Sergen of Emre ofzo. Een keertje wat nieuws. Hoe dan ook, het moet wel een Turkse coach zijn. Ik zie dit elftal niet succesvol worden onder een buitenlandse coach.

12 september 2023 om 17:24

Sergen zou ik ook wel willen. 5-6 keer per jaar even een paar wedstrijden coachen en de rest van het jaar zit die op Cyprus, Bodrum of in Las Vegas. De ideale functie voor hem.

Japanners zijn echt wel sterk hoor, schat ze van hetzelfde niveau of beter in dan de Belgen op dit moment. Mooie ontwikkeling ook van de Japanse spelers, velen spelen nu echt wel in een Europese (top)competitie en zijn daar ook nog belangrijk. Zie maar naar een Mitoma bij Brighton, Kubo bij Sociedad, Tomiyasu bij Arsenal en Kamada onder andere bij Frankfurt. Daarnaast heb je een Wataru Endo dat net bij Liverpool is terechtgekomen.

Ze profileren zich ook als een mooi voetballend elftal, met respect voor de tegenstander en het spel(zie ze niet tijdrekken of schwalbes uitvoeren).

12 september 2023 om 16:40

Na die nederlaag tegen België in de laatste seconde op het WK 2018 hadden ze echt een zware slag gekregen en veranderden ze van mentaliteit. De naiviteit verdween. Ze zijn zeker beter dan mijn land op moment. Met een fitte De Bruyne misschien niet. Echt een mooi team.

12 september 2023 om 17:24

De Japanners waren zelfs in die wedstrijd heer en meester. De lengte van Fellaini was de enige reden waarom ze verloren.

12 september 2023 om 16:50

Itakura bij gladbach, had in zijn groningen tijd al voorspeld dat hij een grote ging worden

12 september 2023 om 17:02

@fcbinsider1899 - Nou nou. Dat is ook wel weer een beetje provoceren. Kamada speelt inmiddels bij Lazio (transfervrij). Bedoel je op dit moment inclusief de blessures van KDB en Courtois? Want dan zijn ze als een team zijnde misschien wel beter. Maar als iedereen fit is, Hazard niet meegerekend, dan is Belgie kwalitatief gezien wel beter dan Japan. Qua keepers is Belgie beter, centrale verdedigers geef ik de edge toch aan Japan (tomiyasu speelt met Itakura op centraal), wingbacks vind ik Belgie wat beter (castagne en de aankomende vleugelverdedigers (De Cuyper (brugge) en Siquet (cercle)) zijn op dit moment wel beter dan Sugawara en Ito), middenveld met KDB, Onana, Tielemans, Mangala, Vanaken, Witsel, Dendonker, Lokonga (laatste twee spelen wel minder), en de aankomende Vermeeren, Keita (beide Antwerp), Vranckx (wolfsburg), Engels (augsburg), Lavia (chelsea) en Metazo (monaco) zijn verder dan Hatate, Kamada, Endo en Morita. Aanvallend gaat het redelijk gelijk op met de vleugels. Alleen vind ik Belgie over betere spitsen beschikken met oa Lukaku, Openda, Batsman, en Cuypers (nog niet geselecteerd, maar wel goed genoeg om in de toekomst geselecteerd te worden) tegenover Ueda, Furuhashi en Maeda. Als team zijnde kunnen ze meeste ploegen wel verslaan in top vorm, maar kwalitatief gezien vind ik ze net buiten de top 10 belanden van de Men's ranking van de fifa. Dus misschien top 11 of 12 (duitsland in vorm is natuurlijk ook beter dan Japan).

12 september 2023 om 17:09

Eens met jouw analyse mbt de individuele kwaliteiten van de spelers hoor Grun maar Japan is zo'n typisch team waar het geheel meer is dan de som van de delen.

13 september 2023 om 10:08

@fcgrun050

België heeft individuele kwaliteiten, maar de groep die er nu staat kan me (nog) niet bekoren. Japan vind ik veel meer een team uitstralen die voor elkaar door het vuur gaan en waar er geen plaats is voor ego's. Sowiso zijn ego's al zeldzaam in het Japans elftal , want in hun cultuur en mentaliteit is daar geen plek voor.

12 september 2023 om 17:05

Zijn echt heel goed die Japanners. Ik ben eigenlijk al enkele jaren groot fan. Zijn nu al een jaar of 15-20 zeer intensief bezig met de infrastructuur en opleidingen in eigen land en hebben zich daar een beetje op het Amerikaanse sportmodel gebaseerd waar jonge spelers niet zoals in Europa in jeugdopleidingen bij grote clubs spelen maar op hoog niveau op de middelbare school en daar gescout worden. Als je dat koppelt aan een populatie van bijna 7x Nederland dan werpt dat op termijn natuurlijk vruchten af. Daarnaast hebben die Japanners ook zo'n heerlijke mentaliteit. Zelfs als ze niet de absolute individuele toppers hebben kunnen ze vanwege die mentaliteit gewoon ontzettend sterke teams bouwen obv hard werk en kleine ego's. Het enige dat hen nu nog in de weg zit is hun wetgeving mbt dubbele nationaliteiten. Als dat anders was dan hadden ze meer spelers in Europa op een hoger niveau spelen. Maar goed, dan zou dan weer ten koste van hun eigen competitie gaan. Om eerlijk te zijn zie ik Japan de komende 20-25 jaar zeker een gooi naar de wereldtitel doen.

Als je ziet hoe 'goed' hun basketbal team is ondanks hun gigantische fysieke nadelen tegenover westerse atleten dan kunnen ze in het voetbal, waar lengte en kracht veel minder belangrijk is. heel ver komen.

Ik acht ze ook gewoon een stuk sterker dan ons. Wellicht kunnen wij winnen maar dat zou dan puur op individuele klasse van Courtois en/of De Bruyne zijn. Als team zijn ze gewoon beter.

12 september 2023 om 17:29

Kamada inmiddels bij Lazio, verder volledig met je eens. Leuk team is het.

13 september 2023 om 10:09

@ajaxv10 & Fcgrun050

Oh ik heb de transfer van Kamada naar Lazio gemist dan! Dacht nog dat hij bij Frankfurt zat.

Wat een run van Ito om die penalty te fixen. En dan scoort hij natuurlijk op zijn Genkse grond. Leuke wedstrijd.

Denk dat clubs in de Eredivisie er goed aan doen om meer in Japan of regio Azie te gaan scouten. Ze hebben momenteel best een aardige selectie, en denk dat er nog genoeg verborgen parels rondlopen in de J-League zelf.

12 september 2023 om 17:32

Ik ben van mening dat we meer kunnen scouten in Bosnië, Servië en Tsjechië. Europese landen waar al jaren zeer goede voetballers vandaan komen. En in tegenstelling tot spelers van buiten de EU, betaal je geen minimum salaris. Ik geloof dat je als profclub iemand van buiten Europa haalt, je minimaal 300.000 per jaar aan salaris betaalt. Dat is voor vele Nederlandse clubs amper te betalen of je krijgt scheve verhoudingen op de loonlijst als je 2 vergelijkbare spelers hebt uit de EU en van buiten de EU

12 september 2023 om 18:56

Nu zijn Japanners natuurlijk commercieel ook weer erg interessant. Indonesiërs trouwens ook. En zo zijn er nog wel meer landen waar dat voor geldt.

12 september 2023 om 19:08

Daar heb je natuurlijk groot gelijk in en stond ik niet zo snel bij stil bij het schrijven van mijn reactie. De opbrengsten van shirtverkoop en die extra kaarten kunnen natuurlijk wat opbrengen. Maar ik heb het idee dat het voor de wat kleinere clubs in Nederland wat minder interessant is, alhoewel ik geen echt idee heb van de kosten/baten. Een voorbeeld van mijn eigen club. Go Ahead betaalde in de eerste divisie 35.000 tot 50.000 loon per speler per jaar. Dat is modaal en echt niet veel meer dan iemand die een 9-5 baan heeft. Sinds de promotie naar de eredivisie is het gemiddelde loon niet veel gestegen. Zo uit mijn hoofd is dat 75.000. Er is nog steeds een groot verschil tussen 300.000 en 75.000, wat met shirtverkoop niet echt wordt terugverdiend. Je moet 50.000 shirts verkopen om een beetje quitte te spelen. En extra kaartverkoop levert het ook niet op; de adelaarshorst is sowieso al elke thuiswedstrijd uitverkocht.

Eigenlijk is Japan in alles een reclame voor de sport. Spelvreugde, discipline, teamgeest, sportiviteit en vechtlust. Vaak mistte ze net dat beetje kwaliteit om ook echt ver te komen op WK's, maar de laatste 2 hadden ze behoorlijk pech. Er lijkt nu wel een erg leuke generatie aan te komen met talenten in elke linie. Zou het zo'n team nou echt van harte gunnen om te verrassen op een eindtoernooi

12 september 2023 om 18:31

Japan is in veel een reclame voor de mensheid. Als je ziet hoe gedisciplineerd Japanners zijn (wel generaliserend dit) en hoe respectvol. Iedereen herinnert zich de beelden van Japanse fans die het stadion opruimen na een verloren wedstrijd. Dat noem ik pas echte klasse. Gewoon een goed gemanierd volk, waar de hele wereld wat van kan leren. De enige smetjes die ik kan bedenken zijn die uit de Japanse geschiedenis (bezetting van Indonesië bijvoorbeeld).

Geen schande om van dit Japan te verliezen. Is een sterk team geworden/aan het worden met een paar echt goede spelers.

De Turkse bond moet nu eindelijk eens inzien dat Kuntz niet de man is die Turkije verder kan brengen. Ook Hamit Altintop is niet de juiste man op die plek. Ik zal geen namen noemen maar iedereen kan er zo enkele opnoemen. Het zou voor deze generatie voetballers ontzettend jammer zijn om weer een toernooi te missen. Er is momenteel genoeg talent aanwezig alleen Kuntz kan maar niet de juiste 11 samenstellen. Kom op bond, beter te laat dan nooit!

12 september 2023 om 21:15

Er is allesbehalve talent. Als er nog steeds spelers als Baris Alper Yilmaz, Halil Dervisoglu, Onur Bulut en Ismail Yuksek worden geselecteerd is er gewoon een gebrek aan kwaliteit. Japan heeft kwalitatief gewoon een betere ploeg.

Het is niet zo simpel als “gewoon de juiste 11” samenstellen. Er is noch talent noch trots in deze generatie. We hebben al tal van bondscoaches versleten en onder elke bondscoach was Calhanoglu een natte krant.

13 september 2023 om 14:11

Ik had geen namen van spelers genoemd, dat doe jij. Maar als we dan toch iets goeds van Kuntz kunnen opnoemen is het die jonge spits. Dat betekent dus dat er voor de andere posities ook jonge spelers met potentie te vinden zijn, in Turkije of daarbuiten. Maar dan zonder Kuntz alsjeblieft.

13 september 2023 om 20:26

Bertug was al langer gekend bij het grote publiek. Door de hype van de media. Iedere speler met een heel klein beetje talent, krijgt al meteen aandacht, dus als er zoveel talent is, hadden we het al lang geweten.

Er is gewoon een gebrek aan talent in het land. Kuntz is slechts het topje van de ijsberg. Het probleem ligt zoveel dieper dan dat, ook veel dieper dan Buyukeksi, Altintop… we moeten dringend de jeugdopleidingen professionaliseren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren