Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Het bijzondere geheim achter het WK-succes van Cody Gakpo

Laatste update:

Cody Gakpo is dit WK zonder twijfel een van de meest besproken spelers van Oranje. Misschien wel van het hele toernooi. Iemand die een belangrijk aandeel heeft in het succes van de PSV’er is Loran Vrielink. Met zijn bedrijf Tactalyse bespreekt hij alle wedstrijden persoonlijk na met de aanvaller. Ook tijdens dit WK. Door spelers bewust te maken van hun gedrag hoopt Vrielink hen op individueel gebied tactisch beter te maken om zo een hogere marktwaarde te genereren. In het geval van Gakpo slaagt hij daar behoorlijk in.

Door Mart Oude Nijeweeme

Nooit eerder slaagde een Oranje-international erin om in al zijn eerste drie WK-wedstrijden het net te vinden. Gakpo werd bovendien pas de tweede speler ooit die zijn ploeg drie keer in één WK-groepsfase op een 1-0 voorsprong wist te zetten, na de Italiaan Alessandro Altobelli in 1986. De buitenspeler van PSV, tijdens dit WK fungerend als nummer 10 of spits in een tweemansvoorhoede, trof doel tegen Senegal, Ecuador en Qatar en deed dat met links, met rechts en met het hoofd. Alleen Wesley Sneijder kreeg dat in het verleden voor elkaar, tijdens het WK in 2010 in Zuid-Afrika.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Het zijn zomaar wat cijfers die Vrielink niet verbazen. Vorig jaar januari kwam de tactiekcoach in contact met Gakpo. Met Marten de Roon, Joël Veltman en Stefan de Vrij stond hij in het verleden ook al spelers van het Nederlands elftal bij. Van de huidige lichting Oranje-internationals is Gakpo de enige. De twee leerden elkaar kennen via de advocaat van de voetballer. "Zijn advocaat staat ook een andere speler bij die ik begeleid, William Troost-Ekong. Op die manier is het balletje gaan rollen. Hij heeft mij in contact gebracht met Sidney Gakpo, de broer van Cody, en zo is de samenwerking tot stand gekomen."

Proefballon
Vrielink heeft zelf geen voetbalachtergrond. Hij komt uit Groningen, basketbalde vroeger op professioneel niveau bij Donar. Na de opleiding Leraar Lichamelijke Opvoeding (ALO) te hebben gevolgd besloot hij zich op het voetbal te storten. Zeven jaar geleden zag hij een gat in de markt en liet hij een proefballon op met het broertje van een teamgenoot. De speler in kwestie speelde destijds bij FC Groningen Onder 19 en wisselde beelden uit met Vrielink. "Als gymdocent analyseerde ik al het gedrag van kinderen, dat vond ik heel interessant. Dat heb ik vertaald naar de voetballerij. Ik kwam erachter dat ik die jongen na een paar sessies al tactisch kon beïnvloeden in de keuzes die hij maakte op het veld."

Nu, ruim zes jaar later, is Vrielink eigenaar van een bedrijf met 24 coaches in veertien verschillende landen en begeleidt hij zowel jeugdspelers als spelers die op het WK actief zijn. Vrielink: "We roepen altijd dat we beter willen worden en hard werken, maar de vraag is hoe we echt tactisch beter kunnen worden. Welke tips op detailniveau geven we spelers nou echt om tactisch beter te worden? In mijn ogen is de basketbalwereld op dat gebied veel verder ontwikkeld dan de voetbalwereld. De diepteloopacties die ik nu bijvoorbeeld met Gakpo behandel, komen eigenlijk uit het basketbal. In het voetbal wordt alleen maar gesproken over de steekpass en diep lopen."

De loopactie van Cody Gakpo bij zijn treffer tegen Senegal.

Vrielink haalt het doelpunt tegen Senegal aan. Op aangeven van Frenkie de Jong kopte Gakpo in de slotfase de bevrijdende 1-0 tegen de touwen. "Hij heeft bij Oranje een hele andere rol dan bij PSV", aldus Vrielink. "Bij PSV heeft hij in een jaar tijd hele grote stappen gemaakt aan de linkerkant. De manier van diepgaan, de bal vragen en opeisen. Bij Oranje staat hij zowel rechts in de spits als op 10. Motorisch is alles omgekeerd. Dat vraagt om aanpassingsvermogen en daar zijn we mee bezig. De goals die hij maakt zijn geen spitsengoals. Het zijn teamgoals, tussen de linies ontstaan. Cody is ook niet van de typische spitsengoals. De ontwikkeling die hij doormaakt zit vooral in de efficiëntie."

De woorden van Vrielink worden gestaafd door de cijfers van statistiekenbureau Opta. Gakpo is dodelijk effectief, scoorde dit WK met al zijn drie schoten op doel (vijf doelpogingen in totaal) en schoot dit toernooi pas 0,3 Expected Goals bij elkaar. Zijn overprestatie van +2,7 is de hoogste van alle spelers op het WK 2022. De PSV'er laat daarmee onder meer Bukayo Saka (+2,4), Kylian Mbappé (+2,3), Álvaro Morata (+1,9) en de reeds uitgeschakelde Ritsu Doan (+1,5) achter zich. Gakpo creëerde bovendien de meeste kansen van alle Oranje-spelers: negen stuks. Davy Klaassen en Frenkie de Jong volgen met twee gecreëerde kansen.

Cody Gakpo is dodelijk effectief dit WK (data via Opta).

Vrielink hecht veel waarde aan de efficiëntie. "In plaats van vijftien dribbels maken, vijf keer dribbelen. Creativiteit is ook begrijpen welk moment je diep moet gaan en welk moment je in de bal moet komen. Daar moet hij efficiënt in worden en daar hameren we veel op. We hebben het over het creëren van kansen, niet over goals en assists. Een goal of een assist is het gevolg van goed gedrag. Wij zetten in op het goede gedrag van Cody. Waar zijn plafond ligt? Wereldtop. Er zit nog heel veel rek in. Als ik zie welke stappen hij afgelopen jaar gemaakt heeft, zie ik nog heel veel rek."

Na elke wedstrijd heeft Vrielink een persoonlijke analyse met Gakpo. Via FaceTime. Het duo bespreekt welke taken voor de wedstrijd zijn meegegeven en in hoeverre deze zijn uitgevoerd. Wie denkt dat Vrielink met zijn persoonlijke begeleiding in het vaarwater van de hoofdtrainer zit, heeft het mis. "Wat ik merk is dat al snel wordt gedacht dat ik aan de tactiek van de trainer zit. Maar een trainer coacht een speler niet dat hij een hercheck moet doen. En ook niet op de lichaamscoördinatie. Die details trainen wij wel. Negentig procent van wat wij bespreken heeft niets te maken met de teamtactiek. Wij willen de speler individueel ontwikkelen. Door ons aan te passen aan de trainer en de speelwijze van het team, presteert de speler beter. Dat gaat heel mooi samen."

Onbekend
Alleen in Nederland begeleidt Vrielink al zo'n vijftig spelers. Ook bij Ajax, Feyenoord en PSV. De tactiekcoach krijgt vaak de opmerking dat wat hij doet, ook binnen profclubs gedaan zou moeten worden. Tot op heden gebeurt dat veel te weinig, meent hij. "We zijn nu een samenwerking met Cambuur Onder 21 aangegaan. Daar doen we de hele selectie. Als eerste club in Nederland. In het buitenland werken we al met meerdere clubs samen. Ik weet niet of het door de cultuur in Nederland komt, maar het zegt wel iets. Ik heb clubs geïnformeerd over wat wij doen. Sommige clubs beweerden dat zij dat ook doen, terwijl wij spelers van hen aan het begeleiden waren op dat moment. Hoewel wij dit al zeven jaar doen, is het nog heel onbekend bij trainers en de voetbalwereld in het algemeen."

Vrielink ziet dat sporten als basketbal en hockey veel verder zijn op dit gebied. De eerste twee jaar heeft hij zich verbaasd, daarna besloot hij het naast zich neer te leggen. "Het is blijkbaar zoals het is. Als je doet wat je altijd deed, word je niet beter. Je ziet dat er steeds nieuwere technologieën en innovaties zijn. Maar wat ik vooral mis in de voetballerij is het stukje gedragsverandering. Hoe laat ik een speler bewust beter presteren? Waarom dribbel je in? Waarom geef je een bepaalde pass? De spelers die wij begeleiden zeggen allemaal hetzelfde. De dingen die wij tegen ze zeggen, hebben ze nog nooit van hun leven gehoord. In de NBA is dit heel normaal. In de voetballerij nog niet."

Uiteindelijk is het Vrielinks doel om spelers individueel beter te laten presteren. Hij ziet zichzelf als coach, niet als analist. Dat clubs niet inzien dat tactische begeleiding op individueel niveau en gedragsverandering van essentieel belang is voor het creëren van marktwaarde, gaat er bij hem niet in. Hij noemt Ajax en AZ als clubs die in de jeugd trainers hebben lopen die gespecialiseerd zijn in talenten. Maar ook bij de A-selectie zouden die trainers moeten lopen. "Elke club moet minimaal twee of drie individuele coaches hebben om spelers beter te maken. Je kan een miljoen stoppen in een nieuwe speler of in drie mensen die de hele selectie beter maken. Wij geloven in dat laatste."

Mbappé
Net als elke voetballer, durft ook Vrielink te dromen. Ooit hoopt hij Kylian Mbappé in zijn stal te krijgen. "Ik zou hem constanter willen maken in zijn loopacties. Ik vind dat hij te veel meters maakt en niet de juiste timing heeft in zijn loopacties", aldus Vrielink. "Daar kan hij veel progressie in boeken. Je ziet hem soms twintig meter doorlopen zonder dat de bal komt. Vaak zie je al dat de kans klein is dat die bal gegeven gaat worden. Binnen Nederland is het mooi om met de jonge jongens te werken. Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt. Maar ook aanvallers als Noa Lang en Xavi Simons. Ik zou bepaalde kwaliteiten van hen willen verfijnen. Ik ben heel benieuwd hoe Simons zich gaat ontwikkelen."

Wat Oranje betreft hoopt Vrielink vooral dat er snel een einde komt aan de negatieve tendens. "Ik vind iedereen vrij kritisch over het spel. Onze verwachtingen liggen zó verschrikkelijk hoog. Dat vind ik weleens moeilijk. Ik hoor ook de kant van de spelers. Niet alleen van Cody. Wij hebben ook Oranjeleeuwinnen die we begeleiden. Ik hoor van hen wat er gebeurt rond het groepsproces. Er komt heel veel door op spelers. Als wij Oranje meer zouden supporten en positiever zouden zijn, gaan de spelers dat veel meer omarmen en beter presteren. Daar geloof ik heilig in. Waar het avontuur eindigt? Ik denk dat we heel ver kunnen komen."

Op hoeveel doelpunten stopt de teller van Cody Gakpo?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Was het niet Roger schmidt die Gakpo al van linksbuiten haalde en hem centraal plaatste en hem daar toekomst voorspelde? Ik was het toen niet met hem eens, net als ik het nu niet met van Gaal eens ben. Ik vind Gakpo beter als linksaanvaller. Maar ik kan niet anders zeggen dan dat het succesvol is gebleken.

Zo ook bevestigd door deze meneer.

7 december 2022 om 12:53

Dus jij was er ook zo eentje met blinde kritiek op Schmidt? Nu Van Gaal het doet is het ineens wel succesvol. Lachwekkend.

7 december 2022 om 20:39

Ik lachwekkend? Zozo.

Lees mn post nog een keer goed en als je dan nog steeds leest dat ik blinde kritiek op Schmidt had, dan heeft het geen zin om verder te buurten. Of misschien kun je dan uitleggen wat er onduidelijk is.

9 december 2022 om 09:41

Yoda

Alleen zijn de redenen van deze man veel specifieker en gedetailleerder. Het gaat hem niet om op links of rechts staan. Het gaat hem om de juiste keuzes maken op de plek waar je opgesteld wordt.

9 december 2022 om 12:33



Hey Vernon.
Ik heb het artikel een paar keer gelezen, omdat ik ook interessant vind. Sowieso liever dit soort verhalen dan een zoveelste farce interview van Driessen. Ik probeerde ook aan te geven dat ik qua positie Gakpo liever op links zie dan in de spits of op 10 (zoals Schmidt en nu van Gaal eigenlijk ook toepassen). Waarschijnlijk omdat ik dus vind dat Gakpo daar veel vaker gevaarlijk lijkt te worden dan op de laatste twee posities.

Op zich wordt dat ook wel versterkt door wat deze coach zegt: op die linksbuiten positie is bijna sterk en maakt daarin nog steeds stappen. Op de wat nieuwere posities verbeterd hij zijn al qua efficiã«ntie, maar of dat structureel is, dat weet ik nog niet, ik vind wel dat Gakpo in de groepsfase met Oranje weliswaar scoorde, maar gewoonweg minder aanwezig was.

Ik ben gewoon wel in meer detail benieuwd wat de coach hier dan in aangeeft. Hij geeft zelf aan dat hij in de voetbalsport eigenlijk geen achtergrond heeft, dus ergens moet het dan uit Gakpo zelf komen. Wat zou Gakpo tegen zichzelf zeggen, als hij zichzelf advies moet geven over waar hij het beste kan staan, lopen, gaan, niet gaan etc.

Ik ben overigens niet sceptisch mbt de coach, gewoon geã¯nteresseerd. Want ik ben het met hem eens als hij zegt dat voetbal wat dat betreft nog achterop loopt. Als iemand al met een psycholoog aan komt zetten, dan wordt die in de media al meteen afgefakkeld doorgaans.

7 december 2022 om 08:19

Dat heeft PSV ruim 30 Miljoen gekost ja

7 december 2022 om 13:28

Als je zo recht toe recht aan denkt wel ja. Misschien had PSV Gakpo dan wel verkocht voor 40/50 miljoen (dat ze zoiets hadden van het is wel goed zo met CL knaken) waar dat straks richting de 100 miljoen zal gaan en andere spelers (sangarã©, Madueke en Simons(hopelijk blijft hij) trekken zich aan het niveau op waardoor hun waarde ook weer stijgt. Dat potje Rangers ben ik daarom vergeten.

7 december 2022 om 13:32

100 mil gaat het nooit worden. Rond de 60 lijkt me mooi.

7 december 2022 om 13:56

Vind ik te bescheiden. Wat als hij er nog 1 inpoeiert tegen Argentinië (die pakken we denk wel), Brazilië en misschien een finale. Dan ga je hem toch niet in deze markt wegdoen voor 60 miljoen 😂 Minimaal 80.

7 december 2022 om 20:06

@Psv-er! - Als Manchester United aan komt kloppen weet je het nooit. Als PSV dat een beetje handig speelt, zie ik ze zo 80 miljoen euro neerleggen.

7 december 2022 om 23:46

100 miljoen ?? Dan mag hij vrijdag het verschil wel eens gaan maken tegen een Argentinië. Ben bang op een depay 2.0

9 december 2022 om 08:37

Het verschil wel eens gaan maken.. Hij is al drie keer het verschil geweest dit WK..

7 december 2022 om 13:01

Dat is wel het niveau waar je als spelers van Nederlandse clubs moet presteren.

Voetbal kan nog zo veel van andere sporten leren. De laatste jaren zie je pas dat er vaker een blok gezet wordt bij corners. Iets wat bij basketbal en handbal gebruikelijk is tijdens het spel. Prima toepasbaar bij corners. In het Rugby wordt er veel beter omgegaan met de VAR en met de scheidsrechter. Dat zou de norm moeten worden in het voetbal. Voetbal is zo conservatief. Heb zelf als vertegenwoordiger gewerkt met voetbalspeciaalzaken als klant . Daar probeerde ik ondershirt aan te verkopen. Iets wat toen in de duursport heel gebruikelijk was. Daar wilde geen enkele sportwinkel in mee. Katoenen shirts waren beter riep men dan. Totdat de profs ze eindelijk gingen dragen. Nu draag iedereen zo'n shirt. Er is nog zo veel te winnen in het voetbal.

9 december 2022 om 09:45

Basbroek

100% mee eens. Ik heb eens een presentatie bijgewoon van een innovatiechef bij de Amerikaanse brandweer. Die hadden een fantastische innovatie in elke brandweerwagen geïnstalleerd, maar niemand gebruikte hem, want brandweermannen zijn conservatief.

Dat is in het voetbal ook zo. Of het nou mentale begeleiding is, of dit soort individuele tactische coaching, het komt maar mondjesmaat door. Terwijl je daar veel gemakkelijker grote stappen mee zet. Qua talent en fysiek is voetbal goed geëvolueerd. Daar ga je slechts marginaal verbetering boeken. Maar met zoiets als dit kan je als speler veel sneller een stuk beter worden.

Noem mij maar een azijnzeiker maar man man man wat wordt er met voetbalanalyses gestrooid met overdreven termen. 'dodelijk effectief', 'hij is in die positie levensgevaarlijk'. Jongens, het is nog altijd een wedstrijdje voetbal, geen gevecht tot de dood in een Romeinse arena.

On topic: Schmidt en Van Gaal zien het toch wel goed dat hij nuttig is op die positie, ook al heeft hij zelf een andere voorkeur. Ben benieuwd of hij het weer zal laten zien tegen Argentinië.

ik zal dan wel even een azijnzeiker zijn.
maar hij scoort tegen de lamme en de blinde van qatar, ecuador en senegal...
waarbij vooral qatar gewoon niveautje KKD is. tegen die andere twee vind ik het iets knapper.

ik blijf er nog steeds bij dat hij niet van ongekend niveau is, dat hij zwaar de eredivisie is ontstegen en nu met gemak mee kan bij een topper in de PL oid.
of hij de stap naar het buitenland kan maken? ja natuurlijk, maar aub niet naar een man utd of chelsea.. daar heb je gewoon niks te zoeken, ten eerste omdat je wordt binnengehaald als een soort verlosser en ten tweede je hebt het niveau (nog) niet om daar als vedette binnen te komen en het allemaal wel even op sleeptouw te nemen.

7 december 2022 om 14:18

Vind ik altijd zo’n loze uitspraak. Als het zo makkelijk was waarom hadden niet meer spelers zoveel goals gemaakt tegen de lamme en de blinde? Wat ik zelf bizar vind is dat hij buiten die goals, 9 kansen heeft gecreëerd. Opvolgende nummer 2 is Frenkie met twee gecreëerde kansen. Dat zegt ook best veel.

7 december 2022 om 23:49

Zelfs klaasen scoorde !! En geeft assist

8 december 2022 om 22:45

Maar Klaassen creëert geen 9 kansen of maakt 3 goals. Verder wel aantal keer belangrijk voor NL laatste wedstrijden. Maar bij Ajax niet echt in topvorm.

8 december 2022 om 02:14

Ecuador en senegal zijn gewoon hele lastige ploegen om tegen te spelen. Zeker geen lamme en de blinde. De rest helemaal mee eens. Sowieso vind ik een wk niet altijd veel zeggen. Ligt maar net aan de flow. Genoeg spelers die dan opeens top presteren maar het niet wekelijks kunnen laten zien bij een united of chelsea (enner valencia, morata bijvoorbeeld dit wk in de groepsfase)

9 december 2022 om 09:48

Oreely

Dan heb je echt de kern van het artikel gemist. Dat gaat over analyse en coaching, waar een speler beter van wordt. Op de juiste plek zijn, wel of niet sprinten, wel of niet in de bal komen. Wel of niet schieten. Daar gaat het over. Daar kan je beter van worden. En wie je tegenstander dan is maakt voor jezelf niet uit. Als je maar beter wordt.

Allemaal verschrikkelijke overdreven allemaal zeg. Hij scoort drie keer of het gelijk een wereld wonder is. Gisteren bij Portugal scoorde een speler drie keer wat moet hij dan niet zijn. Ik heb hem meer slechte wedstrijden zien spelen dan goede. We gaan het zien als hij in een andere competitie gaat spelen of hij zo goed is als wordt gezegd. De meeste spelers uit eredivisie redden het niet in buitenland. Gravenberch had beter bij Ajax kunnen blijven en zo kan je nog wel even door gaan.

7 december 2022 om 13:22

Ja en er zijn er ook genoeg die het wél redden, daar kan ik ook nog wel even over doorgaan. Het gaat erom dat je stappen blijft maken, ook als je een transfer maakt. Daarnaast moet je de juiste keuze maken en daar komt ook wat geluk bij kijken natuurlijk.

7 december 2022 om 20:05

Het is allemaal ook wel wat overdreven. Het is ook niet zo dat Gakpo alles aan gort speelt. Hij is eigenlijk volledig onzichtbaar en voetbalt hooguit mee. Echter schiet hij er twee afstandsschoten in en kopt een bal goed in. Daar blijft het alleen wel bij vooralsnog. Het is mooi dat hij drie keer scoort, maar men doet nu net alsof hij de pannen van het dak speelt. Dat is simpelweg niet zo.

8 december 2022 om 07:31

Dat is simpelweg wel zo. Je vergeet dat nl heel defensief speelt en hij nauwelijks bespeelbare ballen krijgt als hij er dan 1 krijgt heeft hij veruit het hoogste rendement van alle wk spelers

8 december 2022 om 08:31

Welke Nederlandse aanvaller heeft het in het buitenland gered dan?

8 december 2022 om 10:54

@Hamid, wil je écht dat ik een lijst ga maken met elke Nederlander die het de afgelopen 50 jaar in het buitenland gered heeft?

Als hij ons tegen Argentinië naar de halve finale schiet, gaat PSV in januari nog grof cashen voor Gakpo. Over 4 jaar zullen we zeggen: het vorige WK was zijn doorbraak, nu is hij de beste aanvaller die we hebben. Zonder enige twijfel.

Tja, het is leuk dat hij er drie in schiet en iets heeft aan dit soort dingen, maar het zegt me allemaal niet veel. Hij is tot nog toe eigenlijk de enige aanvaller in vorm, maar hij speelt eigenlijk helemaal niet goed. Voor en na z'n doelpunten was hij continu onzichtbaar, maar drie momenten zorgden voor drie doelpunten. Dat hij een goed schot heeft, was allang bekend. Dat wisten de meesten al toen hij nog niet eens basisspeler was bij PSV.

Ook vind ik die 'wereldtop' wat naief. Hij is de(!) man bij PSV in de Eredivisie en daar hoort een flink rendement bij. Ik vind hem bijvoorbeeld niet zo goed als Ziyech was en die komt ook tekort voor de wereldtop. Zeker in de Premier League denk ik dat Gakpo het echt heel erg lastig gaat krijgen. Hij zal het daar absoluut beter dan Bergwijn doen, maar ik zie hem er daar geen 20 in schieten. In Oranje vind ik hem ook nog verre van overtuigend.

Op basis van z'n ontwikkeling hem de wereldtop dus toedichten gaat me te ver. Allereerst weet je nog niet hoe hij het er vanaf zou brengen bij pakweg een United en dan zou zijn ontwikkeling ook nog eens flink voort moeten zetten. Ik zie in Gakpo eigenlijk meer een Gnabry-achtige route. Lekker in Duitsland of Spanje gaan voetballen. Daar pak je toch wat sneller vertrouwen door het tempo en de manier van voetballen.

8 december 2022 om 01:57

Volledig mee eens. Maar in je laatste alinea kaart je eigenlijk al het volgende probleem aan. In de top heeft Gakpo eigenlijk weinig te zoeken. Voor zijn ontwikkeling moet hij het dus beter hebben van een mooie club uit Duitsland, Spanje of de Serie A. Probleem is alleen dat PSV een bedrag vraagt wat die clubs meteen buitenspel zet. Een tussenstop bij Sevilla, Valencia, Leipzig, Monaco, Dortmund, Napoli of Inter zou mooi zijn. Maar die gaan echt niet circa 50mil betalen.

8 december 2022 om 07:29

Jullie onderschatten gakpo allemaal hij is beter dan depay en bergwijn toen zij weg gingen bij psv

8 december 2022 om 12:58

Je maakt een grapje zeker ? Depay maakte psv persoonlijk kampioen . Dat gaat een gakpo nooit lukken natuurlijk

8 december 2022 om 14:01

Luuktuinbeek - Bergwijn was bij PSV dan ook al erg wisselvallig. Memphis was zo'n drie jaar jonger dan Gakpo nu is. Daarnaast kwam Memphis op 20-jarige leeftijd tot 28 doelpunten en 8 assists in 3.386 speelminuten. Op die leeftijd kwam Gakpo nog niet eens tot 10 doelpunten.

8 december 2022 om 16:37

Depay speelde tegen een ploeg dat verloor van Dordrecht, 17 punten minder had (71 punten!) en een waardeloze selectie opstelde

Gakpo speelt tegen de ploeg die ondanks dat ze "zwaar uit vorm zijn" net uit een termijn komen met 1 UEL finale, 1 UCL halve finale en vorig jaar nog de volle bak in de UCL groepsfase mee hebben gepakt

Gakpo is van de absolute buitencategorie kijk zijn cijfers in toppers overall en nu op t wk het is ronduit bizar. Psv is gek als ze hem onder de 100 miljoen in de huidige markt verkopen

8 december 2022 om 14:04

Cijfers in de Eredivisie zijn nogal vertekend. In de Premier League kun je dat wel door vieren delen als hij dat al zou halen over een heel seizoen genomen. Overigens is hij op het WK vooral erg effectief tot nog toe, want binnen het collectief is hij haast onzichtbaar. Niets ten nadele van Gakpo, maar hem buitencategorie noemen is extreem overdreven. Misschien op dit moment in de Eredivisie zelf, maar in het buitenland heeft hij alles nog te bewijzen.

Gakpo verrast me wel. Komt soms iets te houterig over maar zijn functionele techniek is wel erg goed. Zijn passen en voorzetten komen 9/10 keer aan en is ook gevaarlijk. Zie hem wel liever op de linkerkant en zie liever oranje 4-3-3 spelen maar de winnende coach heeft altijd gelijk. Hoop dat hij tegen Argentinië net zo'n goede pot speelt en bepalend kan zijn. Dan hebben we iig geen last van al die azijn slurpers zoals zo veel hierboven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren