Boëtius schuldbewust na rode kaart: ‘Je voelt woede, je voelt teleurstelling’

Zondag, 12 augustus 2018 om 17:26Chris Meijer

Jean-Paul Boëtius werd in het duel tussen De Graafschap en Feyenoord (2-0) tien minuten voor tijd van het veld gestuurd. De 24-jarige vleugelaanvaller ontving een gele kaart na een overtreding op Furdjel Narsingh, trakteerde scheidsrechter Pol van Boekel op een cynisch applausje en kon daarna met zijn tweede gele prent het veld verlaten. Na afloop toont Boëtius zich schuldbewust.

“Dat was heel dom. Je doet het uit emotie. Je voelt woede, je voelt teleurstelling. Je staat achter tegen De Graafschap, speelt met tien man, krijgt wat kansjes die er steeds net niet ingaan. Ik laat me even gaan. Daarmee benadeel ik mijn teamgenoten en de stafleden en wordt het alleen maar moeilijker om het nog om te draaien”, zegt Boëtius in gesprek met FOX Sports. Feyenoord verloor op bezoek bij De Graafschap voor de tweede keer deze week.

Afgelopen donderdag gingen de Rotterdammers met 4-0 onderuit tegen AS Trencín in de heenwedstrijd van de derde voorronde van de Europa League. “We weten dat het erin zit. Dat hebben we laten zien. Maar nu komt het er niet uit. Dat is zuur, daar neem je uiteindelijk andere mensen in mee. We hebben heel veel supporters die meekomen en die een goed resultaat willen zien. Je doet het ook voor je familie, voor jezelf en voor je teamgenoten.”

“We weten wat we kunnen. Dat weten andere mensen ook. Die verwachten dat elke wedstrijd. Dat willen wij zelf ook, maar soms zitten er wedstrijden tussen dat het niet loopt. Dat is moeilijk te accepteren”, vervolgt Boëtius, die niet durft te zeggen waar het verkeerd gaat bij Feyenoord. “Wist ik het maar. Wat nu zaak is, is dat we bij elkaar blijven en die passie en strijd erin blijven gooien. Dat is de enige manier om dit om te draaien.”


Poll

Snap jij de reactie van Jean-Paul Boëtius?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

60 reacties (laatste reactie door i got this)
12 augustus 2018 om 17:41

Boetus is een geval apart. Hij heeft geen tegniek om de ballen in de palen te schieten. Klaarlijk mist hij een berg atributen om spits te zijn dus snap wel dat gio een noodoplossing zoekt maar dit word tt m ook niet. Daar gaat gelijk ook je 4-0 wegpoetsen. reken maar op een warme douche voor Sleegers. die is gebrand op revanche in zijn eigen kuip

12 augustus 2018 om 18:24

Techniek om tussen de palen te schieten 😋 JP is niet het niveau wat Feyenoord moet willen. Ik stond ook met vraagtekens bij de terugkeer van Clasie, maar met hem heb je in ieder geval wel een hardwerkende speler die door het vuur wil gaan, een persoonlijkheid. JP is niks meer. Nou is Larsson ook niet goed genoeg maar er moet toch wel iets beters rondlopen dan JP?

13 augustus 2018 om 04:32

Clasie speelt al 2 wedstrijden op rij dramatisch slecht. nu snap ik wel waarom hij bij Club Brugge niet in de basis stond

Deze gozer hé.. hoef ik als Feyenoordsupporter nooit meer te zien. Hoe ongeloofelijk dom kan je zijn. Hup meteen die Colombiaan in de basis gooien.

12 augustus 2018 om 17:47

Vooraf het seizoen aangeven dat je gebrand bent om het dit jaar te laten zien. Vervolgens een korte training weigeren met als gevolg een disciplinaire straf van korte duur omdat larsson geen potten kan breken en vandaag in de basis mag beginnen. En nu flikt hij dit.. ik hoef hem ook nooit meer te zien en hoop dat hij spoedig de club verlaat. Die zielige praatjes achteraf gelooft niemand. Feyenoord onwaardig!!

12 augustus 2018 om 17:52

Dit is lomper dan lomp

12 augustus 2018 om 19:57

Ik vond het altijd mooi dat Feyenoorders ook in slechte tijden achter de ploeg bleven staan. Het verbaast mij dan ook in negatieve zin dat, sinds het kampioenschap, spelers zo snel afgevallen worden. Ik denk dat Feyenoorders erg blij moeten zijn dat er tegenwoordig weer een team staat dat prijzen pakt en zich weer bij de top-3 heeft gevoegd.

12 augustus 2018 om 19:57

Ik vond het altijd mooi dat Feyenoorders ook in slechte tijden achter de ploeg bleven staan. Het verbaast mij dan ook in negatieve zin dat, sinds het kampioenschap, spelers zo snel afgevallen worden. Ik denk dat Feyenoorders erg blij moeten zijn dat er tegenwoordig weer een team staat dat prijzen pakt en zich weer bij de top-3 heeft gevoegd.

12 augustus 2018 om 21:04

AadMaat waar heb jij het over? Het is toch volledig terecht dat Boetius hier afgevallen word? Deze man is zichzelf gewoon de vernieling in aan het helpen en blijkt het zelf niet door te hebben. Hij heeft, denk ik, iemand nodig die hem de harde waarheid verteld..

12 augustus 2018 om 21:16

Ik heb het over de tendens die ik hierboven omschrijf. Het is in mijn ogen onzin dat er wordt aangegeven dat hij nooit meer zou moeten spelen.

12 augustus 2018 om 21:03

Meneer geeft een ego waar dat totaal niet handig is. Verslijt m zo snel mogelijk weer

12 augustus 2018 om 21:23

Die Sinisterra is oom echt veel en veel beter, idd erin gooien meteen

12 augustus 2018 om 21:24

Die Sinisterra is oom echt veel en veel beter, idd erin gooien meteen

Buiten dat het oliedom is van JP, moeten we nu niet dien oude de wedstrijd met 10 man anders gelopen was. Hij wordt hier bijna aangemaakt door alles en iedereen, maar volgens mij was hij een van de dreigende, zoniet de dreigendste speler van Feyenoord... Hopelijk hun les geleerd en kunnen ze donderdag die 4-0 wegpoetsen. En extra club in Europa is niet verkeerd.

12 augustus 2018 om 17:32

Met 10 man had je nog wat kunnen creëren, met 9 wordt dat heel lastig. Heel leuk al die dreiging maar daar heb je helemaal niks aan.

12 augustus 2018 om 20:17

Je had met 9 man nog 1-1 kunnen maken. Dus kansen krijg je ook met 9 man

12 augustus 2018 om 21:24

Waarom en Clasie dan niet afbranden aangezien die nu al 3 wedstrijden op rij grossiert in foute passes loze teksten geeft en zijn leidersrol ook in de ijskast lijkt te hebben gezet.

12 augustus 2018 om 17:42

Die 4-0 wegpoetsen? Dat lijkt me wel heel heel heel erg optimistisch.

12 augustus 2018 om 19:10

Zullen ze anders maar vrij nemen? Of laat jong Feyenoord die wedstrijd spelen. Het staat al vast dat ze die 4-0 niet gaan wegpoetsen dus kunnen ze beter vrij houden.

12 augustus 2018 om 21:25

Dat ben ik met je eens... maar anders hoeven ze niet eens te spelen!

Ja.. professioneel is t niet. Voorbeeldig niet en je laat je team in de steek. Da's een kwalijke zaak. Maar eindstand zijn we allemaal mensen he.. de een heeft dat beter onder de knie dan de ander. Volgende keer schiet hij de winnende erin en is menig Feyenoorder weer blij met m. Nogmaals.. erg collegiaal en handig is dit niet. Moet een reactie vanuit Feyenoord op komen en dan ook klaar. Verder ..

12 augustus 2018 om 17:51

Ik begrijp je hoor. Kan me goed voorstellen dat je er klaar mee bent. Maar vond hem niet slecht spelen. Dan is t idd juist jammer dat je op zo'n moment dat doet. Hoop voor hem en jullie dat hij t sportieve pakt en dit volhoudt. En dit verlies maak je met zn allen. Iedereen heeft bijgedragen aan een slechte vertoning op t veld. Voor dat JPB eraf was , was t spel al slecht.

Achja, Jan Paul ik zie hier veel feyenoorders zeggen dat ze jouw niet meer in het tenue willen zien. Vandaag was je voor je rode kaart de beste Feyenoorder heb eindelijk na 3 wedstrijden op rij gezien iemand die een actie durft in te zetten. Tuurlijk actie was niet altijd goed maar de bravoure en de lef dat beviel me wel. Ohja berghuis speelt alleen maar voor zichzelf die moet is op ze plaats worden gewezen. Jan die bij de eerste goal niet kort dekt om het schot te blokken en bij de 2e goal... Tja.. Oliedomme rode kaart van botteghin waar je hem kan geven. Maar bij boetius die gele is kaart zeer en zeer terecht maar dat je voor het klappen daarna gelijk een gele trekt.. En niet snapt dat het emotie is omdat JIJ een slechte pot fluit in het nadeel van de uitploeg dan verdien je het om een sarcastisch applaus te krijgen.

12 augustus 2018 om 17:54

Toen hij donderdag inviel was hij de enigste die aanvallend voor dreiging zorgde. Tuurlijk is deze actie dom maar dat die voor aanvallende impulsen kan zorgen kan ook niemand ontkennen. Beter als Larsson of wat dan ook.

12 augustus 2018 om 17:55

Trouwens had de scheids wel gelijk dat hij die 2de gaf. Moet hij maar niet zo dom doen.

12 augustus 2018 om 17:58

De scheidsrechter hoeft hier niets te snappen van die emotie. Boetius maakt een domme overtreding en toont daarna een totaal gebrek aan respect richting de scheidsrechter. Daar is al zo vaak geel voor gegeven. Als je dat nu nog niet weet, dan ben je blijkbaar echt een domme voetballer. Jammer dat ook jij liever de scheidsrechter de schuld geeft dan gewoon accepteren dat dit een oerdomme actie is met een terechte rode kaart als gevolg. Ik zou je bijna een sarcastisch applausje willen geven.

12 augustus 2018 om 18:05

Haha, Natuurlijk is dit oerdom. Ik geef de scheidsrechter niet de schuld maar je kan moeilijk ontkennen dat de scheidsrechter er bij betrokken is. Dan hoef je niet zo zuur te reageren.

12 augustus 2018 om 18:19

Onzin. De scheids geeft de kaart omdat JP als een kleuter begint te klappen. Dat heeft helemaal niets te maken met de scheids zelf. Als speler zijnde, zeker als je al zo onder vuur ligt bij de coach en supporters, hoor je zo goed mogelijk je best te doen om hun ongelijk te bewijzen. JP heeft vandaag laten zien dat hij nog steeds niet volwassen is. Dat een scheids geen goede wedstrijd fluit, wat in persoonlijk ook wel mee vond vallen, gaat vaker gebeuren. Een applausje geven is overal fout maar deze jongen heeft echt een knoop in de kop zitten. Gewoon afscheid nemen, probeer het maar bij ADO ofzo.

12 augustus 2018 om 18:34

Kom op zeg, het is niet alsof hij iemand ongelukkig heeft geschopt of zo. Hij krijgt 2x geel waarbij vooral de 2e niet echt snugger is. Dat komt voor vanuit wat frustratie. Big deal zeg! Hij speelde tenminste nog een voldoende.

12 augustus 2018 om 20:23

JP stond trouwens wel tegen 1 vd zwakste rechtsbacks van de eredivisie, dus geen wonder dat het nog wat leek bij hem.

13 augustus 2018 om 00:07

Geef je helemaal gelijk, want voetbal is nu eenmaal emotie en om nu bij een cynisch applaus een 2e gele kaart te geven dan zegt dit meer over de kwaliteiten van de scheids dan de actie van Boetius. Waarom geef je zo'n jongen niet een waarschuwing ipv direct de wedstrijd kapot te maken. Uiteraard is het natuurlijk dom om te klappen maar een scheids met karakter was hier anders mee omgegaan.

12 augustus 2018 om 17:43

Vind je? Ik vond ze alle 11 met een middelvinger naar ons de supporter toe. Weer geen beleving of passie. Om dit nu op dit jochie af te reageren vind ik een kwalijke zaak. De enige die nog iets probeerde. Kijk naar berghuis en rvp raken werkelijk waar geen knikker en hoor je niks over. Steven maar is een keer banken om hem op scherp te krijgen en rvp hoort gewoon op 10 en niet op 9.

Van iemand die 24 jaar is en al een tijdje meeloopt in het voetbal, verwacht je iets meer intelligentie. De wijze woorden achteraf kan ik niet zo veel mee, die zullen wel mede ingefluisterd zijn door een communicatie adviseur. Het gaat om hoe je handelt onder druk. Gisteren gelachen om de (halve) misstap van Ajax; ik laat het leedvermaak om me afdalen. Kom maar op S en H.

12 augustus 2018 om 18:27

Persoonlijk heb ik niet de behoefte om zout in de wonde te strooien. Weet immers heel goed hoe het voelt.

12 augustus 2018 om 19:54

Ik uitte gisteren een milde vorm van leedvermaak. Ik kan het hebben en het zou wel terecht zijn.

12 augustus 2018 om 18:28

Vooral omdat het een volkomen terechte gele kaart is. Als daar nog twijfel over was, had ik de reactie nog kunnen begrijpen, maar dit was gewoon terecht geel. De reactie van Boetius is daar pure frustratie.

Hahah heeft ie wel goed gevoelt

Deze jongen komt tekort voor Feyenoord en hadden ze nooit maar dan ook nooit terug moeten halen. Omdat hij een Feyenoorder is kreeg hij toch iets van krediet maar dat jongetje loopt er bij met een air. Als je hem vandaag ook ziet spelen, het is gewoon allemaal niks. Krijgt hij de bal dan verwacht je wat. Dan draait ie leuk en dan vervolgens de voortzetting. Over zijn traptechniek en zuiverheid gaan we het maar niet hebben. Zijn rode kaart zegt alles. Deze moeten ze met zijn eigen handtasje een klap om de oren geven en per direct een stadionverbod geven. Weg ermee.

Zou hij iets zijn voor AZ, Vitesse of Utrecht? Ik denk eigenlijk van wel. Bij Vitesse kan hij rechtsbuitenpositie uitvechten met Berens en bij AZ kan hij waarschijnlijk ook wel iets toevoegen. Bij utrecht zal hij indien er 4-3-3 gespeeld ook iets toevoegen. Ik denk dat hij bij een andere club veel beter tot zijn recht kan komen.

12 augustus 2018 om 23:50

Nee, ook daarvoor is Boëtius veel te slecht. Hij heeft geen body, geen echte actie, weinig overzicht en geen goed schot. Zelfs bij een team als AZ of Vitesse voegt hij weinig toe. Beerens is dan geen topper, maar kan soms nog een degelijke voorzet afgeven en werkt altijd hard.

Je weet gewoon dat er veel scheidsrechters zijn die gewoon de 2e gele kaart trekken als je zo'n applausje geeft.
Heel dom want je zorgt er wel voor dat Feyenoord met 9 man komt te staan en er is een kans dat hij naar het 2e terug gezet gaat worden.

Komt fysiek en voetballend te kort voor de top had Feyenoord nooit terug moeten halen het zefde geld voor Clasie heeft niet de creativiteit die nodig hebt op die positie

12 augustus 2018 om 23:49

Heel veel mensen presteren het hier glashard te beweren dat Clasie vanuit het middenveld met zijn visie naar voren en strakke passing het spel snel met creativiteit naar voren kan brengen. Dit is uiteraard niet het geval. Feyenoord heeft geen creatieve middenvelders in het team en van Geel snapt niet dat, dat wel nodig is.

De tijd dat Boetius als talentje fouten mocht maken die bij talentjes horen is wel voorbij lijkt mij.
Met andere woorden: van Boetius mag je verwachten dat als hij woede/teleurstelling/frustratie voelt hij dat onder de duim houdt en professioneel, want dat is hij toch ook, verder gaat met een wedstrijd.
Dommer dan zoals nu kun je je als prof niet tonen.
En dat op een moment waarop de boel toch als op exploderen staat.........

Hoelang speelt hij al profvoetbal? En dan komt hij met zo een domme gele kaart gevolgd door rood. En dan zijn reactie erover .... 🤣😂 nog dommer. Je kan bij je club welleens spelers hebben die niet presteren, maar als ze dom zijn is het nog erger. Dan is het bijna 1+1=3 bij hun 🤣🤣🤣🤣

Bedankt Gio! Stel deze mafkees nooit meer op! Wat was ik blij toen hij vertrok bij Feyenoord. Je kan zeggen van Rutten wat je wil maar dat Jean Paul niet kon voetballen had die gelijk in. En wat denk je Martin haalt hem gewoon terug! Man man erg dat zulke spelers in Feyenoord 1 lopen.

12 augustus 2018 om 23:47

Maar dat valt toch voor heel veel Feyenoord spelers te zeggen? Het is heel vaak pure middelmaat. Ook jongens als Toornstra zijn niet van het niveau dat je moet nastreven als je als Feyenoord zijnde systematisch in de top mee wil doen. Larsson kan ook bijzonder weinig. Ambrabat heeft 0,0 lef en passie in zijn spel en speelt alles op save. Je rechtsback heeft het inschattingsvermogen van een aardappel. Er is geen aanvallende middenvelder (toornstra verdient die titel niet)

Samen met Van Beek lekker je contract verscheuren.

Man man man... wat een ellende is dit voor Feyenoord. Gooit gewoon met zn pet erna omdat het niet zo goed loopt. Beetje gefrustreerd en dan op zo een vervelende manier je ploeg benadelen terwijl ze het al moeilijk hebben.

Als zowel Bottghin als Boetius zo achterlijk met een achterstand omgaan, zou ik ze maar een tijdje na laten denken bij de beloften, zoals ik die Van Beek na vorige week ook een pak op zijn donder had gegeven. Waanzinnig dat Feyenoord met deze subtopselectie zijn fans wijsmaakt dat het om de titel wil gaan meespelen. En ik hoorde die Zweedse hardloper van Heerenveen zelfs dat ze in Europa zelfs voor de prijzen mee wilden doen. Voor het treffen met AS Trencin uiteraard.

Met zo weinig zelfkennis zou ik wel even klaar zijn met dit soort gasten. Als dit de kwaliteit is waar je als coach op moet vertrouwen, dan maar al je geld op de onvoorspelbare jeugd. Zesde wordt je toch wel, want ik zie Vitesse, AZ en zelfs FC Utrecht op zijn minst evenveel aan de dag leggen komend seizoen.

Wanneer een speler het IQ niet heeft gaat het niet beter worden.

Boëtius is gewoon een hele domme simpele jongen. Leuk dat je schuldbewust bent, maar de volgende keer gebeurt dat weer. Een speler aan wiens woord je weinig hebt. Gaf aan te willen knokken voor een plek om vervolgens een week later om disciplinaire redenen geschorst te worden omdat hij niet extra wilde trainen. Waardeloze speler.

Ik ben klaar met hem helemaal zat!!
lachen terwijl je een rode kaart krijgt en vervolgens bij de interview weer gaan zitten lachen...deze man is totaal niet serieus en weet niet hoe hij overkomt met zijn gedrag. Einde verhaal voor hem bij Feijenoord ga maar lekker bij de amateurs van rotterdam voetballen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4446
2.Vitesse4119
3.PSV4024
4.AZ3717
5.Feyenoord3518
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller1710
B. LinssenAanvaller154
L. SinisterraAanvaller61
J. BijlowKeeper60
L. PrattoAanvaller40
N. MarsmanKeeper120
D. VenteAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

222 fans
Aanvaller, 26 jaar

In de wandelgangen

Zondag 24 januari
Rafael Benítez heeft het Chinese Dalian Professional, waar hij dertien miljoen euro per jaar verdiende, achter zich gelaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren