Doan is goud waard en helpt Japan aan benauwde zege op Azië Cup

Woensdag, 9 januari 2019 om

Ritsu Doan heeft woensdagmiddag een belangrijke rol gespeeld bij een wedstrijd van Japan tegen Turkmenistan in het kader van de Azië Cup. De aanvallende middenvelder van FC Groningen maakte de 3-1 namens zijn land en zorgde er hierdoor mede voor dat Japan uiteindelijk met 3-2 wist te zegevieren over Turkmenistan.

De eerste wedstrijd van Japan in Groep F van de Azië Cup, waarin ook Oezbekistan en Oman zitten, is dus gewonnen door Doan en consorten. De thuisploeg had in de rust echter wel een achterstand recht te zetten, aangezien Turkmenistan via een doelpunt van Arslanmyrat Amanov brutaal de leiding had genomen halverwege de eerste helft.

Yuya Osako zorgde na de onderbreking voor de ommekeer door twee treffers voor zijn rekening nemen. Na de goals van de aanvaller van Werder Bremen was het de beurt aan Doan, die de bal goed controleerde en alle tijd kreeg om binnen te schieten. Turkmenistan kwam via een benutte strafschop van Ahmet Atayev nog op 3-2, maar daar bleef het bij.Gerelateerd

53 reacties (laatste reactie door michael1)

Dit toernooi wordt erg belangrijk voor zijn prijskaartje. Mooi voor hem dat hij zo goed is begonnen! Ook goed voor onze club

9 januari 2019 om 14:05

Misschien als ze iets presteren tegen de toplanden, maar over het algemeen heeft dit toernooi niet echt een hoog niveau. 1/3 van de landen staat zelfs niet eens in de top 100 op de fifa ranglijst. Ik denk dat hij alleen in waarde stijgt als hij tegen zuid korea of australie ofzo belangrijk is.

9 januari 2019 om 14:32

Je moet idd wel echt één van de absolute uitblinkers zijn om in de scoutinglijsten te verschijnen. Een doelpunt tegen Turkmenistan doet dat nog niet, maar het is zeker leuk voor hem dat hij goed is gestart.

9 januari 2019 om 15:32

Heeft geen enkele invloed op prijskaartje, gemiddelde niveau op het toernooi zal in Nederland bij de amateurs ongeveer voetballen. Buitenlandse clubs kijken alleen naar halve finales en finales. Zelfs daar is het niveau nog lager dan top Eredivisie, dus waarde bepaald hij in wedstrijden tegen Ajax, PSV en Feyenoord.

Zoveel moeite met Turkmenistan? Japanners hadden toch een behoorlijk hoog niveau afgelopen WK. Denk dat Groningen minimaal 15 miljoen ontvangt komende zomer!

9 januari 2019 om 14:16

Dat zou een mooi bedrag zijn voor FCG, maar dan mag Doan in de tweede seizoenshelft wel iets vaker bepalend zijn willen we dat beuren.

9 januari 2019 om 14:37

Dan moet hij imo eerst nog wel wat stappen maken. AZ ontving, als nummer 3 van NL, 11 en 17 miljoen voor de topscorers van de eredivisie. Groningen zal dus eerst uit de degradatiezone moeten komen en Doan zal dwingender/beslissender moeten worden, voordat ze aan dit soort bedragen kunnen denken.

9 januari 2019 om 15:26

Onderschatting en een vreemde opstelling, plus het missen van oude vedettes/topspelers. Geen Nakajima, Hasebe, Kagawa, Honda, Okazaki. Het is tijd voor de jongere generatie of wat nieuwere generatie om te bouwen aan een solide ploeg voor volgend WK. Overigens 70% tegen 30% balbezit voor Turkmenistan. Graafde zich voornamelijk in en Japan wist er vaak geen raad mee. Geen excuses overigens, matige prestatie maar gelukkig 3 punten.

9 januari 2019 om 16:05

@Nippon Turkmenistan is gewoon een taaie ploeg. Geldt ook voor de Oezbeken. De 3 punten zijn binnen en dat is het belangrijkste.

9 januari 2019 om 20:17

Ik ben onder de indruk dat je hier van op de hoogte bent! Haha Vooral de Oezbeken. Japan heeft ooit 5-1, gewonnnen in een oefenpot maar daarbuiten 6 keer waar het alleen maar 1-0 en 1-1 werd.

9 januari 2019 om 15:33

Minimaal 15 miljoen bij verkoop van meerdere spelers? Voor Doan alleen gaan ze dat nooit vangen.

Eerste bericht van de Asian Cup omdat een Japanse speler die in Nederland speelt een doelpunt maakt tegen Turkmenistan. Waarom wordt er alleen maar aandacht aan besteedt als het iets met Nederland te maken heeft?

9 januari 2019 om 13:59

Omdat het verder een vrij nikszeggend toernooi is, waarvoor weinig interesse in NL is. Vermoed ik zo.

9 januari 2019 om 14:05

Vind ik jammer want er is meer spektakel dan op een WK, natuurlijk niet te vergelijken qua niveau maar door meer aandacht er aan te besteden wordt het vanzelf een leuk toernooi.

9 januari 2019 om 14:08

Jaa maar ook in reserve 6e klasse is er wel een spektakel, wat ik wil zeggen is dat de meeste mensen hier weinig interesse in hebben, dus waarom zouden ze dan moeite doen het te posten?

9 januari 2019 om 14:08

Is er ook wel eens*

9 januari 2019 om 14:13

Ik volg je niet echt. Er is meer spektakel dan op een wk, maar het niveau is niet te vergelijken met het wk en als er meer aandacht aan wordt besteed, wordt het vanzelf een leuk toernooi. Dus er is meer spektakel, het niveau is een stuk lager en het toernooi wordt door meer aandacht vanzelf een leuk toernooi. Is het toernooi nu wel leuk of niet?

9 januari 2019 om 15:45

Er is meer spektakel qua doelpunten. Op een EK of WK wordt er veel minder gescoord. Wordt er meer aandacht aan besteedt dan zullen stadions ook meer toeschouwers hebben wat het direct ook een stuk leuker maakt om er naar te kijken.

9 januari 2019 om 15:53

@vcf: Overdrijven is ook een vak betreft spektakel. Dit was de tiende wedstrijd van het toernooi: van de 9 er voor eindigde er 2 in een gelijkspel en werden er 4 met 1 goal verschil gewonnen. Bovendien denk ik dat een artikel over Irak - Vietnam of Bahrein - VAE erg weinig lezers trekt haha!

9 januari 2019 om 16:09

@Sander Er zijn gewoon veel Nederlanders met een Iraakse of Iraanse achtergrond. Iran kent zelfs meerdere spelers die een tijd in Ned hebben gewoon of zelfs een Ned nationaliteit hebben. Een substantieel deel van de reageerders hebben een Iraanse of Iraakse achtergrond.

9 januari 2019 om 14:05

Ik zat me al af te vragen of VZ uberhaupt iets deed met de AFC Cup maar iets is beter dan niets. Tis ook niet op televisie te zien trouwens.

9 januari 2019 om 14:49

@Hangover96 Waarschijnlijk zenden ze de finale wel uit, mits Japan, Oman (met NEDERLANDSE coach Pim Verbeek) of Australië in de finale staat.

9 januari 2019 om 15:27

Australië - Jordanië was te zien op Fox Sports!

9 januari 2019 om 14:07

Liever dat ze berichten sturen over een speler uit de 2e divisie van spanje? Waarvan nog nooit iemand heeft gehoord? Doan is toch wel een van de grotere talenten in de eredivisie. Mooi voor hem dat hij belangrijk is. Ook al is het tegen een tegenstander van twijfelachtig niveau

9 januari 2019 om 14:09

Omdat niemand geïnteresseerd is in wedstrijden tussen landen als vietnam, noord korea, turkmenistan etc. De toplanden van dit toernooi zouden niet eens op veel interesse rekenen als ze met het wk meededen

9 januari 2019 om 14:13

Het leeft in de VAE ook niet echt. Heel veel meer dan zo’n duizend man zaten er niet volgens mij.

9 januari 2019 om 14:28

Je zit op een Nederlandse voetbalsite waar vooral Nederlandse mensen op kijken. Hier en daar zit er ook een FC Groningen-supporter tussen of een Ritsu Doan-fan.

9 januari 2019 om 14:35

Het is een wilde gok, maar misschien omdat dit een Nederlandstalige site is?

9 januari 2019 om 14:51

Zijn punt is dat dit een voetbalsite is. De gemeenschappelijke deler waar hij op doelt is voetbal. Dus deze Nederlandse site heeft het niet alleen over Nederland of Nederlandse voetballers. De Azie Cup is best een goed voetbaltoernooi. En Aziatisch voetbal ontwikkelt zich sneller dan op de andere continenten. Waar Zuid Amerikaans voetbal achteruit gaat, Afrikaans voetbal stagneert, is naast Europees voetbal is Azie het snelst aan het verbeteren. Iran heeft het bijvoorbeeld niet slecht gedaan tijdens het WK in een ijzersterke poule. Ook Japan deed het niet slecht.

Ik merk dat er te weinig voetbalkennis is over het voetbal in Azie, en hoewel dit een Nederlandse site is, zie ik een substantieel deel van de reacties op deze site van mensen met een niet Nederlandse achtergrond. Voldoende reageerders op deze site hebben hun roots in Azie. In het kader dat dit een site is die over voetbal gaat, en alle Nederlanders aan voetbal wenst te verbinden, ook vrouwen bijvoorbeeld, is het totaal geen vreemde gedachte om inclusief te denken en meer over de Azie Cup te berichten.

9 januari 2019 om 15:45

De enige nuttige reactie hier! Iedereen denkt maar aan Nederland terwijl het om voetbal gaat!

9 januari 2019 om 16:19

@LosChe: je gaat toch ook niet de competitie van angola volgen of de champions league van Oceanië? Er moet wel een beetje relevantie of niveau zijn om nieuws te posten. Als voetbalzone al die onzin gaat posten zijn de bezoekers snel weg naar een andere site lijkt me. De resultaten van al die 2, 3e, etc rangs competities kan je wel gewoon vinden in een ander tabblad van de app.

9 januari 2019 om 16:30

@Lacazette
In Nederland wonen er inmiddels bij elkaar meer dan 250 duizend mensen met een Syrische, Iraakse en Iraanse achtergrond. Ik snap dat er een ondergrens is voor wat je gaat volgen. Maar zo een groot toernooi, van het grootste continent ter wereld, met meer dan 2,5 miljard volgers, is toch wel meer dan de Angolese competitie. Met jouw populistische drogreden ridiculiseer je de discussie. Spijtig. Want de opmerking die wordt aangehaald is meer waard dan de wijze waarop je het beantwoordt.

9 januari 2019 om 17:22

Maar voor 95% van de bezoekers kan dit toernooi gestolen worden. Hooguit de finale/halve finale kan misschien intresse wekken. Weet je hoeveel antilianen of surinamers hier wonen, maar van het land of competitie komen hier (gelukkig) ook geen artikelen van. Het is gewoon geen relevant toernooi. Als het nou een toernooi was met 8 deelnemers ofzo zou het misschien nog interessant kunnen zijn omdat dan het algehele niveau best aardig is, maar 24 landen is echt waanzin. Voor het EK vind ik 24 al te veel.

9 januari 2019 om 17:47

Zelfs son kiest er voor om pas de 12e naar asie te gaan en mist daardoor de groepsfase. Dat zegt ook wel genoeg.

9 januari 2019 om 19:46

@ Lacazette
Over de Antillen en Suriname zijn er bij de WK kwalificatiewedstrijden wel degelijk enkele artikelen verschenen. En dat werd zeer gewaardeerd.

Ik denk dat jij mij niet goed weet te volgen. In Nederland kan een groep Nederlanders zich verheven voelen om berichten over dit toernooi te volgen, maar bijna 1 derde van de mensen in de wereld woont in Azie. En dit is dus wereldwijd een heel groot toernooi.

Die zelfde verhevenheid die leidt er toe dat een speler als Son, onder druk van zijn onderdrukkende werkgever, niet vrij voor zijn land kan gaan spelen, en zich bijna moet schamen en verontschuldigen. Dit is een arrogante superioriteit die we ons aanmeten en waarbij we de beleefdheid, en de zwakkere positie van mensen uit die regios misbruiken. Het is hondsonbeschoft dat zijn club hem zoveel onder druk heeft gezet. Net als het onbeschoft is dat PSV Guardado niet heeft laten uitkomen voor zijn land in de Concacaf kampioenschappen. Dus dat Son daar later aankomt zegt niets over hoe groot dit toernooi is. Kijk het gemak waarmee je een voorwaarde stelt om maar dit toernooi te kijken. Dat ze even voor jou naar 8 landen moeten gaan? Te grappig. Dit toernooi is een feest voor alle voetballiefhebbers in Azie. Landen zoals een India en China zijn op voetbal gebied niet groot, maar het zijn hele grote landen met veel inwoners. Meedoen aan zo een toernooi doet veel met zo een land, en maakt voetbal steeds levendiger. Mensen hier denken dat de hele wereld om hen heen moet draaien. Te grappig.

Dan nog weer zo iets. Voor 95 procent van de bezoekers kan dit toernooi gestolen worden. Gewoon hoppa uit de losse pols. En dit moet een argument zijn? Volgens jouw schatting. Heel wetenschappelijk allemaal. Maar zie je de verhevenheid waar vanuit je blaat? De ene bluf-drogreden na de andere.

9 januari 2019 om 22:46

Er werd toen alleen verslag van gedaan omdat er een nederlands coach zat volgens mij. Ik weet niet of son niet mocht komen, maar son krijgt een wereld salaris en is een dragende speler voor een team dat de PL titel wil winnen. Lijkt me dan niet heel raar dat ze niet willen dat son naar wedstrijden van het niveau engelse 4e divisie gaat. Ik vind het ook erg raar dat je de actie van psv zo afkeurt. Je weet toch wel dat guardado vlak daarvoor al een volledig toernooi met zijn land mee was. Als hij daarna nog naar de concacaf cup zou gaan zou die geen enkele rust hebben in de zomer en zou dat psv opbreken die wel zijn riante salaris betaalt. Verder zeg ik niet dat ze het per se moeten verlagen naar 8, maar ik wil aangeven dat er dan misschien meer interesse is wereldwijd en op voetbalzone omdat het niveau dan hoger is. Nu heb je gewoon te veel waardeloze teams in het toernooi. Dat een land als china veel inwoners heeft moet geen argument zijn vind ik, wat ik wil zien in een toernooi is competitieve teams en niet opvulling omdat het zo leuk is voor de inwoners. Op die manier verpesten ze ook het ek naar mijn mening, er is nu te veel middelmaat. Maar het is hun toernooi, ze moeten doen wat ze zelf willen, op het ek zie ik liever 16 teams net als ik niet houd van dat het wk naar 48 landen gaat. We willen toch ook niet dat de eredivisie naar 24 teams gaat omdat er zoveel teams met veel aanhang zijn die er graag bij willen zijn? Ja 95% is uit de losse pols, maar alleen om aan te geven dat er weinig interesse is zoals je in de comments ook wel kan lezen. Ik snap niet waarom je zo gefrustreerd reageerd omdat men dit toernooi niet goed genoeg vind om te volgen.

9 januari 2019 om 15:43

Omdat voetbalzone een Nederlandse doelgroep heeft en het een commercieel bedrijf is. Als ze hun tijd steken in artikelen over nietszeggende Azie Cup wedstrijden kijkt er vervolgens bijna niemand naar en maken ze er geen winst op. Dan kunnen ze beter een artikel over bijvoorbeeld Ajax of een grote internatinale transfer schrijven. Geef ze groot gelijk.

9 januari 2019 om 16:23

Je vergist je echt hierin. Niet alleen Nederlandse mensen uit Hattem of Raalte zitten er op deze site, maar veel mensen met een niet Ned achtergrond. Het is ook hoe de media zoiets benadert. Ga je vooraf aandacht besteden aan dit toernooi en iedereen opwarmen, of behandel je het als een 4e rangs toernooitje. Doe je dat eerste en poog je de connectie te vinden tussen Ned en dit toernooi, krijg je meer volgers. Doe je het niet, dan niet. Onbekend maakt onbemind.

9 januari 2019 om 16:53

Je hebt een punt hoor. Ik zou ook wel meer willen lezen over bijvoorbeeld het Duitse 2e niveau, Spaanse 2e niveau's of wat dan ook. Je kunt er inderdaad voor kiezen om dat soort kleinere competities en ook dit toernooi onder de aandacht te brengen. Ik denk alleen niet dat voetbalzone de plek is waar je dit soort artikelen kunt verwachten. Voetbalzone is qua voetbalnieuws niet bijzonder omdat ze zelf geen nieuws maken maar het grote nieuws volgen en soms zelfs overnemen en daarbij een goed lopend forum hebben. Dat is hun verdienmodel en als dat loopt dan is het prima, maar als je dus wel interesse hebt in kleinere competities en diepgaande verhalen kun je beter naar VI PRO gaan om maar wat te noemen.

Als Australie en Japan de beste landen zijn, dan weet je toch ook wel wat het niveau van het toernooi is. Je ziet ook duidelijk het verschil in spelersmateriaal. Alle smaakmakers spelen ook bij de toplanden. Of kan iemand mij de smaakmakers van Turkmenistan, Vietnam of Cambodja noemen? Dat is toch wel het verschil met de Afrika cup. Het niveau is ook niet bijster hoog, maar het aantal topspelers is wel over meerdere landen verdeeld. Bovendien zijn de landen ook meer aan elkaar gewaagd.

9 januari 2019 om 14:47

Als nog heeft Australie hun eerste wedstrijd verloren van Jordanie.

9 januari 2019 om 15:24

Iran, Korea, Australië en Japan zijn de toplanden van Azië. Die tevens gezammelijk allemaal vele malen beter hebben gepresteerd dan de Afrikaanse landen op het afgelopen WK. Overigens heb je gelijk wat betreft de verdeling van topspelers.

9 januari 2019 om 16:14

Alleen Japan kwam de poule door op het wk. De rest vloog er roemloos uit.

9 januari 2019 om 16:31

@NipponIchiban: "vele malen beter" dat lijkt me wel erg overdreven. Het enige land dat door ging was japan en dat was door het aantal gele kaarten nota bene. Ook heeft Azië samen 15 punten gepakt en afrika 11 zo groot vind ik dat verschil ook weer niet zoals jij dat wil laten voordoen.

9 januari 2019 om 17:13

En toch eindigden de Aziatische deelnemers allemaal boven de Afrikaanse deelnemers, terwijl Iran nog dichtbij de volgende ronde was.

9 januari 2019 om 20:18

Vele malen beter is inderdaad overdreven maar er waren 4 poules waar zowel een Afrikaanse ploeg als Aziatische zat en 2 keer werd het gelijk en 2 keer won een ploeg uit Azië. Daarnaast eindigde geen enkele Afrikaanse ploeg boven een Aziatische.

9 januari 2019 om 15:46

Jordanie won van Australie dus dat zegt ook al helemaal niks meer. Je ziet dat amateurploegen zoals de Filipijnen niet meer zo klein zijn als vroeger.

9 januari 2019 om 16:45

Er kan altijd gewonnen worden. Luxemburg heeft ook gelijkgespeeld tegen Frankrijk tijdens de kwalificatie voor het EK. Is Luxemburg nu ook een goede ploeg? Maar eerlijk hoevaak zou Jordanie van australie winnen? Het is ook niet dat Australie een wereldploeg heeft. Sterker nog enkel doelman Ryan vind ik een goede keeper en die speelt middenmoot Engeland. Het is gewoon gek dat een werelddeel met zoveel inwoners niet voldoende 'capabele' voetballers weet te produceren. Het zal wss wel met cultuur te maken hebben, maar dan nog is het opmerkelijk.

11 januari 2019 om 12:33

Luxemburg is zeker geen slechte ploeg meer. Dat heeft het clubvoetbal ook al bewezen met Dudelange. Ryan is pure middelmaat, maakt heel veel fouten en is erg onzeker.

Deze Doan is één van weinige spelers waar ik positief gevoel bij hem om naar Ajax te gaan. Heerlijke speler om naar te kijken. Heeft veel potentie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Japan

FIFA ranking: 28
19 fans
Actuele wedstrijden
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Japan.

7 fans
Middenvelder, 21 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 FC Groningen 0 0
2018/2019 FC Groningen 32 5 4 1
2017/2018 FC Groningen 29 9 3 0
2017 Gamba Osaka 10 3 1 0
2016 Gamba Osaka 3 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Smaakmaker geeft signaal af aan FC Groningen: ‘Tijd voor stap omhoog’

Ritsu Doan groeide in de afgelopen twee seizoenen uit tot een bepalende speler van FC Groningen, terwijl ook zijn interlandloopbaan bij Japan gestalte kreeg. Het is daarom niet ondenkbaar dat de...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 19 juli
Mocht Atlético Madrid er niet in slagen om James Rodriguez te halen, dan wordt de aandacht verlegt naar Christian Eriksen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren