Begeerde Lozano reageert: ‘Het is mooi dat ze positief over mij praten’

Woensdag, 7 november 2018 om

Hirving Lozano is vereerd dat hij de afgelopen tijd wordt gelinkt met verschillende Europese topclubs. De aanvaller speelt sinds de zomer van 2017 voor PSV en sindsdien maakt de Mexicaan veel indruk op de scouts van diverse grootmachten. Lozano erkent dat hij gevleid is met alle positieve berichten over hem.

“Het is mooi dat de Engelse kranten positief over mij praten”, zegt de 23-jarige buitenspeler na afloop van het met 2-1 verloren Champions League-duel met Tottenham Hotspur in gesprek met talkSPORT. Onder meer Tottenham, Manchester United en Barcelona worden in verband gebracht met de 34-voudig international.

“Dat is iets speciaals. Ik wil de media graag bedanken voor de vriendelijke woorden", vervolgt de flankenflitser. "Ik probeer mezelf altijd te verbeteren en iets extra's te geven. Ik leer veel van elke manager, iedere trainer brengt je iets nieuws bij. Mark van Bommel heeft een geweldige loopbaan gehad, dus daar kan je ook van leren.”

Op de vraag van welke clubs hij vroeger hield als kind, antwoordt Lozano: “Ik hield veel van Manchester United. En in Spanje is mijn favoriete ploeg Barcelona.” De Mexicaan ligt momenteel nog tot medio 2023 vast in Eindhoven. Tot op heden kwam Lozano tot 30 doelpunten en 16 assists voor de regerend landskampioen in 52 wedstrijden.


Poll

Verwacht jij dat Hirving Lozano na dit seizoen vertrekt bij PSV?


Gerelateerd

50 reacties (laatste reactie door gooner4)

Zijn voetballende kwaliteiten staan natuurlijk buiten kijf. Lozano is zonder meer de beste speler van PSV en ook één van de beste spelers in de eredivisie.

Echter begin ik mij steeds meer te ergeren aan het overdreven vallen. Ik vind dat scheidsrechters hier meer tegen mogen optreden. Ook bij schwalbes op het middenveld of overdreven doorrollen mogen scheidsrechters wat mij betreft geel geven. Ik walg daar echt van. Die jongen heeft dat ook helemaal niet nodig, want hij is voetballend gewoonweg fantastisch.

7 november 2018 om 14:38

Dat ben ik met je eens. Echter mag het ook vermeld worden dat de meeste kaart-overtredingen op hem gemaakt worden (als ik me niet vergis). Dus het werkt wel een beetje van twee kanten.

7 november 2018 om 14:47

Misschien komen die vele kaarten ook doordat hij zijn tegenstanders kaarten aannaait met dat overdreven gedoe Al zal ik niet ontkennen dat hij met zijn manier van spelen en snelheid lastig "netjes" te verdedigen is.

7 november 2018 om 14:42

Snap dat ergeren wel. En het is zeker bewust. Hij heeft de snelheid om toch door te gaan, contact te voelen en dan te gaan liggen. Iets wat in de CL bij PSV vaak nodig is en een kaart mee met vrije trap oplevert. Tottenham deed het ook nadat ze de 2e maakte. Opzich begrijpelijk maar Lozano moet het meer doseren, ben ik met je eens!

7 november 2018 om 15:36

@ Technobastard

Dat hij dit op internationaal niveau doet heb ik geen moeite mee, maar hoe vaak zijn Nederlandse clubs Europees wel niet de boot in gegaan. Doordat we geen spelers hadden die zo "geniepig" te werk konden gaan, en vervolgens de (terechte) verwijten kwamen dat we te lief/naã¯ef waren en (internationale) geslepenheid ontbrak. Daarbij is het in zijn voetbal cultuur volstrekt normaal dat je dit doet, ik vind het dan ook altijd wat overdreven om dan met het betweterige Nederlands vingertje dan te gaan wijzen.

Nu weet ik wel dat dit enig sinds ook hypocriet is, wanneer hij dit tegen Ajax doet, en wij daardoor de boot in gaan; zal ik er dan uiteraard ook de "p" in hebben. Of we het nu wel of niet leuk vinden, het is iets dat helaas bij het hedendaagse voetbal hoort. Dan heb ik toch liever dat Nederlandse clubs zich hiervan bewust zijn en zich zo niet het kaas van het brood laten eten door zelf zoâ´n speler in de selectie te hebben (helemaal voor Europese wedstrijden).

Mijn grootste kritiek punt op hem is dat hij veel meer oog moet hebben voor zijn medespelers wanneer die er (veel) beter voor staan.

7 november 2018 om 15:54

Het is een zelfversterkend probleem; ik zie soms overtredingen waarbij de voetballers Niet van pijn op de grond rollen, maar waarbij de overtreder WEL een kaart verdient. Het is dus voor een voetballer, zelfs al is het een stoere vent, handig om naar de grond te gaan en er een show van te maken. Scheidsrechter (mensen in het algemeen) worden nou eenmaal snel beïnvloed en zijn doordrongen met biases. Als je als scheidsrechter een schreeuwende speler voor je ziet liggen ga je toch iets eerder die kaart trekken, of ga je bij de volgende overtreding harder optreden (tenzij de gene die naar de grond gaat een overduidelijke schwalbe maakt)

7 november 2018 om 16:07

Lozano is gewoon een speler die er alles aan doet om te winnen ook minder populaire dingen. Het is voor een tegenstander bloed irritant maar voor je club is het echt een aanwinst. Ajax had in het verleden ook zo'n speler namelijk Suarez, voor een tegenstanders was hij verschrikkelijk irritant maar voor mij als Ajax supporter een held.

7 november 2018 om 18:30

Is dat zo? Ik krijg toch vaak het gevoel dat het meer om hemzelf gaat dan de prestaties van het team

7 november 2018 om 16:11

Helemaal het tegenovergestelde is waar. Lozano moet juist veel meer beschermd worden. Onlangs kreeg hij tegen fc Groningen in een van de eerste minuten gelijk een rotschop te verwerken. Makkelie gaf volgens mij niet eens een kaart. Gisteren kreeg Davies 3x een laatste waarschuwing maar kon overtredingen blijven maken. Lozano krijgt iedere wedstrijd een stuk of 5 rotschoppen te verwerken. Marco van Basten is zo het voetbal uitgeschopt. En hier zijn ze met Lozano ook mee bezig. Zijn manier van voetballen is dan ook niet meer dan logisch, en scheidsrechters zouden veel sneller een kaart moeten trekken tegenover die smerige overtredingen. Niet alleen op hem, maar in het algemeen.

Was zeker de beste man van Psv, één van de weinigen van Psv die zicht heeft laten gelden in de championsleague. Zijn waarde is weer iets meer geworden na gisteren. Ook houd Psv een nieuwe shirtsponsor over aan de deelname van de championsleague dit jaar. De gelijkenissen tussen de werkzaamheden van het bedrijf en het spel van Psv komen mooi overeen. Vanaf januari zal Metselbedrijf Van Bommel op het shirt van Psv staan.

7 november 2018 om 14:28

Ik heb geen muur gezien bij PSV. PSV gaf veel te veel ruimte weg door de man te volgen.
Als je echt een muur wil bouwen dan moeten de stenen niet bewegen en in positie blijven.
Maar de 'stenen' verlieten de positie om de man te volgen waardoor er gaten vielen.

7 november 2018 om 14:41

Ik denk dat het achterliggende probleem daarvan is dat ze te weinig tegenstand in de Eredivisie ondervinden om dat te perfectioneren c.q. daar op te trainen.

7 november 2018 om 14:55

@desteek77 In zone spelen is inderdaad moeilijker omdat je constant moet communiceren en mensen moet overgeven. Als dat puntverlies oplevert dan schakelen trainers direct weer over naar mandekking. De bange aard van trainers. Mandekking is voor kleuters. Iedereen begrijpt wat een man volgen is. Nederlandse trainers behandelen spelers als kleuters door aan deze gedateerde mandekking vast te houden. Ze hebben geen vertrouwen in spelers en willen vat hebben op elke situatie. Zo kan je ook makkelijker iemand de schuld geven als een man vrij staat met mandekking. Maar als voetbal een teamsport is waarom wordt er in NL niet in teamverband verdedigt maar op individuele mandekking. Het niveau is inderdaad laag in NL. Maar de reden waarom ze er niet op trainen omdat ze te weinig vertrouwen hebben in de spelers. Na wat tegenslag veranderen ze gelijk weer terug naar mandekking. Totaal geen oog voor het proces en ontwikkeling om dit beetje bij beetje te trainen totdat iedereen blind van elkaar weet wanneer iemand over te nemen en heeft iedereen een navigatie in zijn achterhoofd van de zone waarin men zich bevindt. Het is net als tomtom. Als je een bestemming niet kent dan zet je dat ding aan. Na een paar ritten, hoef je niet eens na te denken over de route.

7 november 2018 om 15:41

Normaal heb ik het niet zo op je opmerkingen, maar dit heb je mooi verwoord. Eraan toegevoegd kost mandekking veel meer energie. Dezelfde energie die je in aanvallend aspect vervolgens tekort komt.

7 november 2018 om 14:30

Serieus? Vind m al het hele cl seizoen 1 van de minderen. Bergwijn, Angelino... dat zijn uitblinkers

7 november 2018 om 15:05

En Dumfries niet te vergeten.

7 november 2018 om 15:13

Dumfries kan me niet echt bekoren. Denkt ook nog dat PSV alles in eigen hand beeft.....

7 november 2018 om 16:12

Vind dit seizoen wel meer uitblinkers. Alleen het centrale verdedigingsduo en Hendrix blinken nooit echt uit maar zijn ook niet slecht, Pereiro is de ene week top andere week flop. De rest blinkt toch echt wekelijks uit Dumfries, Angelino, Rosario, Bergwijn, Lozano en L. de Jong.

7 november 2018 om 14:34

Lozano is misschien wel de beste speler van de eredivisie zeker op zijn positie. Gigantische snelheid en goal gericht zijn er maat weinig van. Schat hem op een waarde van 45 miljoen

7 november 2018 om 15:20

Iets te goalgericht misschien, gaat wat mij betreft te vaak voor het schot.

7 november 2018 om 16:15

Als Psv "maar" 25 miljoen voor hem krijgt is er echt ergens iets mis gegaan of andere afspraken over gemaakt. Ajax kreeg voor Kluivert met nog maar een 1-jarig contract 18 miljoen. Lozano speelt op dezelfde posities dus is hiermee goed te vergelijken en vind ik toch zeker wel het dubbele waard. Dus zo rond de 36 miljoen of meer.

7 november 2018 om 17:21

Lekiam je moet niet onderschatten dat er bij de transfer van Kluivert verschillende zaken meespeelden.
Dat 1-jarig contract is natuurlijk een rare factor die meespeelt hierin wat de prijs zou moeten verlagen maar er zijn meerdere factoren die de prijs verhogen.
Ten eerste heb je te maken met Ajax, wat gewoon een bijzonder goede reputatie heeft in het buitenland voor het opleiden van talenten en daarom al vaker een hogere prijs krijgt voor eenzelfde speler.
De makelaar speelt ook heel erg mee in dit verhaal die het optimale eruitgeperst heeft.
Verder was Kluivert ten tijde van vertrekken een behoorlijk jongere leeftijd dan Lozano zal hebben (als ik mij niet vergis 19?).
Wat ook meespeelt is dat Kluivert nog liftte op leuke optredens in de goede Uefa cup campagne van Ajax in het seizoen ervoor, ook dit speelt mee in zulke situaties (waar Lozano tot dusver bijvoorbeeld nog niet veel heeft laten zien in de Champions League). Nu hoor je mij absoluut niet zeggen dat dit door Lozano zelf komt overigens, ik denk meer dat het door de spelinsteek van van Bommel komt in de Champions league, een waardeoordeel daarover daargelaten.
Het allerlaatste wat je absoluut niet moet onderschatten is het merk Kluivert, wat vanwege zijn vader een bijzondere waarde vertoond.
De vergelijking met een Justin Kluivert vind ik dan ook absoluut niet slim, ik zou Lozano eerder vergelijken met Neres, wanneer hij vertrekt, ook al zijn het bijzonder verschillende spelers waar Neres de kalmheid zelf lijkt en Lozano veel meer temperament heeft.

Heeft toch nog veel te weinig laten zien in de CL om op te vallen. Bij Barca speelde hij zijn eigen spel, tegen Inter vond ik hem onzichtbaar en gisteren liet hij ook weer zien dat hij hard kan rennen, maar dat hij technisch te kort komt. Moet hij toch nog aan werken. Potentie heft hij.

7 november 2018 om 14:38

@Rochus Technisch tekort komt? Hij krijgt ballen onder hoge druk omsingeld door meer man. Wat verwacht je van een dribbelaar. Dat hij in de korte ruimte de draaicircel van Xavi heeft om zich door draaien om de as vrij te spelen. Er is iets mis met de voorwaarden die jij stelt aan spelers. Hij heeft een prima techniek voor zijn snelheid.

7 november 2018 om 15:17

Excuus voor mijn totale onwetendheid. Lozano is de nieuwe Messi en Ronaldo ineen.... Mijn voorwaarde voor een dribbelaar is dat ie techniek heeft in de kleine ruimte. Dat heeft hij niet, ben wel blij dat jij het hiermee eens bent.

7 november 2018 om 15:34

@rochus Welke buitenspeler met veel snelheid is goed in de korte ruimte. Noem er eens een paar op. Dat zijn uitzonderingen. Ik ben benieuwd naar je voorbeelden.

7 november 2018 om 15:38

Ik durf te stellen dat Robben hier toch wel aan voldoet, Neres op zijn niveau ook (niet voor niets dat ten Hag hen ook vaker op 10 zet), Dembele bij Barca doet het toch ook niet onverdienstelijk. Ja zo kan ik er wel een paar opnoemen. Jij zult het wel niet met me eens zijn verwacht ik?

7 november 2018 om 15:46

@Rochus
Met Robben ben ik het wel eens met de andere twee niet.
Robben heeft een goede aanname en doet alles gecontroleerd en speelt zelfs vaak naar binnen in de half space.
Neres kan absoluut niet in de korte ruimte spelen en Dembele ook niet en zeker niet met een man in de rug. Beide spelers moeten aangespeeld worden met het gezicht naar de tegenstander opengedraaid.
Dat Neres op 10 speelt heeft te maken met zijn diepgang. Is een verkapte vorm van Ten Hag om 4-4-2 te spelen omdat dat officieel niet mag bij Ajax. Gecamoufleerd kan echter alles.
Je zag het afgelopen weekend dat Neres gevaarlijk is zonder bal als het centrum van de tegenstander open ligt. Daarom stelt ten Hag hem daar op.
Tegenstanders weglokken met middenvelders voorin die uitzakken en Neres die het gat in duikt.
In NL kan dat omdat de.man wordt gevolgd. In Europa tegen teams die in zone dekken en het centrum altijd afdekken dan komt zijn tekort aan handelingssnelheid in de korte ruimte aan de oppervlakte en lijkt hij veel slechter.
Zet elke speler in een nadelige omstandigheid voor zijn specifieke kwaliteiten en het lijkt amateuristisch.
Heb je ronaldo weleens op 10 gezien vroeger bij Portugal?

7 november 2018 om 15:53

Robben bij Bayern en Dembele bij Barcelona hebben over het algemeen wel wat meer aansluiting, en wat sneller mensen om zich heen waar ze de bal kwijt kunnen. Je zag gisteren al hoeveel moeite Tottenham had om hem af te stoppen.

Niet goed genoeg voor de top. Hij heeft aan mij bewezen in 4 wedstrijden dat hij Psv niet op sleeptouw kan nemen, en nog veel verbeter punten heeft. Misschien kan hij wel de nieuwe Mertens worden die nu schittert bij Napoli en zal hij gewoon eerst een tussenstap moeten maken.

7 november 2018 om 15:55

Wat een onzin zeg. Zet Messi in dit team neer en nog steeds zal PSV niet van Tottenham winnen. Lozano kun je in elk team neerzetten met zijn inzet en drang naar voren. Ik denk hoe dominanter en beter het team is hoe beter hij ook is. Hij lijkt wel een beetje op Suarez alleen hapt hij iets minder

Domdom nooit persoonlijke (jeugd) voorkeuren delen. Nooit handig. Als Real of City morgen belt dan weet je t ook wel toch? Maar nu zou ik minder snel bellen. Zie ook niet in bij welke club hij basis zou spelen overigens.

Precies bombanera, een techniek behorende bij zijn snelheid. Buiten dat heeft hij niet zoveel hoor. Vaak onstuimig in de afwerking (wie weet vanwege die snelheid). Zoals hier al door andere geschreven neemt het overdreven aanstellerige vallen ernstige vormen aan dit seizoen. Moest gisteren wel alles alleen doen, want die zo bewierookte Bergwijn laat dan ook niets zien.
Komt volgens mij in de kleine ruimte waar Barcelona altijd speelt nooit tot zijn recht dan heeft zijn snelheid geen meerwaarde.

Ik vraag me eigenlijk nog steeds af of Lozano beter uit de voeten kan bij een counterploeg of juist bij eentje die zich meer op balbezit richt. Ergens denk ik dat het de eerste optie is. Hoe dan ook zal z'n transferwaarde ook rond de zestig miljoen liggen.

7 november 2018 om 14:49

Dat denk ik ook, denk ook dat een Napoli of Dortmund misschien wel een goede transfer voor hem is. Zeker bij topclubs als Madrid PSG Barça of Juve wordt hij misschien 3de keuze, en dan is niet de beste keuze voor hem nu.

7 november 2018 om 14:56

Denk dat het hoe dan ook voor elke eredivisie speler beter is om eerst een tussenstap te maken. Zeker wat betreft minuten zouden Lozano, maar ook de Ligt en Frenkie de Jong eerst naar clubs als Dortmund, Napoli of Tottenham kunnen gaan. De vraag blijft dan misschien wel of deze ploegen de hoge bedragen die PSV en Ajax voor hun toptalenten willen betalen?

7 november 2018 om 15:35

Ik heb met spelers van Ajax niet dat ze naar de subtop moeten gaan eerst, maar wel dat als ze direct naar de top gaan, ze wel echt goed moeten kijken waar ze heen willen. Dus geen Utd of At Madrid voor De Jong, want daar worden vaak toch dingen gevraagd waar hij niet goed in is. Maar Lozano vind ik iets alrounder misschien, maar kwa potentie net iets minder dan andere talenten.

Het staat buiten kijf dat Lozano een van de betere spelers in de ED is; waar ik een beetje bang voor ben is dat hij vanwege zijn typische midden-Amerikaanse temperament nog vaak kaarten (zowel geel als rood) zou kunnen gaan pakken. Zijn gedrevenheid/fanatisme kunnen hem daardoor gaan opbreken.

Steeds vaker zie ik hem overdreven geagiteerd reageren op scheids- en grensrechters en ook tegenstanders die hem kort dekken en veel kontakt maken. Afgelopen weekend tegen Vitesse liep hij daardoor (weer) tegen geel aan en in een voorgaand CL duel (inter of Spurs, kan me de tegenstander niet meer goed voor de geest halen) werd hij nota bene gewisseld door van Bommel, omdat die ook zag dat Lozano hard aan het solliciteren was naar 2de geel of rood..

7 november 2018 om 15:40

Dat Lozano kan voetballen kunnen we allemaal zien. Ik vind het persoonlijk een verschrikkelijk naar ventje. De vieste tikken en overtredingen maken en de vermoorde onschuld spelen tegenover de scheidsrechter. Maar zelf moord en brand schreeuwen als hij een tikje krijgt. Overigens is dit in de eredivie dit jaar een stuk minder dan vorig jaar, zou kunnen komen door de VAR. Echter blijft dit een voetballer die door zijn over mijn lijk mentaliteit de top wel zal gaan halen. Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik een Ajax supporter ben en mij wellicht daarom zo vreselijk stoor aan zijn gedrag, kan me goed herinneren dat PSV’ers ditzelfde bij Suarez hadden in zijn Ajax tijd. Maar goed, geweldige voetballer die er echt wel gaat komen, mede door zijn mentaliteit, zie ook daarin een Suarez als voorbeeld.

Ben bang dat het gewoon de zoveelste Zuid-Amerikaanse hype voetballer is. One trick pony, hard rennen, bal proberen bij te houden en schieten. Geen passeerbeweging van niveau in huis en bij tegenslag gelijk dat jankerige gedrag. Zou hem zsm van de hand doen nu de hype rond dat jochie er nog is en op ongeveer 25 miljoen rekenen, meer is hij echt niet waard en dat is toch al behoorlijk veel voor zon beperkte hardloper

7 november 2018 om 15:41

Is dit een serieuze reactie? Even los van zijn gedrag, daar valt nog iets aan te verbeteren, is dit een uitstekende voetballer. Houdt zich ook in de CL moeiteloos staande. Dat gaat wel iets meer worden dan die 25 miljoen mag ik hopen.

7 november 2018 om 17:43

Hier ben ik ook bang voor. Hij is erg snel en probeert altijd richting het doel te gaan. Ik heb alleen een beetje het idee dat hij inzicht en techniek mist om aan de top te komen. Maar goed, als je zo'n speler goed gebruikt kun je er veel aan hebben. Ik ben echter nog altijd niet enorm overtuigd.

25 mln is wel weinig, krijg je zeker 40-50 voor.

Ik vind Lozano eigenlijk helemaal niet geschikt voor de absolute top. Voor een ploeg net daaronder wel. Een ploeg die kan counteren, want daar ligt zijn kracht. Bij zijn snelheid. Ik vind Bergwijn veel beter tegen ploegen die minder ruimte weggeven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV6763
2.Ajax6266
3.Feyenoord4722
4.AZ4722
5.Vitesse4011
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

52 fans
Aanvaller, 23 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 PSV 24 15 4 0
2017/2018 PSV 29 17 4 2
2016/2017 Pachuca 29 10 10 3
2015/2016 Pachuca 40 12 6 1
2014/2015 Pachuca 35 7 2 0
Laatste voetbalnieuws

‘PSV identificeert in Roemenië eventuele opvolger van Lozano’

Het is aannemelijk dat Hirving Lozano PSV komende zomer na twee seizoenen achter zich gaat laten. Als de Mexicaanse vleugelaanvaller vertrekt uit Eindhoven, wil de huidige koploper zijn opvolger uit Roemenië...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 25 maart
Robin Olsen gaat AS Roma al na een seizoen verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren