PSV legt basiskracht langer vast en werkt aan volgende verlenging

Maandag, 14 januari 2019 om

PSV heeft het contract van Jorrit Hendrix opengebroken. Technisch manager John de Jong heeft maandagmiddag tijdens de nieuwjaarsreceptie van de club laten weten dat de koploper van de Eredivisie de oorspronkelijk tot 2020 doorlopende verbintenis van de middenvelder met een jaar heeft verlengd tot medio 2021.

Hendrix is al sinds 2004 aan PSV verbonden en speelt inmiddels bijna vijftien jaar bij de club. De enkelvoudig international van het Nederlands elftal debuteerde op 10 augustus 2013 namens de Eindhovenaren en kwam tot nu toe in totaal 186 keer in actie. Hendrix is dit seizoen onder trainer Mark van Bommel een vaste waarde en dat is een van de redenen dat PSV hem wil belonen met een nieuwe verbintenis. De Brabanders willen daarnaast sterker staan bij onderhandelingen over een eventuele transfer in de toekomst.

De contractverlenging van Hendrix was niet het enige nieuws dat op maandagmiddag door De Jong en algemeen directeur Toon Gerbrands naar buiten werd gebracht. De club heeft namelijk ook een mondeling akkoord met Jordan Teze over een nieuw contract weten te bereiken en de verdediger zal binnenkort bijtekenen tot medio 2021. De huidige verbintenis van Teze, die eerder dit seizoen al zijn debuut in de Eredivisie maakte, liep aankomende zomer af. PSV is daarnaast volgens het Eindhovens Dagblad in gesprek met Pablo Rosario en Donyell Malen, die allebei nog tot volgend jaar vastliggen. Ook gaat de club binnenkort proberen om Michal Sadílek langer vast te leggen.

PSV neemt verder, op aandringen van onder meer Van Bommel, ook afscheid van het kunstgrasveld op het hoofdveld van trainingscomplex De Herdgang. Het in de Keuken Kampioen Divisie uitkomende Jong PSV en de jeugdelftallen daaronder zullen zodoende met ingang van aankomend seizoen weer op echt gras spelen.

Het trainingscomplex van de Eindhovenaren is na een miljoeneninvestering omgedoopt tot ‘PSV Campus de Herdgang’ en in de toekomst zou er een sponsornaam aan het complex verbonden kunnen worden. Als laatste werd naar buiten gebracht dat vanaf volgend seizoen ook met een beloftenteam voor vrouwen zal starten en dat de Eindhovenaren zich als eerste profclub van Nederland aan het amputatievoetbal zullen committeren.


Poll

Denk jij dat Jorrit Hendrix zijn nieuwe contract bij PSV uit gaat dienen?


Gerelateerd

34 reacties (laatste reactie door cabinessence)

Leuk en aardig dit maar wanneer worden de contracten van Rosario en Malen verlengt? Deze jongens liggen nog tot 2020 vast en zijn in potentie dure spelers als ze zich doorontwikkelen. Aan het begin van dit seizoen waren ze er al mee bezig en nog steeds niks vernomen. Komen ze er niet uit of willen ze niet verlengen? Zou zuur zijn. Hoop echt dat ze bijtekenen.

14 januari 2019 om 17:50

Zijn ze mee bezig, bevestigd Rik Elfrink vandaag. Zou mooi zijn als ze contract tekenen tot 2024.

14 januari 2019 om 17:53

Inderdaad Hendrix is een nuttige waterdrager maar niet meer dan dat (van Bommel was een ++waterdrager, maar Hendrix ontbreekt het aan gogme). Malen en Rosario zijn inderdaad in potentie spelers die een forse transfersom kunnen opbrengen maar dan moeten ze wel een wat langere periode vastliggen. Rosario kan ik niet inschatten maar Malen zal vooral voor zijn eigen carrière gaan en voor hem is misschien wel handig om a la Kluivert relatief goedkoop naar een Italiaanse club te gaan.

14 januari 2019 om 18:13

Daar zou ik dus werkelijk niks van snappen als Malen alweer zo snel weg is. Eerst vertrekt hij op zijn 18e al uit Engeland en komt een jaartje tekort voor zijn homegrownstatus. En nu na een paar invalbeurten bij psv alweer weg willen naar Italie?

14 januari 2019 om 18:30

Maar Malen is met alle respect nog een nobody in tegendeel tot Kluivert destijds bij Ajax. Het is zeker een groot talent maar even naar een club als Roma gaan en daar ook daadwerkelijk speelminuten maken zit er voor hem niet in momenteel. Ook is Malen niet het enige talent van PSV op de flanken en als het dadelijk blijkt dat hij niet wil verlengen dan denk ik dat ze bij PSV toch meer de voorkeur aan jongens als Abouklahl, Gakpo, Mauro of Iatharren gaan geven. Maar ik heb er wel vertrouwen in dat het goed komt want hij komt niet zo maar terug en hij zal best tevreden zijn dat die steeds meer minuten krijgt.

14 januari 2019 om 19:41

"malen zal vooral voor zijn eigen carrière gaan en voor hem is misschien wel handig om a la Kluivert relatief goedkoop naar een Italiaanse club te gaan."

Dan zou hij niet goed wijs zijn. Malen is momenteel de eerste backup voor alle drie de posities voorin, dus is de kans dat hij na komende zomer een basisplaats heeft heel groot.

14 januari 2019 om 18:15

Zoals in de tekst staat zijn ze er mee bezig;

"psv is daarnaast volgens het Eindhovens Dagblad in gesprek met Pablo Rosario en Donyell Malen, die allebei nog tot volgend jaar vastliggen."

14 januari 2019 om 18:20

Stond er toen nog niet in.

14 januari 2019 om 19:18

Heeft echt niets met de contractverlenging van Hendrix te maken...

Zie hem nog wel lange tijd bij PSV voetballen. Ik denk dat een stap hoger er niet in zit voor deze man.

14 januari 2019 om 18:06

Ik denk dat Hendrix echt onwijs wordt onderschat en ondergewaardeerd door voetbalkijkend Nederland. Denk dat deze jongen in Italië, Duitsland of Engeland goed uit de voeten zou kunnen en denk dus ook dat hij bij een middenmoter terecht kan in die landen. Werkt keihard, gaat voorop in de strijd en is een nuttige 6. Niet de meest technische speler maar een stevig defensief blok met een aardige pass naar voren en prima afstandsschot.

Ben zelf Ajacied en zou het echt prima vinden om Hendrix op 6 te hebben.

14 januari 2019 om 18:14

Nou daar zou ik niet blij van worden. Vooral op hoger niveau valt hij vrij snel door de mand. Zie de Champions League wedstrijden, hij viel daar absoluut negatief op.

14 januari 2019 om 19:21

Inderdaad is Hendrix een waardevolle steunpilaar in je elftal, hoewel hij in de CL liet zien dat op dat niveau geen toekomst voor hem is weggelegd de komende jaren. Ik zou hem wel eens bij een club als Lazio of Werder Bremen aan de slag willen zien. Volgens mij zou hij daar nog wel kunnen doorgroeien naar iets hogers. Een beetje a la Nigel de Jong, die bij HSV ook enorme stappen zette indertijd.

14 januari 2019 om 20:00

Een prima afstandschot?? Allesbehalve beschikt Hendrix daarover; ik zie mensen in de tweede ring regelmatig dekking zoeken als hij van afstand gaat schieten, daar doet een zondagsschot tegen Roda vorig seizoen niks aan af. Hendrix is niks meer dan een sobere, en zeer nuttige, nummer zes die bij PSV denk ik wel op zijn max zit; een stap naar een middenmoter in een grotere competitie zal hij wel aan kunnen, maar dat is eerder een stap zijwaarts dan een echte stap vooruit, ik zie hem niet doorgroeien naar Europees subtop-niveau. Desalniettemin vind ik het een prima clubvoetballer die, wat mij betreft, z'n hele carrière bij PSV op zijn plaats zou zijn (en daar ook gewoon de waardering krijgt die hij verdiend).

Snap niet dat ze dat maar met 1 jaar doen. Een contract van 4/5 jaar afkopen levert meer op dan eentje van 2/3.

14 januari 2019 om 17:50

Stel je voor dat hij dan zijn contract uitdient; daar moet je toch niet aan denken ...

14 januari 2019 om 17:54

Hendrix is bij PSV een gewaardeerd speler. Snap niet dat iedereen daar altijd zo negatief over is. Knapt verdedigend veel werk op van andere en levert de bal daarna gewoon in.

14 januari 2019 om 18:47

Voor de eredivisie is dit echt meer dan een prima middenvelder. Ik ben als PSV supporter echt wel blij dat hij bijgetekend heeft. Veel strijd en arbeid, wie techniek is het geen Pereiro, maar zulke spelers heb je gewoon ook nodig.

14 januari 2019 om 17:52

Misschien wilde Hendrix niet langer...... Buiten dat is Hendrix een prima kracht, maar als je een betere kunt krijgen (en die kans is niet gering), dan zit je niet al te lang aan hem vast. Hij zal er in salaris vast wel op vooruit gaan.

14 januari 2019 om 18:15

@rossum, ik denk omdat Hendrix niet in de plannen voor volgend seizoen past. Denk dat Guti volgend jaar op zijn plek komt te staan, met Rosario of Thomas ernaast en een nieuwe nummer 10 wordt aangetrokken. Een andere reden zou ik niet kunnen bedenken om maar een jaar te doen.

14 januari 2019 om 18:23

Guti, Rosario, Thomas? Dat is me te weinig kwaliteit. Thomas komt mijn inziens tekort voor PSV. Een tweede Ramselaar. Let maar op. Is Federico Zaracho (Racing Club, arg.)dan niet iets? Zeer groot talent en nu nog betaalbaar. Dan Guti en Rosario erachter. Dan heb je én power én techniek op het middenveld staan.

14 januari 2019 om 18:48

Als je toch redenen aan het bedenken bent: misschien wilde hij zelf maar een jaar bijtekenen. Lijkt me op zijn leeftijd ook wel logisch.

Prima besluiten. Vooral dat kunstgras! Heb hetaltijd al vreemd gevonden dat je de beloften voorbereid op het echte werk en dat dan doet op een andere ondergrond. Terwijl je ook nog voorloper bent in de afschaffing daarvan in de eredivisie.

Minder kunstgras is altijd beter. Wat betreft Hendrix; heeft er natuurlijk ook wel een beetje mee te maken dat de interesse van echt mooie clubs een beetje uitblijft, althans zo'n vermoeden heb ik. Voor de Eredivisie is hij een meer dan prima speler, dus wat dat betreft is dit prima nieuws en in feite slechts een extra jaar voor Jorrit om zich in de kijker te spelen ergens. Volgend jaar zal hij alsnog wel verkocht worden gok ik.

Ik ben blij met deze verlenging. Hij speelt niet zijn beste seizoen maar is gewoon een nuttige kracht en een echte clubman. Een speer die al lang het cement tussen de stenen is. En een toekomstige captain die al 3x kampioen is geworden met PSV. Ik plaats alleen wat vraagtekens bij de contractduur. Je kan tot 2023 verlengen, waarom maar 1 extra jaar toevoegen bij zijn vorige contract? Daarnaast hoop ik dat er snel meer contractnieuws is. Dan heb ik het vooral over de contracten van Schwaab en Malen.

14 januari 2019 om 18:04

Zeker een nuttig kracht, maar om hem nu tot 2023 te gaan verlengen verkleint de kans dat je hem makkelijk kan verpatsen he. Clubs gaan voor hem geen 3/4 jarig contract afkopen gezien zijn kwaliteiten en huidige vorm dus tot 2021 lijkt mij lang zat, kan je hem mooi van de hand doen in de zomer en doorselecteren. Dit is geen middenvelder met wie je Europese overwintering gaat bewerkstelligen.

14 januari 2019 om 18:30

Niet mee eens. Een 3/4 jarig contract afkopen is voor de meeste Europese clubs peanuts. Daarnaast is PSV een club die zich coulant opstet wanneer een speler die alles heeft gegeven voor de club een transfer wil maken. Zie Guardado, Moreno en Arias. Mocht Hendrix met dit seizoen nog een jaar blijven (die kans is aanzienlijk) dan heeft hij na volgend seizoen weer maar een 1jarig contract. Dan sta je minder sterk. Darnaast, waarom zou PSV hem makkelijk moeten verpatsen? Het is niet dat Hendrix een jong talentje is die nog alles te bewijzen heeft. Hendrix heeft zich allang bewezen.

14 januari 2019 om 18:37

Ik denk dat we Hendrix wel kunnen beschouwen als een speler waar je niet de hoofdprijs voor gaat vangen. Ik denk dat 7-12 miljoen wel het maximale voor hem zal zijn. Ook heeft PSV momenteel niet de minste talenten en ik zou er dan ook helemaal niet raar van opkijken als een speler als Sadilek, Hendrix op de lange termijn uit de basis zou spelen. Daarnaast laat jij de wens van een speler volledig buiten beschouwing. Misschien wil Hendrix ook een keer een nieuwe uitdaging en wil hij daarom niet te lang verlengen. Verder lijkt hij mij een echte PSV jongen dus dat hij nog een keer zijn contract wil verlengen lijkt mij ook niet uitgesloten.

14 januari 2019 om 18:40

Ben het met je eens dat het voor clubs peanuts is, maar dat voor Hendrix geen miljoenenbedrag betaald gaat worden. Net als een Vilhena zijn dit waterdragers die niet perse iets bijdragen aan een team dat ergens om speelt. Het zijn nuttige krachten, maar ook niet meer dan dat. Ik bedoel te zeggen dat PSV het middenveld dient te verbeteren omdat het daar aan schortte Europees. Men verloor er de strijd en ik vond juist Hendrix het vaakst door de mand vallen. Door een goede breker, dan wel opbouwende 6 aan te schaffen, vergroot je de kans om de strijd op het middenveld tegen echte tegenstanders te winnen.

De contractonderhandelingen verlopen erg moeizaam bij PSV. Zelfs kind van de club Hendrix verlengt maar met één schamel jaartje, dat kan toch niet de bedoeling zijn. Ondertussen is het ook nog altijd erg stil rondom Schwaab (2019), Pereiro (2020), Rosario (2020) en Malen (2020). Hoop dat John de Jong het een beetje onder contrale heeft, maar ik vind hem niet erg daadkrachtig overkomen.

14 januari 2019 om 17:58

Hangt allemaal niet alleen van PSV af natuurlijk. Malen heeft als ik me niet vergis bijvoorbeeld Raiola als zaakwaarnemer, dus dan gaat het sowieso niet vanzelf. Volgens mij willen zowel Rosario als Malen als PSV verlengen dus dat zal uiteindelijk wel goedkomen.

14 januari 2019 om 18:21

Het duurt wel erg lang met Rosario en Malen. In september meldde PSV al bezig te zijn met het verlengen van de contracten, we zijn nu vier maanden verder. Van Bommel heeft overigens een uitstekende relatie met Raiola, dat kan misschien een voordeel zijn.

14 januari 2019 om 18:11

Ik denk dat er nog weinig te zeggen valt over de kwaliteiten van John de Jong. Verder kan je die contracten hem ook nauwelijks kwalijk nemen. Als Malen en Rosario hun contract niet verlengen dan zijn het erg domme jongens want dan denk ik dat ze nieuwe spelers aantrekken of spelers als Rigo, Sadilek, Gakpo, Abouklahl etc. de voorkeur zullen geven. Pereiro zal wel een lastig verhaal worden aangezien er toen al problemen waren, hij niet helemaal tevreden is en er is ook vast wel een club die hem een hoger salaris wil bieden dan Psv. Dat is dan jammer en te hopen dat je er nog een leuk bedragje aan overhoudt zodat je niet al teveel verlies maakt. Ook iemand als Schwaab zal af willen wachten of er misschien nog iets anders komt maar ook met hem zijn ze in gesprek.

Ik vind Hendrix een onzettend waardevolle speler voor in de eredivisie. Werkt altijd keihard, is voor niemand bang, verovert veel ballen, wint veel duels, begint ook een steeds betere en soms zelfs bijna Guardado-achtige lange pass te krijgen.

Maar een stap omhoog moet hij voorlopig echt nog niet maken. Ik vind dat hij dit seizoen behoorlijk door de mand viel in de Champions League. Dat was duidelijk nog een trede te hoog voor hem. Daarnaast zie ik bij hem niet vreselijk veel progressie en vind ik het wel een serieuze handicap dat zijn schoten op doel zo vaak in de tweede ring belanden. Hij staat op een positie waar de afvallende bal vaak terecht komt, dan is het toch vervelend dat de speler die daar staat maar zelden een bal op doel kan krijgen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV6763
2.Ajax6266
3.Feyenoord4722
4.AZ4722
5.Vitesse4011
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

52 fans
Middenvelder, 24 jaar

In de wandelgangen

Maandag 25 maart
Tottenham Hotspur overweegt 15 miljoen pond uit te trekken voor Nicolás Tagliafico, omgerekend 17,5 miljoen euro. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren