FC Emmen houdt stand en boekt historische zege in Den Haag

Zondag, 12 augustus 2018 om

De allereerste wedstrijd in de Eredivisie heeft FC Emmen winnend afgesloten. De promovendus stond zondagmiddag tegenover ADO Den Haag in het Cars Jeans Stadion en beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, totdat het bezoek vlak voor rust twee keer toesloeg. Na de thee kwam ADO terug, maar wisten de bezoekers de schade tot één tegendoelpunt te beperken: 1-2.

Bij de eerste wedstrijd van Emmen op Eredivisie-niveau koos trainer Dick Lukkien voor aanwinst Nicklas Pedersen als spits. Bij ADO was Erik Falkenburg als vervanger van de vertrokken Björn Johnsen aangewezen. Na een fanatiek begin van Emmen kreeg ADO meer grip op de wedstrijd. De eerste grote kans was voor Melvyn Lorenzen, maar de aanvaller kon doelman Kjell Scherpen niet zijn eerste tegentreffer in de Eredivisie bezorgen. Ook Tom Beugelsdijk waagde een poging, maar de verdediger miste jammerlijk.

Pedersen was halverwege het eerste bedrijf namens Emmen het gevaarlijkst, maar Indy Groothuizen had een puike redding in huis. Even later counterde ADO zich naar het doel van Scherpen, maar Nasser El Khayati kon evenmin doel treffen. Een zondagsschot van Glenn Bijl zorgde voor het eerste doelpunt in het duel. De middenvelder schoot van afstand en zorgde, mede dankzij de paal, voor de eerste treffer ooit in de Eredivisie voor Emmen.

Anco Jansen complementeerde het feestje namens de bezoekers vlak voor het rustsignaal door een strafschop te benutten. Scheidsrechter Richard Martens zag een overtreding van Danny Bakker op Wouter Marinus, waarna Jansen koel bleef: 0-2. Meteen na de rust was Emmen wederom gevaarlijk. Jansen en ook Luciano Slagveer waren gevaarlijk, maar Groothuizen wist dit keer wel zijn doel schoon te houden. Aan de andere kant van het veld loste El Khayati een schot op doel, maar Scherpen bracht redding.

ADO probeerde snel de aansluitingstreffer te maken en Sheraldo Becker slaagde hier uiteindelijk in. Bij een afgeslagen vrije trap wist de aanvaller de bal in het net te deponeren: 1-2. Falkenburg en wederom Becker hadden vlak daarna de uitgelezen mogelijkheid om de gelijkmaker te produceren, maar op miraculeuze wijze ging het leer niet tegen de touwen. ADO bleef op zoek naar de 2-2, maar Emmen hield in het restant van het duel stand, mede dankzij goed keeperswerk van Scherpen, en kon zodoende de eerste overwinning in de Eredivisie vieren.


Poll

Een terechte overwinning van FC Emmen?


Gerelateerd

87 reacties (laatste reactie door jeron)

Ik kan me nog een filmpje herinneren dat Emmen absoluut niet zou winnen in Den Haag...

12 augustus 2018 om 14:27

Wellicht heeft Dick mijn advies gevolgd door get in de bus naar denhaag te herhalen :-)

Gefeliciteerd Emmenaren! Gaaf dat jullie de eerste wedstrijd ooit in de ED gelijk winnend afsluiten, de eerste 3 punten kunnen alvast maar binnen zijn he

12 augustus 2018 om 14:31

Dat kan onze club inderdaad nog niet zeggen 😂

12 augustus 2018 om 14:41

Ach, de laatste 3 keer dat Ajax de openingswedstrijd won werden ze tweede, de laatste 3 keer dat ze gelijkspeelden werden ze kampioen .

Supertof voor Emmen, van harte! Enige club die tot nu toe alle Eredivisiewedstrijden won.

12 augustus 2018 om 14:41

Dat klopt maar daar gaat het in dit topic ook niet om, daar wordt elders al genoeg over gediscussieerd haha!

Edit: @spandoek: Haha ja die stat zag ik net ook ergens voorbij komen. Mooi hoe mensen, zelfs bij de meest matige resultaten, toch altijd weer een hoopgevende statistiek kunnen vinden. Cherry picking 2.0.

12 augustus 2018 om 15:50

FC Emmen is nu dus de club met het hoogste gemiddelde aan behaalde punten per eredivisie wedstrijd . En dus ook de beste club van de eredivisie. De cijfers zeggen het dus het is waar, toch? 🤐

Gefeliciteerd Emmen! Gebikkeld! Laat het bier maar vloeien daar vanavond 😋

verdiend gewonnen van Emmen, Ado wat een smakeloze ploeg die gaan het moeilijk krijgen dit jaar.

gefliciteerd Emmen

12 augustus 2018 om 14:28

Beetje geflatteerd dus wel realistisch blijven met een makkelijke penalty gekregen en slordige omgang van kansen van ADO.

12 augustus 2018 om 14:52

Was toch echt wel een 100 procent penalty. Het was dan misschien geen zware overtreding maar er was wel degelijk contact, ook de assistent vond het na het gezien hebben van de beelden een penalty. Verder is dit natuurlijk hartstikke leuk voor de club en supporters van emmen, ado was het eerste deel van de tweede helft behoorlijk sterker maar toch bleven ze op de been. Ook een hele sterke wedstrijd van de keeper trouwens van emmen. Als je met 18 jaar zo'n debuut kan maken in de ed kan ik dat alleen maar respect voor hebben.

Hoppa, Emmen nog steeds de enige ploeg die alleen maar gewonnen heeft in de eredivisie 😉

mooi begin en nu hopen dat ze ook het stadion flink gaan aanpakken om een stabiele eredivisie club te gaan worden. Doet me een beetje denken aan Heracles Almelo jaren geleden

12 augustus 2018 om 14:59

Zou natuurlijk geweldig zijn mocht ze dit lukken, al denk ik dat ze over twee weken nog steeds op drie punten staan met volgende week az thuis en daarna ajax uit. Het stadion hoeft niet zo heel veel aan te gebeuren denk ik, capaciteit is al groot genoeg. Misschien wel beetje moderniseren

Wat mooi dit voor heel Drenthe! haahah geweldig voor de supporters! Emmen speelde echt leuk voetbal hebben mij echt verrast. Succes nog met de komende wedstrijden.

Slecht van Ado hoor. En wat hebben hun paar verschrikkelijke spelers... Die Immers,beugelsdijk & Meijers wat een heet hoofden zijn dat zeg. ben blij dat Emmen heeft gewonnen

12 augustus 2018 om 14:14

Idd en voetballend erg matig

Heerlijk gedaan door Emmen, voetballend waren ze in fases zelfs veel beter dan ADO die me overigens erg tegenvielen. Daar moet nog wel wat gebeuren anders ga je het toch erg moeilijk krijgen, het staat heel dicht bij elkaar dit seizoen kwa niveau.

Ado gaat dit seizoen denk ik de nodige kaarten pakken, wat een gefrustreerd team is dat de hele tijd!
Duwen, Protesteren, schelden, reageren op elk duwtje
met spelers als Meijers, Immers en Beugelsdijk heb je een paar behoorlijke driftige spelers

12 augustus 2018 om 14:37

Volgens mij waren wij vorig jaar met bijna de zelfde spelers groep en van de ploegen die de minste kaarten pakte

12 augustus 2018 om 20:57

Ja daar kan Feyenoord nog wat van leren met die slappe instelling. Die gasten hebben tenminste hart voor de zaak.

Wat een ellende. Zeker in de 2e helft was Den Haag overduidelijk de betere partij. Als Den Haag gewoon de kansen had benut dan hadden we zo nog met 5-2 kunnen winnen. Ik weet dat "als" niet telt, maar zuur is het wel.

12 augustus 2018 om 14:13

Wel nog mijn oprechte felicitatie aan Emmen.

12 augustus 2018 om 14:15

De neutrale toeschouwer ziet dat duidelijk beter niet hoor... matig team dat ado

12 augustus 2018 om 14:17

Het is zeker een matig team, maar dat neemt niet weg dat we de 2e helft de bovenliggende partij met de beste kansen waren.

12 augustus 2018 om 14:31

Nee Emmen dan. Geen kans gehad. Ado was slecht maar om nou zulke dingen te gaan roepen na 1 wedstrijd.

12 augustus 2018 om 14:38

En daarbij misen we gewoon een echte spits en het zou wel lekker zijn als de buitenspelers is een normale voorzet kunnnen geven

12 augustus 2018 om 14:20

Emmen was aan de bal veel beter en zocht de combinatie vooral in de eerste 60 min. ADO had hier gewoon ook met 2-5 kunnen verliezen als Emmen de kansen had afgemaakt..

Cars Jeans stadion? Heeft ADO een nieuwe sponsor? Leuk partijtje, hopelijk weet Emmen dit de komende wedstrijden door te trekken. Met een hoop inzet kun je in de ED best een eind komen.

12 augustus 2018 om 14:28

Zo heette het voormalige Kyocera Stadion vorig jaar ook al hoor. Als ik me niet vergis zelfs heel het seizoen, of ze zijn in de winterstop van naam geswitched, dat weet ik niet meer zeker.

hahah wat een stunt. Op deze manier gaat het Ado niet lukken om definitief subtop van nl te worden

12 augustus 2018 om 16:04

Wanneer alle clubs zich daadwerkelijk in de subtop vestigen die die ambitie hebben, moeten we de subtop uitbreiden.

Jaaa Gewonnen Hupaaaaaa. Volgende week AZ. Emmen !!!

Knappe overwinning voor Emmen! Mooie overwinning om het seizoen leuk te beginnen. Emmen speelde prima vanuit de organisatie maar wel met drang naar voren. Als ze aan de bal komen gaat het tempo ook omhoog. Wat Ado liet zien was wel heel erg matig. Er zat geen idee achter, steeds maar lange ballen ondanks dat Falkenburg zich steeds uit de spits terug liet zakken. Dat zal echt beter moeten anders gaat het een zwaar seizoen worden. Kjell Scherpen wat een prima wedstrijd. Zo'n lange slungel van 2 meter maar wel met mooie knappe reddingen. Als hij dit niveau kan vasthouden gaat dat een hele degelijke keeper worden. Hij is tenslotte nog maar 18 jaar en dit was zijn 2e officiële wedstrijd ooit voor Emmen.

Gefeliciteerd Emmen Terechte overwinning

Farmers united!!!
Blijf ons maar lekker onderschatten!!!

Elke lange bal is voor Kjell!!

12 augustus 2018 om 14:22

Kjell speelde bijna foutloos zou je zeggen, vind je niet? Denk dat hij echt de relevatie van Emmen dit seizoen kan zijn. Indrukwekkend

12 augustus 2018 om 14:33

Ja die keeper deed het uitstekend! zo mag die elke wedstrijd wel keepen haha

12 augustus 2018 om 20:24

Kjell gaat zeer zeker dit seizoen zich in de kijker spelen!
Hopend voor Emmen dat het een goed contract heeft staan, dan gaat hij goed geld opleveren.

13 augustus 2018 om 08:30

Emmen ook al farmers? Is druk met plattelands clubs dit jaar; farmers, boeren en superboeren.

Ado gaat dit jaar vechten voor lijfsbehoud ben ik bang!

Knap hoor! Had verwacht dat ADO ze een dik pak slaag zou geven. Gefeliciteerd!

12 augustus 2018 om 14:24

Ben jij een van de weinigen. In de voorbereiding liep alles lekker. De trainer zei gister dat hij alleen tevreden was met een zege. Zoveel vertrouwen in zijn team.

12 augustus 2018 om 14:29

Er was gisteren ook een speler van Den Haag aan het bluffen! Hij is niet alleen

12 augustus 2018 om 14:30

Dat moeten meer ploegen denken dit seizoen :-)

Wauw super begin van Emmen. En nog verdiend ook. De 1e 3 punten zijn binnen. Nu maakt 1 zwaluw nog geen zomer maar elke kunt is meegenomen. Zo doorgaan Emmen!

Wat een geweldige overwinning van Emmen. Emmen speelde leuk, fris, fruitig en ADO bleef Emmen maar onderschatten. Mijn complimenten!

Even wat statistieken....
Emmen is de enige ploeg die nog nooit punten heeft verloren in de Eredivisie!!

Ontop:
Wat heerlijk dit!!
Gestreden als beesten!
Kwalitatief zijn we niet altijd de betere, maar met inzet kunnen we altijd de beste zijn!

12 augustus 2018 om 14:21

En samen met Ajax, Feyenoord en PSV nog nooit gedegradeerd uit de Eredivisie.

12 augustus 2018 om 15:06

FC Utrecht is ook nog nooit gedegradeerd

12 augustus 2018 om 14:22

Almere city heeft ook nog nooit punten verloren in de Eredivisie😉. Prima wedstrijdje van jullie, zal wel met Peeters beginnen ipv Pedersen. Denk dat er dan nog meer stootkracht komt voorin.

12 augustus 2018 om 20:27

Dick gokte met Pedersen dat hij een Target man had die een bal kon vasthouden en daardoor Beugelsdijk en Kanon bezig hield.
Met Cas Peters heb je niks aan een lange bal, of hij moet in de diepte gaan.

Maar alle heren gaan minuten zat maken!
Ik zou Arias weleens willen zien in de punt.

12 augustus 2018 om 15:29

Jeron haha volgende week pakken we AZ. Leuk te zien dat Emmen steeds stappen maakt de laatste jaren dat ze nu een wedstrijd gaan voetballen en kunnen uitspelen. Dik verdiend. Trots op Emmen !

Heerlijke overwinning. Als echte Drent is dit toch wel genieten! Ik heb ook erg veel vertrouwen in Lukkien, ben heel benieuwd hoe ver Emmen kan komen dit seizoen.

Gefeliciteerd Emmen lekker onbevangen spelen. De punten komen wel.

De voorbereiding van Den Haag was al rampzalig en het begin van de competitie begint ook rampzalig. Dit kan nog wel eens een heel zwaar jaar worden voor Den Haag met, als ze niet uitkijken, degradatie tot gevolg.
En zo'n slecht team heeft Den Haag niet met Immers, Beugelsdijk, Kanon, Meijers, El Khayati etc.

Ik denk dat het Groenendijk effect wel voorbij is en dat Den Haag moet kijken voor een nieuwe trainer, een nieuwe frisse wind voor de ploeg.

12 augustus 2018 om 15:31

Pas één wedstrijd gespeeld man 😂 idd het moet beter bij Den Haag maar om nu al over degraderen te praten? Kennen we ook zeggen ajax speelt gelijk nu worden ze geen kampioen. Ben wel mee eens dat er nu druk komt bij Den Haag dus moeten snel winnen en punten gaan pakken.

Mooie overwinning voor Emmen! Wat een slecht team dat ADO! Ik denk serieus dat een gemiddelde topklasser nog beter voetbal op de mat kan leggen..

Heerlijke eerste wedstrijd van Emmen. Redelijk tot goed voetbal gezien, heerlijk opgesteld en fijn om te zien dat Anco nog tot scoren kwam. Hopen op een plekje tussen 10 en 14! Wat haalbaar lijkt te zijn.

Erg leuk voor Emmen. Gaan het natuurlijk wel moeilijk krijgen nog maar dit zijn 3 heerlijke punten.

Zie emmen wel in de eredivisie blijven, zie je toch wel vaker dat een promovendi het 1e jaar onderschat wordt, ben vooral benieuwd hoe het een 2e seizoen gaat. Maar van harte emmen en Drenthe, is jullie zeker gegund!

Gefeliciteerd Emmen knap gedaan hoor.

Gedeliciteerd Emmen en supporters. Mede door het vroege tijdstip mooi dr hele middag de tijd om dit te vieren🤪

mooie overwinning
en tevens leuk dat nu al die mensen die hier op VZ zeiden van nou dat emmen en alle andere clubs is alleen maar slecht voor de eredivisie en nu zien we het daar gaat ado onderuit en ook fortuna heeft puntjes weten te behalen.

ik weet het het is pas de eerste wedstrijd maar toch ineens is het stil met "ze horen niet in de eredivisie wat is dit slecht voor het nederlandse voetbal" terwijl de "echt" eredivisie clubs er nog niet van kunnen winnen.

12 augustus 2018 om 15:39

De graafschap is ook op dit moment goed bezig! De mensen die zeiden dat het slecht zou zijn voor de Eredivisie, maar Emmen laat toch zien een stabiele middenmoter onderuit te halen. Ze willen tenminste voetballen en niet alleen vanuit achteren voetballen met de lange bal zoals ADO veelal vandaag deed. Zulke clubs zijn een toegevoegde waarde vind ik ook!

Je mag toch aannemen dat je gewaarschuwd bent als je als team tegen de eerste wedstrijd tegen een promovendus moet die niets te verliezen heeft. Behalve als je arrogant denkt wel effe te winnen van dat Drentse clubje. Ik hoop dat ADO niet hetzelfde traject af gaat leggen als FCTwente dat vorig jaar degradeerde na een thuisnederlaag tegen VVV in de openingswedstrijd (ook 1-2 namelijk).

Heel volwassen gespeeld. En dat terwijl Emmen aan de bal volgens mij nog veel beter kan. Het eerste halfuur was het ‘voetballend’ niet heel overtuigend, maar bleven ze wel vrij makkelijk op de been. Daarna een prachtige goal van Bijl en Jansen die rustig bleef bij de strafschop. Vlak na rust had het al beslist kunnen zijn, maar de 3-0 viel niet. Vervolgens gaat ADO opportunistischer spelen en daar had Emmen het lastig mee. Het was een poosje louter tegenhouden geblazen, ze kwamen er niet meer uit. Maar daarna rustig gebleven en uitstekend over de streep getrokken. En wat een sterk optreden van Scherpen. IJzersterk in de lucht en op de lijn. Voetballend moet hij nog wel groeien.

Zondag schot van Bijl..... Hou op zeg. Geweldige goal

Zoveel mazzel als vandaag krijgt Emmen dit seizoen niet meer, discutabele strafschop, 2e helft met kunst en vliegwerk en tijdrekken overeind gebleven. Blijft 1e kandidaat om te degraderen.

12 augustus 2018 om 20:39

Gewoon afgedwongen...
ADO heeft gewoon moeite met nadenken....
Als Lange Jan bij ons alle ballen uit de lucht grijpt met zijn ogen dicht, moet je vooral continue voorzetten hoog geven.

Verder moet je trots zijn op die 3 heethoofden in jullie team...
Benadelen jullie keer op keer..

12 augustus 2018 om 21:04

Ga je lekker? 3 puntjes gepakt en nog natrappen ook. Zal ik hard lachen zeg als Emmen volgend jaar gewoon weer 1e divisie speelt. Als Oranje weer eens een wedstrijd verliest dan hebben we het over ontbreken van strijdlust. Deze jongens brengen dat en zijn helden in Den Haag.

12 augustus 2018 om 21:22

Je lacht je maar een eind weg....
Wij zijn erg bewust dat overleven in de eredivisie het zelfde is als ADO in het linker rijtje....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Emmen

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.ADO Den Haag28-17
15.Excelsior26-27
17.FC Emmen25-30
18.NAC Breda17-39
Voor de complete stand: Eredivisie

14 fans
Middenvelder, 30 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 19 maart
Barcelona ziet, net als Ajax, PSV en tal van andere clubs, toekomst in Andreas Skov Olsen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren