‘Op korte termijn hoef ik nog niet tussen Oranje en Marokko te kiezen'

Zaterdag, 1 december 2018 om

Oussama Idrissi doorliep de Nederlandse vertegenwoordigende jeugdelftallen, maar kreeg in de afgelopen interlandperiode een oproep van de Marokkaanse bond om nader kennis te maken. De 22-jarige aanvaller van AZ zal binnen afzienbare tijd openlijk zijn keuze bekend moeten maken. Hij vond zijn aanwezigheid bij de Marokkaanse selectie ‘een heel mooie en bijzondere ervaring’.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Oussama Idrissi voor Marokko zal kiezen?


Gerelateerd

56 reacties (laatste reactie door sirius)

Mediaspin offensiefje van Oussama Idrissi. Het is allang duidelijk welke keuze hij gemaakt heeft. Hij gaat voor Marokko spelen, dat is helder.

En laat die jongen toch kiezen waar hij voor wil kiezen! Ik weet best wel dat we hier weer diezelfde discussie gaan krijgen waarin er mensengaan opstaan die met volslagen nonsens gaan komen als 'ondankbaar' en 'hij heeft dingen gekregen en moet iets daarvoor terugdoen' en andere drogredenen, maar niemand heeft mij ooit op een passende wijze uit kunnen leggen wát er exact mis is met het hebben van keuzes en daar ook gebruik van maken.

En laat ik ook maar alvast wat gras voor de voeten van sommigen wegmaaien door ook alvast bij voorbaat wat realisme te stellen: Zoals je door een wet in te voeren die roken verbied het roken niet zult tegenhouden, zo is het ook niet mogelijk voor een soeverein land als Nederland om unilateraal het bezit van meer dan één nationaliteit wettelijk te verbieden, als je echt denkt dat dit een middel kan zijn om te voorkomen dat sporters hun eigen keuzes maken of dat je ze daarmee uit de nationale selecties te houden.

En los hiervan, ik vind het absoluut geen gemis, dat hij voor Marokko gaat spelen. Goede speler, maar ik vind hem een hoekige stijl hebben en ik betwijfel of hij echt een topspeler is. Dus we raken aan hem echt geen topspits kwijt. Ik heb vrede met zijn keuzes.

1 december 2018 om 14:05

Ondankbaar is geen volslagen nonsens. Je bent geborgen en getogen in Nederland, hebt je kunnen ontwikkelen dankzij de structuur en facaliteiten in dit land. Wederwoord is volslagen nonsens: dat ze belasting betalen. Gooi iedereen die niks met Nederland heeft of Nederland wil verdedigen op wat voor manier dan ook, uit het land met 0 Nederlandse rechten. Hebben we gelijk geen huizentekort meer, scheelt een groot slok op de bijstandsborrel, hebben we weer de Nederlandse cultuur, taal normen en waarden in ons gehele land. Acties als deze blijft de samenleving in nederland verontrusten en dat is logisch. Wat moet je in Nederland als je liefde en hart ergens anders ligt? Creeer dan lekker ruimte door naar dat land te vertrekken. Mijn reactie is ietwat kort door de bocht, snap ik ook wel. Maar het komt mij m’n neus uit. Je bent Nederlander of niet. Niet? Ga aub dan maar gewoon, laat NL NL zijn en blijven.

1 december 2018 om 14:16

Hij heeft voor het Marokkaanse elftal gekozen, hè? Niet voor Marokko als land. Laten we hier niet onnodig een nationalistisch sausje overheen gieten...

1 december 2018 om 14:17

"gooi iedereen die niks met Nederland heeft of Nederland wil verdedigen op wat voor manier dan ook, uit het land met 0 Nederlandse rechten. "

"je bent Nederlander of niet. Niet? Ga aub dan maar gewoon, laat NL NL zijn en blijven."

Wauw. Ergens bewonder ik je 'eerijkheid'. Maar gelukkig neemt het verstand hier wel de overhand. Ik vind wat jij hier zegt zo eng dat ik er niet eens meer mee in discussie ga. Wat zou ons land toch zoveel mooier zijn zonder dit soort hele ernstige inzichten.

1 december 2018 om 14:38

Het klinkt idd wat heftig, maar kan het wel een beetje begrijpen. Ik weet dat Marokkanen een sterke band hebben met hun geloof en nationaliteit, iets wat we in Nl een stuk minder hebben. Toch is dit deel van het probleem wat er nu is. De Nederlandse normen en waarden horen ten alle tijden daar boven te staan, maar dat is niet het geval. Dat zie je dus ook weer aan de keuzes van dit soort spelers en dat is verontrustend, aangezien dit laat zien hoe het in de samenleving gesteld is.

1 december 2018 om 14:40

Neemt trouwens niet weg dat de spelers al het recht hebben om de keuze te maken. Het is alleen zorgwekkend dat ze zo'n keuze willen maken terwijl ze al heel hun leven in Nederland wonen.

1 december 2018 om 14:46

hij heeft er toch zelf hard voor gewerkt? Je doet of het allemaal is aankomen waaien? Uiteindelijk hebben team als Groningen en az in hem geïnvesteerd en die krijgen er ook weer een zak geld voor terug!

1 december 2018 om 14:50

Wat kraam je toch allemaal voor onzin uit! spelers die hebben gekozen voor Marokko kiezen omdat ze daar meer kans maken op spel minuten en tegelijk kijken ze ook of het land in aanmerking komt voor een wk etc

1 december 2018 om 14:54

Gooner

" De Nederlandse normen en waarden horen ten alle tijden daar boven te staan, "

Hoezo staan die niet bovenaan, puur omdat die jongen gebruik maakt van een hem toekomend en overvreemdbaar recht (en dus keuzevrijheid)? Beetje apart dat er om die jongens een soort moreel aura wordt gehangen, terwijl die jongens op geen enkele manier zich ooit hebben laten zien en kennen als jongens die Nederlandse waarden niet zouden erkennen of verwerpen. Ik vind het Gefundenes Fressen, om maar een goed Nederlands spreekwoord te gebruiken.

1 december 2018 om 15:19

Jordyb Gozer waar heb jij het allemaal over? In Amerika heb je ook tallozen Nederlanders wonen die hun cultuur taal en vaderliefde niet kunnen loslaten en er nederlands les word gegeven op sommige scholen in Amerika. Beetje hypocriet van je.

1 december 2018 om 16:22

Ja joh Constant is mijn uitspraak zo eng joh?
Weet je wat ik eng vind?
Dat de Turkse gemeenschap de stad Rotterdam op zijn kop zet voor iets dat 0,0 met NL te maken heeft.
Dat ik hier in Kanaleneiland (utrecht) amper normaal over straat kan.
Dat we ''mocro Mafia'' hebben. Give me a F-ing break.

Ik ben 100% trots dat ik Nederlander ben en iedereen, echt iedereen, die in dit land wilt wonen, NL wil praten, onze normen en waardes respecteert, onze cultuur omarmt en de NL-ID wil, allemaal welkom. Maar niet hoe het nu gaat. We hebben Turken en Marokkanen in dit land lopen die profiteren van ons land maar niks, helemaal niks, met dit land hebben. Ja dan zie ik liever ruimte voor onze kaaskoppen dan dit buitenlandssausje dat onze NL-ID afpakt.

Ik heb 8 jaar lang een relatie gehad met een Marokkaanse, ik heb veel buitenlandse vrienden. Ik ben absoluut geen racist. Maar wél een troste NL-der die zijn land helemaal verpaupert ziet worden. En niemand die wat doet. Nee ''harde'' uitspraken als de mijne worden met volle ongeloof aanschouwt en krijgen de standaard reacties op als antwoord. Maar ondertussen raken we ieder jaar weer een stukje NL kwijt. En we krijgen er niks voor terug, want gasten die iets kunnen betekenen voor dit land kiezen veelal voor het land van hun (voor)ouders. Ik ben klaar met over me heen laten lopen.

En ik heb het al talloze keren in andere topics aangegeven. Als ik tegen Rachid, Saïd of Mohammed zeg dat ik ze als NL-der zie, word ik uitgelachen met als antwoord dat ze zichzelf absoluut niet als NL-der zien of willen zien. Blij met de faciliteiten en rijkdom dat dit land te bieden heeft, maar dat is het enige. Ondertussen verpauperen we wel de échte NL-ders die wél hart en ziel (zouden) geven aan dit land.

Ik zeg nergens dat je het land van je (voor)ouders moet verloochenen, dat je de taal niet onder de knie mag hebben of wat culturele eigenschappen behoud. Allemaal prima. Maar wel alle neuzen 1 kant op; het beste voor NL en haar volk. Op elk mogelijk manier. En om het relevant te houden; wij NL houden ook erg veel van voetbal, willen ons ook het EK en WK zien winnen. Ben je hier geboren en getogen, moet NL altijd op nummer 1 staan. Is dat niet het geval? Ga aub naar het land dat voor jou op 1 staat, en geef een échte NL de ruimte in dit veel te kleine land.

Persoonlijk vind ik het best wel eng dat jij het allemaal prima vind zo. Dat je mensen als ik het liefst de mond wilt snoeren, sterker nog uit dit land wilt hebben. Hebben we over paar decennia helemaal niks meer van NL, zonder mensen als ik. Maar goed als het land vol zit met figuren als jij zal dat wel allemaal prima zijn!

070chelsea

wauw, echt een onwijs sterk punt. Ik zeg namelijk ook dat NL-ders in het buitenland zich niet moeten aanpassen en lekker NL moeten blijven, dáh!
Of kan je uit mijn betoog concluderen dat als je als NL-der emigreert je desbetreffende land moet omarmen en JIJ aanpast, niet het land?

We leven eenmaal in een wereld met grenzen, talen, culturen en verschillende denkwijzes. Verhuis je naar een ander land? Dan pas je jezelf maar aan en geef je alles voor dat land. Niet? Dan ga je maar terug naar het land van al je eigenschappen.

veloso

Mijn reactie is helemaal niet exact de reden. De exacte reden is dat cultuur van (voor)ouders totaal niet word losgelaten, waardoor integratie blijft hangen en de liefde voor/naar NL niet tot nauwelijks aanwezig is. Het moet geven en nemen zijn.

Nogmaals aan iedereen. Ik weet dat mijn reactie simplistisch/kort door de bocht is. Het ligt veel dieper, niemand is perfect, Nederland (en haar inwoners) doen ook dingen verkeerd. Maar het is wel Nederland. We zijn niet in Turkije, Marokko of welk land dan ook. Op deze voet verder gaan is alleen maar Nederland verloochenen.

1 december 2018 om 17:46

@constant kante

Mijn enige bezwaar (en naar mijn mening een hele gegronde) is dat je niets in de vertegenwoordigde jeugdelftallen hebt te zoeken als je niet van plan bent om uiteindelijk voor dat specifieke land uit te komen. In het geval van Idrissi is dat dus Nederland. Ook het enigste waar de Knvb wat aan moet doen. Verder maakt het me niet uit wat een speler doet.

1 december 2018 om 21:24

Hoewel ik het eens ben met je mening dat de integratie zeker beter moet, vind ik niet perse dat je in Nederland ook Nederlander moet zijn of zich zo moet voelen. Ik ben 1/4 Slowaak, voel me compleet Nederlander, maar heb toch een bepaalde trots richting Slowakije, ik kan begrijpen dat mensen met andere achtergronden die nog dichterbij staan dat nog veel meer hebben. Wat mij betreft mag je een ander land prima boven NL plaatsen, zolang dat maar geen afkeer wordt richting Nederland (lees: "Nederland is cool, maar Turkije is beter" = Okay; "Nederland is niets in vergelijking met Turkije = Fout).

Zoals ik het zie is het probleem dat mensen niet meer naar elkaar kunnen luisteren. Zodra jij je zorgen uit ben je een racist en een eng mannetje, wat natuurlijk helemaal niet zo hoeft te zijn. Anderzijds zal jij, al dan onbewust, je meer en meer focussen op het nieuws wat immigranten negatief belicht, waardoor je, waarschijnlijk, meer en meer een "zie je wel!" gevoel zal krijgen.

Stap één, van beide kanten, is wat mij betreft met elkaar in gesprek gaan. Iemands blik zo "eng" vinden dat je niet eens de discussie aan gaat (@ConstantKante) is de grootste fout die je kan maken. Dat is niets anders dan afstand doen van je recht op vrijheid van meningsuiting.

JordyB, hoewel ik jouw blik vrij heftig en wel erg makkelijk vind, kan ik niet anders zeggen dan dat jij het hier iig beter doet. Ik zou het mooi vinden als je eens in gesprek gaat in een asielzoekerscentrum of misschien zelfs jezelf wil aanbieden als "maatje" en zo mensen helpen met integreren. Ik snap dat dat een lastige stap is, maar zie het dan zo: niet alleen krijg jij de kans iemand die écht in de shit zit te spreken, maar ook kan jij hem leren wat voor jou nou Nederlander zijn inhoud.

1 december 2018 om 23:45

Al zou iedereen “dankbaar” zijn voor facilliteiten en ontwikkeling die zij hebben doorgebracht dankzij Nederland en dus kiezen voor het Nederlands elftal. Die jongens zullen door menig Nederlanders aan het einde van de dag nog steeds door hun huidskleur, kleur haar en kleur ogen als buitenlander gezien worden. Dat zal denk k toch een rol blijven spelen in iemands keuze. En dat is meer dan begrijpelijk. En ja, je reactie is inderdaad kort door de bocht. Sterker nog, heel fasicstich en eng. Idrissi zou een mooie aanwinst zijn voor de volgende generatie van het Marokkaanse elftal, hoop dat hij snel zijn keuze bekend maakt en kan gaan schitteren op de Afrika Cup.

2 december 2018 om 00:37

En hoeveel van die Nederlanders spelen in het Nederlandse elftal? Dat is peren met appels vergelijken. Maar de keuze van Indrissi is logisch hij is met de talenten die we nu hebben niet goed genoeg en komt hij waarschijnlijk niet in aanmerking voor het Nederlands elftal.

1 december 2018 om 14:17

Ik blijf het toch gek vinden om heel je leven in Nederland te wonen en te leven maar dan voor Marokko te gaan voetballen.

1 december 2018 om 14:33

Asroma

Want? Waaruit volgt dan de 'plicht' om voor Nederland te kiezen? Omdat je hier woont en geboren bent? So what? Broers De Jong dus maar voor Zwitserland spelen? Logica ontbreekt, wat mij betreft. Het is gewoon een feitelijk dingetje. Het hebben van meer dan één nationaliteit is een gegeven in een internationale wereld. Unilateraal gaat Nederland daar geen einde aan maken. Dus moet je je schikken naar de realiteit. Er mag en kan dus gekozen worden. En die keuze is gewoon 100% aan die jongen zelf, ongeacht wat mensen daar dan van vinden en denken. Want voor hem is deze keuze echt alles behalve 'gek'.

Oh trouwens, in dit verband, mensen vergeten natuurlijk wle dat dit ook een beetje een trend is. Ziyech zette die een beetje toen hij voor Marokko koos om vooral Danny Blind en Van Basten een dikke hak te zetten (hij wilde gewoon voor oranje kiezen maar werd opeens niet meer geselecteerd). En vervolgens zakte oranje steeds verder weg op de Fifa rankings. Maar destijds toen oranje nog toonaangevend was, toen kozen die jongens gewoon bijna allemaal voor oranje, als ze konden kiezen.

Momenteel doet oranje het weer aardig en gloort er weer hoop voor ons nationale vlaggenschip. Het zou mij verbazen als de volgende generatie weer gewoon allemaal voor oranje kiezen en niet voor een eventueel ander land.

1 december 2018 om 14:53

Voor wie moeten ze dan spelen aangezien ze geen kans maken in oranje?

1 december 2018 om 15:12

Wat heeft zijn keuze voor het Marokkaanse elftal precies te maken met hetgeen jij nu aanhaalt? En heeft het senioren elftal ooit concrete interesse in hem getoond dat er überhaupt sprake kan zijn van een keuze die gemaakt moet worden?

1 december 2018 om 15:13

@constant; je vergaloppeerd je een beetje aan de opmerking van astoma. Hij zegt het gek te vinden en jij komt vervolgens met een soort feitelijke onderbouwing. Ik vind het als hondeneigenaar ook gek dat katteneigenaren geen belasting over hun dier hoeven te betalen. Zijn ook wetten voor opgesteld, kun je toch gewoon ‘gek’ vinden? Ik snap hem helemaal. Los van je manke vergelijking van de broertjes de Jong, die tot hun 5e ofzo in zwitserland woonde, daarna naar Nederland verhuisden en hier opgroeiden. Met alle respect, maar vele Marokkaanse voetballers in Nederland zijn hier geboren en getogen en komen mss tijdens vakanties eens in Marokko. Volledig andere situaties dus

1 december 2018 om 15:16

@MoHamed, Een bepaald slag volk vindt dat zij dankbaar moeten zijn naar Nederland toe en als Nederland geen gebruik van hen wenst te maken, dan hebben ze gewoon pech en mogen zij, wat heb betreft, nog voor Marokko kiezen.

1 december 2018 om 17:53

@ijsmuts

Met dat argument moet je natuurlijk niet vergeten dat geloof en cultuur in landen als Marokko of Turkije veel dichter bij elkaar liggen dan hier in Nederland. Dat zomaar loslaten is voor een Nederlander waarschijnlijk veel makkelijker dan voor bijvoorbeeld een Turk of een Marokkaan. Verder begrijp ik jouw denkwijze ook wel.

1 december 2018 om 15:26

Denk juist het tegenovergestelde, zie dit meer als een oproep voor Koeman. Want momenteel heeft hij helemaal geen keuze.

1 december 2018 om 16:19

Beste Constante, hij heeft helemaal niet gekozen voor Marokko want hij had geen keuze. Hij werd en wordt niet geselecteerd voor Oranje want op zijn positie kan Nederland minimaal 5 betere spelers opstellen.

Wat mij betreft prima dat hij voor Marokko gaat spelen. Als hij wel wat te kiezen had moet hij het ook zelf weten. Maar word er altijd wel een beetje moe van als ze zeggen dat ze met hun hart kiezen. Dat impliceert nl. dat ze een voorkeur hebben voor Marokko en dat is best gek want waarom woon en werk je dan nog in Nederland? Volg dan echt je hart en ga dan ook wonen in het land dat je lief hebt maar dat doen ze niet. Hun ouders hebben doelbewust gekozen om in Nederland te gaan wonen en dat deden ze omdat het hier in alles wat ze belangrijk vinden beter is geregeld. Waarom dan nog loyaal zijn voor een land waar je het slechter hebt? Vind ik persoonlijk raar. Overigens geldt dit niet alleen voor Marokkanen maar ook voor andere personen met dubbele nationaliteit.

Zeg gewoon dat je voor Marokko kiest, hoef je niet al die veren te lozen. Zeg gewoon wat je denkt en bindt daar je conclusies aanvast. Altijd dat half bakken gedoe.

Kies gewoon voor Marokko als je echt interlands wilt spelen want voor Oranje kom je echt niet in aanmerking

Die gaat dus voor Marokko kiezen. Misschien vanaf dit moment alle voetballers met meerdere nationaliteiten eerst vragen waar ze uiteindelijk voor gaan kiezen zodat ze in ieder geval geen talentvolle voetballers die wél met trots het oranje dragen in de weg lopen.

1 december 2018 om 13:50

Alsof een jongen van 12 al weet waarvoor ie gaat kiezen...

1 december 2018 om 13:56

Vitese

En dan zeggen die jongetjes heel slim "nederland natuuuuuurlijk!" en vervolgens gaan ze dan alsnog als ze senior worden voor een ander land spelen. Zo werkt dat niet.

1 december 2018 om 14:00

Gaat mij erom dat het gewoon erg zonde en treurig is dat een speler de gehele jeugd de nationale elftallen vertegenwoordigd, en vervolgens interlands voor een ander land gaat spelen. Die gozer heeft gebruik gemaakt van alle faciliteiten binnen de Knvb om dat vervolgens bij een andere bond uit te betalen. Geld- en tijdverspilling.

1 december 2018 om 14:07

Hij heeft nergens misbruik van gemaakt. Als hij goed genoeg was voor het senioren elftal of een oproep had ontvangen, dan zou hij misschien niet eens over het Marokkaanse elftal nadenken. Het senioren elftal heeft nooit (concrete) interesse in hem getoond. Wat verwacht jij van hem dan? Dat hij het Marokkaanse elftal links laat liggen?

1 december 2018 om 14:11

" Die gozer heeft gebruik gemaakt van alle faciliteiten binnen de Knvb"

Enig idee hoeveel jonge voetballertejs in totaal gebruik hebben gemaakt van 'de faciliteiten binnen de Knvb'? Paar duizend, als je alle lichtingen neemt. Hoeveel daarvan hebben uiteindelijk een interland voor Nederland gespeeld, denk jij? Een handvol, maximaal?

Leg mij eens helder en duidelijk uit waarom er bij die paar duizend géén sprake zou zijn geweest van geld- en tijdverspilling (want wat hebben jij en ik eraan dat en bij die handvol spelers die niet voor oranje kozen maar voor een ander land wél!

Ik bedoel, Richairo Zivkovic en Stefan van der Lei speelden nooit voor het grote oranje. Hoezo is dat geld aan die jongens dan wél goed besteed geweest?? Zelfde geldt voor Doke Schmidt en Jesse Bertrams (zelfde generatie), ook allemaal spelers die nooit voor oranje uitkwamen

1 december 2018 om 14:22

Maar als je eerlijk bent kijk naar zijn concurrenten dan is het niet onlogisch als hij voor Marokko kies kijkende op bijv El Ghazi die speelt geen interlands meer en ik vermoed dat hij die niet meer gaat spelen of hij moet een omslag alle Ryan Babel krijgen en op zijn 30ste weer opgeroepen te worden, maar idrissi doet er beter aan om voor Marokko te spelen.

Lekker voor marokko kiezen joh. Deze gast gaat oranje toch niet halen. Is net zo voorbarig toen we allemaal deden alsof we die Soufyan Amrabat zo graag in Oranje wilde hebben. Blij dat dat niet is gebeurd. Enige die echt wat kan en van waarde zou zijn in Oranje is Ziyech.

Ik vind het wel een aardige speler, net een wat ander type. Alleen zou zich nog wel iets verder moeten ontwikkelen om in aanmerking te komen voor een plek in een nationale selectie. Wel slimme bedrijfsvoering van Marokkaanse bond, een keer retourtje Rabat in plaats van 20x uitnodigen voor jeugdinterlands en alle kosten die erbij komen kijken. Voor de Nederlandse bond toch maar eens gaan nadenken wat te doen met deze dubbele nationaliteiten... Wellicht toch geen tijd/geld en energie meer in stoppen?

1 december 2018 om 14:59

Het is heel simpel. Je moet er gewoon weer voor zorgen dat het Nederlands elftal weer een land wordt met topspelers. Ze zijn momenteel mooie stappen aan het maken en dan kiezen die jongens met dubbele nationaliteiten vanzelf weer voor Nederland. Vooralsnog is Ziyech ook de enige speler die international geweest zou zijn voor Nederland.

Hoeveel spelers hebben voor landen gekozen waar niet geboren zijn en omgekeerd, costa Atletico Madrid Braziliaan speelt voor Spanje tiago motta won het wk met Brazilië en met Italië icardi intermilan wachte op Italië die kwamen niet heeft gekozen voor Argentinië ,en als kers op de taart MAX VERSTAPPEN geboren belg heeft 2 paspoorten rijdt voor NL daar hoorde je niks over maar als het een MAROKAAN is dan is de media als de kippen erbij maar goed wij zijn een goed verkopend product in alle categorieën

1 december 2018 om 15:51

@RiffiaanseGebergte
Je vergelijking met Verstappen gaat niet op. Hij is weliswaar in België geboren maar heeft altijd voor Nederland gereden. Hij heeft dan wel twee paspoorten en is half Belgisch half Nederlands maar hij is Nederlander volgens hemzelf.
Blijkbaar zit het je hoog aangezien je Marokkaan met alleen maar hoofdletters schrijft maar laten we nou niet doen alsof de Marokkaanse medemens alleen maar slachtoffer is. Die slachtofferrol is namelijk niet reeel, daarvoor gebeuren er te veel negatieve zaken in de samenleving waarbij Marokkanen disproportioneel veel betrokken zijn. Dat staat in geen verhouding met andere minderheden die net zo ‘achtergesteld’ worden.
Er zou een hoop veranderen als de Marokkaanse gemeenschap eens verantwoordelijkheid nam en de rotte appels zouden aanpakken. Moet je eens zien hoe snel de publieke opinie zal veranderen.

Zeer oninteressant verhaal natuurlijk, dit is geen materiaal voor oranje en ik betwijfel of hij bij Marokko wel gaat spelen. Het lijkt me duidelijk dat hij de keuze al lang gemaakt heeft. Ik snap dan ook niet waarom hij zo geheimzinnig doet.

Ik woon nu al een aantal jaar in de VS, en Amerikanen zijn trots als er een speler is opgegroeid in Amerika en kiest voor zijn “moederland” en daarmee op een landen toernooi succesvol is! Waarom is Nederland altijd roomser dan de paus in dit soort situaties.

Kom op er is geen keuze.. haha niet lullig bedoeld maar de enige Nederlandse mocro die voor oranje goed genoeg is is Ziyech.. el ahmadi is niet beter dan de velen opties die je hebt.. en helemaal had en weer gaat krijgen..

Waarom denkt hij dat er een keuze is? Misschien moet iemand in zijn directe omgeving zachtjes vertellen dat het Nederlands elftal niet geïnteresseerd is. Denk trouwens dat hij ook bij marroko nauwelijks uitgenodigd gaat worden.

Deze man moet niet interessant gaan lopen doen. Hij is zeker niet goed genoeg voor Oranje. Bij Marokko lopen momenteel ook betere spelers rond. Denk aan Harit Carcela Ziyech Belhanda en Boufal onder andere. Marokko heeft een sterk team en heeft deze jongen niet nodig. Alleen met het oog op de toekomst is hij interessant. Maar daar hebben we ook nog jongens als Labyad en Hafidi die eraan komen.

Ik begrijp die hele verontwaardiging niet mocht hij uiteindelijk niet voor Oranje kiezen. Als je in Oranje speelt dan vertegenwoordig je met trots je land. Als al die semi-Marokkaanse Nederlanders daar niets voor voelen, prima... Dat is hun goed recht. Liever iemand die 100% zich inzet voor zijn land, dan iemand die uit “schuldgevoelens” voor Oranje uitkomt.

Ik lees hier zo wat reacties... en vraag me af of Marokkanen er ook op afgerekend worden als ze cous cous eten ipv stamppot andijvie? En is bv Bergwijn ook ondankbaar dat hij het niet langer bij Ajax geprobeerd had ipv naar PSV te gaan? Oja.. ik ben trouwens een Nederlander van Nederlandse komaf en ben daarnaast een Ajaccied.

Soms heb ik het gevoel dat het voor Nederland kiezen een verplichting is. Hij heeft er ook niet veel aan als die uiteindelijk maar 1 interland speelt en nooit meer word opgeroepen ala El Ghazi.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
O. IdrissiAanvaller328
M. BizotDoelman340
A. GudmundssonAanvaller256
B. JohnsenAanvaller226
C. StengsAanvaller213
M. BoaduAanvaller83
L. BergsmaVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

234 fans
Middenvelder, 26 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
2016/2017 FC Twente 4 2 1 0
2015/2016 FC Twente 33 17 6 0
Laatste voetbalnieuws

Ödegaard ‘kan nog beter’ dan Ajax: ‘Kijk eens naar die linksback’

Martin Ödegaard is na zijn geweldige wedstrijd tegen FC Groningen van dinsdagavond weer volop onderwerp van gesprek en supporters van Ajax hopen de Noor deze zomer nog altijd in Amsterdam te...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 22 mei
Real Madrid weet nog niet of men Isco wil verkopen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren