Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ueda Airlines’ zet Gimenez op scherp met fraaie hattrick namens Japan

Laatste update:

Japan heeft donderdag kinderlijk eenvoudig afgerekend met Myanmar: 5-0. In het eerste Aziatische WK-kwalificatieduel voor het eindtoernooi van 2026 liet Feyenoord-reserve Ayase Ueda zich direct gelden met drie uitstekende spitsengoals. Daichi Kamada en Ritsu Doan waren verantwoordelijk voor de overige Japanse treffers, waardoor Samurai Blue de cyclus foutloos begint.

Waar Ueda bij Feyenoord de afgelopen maanden Santiago Gimenez voor zich moest dulden, kon hij in Suita wel rekenen op een basisplaats. Bondscoach Hajime Moriyasu had ook een plek ingeruimd voor Doan, die in de Eredivisie naam maakte bij PSV en FC Groningen.

Ueda kreeg de afgelopen week op social media van Feyenoord-fans de bijnaam ‘Ueda Airlines’, daar hij voor zijn lengte (1,82 m) erg hoog kan springen en tevens goed kan koppen. Dat laatste toonde hij opnieuw tegen Myanmar. Al na elf minuten knikte Ueda de openingstreffer binnen op aangeven van AS Monaco-middenvelder Takumi Minamino: 1-0.

Kamada, middenvelder van Feyenoord-opponent Lazio, schoot even later de 2-0 tegen de touwen. Met zijn linker liet hij doelman Kyaw Zin Phyo van buiten het zestienmetergebied kansloos.

Nog voor rust was het opnieuw de beurt aan Ueda, die na een goede loopactie profiteerde van een heerlijke steekbal van Doan. Vanuit een lastige hoek schoof de Feyenoord-spits de bal vervolgens diagonaal het doel in: 3-0. Na de theepauze ging Ueda vrolijk verder.

In de vijftigste minuut was het voor de derde keer raak, na wederom een goede loopactie. Op aangeven van Minamino verdween Ueda uit de rug van zijn directe tegenstander, waarna hij met de buitenkant van zijn rechtervoet succesvol afrondde: 4-0. Een kwartier later werd hij vervangen door Kashiwa-spits Mao Hosoya.

In het restant van de wedstrijd zorgde Doan voor het slotakkoord, door de vijfde Japanse treffer te maken. Door de ruime zege op Myanmar kent Japan een goede start in Groep B van de Aziatische WK-kwalificatie, waarin Syrië en Noord-Korea de overige tegenstanders zijn. De Japanse voetbalbond heeft torenhoge ambities en hoopt tijdens het WK van 2026 al een dark horse te zijn.

Moet Ayase Ueda meer speelminuten krijgen bij Feyenoord?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Misschien lag het dus toch aan de aanvoer, Mario Been (en de tegenstander)

16 november 2023 om 14:07

Dat zeker, wat je wel in zijn spaarzame minuten direct ziet is dat deze jongen echt onwijs explosief is. Hij kan echt heel hoog springen en is belachelijk snel weg. Mag ook wel met die monsterbenen van hem.

Altijd mooi hoor, zo'n hattrick. Maar dit zegt natuurlijk helemaal niks tegen deze ploeg. Dit verandert niks aan de Giminez - Ueda situatie.

Eigenlijk wel jammer dat deze speler wissel staat. Lekker voor Feyenoord natuurlijk en Gimenez is onomstreden op het moment, maar zo een speler zou je toch het liefst minuten zien maken. Goed gescout!

16 november 2023 om 13:20

Tja Je hebt nog een lang seizoen en wie weet loopt Gimenez ergens wat blessures op en anders zal hij vast wel eens rust krijgen. Dan moet hij er staan.

16 november 2023 om 13:27

Psv en Feyenoord hebben dezelfde luxe, met deze ueda en Pepi. Het grootste verschil met az en Twente, de breedte in de selectie en kwaliteit van de bank. Vandaar dat ik die 2 ook uiteindelijk afgetekend in de top 2 zie eindigen en onderling uitvechten wie de titel pakt.

16 november 2023 om 14:10

Dat is niet persé het grootste verschil met Twente en AZ hoor. De basis van beide eftallen verschilt namelijk ook nogal in kwaliteit met zowel AZ als Twente.

16 november 2023 om 13:28

Dit zegt mij net zoveel als een hattrick tegen Thailand...

16 november 2023 om 13:30

De topscorer van Belgie oppikken is niet perse heel goed gescout. Gimenez vind ik knapper gevonden.

16 november 2023 om 13:35

Het is tegen Myanmar he? Dat heeft eenzelfde niveau als zondag 5e klasse in NL haha.

16 november 2023 om 13:48

Dnsdkr bij feyenoord moet het nog gaan blijken. Hij heeft best wat minuten, maar nog niet heel veel indruk gemaakt. Ook als je niet alleen naar het uitblijven van goals kijkt.

Ik denk dat Ueda beter is dan Gimenez.
Meer snelheid en meer fysiek, komt veel dreigender over in de wedstrijden die ik heb gezien. Bij Ueda heb ik het gevoel dat hij geen aanvoer nodig heeft om doelpunten te kunnen maken maar dat zullen we ook maar met de tijd maar zien.

16 november 2023 om 13:37

Volgens die logica is Cleonise van RKC ook beter dan Gimenez. Er is meer dan snelheid en fysiek.

16 november 2023 om 23:30

Volgens jouw logica is de spits van Kozakken Boys beter dan Ueda omdat hij meer met een bal kan. Als het niet om snelheid en fysiek ging, dan was iedereen wel prof voetballer geweest. Ga maar eens met profs spelen, je zou hun strakke paas niet eens kunnen aannemen. Als 1 van hun schoten je raakt, word je volgende dag gewoon wakker in een ziekenhuis.
Prof voetbal draait alleen maar om fysiek en snelheid. Waarom denk je dat een Bassey 25 miljoen waard was. Er lopen bij de amateurs vast wel verdedigers die meer met een bal kan. Aub ga niet reageren om te reageren. Ga je beter verdiepen in dit sport voordat je met me wilt discussieeren.

17 november 2023 om 09:00

"als 1 van hun schoten je raakt, word je volgende dag gewoon wakker in een ziekenhuis." Whaha.

Een hattrick tegen een amateurteam, dan kan hij het wel.
Liet hij maar wat zien bij Feyenoord, dat is voorlopig nog geen goed huwelijk

16 november 2023 om 13:20

Heeft ook lekker veel minuten gehad bij Feyenoord he?

16 november 2023 om 13:23

Ja want hij heeft ook zoveel kansen gehad...

16 november 2023 om 13:24

180 Eredivisieminuten en de beste man heeft zijn mening al klaar.

16 november 2023 om 14:15

overdreven reactie, maar Ueda heeft mij ook nog niet weten te overtuigen in de weinige minuten.

16 november 2023 om 16:19

Ben je gestopt met Timber een belachelijke aankoop noemen of spreid je je aandacht nu wat meer?

16 november 2023 om 16:50

Gelukkig als jij spelers slecht noemt of een waardeloze aankoop, groeien ze vaak uit tot uitstekende spelers, zie bijvoorbeeld Timber of Paixao.

Japan heeft toch een aardige selectie zeg!

The Celtic bhoys, Mitoma, Ueda, Kubo, Minamino, Endo, Morita, Tomiyasu, Itakura, Ito en Sugawara natuurlijk : p

Als Ueda volledig basis gaat staan gaat hij denk ik aardig wat goals maken! Ben benieuwd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren