Real Madrid luistert debuut Brahim Díaz op met ruime overwinning

Woensdag, 9 januari 2019 om

Real Madrid lijkt zich op te kunnen gaan maken voor de kwartfinales van de Copa del Rey. Drie dagen na de vernederende nederlaag tegen Real Sociedad in LaLiga wist de Koninklijke woensdagavond zijn wedstrijd namelijk wel te winnen. Leganés werd door de ploeg van Santiago Solari dankzij doelpunten van Sergio Ramos, Lucas Vázquez en Vinícius Júnior met 3-0 opzij gezet, waardoor Real het klusje tegen de club uit de voorstad van Madrid over een week af kan maken.

Leganés verstopte zich in de eerste helft niet in het Santiago Bernabéu en vooral nieuwkomer Martin Braithwaite deed van zich spreken. De Deen zag na een kleine twintig minuten spelen een kopbal gekeerd worden door Keylor Navas en nam acht minuten later weer het doel van de Costa Ricaan onder vuur. Navas moest vervolgens negen minuten voor de onderbreking opnieuw in actie komen en kon met een uiterste inspanning een nieuwe kopbal van Braithwaite uit zijn doel houden.

Real was voor het sluiten van de eerste helft tweemaal gevaarlijk geweest via Karim Benzema en kreeg op slag van rust een buitenkansje aangereikt toen scheidsrechter Jesús Gil Manzano naar de stip wees. Sergio Ramos liet vervolgens niet na om te scoren en zorgde er zodoende voor dat zijn ploeg met een voorsprong aan de thee kon. Na de onderbreking kreeg Vinícius snel twee aardige kansen op meer, maar de Braziliaan slaagde er nog niet in om het net te vinden.

Een blunder achterin bij Leganés leidde vervolgens met nog ruim twintig minuten te gaan tot de tweede Madrileense treffer van de avond, toen Karim Benzema een te korte terugspeelbal op kon pikken, Vinícius bereikte en zag dat de jongeling het overzicht had om Lucas in stelling te brengen. Tien minuten later kreeg Vinícius dan toch nog zijn goal en hij bepaalde met een fraaie volley de eindstand op 3-0. Dat was overigens ook zijn laatste wapenfeit van de wedstrijd, want hij moest meteen plaatsmaken voor de van Manchester City overgekomen debutant Brahim Díaz.


Poll

Vind jij dat Real Madrid het verdiende om te winnen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door duke222)

Heb de wedstrijd helaas niet kunnen zien, ging net wel live-meepraten overlopen om een samenvatting eruit kunnen halen hoe het verliep, als je sommige berichten zou lezen van sommige mensen over spelers als Vazquez dan denk je soms echt ' sta lekker op het veld joh ' echt, ja die jongen is geen Neymar, geen Hazard maar kom op, als je op iemand wilt zeuren doe dat op diegene die hem opstelt en niet op Vazquez zelf, die jongen kan gewoon niet beter en laten we ook nou niet doen alsof het een amateur is. Ik ken de cijfers niet uit mijn hoofd maar hij heeft volgens mij de beste cijfers sinds Ronaldo weg is samen met Benzema, dat zegt genoeg over de huidige vorm van Real maar ook dat hij het ‘gewoon’ goed doet.

9 januari 2019 om 23:25

Vind je niet dat hij niet opgesteld had moeten worden na zondag?

9 januari 2019 om 23:34

Vazquez moet zeker nooit in de basis staan bij Real, die jongen komt alles te kort en was onder Zidane alleen nuttig wanneer we een voorsprong moesten verdedigen en in een 442 gingen spelen, hij kon dan met zijn loopvermogen en snelheid altijd iets forceren, nou is het 3 keer niks. Maar wat doe je er aan? Elke wedstrijd met je ogen dicht zeuren hoe slecht die jongen is? Nee.. zoals ik zei momenteel heeft hij de beste cijfers, is ook de enige met echt diepgang in zijn spel samen met Vini.

9 januari 2019 om 23:29

Leuke pot, waarbij mij bepaalde dingen duidelijk waren. K roep dit al maanden, maar het is tijd dat die Valverde basisspeler wordt. Wat een box to box speler zeg, onvermoeibaar! Modric en kroos moeten echt vertrekken.. Vinicius komt er sowieso wel, kwestie van aanpassen en leren, kan hem gewoon niet zien falen. Leuke invalbeurt van diaz, ma verder ook niet. Wedstrijd was toen gespeeld. Verder hoop ik echt nogmaals dst we aankomende zomer Bale, modric, kroos vaarwel zeggen. Grote spits, James terug en een linksback erbij en je doet helemaal weer mee. Vázquez speelde btw gewoon prima en is gewoon een handige speler km te hebben. Het is geen wauw speler maar de kritiek is overdreven bij hem

9 januari 2019 om 23:37

Geen idee waarom jij op mij reageer . Even dat terzijde Modric vertrekken vind ik prima, gun die jongen een kans ergens anders waar hij de laatste jaren nog kan genieten van zijn pensioen, dat verdiend hij. Maar Kroos? Die jongen was weer de beste passer van de CL groepsfase, hij heeft daar een abonoment voor is enorm belangrijk terwijl mensen dit niet eens zien. Kroos is enorm belangrijk, als je zijn passes eruit haal zal Real niet eens aan 100 passes komen per wedstrijd, die jongen haalt altijd een percentage van 95% +. Nee Kroos is voor mij de motor van het elftal, ja hij is minder sterk terug komen maar wie is nou wel sterk? Ze falen collectief. Ik zou Kroos nooit weg doen echt nooit.

10 januari 2019 om 00:04

Geen idee, had het als normale bericht, geen idee waar het fout ging Haha ma k deel een andere mening. Collectief of jiet, tijd voor verandering. Miss wil je het jiet inzien maar kroos raakt op leeftijd en ik zie liever iemand dynamisch in zijn plaats en Valverde heeft dat. K zie hem verder geen geweldige steekballen geven, waarbij k zeg wauw. Begrijp me niet verkeerd kroos is nog een goede speler, maar ik denk aan Madrid en Madrid is toe aan veranderingen.

10 januari 2019 om 00:09

Kroos is het cement van Real, net als Fernandinho bij City. Haal je hem weg, dondert heel de boel in mekaar.

10 januari 2019 om 00:33

Kroos is 28...

10 januari 2019 om 00:33

Dus kan nog jaren mee

9 januari 2019 om 23:32

Ja of niet, laat Vazquez met rust, heeft er 1 ingeprikt. Had ik niet na kunnen doen

10 januari 2019 om 00:25

Compleet mee eens medalofhonor,
Maar het is imo niet een speler waar Real op zou moeten mikken en leunen aangezien hij best prima vervangbaar is.
Gewoon mijn mening, maar ik vind hem een geweldige mentaliteit hebben hij strijd hij geeft echt alles en dat is wel iets dat real nu collectief wat mist.

Ik kan niet anders zeggen dat altijd als ik Vasquez zie spelen ik merk hij geeft alles voor de club.
En ja hij betekent wat voor de club.
Zeer zeker.
Maar hij doet veel meer fout dan goed vanaf dag 1 en dat is nieteens erg, maar ik heb niet het idee dat het beter word dan dit , ik zie echt geen rek.
Scoorde wel vandaag daar niet van. Hij scoort wel vaker.
Maar ik volg hem ook al voor hij in t eerste elftal terecht kwam.
Tot de dag van vandaag, ik kan niet bepaald zeggen dathij een plaats daar verdient. Maar goed, ik ben geen solari slash perez.

btw: ik zat trouwens kapot te zoeken naar een stream, eerste 25 min heb ik gemist hahah. Of njah veel delen gemist

Vini netjes weer, een goal kon niet uitblijven, als basis. letterlijk elke wedstrijd kan ik zeggen dat hij beter speelt dan zowat 80 van real spelers dit geheel seizoen en moetje nagaan, vini speelt nieteens zoveel minuten nog.
Hij behoort duidelijk basis .
^edit: iklees net dit: 433
@viniciusjunior has been directly involved in a goal every 58 mins since his debut ðã¿â€˜â‚¬ã¢å¡â¡ã¯â¸â @realmadrid
Wel moet hij zwaar overtuigender voor de boeg komen. Dat is echt alles dat ik nog mis.
Als ik hem bijv ie schieten (letterlijk elke keer!) , het lijkt alsof hij geen groot doel ofzo gewend is.
Hij is er echt nog niet maar mits hij dat klein aspect weet te beheersen wejoooh.
Dan Is afgelopen voor komende jaren.
Ik mis zeg maar (vooral) de fysieke power wat bijv Ronaldo had, ik bedoel Ronaldo! De braziliaan.
Navas mooi de nul gehouden en courtois nu al geblesseerd ik zeg verkopen te veel risico .

1e helft een Real Madrid gezien die we dit jaar gewend zijn. Komen er niet door, niemand ook die dit kan forceren. Benzema ben ik helemaal klaar mee. Die man staat overal waar hij niet hoort te staan. We scoren al heel moeilijk en dan nota bene onze spits bijna nooit in de 16. Lucas Vazquez hoef ik niks meer over te zeggen, dat lijkt me duidelijk. 2e helft was iets beter, maar nog niet top. Vini speelde met lekker veel enthousiasme, heerlijk om naar te kijken. Dat wilde moet er nog wel uit, maar hij is nog maar 18! Ook Odriozola en Reguilon hadden veel drang naar voren, maar je krijgt het natuurlijk moeiliuk met Vazquez en Benz voor je.Verder hoort Isco natuurlijk altijd te starten, maar Solari lijkt op persoonlijk vlak iets net hem te hebben. Al met al geen hele goeie wedstrijd, komt ook door Leganes, maar we zijn door dat is wat telt!

9 januari 2019 om 23:31

Klopt want benz heeft niks goeds gedaan vandaag? Kreeg duidelijk publiekswissel en er was geen gemor. Speelde duidelijk een goede pot, ondanks geen doelpunt. Hield ballen vast, had een steal waar een goal uit kwam. Balbezit was hij superieur, dus overdrijven is een vak. Wel zie k graag een topspits komen, ma benz mag zeker blijven

9 januari 2019 om 23:40

Je beschrijft Benzema heel goed. Hij heeft bepaalde vaardigheden die jarenlang perfect bij ons pastte. Maar dit was omdat o.a. Ronaldo er rond liep om van die kwaliteiten te profiteren en veel goals te maken. Nu is Benzema degene die die goals moet maken en dat kan hij niet. Die kwaliteiten worden simpelweg nu niet benut. Dat blijkt dit seizoen ook aan het doelpunten aantal. Ter vergelijking: clubs als Levante en Celta hebben meer goals in de Primera dit seizoen gemaakt. Dus mijn kritiek op Benz is niet dat hij slecht speelt, maar dat hij meer als een soort speelmaker fungeert vaak, dan dat hij de goals maakt.

10 januari 2019 om 00:10

Benz is eigenlijk de perfecte spits áls er een goalgetter voor of naast hem staan. Zou hem eigenlijk wel eens op 10 willen zien.

10 januari 2019 om 01:16

Dat is het hem ook, het is geen spits in die hoedanigheid eigenlijk hoort men hem ook niet zo te zien. Het is niet een morientes ofzo. (zo een type missen ze overigens wel haha).

Net wat je zegt trouwens als echte nr 10 prefereerde ik al vanaf dag 1.
Misschien nam hij nooit die rol aan uit respect voor Zizou idk.

Anyhow dit is laatst seizoen samen met bale, het moet gek lopen wil dat niet gebeuren.
Beide staan er al jaren!hoeje t went of keert.
Beide hebben hun waarde bewezen (financieel bedoel ik ook).
en de grap, Beide zijn anno 2019 verkoopbaar voor wat Real ze toendertijd kocht

Maar tijden komen en tijden gaan.
Benz vind ik sws baas. Ik waardeer al zijn input.

Maar Het is langzaamaan een vaarwel dat we nu zien van zowat de beste selectie ooit (in geheel voetballand).

9 januari 2019 om 23:35

Reguilon had moeten kiezen voor een carvajal-route. Is ondertussen al 22: beetje spiermassa kweken en meer wedstrijden spelen --> uitdager voor linksbackpositie bij Madrid in mijn ogen

Goede overwinning. Het wordt elke wedstrijd duidelijker dat Vinicius altijd moet spelen. Op naar Benito Villamarin💪

Werd toch wel blij van deze wedstrijd. Navas eindelijk weer basis, Vinicius een verademing om te zien spelen en we hebben met een half b elftal gewoon goed gepresteerd, Odriozola maakte ook een goede indruk. Misschien dat deze wedstrijd ons weer wat vertrouwen geeft. Hala Madrid!!!!

9 januari 2019 om 23:32

Navas basis omdat die Belg geblesseerd is, wat k jammer vind. WAnt courtois was in mijn ogen niet nodig als aankoop, ma goed..

10 januari 2019 om 01:53

Zulke overwinningen tegen zulke clubs mogen een club als Real Madrid niet eens vertrouwen geven.. Zo een laag niveau mag een club als Real Madrid nooit bereiken!!

Nou, 3 goals en de nul gehouden. Dat had ik ook weer niet verwacht vandaag. Maar ben wel er blij mee. Volgende week de klus klaren, en op naar de volgende ronde

Genoten van Odriozola en Vinicius JR. Vinicius JR bewijst nogmaals, waarom hij iedere week in de basis moet starten, en niet Vazquez. Niet zelfzuchtig bij de 2-0, en een heerlijke golaso bij de 3-0. Laat hem staan, ook al is iedereen fit. Vinicius JR is de toekomst. Speelde verder een goede pot, paar lekkere dribbels en komt zijn mannetje zo makkelijk voorbij. Moet zich nog wel verder ontwikkelen in de zestien, maar dat komt goed. Odriozola is toch wel een heerlijke backup. Carvajal mag wel harder gaan werken voor zijn basisplek. Ik zou het niet verrassend vinden als Odriozola ook tegen Betis mag spelen.

Blij voor Navas dat die eindelijk weer eens mocht spelen, en direct de nul houdt. Paar goede reddingen ook. Moet toch wel lekker zijn voor hem.

Op naar Real Betis, met een betere gevoel, en ook met de gedachte dat Vazquez er niet bij is. Interessant hoe Solari het gaat neerzetten, en ook benieuwd qua veldspel zonder Vazquez.

Vincius kan uitgroeien tot een grote speler, maar hij moet echt leren trappen. Schiet alleen met de binnenkant. In zijn schot zit nog veel rek in. Je zag het ook bij zijn goal, zat er goed in overigens, maar de meeste voetballers zouden de bal met de wreef hebben genomen. Al met al een redelijke pot. Ik zag dat isco eindelijk weer ijverig was, hopelijk kan hij die mentaliteit doorzetten dan hebben we nog echt wat aan hem.

Navas of Courtois op het doel een wereld van verschil. daarom is het te gek voor woorden dat Navas niet de vaste basisspeler is...onder Navas staat de verdediging veel beter, hij coacht zet verdediging goed neer haalt cruciale ballen eruit iets wat Courtois niet doet.

9 januari 2019 om 23:40

Navas heeft amper werk gehad, Echt geen wereld van verschil tussen die 2 keepers, Navas is beter op de lijn maar wel slechter met hoge ballen en afstandsschoten en niet te vergeten, inconsistent met zijn reddingen . Leganes was ongelooflijk zwak en Real speelde gewoon sterk (zeker in de 2e helft), wedstrijd kwam nooit in gevaar.

9 januari 2019 om 23:45

Juist omdat Navas de verdedigend goed neerzet. En met Courtois is het gatenkaas en staat verdediging niet goed en coacht ook niet. Heeft wel knappe redding gemaakt op die bal had Courtois niet gehad is te langzaam.

9 januari 2019 om 23:57

Ben eens benieuwd of onder Navas, de verdediging ook veel beter staat, als Marcelo er bij loopt. Navas was goed vandaag, ok, maar als Marcelo speelt, staat ge eigenlijk al van bij het begin een goal achter.

10 januari 2019 om 00:09

Wat een onzin, zijn we het gepruts in de CL tegen Bayern al weer vergeten? Navas is bij vlagen gewoon een grabbelaar, Courtois is gewoon de betere keeper maar heel Madrid speelt gewoon matig tot slecht.

Van de zomer moet er gewoon doorgeselecteerd worden zodat Vazquez weer bankzitter is, misschien een vervanger voor Modric en een absolute topspits, eventueel Bale vervangen (evaluatie aan einde seizoen imo)

2e helft was leuk om te zien, vooral met die jonkies. Tot het laatst gas blijven geven en goed uitgespeeld.

9 januari 2019 om 23:34

Dankzij het hoge druk zetten van vooral Valverde en ceballos. Ik ben absoluut klaar met kroos en modric. Tijd voor de twee jongens hierboven. Tijd voor vernieuwing en iets zegt me daf perez dat ook wel weet

Keylor Navas, El Mejor Portero Del Mundo!!!

9 januari 2019 om 23:36

koning Navas eem klasbak die altijd hoort te keepen onbegrijpelijk dat hij op de bank zit voor de mindere keeper...

10 januari 2019 om 00:18

De beste van de wereld is hij zeker niet, maar hij is zonder twijfel wel de beste keeper van Real Madrid.

10 januari 2019 om 00:39

Real Madrid is de beste ploeg ter wereld. En Navas de beste keeper van Real Madrid. DUS! NAVAS IS DE BESTE KEEPER TER WERELD!!!

10 januari 2019 om 01:11

Dima op hoeveel punten staan ze ook alweer??

3-0 prima uitslag! Graag Marcelo en Carvajal eruit voor Reguilon en Odriozola. Vind ze verdedigend toch sterker. Hebben Ramos en Varane er ook wat aan want die andere 2 gaan constant naar voren. Vinicius wat een parel hopelijk gaat hij vaker spelen ook als Bale en Asensio weer terug zijn.

Ook wel sneu die 31% bij de poll die zegt dat Real het niet verdiende. Ik weet zeker dat er niet 1tje van hen ook maar de wedstrijd heeft gekeken maar de haat zit zo diep

Die braziliaan was de beste aan de kant van madrid wat een speler

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4250 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
K. BenzemaAanvaller61
L. JovićAanvaller30
RodrygoAanvaller30
T. CourtoisKeeper60
M. DíazAanvaller00
A. LuninKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

828 fans
Verdediger, 34 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Real Madrid 6 2 1 0
2019/2020 Real Madrid 35 11 10 0
2018/2019 Real Madrid 28 6 6 1
2017/2018 Real Madrid 26 4 9 2
2016/2017 Real Madrid 28 7 8 1
Laatste voetbalnieuws

Real Madrid voorkomt met wonderbaarlijke ontsnapping negatief clubrecord

Real Madrid heeft ternauwernood een negatief clubrecord voorkomen. De Koninklijke stevende op bezoek bij Borussia Mönchengladbach op zijn vierde Champions League-nederlaag op rij af, maar voorkwam in de absolute slotfase dat...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 30 oktober
Bayern München heeft de beste papieren om Denis Zakaria over te nemen van Borussia Mönchengladbach. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren