‘Als Nederland eerst belt, graag, dat zou een enorme eer zijn’

Woensdag, 10 oktober 2018 om 13:42Robin Bruggeman

Nasser El Khayati is bezig aan een geweldige seizoensstart en de aanvaller van ADO Den Haag was in de eerste acht wedstrijden van het nieuwe Eredivisie-seizoen goed voor maar liefst zeven doelpunten en drie assists. Tot een uitnodiging voor de nationale ploeg van Marokko hebben deze uitstekende cijfers echter nog niet geleid, moet de 29-jarige El Khayati tot zijn spijt constateren.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vind jij dat bondscoach Ronald Koeman Nasser El Khayati op moet roepen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

99 reacties (laatste reactie door fcg95)

Nee. Genoeg jongere alternatieven die meer potentie hebben en beter zijn, ook al scoren zij minder in de... Eredivisie...

10 oktober 2018 om 16:20

Het probleem nu is dat je toch wel gezeur krijgt als je voor Marokko kiest terwijl je gewoon niet goed genoeg bent voor Oranje. Nu hij geen interland carriere heeft kunnen wij hem heel hoog hoogmoedig beoordelen. Maar o wee Als hij voor Marokko kiest

10 oktober 2018 om 21:06

Wat typisch Nederlands om de leeftijd er bij te halen. Wij zijn ook t enige land dat zo denkt.... al is hij 50 en goed genoeg, who cares?!! Daarnaast vind ik hem de meest creatieve 10 die je op kan stellen tenzij je depay er neer zet, dus vind ik het op z’n minst het proberen waard.. aangezien vd beek, propper enz meer lopers/degelijk zijn dan creatief.

10 oktober 2018 om 21:08

Wat typisch Nederlands om de leeftijd er bij te halen. Wij zijn ook t enige land dat zo denkt.... al is hij 50 en goed genoeg, who cares?!! Daarnaast vind ik hem de meest creatieve 10 die je op kan stellen tenzij je depay er neer zet, dus vind ik het op z’n minst het proberen waard.. aangezien vd beek, propper enz meer lopers/degelijk zijn dan creatief.

Goede voetballer hoor maar met zijn leeftijd denk ik niet dat Oranje nog voor hem gaat komen.

10 oktober 2018 om 15:14

Oranje is wel gekomen voor Ruud Vormer, een belediging voor het Nederlands voetbal. Reken hem maar niet af op leeftijd.

10 oktober 2018 om 16:23

Zo mag een blind, klaasens , jong etc het ook vaak proberen.
Maar nee Vormer is een belediging.

10 oktober 2018 om 16:32

Blind, Klaassen en De Jong (Frenkie bedoel je?) debuteerden toch allemaal op aanzienlijk jongere leeftijd dan Ruud Vormer? Daar ging het hier om namelijk.

12 oktober 2018 om 13:57

Voetballer van het jaar in België, dan vind ik dat je in ieder geval een kans verdient.

Dit kan heel stom overkomen maar het is graag of niet, als Marokko je eerste keuze is dan moet je hiervoor gaan en niet het Nederlands elftal als 2e keus zien. Als Nederland dan eens tegen Marokko moet voetballen ligt dit vaak niet lekker.

Maar ik geloof niet dat als je bij Marokko niet wordt opgeroepen je dit bij het Nederlands elftal wel wordt. Kwalitatief gezien is het Nederlands elftal beter dan Marokko. Maar aan de andere kant hebben we wel een serieus spitsen probleem.

10 oktober 2018 om 13:59

10 jaar terug zou ik zeggen inderdaad Marokko kan d'r niks van t.o.v. Nederlands elftal, maar die verschillen zijn gewoon minimaal geworden inmiddels. Ik vond ze geen slechte indruk maken op het WK. Ik kan het wel begrijpen als je 2e thuis 'nederland' een beroep op je doet dat je daar graag oren naar zou hebben, vind ik niks geks aan. Ook al ligt je hart bij Marokko.

10 oktober 2018 om 14:24

Maakte geen slechte indruk afgelopen WK maar dat hadden wij waarschijnlijk ook niet gedaan WK was heel apart de slechtste ploegen deden het goed.
Ik vind Nederland nog steeds wel beter dan Marokko helaas hebben we gewoon een mindere periode gehad. En minimaal weet ik niet kwa talenten alleen al zitten we beter.

10 oktober 2018 om 14:52

Ik vond ze juist wel slecht op het WK! Vielen zelfs vies tegen en ik had meer van ze verwacht na de kwalificaties.

Dat de verschillen minimaal zijn ben ik het wel met je eens maar dat komt niet door het WK. Al schat ik wel Nederland nog steeds net iets hoger in.

10 oktober 2018 om 16:41

@ capis

daar ben ik het dan wel weer mee eens. Wat viel Marokko tegen, en dat is ook de enige rede dat wij nu nog van Ziyech aan het genieten zijn . Maar wat Jordy hieronder zegt is natuurlijk wel waar het misgaat.

'ook niet zo gek dat het ontbreekt aan eenheid en eenduidige tactiek, wanneer 90 van je spelers 0,0 van hun opleiding hebben genoten in Marokko. Er is simpelweg geen eigen tactiek en elke 3-4 selectiespelers zijn een ander (opleidings) tactiek gewend. '

Voeg daar nog aan toe dat je een team met veel grote persoonlijkheden en ego's hebt, die allemaal iets fantastisch met de bal willen doen, en je hebt een 'recipe for disaster' . Het beste voor Marokko zou een langzittende , aanvallend ingestelde coach met een visie die de marokkaanse spelers delen, die frans spreekt en die ook ong goed om kan gaan met vedettees en ego's zijn. Die zijn zeldzaam.

10 oktober 2018 om 14:07

Weet ook niet of we op dit moment kwalitatief beter zijn. Over een paar jaar wellicht, wanneer onze talenten wat gerijpt zijn. Marokko heeft kwalitatief gezien een absolute topselectie, het ligt bij afrikaanse teams meestal vooral aan het gebrek aan eenheid en eenduidige tactiek. Met jngens als Benatia, Ziyech, Benasser, boussouffa el ahmadi en Amrabat al een behoorlijk sterrenensemble, ook veel spelers die al een behoorlijke carriere in de topcompetities er op hebben zitten zoals belhanda en ook nog een behoorlijk aantal opkomende talenten zoals Mazraoui, Mendyl en Makini.

Ik zouop dit moment nog niet durven zeggen dat wij veel verder zijn. Eerst maar eens kwalificeren voor een eindtoernooi, dan mogen we praten.

10 oktober 2018 om 14:17

Sterrenensemble denk? Op Benatia na maakt niemand furore in een topcompetitie. El Ahmadi en Ziyech zijn topspelers voor Ajax en Feyenoord maar voorlopig nog niet meer.

Als ik het afzet tegen Oranje dan heeft Nederland op praktisch elke positie een betere speler of een groter talent rondlopen. Dat zie je alleen al aan waar ze spelen.

10 oktober 2018 om 14:23

We zijn op dit moment zeker kwalitatief beter, zoals Azalkmaar2 al zegt echt letterlijk op elke positie, we hebben momenteel 2 enorme talenten lopen (de Ligt en Frenkie) en Marokko kan ik me zo niet bedenken waar hun talenten dit moment zitten, ze hebben goede spelers hoor maar niemand van echte klasse. En zie op Ziyech na ook niemand echt nog hoge ballen schoppen.
Hun ''beste'' speler is Benatia dat is ook de enige die in een top competitie speelt, maar neem de Vrij dat is klasse Benatia en die zit bij ons op de bank (wat ik overigens nog steeds niet snap)

10 oktober 2018 om 14:25

@azalkmaar2, Klopt natuurlijk niet wat je zegt. Hakimi is basisspeler van Dortmund. Harit en Mendyl zijn (normaal gesproken) basisspelers bij Schalke. Ait Benasser komt genoeg aan de bak bij Monaco. Belhanda is basisspeler van Galatasaray. Ziyech is sterspeler van Ajax, en verder Benatia natuurlijk.

10 oktober 2018 om 14:27

hahaha Drenniz is zie nu pas je reactie. Dat jij de Marokkaanse talenten niet kent betekent niet dat ze niet bestaan. Hakimi, Mendyl, Harit en Ait Benasser zijn echt wel enorme talenten. Harit vorig seizoen verkozen tot grootste talent van de Bundesliga. Deze talenten doen echt niet onder voor de Ligt en Frenkie hoor.

10 oktober 2018 om 14:30

Hakimi van Dortmund ben ik even vergeten. Schalke is gewoon subtop.. Evenals Belhanda en Ziyech.

En wat betreft die talenten moet ik nog maar zien of ze het verder gaan schoppen dan Delrosun, Van de Beek, Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt, Bergwijn en Rosario om er maar een paar te noemen. Daarachter lopen er nog wat jongens rond zoals Malen, Gravenbergh, Boadu, Stengs etc.

10 oktober 2018 om 14:33

Ik denk dat je een beetje chargeert met sterrenensemble. Marokko is niet beter dan Nederland. Volgens mij speelt alleen Benatia bij een topclub en de rest daar (ver) onder. Als je je bedenkt dat van Dijk en Wijnaldum bij Liverpool spelen, dan zou Nederland al twee spelers hebben die bij een topclub spelen. Dan heb je daaronder de Vrij en Depay (strootman noem ik gemakshalve niet, omdat ik voor hem ook geen toekomst zie in Oranje) die bij subtoppers spelen. En dat Nederland over aanstormend talent beschikt met de Ligt, Aké, Frenkie de Jong, Bergwijn en Rosario weegt natuurlijk ook mee. Die spelen nog niet bij een (sub-)topclub, maar dat gaat naar alle waarschijnlijkheid wel gebeuren.
En kwalificeren voor een eindtoernooi in Europa is net even anders dan in Afrika. Zo werd Nederland onterecht derde in een poule met de uiteindelijke wereldkampioen Frankrijk en Zweden dat 5-8 werd c.q. de kwartfinale haalde.

10 oktober 2018 om 14:35

Ben je op je achterhoofd gevallen drenniz? Bentia enige die in een topcompetitie speelt???

Benatia Juventus Serie A
Mendyl Schalke 04 Bundesliga
Makini BVB Bundesliga
En Nysyri Calanes Primera divison
Ronnain Saiss Wolverhampton Premier Division
Benasser AS Monaco Ligue 1
Munir Malaga Primera Diviision
Bono Girona Primera Divisionen nog fink wat spelers in de turkse superleague bij fener en gala,

je loopt maar wat uit je nek te lullen.

Als je ziyech zo zit spelen als dit seizoen, is het niet vragen óf, maar wannéér hij de overstap maakt naar een (sub)topper in een topcompetitie. Jongens als Amrabat en Belhanda spelen misschien nu in turkije maarniet hun hele leven .

Een groter talent zegt op dit mo,ment niks, ik zeg ook al, wellixcht over een paar jaar, als onze talenten wat gerijpt zijn want ik weet dat men in nederland graag het talent ziet als het al beoogde potentieel maar dat is Niet waar.

10 oktober 2018 om 14:37

@desteek

je 'volgens mij' spreekt boekdelen. Ga eerst een team eens goed bestuderen en écht beijken voordat je maar wat lukraak gaat roepen.

10 oktober 2018 om 14:38

Schalke is vorig seizoen nog 2e geindigd in de Bundesliga, maar oke dan is dan subtop. Maar dan vraag ik me toch af waar de Nederlandse spelers zijn in de 'absolute top'? Want ik zou Lyon, Inter en Marseille dan ook geen wereldtop kunnen noemen.

Doodleuk vermelden dat Nederland beter is omdat niemand van Marokko furore maakt bij een topclub, maar voor Nederland geldt precies hetzelfde.

10 oktober 2018 om 14:39

Jullie overschatten oranje echt he lol. We zijn echt niet kwalitatief beter dan Marokko. Feit dat een paar talenten de kar moeten trekken geeft the downfall al aan. Rustig meneer niet te hard van stapel. We zijn in de lift en niet meer dan dat.

10 oktober 2018 om 14:44

@maroc
Bovendien is dat ook geen graadmeter voor hoe goed je team is, het was meer om aan te geven dat Marokko echt niet of amper onderdoet voor Nederland op dit moment. Het is duidelijik dat de helft van de reageerders geen flauw benul heeft wie wel of niet bij Marokko speelt en hoeveel potentie die jongens hebben. Maar goed. Dat is niks nieuws.

10 oktober 2018 om 14:48

Ja sorry, ik vind Schalke Bvb,malaga,monaco, Fener en Gala geen Europese top. Ik blijf erbij dat de selectie van Nederland niet onderdoet voor die van Marokko. Daar wil ik niemand mee beledigen, maar zo zie ik het.

10 oktober 2018 om 14:53

@desteek

Je gebruikt als argument dat nederland van Dijk en Wijnaldum bjij Liverpoool spelen, terwijl Liverpool voor het eerst in jaaaaren weer aanhaakt met de engelse top, dan durf je nog te zeggen dat monaco schalke bvb geen topclubs zijn, ik ben klaar met deze discussie. Ga maar weer liggen onder je oranje hoeslaken.

10 oktober 2018 om 14:54

''ja sorry, ik vind Schalke Bvb,malaga,monaco, Fener en Gala geen Europese top. ''

Maar vind je Lyon, Inter en Marseille dan wel Europese top?

10 oktober 2018 om 14:58

@selassi:
Ja puur de competitie zegt ook niet veel. Hoe veel spelen ze daar en welke club...

Benatia vind ik nog steeds dood zonde want dat is een topper, maar speelt ook amper meer. Het is nu meer dan ooit Bonucci naast Chiellini en anders zelfs Rugani.

Dan speelt een de Vrij bijv weer altijd bij een Inter.
van Dijk, Wijnaldum ook onbetwist eerste keuze bij de top.
Depay dit jaar de grote ster bij Lyon.

Maar namen zeggen lang niet alles. Ik denk dat de selecties niet veel voor elkaar onder doen als ze 10x tegen elkaar spelen kan het zo maar 5/5 worden kwa winst/verlies.

10 oktober 2018 om 15:00

@lee
Ik laat het in het midden, zoals je kunt lezen. Maar drogredenen waarom Marokko beter zou moeten zijn, daar kan ik niets mee. Je plaatsen voor een WK is als Afrikaans land iets anders dan een Europees land. Ze hebben op het WK (jammer genoeg) niets laten zien. Ik bedoel, er lopen genoeg jongens uit onze competitie rond, dus heb ik wel een gun-factor. Ik had er meer van verwacht. Dat ze van Portugal en Spanje konden verliezen (op voorhand, want Spanje werd 2-2) is natuurlijk geen schande, maar Iran behoren ze met dat materiaal gewoon te pakken. Dan zijn er geen excuses.
En ja, qua spelersmateriaal denk ik niet dat Nederland onder zou moeten doen voor Marokko (dat betekent dus niet dat ze beter zijn; dat laat ik in het midden).

10 oktober 2018 om 15:07

@maroc
Nee, dat zei ik ook. Dat hoort in mijn optiek ook tot een een grote subtop. Alleen Liverpool (van Dijk en Wijnaldum) en Juventus (benatia) schaar ik onder Europese top. Ieder heeft natuurlijk zijn eigen visie over wat top c.q. subtop inhoudt.
Ik denk dat de selecties redelijk gewaagd aan elkaar zijn.

10 oktober 2018 om 15:08

Is dat die jongen die ineens switchte van frankrijk naar Marokko?
Die kan wel lekker ballen ja..

die prijs in duitsland is trouwens wel bijzonder, die wordt uitgereikt aan spelers onder 23, maar je enkel als het je eerste seizoen in de bundesliga is.
Grappige regeling.

Ook die Hakimi vind ik een goede speler.

Denk dat de ploegen redelijk overeen komen in kwaliteit. Grootste verschil is misschien dat er bij Marokko een wat groter verschil zit in kwaliteit tussen de spelers zelf. De beste spelers zijn wel echt heel veel beter dan de minste spelers.

10 oktober 2018 om 15:10

@selassi
Als we zo gaan redeneren dan zijn Celtic, AC Milan, Ajax, PSV etc ook Europese top.
Je verwijt mij immers dat ik naar het heden kijk!

10 oktober 2018 om 15:10

Ik zeg ook niet dat ze niet bestaan, maar ik ken ze simpel weg niet. Dit kan ook komen omdat ze misschien nog niet veel in het nieuws komen en ik volg niet elk talent op de voet!

Harit wist ik inderdaad wel en was ik vergeten mijn excuses hiervoor.
Ik durf niet te zeggen of ze onder doen aan Frenkie en de ligt, Frenkie oké maar de Ligt weet ik niet die wordt toch wel gezien als ook een van de beste talenten van de wereld maar goed.. Mbappe natuurlijk nummer 1 hé

10 oktober 2018 om 15:13

@desteek dat is maar het beste ook, om het in het midden te laten als je maar de helft van de selecties kent . Maar goed, nergens heeft ieand gezegd dat marokko beter is dan Nederland, 'zoals je kunt lezen'. Deze discussie kwam tot stand omdat iemand anders hierboven het tegendeel beweerde, waarop men reageert: dat weten we zo net nog niet. Nergens zegt iemand Marokko is beter dan Nederland. 'dat laat men in het midden '

10 oktober 2018 om 15:16

Sorry, ik bedoel natuurlijk topploeg.

10 oktober 2018 om 15:19

@desteek

Als je kijkt naar het heden, dan zou je niet met deze namen op de proppen komen. Monaco zou de Ligue 1 al gewonnen heben als ze niet elk seizoen leeggekocht worden, Schalke werd vorig seizoen tweede in de bundesliga, bvb heeft jaren lang goed meegedraaid europees, en ik durf te wedden dat als er nederlandse spelers bij een van desbetreffende clubs had gespeeld, je er een stuk positiever over zou praten.

10 oktober 2018 om 15:25

@selassi
Valt wel mee. Anders had ik Inter of Lyon wel als topploeg bestempeld. Ik zie Real, Barca, Atletico, Bayern, Psg, Juve, City en Liverpool momenteel als de topploegen.

10 oktober 2018 om 15:30

Jij kijkt alleen maar naar de vijf sterren rating van fifa? Een topclub gaat verder dan dat, het is een mix van prestatie, spelers, clubhistorie , stadion en fans. Laat liverpool eerst maar eens een prijs pakken in 20 jaar, voordat je ze tot een topclub rekent.

10 oktober 2018 om 15:41

@selassi 020

Ook niet zo gek dat het ontbreekt aan eenheid en eenduidige tactiek, wanneer 90% van je spelers 0,0 van hun opleiding hebben genoten in Marokko. Er is simpelweg geen eigen tactiek en elke 3-4 selectiespelers zijn een ander (opleidings) tactiek gewend.

Daarnaast neemt ieder wat met zich mee van het land waarin hij is geboren, dus een pure eenheid zal het ook niet 1/2/3 worden op die manier. Niet dat we dat nog heel vaak zien bij de (grote)voetballanden, vaak alleen bij de kleinere nog.

Feit is iig dat idd de marokkaanse bond de beschikking heeft over een aantal leuke talenten, sommige met mogelijk veel potentie. Gelukkig breekt die tijd hier in NL ook weer langzaam aan.

10 oktober 2018 om 15:43

"ik zie".
Is geen waarheid of zo, maar ik zie het zo. Wat anderen vinden, moeten zij weten.
En ja, als je jouw graadmeters erbij pakt oor een topploeg, dan kun je moeilijk ontkennen dat Liverpool geen topploeg is.
Want hoe vaak hebben Schalke, Dortmund, Monaco, Malaga Fener of Gala deze eeuw de Champions League gewonnen?

10 oktober 2018 om 16:10

Als wij volgens mijn ggraadmeter rekenen, zou liverpool inderdaad tot een topclub behoren. Maar monaco schalke en bvb ook. Volgens jou graadmeter heeft Liverpool er in ieder geval weinig te zoeken.

10 oktober 2018 om 16:13

@ Jordy

Ja toch spijtig is dat, ook andere arikaanse landen als Senegal, Ghana, Ivoorkust congo etc, zouden makkelijk meekunnen als er een delgellijke voetbalinfrastructuur was in het eigen land. Op papier stuk voor stuk teams die mee zouden kunnen met de top.

Ik geloof ook dat Nederland er weer aan komt, ik zie ons zelfs ver rijken net de talenten van nu, maar dat zal met de tijd moeten blijken.

10 oktober 2018 om 17:43

Ziyech gaat hooguit naar een subtopper in een topcompetitie, of denk je werkelijk dat hij in aanmerking komt voor Barcelona, Real, Man City of PSG. Er is gewoon maar één speler die bij een topclub speelt, twee als je Monaco nog tot de top rekent. Bovendien speelt Benatia niet eens meer. Oranje zit veel ruimer in de (sub)toppers.

Van Dijk en Wijnaldum (Liverpool)
Strootman (Marseille)
Depay (Lyon)
Promes (Sevilla)
De Vrij (Inter)

Dat zijn allemaal basisspelers of bepalende spelers in de Europese (sub)top.

Dan heb je nog de iets mindere goden in de Europese middenmoot die daar in de basis spelen:
Weghorst (Wolfsburg)
Hoedt (Southampton)
Ake (Bournmouth)
Delrosun (Hertha BSC)
De Roon (Atalanta)
Hateboer (Atalanta)
Lens (Besiktas)
Babel (Besiktas)
Donk (Galatasaray)
Willems (Eintracht Frankfurt)
Propper (Brighton)
Van Aanholt (Crystal Palace)
Pieters (Stoke)

En dan vergeet ik er nog een paar. Daarna komen nog de jongens die nu nog in Nederand spelen maar zeker ee potentie hebben om minstens de internationale subtop kunnen halen zoals De Ligt, Bergwijn, Van de Beek en Rosario. Sowieso zie ik De Ligt echt in de top eindigen, iets dat ik bij Ziyech niet zie.

11 oktober 2018 om 14:21

Nederland is echt wel beter dan Marokko, ook in het slechte oranje van de laatste 30 jaar (ruim een jaar geleden) wonnen we in Marokko volkomen verdiend. Nederland is sindsdien beter geworden en heeft veel groei briljanten die naar grote clubs gaan over 1 a 2 jaar. Maar is de vergelijking heel belangrijk? Blijkbaar wel....maar het zou moeten gaan om gevoel. Het grappige is dat veel NL Marokkanen kiezen voor Marokko laatste 2 jaar (teloorgang NL op voetbal gebied en opkomst Marokkaanse team) terwijl er elke dag boten met oa Marokkanen aan boord de oversteek maken om weg te komen uit Marokko. Weg van ellende, corruptie en werkeloosheid. Maar als je hier woont, geboren en opgegroeid bent dan wil je naar sprookjeswonderland (want dat is het)....

Het heeft kortom met 2 dingen te maken
1) De druk van familie
2) Waar heb ik de meeste kansen om te slagen

En 1 ding dat niet meespeelt zoals vaak omschreven: hart!

11 oktober 2018 om 16:41

Geniale.. Je loopt maar wat te roepen.

Je hoeft de Marokkanen echt net onder de syrisch/libisch/oost-afrikaanse vluchtelingenstroom van de afgelopen 5 jaar te plaatsen.
Het grootste gedeelte van de hedendaagse Marokkaanse immigranten komt door familie-obligitaties of voor zaken. De situatie in Marokko is allang niet meer zo schrijnend dat men er voor moet vluchten (homo's daargelaten). Denk je écht dat Marokkanen Nederland als sprookjesland zien? Waar ze uitgespuwd en uitgekauwd worden? Waar je religie wordt gezien als terreur? Ben je gek geworden? Ze zien het hier als een hel. Een levende hel, maar ze kunnen niet terug. Uit trots niet. Want trots dat zijn ze. En terugkomen zonder bakken met geld, is geen optie, dan ben je mislukt. Hierheen gehaald met mooie praatjes, om vervolgens onze wc's te schrobben, weggestopt in asielzoekerskampen en achterstandswijken. Je hebt een enorm verdraaide kijk op de realiteit vriend.

Ga maar eens goed onderzoek doen naar gast-arbeid, en de échte motieven van de Marokkanen en waarom men besloot te immigreren. Een stuk grimmiger dan jou 'sprookjesland' doet vermoeden

10 oktober 2018 om 14:13

Het zou mooi zijn als hij die keuze kan maken. Is hij goed genoeg voor oranje, dan vind ik het alleen maar leuk als hij er ook speelt.

Interessant wordt als hij tegelijkertijd een keuze krijgt voor beide teams.

Een ratrace wie als eerste een speler selecteert vind ik trouwens ongewenst. Nu krijg je dat spelers wel erg snel worden opgeroepen om maar de eerste te zijn.
Laat een speler vrij om eenmaal per vier jaar (WK Cyclus) opnieuw de keuze te maken. Dan is het misschien nog aantrekkelijk om voor een aantal autochtone Nederlanders ook een Marokkaans paspoort aan te vragen omdat ze dan wel mogelijk een WK spelen.

10 oktober 2018 om 14:21

Of we schaffen dubbele paspoorten af en de 'ratrace' is er ook niet meer?

10 oktober 2018 om 14:52

Altijd bij dit soort artikelen mensen die komen zeuren over een dubbel paspoort. Een dubbel paspoort is nou eenmaal toegestaan, het mag en we maken er inderdaad dankbaar gebruik van. Er is niks wat je eraan kunt veranderen, dus accepteer het maar gewoon.

10 oktober 2018 om 15:14

Zeggen dat Nederland een stuk meer potentie heeft dan Marokko en dat dat land eerst maar eens wat moet laten zien op een eindtoernooi voordat men zo hoog van de toren blaast mag ook. Er is niks wat je eraan kunt veranderen, dus accepteer het maar gewoon.

10 oktober 2018 om 15:23

Het lijkt me logischer dat we het hier over voetbal hebben dan over politiek. Dus ik erger me inderdaad aan mensen die iedere keer komen zeuren over dubbele paspoorten. Lijkt me dat je dan niet hier moet zijn. Misschien een idee om een keer voor de Tweede Kamer te gaan protesteren?

10 oktober 2018 om 19:54

Mijn opmerking hierboven gaat over voetbal vriend.

10 oktober 2018 om 22:35

Het klopt niet helemaal. Als ik als in Duitsland wonende Nederlander een Duits paspoort aanvraag, raak ik automatisch mijn Nederlandse nationaliteit kwijt. Het zou dus wel zo eerlijk zijn als er één lijn getrokken wordt.

10 oktober 2018 om 14:50

Snap wel wat je bedoelt. Het is gek dat iemand graag voor Oranje zou spelen maar dat voor diegene Oranje misschien niet de eerste keuze is. Aan de andere kant is dat gewoon een logisch gevolg van globalisering, migratie en multiculturele samenlevingen. Dat betekent niet dat ik zo iemand per definitie niet in Oranje hoef te zien. Alleen in het geval van El Khayati is dat wel zo, omdat ik hem niet goed genoeg vind.

10 oktober 2018 om 15:11

Het is ook lastig lijkt me om daar een keuze in te maken.
Een interland carriere lijkt me een van de hoogst haalbare dingen in het voetbal.

Maar als je dan de keuze krijgt tussen rijden in een audi R8 en een porsch 911.
Persoonlijk zou ik de R8 kiezen, maar als ik een 911 aangeboden krijg, dan stap ik daar natuurlijk ook dolgraag in.

Vind het gewoon een heel reëel en eerlijk antwoord van hem.

10 oktober 2018 om 15:34

Drenniz, als jij een leuke dame ziet zitten maar ze belt je maar niet op. En een andere leuke dame wat eigenlijk je 2e keus is belt of appt jou wel. Dan ga je toch ook maar voor de 2e dame. Stel een speler van Sparta wil bij Feyenoord voetballen maar die club komt maar niet, moet hij dan maar stoppen met voetballen omdat Feyenoord zijn eerste keus is. Zelfde met banen, wanneer de eerste werkgever geen vervolg sollicitatie wil doen en de andere werkgever die eigenlijk je 2e keus is belt je wel voor een vervolg gesprek dan ga je daar toch voor. Iedereen heeft een eerste keus als het hem niet wordt ga je voor de tweede keus.

10 oktober 2018 om 15:58

Wat vind je dan van zijn uitleg dat hij het in beide gevallen een enorme eer zou vinden? Dat geeft toch aan dat het eerder ‘graag’ dan ‘niet’ is. Ik kan me in ieder geval wel voorstellen dat je naar beide landen loyaliteit voelt en met trots beide shirts zou dragen. Daarbij zie ik een keuze vóór het ene land niet als een keuze tégen het andere land.

Los daarvan denk ik inderdaad niet dat hij in aanmerking zou komen voor het NL elftal, dan toch nog iets eerder voor Marokko (hoewel het kwalitatief idd niet of niet zoveel scheelt)

10 oktober 2018 om 16:41

Als bv. Boufal, Labyad en el Zhar niet eens bij de selectie van Marokko zitten,dan denk ik niet dat el Khayati wel in aanmerking komt.

10 oktober 2018 om 16:43

Hij is een geboren Rotterdammer. Hij zal het een “eer” vinden om voor het Nederlands elftal uit te komen. Wat wil je meer horen???? Logisch als hij 2 keuzes kan maken en vorig jaar ook in vorm was en je weet dat Marokko het WK gaat spelen, je met bepaalde uitspraken komt. Dat wil niet zeggen dat hij niets van Nederland wil horen!!! Je zegt zelf dat kwalitatief Oranje beter is. Misschien vond hij dat zelf ook, en zag hij meer kans in het Marokkaans elftal. Wie zal het zeggen. Maar als hij beter presteert dan andere Nederlanders mag hij van mij een kans krijgen. Hij kan het niet slechter doen dan Vormer!!! Dat is ‘n feit. Als hij nou beter is dan een Nederlander of een Nederlander met een buitenlandse roots dat interesseert me niet. Hij heeft ook een Nederlands paspoort dus hij mag voor Oranje uitkomen. Eerste, tweede of derde keus zegt mij niks. Zolang je doet wat je moet doen is het al goed genoeg. Hij vind het al een eer als Koeman hem zal bellen. Wat wil je nog meer dat hij moet doen??? Smeken? Op z’n knieën gaan?

Natuurlijk gaan we hem niet oproepen. Doet het leuk bij ADO maar is ook al 29 jaar. Ik zou niet weten wie er geselecteerd is die beduidend minder is dan deze jongen.

10 oktober 2018 om 14:04

In principe is er niks mis met het oproepen van laatbloeiers, maar deze man wil niet voor Oranje spelen om de eer van het land hoog te houden maar enkel en alleen om een interlandcarriere te hebben. Dat is sws een verkeerde reden en zo iemand moet je ook niet oproepen vind ik.

He tis weer zover, paar keer gescoord en opgevallen tegen Groningen (wat n pot voetbal was met t niveau van de lokale F4). Hij draait leuk tegen Excelsior en fortuna en is idd op t moment n sterkhouder in den haag, maar het is armoedig slecht wat ze laten zien.
Als je denkt dat je in de buurt komt van n interlandcarriere, dan is t zaak dat er meteen iemand je van je wolk afschopt.

10 oktober 2018 om 13:57

Onzin wat je nu zegt. Het is een speler die ook bij az of utrecht zou uitblinken en daar lopen/liepen ook (Marokkaans) internationals rond

10 oktober 2018 om 14:20

In het Nederlands elftal lopen/liepen ook jongens rond van Groningen/az/utrecht. Het zegt genoeg dat zowel Labyad als Ayoub sterspelers van Utrecht niet bij de WK-selectie zaten van Marokko

10 oktober 2018 om 15:08

@marocberkane:
En Amrabat die bank speler was bij ons dan weer wel...
Dat zegt toch niet 1,2,3 iets?!?!?!

Los van het feit dat hij niet goed genoeg is voor oranje (en trouwens ook niet voor Marokko) hoef ik hem niet in een Oranje shirt te zien als Nederland niet zijn eerste keus is.

Je kunt leuk mee draaien bij Ado den Haag in de Eredivisie. Maar probeer eerst maar eens hoger op te komen in de Nederlandse competitie voordat je over het Nederlands elftal begint. Ook gezien zijn leeftijd zou ik hem er niet meer bij nemen, of hij zou zo'n uitzonderlijke klasse moeten hebben, maar dat is dus absoluut niet het geval. Laat Marokko hem maar oppikken. Hier missen we geen supertalent aan.

10 oktober 2018 om 14:46

Ik wou zeggen.
Je ben 29 en je speelt bij ADO...
Hoezo interlandcarrière.
Maar goed dromen mag

Hij gaat waarschijnlijk niet opgeroepen worden, maar een speler met creativiteit a la Khayati zou niet verkeerd zijn voor het huidige Oranje. Ik zou hem zelf oproepen puur om dit feit. Maar je kunt helaas niet meer op deze speler bouwen aangezien hij alweer 29 is.

Prachtige speler! Jammer dat dit pas op latere leeftijd eruit komt. Toch bijzonder hoe speler zich soms ontwikkelen.

In het huidige traject van Oranje zal hij niet snel opgeroepen worden, als speler van ADO op zijn leeftijd. Hoewel er bij Marokko op zijn positie nog meer concurrentie is, denk ik dat hij daar meer kans maakt. In Nederland zal hij nooit als serieuze optie worden gezien. Mochten Ziyech en Boussoufa eens geblesseerd zijn, kan hij bij Marokko best kans maken. In Nederland zal dan nog altijd een Van de Beek boven hem verkozen worden, of zelfs Ramselaar of Til

Al die pro-Marokko gasten hier weer in rep en roer wie beter is Marokko of Nederland. Laat het nou gewoon eens een keer zien op een eindtoernooi met de druk en stress die daar bij komt kijken. Dan spreken we elkaar weer.

10 oktober 2018 om 15:12

Ik zou eerder zeggen al die pro-Nederland gasten hier weer in rep en roer, die denken dat ze het enige land op de wereld zijn met een paar leuke talentjes.

10 oktober 2018 om 15:17

Het gaat hier om de vergelijking Nederland - Marokko. Jullie staat van dienst in de geschiedenis van het voetbal kan (nog) niet in de schaduw staan bij de onze. Deal with it.

10 oktober 2018 om 15:25

Gelukkig leven we momenteel ook niet in de geschiedenis, maar in het heden.

10 oktober 2018 om 15:54

@falcao
Als er geroepen wordt dat Marokko een betere staat van dienst heeft dan Nederland dan neem ik die mensen gewoon niet serieus. Maar als beide landen op dit moment tegenover elkaar staan op het veld dan bepaalt de vorm van de dag de winnaar. Je hoeft niet pro Marokko te zijn, maar vind dat laatste wel een kleinerende opmerking.

10 oktober 2018 om 19:48

In het 'heden' werd Marokko gewoon uitgeschakeld in de poulefase van het WK met de nederlaag tegen Iran als blamage, gezien de voorspellingen van de fans.

10 oktober 2018 om 20:17

En in het 'heden' mocht NL niet eens meedoen aan het WK. Wat een arrogantie zeg, Falcao.

Hier past eigenlijk maar 1 goed antwoord op en dat is: hij is niet goed genoeg voor Oranje!!!

Net zoals Mazraoui, Sofyan Amrabat, Ayoub en Idrissi heeft deze El Khayati niks te zoeken bij Oranje en dus zal hij moeten hopen dat hij een keer een uitnodiging krijgt voor het Marrokkaanse nationale team.

10 oktober 2018 om 19:52

Mazraoui vind ik wel echt een talent dat in Oranje een toegevoegde waarde zou kunnen worden, net als Ziyech dit uiteraard zou zijn. Voor de rest eens.

Weet iemand toevallig wie de laatste ADO speler was die opgeroepen werdt voor het Nederlands elftal? Dit gaat natuurlijk niet gebeuren. Ik snap dat hij erop hoopt, maar deze jongen komt maximaal tot het niveau van een eredivisie middenmoter, misschien subtopper.

10 oktober 2018 om 16:31

Het lukte Slory bij Excelsior. Geen ADO, maar kleiner. Moet wel zeggen dat bij Van Basten de drempel niet heel hoog was voor Oranje

10 oktober 2018 om 19:52

Dat was met die Azië-reis volgens mij.

Hij wilt ook geen basis plaats.. hij wilt gewoon een interland spelen. Doet hij onder voor vormer ? Kom op. Deze man geeft alles voor de sport, hij dient beloond te worden voor resultaten ongeacht leeftijd.

10 oktober 2018 om 16:33

Omdat Vormer niet Oranje hoort wil dat niet zeggen dat deze man wel een kans moet krijgen... speelt bij ado leuk maar kom op he psv en ajax alleen al hebben betere Nederlandse middenvelders..

Gast serieus? Hahah grap van de dag Oranje zal niet bellen hoor maak je niet druk gap.. haha paar jaar geleden net als een Yildirim zou hij het niet eens moeten willen.. gelukkig zijn er nu gewoon goede spelers en talenten genoeg wat eraan komt is nu al beter..

Maakt bij beide ploegen geen schijn van kans vrees ik voor hem. Renard liet op een persconferentie al weten dat er voor El Zhar (32 jaar) geen plek is in de selectie in verband met zijn leeftijd en dat is een speler die het al echt 2 jaar lang goed doet in de la liga. Ik zie daarom een speler als El Khayati die nog bij ADO speelt en bijna 30 wordt ook geen oproep krijgen.

Wat late reactie zal dus weinig gelezen worden maar toch.
Met alle respect en leuk voor hem als topscorer maar kansloos voor in het huidige Oranje, mogelijk 4 jaar geleden maar zelfs toen viel hij niet op.
Verder moet Nederland uit het hart altijd de 1e keus zijn en niet omdat je zonodig graag interlands wilt spelen..kom nou!
Nederlandse Marokkanen is en blijft een gevoelige verhouding, moeilijke emotionele keuze blijkt steeds maar weer en ik vermoed dat Ziyech zich toch wel achter zijn oren wrijft tav het huidige Oranje...misschien had hij beter naar zijn moeder moeten luisteren ipv naar de Marokkaanse gemeenschap(?)😉

Koeman is aan het verjongen en er is keuze in overvloed, de huidige oudere spelers draaien al jaren mee bij Oranje en daar kan en mag Koeman simpelweg niet omheen, uitzondering Vormer die kreeg een ere-uitnodiging (invloed vGaal)vanwege zijn status Belgisch voetballer vh jaar zoals Promes dit was enkele keren in Rusland anders zou hij ook mogelijk niet meer zijn opgeroepen hoewel Promes wel een veel betere staat van dienst heeft.
Oranje zou het afgelopen WK zeker wel een goed figuur hebben geslagen, zo slecht was Nederland eigenlijk niet een ongelukkig verlopen kwalificatie gooide alles de mist in.
Oja over de quasi rivaliteit tussen Nederland en Marokko, ik meende dat Oranje heel makkelijk won in Marokko met een b-elftal en een assistent-bondscoach...😉

11 oktober 2018 om 17:03

Waarom zou Ziyech zich achter zijn oren krabben? Hij is op het WK actief geweest en dat terwijl Nederland zich niet eens kwalificeerde. Daarnaast was zijn moeder juist blij met zijn keuze voor het Marokkaanse nationale team. Hij heeft gekozen met zijn hart en dat kunnen sommigen blijkbaar niet verteren/accepteren.

Nederland won 2-1 van een vastend B/C-elftal van Marokko dat diverse basisspelers mistte...

11 oktober 2018 om 18:52

Over Ziyech dat was komisch bedoeld naar aanleiding van zijn bekentenis dat hij veel naar zijn moeder luistert..daar had een emoticon achter moeten staan😊
Niks verder achter zoeken hoor en geloof me dat ik juist erg blij ben voor hem.
Hoewel toen ik hem gistermiddag helemaal alleen op de Toekomst zag staan bellen dacht ik wel even dat hij vast met éen van zijn vaste voetbalmaatjes belde haha.

Tja dat vasten voor een voetbalwedstrijd is helemaal niet nodig, vele sportmensen krijgen tijdens wedstrijden vrijstelling voor het vasten.

Over basisspelers missen gesproken, Nederland miste in Marokko alle basisspelers muv de Ligt, Depay en Promes en de Ligt werd in de 70e minuut notabene vroegtijdig onterecht weggestuurd waarna het doelpunt viel voor Marokko.
Volgens mijn lijstje miste Marokko weinig vaste spelers, Ziyech ontbrak inderdaad en daar werd luidkeels om geroepen door het publiek tot ergernis van de spelers.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Marokko

FIFA ranking: 33
397 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. FakhirUnknown
M. AmsifKeeper
A. ZnitiKeeper
B. BanounVerdediger
S. BouftiniVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Marokko.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Marokko.

4 fans
Aanvaller, 32 jaar

In de wandelgangen

Zondag 5 december
Amadou Haidara moet de eerste versterking van Ralf Rangnick bij Manchester United worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren