Theo Janssen: 'Frank de Boer was in de omgang soms iets minder’

Zaterdag, 19 januari 2019 om

Theo Janssen staat voor een aantal grote veranderingen in zijn carrière. Komende zondag begint de oud-voetballer namelijk als analyticus bij het televisieprogramma VTBL, begin februari verschijnt zijn biografie en ondertussen hoopt hij vurig dat zijn contract bij Vitesse Onder-19 wordt verlengd.

Voor iemand die actiever is dan ooit tevoren, zit Tattoo Theo er relaxed bij op sportcomplex Papendal als hij door Voetbalzone wordt ondervraagd voor een Q&A. Alleen als hij na afloop van het gesprek door David Roig Garcias, assistent-trainer bij Onder-16, wordt verleid tot een potje tafeltennis beginnen zijn ogen te twinkelen en veert hij op uit de grote leunstoel bij het raam. In tafeltennis toont Theo zich bloedfanatiek. "We spelen hier om de titel ‘beste tafeltennisser van Vitesse’ en tot dusver ben ik dat", zegt de Arnhemmer met een trotse glimlach.

In bovenstaande video praat Theo uitgebreid over zijn favoriete tatoeages, over zijn mooiste voetbalmomenten, de beste en gekste medespelers en over zijn liefde voor voetbalclub Vitesse.

Over het televisieprogramma VTBL maakt de voormalig speler van onder meer FC Twente, Ajax en Vitesse zich niet druk. "Joh, ik moet gewoon de wedstrijden kijken. Als ik er niks bijzonders aan vind, zeg ik er ook niks over. Belangrijk is dat de toon van het programma positief is. We gaan dus niet van alles afzeiken." Volgens Janssen is er ook genoeg vernieuwends aan de talkshow. "Bij ons nemen ook actieve voetballers plaats aan tafel en dat zie je niet vaak. We interviewen daarnaast wekelijks een voetballer met een bijzonder verhaal in de ‘VTBL kleedkamer’."Gerelateerd

44 reacties (laatste reactie door sweque)

Aan de foto te zien geniet die echt van het leven. Heeft wel wat weg qua postuur als die Engelse keeper die op de bank een pasteitje at.

18 januari 2019 om 08:49

Haha prachtige foto is dat. Zag laatst een item van Theo bij Andy Van der Meyde, was gestopt met roken en begonnen met sporten beweerde hij. Ben benieuwd of er wat kilo’s afgaan. Zal me een rotzorg zijn bij hem eerlijk gezegd. Wat heb ik ontzettend genoten van hem bij Twente zeg...

19 januari 2019 om 05:06

Hij komt er wel. Zoals die t roken heeft gelaten zal die op een gegeven moment ook de knop omdraaien en weer fit worden. Kan snel gaan. Heeft alle faciliteiten en trainers om zich heen.

19 januari 2019 om 07:59

Hij heeft die faciliteiten altijd al gehad, maar was nooit super afgetraind. Nu hoeft het allemaal niet meer en kan hij zich laten gaan. Hoorde bij Andy dat hij zijn weegschaal verstopt had uit angst haha.

Hoop wel dat Theo de motivatie kan vinden om weer enigzins op gewicht te komen, Dat komt wel wat beter over op je spelersgroep.

19 januari 2019 om 13:37

Hoe komt het dat hij zo makkelijk bij komt, gewoon aanleg? En/of eet hij gigantisch veel?

Ik weet dat dit bij veel sporters gebeurt, hele carriere lang op alles letten, veel eten en veel trainen dus blijf je op niveau. Dan stop je en krijg je dit in zekere mate enkel heeft Theo dit altijd al gehad.

18 januari 2019 om 09:24

Theo wordt de nieuwe Jan Boskamp.

18 januari 2019 om 16:37

Of van ' pizzaman' Jeroen Verhoeven

18 januari 2019 om 23:38

Ja, precies. Daarom is deze notoire kettingroker en zuipschuit zeer waarschijnlijk niet de juiste persoon om een oordeel te geven over professionals in de voetbalwereld, mensen die wel voor de sport geleefd hebben, zoals Frank de Boer.

Hij zat vandaag ook weer bij Vitesse op de tribune met een meter bier en dat is prima, maar geef dan alsjeblieft geen oordeel over mensen die er alles aan doen om te slagen.

FdB is een compleet andere beestje dan Theo Janssen.

19 januari 2019 om 00:20

Hij mag als uitstekende ex-voetballer toch wel zijn mening geven over zijn voormalig trainer? Dat is volgens jou niet goed omdat De Boer wel voor zijn sport leefde en Janssen niet, maar Janssen oordeelt hier over hoe De Boer in de omgang was, dat kan hij toch uitstekend beoordelen? Het zou raar en hypocriet zijn als hij De Boer zou verwijten dat hij niet alles uit zijn carrière heeft gehaald ja, maar dat doet hij niet. Omdat Janssen rookt en drinkt mag hij niet zeggen dat zijn oude trainer niet optimaal was in de omgang, nou nou. Ik drink ook weleens, maar ik geef ook mijn mening over De Boer

19 januari 2019 om 00:30

Compleet ander beestje? Kwa professionaliteit misschien ja, zegt niks over hoe serieus je de mening van iemand kan nemen. Ik neem de mening van Theo serieus, in zijn prime bij Twente veruit de beste speler van de Eredivisie (zo rond 2011). Die stift tegen PSV staat nog op m'n netvlies, legendarisch. Geweldige voetballer geweest, leuke babbel en dus interessant voor de TV.

19 januari 2019 om 02:05

Steve Jobs deed er alles aan om te slagen, maar scheen niet de makkelijkste in de omgang te zijn geweest. Volgens mij kan je heel professioneel zijn en ook moeilijk in de omgang.

19 januari 2019 om 12:10

Volgens die logica mogen wij hier toch allemaal al helemaal niks zeggen .. ?

Haha,wat grappig! Die David Roig Garcias die wordt genoemd was ook mijn assistent-trainer bij SmL, ook In Arnhem. Vond het altijd al een wijze man maar wist niet dat ie nog bij Vitesse werkte.

Mooi Theet! Beste trainer: Sjef Hamer bij 1892 vroeger?! Ja toch?!😉

Wat fijn dat er iets in de titel staat wat nergens in het artikel terug te vinden is. Ik was namelijk benieuwd wanneer hij precies samen met vdv samen heeft gespeeld.

Verder is Theo natuurlijk een held, zeker hier in het oosten.
Zou leuk zijn om hem straks een keer langs het veld te zien staan in de Eredivisie

18 januari 2019 om 09:31

Beste Nolimit, het artikel verwijst naar de video. In de video tussen de tweede en derde alinea worden al je vragen beantwoord

18 januari 2019 om 09:39

Dankje petervandrunen. Ik heb de video's er handmatig uitgesloopt een tijdje terug omdat Voetbalzone het nodig vind dat deze, direct bij het openen van een artikel, worden gestart met maximale volume.

18 januari 2019 om 09:59

Bij het Nederlands elftal. Hij heeft zijn conclusie wel snel getrokken want Janssen speelde 5 interlands (in de periode 2006 - 2011), tijdens slechts 2 van die interlands zat Rafael ook bij de selectie. Dus effectief heeft hij maar heel weinig met hem gespeeld denk ik haha. Wel vaker tegen hem in de periode 2000 - 2005 toen de heren bij resp. Vitesse en Ajax speelden natuurlijk.

18 januari 2019 om 10:10

Ze zullen elkaar ook bij de vertegenwoordigende jeugdelftallen weleens hebben meegemaakt, beide stonden bekend als grote talenten.

18 januari 2019 om 17:59

Sander

Janssen heeft ook bij jong oranje vaak met Van der Vaart (en vdmeijde) samen gespeeld.

Uit die periode stamt ook dat incident waardoor Theo Janssen een jaar (voorwaardelijk) geschorst werd voor jong oranje.

19 januari 2019 om 17:01

En hoe heb je dat gedaan, Nolimit?

18 januari 2019 om 10:10

In alle jeugdelftallen van oranje toch?

(nolimit )
Dan moet je het filmpje even openen dan zie je een klein interview met Theo Jansen en daarin zegt hij waarom hij VdV de beste vind waarde hij heeft samen gespeeld , dat was nl in het Nederlands elftal .

Tja, v/d Vaart was in aanleg naar mijn mening ver uit de beste van de zo geheten grote 4. Maar, en dat klinkt gek voor een 109-voudig international, maar net als Theo Janssen zelf heeft hij er er niet helemaal het maximale uitgehaald. Daar is hij zelf 'schuldig' an geweest, maar voor een groot deel is dit ook dankzij de nodige zichzelf heel belangrijk vindende coaches, die de lúlkoek hadden uitgevonden dat v/d Vaart en Sneijder niet in één elftal zouden kunnen spelen. Om nog maar niet te spreken over die bondscoach die gewoon ordinaire vriendjespolitiek hanteerde bij z'n opstelling en z'n schoonzoontje opstelde. Er zijn heel veel mensen, en ik ben er daar één van, die er van overtuigt zijn dat Nederland met het middenveld De Jong, Sneijder en v/d Vaart wereldkampioen zou zijn geworden.
Theo Janssen had ook het talent bij het grote 4-clubje te horen, maar die heeft er natuurlijk helemaal een potje van gemaakt.

18 januari 2019 om 10:22

Met dat laatste ben.ik.het niet eens. We speelden 4231 en op zn on hollands speelden we erg behoudend. Juist daardoor kwamen we tot de finale. Voorin stond het wel goed met van persie robben etc, die moest je gewoon de vrijheis geven en dat deden ze. Of je nou met 3 0 of 1 0 wint maakt niet uit op een wk. Extra aanvallende impulsen waren dus exht niet nosig met vd vaart op het middenveld. We speelden met 2 verdedigende middemvelders van bommel.en de jong. Vergeet niet dat zij top waren bij city en bayern. Achterin stonden ooijer mathijsen heitinga. Onze cvs waren veruit de zwakste schakel. Of ben je het billenknijpen vergeten tegen brazilie? Van marwijk heeft met een niet bizar goede generatie de finale gehaald juist door zo verdedigend te spelen. Alleen voorin was het wereldtop maar vergelijk je verdediging eens met het oranje uit de jaren 2000 waar we tot de halve finales telkens kwamen. Of leg het team.naast die van spanje. Op een teen na werden we wereldkampioen. Nee, de behoudende tactiek met van bommel.en de jong zorgde er juist voor datbwe überhaupt zo ver kwamen. Vd vaart had dat jaar bovendien nauwelijks gespeeld bij real. Van bommel.stond basis vij bayern en is een echte vechter, een gemene speler. Hij was het slot op.de deur. Ik.begrijp echt niet hoe je denkt dat met vd vaart we wereldkampioen waren geworden.

18 januari 2019 om 11:27

"Niet bizar goede generatie." Hou op hoor. Zelfs "de zwakke" Heitinga is nog een betrouwbare kracht geweest bij Atletico en Everton. Als je dat nu bent moet je Oranje al dragen (zie wijnaldum en strootman).

18 januari 2019 om 11:52

Maar vergelijk het met 98 2000. Toen haalden we de finale niet eens. En vergelijken met spanje al helemaal. Dat is hrt punt wat ik wpu maken. Het was gern finale materiaal hoogstems outsider. Dus bvm heeft t maximale wel gebracht

19 januari 2019 om 09:50

Nee bert van Marwijk heeft niet het maximale gebracht en liet zich teveel verleiden door vriendjes en familiepolitiek. Een goede coach kiest per wedstrijd zijn opstelling en juist tegen Brazilië zag je dat toen Oranje vooruit ging voetballen we beter werden. Spanje was gewend tegen verdedigende ploegen te spelen en de muur te slopen. Spanje had het moeilijk als ze zelf onder druk werden gezet en achteruit moesten lopen. Spanje had schitterende middenvelder die juist verdedigend zwakker waren. Dus Jmpr heeft (helaas) gelijk.

19 januari 2019 om 19:16

Nou, 2010 was toch wel tijdens de hoogtijdagen van Barca's spelletje onder guardiola. Rond de 16 tikken die je helemaal scheel. Dan heb je echt niks aan van der vaart. Je moet zorgen dat ze de bal verliezen op het middenveld (wat heet, de jong en van bommel pakken de ballen af) en geven ze zo snel mogelijk aan spelers die aan de bal goed zijn zodat ze niet weer aan de bal komen. We hebben gezien hoe fragiel de verdediging was. Heitinga en mathijsen waren echt niet te vergelijken kwa niveau Villa, Torres, Pedro, Xavi, Iniesta, Silva, Cesc.
Het hele team niet, behalve Sneijder, Van Persie en Robben.
Vol in de aanval gaan is zelfmoord. Het is nou niet of die laatste 3 zomaar even Alonso, Pique Puyol en Ramos opzij schuiven.
Ik vind het echt opmerkelijk dat je Van Bommel als vriendjespolitiek beschouwt. Aanvoerder Bayern, Champions League gepakt, doorzetter, leider, longen als een paard in tegenstelling tot Rafa die altijd rond de 70ste minuut gewissled moet worden. Ze zijn toevallig familie. Hoe dan ook had hij gespeeld.

18 januari 2019 om 10:24

Ik vond Van Bommel veel belangrijker in Oranje dan de Jong. Onzin om te zeggen dat het vriendjespolitiek was, de aanvoerder van Bayern München die bovendien verdedigend veel beter was dan vd Vaart. In plaats van in te zien dat dat sterke blok juist een van de redenen was dat we de finale haalden, doe je nu net alsof het de reden was dat we de finale verloren. Ironisch genoeg was het louter geluk dat De Jong ons niet de finale kostte, met die idiote aanslag op Alonso na nog geen half uur spelen. Dat was donkerrood, en ook nog eens op een volstrekt onnodige plek.

18 januari 2019 om 11:33

De Jong, ondanks zijn onbesuisde acties soms, was (ik weet dat hij nog actief is) een meesterlijke verdedigende middenvelder. Ik heb echt genoten van zijn hardheid daarnaast speelde hij de bal naar de goede kleur. Ik hoop snel weer zo’n soort speler te zien in het Nederlands Elftal.

18 januari 2019 om 15:22

Zeker een heel goede verdedigende middenvelder, maar ik vond zelf van Bommel nog beter. Die vond ik aanvallend meer brengen, sterker qua coaching ook.

18 januari 2019 om 18:10

Jmpr

"dankzij de nodige zichzelf heel belangrijk vindende coaches, die de lúlkoek hadden uitgevonden dat v/d Vaart en Sneijder niet in één elftal zouden kunnen spelen."

Jij verkondigt lulkoek.

Die coaches, vaak oud voetballers met een schat aan ervaring in betaald top voetbal, hebben nadat ze dat proefondervindelijk hebben vastgesteld en nadat iedereen dat destijds kon zien vast moeten stellen dat Van der Vaart én Sneijder tegelijk opstellen op het middenveld gewoon niet werkte. Niet bij Ajax, niet bij oranje, nergens niet. Kun je hier wel proberen de geschiedenis achteraf te herschrijven, maar het werkte niet, klaar. Hooguit werkte het als Sneijder op het middenveld speelde, gedekt door een sloper, en Vander Vaart dan hangend links voorin. Maar samen op het middenveld heeft nooit gewerkt.

Snap best dat jij denkt dat het onzin is omdat 'twee topspelers toch altijd samen (moeten) kunnen spelen?' Maar zagen we bij de topspitsen Van Nistelrooij en Kluivert niet exact hetzelfde. Het is een hele serie interlands geprobeerd, iedere keer weer en het werkte simpelweg nooit!

Wat dat betreft slaat je rare aanval op Van Marwijk ook helemaal nergens op. Nederland 'wereld kampioen' geworden met een middenveld De Jong, Sneijder, Vander Vaart????? Sure, lekker makkelijk roepen, achteraf kunnen we namelijk niet weten of dat zo was. Met hetzelfde gemak kun je stellen dat oranje wereldkampioen was geworden in 74 én 78 als Willy van der Kuijlen en Jan van Beveren meegegaan waren. Ook niet meer te verifiëren.

Anyway, de schoonzoon van Van Marwijk was een integraal onderdeel van het team dat een geweldige prestatie leverde door de finale te halen in 2010. Die finale hadden ze zonder hem niet gehaald.

Dus nee, het is absoluut geen lulkoek dat Van der Vaart en Sneijder niet samen konden spelen. Laat mij eens zien dat het wel werkte toen zij wel samen speelden dan?

19 januari 2019 om 03:28

"Laat mij eens zien dat het wel werkte toen zij wel samen speelden dan" Het EK van 2008, Frankrijk en Italië werden gesloopt met Sneijder hangende op links en Rafa op 10. Dat was toch smullen?

19 januari 2019 om 11:31

Ja precies ja. Precies twee wedstrijden, Italie en Frankrijk. Van de 100+ interlands die beiden hebben gespeeld. Los daarvan, kom ik weer terug op mijn hoofdpunt, inderdaad dus niet samen op het middenveld, zoals álle trainers van beide spelers op dat moment ook al jaren wisten. Jmpr praat dus onzin, er is niks verzonnen, die twee samen op het middenveld werkte gewoon niet, klaar.

dat is denk ik ook de reden dat Frank De Boer zijn internationale carriere niet van de grond is gekomen en nu in de MLS actief is. zijn halsstarrige visie om spelers in een systeem te dwingen waar ze helemaal niet in kunnen renderen en zijn autoritaire gedrag waarmee hij heel snel spelers tegen zich in het harnas wist te jagen.

jonge talenten pikken zulk gedrag van een coach maar spelers met een grote staat van dienst die accepteren dat logischerwijs niet. die hebben inmiddels zelf ook genoeg in de voetballerij mee gemaakt om te weten wat wel en niet werkt en om zich niet te laten behandelen als kleine kinderen

Sommige mannen houden nou iets te veel van de vrouw en de fles. (Jansen , vd Meijde, vdv etc) Heb er zelf ook een zwak voor. Helaas gaat dit ten koste van maximale prestaties, maar achja

Leuke vent man, niks mis mee

Jammer dat hij niet in Amsterdam paste, wel qua mentaliteit maar niet met al die opdrachtjes en regeltjes

Niks voor Theo

Al was het maar voor een jaartje, heb van je genoten bij Ajax

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. SereroMiddenvelder321
M. ØdegaardMiddenvelder328
B. LinssenAanvaller3112
O. DarfalouAanvaller257
EduardoDoelman270
T. BuitinkAanvaller187
A. BüttnerVerdediger292
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Vitesse.

Nederland
190 fans
Coach, 37 jaar
SeizoenClub
2018- Vitesse U19
2012-2014 Vitesse
2011-2012 Ajax
2008-2011 FC Twente
2004-2008 Vitesse
Laatste voetbalnieuws

Janssen analyseert titelstrijd: ‘Het is onervarenheid van de trainer, denk ik’

PSV ging zondagmiddag met 1-0 onderuit bij AZ en moet het landskampioenschap daardoor vrijwel zeker aan Ajax laten. De Eindhovenaren gingen dit seizoen lang aan kop in de Eredivisie, maar verloren...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 19 mei
Chelsea wil als het transferverbod is opgeheven direct zaken doen en denkt aan Real Madrid-middenvelder Marco Asensio. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren