Ontslag José Mourinho kostte Manchester United ruim 22 miljoen

Donderdag, 14 februari 2019 om

Manchester United nam halverwege december afscheid van José Mourinho en het ontslag van de Portugees is een dure aangelegenheid geweest voor the Red Devils. Uit de jaarcijfers die de club donderdagmiddag openbaarde blijkt namelijk dat de Engelse grootmacht ruim 22 miljoen euro heeft moeten uitkeren aan Mourinho en zijn staf.

Manchester United maakte op 18 december na de nederlagen tegen Valencia in de Champions League en Liverpool in de Premier League bekend dat het Mourinho de laan uit stuurde. De 56-jarige oefenmeester beschikte echter nog over een tot medio 2020 doorlopend contract en het kostte de club een flinke som om de laatste anderhalf jaar van die verbintenis af te kopen.

De huidige nummer vier van de Engelse competitie moest in totaal 19,6 miljoen pond, omgerekend 22,3 miljoen euro, uitkeren aan Mourinho en zijn staf, zo blijkt uit de jaarcijfers. Naast de trainer zelf moesten ook de contracten van keeperstrainer Silvino Louro, fitnesscoaches Stefano Rapetti en Carlos Lalin en analytici Ricardo Fromosinho en Giovanni Cera afgekocht worden.

Mourinho zit na zijn ontslag op Old Trafford nog zonder club, terwijl zijn opvolger Ole Gunnar Solskjaer afgelopen week tegen zijn eerste nederlaag aanliep. Onder leiding van de Noor werden tien van de eerste elf wedstrijden gewonnen en één gelijkgespeeld, maar Paris Saint-Germain bleek uiteindelijk te sterk in de Champions League.


Poll

Denk jij dat José Mourinho volgend seizoen weer de trainer van een Europese topclub is?


Gerelateerd

32 reacties (laatste reactie door arsenallz)

Tja logisch dat United dan zo lang wachtte met het ontslaan van Mourinho. Het is echt enorm stom geweest om zijn contract te verlengen, anders hadden ze hem gratis kunnen laten gaan.

14 februari 2019 om 14:32

contract werd misschien verlengd omdat hij een clausule in zijn vorige contract had over bepaalde doelen, die hij heeft gehaald.

14 februari 2019 om 14:46

Contract werd verlengt omdat hij 3 prijzen pakte.

14 februari 2019 om 15:14

Europa league is een goede prijs, maar de community shield en de league cup vind ik geen redenen voor een topclub om een trainer aan te houden. Beide prijzen zijn vrij nietszeggend in Engeland. Bovendien was er al veel kritiek op Mourinho voordat zijn contract verlengd werd.

Achja, door dit ontslag hebben spelers zoals martial bijgetekend!!

Whahaha waar gaat dit over?! 22 miljoen om iemand te ontslaan.. Nieuw dieptepunt in de historie van het voetal.

14 februari 2019 om 14:14

voor mij is het dieptepunt van het voetbal dat een staat een speler geld geeft zodat hij zijn eigen contract kan afkopen.

14 februari 2019 om 14:21

Voetbal is business, maar dat is inderdaad het grootste dieptepunt. Staatshoofden die met speelgoed spelen.

14 februari 2019 om 14:25

Nieuw dieptepunt, voetbalfans die spelers als speelgoed zien

14 februari 2019 om 14:34

Ach jonge, maak je niet sappel, 80% gaat naar de belastingen, blijft er 4 miljoen over, onder aftrek van lopende kosten (o.a. wagenpark, vlieg en hotelkosten, persoonlijk management, verzekeringen, e.d) blijft er echt niet veel over voor 6 personen om het een tijdje zonder inkomsten te kunnen uitzingen...

14 februari 2019 om 15:13

Je kijkt toch niet pas dit seizoen voetbal? Zoek maar eens op hoeveel oprotpremies er al uitgekeerd zijn, in die lijst staat Mourinho meerdere keren trouwens.

United mag dan misschien wel de rijkste club ter wereld zijn (weet niet of dat nog steeds zo is), maar ook de club die denk ik het meeste verlies heeft geleden op werknemers? Coaches die ontslagen werden met ontslagvergoedingen waar een paard de hik van krijgt en dure aankopen die compleet mislukt zijn of spelers die veel te veel verdienen. United is wel een voorbeeld van een club waar het geld tot aan er plinten komt, maar daardoor ook de meest domme dingen ermee doet.

14 februari 2019 om 16:10

Jup aan geld geen gebrek. Aan al het andere wat er in de club speelt wel, zoals goede spelers,managers, visie.

Belachelijk dat dit soort clausules kunnen bestaan. Er zijn dus blijkbaar mensen die dit normaal vinden en hun handtekening onder zo'n contract plaatsen. Ieder normale werknemer wordt ontslagen vanwege wanprestatie en krijgt Max. 3 a 5 maanden salaris mee.

14 februari 2019 om 14:15

normale werknemers hebben vaak een contract voor onbepaalde tijd. contracten met bepaalde tijd vertegenwoordigen dus veel meer een vaste waarde.

14 februari 2019 om 14:22

Normale werknemers hebben naast de vertrekpremie ook recht op een ww uitkering dat 70-80 procent van de laatste verdienden loon is dat krijgt mourinho dus niet. Coaches en voetballer zijn een soort zzpers die op project basis werken. Mogen zelf bijvoorbeeld ook niet zomaar weg anders zou Messi , mbappe ook zomaar weg kunnen. De clubs hebben voordelen aan zo'n contract wanneer de speler of coach het goed doet en nadelen bij slechte prestaties.

14 februari 2019 om 15:03

Nu weet ik natuurlijk niet hoe het in Engeland is geregeld, maar trainers die in Nederland ontslagen worden gaan 'gewoon' de ww in en krijgen 70% van hun salaris uitbetaald, met een maximum van 3200 euro bruto per maand

Een hoop geld maar als ze straks alsnog bij de eerste 4 eindigen verdienen ze die 22 miljoen zo weer terug door plaatsing cl, iets wat onder Mourinho zeker niet gelukt was. Daarnaast leven bepalende spelers blijkbaar ineens op onder een andere trainer en willen spelers blijven en bijtekenen, dus zo bekeken is die 22 miljoen voor United een fooi.

Allemaal schaapjes die dit nu beamen, maar waarom? Nog een gefaald seizoen, ontevreden spelers die nog veel duurder zijn etc. is minimaal 10x duurder.

Korte metten maken en even door de zure appel heen bijten, een appeltje vergeleken met de hele fruitmand die klaar zou staan.

Wie Mou aanstelt zit met een dure ontslagvergoeding voor Mou. Ze zullen 2x nadenken voor ze Mou aannemen als trainer

14 februari 2019 om 15:11

Vraag mij ook af, heeft hij in Engeland meer verdient met werken of met oprotpremies 😜

Ach, als ze met Solskjaer de Champions League halen was het het waard. Ik heb geen twijfel dat ze met Mou de CL misgelopen zouden hebben.

De slechtste beslissing die United had kunnen nemen was Geen beslissing. Die had ze nog veel meer kunnen kosten dan de 22 miljoen die dat hele circus van Jose (toni Boltini) Mourinho heeft gekost. Sinds Solskjaer de zaak heeft overgenomen is er weer alles wat er hoort te zijn bij United. Een nederlaag tegen PSG neemt dat niet weg. Als United de Champions League weer haalt is alleen daarmee dat geld al weer terug verdiend. Dus hulde voor de beslissing om die clown weg te sturen.

Door dat ontslag gaan ze Champions League voetbal halen, dat is veel meer waard dan die 22 miljoen.

14 februari 2019 om 17:27

Dappere uitspraak. United speelt boven haar kunnen de laatste tijd en gaan dat waarschijnlijk niet het hele seizoen volhouden.

14 februari 2019 om 17:46

Imo heeft united toch echt betere spelers, muv de verdediging misschien. Dus zie ook niet in waarom Arsenal boven ze zou eindigen. Misschien Chelsea nog, maar ook dat is geen zekerheidje

14 februari 2019 om 17:46

Imo heeft united toch echt betere spelers, muv de verdediging misschien. Dus zie ook niet in waarom Arsenal boven ze zou eindigen. Misschien Chelsea nog, maar ook dat is geen zekerheidje

16 februari 2019 om 15:45

Dat zeg ik ook niet Henk, dat maak jij er zelf van. Ik zeg alleen dat er nog genoeg concurrentie is.

ik snap dit niet zo goed. als je in het bedrijfsleven faalt in je functie kan je toch ook gewoon ontslagen worden ondanks een doorlopend contract zonder heel lang door te hoeven betalen? of kom ik nou uit een ei?

Bij Chelsea kreeg hij ook een flinke som geld mee. Helaas is het huwelijk tussen Mourinho en United geen succes geweest. Ik wil de volledige schuld niet bij Mourinho neerleggen, want hij had het steun ook niet van het bestuur. Kreeg niet de gewenste versterking. Jammer voor beide partijen, United had in ieder geval die 22 miljoen veel beter kunnen investeren. Het is helaas niet anders.

Laat dit een waarschuwing zijn voor elke club die deze man overweegt, uiteindelijk is Mourinho namelijk nergens voor de lange termijn en een langdurig contract heeft daarom ook 0 zin.

nou bak je er geen kloten van en dan krijg je 22 miljoen?!
Volgens mij klopt er iets niet...........

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Arsenal6625
5.Chelsea6621
7.Everton496
8.Watford490
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
O. SolskjærAanvaller
David de GeaDoelman340
P. PogbaMiddenvelder3113
R. LukakuAanvaller3012
M. RashfordAanvaller2910
V. LindelöfVerdediger271
L. ShawVerdediger261
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

846 fans
Coach, 56 jaar
SeizoenClub
2016-2018 Manchester United
2013-2015 Chelsea
2010-2013 Real Madrid
2008-2010 Internazionale
2004-2007 Chelsea
Laatste voetbalnieuws

Carragher: ‘Ze mogen niet de dienst gaan uitmaken, neem afscheid van ze’

Van de voortvarende start van Ole Gunnar Solksjaer bij Manchester United is weinig meer over. The Mancunians, in de kwartfinale van de Champions League uitgeschakeld door Barcelona, gingen zondag wederom hard...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 22 april
In de zomer van 2020 gaat Real Madrid een concrete poging ondernemen om Kylian Mbappé los te weken bij Paris Saint-Germain. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren