‘Zonder hem stond Feyenoord in middenmoot, dus Advocaat moet goed kijken’

Dinsdag, 5 februari 2019 om 17:20Robin Bruggeman

Giovanni van Bronckhorst maakte onlangs bekend na dit seizoen bij Feyenoord te vertrekken en inmiddels lijkt Dick Advocaat de beste papieren in handen te hebben om in De Kuip aan de slag te gaan. De huidige trainer van FC Utrecht is volgens eerdere berichten ‘de enige kandidaat’ om volgend seizoen voor de groep te staan bij Feyenoord en volgens Cor Pot zou dit geen slecht idee zijn voor de Rotterdammers.

De voormalige rechterhand van de Kleine Generaal denkt dat een tijdelijke aanstelling van Advocaat ‘een gouden zet’ kan zijn: “Omdat hij op korte termijn een elftal naar zijn hand kan zetten. Hij weet spelers te motiveren. Hij is altijd zichzelf, een vrij driftig mannetje dat geen gelanterfant accepteert”, legt hij uit in gesprek met RTV Rijnmond.

Pot werkte samen met Advocaat bij onder meer Zenit Sint-Petersburg, Fenerbahçe en Sparta Rotterdam en sprak hem al even over de geruchten: “Ik heb toen tegen hem gezegd dat hij wel goed moet kijken wat hij doet. Van Persie is de beste speler die ze hebben. Als hij er niet bij was geweest, had Feyenoord gewoon in de middenmoot gestaan, bij wijze van spreken”, vervolgt hij zijn verhaal.

Advocaat slaagde er afgelopen seizoen niet in om Sparta te behoeden voor degradatie en heeft met FC Utrecht nu de laatste vijf wedstrijden op rij verloren. Pot wijt die matige prestaties echter vooral aan pech: “Bij Sparta was de Wet van Murphy van toepassing. We hadden zoveel blessures en schorsingen en later de VAR tegen FC Emmen. Onze aankopen waren niet goed, niet goed genoeg.”


Poll

Denk jij dat Dick Advocaat een goede keuze zou zijn voor Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door ijsmuts)

Godallemachtig. Er is een onvolmaakte selectie, waar tegelijk weldegelijk potentie in zit. Er is een jeugd waar er kansen liggen. En dan zet je zo'n resultaattrainer voor de groep, en ook nog voor maar één jaar, waardoor er al helemaal geen motivatie is om te bouwen, zo die er al zou zijn bij Advocaat. Feyenoord heeft iemand nodig met visie, met geloof, en met geduld. Iemand die beperkte spelers boven zichzelf kan laten uitstijgen, en iemand die talenten aan zich weet te binden en het beste uit hen kan halen. Iemand die binnen én buiten het veld een team kan smeden. Dit is allemaal niet van toepassing op Dick Advocaat.

5 februari 2019 om 17:51

Goed, maar wie dan? Leuk om zo'n perfecte profielschets te maken, maar volgens mij is er niemand te vinden die daaraan voldoet en een realistische optie is. En aangezien er dus geen geschikte kandidaat is wordt Advocaat voor de korte termijn aangesteld, zodat Feyenoord rustig verder kan zoeken naar iemand die wel aan jouw profielschets voldoet en wil komen.

5 februari 2019 om 18:08

@De Toekomst

maar waarom moet Gio vervangen worden als de nieuwe coach weer onder dezelfde incapabele TD moet werken? dan ben je als Feyenoord zijnde aan het dweilen met de kraan open

5 februari 2019 om 18:50

Hij moet vervangen worden, omdat hij zelf wat anders wil... Van Geel lijkt het allemaal prima te vinden en, ondanks dat mensen hem weg willen hebben, hij wordt nog niet weggepest door de achterban.

5 februari 2019 om 19:01

@De Toekomst

ik twijfel daar aan. het lijkt in alle opzichten een geforceerd vertrek

kwestie van tijd denk ik. nu de media ook eindelijk ziet dat Van Geel faalt in zijn functie zal de druk op hem wel groter gaan worden verwacht ik

6 februari 2019 om 05:23

Philippe Clement van Racing Genk in België. De ideale trainer die jeugd laat doorstromen, jong en een moderne kijk heeft op het voetbal. De perfecte man om een meerjarenplan plan omheen te bouwen. Wel zaak om snel te handelen want ook Brugge heeft interesse. Stuur hem een paar dvd's van de Kuip en je hebt hem zo binnen.

5 februari 2019 om 17:51

Dat is me iets te makkelijk. Hoezo kan Advocaat geen team smeden zowel binnen als buiten het veld? Daarnaast deed hij het recent niet onaardig bij az en nu utrecht. Als ik velen mag geloven hebben die hetzelfde materiaal. Ik ben geen fan van de speelstijl van advocaat, laat dat voorop staan en de jeugd moet een jaar in de wachtkamer... ook klote. Maar langer dan een jaar zit je niet aan hem vast, je haalt een bak ervaring binnen waar de hele organisatie baad bij kan hebben en hij kan Kuyt aan de hand meenemen. Ik zie zelf liever van Gaal, maar die zal vast niet willen. Dan misschien Vanhazebrouck, maar een Fraser of Steijn lijkt me een mindere keuze dan Advocaat.

5 februari 2019 om 19:05

Omdat Dick de afgelopen jaren nooit een team heeft kunnen smeden. Hij is uitstekend voor een korte periode. Dat heeft ie bij AZ gedaan, Sunderland en Oranje. Echter op de langere termijn zakt het in. Kijk maar nu naar FC Utrecht met nederlaag na nederlaag(na een leuke korte periode). Kijk naar zijn teleurstellende periode bij Fenerbahce (dat is een 3e plaats nu eenmaal voor die club.) Kijk naar Sunderland waar het misging toen hij voor een jaar tekende. Kijk naar Sparta waar hij leuk begon, maar uiteindelijk niks bracht qua resultaat, spel, etc. Dick is een prima trainer. Maar over een heel seizoen gemeten heeft hij voor die termijn of langer recent helemaal niks bereikt.

5 februari 2019 om 19:28

Je hebt volkomen gelijk. Hij heeft nergens gepresteerd. Maar op basis waarvan is het dan een prima trainer? Ik durf de stelling aan dat alle trainers in de eredivisie beter zijn.

Als iedereen fit is, heb je een heel behoorlijke ploeg. Jorgensen rolt van blessure in blessure en als hij al fit is, heeft hij duidelijk nog geen ritme. Als hij volgend jaar fit is, heb je met Larsson, Berghuis en wellicht Elia erbij een voorhoede die voor Eredivisiebegrippen top is

Voor het middenveld heb je waarschijnlijk Clasie, Ayoub, Toornstra en Kokcu. Vilhena zal wel vertrekken, haal daar wat gerichte versterking bij en je kunt een goed middenveld opstellen. Dan denk ik aan een Markus Henriksen, Djuricic, El Khayati, Til, Koopmeiners, Fredrik Jensen, Bacuna, Fer.

Achterin, als Haps fit is heb je een uitstekende linksback. Centraal heb je Van Beek, Botteghin, Van der Heijden, Geertruida en eventueel St. Juste. Daar moet doorgeselecteerd worden. Pierie, Hoogma, Martins Indi, Bruma. Op rechtsback Janmaat, Ehizibue. Zo maar wat namen waarmee je in mijn ogen een goed Eredivisieteam kunt formeren.

Bij Ajax en PSV is de kans groot dat veel belangrijke spelers zullen vertrekken. Dan moeten ze opnieuw bouwen. Weliswaar met veel geld, maar zie maar eens gelijkwaardige vervangers te halen. Dat wordt niet makkelijk. Vanuit dat perspectief denk ik dat Feyenoord weleens zou kunnen verrassen volgend jaar. Het zal niet makkelijk zijn, maar ik zie wel mogelijkheden

5 februari 2019 om 18:41

Sorry maar met dat geld wat psv en Ajax dan binnen krijgen is het wel heel moeilijk om spelers te halen die niet minstens evengoed zijn als van Feyenoord. Daar zit niks wat echt vizier is en maar n paar spelers die wat extra's hebben

5 februari 2019 om 19:15

Is dit de account van Martin van Geel hemzelf? Allemaal weer spelers uit het bekende netwerk. Wanneer leren we onze fouten nou eens af en gaan we creatief om met de middelen die we hebben? Advocaat is niet de juiste trainer, maar dat is ook niet gek, want meneer wordt aangesteld door de man die na Gio direct hetzelfde nieuws had moeten verkondigen: Martin van Geel. Nee, Feyenoord doet hier hele slechte zaken en zolang er niets veranderd, gaat er met jongens als Geertruida, Burger, Kokcu, etc. hetzelfde gebeuren als met jongens als Vente, Schuurman en imo ook Bijlow: twee jaar stil staan als tiende keuze en daarna zonder ritme voor de leeuwen gegooid worden of vertrekken omdat je niet goed genoeg geacht wordt.

5 februari 2019 om 20:46

@Bobiku, op papier klinkt het niet verkeerd, maar de praktijk leert dat Feyenoord er niet zo rooskleurig voor staat. De spelers zijn weinig waard en er loopt veel te veel middelmaat. Op basis van het spel is Feyenoord toch echt geen topploeg meer en haakt af t.o.v. Ajax en PSV. In de jeugd van Ajax en psv zitten toch aardige talenten die de sterkhouders evt kunnen opvangen.

5 februari 2019 om 21:08

@Ajaxfanstef Dat ben ik met je eens. Feyenoord moet meer waarde gaan creëeren, maar resultaat moet nog wel leidend zijn. Je kunt niet een Geertruida of Kökcü structureel opstellen als ze niet wekelijks een goed niveau kunnen halen. Toch denk ik dat Feyenoord resultaat kan halen met een relatief ervaren elftal, als bijvoorbeeld Ziyech, De Ligt, De Jong, Neres, Tagliafico, Bergwijn, Lozano, Pereiro, Zoet, Dumfries vertrekken bij Ajax en PSV. Dan kun je wellicht meedoen, maar dat is voor de lange termijn niet de oplossing. Dan moet je inderdaad meer kapitaal op het veld hebben, zoals met Karsdorp en Kongolo het geval was. Kökcü is wel een speler die binnen drie jaar uit kan groeien tot iemand die veel geld waard is. De O19 en O17 herbergen goede talenten en boeken tegen PSV en Ajax doorgaans goede resultaten. Qua talent kunnen ze zich dus wel meten, maar bij Ajax en PSV kunnen die talenten ervaring opdoen in de KKD, waar bij Feyenoord de sprong naar het eerste nog vrij groot blijkt. Zie Vente. Wat dat betreft is de samenwerking met Dordrecht een goede stap. Ben benieuwd wat daar uitkomt

mij maakt het eigenlijk niet eens meer uit wat er allemaal bij Feyenoord gebeurd. zolang Van Geel blijft zitten als TD zakken we toch steeds verder weg dus als we volgend seizoen opeens op de 5e plek eindigen ofzo dan kijk ik daar niet eens gek van op.

je weet nu al dat de spelers die in de zomer gehaald gaan worden weer van een belabberd niveau zullen zijn. Van Geel komt straks gewoon aanzetten met een Linssen, Fer of Bruno Martins Indi ofzo. voorspelbare aankopen waar je helemaal niks mee opschiet.

dit is voor mij echt 1 van de meest slechte Td's in de Eredivisie en die zit dan bij een club die de ambities heeft om het Ajax en PSV moeilijk te kunnen maken. het is echt te triest voor worden dat niemand bij Feyenoord ingrijpt en dat deze man zo lang mag doorgaan met zijn wanbeleid. pijnlijk om te zien als trouwe supporter

5 februari 2019 om 18:06

95 procent van je posts gaan over vGeel. Gaat dat nooit vervelen? Ben ook benieuwd welke 5 TD’s er beter zijn dan vGeel. Mocht Feyenoord Indi of Fer kunnen halen juich ik dat toe. Kwaliteitsspelers voor eredivisiebegrippen. El ahmadi, kuyt, pelle en elia waren ook zo’n flop... of nee, toch niet. Ben eerder benieuwd naar je wensen mbt een nieuwe trainer dan je offtopicposts over vGeel.

5 februari 2019 om 18:12

@ijsmuts

nee dat gaat niet vervelen want ik baal er als supporter van dat ik mijn club steeds verder zie afglijden onder het wanbeleid van deze man. wat mij gaat vervelen is het Feyenoord bestuur die niet ingrijpt totdat het straks echt te laat is. het is gewoon pijnlijk om te zien hoe deze man je club langzaam aan het afbreken is

jij vind Fer en Bruno Martins kwaliteitspelers en dat mag, maar ik vind het vergane glorie net zoals ik dat Clasie vind. verder hebben ze ook nog eens 0 restwaarde waardoor we financieel nooit stappen gaan maken met dit soort aankopen.

met dit oude jongens krentenbrood beleid blijft Feyenoord in het stenen tijdperk hangen, waar clubs als PSV en Ajax doorgroeien en straks steeds verder uit zicht raken

5 februari 2019 om 18:20

Goh, 1 clasie wegstrepen tegen een lading spelers met dezelfde eredivisie-achtergrond om je punt te maken. Mooie onderbouwing. Tevens wederom knap offtopic gereageerd en mijn vraag omzeild. Begint allemaal een beetje voorspelbaar te worden. Je lijkt vGeel wel

5 februari 2019 om 18:27

@ijsmuts

Larsson vind ik een drama, St.juste vind ik degelijk maar niet meer als dat, Ayoub vind ik pure middelmaat en zo kan ik nog wel even doorgaan.

laten we stellen dat jij gelijk hebt in dit geval. hoeveel spelers die Van Geel heeft gehaald hebben een stap omhoog gemaakt naar een grote Europese club en hebben Feyenoord veel geld opgeleverd? ik heb het niet over jeugdspelers maar over aankopen

hoe kan het dat er 30 miljoen is uitgegeven afgelopen zomer en dat we veel minder zijn geworden als tijdens het kampioensjaar? hoe kan het dat we dit jaar geen spelers konden kopen en we het moesten doen met een huurling Clasie en een transfervrije Ayoub? dat is omdat Van Geel zijn aankopen vaak weinig toevoegen en geen geld opleveren

ik ben ongeveer net zo voorspelbaar als jij die na elke wanprestatie Gio de schuld geeft en Van Geel zijn beleid wel constant verdedigd

5 februari 2019 om 18:35

@japie; mijn vragen over welke 5td’s staan nog open, evenals de uitnodiging eens inhoudelijk op de openstaande vacature voor trainer in te gaan. Jij noemt 2 spelers met eredivisie en premier league ervaring die niet goed genoeg zouden zijn voor feyenoord. En dan kom je nu met larsson en stjuste aanzetten om dat punt kracht bij te zetten?

5 februari 2019 om 18:41

@ijsmuts

ik ben geen scout of headhunter maar een supporter. er zijn mensen die er dik voor betaald krijgen in die functies omdat die daar expertise in hebben om goede Td's en coaches in kaart te brengen. als supporters dat ook hadden gekund hadden wij net zo goed Feyenoord kunnen runnen

ik kende spelers als Milik, Frenkie De Jong en Davinson Sanchez ook niet toen ze naar Ajax gingen. de scouts daar kwamen daar mee op de proppen maar het bleken wel voltreffers. de laatste voltreffer van Van Geel die Feyenoord 25 plus miljoen opleverde kan ik me niet heugen

5 februari 2019 om 19:13

Bijzonder dat je als ‘supporter’ zo’n uitgesproken ongenuanceerde mening kunt hebben over het functioneren van een TD maar tegelijkertijd zegt dat er een bepaalde vorm van expertise nodig is om een oordeel te kunnen vellen of iemand geschikt is. Het maakt je dus niet uit hoe of wat, zolang vGeel maar vertrekt. Je punt is net zo duidelijk als wederom offtopic

5 februari 2019 om 19:20

@ijsmuts

je ziet toch hoe Td's bij andere clubs functioneren en je ziet daar die clubs groeien, waar je Feyenoord steeds verder ziet afzakken onder onze TD.

vorig jaar is er 30 miljoen uitgegeven en moet je kijken wat voor een middelmaat er op het veld staat. deze spelers ga je aan de straatstenen niet kwijt raken, iig niet met een dikke winst. dan hoef je geen expert of raketgeleerde te zijn om te kunnen zien dat onze TD faalt in zijn functie

5 februari 2019 om 19:44

Ik zie 1 club hard groeien en dat is Ajax. Zie jij er meer? Ik hang aan je lippen

5 februari 2019 om 23:49

@ijsmuts

PSV ook. die doen structureel mee om het kampioenschap, hebben spelers met de potentie om naar een hoger niveau toe te groeien. Lozano en Bergwijn bv vertegenwoordigen gewoon een grote transferwaarde. dat kan je van onze spelers niet zeggen. je moet al blij zijn als je daar geen verlies op draait

6 februari 2019 om 14:20

PSV groeit momenteel minder hard als Feyenoord als het gaat om de begroting. Ik dacht dat dat je vraag was.

6 februari 2019 om 14:39

@ijsmuts

als Feyenoord een grotere begroting heeft dan is het zelfs nog schrijnender om te zien hoeveel meer kwaliteit PSV op het veld heeft staan

6 februari 2019 om 14:57

Dat heeft dan weer met overheadkosten (niet salaris) en liggende gelden te maken.

5 februari 2019 om 19:18

Van Geel is een uitstekende directeur als het om reorganisatie en saneren gaat. Je kan die man niet kwalijk nemen dat hij nu die fase voorbij is blijft zitten met een goed loon. Hij heeft z’n taak volbracht, maar heeft niet de capaciteiten om de volgende stap te zetten en dat resulteert dus in stilstand ofwel achteruitgang.

5 februari 2019 om 19:20

De enige die je het kwalijk kan nemen, zijn de mensen die over zijn positie gaan. Tevens kan je hen kwalijk nemen dat Advocaat dalijk voor de groep staat en de jeugd weer een jaar ontwikkeling mist, want zij gooien Van Geel er maar niet uit.

5 februari 2019 om 19:29

@romanempire010

ik ben het helemaal met je eens maar Van Geel kan nu nog door de voordeur vertrekken. straks word hij met pek en veren de Kuip uit gejaagd als het zo doorgaat. zelfs Vd Herik maakte het mee en die heeft meer voor Feyenoord betekend dan Van Geel ooit zal doen

De laatste jaren heeft advocaat het niet zo goed gedaan. Als hij ergens starte ging het goed, maar kon dat niet volhouden. Kijk naar Sparta en Utrecht. Maar ja net zo als met successen geven behaalde slechte resultaten geen garantie voor de toekomst. Tussen een trainer en de spelers moet een bepaalde chemie zijn. Natuurlijk is de kwaliteit van de selectie van belang, maar die kan nog zo goed zijn als er tussen de trainer en de spelers geen goede band is kan het nog zijn dat je slecht presteerd. Ik vind het wel weer jammer dat Advocaat in beeld is, hebben we dan werkelijk niks beters dan het geijkte lijstje trainers?

5 februari 2019 om 18:01

@bossie

de aanstelling van Advocaat staat symbool voor het beleid wat al een paar jaar onder van Geel gevoerd word. voorspelbaar, achterhaald, alles behalve creatief en geen enkele vorm van een lange termijn visie. in dat kader past hij perfect in het pulletje van het huidige Feyenoord

de honger naar succes leeft bij Feyenoord alleen onder de supporters, want anders had zo een Van Geel niet mogen door aanmodderen. we maken weer dezelfde fouten als destijds met Mark Wotte en Peter Bosz. die mochten ook te lang falen in hun functie totdat we financieel helemaal in het slop zaten.

die zelfde kant gaat het nu weer op onder Van Geel, ironisch genoeg dezelfde man die werd aangesteld om Feyenoord er financieel weer bovenop te helpen

5 februari 2019 om 22:47

Tja , dan ziet het er voor Feijenoord niet zo best uit. Misschien is een fluwelen revolutie als ddie bij Ajax is gebeurd een uitkomst voor Feijenoord.
Ajax heeft wel het geluk gehad dat ze onder de Boer 4 keer CL hebben gespeeld, waardoor er naast visie ook de financiele middelen aanwezig waren.
Ik weet niet hoe het allemaal precies zit met ' de vrienden van Feijenoord', ik weet niet wat hun invloed is in dit geheel.
Het zal zo wie zo een lang proces worden ben ik bang gezien de financiele situatie en het gebrek aan scouting en doorstroming van goede jeugd. En een goede visie , wat wilt Feijenoord nu precies?

5 februari 2019 om 23:51

@bossie

volgens mij weten ze dat bij Feyenoord zelf ook niet. er is namelijk geen enkele visie te ontdekken in het beleid

Dit seizoen had het moeten gebeuren bij feyenoord de potentie is er met dit elftal na dit seizoen gaan v persie vilhena weg en moet er opnieuw gebouwd worden aan een elftal en met de scouting van feyenoord heb ik er een hard hoofd in.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5655
2.PSV5029
3.AZ4619
4.Feyenoord4322
5.Vitesse4211
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller2213
B. LinssenAanvaller206
L. SinisterraAanvaller102
J. BijlowKeeper70
L. PrattoAanvaller50
N. MarsmanKeeper160
R. ten HoveKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

93 fans
Coach, 73 jaar
SeizoenClub
2019- Feyenoord
2018-2019 FC Utrecht
2018-2018 Sparta Rotterdam
2017-2017 Nederland
2016-2017 Fenerbahçe
Laatste voetbalnieuws

Dirk Kuyt keert eind maart voor één week terug bij Feyenoord

Dirk Kuyt gaat zijn praktijkexamen voor de cursus Coach Betaald Voetbal afwerken bij Feyenoord, zo weet RTV Rijnmond te melden. De veertigjarige oud-aanvaller zal tijdens de eerstvolgende interlandperiode, die eind maart...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren