Ten Hag schaart zich achter Van Bommel in Keuken Kampioen Divisie-debat

Vrijdag, 8 februari 2019 om 13:50Dominic Mostert • Laatste update: 15:43

Trainer Erik ten Hag van Ajax is het eens met collega Mark van Bommel, die vorige week pleitte voor andere regels voor beloftenteams in de Keuken Kampioen Divisie. De oefenmeester van PSV uitte zijn onvrede over de manier waarop spelers uit het eerste elftal de kans wordt ontnomen om wedstrijdritme op te doen op een lager niveau. Ten Hag snapt wat Van Bommel bedoelt.

Van Bommel vindt het 'heel raar' dat spelers die in het weekend deel uitmaken van de wedstrijdselectie van het eerste elftal, op maandag niet mogen meedoen bij de beloften. Het maakt daarbij niet uit of die spelers in het weekend minuten maakten voor het eerste. Volgens Van Bommel leidt de regel ertoe dat jonge spelers stil staan in hun ontwikkeling; hij wil graag talenten opnemen in zijn eigen selectie, al is het alleen maar om ze te belonen.

Bovendien mogen spelers boven de 23 jaar niet meedoen bij de Jong-ploegen. PSV wil de regels tijdens de bondsvergadering in mei bespreken. De huidige koploper van de Eredivisie hoopt op een tussenoplossing, waarbij spelers die 's weekends op de bank zaten of kort meededen in het eerste elftal 'gewoon' mogen meespelen op maandag. Tevens zint PSV op een dispensatieregeling, zodat een gelimiteerd aantal 'oudere' spelers op het veld kan staan in de Keuken Kampioen Divisie.

Andere clubs uit de competitie vinden dat er daardoor sprake kan zijn van oneerlijke concurrentie en zijn erop tegen. Clubs als PSV en Ajax kunnen hun grootste talenten ook verhuren om ze ervaring op te laten doen, stellen ze. Niettemin schaart Ten Hag zich vrijdag op de persconferentie achter Van Bommel. Hij vindt dat er een regeling moet komen voor spelers die langdurig geblesseerd zijn geweest. Het is volgens Ten Hag 'in het belang van het Nederlandse voetbal' dat zulke voetballers ritme kunnen opdoen in de beloftenploeg en als voorbeeld wijst hij naar verdediger Joël Veltman.

"Veltman is een potentiële international. Je moet zo'n speler, die er lang uit is geweest, één, twee of drie wedstrijden de kans geven", vindt Ten Hag. Veltman was sinds april 2018 uit de roulatie met een kruisbandblessure, maar kan zaterdagavond zijn rentree maken in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. Hij behoort in ieder geval tot de wedstrijdselectie. "Als je op de bank zit, kun je ook spelen. Hij zou theoretisch ook kunnen beginnen. Hij heeft wedstrijden nodig. We proberen daarom wat te organiseren, maar uiteindelijk gaat ook om wedstrijden om het echie."


Poll

Ben je het eens met Erik ten Hag?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

75 reacties (laatste reactie door boris19)

Of gewoon stoppen met dat maandagavond voetbal voor de jong-teams in de Kkd, zou voor het competitie verloop een stuk eerlijker zijn

8 februari 2019 om 14:15

Betwijfel het. Enige reden waarom ik de KKD volg is omdat ik wil weten wat J.psv heeft gemaakt en ik weet zeker dat er meer Ajacieden, AZ- en Utrecht-fans zijn die er hetzelfde over denken. Zorgt voor een stuk meer aandacht voor de competitie en daarmee ook meer inkomen. Ik ben het niet eens met dispensatiespelers of spelers die terugkomen van een blessure, maar jeugdspelers die in de selectie zitten maar niet voetballen zouden toch gewoon mee moeten doen? Tevens vind ik dat wanneer jeugdspelers gekocht worden voor meer dan een ton zij ook niet mogen spelen in de Kkd.
Overigens snap ik niet dat Keuken Kampioen Divisie-teams überhaupt klagen over de tegenstand op DIT Moment. Alle teams willen promoveren, maar als je niet eens van een jeugdteam kan winnen, dan heb je niets te zoeken in de Eredivisie.

8 februari 2019 om 18:06

Gezien het aantal toeschouwers bij de jong elftallen vraag ik me dat af.. Daarnaast gaat het de overige clubs om dat de teams per week wel herl erg kunnen verschillen qua samenstelling. Ene week met de zeg maar de B1, andere week met half eredivisie team, zeker als die 23 jaar regel weer gaat vervallen.

8 februari 2019 om 18:46

Grote onzin dat jong teams mee doen in de kkd. Och wat is het goed voor de ontwikkeling en weerstand van die jonge spelers.... onzin. Vroeger was dit ook niet het geval. Zowel Ajax als PSV als oranje hebben hun grootste successen geboekt zonder dat ze spelers in de eerste divisie moesten laten groeien. Vertonghen en v. Bronkhorst zijn de beste voorbeelden hoe het ook kan en wat ook goed is voor het Nederlandse voetbal. Beiden zijn verhuurd destijds aan RKC en hebben beide de internationale top bereikt. De KKD deelname van jong teams voegt niets toe.

8 februari 2019 om 14:29

Ik zie liever ook gwn alle KKD wedstrijden op de vrijdagavond, dan is het aan Ajax, PSV, utrecht en AZ de keuze om te bepalen wie er wel bij de 1e selectie zitten en welke spelers bij Jong meedoen.

Alles moet in het teken staan om het de 2 topclubs het zo aangenaam mogelijk te maken, willen ze spelen op het 2e niveau, prima dat regelt de Knvb ff, de regels die dan gelden bevallen niet, okã© dan gaan we dat in mei wel regelen, dat er nog 16 andere eredivisie clubs zijn ook nog 16 niet jong teams in de KKD dat nemen ze dan maar voor kennisgeving aan.

8 februari 2019 om 14:15

Ze hebben de regels toch al aangepast, zodat alleen spelers jonger dan 23 jaar mee mogen doen. Wat kunnen de eerste divisie clubs erop tegen hebben dat jongens die bij 1 op de bank zitten maandag meedoen. Het is juist nu competitievervalsing, omdat je beter op maandag tegen een Jong team kan spelen dan op vrijdag.

8 februari 2019 om 16:05

Het is dan sws competitie vervalsing omdat het ene team tegen een (stel van een blessure) terugkerende Bergwijn speelt en het andere team tegen een of andere A junior. Sta nou eens even een moment in de schoenen van die clubs die meedoen voor het kampioenschap of periode titel. Dat is toch ongekend oneerlijk?

8 februari 2019 om 16:18

Dat kan dus niet. Bergwijn, maar ook de Ligt bv doen gewoon niet mee in de kkd en zijn ook gewoon niet speelgerechtigd. Ik had liever gezien dat Ajax en PSV echt heel grof hadden aangetoond wat voor geneuzel er momenteel is en hoe echte competitie vervalsing eruit ziet. Gewoon heel seizoen lang opdraven met Onana, de Ligt, de Jong, Dolberg en Neres. Zo hier alsjeblieft is volledig reglementair en zwaar benadelen van alle andere teams. PSV kan iets soort gelijk opstellen. Dan hebben de clubs echt iets waar ze zich druk over kunnen maken. Nu zijn ze aan het zeiken, maar willen ze ook de credits hebben als de competitie waar de Jong en de Ligt begonnen zijn.....

9 februari 2019 om 11:54

@consy
Je haalt weer een voorbeeld aan wat totaal niet speelt. Bergwijn heeft nooit in Jong PSV gespeeld dit. Geen enkele basisspeler van PSV overigens. En stel dat ie wel een keer 2 wedstrijdjes mee speelt, zou idd lullig zijn voor die ploegen, maar het verschil tussen tegen Jong PSV op maandag of op vrijdag spelen is veel groter. En dat los je met mijn voorstel wel op.

8 februari 2019 om 14:50

De trainers van Ajax en PSV zullen inderdaad vooral om die twee clubs geven. Lijkt me niet zo raar. De rest van je verhaal is een beetje raar, want de regels waar beide clubs over klagen zijn juist aangepast door de knvb wegens (terechte) klachten van de overige kkd teams.

8 februari 2019 om 14:53

En zoals in het artikel staat, gaan ze dat in mei weer aankaarten, dus verwacht ik dat de uitkomst wel weer in het voordeel van de 2 topclubs zullen zijn

8 februari 2019 om 15:14

Hoezo twee clubs? Vergeet niet dat Jong fc Twente paar jaar geleden ook gewoon mee deed in de Kkd. Daarnaast doen AZ en Utrecht ook mee. Zijn al 5 clubs die daarvan profiteren.

Ja het komt de topclubs beter uit. Maar het slaat nergens op. Dat er 'jong' teams in de KKD spelen is al raar. Dan laat Ten Hag Veltman toch lekker meedoen bij Ajax 1. Waarom is zijn probleem dan opeens het probleem van de Kkd?

8 februari 2019 om 14:19

Hoezo is het raar? Dit is het geval in ontzettend veel landen.

Ik ben het verder eens dat het bedoeld is voor jonge spelers en niet voor Veltman. Verlaag de maximale leeftijd naar 21, maar laat ze wel meespelen ongeacht ze bij de selectie van het eerste hebben gezeten.

En nog een oplossing, gewoon geen KKD meer op maandagavond.

8 februari 2019 om 14:32

In Spanje hebben ze het anders geregeld. Daar hebben "jong " teams een vaste selectie en daar kan in transferperiodes geschoven worden met spelers maar niet de ene week tegen een knaapje van 17 spelen en de week erop tegen Messi omdat hij terug komt van een blessure..hoewel spelen tegen Messi natuurlijk wel weer leuk is..

8 februari 2019 om 14:45

Dat vind ik persoonlijk ook een hele goede regeling. Daar had ik nog niet van gehoord. Het zou ook veel eerlijker zijn als Jong Ajax een vaste selectie heeft. Dit zeg ik als Ajacied zijnde. Ik ben heel blij met 'jong' teams in de KKD omdat het de stap van jeugd spelers naar het eerste team een stuk kleiner maakt, maar ik kan mij ook inleven in de andere KKD clubs. Nu is er al wat veranderd met de leeftijd omlaag te gooien, maar zoals de Spaanse clubs het doen zou ik ook mooi vinden.

8 februari 2019 om 14:25

Het is “opeens” een probleem omdat de regels veranderd zijn. Niet goed over nagedacht en moet gewoon worden herzien.

8 februari 2019 om 14:30

@kapiteitclaus

Het is helemaal niet raar dat er jong teams meedoen in de Kkd. Dat is het rechtstreekse gevolg van het invoeren van de voetbal piramide waar de clubs zelf mee ingestemd hebben.

Het is het een of het ander maar niet beide natuurlijk. Zou wat zijn als spelers als Tadic of Ziyech een paar wedstrijden mee zouden kunnen pakken in Jong omdat ze er een aantal weken uit hebben gelegen.
Als spelers 0 seconden in het veld hebben gestaan zouden ze op maandag gewoon mee moeten kunnen doen.

Dit probleem is makkelijk op te lossen. Haal je jong-team uit de KKD en je kan je spelers ten alle tijden wedstrijdritme op laten doen. Jullie blij en met jullie heel veel andere..

8 februari 2019 om 14:57

Nu wel? Een paar jaar geleden waren de clubs anders nog dol blij met de jong-teams in de kkd. Maar ja, lekker gebruiken als het jou uitkomt is kennelijk bij elke club normaal!

8 februari 2019 om 15:12

Dol blij? Er is altijd veel geschreven over jong-teams in de KKD maar het woordje “dol blij” ben ik nog niet tegen gekomen..

8 februari 2019 om 15:43

Je weet dat de jong-teams geld binnen brengen? Zonder die teams zouden de clubs in de KKD veel minder geld van Fox krijgen. Wat is trouwens het probleem? Als je wilt promoveren, moet je toch van alle jong-teams kunnen winnen?

8 februari 2019 om 16:05

Volgens mij hebben destijds 2 KKD teams tegen de komst van jong teams gestemd. Een daarvan was FC Eindhoven en de andere weet ik zo niet. Wel bizar dat juist de teams die voor hebben gestemd en hun supporters het hoogste woord hebben over competitie vervalsing. FC Eindhoven heb ik daar zelden over horen klagen.

8 februari 2019 om 16:10

Dol blij? Wat een opmerking weer. Misschien een paar bestuurderders maar de supporters walgen ervan en zeer terecht ook. Je zal maar als zeer gerespecteerde club zoals Sparta, Twente, Eagles of NEC moeten afreizen naar het sportpark van FC Utrecht om daar op een bijveldje te moeten spelen. Gaat helemaal nergens over en is diep triest voor ons voetbal.

8 februari 2019 om 15:13

Ja en FOX is dan niet meer geïnteresseerd in de KKD wat dus inhoud dat de inkomsten nog minder worden voor al die bijna failliete clubs. RKC heeft dankzij Frenkie een mooi bedrag gekregen, maar moet je eens voorstellen dat dit er niet was, en de TV gelden nog minder worden. Dan had je clubje echt opgedoekt kunnen worden.

8 februari 2019 om 15:41

Buiten het feit dat Frenkie mede door de ervaring in de tweede divisie nu al staat waar hij staat. Had hij tegen jeugdteams gespeeld, was hij wellicht veel minder snel gebracht in het eerste. Om maar een voorbeeld te geven wat voor effect spelen tegen hoge weerstand kan hebben op jonge spelers.

8 februari 2019 om 15:42

“Voor al die bijna failliete clubs.” Je bent goed op de hoogte lees ik. Is het niet zo dat als je bij iedere club de inkomsten weg haalt dat je de club kan opdoeken? RKC is nagenoeg gezond en de transfer van Frenkie versnelt het proces van herstel. RKC is niet afhankelijk van het bedrag van Frenkie. Maar goed daar ging de discussie niet over.

8 februari 2019 om 15:47

Met de ervaring voor jonge spelers is niets mis. Maar iemand gaf hierboven al het voorbeeld. Wat als Ziyech en Tadic allebei terug komen en wedstrijdritme opdoen tegen toevallig de koploper. De kans op puntenverlies is daardoor groter. Dus beïnvloeding van de ranglijst, oneerlijke concurrentie... Nee, ik ben geen voorstander..

8 februari 2019 om 15:55

De KKD is alleen interessant voor FOX vanwege de jong elftallen. Daardoor heeft deze competitie exposure gekregen. Als de jong teams weg vallen dan vervalt ook de deal met Fox. Dan vervalt dus voor een groot deel het TV geld. Daarnaast is de kans groot dat Twente weer naar de Eredivisie gaat. Dus de aantrekkingskracht wordt gewoon een stuk minder dan. Dat betekent een heel stuk minder inkomsten, en het verschil tussen de Eredivisie en Eerste Divisie wordt weer een stuk groter. Sinds de komst van de jong teams is de Eerste Divisie korter naar de Eredivisie toe gekropen. Die inhaalslag is dan weer teniet.

Het meedoen van jeugd elftallen in de KKD is niet zo'n probleem als het ook echt jeugd elftallen zijn. Anders moeten ze gewoon weer ouderwets op maandag middag in de competitie voor reserveteams gaan meespelen.

Laat ze het zo regelen als in Spanje. Een vaste selectie voor de "jong teams"en in de transferperiodes is er de mogelijkheid om spelers over te hevelen. Het is natuurlijk niet zo dat de KKD bestaat bij de gratie van PSV en Ajax.

8 februari 2019 om 14:33

De voetbalpiramide is opgezet door de Knvb met instemming van de clubs. De grote meerderheid van voor, anders kon het niet ingevoerd worden.

Waarom dan iedereen achteraf altijd maar moet klagen over de jong teams is mij een raadsel?

Er zijn al behoorlijke beperkingen opgelegd aan de jong teams. Oudere spelers mogen er niet in spelen. Na een paar wedstrijden in het eerste mag je en niet meer in spelen. Hier gaat het om langdurig geblesseerde spelers. Spelers die echt geen meerwaarde hebben in een jong team want ze hebben totaal geen wedstrijd ritme.

8 februari 2019 om 14:46Veranderingen leveren niet alleen maar voordelen op. De "jong " teams spelen in de KKD omdat ze dan met meer weerstand te maken krijgen zodat ze sneller kunnen doorstromen naar het eerste elftal. Het nadeel is dat spelers die langdurige geblesseerd zijn en ouder dan 23 niet kunnen spelen in een "jong" elftal. Hier waren PSV en Ajax het toch mee eens anders waren ze er niet mee akkoord gegaan lijkt mij?

8 februari 2019 om 14:58

In eerste instantie mochten die spelers wel gewoon meedoen. Pas bij de laatste bijstelling niet meer. Nu blijkt het voor zware blessure gevallen, de echte uitzonderingen, wel lastig. Dus vraagt met of in die gevallen de speler wel een paar wedstrijdjes mag meedoen.

8 februari 2019 om 15:12

Ik begrijp de KKD teams wel. Ajax en PSV doen mee om hun jonge speler met weerstand beter te laten worden. De KKD clubs en supporters worden er sportief niet wijzer van als bijvoorbeeld Veltman ineens 3 wedstrijden mee gaat spelen. Veltman is international en is veel te goed voor de KKD ook na lang blessure leed. Daarbij moet je ergens grenzen leggen. 23 Jaar is nu de leeftijdgrens dat lijkt mij een prima afspraak. Ajax en PSV kunnen natuurlijk ook oefenwedstrijden organiseren zoals zoveel clubs doen om hun langdurig geblesseerde spelers ritme op te laten doen dat lijkt me logischer dan ineens A internationals mee te laten doen in de Kkd.

8 februari 2019 om 15:21

Ik betwijfel of een speler met maandenlang geen wedstrijd ritme in een ploeg waar hij niet eerder gespeeld heeft, van veel waarde kan zijn. Denk eerder dat het andersom is, maar goed, dat zou de komende tegenstander van jong Ajax een licht voordeel geven.

Aan de andere kant, een international die zwaar geblesseerd is geraakt, verdiend die ook niet wat steun van een ieder?

8 februari 2019 om 15:51

Dat is een mooi streven maar ik ben bang dat de wereld niet zo in elkaar zit dat andere clubs steun verlenen om een A international ritme op te laten doen.

Misschien het beste om ze uit de KKD te halen en zelf weer eigen competitie te beginnen. De grote talenten met uitzicht op weinig speeltijd verhuren. Zo worden andere clubs ook weer sterker en is iedereen weer blij.

8 februari 2019 om 14:34

Dus weer terug naar wat het was....daar wilde ze net vanaf volgens mij daarom spelen de "jong "teams nu juist in de Kkd...?

8 februari 2019 om 14:46

Alleen de clubs waarvan de Jong teams zijn wouden het. De rest moest wel akkoord gaan vanwege geld. De grote teams worden hiermee in de watten gelegd en te blijven groeien. Maar ik hoor ze wel telkens klagen over de regels voor hun. En dat het gat met de kleinere clubs zo groot word.

8 februari 2019 om 14:51

Ik ben het er mee eens dat de KKD niet bestaat om Ajax en PSV te plezieren. Vaste selecties zou al een hoop competitie vervalsing tegen gaan . Anders weer op de maandag middag in de competitie voor reserve teams mee gaan doen en verder niet zeuren..

8 februari 2019 om 14:59

Jawel maar ze spelen daar toch voor spek en bonen? We doen ze al een plezier door ze mee te laten spelen in een competitie waarin ze voor spek en bonen mee doen. Met vaste selectie maak je het voor de andere teams wel eerlijker. dat wel.

8 februari 2019 om 14:34

En wie betaald dan de schadevergoeding aan Fox voor de contactbreuk?

8 februari 2019 om 14:48

Wat kost dat geintje?

8 februari 2019 om 14:48

Ik zie persoonlijk liever niet dat grote talenten van Ajax worden uitgeleend aan andere clubs. Waarom niet? Omdat je deze spelers bij Ajax veel meer kan vormen en in de gaten kunt houden dan als ze bij een Excelsior of Fortuna spelen. Bij Jong Ajax spelen ze dan wellicht een niveau lager, maar ze spelen nog steeds tegen sterkere tegenstanders dan ze zouden doen tegen de reserves.

8 februari 2019 om 15:10

Nee dat begrijp ik. Maar dan lees ik het hele seizoen al door dat de topclubs balen dat het niveauverschil zo groot is tussen de bovenste clubs en de rest. Jeugdspelers worden tegenwoordig al makkelijker en sneller weggehaald bij andere clubs. Begrijpelijk aangezien daar ook talenten weggaan naar het buitenland. Maar i.p.v. spelers te verhuren zodat andere teams wat sterker worden, spelen ze nu mee met jong voor spek en bonen. Als je bijvoorbeeld Perr Schuurs kijkt. Ajax koopt hem al vrij vroeg waardoor hij nog niet veel gekost heeft. Had nu in de eredivisie Fortuna sterker kunnen maken maar nu speelt hij in jong Ajax in een team waar nergens voor speelt.

Lekker in de beloftecompetitie gaan spelen.

8 februari 2019 om 14:35

Waarom zou je in de belofte competitie willen spelen als je meer weerstand hebt in de Kkd? Jong teams zijn gewoon onderdeel van de voetbalpiramide ingevoerd door de Knvb met instemming van de clubs.

8 februari 2019 om 14:42

Dat lijkt me duidelijk waarom, omdat dan alle spelers gewoon mee kunnen doen. Dat is juist waar de topclubs nu over mekkeren

8 februari 2019 om 14:55

Welnee, de topclubs willen gewoon een beetje fijn tuning voor bijzondere gevallen. Die ene voetballer van 25 die al negen maanden geblesseerd is. Of die jeugdspeler dia als tweede keeper op de bank zat maar niet hoefde te spelen met het eerste.

Maar over het algemeen zijn Ajax en PSV dik tevreden over de huidige voetbal piramide. De kwaliteit van hun jeugd gaat behoorlijk vooruit.

8 februari 2019 om 20:27

Maar wat de topclubs niet begrijpen is dat het geven en nemen is in het leven. Zoals je zegt, de jeugd van de topclubs gaat er hard op vooruit, wat een groot voordeel is. Dan moet er ook maar een keer begrip komen voor het feit dat tegenstanders tegen dezelfde selecties willen spelen. Bij Barcelona B zie je Messi ook niet ineens mee doen, en zo moet dat hier ook zijn.

KKD moet zich ook bedenken dat wanneer de jong teams niet meer welkom zijn de TV rechten ook niet meer zo gewild gaan zijn. Nadat de jong teams zijn toegevoegd is de KKD weer te zien op de vrijdagavond bij Fox. Daarvoor kreeg je af en toe eens een samenvatting mee. Dus er komt minder geld beschikbaar. Terwijl er veel clubs zijn in die klasse die het al lastig zat hebben en net veredelde amateurclubs zijn. Denk dat een Jong PSV bijvoorbeeld grotere toegevoegde waarde heeft dan een pak en beet Dordrecht.

8 februari 2019 om 15:17

Sterker nog, Fox stelde als voorwaarde dat de jong teams in de KKD zouden meedoen, anders wilde ze de rechten niet kopen. Er waren geen andere gegadigden. Daarom stemde de clubs ook in met de nieuwe voetbalpiramide, zonder TV uitzendingen zouden andere sponsorcontracten ook niets meer waard zijn.

Ajax, PSV en Fox hebben de KKD gered van de ondergang. Vandaar men ook zoveel dankbaarheid ontvangt van al die KKD fans. Ze weten wat ze aan Ajax en PSV te danken hebben dus zullen ze nu echt niet gaan klagen over competitie vervalsing enzo.

8 februari 2019 om 15:34

En wat denken jullie dat een kkd club krijgt aan tv gelden ? Idd bijna niks , ze moeten gewoon zoals in engeland iedereen evenveel geven maar hier geven ze alleen ajax psv en feijenoord en de rest kan naar de klote lopen

8 februari 2019 om 15:36

En dan klagen dat t niveau niet hoog genoeg is , gek he als de andere clubs geen spelers aan kunnen trekken , geef iedereen evenveel zodat de andere clubs betere spelers aan kunnen trekken daar word de competitie beter van em dus ook de topclubs , want die halen ze weer voor een prikkie weg !

9 februari 2019 om 11:45

Geef iedereen evenveel van wat? En welke divisies tel je allemaal mee, alleen de divisie, of ook het tweede, derde en vierde niveau?

Het zal altijd het "ja, maar..." van Ajax en PSV blijven. De eerste jaren waren echt krom met speel je komend weekend niet bij het 1ste dan maar bij het tweede. Dat op een moment een "jong" elftal bestond uit een veredelt B elftal. Je moet "jong ...." elftallen ook gewoon met een selectie laten werken. Bij amateur clubs mag je ook niet meespelen bij lager inschreven teams.

Zo vluchtig gelezen lijkt t erop dat Hag en Bommel de klok terug willen draaien. Leuk, elk jaar jong PSV of jong Ajax kampioen. Zeker als een aantal spelers >23 mee mogen doen. Lijkt me niks, ook al is het voor AZ ook gunstiger.

zou toch fantastisch zijn als de jong teams niet meer in de kkd kunnen spelen door dit geneuzel, en bij de volgende ronde voor de uitzendrechten een veel lager te verdelen bedrag uitkomt. Als topclubs zijnde zou ik met dit gedoe en dat hele geblokkeer van afschaffen van kunstgras zelfs overwegen geen collectieve pot meer aan te gaan, maar individueel uitzendrechten te verkopen. En dan voor de Jong-teams misschien onderzoeken of er animo is voor een bene-liga. Wellicht minder weerstand, iig wel ervaring met andere voetbalculturen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
S. BerghuisAanvaller338
E. ÁlvarezMiddenvelder315
D. KlaassenMiddenvelder319
S. HallerAanvaller3121
J. TimberVerdediger303
D. BlindVerdediger341
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

53 fans
Coach, 52 jaar
SeizoenClub
2018-2022 Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
Laatste voetbalnieuws

Meeting Ronaldo en Ten Hag uitgesteld vanwege ‘familieomstandigheden’

Erik ten Hag zou maandag in gesprek gaan met Cristiano Ronaldo, maar volgens Engelse media en transfermarktexpert Fabrizio Romano ontbreekt de Portugese sterspeler op de training van Manchester United vanwege 'familieomstandigheden'....Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 3 juli
Vitesse wil Kjell Scherpen tijdelijk overnemen van Brighton & Hove Albion. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren