Wie zijn de favorieten voor de Ballon d'Or 2018?

Maandag, 3 december 2018 om

Het tijdschrift France Football maakt vanavond de winnaar van de Ballon d'Or 2018 bekend. De afgelopen tien jaar werd de verkiezing gedomineerd door Cristiano Ronaldo en Lionel Messi, die de award allebei vijf keer wonnen. Lange tijd stonden de twee op eenzame hoogte, maar na een tegenvallend WK voor zowel Ronaldo als Messi, is het niet ondenkbaar dat er dit jaar iemand anders wordt aangewezen als beste voetballer ter wereld. Een nieuwe generatie dient zich aan, terwijl Real Madrid-middenvelder Luka Modric onlangs nog door wereldvoetbalbond FIFA werd aangewezen als ’s werelds beste.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wie verdient de Ballon d'Or?


Gerelateerd

43 reacties (laatste reactie door stommylee)

Gek dat jullie geen artikel hebben geplaatst over de Ballon D’or fan poll die is verwijderd waar Messi met 50% van de stemmen bovenaan de lijst stond. Na het verwijderen hebben ze op de plek waar de poll eerst stond oude artikelen geplaatst van Messi z’n belastingzaak. Deze prijs neem ik sinds de verandering van de organisatie al niet meer serieus.

12 oktober 2018 om 07:39

Je bedoelt dat ze die poll hebben verwijderd omdat ze erachter kwamen dat mensen veel nepaccounts hadden gemaakt om Messi op de eerste plek te laten eindigen? Achjah het blijft een fanpoll dat niks zal zeggen over de echte uitslagen.

12 oktober 2018 om 15:33

Las het inderdaad. Zijn gewoon mensen die via malware allemaal nepstemmen uitgebracht. Zo zie je maar hoe cult-achtig sommige fangroepen zijn

13 oktober 2018 om 11:58

Maak je zelf maar niet belachelijk met je nep accounts. Als het Ronaldo was dan was het allemaal terecht. Heeeeeel toevallig dat alleen Messi fans nep accounts hebben gemaakt en die van salah en Ronaldo niet. Ik wil het heel graag geloven maar sorry. Ronaldo werd zelfs 3de met weinig stemmen. Gouden bal organisatie was gewoon bang dat het men ze ontmaskerd. Hele weteld ziet dat Messi de aller beste is. Maar zo een prijs moet ook wat kunnen leveren quia financieel. Maar goed.

13 oktober 2018 om 16:13

Je vergeet dat je ook belangrijke prijzen moet winnen om de Gouden bal binnen te krijgen. Messi was zowel in de Cl als op het Wk nergems te vinden. Vind het ook de beste, maar aan dit soort dingen hechten ze (te)veel waarde.

14 oktober 2018 om 13:39

Grappig Ronaldo won 1 prijs was ook nergens te bekennen na de kwartfinale tegen juve Modric hetselfde verhaal dus waar slaat jou comment op

18 oktober 2018 om 13:33

Gooner dan heb je het over prijzen winnen en dan doen een titel en een beker in Spanje er opeens niet meer toe? Barca lag eruit door een complete off day van het hele team, als Messi er niet was geweest had Argentinië niet eens het WK gehaald. Maar ja dat zijn dan ook echt de enige argumenten om die gouden bal niet aan hem toe te kennen.

3 december 2018 om 16:42

Hij is gewoon de beste voetballer op aarde. Dan stemmen veel mensen op je.

12 oktober 2018 om 11:37

Waarom neem je die niet meer serieus? Want je maakt je er wel druk om een fanpoll.

12 oktober 2018 om 18:13

Haha, een poll die bestaat uit niet-stemmers. Daar heb je toch niks aan?

13 oktober 2018 om 13:52

Maar dat laat wel zien wat de hele wereld vindt en niet de journalisten.
Bovendien weet ik niet welke journalisten mogen stemmen.
Ik hoop niet journalisten die zich bezig houden met politiek en op eens beste speler moeten kiezen. Dan is het totaal belachelijk.

Waarom ik deze prijs niet meer serieus neem is omdat journalisten stemmen.
Wat weet een journalist van voetbal?
Als dat zo is dan hebben we geen spelers/trainers meer tijdens het analiseren van een wedstrijd. Zet gewoon paar journalisten en ze geven je een analyse.

Wat een bullshit.

13 oktober 2018 om 14:45

Een journalist is over het algemeen een objectiever persoon dan een gemiddelde fan. Daarbij is het natuurlijk gewoon een beetje onzin zo’n poll. Dat is namelijk niet de hele wereld, maar mensen die die site bezoeken. Daarbij stemmen niet alleen journalisten, maar ook trainers, aanvoerders etc.

Ik hoop iig op echt de beste speler, Ronaldo of Messi. Niet Modric omdat het hem wordt gegund omdat hij iemand anders is dan Ronaldo en Messi en omdat hij op het middenveld speelt. Ik ben echt fan van modric zijn speelwijze maar als alle ogen van de tegenstander op hem zijn gericht en hij dubbele of zelfs driedubbele mandekking zou krijgen dan denk ik niet dat hij in de lijst had gestaan. Dus Messi of Ronaldo graag.

12 oktober 2018 om 10:47

Dus omdat Modric andere speler is dan Ronaldo / Messi en op een andere positie speelt hoeft hij van jou niet de Ballon D’or te winnen? Merkwaardige redenatie.

Ik vind juist dat Modric hem verdiend, omdat ik zowel Messi als Ronaldo niet zo beslissend vond als Modric voor zowel club als land. Daarnaast heeft Modric de CL gewonnen en de tweede plaats op het WK behaald met Kroatie, wat nog nooit een finale heeft gespeeld.

12 oktober 2018 om 12:47

Nee andere speler maakt niks uit. Real had zonder Ronaldo de championsleague niet gewonnen en zonder modric hadden ze hem waarschijnlijk wel gewoon gewonnen. Dat is het verschil. En over land gesproken, modric heeft het goed gedaan, maar ze zijn ook een paar keer goed weggekomen. En echte toplanden zijn ze niet tegen gekomen, geluk was ook een grote factor.

12 oktober 2018 om 12:56

Nee sorry modric is wel een bepalende factor geweest de afgelopen 4/5 jaar dat hij bij real speelt. Wat een techniek en over zicht niet normaal. Zonder hem geen championsleague hoor, ronaldo scoort ze wel maar zonder modric komt die bal niet voor hoor. Zoals iniesta in 2010? Heeft hij dit verdient.

12 oktober 2018 om 17:14

Drie keer de championsleague op rij gewonnen, misschien drie x 1 assist. Hij is een verbindingsspeler. Misschien moeten we hem vergelijken met busquets ipv Iniesta

10 november 2018 om 14:56

Het is echt zo'n onzin door te stellen dat Real de CL niet gewonnen zou hebben zonder Ronaldo tov Modric. Alsof Ronaldo in die laatste 5 wedstrijden uberhaupt zichtbaar is geweest.... bepaald niet. Modric daarentegen wel, maar hij valt niet zo op met goals.

10 november 2018 om 15:13

Jij spreekt jezelf tegen, omdat Ronaldo niet gescoord heeft in de laatste 5 wedstrijden vind jij hem onzichtbaar. Ook al raakt Ronaldo geen pepernoot dan nog letten ze met 3 man op hem, oftewel andere spelers krijgen ruimte omdat Ronaldo opgesteld staat.

Ik zie gewoon de stand van zaken nu dat messi favoriet en bijna de helft van de stemmen heeft en ronaldo derde staat met 10% of minder dus ik weet niet hoe ronaldo favoriet is salah had iets meer dan 30% zo te zien is ronaldo gewoon kansloos.

3 december 2018 om 11:40

Ajax_fan10, Wel raar dat dat open te zien is, want dan is het nog te beã¯nvloeden? Waar zie je het eigenlijk? Zie het iig niet op de (mobiele) website van France Football, maar misschien is ie er nu wel af omdat het vanavond is. Las gister dat Salah en Ronaldo iig niet komen. Dus die winnen niet. Vind wel dat er dit jaar niemand is die er echt bovenuit steekt, dus er zal reden genoeg zijn voor discussie dit jaar vind ik. Maar vind eigenlijk wel het dat Modric hem verdient. Die heeft echt naar zijn mogelijkheden gespeeld. Alhoewel geen constant jaar. Maar zoals eerder gezegd had niemand dat echt. En Messi, daar verwacht (of hoop) je natuurlijk wat meer van in zo'n jaar, maar zijn teams waren (op momenten) niet goed genoeg en dan kan zelfs Messi het niet brengen.

Edit: Oh, zie nu dat je reactie van heel lang geleden is, dus is mijn vraag iets minder relevant. Maar nog steeds nieuwsgierig ðÿ˜‰

Natuurlijk zal Ronaldo het niet worden nu bekend is geworden dat deze 'gentleman' zich heeft vergrepen aan vrouwen. Ook hem moeten ze schorsen voor het leven.

Ik denk dat Messi de meeste kans maakt. Top speler en pakt altijd prijzen.

11 november 2018 om 11:16

Hij wordt verdacht en is niet veroordeeld. Eerst even afwachten wat de echte waarheid zal zijn.

Het knapste is nog wel dat Neuer op derde plaats eindigde in 2014 tijdens generatie van Messi en Ronaldo.

12 oktober 2018 om 18:16

Neuer werd wereldkampioen en keepte dat hele jaar meer dan geweldig. Dat was gewoon terecht.

12 oktober 2018 om 19:32

Maakt het niet minder knap op uiteraard.

13 oktober 2018 om 11:47

Ik zeg nergens dat het onterecht was. Geef alleen aan dat het voor een keeper ontzettend knap is ok bij laatste 3 te behoren met al die geweldige spelers in voetbalerij.

Typisch dat ze een poll maken en vervolgens beweren dat er nep accounts zijn aangemaakt om te kunnen stemmen op Messi...maar hoeveel accounts zijn er dan aangemaakt? Wat ook raar is dat er nu opeens artikelen geplaatst zijj van messi en zijn belastingontduiking van 20 jaar geleden... Denk ook dat een fransman met de ballon d'or er vandoor gaat. Toch wel apart dat Messi meer dan 40% van dr stemmen kreeg en dat wordt afgedaan als onzin...

18 oktober 2018 om 12:39

Misschien neem je een polletje, in een artikel die 15 keer per dag leuk weer bovenaan wordt geplaatst, iets te serieus.

Het zou overigens ook niet raar zijn als er een Fransman met de ballon d'or aan de haal gaat.
Van mij mag Griezman hem winnen.

Het wordt gewoon Modric. Stemmen hier bij een poll heeft geen enkele zin.
Objectiviteit is meestal ver te zoeken als het om Ronaldo of Messi gaat.

Het is Modric omdat hij gewoon de beste was deze Ballon d'or. Heb het al eerder gezegd, maar deze prijs is gewoon verziekt dat het altijd maar een speler moet zijn met scorend vermogen. Modric heeft overal weergaloos gespeeld en zou hier een Ronaldo en Messi aan zich voor moeten laten gaan, ondanks dat deze heren een behoorlijk aantal wedstrijden niet presteerden.

Voor mij Modric en Salah bij de beste 5 sowieso, waarschijnlijk ook beste 3.

Ik kijk bij zo'n individuele prijs altijd wat anders. Het betreft in een individu prijs en impact op het team over het volle jaar. Dan zou je je kunnen verplaatsen naar de blik van de tegenstander. Jouw team moet aantreden tegen Real Madrid en je hoort dat Modric niet meespeelt... Geeft dat dit jaar zo'n gigantische opluchting dat je de winstkansen voor je eigen ploeg direct ziet stijgen? Is Modric zo belangrijk voor Real dat dit hun dermate verzwakt etc. Nee toch zeker? Begrijp me niet verkeerd, Modirc is een topspeler en een meerwaarde in elke ploeg maar ik vind zijn impact op het spel/uitslagen/domineren overdreven worden door velen.
Dit hadden middenvelders als Zidane, Iniesta wel en Messi en Ronaldo nu uiteraard ook. Het is nu eenmaal een raar tijdperk maar die 2 staan gewoon nog steeds ver los van de rest. Een andere keuze dan deze twee zou ik dan persoonlijk bijzonder vreemd vinden.

Ik vind Modric helemaal niet de beste speler, maar als je de beste speler van het WK wordt verkozen, en ook als beste speler van europa wordt verkozen, ja dan kun je niet anders dan hem de goudenbal geven

Als je naar modric zoekt op transfermarkt.nl staat er al dat hij de ballon d'or heeft gewonnen..

3 december 2018 om 17:51

Zou belachelijk zijn. Wat een WK hype wel niet kan doen.

Deze prijs is zo nietszeggend, al jaren niet meer. Blatter, de corrupte gek die hij is, heeft jaren geleden deze prijs 'opgekocht'. Sinds dien zouden ze deze prijs de Ballon D' Sponsor moeten noemen, want het continue afwisselen tussen Messi en Ronaldo was niets minder dan een sponsor actie.

Nike en Adidas mochten om beurten deze prijs in ontvangst nemen voor hun grootste sponsorobjecten in hun portfolio.

Tuurlijk hebben ze beiden die prijs in die jaren heus wel een keer terecht gewonnen, maar er zijn ook zat momenten geweest dat andere spelers een beter jaar hadden en hem niet wonnen, zoals Sneijder in 2010 bijvoorbeeld of Neuer in ik meen 2014.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

526 fans
Middenvelder, 33 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Real Madrid 23 2 5 0
2017/2018 Real Madrid 26 1 3 0
2016/2017 Real Madrid 25 1 2 0
2015/2016 Real Madrid 32 2 5 0
2014/2015 Real Madrid 16 1 4 0
Laatste voetbalnieuws

Twee onvoldoendes bij Ajax na nederlaag tegen Real Madrid

Ajax leed woensdagavond een teleurstellende 1-2 nederlaag tegen Real Madrid in de eerste ontmoeting in de achtste finale van de Champions League. De Amsterdammers maakten voor rust grote indruk, maar in...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 15 februari
Een mogelijke transfer van Matthijs de Ligt hangt af van de fysieke gesteldheid van Samuel Umtiti. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren