24 Nederlandse talenten die hopen op een doorbraak in de buitenlandse top

Zondag, 3 maart 2019 om

Tahith Chong maakte zaterdag zijn debuut in de Premier League voor Manchester United, nadat hij eerder al in de FA Cup aan het grote werk had geroken. In dat toernooi maakten ook Philippe Sandler en Ki-Jana Hoever hun debuut bij respectievelijk Manchester City en Liverpool. Het drietal heeft Nederland enige tijd geleden achter zich gelaten om zich verder te ontwikkelen bij de Engelse topclubs, in de hoop op hun grote doorbraak in de Premier League. Sandler, Chong en Hoever zijn zeker niet de enige Nederlandse talenten die de sprong naar het buitenland op jonge leeftijd hebben gewaagd. Een overzicht van de 24 grootste Nederlandse talenten tot twintig jaar die hun geluk beproeven in het buitenland.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

96 reacties (laatste reactie door stua)

Een leuke lijst om over 5 jaar terug te halen. Ben benieuwd wie mentaal sterk genoeg is om door te breken. Voetballen kunnen ze allemaal wel

Mooi om al deze talenten op een rij te zien. Heel benieuwd hoe hun wereld er over pak em beet 5 jaar uitziet en welke spelers we terugzien bij oranje.

Tyro nimmermeer speelde bij mijn jeugdclub. Echt gek hoe ver hij is gekomen

Eigenlijk bizar dat een jochie van 11 al een 5 jarig contract heeft bij een van de grootste merken..

11 januari 2019 om 02:30

Heeft veel volgers, daarom

17 januari 2019 om 16:53

Zal ook te maken hebben met zn achternaam. Maar deze jongen is echt abnormaal positief ingesteld echt geweldig om te zien. Spreekt overigens ook meerdere talen.

Buitencategorie in mijn ogen: Daishawn Redan: Explosieve snelle spits en een pure afmaker met een uitstekend neusje voor de goal dit kan in toekomst zeker Nederlands eerste centrumspits worden. Juan Familio Castilo: Kan de op de gehele linkerflank spelen en zelfs op het middenveld, maar komt het beste tot zijn recht als Aanvallende linkervleugel verdediger. Met een uitstekend linkerbeen en dynamische kracht voorspel ik een grote toekomst. Jayden Braaf: Moderne buitenspeler met veel snelheid en technische eigenschappen. Wat hem uitzonderlijk maakt als flankspeler is zijn uitstekende traptechniek in combinatie met zijn bravoure en flair. Ki-Jana Hoever: Multifunctionele verdediger is op alle posities uit de voeten kan. Met zijn uitstekende passing , opbouwende kwaliteiten, wilskracht en snelheid is hij zeer compleet. Superster in wording Xavi Simons: Nog heel jong om echt te beoordelen. Maar de klasse druipt er van af. Zijn inzicht en passing is subliem en hij doet zijn naam eer aan. Echter zullen het vanaf zijn 16de cruciale jaren worden of hij met zijn techniek kan overleven tussen het fysieke geweld van zijn leeftijdsgenoten. Verder heb ik ook Zirkzee en Chong erg hoog zitten echter schaar ik hun (nog) niet tot de buitencategorie. Ian Maatsen heb ik nog weinig van gezien maar uit betrouwbare bronnen schijnt hij ook een enorme potentie te hebben met een sterk linkerbeen

11 januari 2019 om 08:53

Helemaal mee eens over Redan, hopelijk kan hij zich blijven ontwikkelen!

16 februari 2019 om 15:20

Zonde dat hij en Castillo bij Chelsea spelen. Daar worden de meeste jeugdspelers immers uitgeleend tot ze ergens indruk maken en ze er een zak geld voor kunnen vangen zonder ook maar een keer in de buurt te komen bij de A-selectie van Chelsea.

16 februari 2019 om 16:10

Nja dat is niet waar. De meeste spelen iig wel een paar wedstrijden voor Chelsea. Van Aanholt, Bruma en Ake hebben allemaal zo rond de 10 wedstrijden voor Chelsea gespeeld. van de huidige selectie zitten Ampadu en Hudson Odoi ook boven de 10 wedstrijden. RLC en Christensen zitten inmiddels ongeveer op 50.

11 januari 2019 om 09:16

Ik vind juist dat Chong en Zirkzee samen met Redan tot de buitencategorie horen. De rest komt daar onder.

11 januari 2019 om 22:04

Ongelofelijk dat Xavi ook alweer 15 is. Zit meer in de “top 5 la masia” video’s dan niet. Hopelijk treedt hijin de voetsporen van zijn naamgenoot

12 januari 2019 om 13:36

Zou mooi zijn, een carrière als Timmy Simons!

13 januari 2019 om 16:40

Als ik de verhalen mag geloven is hij van harte welkom om iig dezelfde club keuzes te maken

5 februari 2019 om 16:34

Ik denk dat we Xavi Simons niet meer mee hoeven te tellen als een van de Nederlandse talenten. De Spaanse bond heeft ook al grote belangstelling voor hem getoond, dus die zal uiteindelijk wel voor Spanje kiezen.

5 februari 2019 om 22:28

Echter speelt hij al zijn jeugdinterlands voor nederland, en heeft hij ook aangegeven dat zijn voorkeur voorlopig naar spanje uitgaat

17 januari 2019 om 21:48

Ben ook benieuwd naar Redan. Scoort aan de lopende band in elke competitie als ik mij niet vergis. Enige wat bij oranje ontbreekt is een scorende spits.

Uiteindelijk zouden er toch wel een paar een respectabele carriere op moeten kunnen bouwen. Ben benieuwd wie het uiteindelijk gaan halen. Er zitten wel een paar behoorlijk grote talenten bij.

De meeste van de genoemde spelers zullen de top nooit bereiken. Ik geloof niet dat een land als Engeland beter is voor je ontwikkeling als speler. De kans dat je een echte topper wordt is groter in Nederland.

11 januari 2019 om 09:34

Dat is logisch want bijna niemand bereikt de top. Een deel van de bovengenoemde spelers is ook nog een weggestuurd omdat ze kwalitief niet goed genoeg waren zoals kees de boer en el mhassani of geen een nederlandse bvo ze wilde zoals krantenhove. Het zijn niet allemaal gewilde toptalenten zoals Redan

11 januari 2019 om 10:39

Denk misschien 1 a 2 die echt doorbreken
Een aantal zal respectievelijk niveau middenmoot Nederland halen en een aantal hoor je straks niks meer van.

Maar anderzijds snap ik vaak keuzes wel.
Misschien komt de trein naar een topclub maar 1 keer langs

12 januari 2019 om 22:11

Wat versta je onder echt doorbreken? Ik denk dat er wel een stuk of 5 minimaal bij een pl middenmoter terecht kunnen komen.

11 januari 2019 om 12:40

Voor de ontwikkeling als speler is Engeland niet slechter dan andere landen. Het zijn vooral de doorgroeimogelijkheden naar het eerste elftal toe waarin de clubs uit Engeland zwaar tekort schieten en daar maken talenten toch de grootste groei door.

Ook de reden waarom de grotere spelers die we hebben allemaal minstens 2-3 jaar Eredivisie-ervaring hebben. Echter krijgen we nu pas echt een generatie aan talenten die snel naar het buitenland zijn gegaan. Eerder waren het incidenteel een paar spelers en dat bleken achteraf helemaal geen grote talenten.

17 januari 2019 om 15:34

Hoezo is de kans groter dat je echt een topper word in Nederland?

Nu hebben we toevallig 2 van de grootste talenten hier rond lopen. Maar in Engeland, Duitsland, Spanje en Italie lopen veel meer wereld talenten dan hier in Nl.
En dat is niet zo gek het niveau is daar ook veel hoger dan in de Eredivisie.

Dat de meeste de top niet zullen bereiken is ook niet gek. Dat is een hele kleine groep die dat maar doet. De meeste hier in NL gaan de echte top ook nooit halen.

5 februari 2019 om 16:38

Op een paar uitzonderingen na zijn dit allemaal 'talenten' die gefrustreerd bij de Nederlandse BVO weg moesten waarna de over ambitieuze ouders met een altijd gewillige aasgier genaamd zaakwaarnemer met zo'n jongen Europa door gaan leuren. Er zullen er heus wel een paar doorkomen, maar de meeste gaan we straks een ervaring rijker en een illusie armer ergens terug zien in de Keukenkampioen Divisie en in de 3e en 4e divisie en bij een of andere hoofdklasser.

4 maart 2019 om 10:49

Want in Engeland leiden ze nooit toppers op... Kane, Rooney, Beckham, Rashford, Sterling, Owen, Charlton, Moore, Best, Lineker, Ferdinand , Scholes, Terry, Adams, Shearer, Walcot, Trent Alexander-Arnold , Dele Ali enz...
de lijst is natuurlijk veel en veel langer. Deze spelers werden zeker door het buitenland opgeleid.

De lijst van spelers/talenten die de stap nooit gewaagd hebben naar het buitenland en het hier in Nederland niet gered hebben, die is veel en veel langer.

De kans om een topper te worden is niet groter dan de som van je talent , doorzettingsvermogen , mentale weerbaarheid en je fysieke gesteldheid. Er zijn nog meer aspecten die een rol spelen, maar men moet niet denken dat ze alleen in Nederland spelers kunnen opleiden.

Volgens de filosofie van Cruijff is het juist goed dat je jonge spelers grotere weerstand moet bieden om zich te kunnen ontwikkelen. En ik vermoed dat de weerstand in Engeland en Duitsland groter is. Meer talenten om hun heen en dus veel meer concurrentie.

Ik denk dat de helft ervan voor een ander land kiest. Dus we kunnen ons wel verheugen op... maar laten we even afwachten met euforie

11 januari 2019 om 10:16

Wie dan? Zijn maar een paar spelers voor wie een keuze voor ander land realistisch is. Xavi als hij zijn Spaanse paspoort zou aanvragen (heeft hij nu nog niet) is meest voor de hand liggend. Besuijen misschien voor Colombia al betwijfel ik of hij daar een band mee heeft. Adekanye is geboren in Nigeria en zou ik wel nog eventueel zien switchen. Rest zie ik niet zo 1-2-3 switchen eigenlijk.

12 januari 2019 om 11:34

En daar komt bij dat Simons nu alle jeugd elftallen van het NL - elftal doorloopt. Hopelijk mag hij snel aan het grote werk beginnen. Maar denk dat hij nog 2 jaar moet wachten. En dan in 2022 met NL op het wk in qatar😁

Hier zou je dan ook Noah Ohio (man City), Malcolm Ebiowei (arsenal) noemen. En als je Leeds noemt kan je ook Elvis Mehanovic (anderlecht) noemen, is ook een geboren Nederlander maar heeft jeugdinterlands voor Bosnië gespeeld al. Willem Geubbels heeft ook een Nederlands paspoort (vader is volgensmij Nederlands) dus mocht die het niet tot nationale ploeg van Frankrijk redden zou dat ook een mogelijkheid zijn.

11 januari 2019 om 11:37

Naast Ohio en Ebiowei heb je nog: Markelo (everton), Odutayo (aston Villa), Kaparos (schalke)

11 januari 2019 om 13:23

Markelo is 20, zal daarom niet in dit lijstje staan. Odutayo ben ik niet mee bekend, hoe oud is hij dan? Kaparos is voor geen nationale selectie nog uitgekomen, spelen veel Nederlanders buiten Nederland maar voor dit soort lijstjes zijn denk ik jeugdinternationals wat interessanter of spelers die nog bij een BVO in Nederland hebben gespeeld. Soumaholo (Maasland Beveren, Oranje o16) was ook nog een optie geweest.

11 januari 2019 om 16:41

Markelo is net een paar dagen 20, niet veel ouder als andere jongens in dit lijstje.

Odutayo is 17, speelt rechtsbuiten bij Villa in U18 en U23 en doet het vrij aardig. Kon hem ook niet totdat ik toevallig op Villa hun youtube channel beelden van U18 voorbij zag komen. Heeft bij Genk in de jeugd gespeeld en in Oranje U15.

Kaparos is wel beetje een ander verhaal idd, op zijn 10e verhuist uit Nederland naar Duitsland.

Soumaholo ken ik niet, ik houd enkel eigenlijk Nederlandse jongens in Engeland in de gaten simpel omdat daar meeste beelden van zijn te vinden.

11 januari 2019 om 11:54

Kees de Boer, lekkere speler is dat. Waarom is hij weg bij Ajax?

11 januari 2019 om 13:15

Geblesseerd geweest in C-jeugd, kwam erna als tweede jaar B pas weer echt terug maar speelde toen met de o16 ipv o17 omdat hij niet het fysiek had dat Vink zocht in een speler. Vond hem voor blessure heel leuk spelen, echte verbindingsspeler die alles op techniek deed en tactisch spelletje wel leek te begrijpen. Geen zwaar gemis maar wel speler die je eigenlijk erbij wilt houden om teamniveau hoog te houden. Millen Baars vertrok ook paar weken nadat hij Vink als trainer kreeg, zou daar meer gaan over gebrek aan invloed van speler(s) op manier van spelen volgens de geruchten. Vink was een enorm fijne peoplesmanager van wat ik hoorde van spelers maar zijn visie als coach was te verdedigend, bracht wel een soort hardheid mee bij spelers. Voetbaltechnisch is het goed dat hij weg is bij de o17 als coach, zou hem wel graag zien bij Ajax in soort van begeleidende rol.

Ik word altijd een beetje moe van de 'entourage' van dit soort talenten. Vaders die uitkramen dat de jeugd-opleidingen van de club waar ze weg zijn gestuurd niet goed met de jeugd om kan gaan, ze geen serieuze kansen gaf en nog meer van dat soort gelul. Het is heel makkelijk hoor, om op de velden van Ajax, Feyenoord en PSV gladde zaakwaarnemers te vinden die zoonlief dan wel kunnen onderbrengen in de jeugd-opleiding van een Europese club. Dat zoonlief daar dan één van de bijna 100 jeugdspelers wordt, who cares, zoonlief zit bij een club in Engeland, Duitsland of Italië. Nou, ik kan al die vaders nu alvast voorspellen, net als we als we dat in het recente verleden al met een behoorlijk aantal van dit soort jonge 'talenten' hebben gezien, ook uit dit rijtje talenten gaan we zo'n 80-85%, een illusie armer, terug zien in Keuken-Kampioen Divisie en de 2e en 3e divisie. Kijk, talenten als Redan. Chong, Hoever, Zirkzee en Xavi Simons, die zullen echt wel terug gaan zien in de (sub-)top, maar voor de overigen zal het hoogst waarschijnlijk toch niet meer dan een leuke ervaring gaan worden.

Zo Ajax is wel goed leeggeroofd zeg. Jammer voor Nederlandse clubs dat ze kiezen voor het buitenland. 4 spelers in deze lijst hebben wel potentie, maar de toekomst zal het leren.

11 januari 2019 om 12:50

Leeggeroofd is ook wat overdreven. Familia-Castillo, Redan en Hoever lijken de grotere talenten. De rest lijkt me meer opvulling. Ajax heeft dan ook de grootste en populairste opleiding in Nederland, dus dan is het niet vreemd dat clubs daar meer scouten. Ik denk dat zij en Xavi Simons de grootste kans hebben op basis van talent, maar het kan zomaar zijn dat diegene waar het minst van word verwacht, het verste komt.

11 januari 2019 om 15:23

Het valt nog mee qua leegroven. Struijk, Nimmermeer, El Mhassani, Baars, Besuijen, Lopez en De Boer moesten allemaal al de jeugdopleiding verlaten. Ze zijn toevallig allemaal (via een omweg) naar een buitenlandse club gegaan, maar bij Ajax konden ze sowieso niet blijven

5 februari 2019 om 22:35

Waarvan besuijen weer terug kin naar ajax, en alle andere NL'se topclubs. Echter trok as roma hem meer. Zeer groot talent, heb hem nog mee mogen maken in mijn team bij FC Volendam, en je kon al zien dat hij makkelijk een leeftijd hoger mee kon (bij ons)

Als je de talenten bekijkt in het buitenland en Nederland op dit moment kan je niet anders concluderen dat we in jaren niet zoveel talent hebben rond lopen.

Chong, Redan, Hoever, Pherai, Zirkzee, Familia-Castillo verwacht ik persoonlijk het meeste van maargoed om eerlijk te zijn ook enigste spelers in het buitenland die ik af en toe zie spelen. Die andere jongens ken ik niet tot nauwelijks.

Voeg hierde talenten die in Nederland lopen met Malen, Stengs, Boadu, Kokcu, Gravenberch, Ihattaren etc etc dan kan het haast niet anders dat een paar uiteindelijk de top gaan halen.

11 januari 2019 om 12:52

De komende generaties zijn inderdaad wel heel erg getalenteerd. Ik denk dat we zelden zoveel verschillende talenten hebben gehad. Natuurlijk gaat lang niet iedereen op een Europees relevant niveau spelen, maar met zo'n grote hoeveelheid aan talenten kan het niet anders dat er wel een aantal de wereldtop gaan halen. Drie jaar geleden had denk ik niemand verwacht dat de toekomst er zo goed uit zou komen te zien.

3 maart 2019 om 13:56

En dan heb je net wat ouder nog mensen als De Ligt, Frenkie, Bergwijn, Fosu Mensah en nog iets ouder Depay, Ake etc. Kan nog leuk worden bij Oranje

Hopelijk ontwikkelen deze spelers zich zo goed dat ze de selecties (lees: basisspeler 1ste elftal) gaan halen en uiteindelijk international kunnen gaan worden. Gezien de varierende namen hoop ik dan wel dat ze allemaal voor NL gaan kiezen en niet voor een ander land. Iemand enig idee of en welke spelers een dubbele nationaliteit hebben?

11 januari 2019 om 12:57

Ik denk dat het wel meevalt. Het zijn vooral jongens die tekort komen voor Oranje en (en dit bedoel ik absoluut niet racistisch of denigrerend) Islamitische jongens. Die laatste groep spelers heeft toch vaak een hele sterke binding met het land van z'n ouders, terwijl voetballanden als Curacao erg aantrekkelijk zijn voor spelers die waarschijnlijk geen belletje van Koeman hoeven te verwachten. Het overgrote deel van deze talenten zal dus waarschijnlijk wel voor Nederland kiezen. Xavi Simons is een uitzondering vanwege z'n uitzonderlijke talent waardoor hij heel erg aantrekkelijk is voor Spanje.

12 januari 2019 om 23:25

Volgensmij allemaal muv De Boer en Braaf. Maar in gevallen van Zirkzee, Chong etc hoef je je niet direct druk te maken doordat hun tweede nationaliteit niet bepaald interessant zijn. Chong volgensmij Curaçao en Zirkzee Guinee, JFC kan voor Dominicaanse Republiek uitkomen, zitten paar met Surinaamse roots bij zoals Redan en Baars zo uit het hoofd (en waarschijnlijk ook Kluivert?) Besuijen is dan geboren in Colombia, Adekanye in Nigeria. Maar denk dat als Xavi zijn dubbele nationaliteit krijgt hij grootste risico is.

13 januari 2019 om 01:10

Kluivert is kwart Surinaams, kwart antilliaans en half Nederlands

5 van deze jongens volgde ik al toen ze heel jong waren en onbekend maar dan ook echt heel jong. (bij de amateurs) Denk dat een carrière als scout nu wel realistisch is. 😂

Mijn voorgevoel zegt dat Xavi Simons voor Spanje gaat kiezen. Hij is meer Spaans dan Nederlands opgegroeid. Ik reken er niet op. Daarnaast moet hij het nog waar gaan maken. We gaan het zien!

12 januari 2019 om 22:07

Heeft momenteel geen Spaans paspoort nog, tot die tijd is dat geen optie. Al verwacht ik dat als het erop aan komt ook.

Juan Castillo, Adekanye en Maatsen worden in de wandelgangen bij Roda genoemd, om te huren voor een jaar. Zou heel leuk zijn weer eens een groot talent op de velden bij ons te zien, laat ze maar komen.

13 januari 2019 om 11:30

Lijkt me complete onzin. Maatsen is pas 16, Chelsea stuurt spelers niet zo vroeg op verhuur. Adekanyes contract loopt af en hij wil niet verlengen. Juan Castillo is te goed voor Roda, hij zit in de categerio die wel minimaal naar subtop eredivisie kan (lees vitesse)

Okay ehm... Hoe ga ik dit brengen? Valt het niemand op dat vrijwel alle spelers in deze lijst ook buitenlandse roots hebben? Ik zie een verdwaalde Kees de Boer er tussen staan, maar de rest lijken mij niet echt typische Nederlandse jongens. Wat kan ik hier uit concluderen? Dat zij eerder een buitenlands avontuur aangaan? Sneller voor het geld kiezen? Dat de bovengemiddelde talenten nou eenmaal tegenwoordig een mengelmoes van culturen zijn? Ik ben toch zo benieuwd waarom deze talenten nou voor een buitenlands avontuur hebben gekozen. Of gewoon toeval?

18 januari 2019 om 00:45

Bekijk bv de elftalfoto van Oranje onder 17 dat afgelopen zomer het EK won en dan zie je wel een ruime meerderheid met buitenlandse roots ja.

Sommigen hebben er ook niet per se voor gekozen maar zijn gewoon weggestuurd. Kees de Boer, Tyro Nimmermeer, El Mhassani, Baars zijn weggestuurd. Lopez niet maar kreeg geen contract. Jonge gozers als Kluivert en Simons spreken voor zich. Geen BVO in Nederland wilde Krantenhoven hebben omdat men hem niet technisch genoeg vond maar zijn fysiek wordt in Engeland wel op waarde geschat.

23 januari 2019 om 08:32

Volkomen met je eens dit noemen ze opvoeding en het zit in het bloed

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 13
2217 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
F. de BoerVerdediger
S. de VrijVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Zondag 25 oktober
Manchester City gaat toeslaan bij Partizan Belgrado. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren