Ten Hag heeft meerdere opties: ‘Hij moet nog wel tandje bijschakelen’

Dinsdag, 21 augustus 2018 om

Ajax neemt het woensdagavond in de Johan Cruijff ArenA op tegen Dynamo Kiev en in de heenwedstrijd van de play-offs voor de groepsfase van de Champions League kan Erik ten Hag niet beschikken over David Neres, die kampt met een hamstringblessure. De trainer van de Amsterdammers stelt dinsdag op de persconferentie dat hij aan verschillende vervangers denkt.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Verwacht jij dat Ajax zich weet te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League?


Gerelateerd

55 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Liever twee tandjes... misschien dat we hem dan wel een waardige backup voor Neres gaan vinden.

21 augustus 2018 om 16:19

Het is wel waar wat Ten Hag zegt, veel van die meningen zijn ook gebasseerd op opportunisme. Labyad viel matig in tegen VVV, maar hij kan echt beter dan dit. Bij Utrecht heb ik hem, ook tegen grotere clubs (bijvoorbeeld tegen Ajax zelf en tegen Zenit in de EL voorrondes) een goede pot op de mat zien leggen. Ik vind Labyad daarom gewoon een goede speler om op de bank te hebben voor de linksbuiten positie. Of hij nu al klaar is voor Dinamo morgen kan de trainer het best beoordelen, Ziyech en Tadic op de flanken met Schöne, Donny en Frenkie op het middenveld is ook zeker een optie, al vond ik Tadic in de as van het veld tegen Standard wel lekker lopen opzich. We zullen morgen zien wat de trainer besluit.

21 augustus 2018 om 16:56

Het is gewoon klote dat je geen fatsoenlijke back-up hebt voor de flanken. Natuurlijk kunnen Tadic en Labyad op de flank, maar dit zijn geen flankspelers met diepte. Als je twee van zo'n jongens opstelt heb je grote kans dat je trechtervoetbal krijgt. Zeker tegen een ploeg als Dynamo, die zich wss verdedigend zullen opstellen tegen Ajax, is dat niet goed. Je mist gewoon diepgang en Neres is de enige die dat heeft.

21 augustus 2018 om 18:01

Er zijn voor 15 miljoen back-ups: Bande, Johnson en Cerny.

21 augustus 2018 om 18:43

Helemaal met je eens, en tadic tegen standaard liep idd lekker maar tegen heracles toen dir na de rust tadic nr t middeveld zette en ziyech nr rb vond k t nou weer niet zo lekker lopen ziyech werd stuk minder en tadic werd er ook niet beter op

21 augustus 2018 om 16:20

Laat Ten Hag zijn ding maar doen dan komt het helemaal goed met Ajax. En Labyad heb ik ook nog niet afgeschreven zoals sommigen.

21 augustus 2018 om 16:55

Het zijn totaal verschillende spelers. Labyad heeft zeker kwaliteiten maar is geen type als Neres of Kluivert. Ik snap dan ook niet sta Ajax hem gehaald heeft. Niet omdat ik hem slecht vind, maar omdat ik hem meer een middenvelder zoals Donny vind.

labyad lijkt me geen optie als je naar zijn vertoonde spel kijkt van zijn gemaakte minuten tot nu

21 augustus 2018 om 16:24

Voor hetzelfde geld zat die kans van labyad die hij kreeg tegen vvv erin en dan waren de praatjes op dit platform plots positiever over Labyad... iedereen praat elkaar maar een beetje na. Basisplaats heeft hij nog niet gehad in de officiële wedstrijden dus snap niet zo goed waarom iedereen zo nodig en snel wil oordelen over een speler.

21 augustus 2018 om 16:43

als als, zo werkt het niet in de voetbalwereld. je wordt gewoon beoordeeld op wat je laat zien en dat is in dit geval nog niet voldoende volgens de meeste mensen daarom praten we elkaar na

21 augustus 2018 om 16:47

Hij heeft ook gewoon een vrij goede voorbereiding gedraaid met enkele goals en assists. Waarom iedereen hem na 1 matige invalbeurt op dat nare kunstgras in Venlo hem nou weer totaal afvalt is mij werkelijk een raadsel. Wordt eens even wakker, we hebben een speler van het kaliber Labyad gewoon als reserve linksbuiten (en dan eigenlijk ook nog Bandé erbij als die weer fit is), dat is gewoon een zeer aardige speler voor op de bank of ben ik nou gek?

21 augustus 2018 om 19:23

in de voorbereiding speel je tegen bal op dak7 en toen waren de resultaten nou niet echt best, lijkt me niet dat dat te vergelijken is met klaar zijn voor de tot nu toe belangrijkste wedstrijd van het seizoen?

Een tandje? Zeg maar gerust een heel gebit als die op Ajax niveau wilt komen.

21 augustus 2018 om 20:30

Dat gebit heeft neres ook moeten vervangen en die wordt nu geprezen. Geef labyad maar de tijd

Allesbehalve Labyad alsjeblieft, dan speel je gewoon met 10 man. Wat valt die kerel tegen zeg, loopt er ook bij of ie het allemaal wel prima vindt. Het zogenaamde talent zie ik er tot op heden niet in. Maar goed, aangezien we voorlopig nog aan 'm vast zitten geef ik 'm nog maar even de tijd. Vervelende is dat de alternatieven ook niet talrijk zijn voorin dus hopelijk tovert ten Hag een interessante en onverwachte variant uit zijn hoge hoed.

Ik zou beginnen met Tadic en Ziyech op de flanken en Donny erbij op het middenveld. Gevaar is wel dat iedereen in de bal gaat komen en dat er dus weinig diepgang is. Iemand met een heerlijke versnelling is sowieso een zeldzaamheid in de selectie

21 augustus 2018 om 16:35

Diepgang heb je sowieso niet bij Ajax op een beetje Neres na. Iedereen wil de bal in de voeten hebben. Je moet gewoon maar Tadic links zetten en Ziyech rechts zoals jij aangaf en van de Beek erin, dat is de beste optie denk ik. Als we CL halen moet er nog maar wel een waardige vleugelspeler bijkomen want op alleen Neres kunnen we ook niet echt bouwen.

21 augustus 2018 om 16:50

In 80% van de wedstrijden graaft de tegenstander zich in en is diepgang sowieso vrijwel onmogelijk. Dan is kaatsen, wegdraaien etc. de beste optie en dat lukt gelukkig vrij aardig. In de topwedstrijden zou het wel lekker zijn om meer diepgang te hebben. Johnsen en Cerny hebben het maar die hebben nog vrijwel niets laten zien.

21 augustus 2018 om 16:57

Toch was Kluivert vorig jaar geregeld gevaarlijk met zijn diepgang. Afwisseling in een team vind ik toch wel fijn.

21 augustus 2018 om 17:41

Mazraoui als rechtervleugel ! Op snelheid is hij amper bij te benen en dan ontlast je hem verdedigend. Zal never gebeuren, maar hij kan echt wel op de win

Labyad...aub ten Hag, die voegt echt niets toe. Zet dan Donny erin, daar heb je wat aan...die Labyad mag het shirt van Ajax niet dragen. Ajax onwaardige speler...maar ja ten Hag denkt in Utrecht waarden...daar is hij aardig...

Ik hoop natuurlijk dat Ajax de CL haalt, maar als je ziet wat voor een spelers we hebben en hoe er vaak wordt gespeeld, dat is om te janken...ik pleit voor Louis voor de groep, dan mag ten Hag materiaalman zijn...dat gun ik hem wel.

AUB geen labyad doe dan desnoods Tadic op links en ziyech op rechts.

22 augustus 2018 om 02:45

Kliknkt goed, dan kan Donny vanaf het middenveld voor diepgang zorgen.

Aangezien wij nou niet echt goede vleugelspitsen panklaar hebben, kunnen wij dan niet beter fungeren in een 4-4-2 formatie van de bal, en overschakelen met overlappende vleugelverdedigers waardoor een zijlinie een opschuift, waardoor je een 3-4-3 opzet nabij de flanken? Dan behoud je vloeiende spelbeweging en kun je driekhoekjes combineren bij het leven.

Mocht je willen overlappen kan Mazraouii of Tagliafico doorschuiven, waardoor je een overtal op het middenveld krijgt. En dan de lijn opschuiven waardoor en het veld breder maken. Korte snelle passen is waar Ajax het van moet hebben.

--Edit: Op een of andere rede is de instelling veranderd in 4-3-3. Blijkbaar valt er niet te wijken van deze formatie haha....had 4-4-2 moeten zijn.

Onana
Mazraoui
De Ligt
Blind
Tagliafico
Ziyech
Schöne
De Jong
Labyad
Huntelaar
Tadic

Ik ben het niet vaak met ten hag eens en heb veel kritiek, maar labyad moet je inderdaad niet direct afschrijven. Daar heb ik nog alle vertrouwen in.

21 augustus 2018 om 16:48

Ja leuk, die vind ik nog beperkter dan Labyad

Hoe zit het met Cerny? Volgens mij doet hij ook alweer een paar weekjes mee met de groepstraining. Hij heeft in ieder geval snelheid en diepgang. Iets wat wel heel erg ontbreekt op het moment.

21 augustus 2018 om 16:53

Daar zat ik ook aan te denken. Of een Johnson. Ik weet niet of Dolberg al weer enigsinds fit is maar die kan ook naast huntelaar. Of mazraoui naar voren en dan met kristensen of orejuela in de verdediging.

21 augustus 2018 om 16:58

Dolberg en Huntelaar samen in de spits is ook een zwakte bod van je selectie en heeft nog niet goed uitgepakt.

21 augustus 2018 om 17:20

Rosenborg uit liep het anders behoorlijk goed de minuten dat Keizer 3-4-3 speelde met Huntelaar en Dolberg als diepe 10. Helaas kwam daarna de dramatische wissel.

Wauw.. naar amper minuten te hebben gemaakt wordt hij hier door sommige al afgeserveerd. Geef hem op zijn minst even de kans. Veel nieuwe spelers hebben vaak even de tijd nodig om te wennen, wat ook totaal niet raar is.

Ik moet wel toegeven dat hij zaterdag een belabberde invalbeurt kende tegen Vvv, maar iedereen hier heeft hem ook sterke wedstrijden zien spelen tegen de topclubs in Nederland en Europa. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat het wel goed komt met die jongen.

Ik heb er wel eens moeite mee met hoe er naar Labyad wordt gekeken. Wat weinigen door lijken te hebben is dat Labyad vorig jaar netto zelfs een hoger rendement als Ziyech haalde. En dat als speler van Utrecht, waar hij de tweede seizoenshelft ook nog eens als tweede spits werd opgesteld, in plaats van op zijn beste positie op 10:

Ziyech alle competities 2017/2018: 39 wedstrijden, 9 goals en 18 assists

Labyad alle competities 2017/2018: 39 wedstrijden, 17 goals en 12 assists

En dat waren vaak ook niet de minste goals he, die Labyad maakte. Regelmatig de gelijkmaker waarmee je een punt binnenhaalde of de winnende. Ja, goed, het ziet er misschien niet allemaal even gepolijst uit als bij Ziyech en er gaat nog wel eens een balletje 40 meter over het doel, maar geef die jongen vertrouwen en hij betaalt altijd terug.

Tuurlijk moet je die opstellen tegen een ploeg als Dynamo! Labyad heeft als geen ander de kwaliteiten om iets uit niets te verzinnen of in de drukte goed uit de voeten te kunnen. Echt. Een zwaar onderschatte speler.

21 augustus 2018 om 17:19

Inderdaad! Neres kreeg ook genoeg de tijd om zich te bewijzen, waarom Labyad dan niet? Tuurlijk, Labyad heeft andere kwaliteiten en heeft bijv. niet veel snelheid zoals Neres en niet veel diepgang enz. enz., maar dat betekent niet dat hij geen kans mag krijgen, of niet goed genoeg is voor Ajax, want ik denk dat ie dat wel is en dat heeft hij al bewezen bij Utrecht!

21 augustus 2018 om 17:23

Onzin. Labyad is maar matig. Aankopen de tijd geven is ook weinig zinvol. Let maar eens op aankopen die slagen laten direct iets zien, aankopen die mislukken moeten we tijd geven. Neres werd afgebrand terwijl die direct iets liet zien. Wober wordt afgebrand, liet ook direct iets zien. Een bevlieging, een paar goede akties, maakt niet uit, gewoon iets. Orejuela liet niets zien en klaar. Kristenssen was ook onbehouwen en matig, maar heel af en toe schijnt er iets door. Cassiera is zo ongeveer afgeschreven, maar ook hij liet direct iets zien. Hij miste de kansen wel, maar je zag er wel iets in. Labyad laat niets, maar dan ook niets zien. Ja ballen over de achterlijn lopen.

21 augustus 2018 om 17:39

Labyad speelde toch best aardig in de voorbereiding? Met Ziyech die er nog steeds bij is raakte hij zijn plaatsje terecht kwijt, maar zo slecht was het niet hoor. En al zeker niet bij Utrecht. Prima backup denk ik.
Ben ook blij dat ze spelers als Chivu en Zlatan de tijd hebben gegeven. Bleken na hun matige start prima voetballers te zijn uiteindelijk.

21 augustus 2018 om 20:17

Ook Zlatan en Chivu lieten iets zien. Een sprankje, een vleugje, iets. Kwam er niet altijd uit, maar dat is wat anders. Een aardige voorbereiding zegt mij niets. Heel wat jeugdspelers hebben ook vaak genoeg een fantastische voorbereiding gehad om te eindigen bij clubs als PEC en ADO. Niets mis mee en een heel respectabel niveau, maar geen Ajax niveau. Daar komt ook nog eens bij dat dergelijke spelers vanuit het buitenland kwamen en niet gewoon uit de Nederlandse competitie......

Al die ajax fans die nu roepen dat Labyad er helemaal niks van bakt en eigenlijk niet eens bij de wedstrijdselectie hoort... kom op zeg. Schiet er morgen eentje in en dan kan Neres de rest van het seizoen geblesseerd blijven. Geef die jongen een kans

Daley Blind is vooralsnog een gigantische miskoop te noemen. Deels komt dat door het gigantische prijskaartje maar toch heeft ie nog veel te wending toegevoegd. En dit geldt voor beide posities die hij gespeeld heeft

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger345
D. van de BeekMiddenvelder349
D. TadićAanvaller3428
H. ZiyechMiddenvelder2916
David NeresAanvaller298
K. HuntelaarAanvaller2816
A. OnanaDoelman330
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

49 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 29 8 3 0
2017/2018 Ajax 32 14 3 0
2016/2017 Ajax 8 3 1 0
2016/2017 Jong Ajax 4 2 1 0
2017/2018 Jong Ajax 1 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Hoopvol Chelsea kijkt rond in Amsterdam na mislopen Jovic’

Chelsea kreeg eerder dit jaar van de FIFA te horen dat het, vanwege het overtreden van de regels met betrekking tot het aantrekken van jeugdspelers, in de aankomende twee transferperiodes geen...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 19 mei
Vincent Kompany gaat Manchester City na een lang dienstverband verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren