PSV wint nipt van Club Brugge bij officieus debuut Ihattaren en Aboukhlal

Vrijdag, 11 januari 2019 om

PSV heeft vrijdagmiddag een benauwde overwinning geboekt tegen Club Brugge. In Doha waren de twee clubs aan elkaar gewaagd, maar was het eindelijk de ploeg van Mark van Bommel die na negentig minuten spelen mocht juichen: 2-1. Bij de Eindhovenaren maakten Mohammed Ihattaren (16) en Zakaria Aboukhlal (18) hun officieuze debuut voor de hoofdmacht van PSV.

De wedstrijd werd afgewerkt in drie keer 30 minuten in plaats van twee keer 45 minuten, met tussendoor drinkpauzes. In het eerste deel vielen er nauwelijks grote kansen te noteren voor beide ploegen. Voor de korte onderbreking had Steven Bergwijn een kans, maar de aanvaller kon niet tot scoren komen. Ihattaren liep zich langs de kant warm en mocht na de eerste onderbreking in het veld komen.

In het tweede deel waren de beste kansen voor de Belgen, maar PSV wist het doel schoon te houden. In de derde en laatste dertig minuten viel er veel te beleven. Joël Piroe maakte na goed voorbereidend werk van Zakaria Aboukhlal en Gaston Pereiro de 1-0, waarna laatstgenoemde vanaf elf meter de voorsprong verdubbelde. Hans Vanaken maakte het daarna nog spannend, maar daar bleef het bij.Gerelateerd

40 reacties (laatste reactie door origineel)

Als je wint in Qatar is dat al vaak benauwd...😏

11 januari 2019 om 15:04

Ligt eraan of je in zo'n hypermodern stadion voetbalt met airco, waar maar een paar dode voor hebben moeten vallen.

11 januari 2019 om 15:11

Wat een respectloze opmerking over deze “paar dode”. Het is niet iets om grappen over te maken. Ook niet om een punt te maken. Zo praat je niet over mensenlevens.

11 januari 2019 om 15:23

Stel je niet aan Adamwest,
Je snapt zijn strekking toch en de cynische ondertoon?

11 januari 2019 om 15:50

Als jou vader of opa aan een van die stadions had gewerkt en daardoor is komen te overlijden, dan zou je wellicht niet zo reageren als nu. Maar goed, het zijn andermans familieleden en dan is het natuurlijk minder erg! Dus laten we ons niet zo aanstellen en op een respectloze manier een cynische reactie plaatsen maar als het om MH17 ofzo gaat dan is de wereld weer te klein.

11 januari 2019 om 15:59

Offtopic: Mensen die zich zo snel beledigd of gekwetst voelen vanwege deze opmerking, moeten in mijn ogen toch echt wat aan hun overgevoeligheid gaan doen... Zo kom je nergens in het leven. Het lijkt tegenwoordig wel of gekwetst worden iets heel ergs is... man man man..

11 januari 2019 om 16:12

Adamw

"dus laten we ons niet zo aanstellen en op een respectloze manier een cynische reactie plaatsen maar als het om Mh17 ofzo gaat dan is de wereld weer te klein."

Behalve als Wilders en Baudet weer willen scoren bij hun eigen achterban door, over de ruggen van de nabestaanden van de Mh17, de hielen te gaan likken van Poetin in het Kremlin en daar gaan staan betogen dat Rusland 'onze belangrijke vriend' is. Dan is de wereld helemaal niet te klein en staan mensen zelfs mee te juichen.

Verder vraag ik me af waar exact het respectloze zit in wat kleinegeneraal zegt. Hij geeft toch aan dat er doden zin gevallen, en dat weten we allemaal toch ook wel?

Hoe waren de opstellingen? Allebei B-teams of viel het mee?

11 januari 2019 om 14:56

PSV begon met sterkste opstelling maar eindigde met de B/C keus. Club Brugge begon met een vrij sterk elftal maar wisselde ook veel in de wedstrijd.

11 januari 2019 om 16:13

Vrij sterk elftal? Brugge speelde duidelijk met een B-elftal. Kunnen sowieso moeilijk anders gezien de vele blessures maar als je een rechtsback (Cools) en een verdedigende middenvelder (Nakamba) centraal achterin moet zetten weet je wel dat het niets wordt.

11 januari 2019 om 16:35

Bon Jovi - Als ze moeilijk anders kunnen dan is het hun A team op dat moment toch?

11 januari 2019 om 17:17

Ik las dat Brugge met de basiself begon behalve 3 posities, maar dat klopt dus niet?

11 januari 2019 om 17:37

Ihattaran
Als jij dat zo ziet, mja. Ieder zijn mening. Ik ben echter een andere mening toegedaan. Ik zal bijvoorbeeld Munir nooit als A keus zien, ook al moet Barcelona hem in El Clasico inzetten door blessures bij Messi Suarez en Dembele.

Skede, neen dat klopt niet. Enkel Horvath, Mata, Vormer en Nakamba zijn onbetwiste basisspelers (van de basiself). Nadien vielen er wel nog 2 basisspelers in met Mechele en Vanaken. Maar we misten toch heel wat spelers. Als je in je 3-mansverdediging met een rechtsback, een middenvelder, en de 5de keuze centrale verdediger moet starten, tja.

11 januari 2019 om 18:02

Ah oké, helder. Hebben ze bij Club Brugge zoveel geblesseerden dan of was het gewoon een keus van de trainer?

11 januari 2019 om 18:51

Combinatie van veel geblesseerden en geen risico willen nemen met enkele spelers die geen 100 procent zijn.

12 januari 2019 om 07:10

@Bon Jovi
Ze startten idd met 4 basisspelers, maar Nakamba is enkel bassisspeler als verdedigende middenvelder, als CB heeft hij nog nooit gespeeld... volgens mij wou Leko experimenteren met Nakamba op CB, omdat de back-up CB van Mechele&Denswil, Mitrovic, net deze week voor zo'n 2 maanden uitviel en ook Denswil (basisspeler) is al weken geblesseerd dus zijn er verdedigers tekort. Zo waren ze al enkele keren gedwongen om met Decarli te spelen, wat al meerdere punten gekost heeft.
En die Cools zien we na dit seizoen niet terug. Inmiddels al naar de 3de plaats in de RB rangschikking gedegradeerd en als CB bleek hij gisteren ook niet te functioneren, met de 2 goals door hem veroorzaakt als gevolg. Hopelijk komt Denswil snel weer terug, want anders zal het achtstand op Genk enkel vergroten.

11 januari 2019 om 14:57

Opstelling Psv:
Zoet, Dumfries, Schwaab, Viergever, Angeliño, Rosario, Hendrix, Guti, Bergwijn, De Jong (c), Malen

Opstelling Club Brugge:
Horvath - Cools, Nakamba, Decarli - Mata, Rits, Amrabat, Vormer, Dennis - Openda, Schrijvers

Ik volg Brugge niet goed genoeg om te zeggen dat dit het A-team is. PSV iig wel.

11 januari 2019 om 15:07

Brugge speelde met een halve B ploeg

11 januari 2019 om 15:15

PSV ook

11 januari 2019 om 16:59

PSV begon wel met een redelijke A elftal hé

11 januari 2019 om 14:59

Er werd 3x 30 minuten gespeeld met rustpauzes van 10 minuten. PSV begon in de sterkst mogelijke opstelling (malen op de plek van Lozano) en ook Brugge trad met een sterk elftal aan. Moet wel gezegd bij worden dat Brugge de basisspelers wat meer verdeelden over de gehele wedstrijd en PSV de laatste 30 minuten speelde met alleen maar talenten en Pereiro. Dit waren trouwens wel de 30 minuten waarin het meeste gebeurde.

Aboukhlal was de meest bepalende speler aan PSV kant, had een werkelijk schitterende actie en dito assist op Piroe voor de 1-0 en de penalty werd veroorzaakt door een overtreding op diezelfde Aboukhlal. Vanaken deed meteen na de 2-0 van Pereiro iets terug door een schitterende solo + afronding.

Ik verwacht heel veel van deze 2 talenten. Dat Ihattaren op deze leeftijd al mee mag met het 1e op trainingskamp zegt veel over zijn kwaliteiten. Van Aboukhlal is het jammer dat hij dit seizoen een tijdje geblesseerd is geweest, anders was hij denk ik al eerder bij het 1e betrokken. Mooi dat er veel talent door lijkt te komen bij PSV en dat Van Bommel hier ook daadwerkelijk oog voor heeft.

Hoppa, eerste overwinning van 2019. Lekker man, 2-1 winnen van Club Brugge is prima. Voor die jonge jongens ook top dat ze hun debuut hebben kunnen maken in deze wedstrijd. Hopelijk kunnen ze dat na de winterstop ook in de Eredivisie doen! Vooral Ihattaren is een heerlijk talent.

Wel echt jammer dat Psv zo zwaar in de CL heeft geloot dit jaar. En dat ze niet de derde plek hebben kunnen halen. Psv had wellicht wat Europese punten voor het Nederlandse voetbal kunnen pakken in de EL. Want kwaliteiten heeft Psv wel in de selectie om veel clubs te kunnen verslaan in Europa.

11 januari 2019 om 16:23

Het probleem is dat PSV op een aantal posities te zwak is voor de Champions League. De centrale verdediging en Hendrix zijn voor dat niveau echt te matig. Verder hebben ze voor Nederlandse begrippen gewoon een uitstekende ploeg met een hele gevaarlijke aanval.

Heb alleen de 3e helft gezien (laatste 30min), vond Pereiro ook weer prima spelen met een paar passes waarbij hij verschillende spelers bijna 1 op 1 met de keeper zetten.

Off-topic: weet iemand waar Maxi Romero is? Las dat hij internationale verplichtingen had maar bij mijn weten speelt Argentinië/argentinië U23 helemaal niet?

11 januari 2019 om 15:21

Argentinië u20

11 januari 2019 om 15:22

Hij doet met de U20 mee aan het Zuid-Amerikaans kampioenschap

Wat een goal ook van Vanaken zeg. Rolt de gehele rechterkant op en legt hem dan nog eens cooltjes binnen. Was dit tegen de eerste keuze? Of was er toen al veel vervangen? Want verdedigend ziet dat er toch niet goed uit. Altijd leuk wel voor de rest, Belgisch-Nederlandse duels.

11 januari 2019 om 16:01

Als je het nog Belgisch-Nederlands kan noemen met al die niet Belgisch -en Nederlandse spelers op t veld😆

11 januari 2019 om 16:14

Toen waren de A-spelers al vervangen, maar de defensie van PSV loopt sowieso niet over van kwaliteit. Wel leuk voor Vanaken, tegen zijn oude club

11 januari 2019 om 16:17

Davilla7

"toen waren de A-spelers al vervangen, maar de defensie van PSV loopt sowieso niet over van kwaliteit. "

Nee klopt, de verdediging van Ajax, die evenveel goals tegen kreeg in de eredivisie, die is van véél grotere kwaliteit.

11 januari 2019 om 16:34

Dat zeg ik helemaal niet? Waarom haal je Ajax er überhaupt bij? In mijn ogen is de verdediging - en dan doel ik voornamelijk op het centrale duo - de achilleshiel van dit PSV.

11 januari 2019 om 16:49

Ze speelden tegen Brugge he Constant, niet tegen Ajax Davilla7 is zelf ook PSV supporter als ik me niet vergis trouwens toch?

11 januari 2019 om 17:20

Ben het met je eens dat de verdediging van PSV niet zo slecht is, maar het geringe aantal tegendoelpunten komt naar mijn idee voornamelijk doordat PSV met 2 controleurs voor de verdediging speelt. Schwaab-Viergever is een beduidend minder goed duo dan de Ligt-Blind natuurlijk, hoewel eerstgenoemd duo tot nu toe erg goed presteert.

11 januari 2019 om 17:26

Waar het hart vol van is, loopt de mond van over..

On: Leuk dat er wat talenten mochten debuteren, al was het tegen een B team. Vooral over Ihattaran lees ik hier regelmatig positieve berichten.

Spijtig van al die slepende blessures van Brugge, zowat de helft vd aanvallende spelers zitten in de ziekenboeg, ze zullen echt spelers moeten huren (kopen) om niet teveel achterstand met Genk op de lopen. Trouwens weet iemand waarom Wesley niet speelde? Ook geblesseerd?

11 januari 2019 om 17:19

Heeft individueel getraind en werd gespaard.

11 januari 2019 om 17:52

Ach ja we hopen dat Pozuelo vertrekt en Genk een dipje krijgt het is vooral jammer dat we Danjuma zo lang moeten missen, die begon als een raket aan het seizoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV6763
2.Ajax6266
3.Feyenoord4722
4.AZ4722
5.Vitesse4011
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

3 fans
Middenvelder, 26 jaar

In de wandelgangen

Maandag 25 maart
Liverpool staat open voor een vertrek van Naby Keïta. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren