‘Ajax wilde me graag hebben, maar ik wilde altijd al voor PSV spelen’

Woensdag, 23 januari 2019 om

Zakaria Aboukhlal maakte in januari op het trainingskamp in Doha zijn officieuze debuut voor PSV. De achttienjarige rechtsbuiten kwam in actie in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Club Brugge (2-1 winst) en hoopt logischerwijs zo snel mogelijk zijn debuut te maken in de Eredivisie. Spijt van zijn transfer heeft Aboukhlal in ieder geval niet.

De international van Oranje Onder-19 speelde voor GVV Unitas en GV Raptim, alvorens hij in 2009 bij Willem II terechtkwam. De zoon van een Libische vader en Marokkaanse moeder maakte zijn debuut bij De Tricolores niet, want in de zomer van 2017 stapte hij over naar de jeugdopleiding van PSV.

“Ook Ajax wilde me graag hebben, maar ik wilde altijd al voor PSV spelen. Dat had ik al als kleine jongen, onder meer vanwege de Marokkanen die hier speelden, zoals Ibrahim Afellay, Zakaria Labyad en Zakaria Bakkali”, aldus Aboukhlal in een interview met ELF Voetbal.

Aboukhlal tekende een contract tot medio 2020 bij PSV. Technisch manager Marcel Brands omschreef hem toen als een ‘zeer talentvolle jongen’: “Wij wilden hem heel graag naar PSV halen en hij wilde graag naar ons. We zijn blij dat het rond is gekomen.”Gerelateerd

75 reacties (laatste reactie door hoogindeconcen)

Tja.. als counter voetbal en snelheid je meer ligt. Dan is PSV inderdaad een betere keuze. Kijk naar Bergwijn, hij is zo efficiënt als hij op snelheid is.

23 januari 2019 om 12:22

Hij is in 2000 geboren, dus voor hem is PSV ook de meest succesvolle club uit Nederland. Ook een goeie reden om voor PSV te kiezen.

23 januari 2019 om 16:10

Dat deze niet kloppende bewering ruim 160 filmpjes krijgt zegt veel over het niveau van veel supporters. Als hij van 2000 is, en vanaf 10 jaar voetbal echt serieus volgt. Dan heeft hij fc Twente 1 keer, Ajax 4 keer, psv 2 keer en Feyenoord 1x kampioen zien worden. Dat zijn de feiten. Die jongen zegt het zelf al, bij psv liepen toen veel talentvolle Marokaanse Nederlanders, bij Ajax was er trouwens net gedoe geweest tussen Frank de Boer en Mohammed el Hamdoui, dus dat zal een (begrijpelijke!) Reden zijn dat psv zijn club is geworden. Maar ook een leuke (en gezien de duimpjes) geslaagde poging om bij psv fans een wit voetje te halen.

23 januari 2019 om 17:35

"als hij van 2000 is, en vanaf 10 jaar voetbal echt serieus volgt. Dan heeft hij fc Twente 1 keer, Ajax 4 keer, psv 2 keer en Feyenoord 1x kampioen zien worden. Dat zijn de feiten."

PSV werd kampioen in 2015, 2016 en 2018. Dat is drie keer. Dát zijn pas feiten!

Los daarvan, waarom tien jaar? Waarom niet zes, of zeven? Beter is gewoon te blijven bij de stelling, iemand die in 2000 is geboren heeft kent in zijn leven PSV als succesvolste club. Dát is namelijk wel 'een feit'. Of dat een wit voetje halen is, of niet, waarom is dat voor jou zo van belang dan?

24 januari 2019 om 09:27

Waarom 10 jaar? Hij is van 2000, dus dat betekend dat hij PSV vaker kampioen heeft zien worden dan Ajax. Verder is PSV 3 keer kampioen geworden. Ik snap ddat countervoetbal argument ook nooit. PSV domineerde altijd al. met spelers als van bommel tot cocu, tot romario. Dit jaar in de eredivisie, kan ik alleen Ajax herinneren. Waar ze counterde

23 januari 2019 om 12:29

Dat mensen dit seizoen het spel van PSV nog afdoen als 'counter voetbal' geeft wel aan dat ze niet heel goed opletten tijdens wedstrijden. Zal niet zeggen dat PSV wedstrijden compleet domineert, maar counter voetbal is het zeker niet.

23 januari 2019 om 13:08

Ligt ook aan je referentiekader. In verhouding tot Ajax speelt PSV meer van achteruit. Dit zal dan wel uitgelegd worden als countervoetbal. Is het natuurlijk niet. Wel is het zo dat PSV graag meer ruimte voorin heeft en minder dominant / combineert op de helft van de tegenstander dan Ajax. Overigens speelt Feyenoord imo meer countervoetbal dan Psv.

23 januari 2019 om 13:19

Feyenoord counter voetbal? Ik ben al sinds Gio aangesteld is op zoek naar de juiste term, maar counter voetbal.. Nee, niet bepaald. Feyenoord speelt van alles door elkaar, maar omdat er geen duidelijke lijn in zit, lijkt het gewoon helemaal nergens op. PSV speelt overigens voor de duidelijkheid ook geen counter voetbal. Daar zijn we het in ieder geval over eens!

23 januari 2019 om 14:08

Als je het spel van PSV "countervoetbal" noemt, dan geloof ik er echt geen reet van dat je in de afgelopen jaren een competitiewedstrijd van PSV in z'n geheel gezien hebt.

23 januari 2019 om 15:37

Ach daar hebben we dr een met zn countergezwets. Ga gewoon is kijken ipv maar wat doms te lullen.

Is toch een stuk lastiger voor talenten uit de eigen jeugdopleiding van PSV om door te breken dan voor talenten van Ajax.
Hoor al jaren dat Obispo een toptalent is bij Psv maar je ziet hem niet spelen in het eerste. En ook over Rigo, Piroe, Verreth en Gakpo werd lovend gesproken maar waar blijven ze dan?
Bij Ajax staan Mazraoui, De Ligt, Blind, Vd.Beek als spelers die uit de eigen jeugdopleiding komen die veel kansen krijgen in de basis.

23 januari 2019 om 12:21

Waarom altijd eerst een korte reactie plaatsen om deze vervolgens direct aan te passen in een andere reactie?

Wel grappig dat je precies deze namen noemt, maar Sadilek, Malen, Bergwijn en Rosario bewust niet noemt. Niet allemaal eigen jeugd, maar wel jongens die vanuit Jong PSV de kans hebben gekregen.

Van Obispo weten we allemaal dat Cocu en van Bommel het niet in hem zien zitten, dus zo'n groot talent zal het dan wel niet zijn. Verreth is nooit een enorm talent geweest, maar maakt zeker nog kans om door te breken. En gakpo krijgt volgens mij nu ook zijn minuten, achter Malen en nota bene Bergwijn.

Volgens mij is het bij elke club heel simpel: ben je goed genoeg dan speel je. Dat blijkt wel uit het feit dat Ihattaren nu regelmatig met PSV 1 meetraint terwijl hij nog niet eens bij Jong PSV gespeeld heeft.

''is toch een stuk lastiger voor talenten van PSV om door te breken dan voor talenten van Ajax.''

Dat lijkt me tegenwoordig een misplaatste opmerking. Ajax heeft geld als water op het moment dus is het juist voor talenten moeilijker om door te breken aangezien je er dan meteen moet staan. Ajax' nieuwe beleid (wat natuurlijk een goed beleid is) is om meer directe versterkingen te halen in plaats van met grotendeels jonge jongens te werken.

Conclusie: je roept maar wat, zoals vaker.

23 januari 2019 om 12:25

Komen Sadilek en Malen uit de eigen jeugdopleiding van Psv of zijn ze aangekocht?

23 januari 2019 om 12:27

Sadilek jeugd, Malen overgenomen van Arsenal.

23 januari 2019 om 12:30

''niet allemaal eigen jeugd, maar wel jongens die vanuit Jong PSV de kans hebben gekregen."

Goed lezen, Malen is geen eigen jeugd zoals ik zeg maar heeft wel de kans gekregen vanuit Jong Psv. Sadilek zit sinds de o17 al bij Psv..

23 januari 2019 om 12:32

Ja want Sadilek en Gakpo hebben al zoveel wedstrijden voor PSV gespeeld.... Ik kan me weinig wedstrijden herinneren waar Sadilek en Gakpo hebben gespeeld bij het eerste van Psv. Voor zover ik weet is Sadilek maar een paar keer ingevallen en de wedstrijd van Gakpo kan ik me niet herinneren. Ik denk dat je op dit moment bij zowel PSV als Ajax niet heel veel kansen krijgt. Beide spelen meestal met dezelfde 11 en hebben standaard wissels.

23 januari 2019 om 12:35

@FRtorres en hoe oud waren Kluivert, Klaassen, de Ligt, Onana, van der Beek, Neres, Eiting, Masraoui en die hele lijst met andere spelers van de afgelopen jaren? Bij Ajax krijg je over het algemeen gezien gewoon sneller een kans als jonge speler, dat is toch gewoon een feit? Niet voor niets werd er jaren geroepen dat Ajax geen kampioen werd omwille van een tekort aan ervaren spelers en een overdosis aan jonge spelers.

23 januari 2019 om 12:39

Sadilek is net een week geleden bij de selectie gehaald, Gakpo is gewoon een speler waarvan wordt verwacht dat hij hetzelfde traject als Depay, Bergwijn en Malen gaat doorlopen. Dat Gakpo nu geen basis speelt komt dus omdat er een andere jeugdspeler op zijn positie staat in de vorm van Bergwijn. Niet omdat hij geen kansen krijgt.
Kansen krijgen is ook een traject ingaan met spelers zoals nu dus gebeurt met bijvoorbeeld Sadilek en Gakpo.

Deze discussie is trouwens zo ontzettend uitgemolken. Begrijp ook niet dat ik hier nog op in ga eigenlijk.

23 januari 2019 om 13:11

Maar dan kun je onmogelijk blijven beweren dat Sadilek en Gakpo een kans hebben gekregen maar dat je verwacht nu ze bij de selectie zitten ze een kans gaan krijgen. Toch wel een belangrijk essentieel verschil in jou betoog.

23 januari 2019 om 13:49

@ Skede
Sinds wanneer is een Jong Elftal onderdeel van de jeugdopleiding?
Volgens mij speelt het Jong Elftal van PSV profcompetitie, dat is geen jeugdopleiding meer.....

Malen en Rosario komem helemaal niet uit de jeugdopleiding, maar zijn doorgestroomd vanuit Jong Elftal. Kan je moeilijk onderdeel noemen van jeugdopleiding, daar ze een profcompetitie spelen....

Ik krijg ook altijd de bibbers wanneer ze dit zeggen over F. de Jong en/of Dolberg bij Ajax.
de Jong is opgeleid door Willem II, Dolberg door Silkeborg. Sterker nog Dolberg had zn profdebuut al gemaakt voordat hij bij Ajax kwam.

Gakpo en Sadilek krijgen kansen zegt Skede…. Sadilek heeft bij Jong PSV nog geen 10 wedstrijden in de benen en bij PSV 1 nog geen 5 en krijgt al kansen met zn 19..
Gakpo heeft in totaal 5 wedstrijden in de benen in 2 seizoenen bij Psv.
Dat zijn best wat kansen jaa!

Conclusie: Je lult in je eigen straatje....

23 januari 2019 om 14:19

Conclusie is volgens mij meer dat jij niet goed leest. Zeg nergens dat Malen en Rosario uit de jeugdopleiding komen.

23 januari 2019 om 14:22

@skede

Dat lijkt me tegenwoordig een misplaatste opmerking. Ajax heeft geld als water op het moment dus is het juist voor talenten moeilijker om door te breken aangezien je er dan meteen moet staan. Ajax' nieuwe beleid (wat natuurlijk een goed beleid is) is om meer directe versterkingen te halen in plaats van met grotendeels jonge jongens te werken.

En toch heeft hij gewoon gelijk. Malen is juist het voorbeeld dat PSV het nog steeds niet doet. Ze halen Malen en een Argentijn voor 10 miljoen euro en verhuren Lammers.

Dat Ajax geld als water heeft, maakt het voor talenten niet moeilijker doorbreken, dat maakt het juist makkelijker. Ze halen steunpilaren en gooien daar talenten omheen. Dat maakt het voor talenten juist makkelijk, je hoeft niet meteen meer alles te kunnen en een vedette te zijn, je mag terug vallen op andere spelers.

Meest simpele voorbeeld. Dolberg, Ajax had al 4 keer een andere spits kunnen halen en Dolberg af kunnen schrijven. Toch blijft hij vertrouwen krijgen en mag hij het keer op keer proberen.

Lamprou (die ze inmiddels echt zat zijn), de enige reden dat er nog geen andere veel betere keeper gehaald was, was het vertrouwen in Kotarski. Die jongen moest Onana gaan opvolgen. Inmiddels zijn ze het echt zat en gaan ze naar andere opties kijken.

Iedereen roept maar, ja Ajax heeft geld als water en dus wordt er eerder gehaald dan dat er naar talent wordt gekeken, maar dat is gewoon pertinent onjuist. Al die gaten in de breedte van de selectie komen juist uit overwegingen voor de jongere spelers die bij jong Ajax spelen. Het verschil tussen het Ajax van voor 2015/2016 en nu is dat het niet langer een grote hoop jonge spelers is, maar dat er een ervaren geraamte staat met talenten erbij.

Doet verder niets af aan PSV want ook PSV maakt echt wel stappen op het gebied van talenten toevoegen en klaar stomen. PSV neemt de pluspunten over van Ajax, terwijl Ajax de pluspunten overneemt van Psv. De een heeft zijn oog nu wat meer geopend voor jeugd, terwijl de ander zijn oog wat meer heeft geopend voor ervaring.

23 januari 2019 om 15:52

"dat lijkt me tegenwoordig een misplaatste opmerking. Ajax heeft geld als water op het moment dus is het juist voor talenten moeilijker om door te breken aangezien je er dan meteen moet staan. Ajax' nieuwe beleid (wat natuurlijk een goed beleid is) is om meer directe versterkingen te halen in plaats van met grotendeels jonge jongens te werken."

Precies Ninjakai. Dat is tegenwoordig, dus nu, zo. Zoals ik hieronder ook al zei: wijzijnkampioen praat heel erg 2012. Anno 2019 ligt het gewoon echt anders en dat is wat Skede, in lijn met de feiten, terecht aanstipt. Jij ziet het gelukkig ook.

Al gaat ook deze discussie over een bottom line. DIe is dat Ajax moet presteren en prijzen moet halen. En de kans dat dit lukt met de ervaren gehaalde spelers is nu eenmaal groter. Maar dat het dus ten koste gaat van die 'kansen voor de jeugd' dat is gewoon een gegeven.

24 januari 2019 om 11:40

@ Skede

"niet allemaal eigen jeugd, maar wel jongens die vanuit Jong PSV de kans hebben gekregen."

Met deze zin suggereer je iets. Ze zijn niet allemaal eigen jeugd, maar wel jeugd vanuit Jong PSV kans gekregen.

Dus nogmaals, sinds wanneer is Jong PSV onderdeel van de jeugd? Aangezien ze in profcompetitie zitten.

Verder wel grappig dat je er verder totaal niet op in gaat.
Daarmee suggereer je ook iets: Wie zwijgt stemt toe

23 januari 2019 om 12:25

De laatste jaren is dat best wel veranderd hoor. Alleen over Obispo kun je zeggen dat hij niet genoeg kansen krijgt.

23 januari 2019 om 12:26

Dit is gewoon stemmingmakerij wat je nu doet. In de huidige basis heb je alleen al Zoet, Hendrix, Rosario en Bergwijn die uit de eigen jeugd komt. Al is Rosario misschien niet echt eigen jeugd te noemen maar die heeft wel eerst een paar jaar in Jong PSV gespeeld. Verder krijgt Malen veel kansen, Rigo heeft zijn debuut gemaakt dit jaar, Sadilek debuut gemaakt en krijgt aardig wat minuten. Ihhataren bij de selectie gehaald, Aboukhlal bij de selectie gehaald. Verder heb je nog Memphis en Locadia in de afgelopen jaren die een mooie transfer hebben gemaakt. Dus nee, je opmerking is niet echt gegrond.

23 januari 2019 om 12:33

Rosario en Bergwijn hebben een belangrijk deel van de jeugd juist bij Ajax gezeten. Malen trouwens ook.
Ben het er wel mee eens dat PSV dit de laatste jaren beter doet dan daarvoor, maar het valt nog niet te vergelijken met Ajax.

23 januari 2019 om 12:36

Het klopt dat PSV op dit moment meer met de jeugd bezig is. Het is echter moeilijk om dit over meerdere jaren goed te organiseren. Van de genoemde namen zijn de basisspelers al enkele jaren actief bij het eerste. Dus om nou Zoet als voorbeeld erbij te pakken als bewijs dat Aboukhlal kansen krijgt gaat mij wat ver.

23 januari 2019 om 12:37

Rosario en Bergwijn zijn niet eigen jeugd te noemen. En dat Rigo en Sadilek hun debuut hebben gemaakt noem ik nou niet echt kansen geven. Datzelfde geldt voor het bij de selectie halen van Ihattaren en Aboukhlal. Het is allemaal nog erg pover te noemen voor de talenten uit de eigen jeugdopleiding van Psv.

23 januari 2019 om 12:38

Bergwijn twee hele seizoenen bij ajax, een seizoen of zeven bij PSV. Lekker boeiende discussie ook, kwaliteit is leidend niet of mensen door een club zijn opgeleid of aangekocht

23 januari 2019 om 12:41

Ajax wijkt dit seizoen toch ook niet af van de basisopstelling het enige wat verandert is van de Beek/Neres. Als een elftal uitstekend presteert en er zijn geen blessures dan snap ik dat een coach niet snel wisselt. Daarnaast moet je als een talent ook geluk hebben dat aankopen teleur stellen, dat spelers geblesseerd raken etc.

23 januari 2019 om 12:41

O nee he, krijgen we dit weer. '' Die en die is geen eigen jeugd''. Geweldig onderwerp op Vz... Bergwijn speelt sinds de o17 bij Psv. Natuurlijk ben je dan gewoon eigen jeugd.

23 januari 2019 om 13:12

Bergwijn is gewoon eigen jeugd. Rosario niet, die had al voor Almere City betaald voetbal gespeeld. Maar die twee seizoen dat Bergwijn bij Ajax heeft gezeten.... Bij PSV heeft hij langer in de jeugd gevoetbald. Dus ja, Bergwijn is gewoon jeugdspeler van Psv.

23 januari 2019 om 13:43

Bergwijnsinds jo15 bij psv welk belangrijk deel bedoel je dan?

23 januari 2019 om 14:04

@tmuller Volgens jou criteria heeft Ajax nog meer eigen talenten de kans gegeven. Eiting en Cerny hebben ook een aantal wedstrijden gespeeld in het eerste, Dani De Wit heeft zijn debuut gemaakt, Sierhuis heeft zijn debuut gemaakt, Ekkelenkamp, Bakker, Gravenbergh zijn bij de selectie gehaald. Onana, Frenkie De Jong en Dolberg hebben ook in de jeugd van Ajax gespeeld.

23 januari 2019 om 15:58

wijzijnkampioen

Je vergeet nog Lamprou. Die is ook opgeleid bij Ajax, weet je nog?

23 januari 2019 om 12:30

Dat hoorde wij ook jaren over Frenkie de Jong of Nouri bij hem duurde het ook lang voordat hij speelde, maar dat is misschien een verkeerd voorbeeld door die verschrikkelijke situatie. Maar het is een feit dat PSV een elftal heeft dat goed presteert en dan is het dus niet zo dat je op je 19e al verzekerd van een basisplaats bent, dat kan gewoon wat langer duren zeker op bepaalde posities. Degene die lovend over Verreth praten begrijpen erg weinig van en Piroe en Gakpo hebben nou eenmaal moordende concurrentie. Het feit is dat PSV momenteel 1e staat en dan zijn er weinig redenen om de Jong, Bergwijn (jeugd) of Lozano voor een jeugdspeler te wisselen. Daarnaast gaat het bij Ajax natuurlijk ook steeds moeilijker worden om door te breken aangezien ze een wat bredere selectie hanteren.

23 januari 2019 om 13:13

wijzijnkampioen

"is toch een stuk lastiger voor talenten uit de eigen jeugdopleiding van PSV om door te breken dan voor talenten van Ajax."

In 2012 was dat waar ja, maar je loopt wen paar jaar achter. Sindsdien heeft PSV de jeugd wel degelijk kansen gegeven en sinds twee seizoenen wordt het aantalo kansen voor jeugd bij Ajax elk seizoen geringer. De gehaalde spelers verdringen momenteel de jeugd bij Ajax.

En voor diegenen die hierop gaan reageren, dit is niet een waardeoordeel. Ik stel puur iets vast, wat vele mensen niet willen horen. Maar, de resultaten, ervan uitgaande dat Ajax dit seizoen kampioen wordt, zijn navanent. Dus dat beleid deugt, in dat geval. Maar dat 'ajax veel meer kansen' geeft aan jeugd dan PSV is simpelweg niet waar.

23 januari 2019 om 13:19

Wijzijnkampioen

"en ook over Rigo, Piroe, Verreth en Gakpo werd lovend gesproken maar waar blijven ze dan?
Bij Ajax staan Mazraoui, De Ligt, Blind, Vd.beek als spelers die uit de eigen jeugdopleiding komen die veel kansen krijgen in de basis."

Blind krijgt momenteel veel kansen in de basis...???? Please wijzijn kampioen, dit ga jij niet menen... Waar hebben we het eigenlijk over?

Bovendien, als jij Mazraoui, Ligt, Blind, Beek, Jong, etc noemt, dan moet je dus niet Verreth, Gakpo en Piroe noemen natuurlijk. Dan moet je Hendrix, Zoet, Rosario en Bergwijmn noemen. Oftewel, spelers die hun kansen al jaren geleden kregen én grepen. Als jij het over Piroe, Verreth, etc. hebt, dan zijn de namen bij Ajax die jij moet noemen dus Eiting, Ekkelenkamp, De Wit, Matusiwa, Sierhuis, Gravenberch en Lang. Vertel eens, hoeveel kansen hebben deze spelers dan precies gehad bij Ajax? Dat zijn de namen van de spelers die normaal gesproken bij Ajax nu klaar zouden staan om de plekken van de verkochte spelers over te nemen. Maar die kansen krijgen zij niet, of nauwelijks. Dát is het punt hier wijzijnkampioen! De doorstroming stagneert, dat is toch helder??

En het is gewoon een keuze. Tadic, Ziyech en Neres, versus Lang, Deniis Johnsen etc.

23 januari 2019 om 14:15

"is toch een stuk lastiger voor talenten uit de eigen jeugdopleiding van PSV om door te breken dan voor talenten van Ajax."

Wake up call: de tijd dat Ajax grotendeels draaide op eigen jeugd is voorbij.

Met Onana, Lamprou, Kotarski, Kristensen, Magallan, Blind, Schuurs, Tagliafico, Sinkgraven, Labyad, Schone, De Jong, Ziyech, Neres, Huntelaar, Tadic, Bande, Dolberg, Cerny en Johnsen zitten er momenteel 20 gehaalde spelers in de A-selectie van Ajax.

23 januari 2019 om 14:20

Blind en Huntelaar zijn natuurlijk oud-Ajacieden. Dus die horen niet in dat lijstje thuis. Verder staan elke week ook Mazraoui, De Ligt, Van de Beek op het veld. Inclusief Huntelaar en Blind, dus vijf Ajax-spelers.

23 januari 2019 om 14:20

Edit: Huntelaar komt natuurlijk niet uit de jeugd van Ajax. Blind daarentegen wel.

23 januari 2019 om 14:29

Jawel, ze zijn toch gehaald weer?

23 januari 2019 om 17:09

Hahaha wat lul jij nou dan? Onder welke steen heb jij gelegen zeg! Hendrix, Zoet en Bergwijn komen toch ook uit de PSV-opleiding, waar vorig jaar ook Joshua Brenet nog een product van was. Pablo Rosario en Malen zijn doorgestroomd vanuit de beloften en ook Sadilek klopt nadrukkelijk op de deur. PSV is al jaren bezig om meer uit de Herdgang te halen; dat jij er veel van hoort is daar een bewijs van. Maar dat 18-jarige jongens nog niet stelselmatig deel uitmaken van de selectie en hun vlieguren bij Jong PSV opdoen vind ik niet zo raar? Waarom spelen Carel Eiting, Dani de Wit, Kaj Sierhuis en Ryan Gravenberch bij Ajax dan niet of nauwelijks een rol van betekenis bij Ajax? Zijn dat ook allemaal koekenbakkers dan? Juist de koopzucht - die met de verkoop van De Jong en De Ligt alleen maar zal intensiveren - zou je je zorgen moeten maken als je zo prat wil gaan op die doorstroom. Ajax heeft nog maar zes zelfs opgeleide spelers in de selectie en dat zullen er met die ontwikkeling minder en minder worden.

Dit is echt een talent. Ik ken hem ook persoonlijk en heb hem zelfs nog zien voetballen bij GVV Unitas en Raptim. Bij Willem ll was hij al een van de grotere talenten en bij PSV heeft hij zich tot dusver goed doorontwikkeld. Hij zit dicht tegen het eerste elftal van PSV aan en ik sluit niet uit dat hij dit seizoen zijn debuut in PSV 1 zal maken (in de Eredivisie).

23 januari 2019 om 13:32

Je weet zeker niet hoever bijde amateurclubs uit mekaar liggen, je reaktie ia complete bull natuurlijk haha

23 januari 2019 om 13:35

Je spelling ook

23 januari 2019 om 13:39

250 Meter om precies te zijn. Helaas bestaat Raptim niet meer, was altijd een kweekvijver voor talent. De lokale ruwe diamanten werden daar gepolijst.

23 januari 2019 om 14:36

Ik woon zelf in Gorinchem en Raptim lag letterlijk op een steenworp afstand van Unitas. Toevallig ken ik de familie van Aboukhlal ook goed en ik ben goed bevriend met z'n broer.

23 januari 2019 om 13:36

En zo niet is hij van harte welkom om weer bij Unitas te komen voetballen

23 januari 2019 om 17:11

En is dit wel een Zakaria die niet bij de eerste handvol wedstrijden voor het grote geld zijn biezen pakt of gaat deze jongen wel met een beetje verstand voor een toekomst bij PSV denk je?

Haha, lekker goede reden om een club te kiezen zeg..
En Labyad ging in z'n Ajax-trainingspak naar de training in Eindhoven trouwens, en Afellay (blessures helaas) en Bakkali (mist kwaliteit) hebben geen grootse carriere gehad. Bij Ajax lopen nu Ziyech en Mazraoui lekker Champions League te spelen.

23 januari 2019 om 12:33

Haha als Bakkali iets niet mist, dan is het kwaliteit. Neem aan dat je mentaliteit bedoelt.

23 januari 2019 om 12:35

Oh wacht even, ik dacht aan Bakkal. Otman Bakkal. Deze Zakaria Bakkali ken ik niet, dat zegt misschien ook al genoeg...

23 januari 2019 om 12:47

Bakkal heeft Turkse roots by the way. Sat je bakkali niet kent dat is vreemd. In het eerste seizoen onder Cocu maakte hij enkele wedstrijden furore en werd hem door velen een grote toekomst toegedicht. Doordat hij teveel wedstrijden in PSV 1 had gespeeld, mocht ie niet meer jong PSV uitkomen in de JL. Destijds zijn is daar heel veel consternatie over geweest, evenals de perikelen omtrent contract verlenging. Ik neem aan dat je geen psver bent, want elke psver kent deze jongen nog wel

23 januari 2019 om 17:55

Hoogindeconcentratie is geen 'psver' maar supporter van Ajax. Maar dat terzijde.

Maar Otman Bakkal heeft Turkse roots?? Sinds wanneer? Die jongen is gewoon van Marokkaanse komaf he. En Marokkanen zijn andere mensen dan Turken.

24 januari 2019 om 21:56

@constant
Ben blij dat je mijn voorkeuren registreert, inderdaad 100 procent Ajacied.
@frietmet
Zo raar is het dan toch niet dat ik hem niet ken, als hij maar een paar wedstrijden voor PSV heeft gespeeld? In elk geval niet bepaald een speler die furore heeft gemaakt dus.

23 januari 2019 om 12:38

Afellay was basisspeler, Bakkali wilde een basisplaats op basis van 1 goede wedstrijd tegen NEC en Labyad wilde alleen maar op het middenveld spelen en niet als buitenspeler. Jammer voor Labyad want hij was de opvolger van Dries Mertens destijds, die plek wilde Depay uiteindelijk wel overnemen...

Bakkali zit nu in België, wat een stap vooruit is dat zeg, Aisatti werd volgens hem in die tijd ook te vaak ‘onterecht’ gepasseerd en die is via Ajax en de achterdeur ook niet meer te zien.

Dat die 2 van Ajax nu CL spelen zegt natuurlijk niet zoveel. Afellay en Aisatti debuteerden dacht ik in de halve finale CL tegen Milan...

23 januari 2019 om 17:50

vierkantje

"en Labyad wilde alleen maar op het middenveld spelen en niet als buitenspeler. Jammer voor Labyad want hij was de opvolger van Dries Mertens destijds"

Ook dit is ene beetje een mythe. Labyad heeft echt nooit in 2012 gemeld dat hij weg ging bij PSV omdat hij 'op het middenveld' wilde spelen. Sowieso een puur merkwaardig verhaal. Hij speelde namelijk, in die tijd, allang op het middenveld, als controleur nota bene, bij Fred Rutten. Labyad ging weg omdat hij een super mega contract voorgeschoteld kreeg van Sporting. Hij zou, in zijn tweede seizoen van dat contract, al twee miljoen Euro verdienen. Dat was het salaris dat Afellay bij PSV had. Toen PSV weigerde Labyad een dergelijk contract te geven (vijfjarig, totale waarde ruim tien miljoen euro) heeft Labyad, waar PSV al een jaar mee bezig was om zijn contract te verlengen, het erop gegooid dat zijn contract niet geldig was, omdat de erin opgenomen optie onrechtmatig was en hij dus transfervrij was. Uiteindelijk betaalde Sporting nog 1,5 miljoen aan PSV om ervanaf te zijn.

Maar Labyad zelf heeft nadien drie versies gegeven over zijn redenen van vertrek bij Psv. En dat verhaaltje van dat hij niet linksbuiten meer wilde spelen is pas door hem een jaar geleden ongeveer uit de hoge hoed getoverd. Is echt nonsens verhaal, lijkt me helder dat een middenveld Van Bommel, Strootman en Labyad een geweldig middenveld was geweest! Hoezo zou hij dat niet spelen, zoals hij beweerde?? Onzin.

Bakkali soort van vergelijkbaar verhaal. Speelde drie gave wedstrijden, maar raakte daarna nog nauwelijks een pepernoot. PSV was al een jaar bezig zijn contract te verlengen, iedere keer leek dat bijna rond en dan nam Bakkali weer een nieuwe zaakwaarnemer, die veegde alles van tafel en de onderhandelingen begonnen dan weer opnieuw. Uiteindelijk, nadat PSV voor de derde keer een regeling met Bakkali getroffen dacht te hebben, met Kees Ploegsma Jr. als zaakwaarnemer van Bakkali, werd Ploegsma door Bakkali weggestuurd, waarop PSV alle aanbiedingen verder introk en Bakkali zijn contract heeft uitgediend en vertrok hij transfervrij naar Valencia. Daar werd het niks. En ook bij Anderlecht is het weinig.

23 januari 2019 om 20:12

Was het probleem bij Bakkali ook niet dat hij teveel wedstrijden voor PSV 1 had gespeeld en PSV Ruiz voor een halfjaar huurde, waardoor Bakkali zijn speelminuten kwijt was? Ik weet het niet zeker meer, maar als dat het geval was dan begrijp ik wel waarom Bakkali destijds niet wilde verlengen.

24 januari 2019 om 10:12

Bakkali verloor geen speelminuten, hij was na die drie wedstrijden in augustus die hij goed speelde na tien hele slechte wedstrijden op de bank beland. Mind you, die jongen was amper zeventien! Het was volkomen logich en begrijpelijk dat hij door Cocu op de bank gezet werd, hij bakte er compleet niets meer van. Niet erg, een 17 jarige kan een terugslag hebben en dan na een tijdje weer opbloeien. Maar, dan wel hard werken op de training en je terug knokken.

Het klopt dat PSV toen Ruiz haalde, was een buitenkansje, maar Bakkali kon ook links voorin. Hij kon inderdaad niet meer in jong spelen (waarmee ook tevens duidelijk wortd dat hij dus al heel veel speeltijd had gekregen in de eerste seizoenshelft!!) maar hij kon natuurlijk ook op de training keihard werken en zich bewijzen, zeker ook al omdat hij ook links voorin kon spelen. Dus het is niet zo dat het halen van Ruiz, dus, bepalend was. Ook daarnaast nog, PSV was op dat moment ook al bijna een jaar bezig om zijn contract te verlengen. Bakkali hield steeds af, ging dan weer akkoord, veranderde van zaakwaarnemer, enfin hij hield PSV aan het lijntje. Dus het is gewoon niet zo dat het alleen om Ruiz ging.

Bakkali heeft gewoon zijn eigen glazen ingegooid.

Wederom een speler van Noord Afrikaanse origine die in Oranje onder 19 speelt. Vraag me af hoeveel er zijn die op termijn voor Het land van Pa of Ma kiezen. Als deze jongen zijn keus voor PSV baseert op het aanwezig zijn van mede-Marokkanen dan zal ook hij waarschijnlijk nooit in de A-selectie van Oranje spelen. begrijp ook het belang van dit artikel niet. Is het bijzonder als een speler PSV boven Ajax verkiest? Daar zijn er meer van hoor.

23 januari 2019 om 16:09

Gabstra

Als oranje straks weer een rol van betekenis speelt in het internationale voetbal, dan gaan die jongens van die origines weer bijna allemaal voor oranje kiezen. En dat is hun goede recht, zoals het ook het recht is van deze jongen om voor jong oranje te spelen en daarna een vrije keuze te maken, als hij die heeft.

23 januari 2019 om 20:15

Niet helemaal mee eens, ik vind de charme van interland voetbal dat je geen keuze hebt. Ik denk dat bijvoorbeeld een Ryan Giggs liever voor Engeland was uitgekomen, maar de huidige regels schrijven nu eenmaal voor dat deze jongen een keuze heeft tussen Nederland, Marokko en Libië, hoe gek het ook klinkt.

24 januari 2019 om 10:07

" maar de huidige regels schrijven nu eenmaal voor dat deze jongen een keuze heeft tussen Nederland, Marokko en Libië, hoe gek het ook klinkt."

Het klinkt niet alleen niet gek, het is het ook niet. Jij hebt het over 'huidige regels' maar dat is te kort door een bocht. Als je moeder en je vader uit verschillende landen komen, dan heb je al te maken met kwesties over nationaliteiten. En volgens mij vind jij het toch erg logisch dat wij hier in Nederland zelf mogen bepalen wie Nederlander is en wie niet? Toch? Of vind jij dat ze dat in Marokko of in de VS wel kunnen bepalen wie Nederlander is en wie niet? Nee toch? Dat is omgekeerd exact zo. Wij kunnen in Nederland niet bepalen hoe andere landen hun onderdanen regelen. En dus zul je altijd in alle gevallen te maken blijven krijgen met dubbele nationaliteiten.

En daaruit vloeit natuurlijk voort dat je vervolgens ook uit mag komen voor een land waar je de nationaliteit van hebt. En als je dus meer dan één nationaliteit hebt, dan heb je een keuze. Zo eenvoudig is dat.

Het punt is alleen dat er op dit moment een sfeertje ontstaat, aangewakkerd door reactionairen om stemmetjes te trekken, waarin de suggestie wordt gewekt dat dit slecht zou zijn of dat hier iets mis mee zou zijn. Terwijl dat natuurlijk niet het geval is. Sowieso, het hele principe deugt niet, laat staan de gebruikte argumentatie. Waarbij het meest stuitende argument dat ik de laatste tijd vaak hoor nog wel de suggestie is dat jongens van 'marokkaanse komaf' 'iets terug behoren te doen' voor Nederland. Want, zo hoor ik dan, zij hebben hier toch maar mooi 'geprofiteerd' van alle mooie voorzieningen hier en DUS moeten zij voor Nederland kiezen. Dat is echt de grootste bullshit die ooit is verzonnen. Iets terug moeten doen? Voor wat dan? Omdat ze hier geboren zijn, leven, wonen en werken? Lazer op! Waarom zouden Hollandse jongens dan niks terug moeten doen zeg? Waarom moeten die niet dankbaar zijn dan, voor alle mooie dingen hier? Wat doen die jongens dan? Dat onderscheid maken, dát is exact het probleem en dat is juist waarom sommige van die jongens (niet goed van ze, maar ik snap dat volledig) zich juist afkeren van een en ander en zich niet thuis voelen. Ga maar na bij jezelf. Als jij ergens komt en de gastheer van het feetsje geeft jou het gevoel dat je wel bent uitgenodigd maar dat je niet welkom bent, ga jij dan naar dat feestje of blijf je dan weg?

Neenee, het is gewoon heel erg simpel, die jongens hebben een keuze en dus mogen zij die keuzes ook maken. En zij mogen dus lekker zelf bepalen voor welk land ze uitkomen en waarom zij dat willen. Dat heet keuzevrijheid, zeg maar een soort grondrecht.

Overigens, even tussen jou en mij, het is toch gewoon een uitstekende zaak dat Mazraoui, Amrabat en waarschijnljik ook Idrissi voor Marokko kiezen? Wil jij die jongens dan persé in oranje? Nou, ik niet, die spelers mogen van mij lekker voor Marokko spelen, ik mis ze als voetballers totaal niet. Dus waar hébben we het dan nog over?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7779
2.PSV7768
3.Feyenoord5929
4.AZ5221
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. de JongAanvaller3127
H. LozanoAanvaller2917
D. MalenAanvaller288
C. GakpoAanvaller131
M. RomeroAanvaller10
J. ZoetDoelman310
A. BehichVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Dinsdag 23 april
Real Madrid wil Gareth Bale het liefst verkopen, maar staat ook open voor een verhuur. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren