‘Feyenoord moet na blessure Pedro vrezen voor vertrek Jörgensen’

Maandag, 27 augustus 2018 om 18:15Demen Bulbul

De kans bestaat dat Nicolai Jörgensen nog deze maand de deur achter zich dicht slaat bij Feyenoord. Het doorgaans goed ingevoerde France Football weet maandag namelijk te melden dat de 27-jarige Deense aanvaller serieus in beeld is bij Girondins de Bordeaux, momenteel de nummer vijftien in de Franse Ligue 1.

Jörgensen kwam dit seizoen vanwege een slepende blessure nog niet in actie voor Feyenoord, maar is inmiddels op de weg terug, zo bevestigde Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst vorige week op een persconferentie. "Ik heb positieve signalen gehad vanuit de medische staf en van Nicolai zelf. Ik heb goede hoop dat hij snel weer kan aansluiten."

Ofschoon Feyenoord met Robin van Persie en Dylan Vente over slechts twee volwaarde spitsen beschikt, moet de Rotterdamse club mogelijk toch rekening houden met een vertrek van Jörgensen. Bordeaux leek aanvankelijk in zee te gaan met het Braziliaanse toptalent Pedro Guilherme Abreu dos Santos, kortweg Pedro, en had naar verluidt voor zeventien miljoen euro ook al een akkoord bereikt met diens club Fluminense.

Pedro liep afgelopen weekeinde in de competitiewedstrijd van Fluminense tegen Cruzeiro echter een knieblessure op die hem naar alle waarschijnlijkheid voor minimaal drie weken aan de kant zal houden. Het Braziliaanse Globo Esporte schreef maandag al dat het mogelijk is dat de kwetsuur een zomerse transfer in de weg zal zitten voor de 21-jarige belofte en ook Bordeaux lijkt nu rekening te houden met een dergelijk scenario.

Indien Pedro vanwege zijn blessure deze maand daadwerkelijk onhaalbaar blijkt, dan zal de club uit de Franse wijnstreek zich bij Feyenoord gaan melden voor Jörgensen. De Deens international heeft nog een contract voor drie seizoenen in De Kuip, waardoor Bordeaux waarschijnlijk flink in de buidel zal moeten tasten om een transfer van de grond te krijgen. In januari bleek een bod van naar verluidt zeventien miljoen euro van Newcastle United nog ontoereikend om Jörgensen los te weken bij Feyenoord.


Poll

Denk jij dat Nicolai Jörgensen Feyenoord deze maand nog verlaat?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door feycoev)

Opportunistische voetbalwereld is het toch. Drie weken eruit en we gaan over op een ander. Ach, misschien ben ik te goedgelovig en is dit een nonsens artikel

27 augustus 2018 om 18:42

Mocht het waar zijn en hij zou willen vertrekken naar deze club dan zou ik voor Fran Sol gaan als opvolger.

27 augustus 2018 om 18:48

Een geblesseerde speler medisch keuren is nogal lastig..

27 augustus 2018 om 19:34

Valt mee hoor. Gebeurt veel vaker. Experts kunnen prima medische testen doen en de eventuele beperkingen goed op waarde schatten

27 augustus 2018 om 23:51

Dat het vaker voorkomt wil niet zeggen dat het ideaal is.

Ik kan me niet voorstellen dat Bordeaux daadwerkelijk een bod van 17 miljoen voor hem gaan neertellen. Heeft het 1 seizoen leuk gedaan, maar is daarna teruggevallen en hij is ook geen 20 jaar meer.

27 augustus 2018 om 18:37

Wat is dat toch met is geen 20 jaar meer?!?! Wat maakt dat nou uit!

Hier halen we alleen tieners ja omdat ervaren spelers doorgaans niet te betalen zijn voor ons.

Kijk Tadic, wat een impact hij heeft op Ajax! Ga je toch ook niet zeggen ja hij is geen 20 meer dus Ajax had niet zo veel moeten betalen?

27 augustus 2018 om 18:44

Ook echt Capis! Jorgensen is in de bloei van zijn leven met zijn 27 jaren jong. Mogen er van mij wat meer zijn in Nederland. Zoals de Jong nog steeds van grote waarde voor PSV is, even als Tadic en Blind voor Ajax zullen zijn.

27 augustus 2018 om 20:36

Maar er staat toch nergens dat Feyenoord 17 miljoen voor hem wilt? Dat bod was afgelopen winter afgeslagen, maar dat zegt nu ook niet veel meer. De tweede competitiehelft heeft hij niets laten zien, en ook op het WK was het teleurstellend. Daarnaast wilden ze hem zoals gezegd midden in de competitie kopen, waar je doorgaans ook wel wat extra voor neerlegt. Als ze nu 10 miljoen voor hem kunnen krijgen, mag Feyenoord dik tevreden zijn.

28 augustus 2018 om 10:13

Hahaha denk het niet Gilau, maar fijn dat je probeert mee te denken met v Geel.
Kom maar gewoon met 20 miljoen, want we hebben hem hard nodig dit seizoen.

Wel een mooie club, maar de laatste paar jaren heel onrustig. Maar het is wel een club waar Jorgensen zijn stempel kan drukken en waar hij genoeg aanvoer zal krijgen van de buitenspelers. En als hij het goed doet, kan hij nog een mini stap omhoog gaan. Hierdoor houdt Feyenoord ook nog wat aan hem over.

Elk bod boven de tien miljoen accepteren lijkt mij. Hi jwas vorig seizoen al niet zo goed, en dit seizoen hebben ze geen europees voetbal waardoor hij sws niet veel meer waard gaat worden. Daarnaast hebben ze met die colombiaan en vente al vervangers

27 augustus 2018 om 18:38

Die Colombiaan is een buitenspeler en Vente komt in mijn ogen nog te kort. Ze hebben zeker een vervanger nodig willen ze om plek 3 blijven strijden. Maar dit bericht zal wel onzin zijn, aangezien Jorgensen ook "geblesseerd" is.

27 augustus 2018 om 18:38

Die Colombiaan is een buitenspeler en Vente is nog niet van dat niveau. Die Vente is nu zelfs geen spits, ondanks de afwezigheid van Jorgenson... Zegt ook wel wat..

27 augustus 2018 om 18:41

Die Colombiaan is een buitenspeler.
Alleen bij een heel goed bod laten gaan en anders lekker erbij houden

Een "toptalent" niet halen omdat hij drie weken geblesseerd is. Bijzonder beleid. Ik ken Pedro niet, maar als het een toptalent is lijkt drie weken mij ook wel te overbruggen.

27 augustus 2018 om 18:38

Hij moet ook door een medische keuring.

Alsof Nicolai wel fit is. Heeft een onverklaarbare blessure aan zijn voet? Dit kan wat mij betreft dan ook de wandelgangen in. Denk dat Feyenoord hem niet voor minder dan 20 miljoen laat gaan, mits hij fit is. Die blijft nog zeker wel een half jaartje bij Feyenoord.

27 augustus 2018 om 19:59

Traint inmiddels weer mee met dr bal.

27 augustus 2018 om 20:06

Dank je Elmo1908. Ik wist niet dat hij weer met de bal trainde. Goed voor Feyenoord, maar lijkt mij alsnog onwaarschijnlijk dat hij deze zomer vertrekt en al helemaal niet naar Bordeaux. Al zou ik het niet erg vinden

28 augustus 2018 om 09:40

Nicolai is net als een ander deel van Feyenoord erg tegendraads aan het doen.
Jorgonson heeft namelijk lange tijd zijn blessure gefaked omdat hij niet blij was met de transfer die die niet kreeg.

In de winterstop vorig seizoen hierom was het ook dat er in het begin er geheimzinnig werd gedaan over de afwezigheid van Nicolai

28 augustus 2018 om 09:41

Dus lijkt me dat hij gaat vertrekken

Als Jorgenson zijnde zit je toch ook niet te wachten op Bordeaux? Het lijkt daar een rommeltje, boevenbende en sportief wordt er ook niks gepresteerd. Als ik Jorgenson was, zou ik lekker in De Kuip blijven en hopen op een andere club in de winter of volgend jaar zomer.

Als ik Feyenoord was zou ik Jorgensen, Boeitus en Vilhena verkopen. Ondanks dat het belangrijke spelers zijn, zijn ze allen vervangbaar. Je vangt circa 40 miljoen en van dat geld kun je een goede creatieve middenvelder, linksbuiten en talentvolle spits halen. Een creatieve middenvelder is een goede aanvulling op de verdedigende middenvelder Clasie en loper Toornstra. Ik zou veel geld investeren in een hele goede linksbuiten en Larsson als tweede keus behouden. Voor de spitspositie zou ik een talentvolle spits halen die in ieder geval volgend jaar Van Persie kan gaan opvolgen.
Benieuwd wat Feyenoord nog gaat doen de komende week.

27 augustus 2018 om 18:46

Nou 40 miljoen gaat er niet binnenkomen voor dit drietal hoor. De transferwindow van competities waar de grootste transfersommen worden betaald zijn al gesloten. Boetius zal sowieso weinig opleveren en Vilhena en Jorgensen op dit moment samen maximaal 25 miljoen. De vraag is of je dat dan moet willen. Met Ayoub zou de vervanger voor Vilhena al binnen zijn

27 augustus 2018 om 18:55

Vind het 25 miljoen wel waard. Vind persoonlijk dat Van Persie en Jorgensen niet goed samen in één systeem passen en Clasie/vilhena/toornstra niet goed genoeg. Deel van het geld investeren in spelers die beter op het huidige team aansluiten, overige geld als winst beschouwen.

27 augustus 2018 om 18:47

Je vangt circa 40 miljoen? Ik zou rekenen met 20 miljoen voor Jorgenson als max, 15 voor Vilhena als max en dan moet Boetius minimaal 5 miljoen opleveren.. Dat zie ik dus niet gebeuren...

27 augustus 2018 om 18:48

40 miljoen lijkt me veel te hoog, Boetius is nu weg en ik denk dat de transfersom eerder 0 is dan 1 miljoen. Jorgensen vangen we misschien 15 miljoen voor en Vilhena max. 12

27 augustus 2018 om 18:52

40 miljoen misschien iets teveel, maar gaat om het idee dat het goed is om af en toe te vernieuwen en het geld te investeren in spelers die beter aansluiten op de huidige selectie. Vind de huidige selectie vrij veel van hetzelfde, Ayoub imo nog niet goed genoeg om als vaste basisspeler te rekenen.

27 augustus 2018 om 19:08

3,5 miljoen is er binnengekomen voor Boetius FeyCoev

12,5 miljoen zou nu een mooie prijs zijn voor Jørgensen. En ik zou hem aangrijpen als Feyenoord zijnde. Wat ze elkaar ook wijsmaken in het Maasgebouw, voor de titel gaat Feyenoord echt niet meespelen. Daarvoor heeft Martin van Geel te lekker liggen doortukken deze zomer. Deze selectie is bovendien niet goed genoeg om in Europa wat te kunnen betekenen en aangezien deze verzameling middelmaat zowel financieel als sportief enig perspectief in de weg zit zou ik zeggen: iedereen is te koop. Het gros van de spelers is van een topclubonwaardig niveau en zou per opbod verkocht kunnen worden, terwijl Vilhena, Berghuis en Jørgensen juist de krenten in de pap zijn die je nog duur kunt verkopen om - met een alertere TD en een verbeterde scouting een nieuw team op te kunnen tuigen, dat ruimte geeft aan jeugd en directe versterking die eens niet uit de subtop van de Eredivisie komt.

Ik ben helemaal klaar met het beleid van Martin van Geel, en dus ook de man zelf. Hoewel ik geen fan ben van Feyenoord walg ik ervan hoe zo'n mooie club zo'n onwaardige en saaie selectie heeft als momenteel het geval is. Had daar maar iemand gezeten met meer visie.

27 augustus 2018 om 20:00

Maar voor 12,5 miljoen kunnen we hem toch beter houden? Een spits van dat niveau vindt je niet zomaar meer voor de markt sluit.

27 augustus 2018 om 21:12

Met de huidige selectie wordt Feyenoord echt geen derde, laten we wel wezen. Met Jørgensen wordt het team hooguit vierde. In dat geval maakt het weinig uit of je vierde of zesde of zevende wordt. Dan kun je zo'n knuppel nu toch beter verkopen en hopen dat je medio 2019 met 12,5 miljoen wel een TD hebt die 'koopjes' als Kardioglu, Groeneveld, Van Drongelen wel herkent als ze voor het grijpen liggen, die wel alert reageert als Ödegaard weer naar Nederland terugwil of eens de markt verkend om een beer als Tagliafico voor weinig aantrekt. Met een beetje creativiteit kun je 12,5 miljoen leuk oprekken, maar als je niet verder kijkt dan de middenmoot waar Botteghin en Van der Heijden de standaard voor zetten.

28 augustus 2018 om 16:56

Dit zul je waarschijnlijk niet meer lezen maar hoezo zou Feyenoord met deze selectie 'echt geen derde' kunnen worden? Welke ploeg heeft een zoveel sterkere selectie dan Feyenoord dat ze sowieso boven hen eindigen? Begrijp me niet verkeer, misschien wordt Feyenoord uiteindelijk 4e, of 5e, maar in mijn ogen is het echt onzin om te stellen dat de derde plek buiten bereik is. We zijn net 3 wedstrijden onderweg, kom op zeg.

28 augustus 2018 om 21:09

Een fey, ik heb er bewust niet op gereageerd. Tuurlijk kan Feyenoord 3e worden. 2e ook wel als het gaat draaien.

Nou Feyenoord, weg ermee. Alles hoger dan 12 miljoen is prima.

Deze leegloop zie ik echt als iets positiefs voor Feyenoord. Van Geel moet er eerst uit voordat er nieuwe spelers gekocht worden

Dat zou een welkome zege zijn voor Feyenoord. De hoofdprijs van 20 miljoen krijg je weliswaar niet meer maar 10 miljoen zou al een flink bedrag zijn.. Jorgensen is een eendagsvlieg, dat ene goede seizoen bij Feyenoord zal die never nooit meer evenaren. Missen zal je hem echt niet, afgelopen seizoen en vooral tijdens het WK heeft iedereen kunnen wat voor matige speler het is.
En daar dit seizoen toch al zo goed als gespeeld is, is het beter om een ontevreden Jorgensen te laten gaan en het geld in te incasseren, iedereen blij.

27 augustus 2018 om 20:36

Ik weet niet of jij Feyenoord echt volgt. Zijn rendement is misschien wat minder dat in het kampioensjaar, maar als hij fit is speelt hij prima hoor. Dan vind ik 10 miljoen aan de zeer lage kant voor hem. De markt is in mijn ogen al veel te gek, dus niet voor minder dan 17 miljoen laten gaan. En daarbij denk ik dat hij niet weggaat omdat hij niet fit is. Lekker half jaartje ballen nog in de kuip en dan vertrekken naar het buitenland voor flink wat centen.

Snap niet dat er Feyenoorders zijn die dit toejuichen, ik als Ajacied zou hem er graag bij willen hebben. Was vorig seizoen nog de grote man en heeft laten zien echt goed te kunnen voetballen . In mijn ogen is hij als hij weer fit is de beste spits van de eredivisie

27 augustus 2018 om 20:07

Waarom zou je hem willen laten spelen terwijl Ajax Huntelaar en Dolberg heeft en Sierhuis er nog aan komt?

27 augustus 2018 om 20:08

En ik denk dat je niet vorig seizoen bedoelt, maar twee seizoenen geleden. Vorig seizoen raakte hij amper een bal.

Kom op nou, deze jongen kan echt goed voetballen hoor. Is zeer ballast, ook nog redelijk technisch en scoort makkelijk. Huntelaar is 35 en Dolberg heeft echt geen bal meer geraakt na zijn goede periode. Is idd nog jong, dus kan nog goed komen.

27 augustus 2018 om 20:41

Ik zou als Feyenoord mijn handen dichtknijpen met z’n spits. Van Persie gaat het echt geen seizoen volhouden en Vente komt nog echt tekort.

Lekker bij Feyenoord blijven. Met afstand onze belangrijkste speler mits fit. Daardoor kan Van Persie als aanvallende middenvelder spelen en mocht Vilhena vertrekken, zou Toornstra als box-to-box kunnen spelen.

Misschien ligt het aan mij maar je zet een streep door de komst van een speler omdat hij geblesseerd is voor 3 weken en vervolgens ga je stel op sprong voor een andere speler die geblesseerd is.

28 augustus 2018 om 07:57

Precies wat ik dacht, onzin bericht dit...

De man is van glas, kan fysiek nooit mee in Frankrijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
5.Feyenoord1611
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder87
J. ToornstraMiddenvelder83
J. BijlowKeeper80
B. LinssenAanvaller85
A. JahanbakhshAanvaller71
L. SinisterraAanvaller73
C. DessersAanvaller52
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

37 fans
Aanvaller, 30 jaar

In de wandelgangen

Maandag 18 oktober
Barcelona beschouwt Alexander Isak als alternatief voor Erling Braut Haaland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren